kotsianis7 Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 Βλέποντας τους χάρτες κάλυψης 4G των τριών εταιριών βλέπω ότι στην Vodafone υπάρχει μια στασιμότητα σε αντίθεση με την Wind που συνεχίζει να καλύπτει όλη την χώρα σταδιακά και ξέρω ότι αυτήν την περίοδο δουλεύουν για να δώσουν 4G και στην βόρια Ελλάδα. Όντως ο χάρτης της Vodafone κατοπτρίζει την πραγματικότητα; Έχει τόσο μικρή γεωγραφική κάλυψη; Οι χάρτες: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6768450#post6768450 Όχι. Η κάλυψη είναι κάνα χρόνο πίσω στον χάρτη. Λίγο περισσότερο από Wind φαντάσου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 Βλέποντας τους χάρτες κάλυψης 4G των τριών εταιριών βλέπω ότι στην Vodafone υπάρχει μια στασιμότητα σε αντίθεση με την Wind που συνεχίζει να καλύπτει όλη την χώρα σταδιακά και ξέρω ότι αυτήν την περίοδο δουλεύουν για να δώσουν 4G και στην βόρια Ελλάδα. Όντως ο χάρτης της Vodafone κατοπτρίζει την πραγματικότητα; Έχει τόσο μικρή γεωγραφική κάλυψη; Οι χάρτες: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6768450#post6768450 Καμια σχεση ο χάρτης. (Πριν 2 χρόνια ήταν ετσι). Η κάλυψη ειναι μεγαλύτερη απο της Wind Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bezoss Δημ. November 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2016 Βλέποντας τους χάρτες κάλυψης 4G των τριών εταιριών βλέπω ότι στην Vodafone υπάρχει μια στασιμότητα σε αντίθεση με την Wind που συνεχίζει να καλύπτει όλη την χώρα σταδιακά και ξέρω ότι αυτήν την περίοδο δουλεύουν για να δώσουν 4G και στην βόρια Ελλάδα. Όντως ο χάρτης της Vodafone κατοπτρίζει την πραγματικότητα; Έχει τόσο μικρή γεωγραφική κάλυψη; Οι χάρτες: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6768450#post6768450 Πάντως οι αλλαγές από 4g σε Edge γίνονται για πλάκα.....μια που το βλέπεις το 4g μια που το χάνεις.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Psylos_ Δημ. December 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2016 Χθες ήμουν στη Λήδα Μαρία έξω από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το κινητό είχε σχεδόν φουλ 4G, αλλά όταν έκανα κλήση είχε οριακό edge. Η κλήση είχε πολλές διακοπές. Όλα αυτά σε εξωτερικό χώρο. Δεν θέλω να φανταστώ τι κατάσταση υπάρχει εντός των κτιρίων. Παράθεση Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2016 Χθες ήμουν στη Λήδα Μαρία έξω από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το κινητό είχε σχεδόν φουλ 4G, αλλά όταν έκανα κλήση είχε οριακό edge. Η κλήση είχε πολλές διακοπές. Όλα αυτά σε εξωτερικό χώρο. Δεν θέλω να φανταστώ τι κατάσταση υπάρχει εντός των κτιρίων. Θα βλέπουμε όλο και περισσότερα τέτοια πλέον, μιας και το LTE είναι και στα 800MHz και η φωνή στα 900MHz. Τα 800MHz έπρεπε να τα δώσουν μαζί με VoLTE αλλά δεν ασχολούνται και πολύ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2016 Τα 800MHz έπρεπε να τα δώσουν μαζί με VoLTE αλλά δεν ασχολούνται και πολύ... Συμφωνω αλλά και πάλι πολλές συσκευές δεν υποστηρίζουν το VoLTE οπότε αρκετοί θα παραμείνουν στο ίδιο πρόβλημα. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Psylos_ Δημ. December 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2016 Το θέμα είναι ότι τρύπες του δικτύου κλείνουν με νέες κεραίες σε 4G που καλύπτουν μόνο δεδομένα και όχι ομιλία. Αποτέλεσμα αυτών είναι στο τέλος να κάνεις κλήσεις μέσω viber/whatsapp και όχι κανονικές κλήσεις. Και άντε για ιδιωτικά τηλέφωνα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά επαγγελματικές κλήσεις δεν μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο. Τουλάχιστον δεν μπορούν να γίνουν προς το παρόν, στο μέλλον ίσως να θεωρείται φυσιολογικό. Παράθεση Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2016 Ούτως ή άλλως στο VoLTE θα πάνε. Πάντως αυτό που λες δεν το έχω συναντήσει κάπου στις περιοχές της Θεσσαλίας που κινούμαι, χωρίς να αμφιβάλω ότι συμβαίνει βέβαια. Όπου έχει LTE 800 έχει και UMTS 900 συνήθως Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Psylos_ Δημ. December 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2016 Εκεί στη Λήδα Μαρία παραδοσιακά είχε πρόβλημα με το σήμα της η Vodafone. Είναι στο δρόμο προς Θέρμη στο σημείο που είναι κτίρια των ΤΕΦΑΑ και παιδαγωγικού του ΑΠΘ και το πλανητάριο. Το θέμα είναι ότι και το VoLTE να ενεργοποιηθεί, θα μπορεί να γίνει με την υπάρχουσα υποδομή ή θα έχουμε πάλι το σήριαλ των νέων εγκαταστάσεων ανά σταθμό ξανά.. Αντίστοιχα στο νοσοκομείο Λοιμωδών έχει τρύπα το 2/3G η οποία έχει κλείσει για δεδομένα μέσω 4G. Οι κλήσεις πάλι έχουν ένα μικρό θέμα. Παράθεση Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2016 Λάρισα στο κέντρο παίζει συνδυασμός 800/1800 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. December 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2016 Λάρισα στο κέντρο παίζει συνδυασμός 800/1800 Είναι 4G+? Ή απλά εννοείς ότι αλλού παίζει η μία και αλλού η άλλη; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2016 (edited) LTE και στα Άνω Λεχώνια Πηλίου πλέον. Σε εσωτερικούς χώρους Edited December 3, 2016 by kotsianis7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_amg Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες ημέρες μια κάρτα σιμ της Vodafone διαπίστωσα μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση τον mb..με την Vodafone έχω πολύ μικρή κατανάλωση mb σε αντίθεση με άλλες εταιρίες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Εφαρμόζει συμπίεση. Λογικό. Σε άλλα νέα, ανιχνεύθηκε εύρος ζώνης 20 MHz σε band 3, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα. Μέσες ταχύτητες, κάπου 70 mbps downloading και κάπου 30 mbps uploading. Από πότε δίνει 20 MHZ bandwidth στα 1800;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_amg Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Εφαρμόζει συμπίεση. Λογικό. Σε άλλα νέα, ανιχνεύθηκε εύρος ζώνης 20 MHz σε band 3, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα. Μέσες ταχύτητες, κάπου 70 mbps downloading και κάπου 30 mbps uploading. Από πότε δίνει 20 MHZ bandwidth στα 1800;; Εσύ φίλε που δουλεύεις κόκκινη πως σου φαίνεται σαν σύνολο, είσαι ικανοποιημένος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2016 Εφαρμόζει συμπίεση. Λογικό. Σε άλλα νέα, ανιχνεύθηκε εύρος ζώνης 20 MHz σε band 3, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα. Μέσες ταχύτητες, κάπου 70 mbps downloading και κάπου 30 mbps uploading. Από πότε δίνει 20 MHZ bandwidth στα 1800;; Χαχα Αφου εχει.... Μαλλον ειναι αποφαση για refarming του φασματος απο τον νεο CTO. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2016 (edited) Εσύ φίλε που δουλεύεις κόκκινη πως σου φαίνεται σαν σύνολο, είσαι ικανοποιημένος; Γενικά ναι! Ότι έχει τα θέματά της όπως όλες, τα έχει... Αλλά θεωρώ ότι έχει την πιο ισορροπημένη απόδοση μεταξύ κάλυψης, ταχύτητας, κατανάλωσης και λειτουργικότητας - διαθεσιμότητας. Προφανώς για άλλους σε ισχύουν αυτά βέβαια. Την προτίμησα από Cosmote για 2 λόγους: χαμηλότερη κατανάλωση στο LTE και διαθεσιμότητα δικτύου. Με Cosmote σε πολλές περιπτώσεις πάγωναν τα δεδομένα σε LTE και ουσιαστικά ήμουν εκτός δικτύου. Έπρεπε να κάνω εναλλαγή χειροκίνητα σε UMTS και να επιλέξω ξανά LTE για να έχω συνδεσιμότητα ξανά. Απαράδεκτο αυτό Χαχα Αφου εχει.... Μαλλον ειναι αποφαση για refarming του φασματος απο τον νεο CTO. Πρώτη φορά στην Καρδίτσα το είδα. Ελπίζω να γίνει μαζικότερα Edited December 13, 2016 by kotsianis7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. December 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2016 Γενικά ναι! Ότι έχει τα θέματά της όπως όλες, τα έχει... Αλλά θεωρώ ότι έχει την πιο ισορροπημένη απόδοση μεταξύ κάλυψης, ταχύτητας, κατανάλωσης και λειτουργικότητας - διαθεσιμότητας. Προφανώς για άλλους σε ισχύουν αυτά βέβαια. Την προτίμησα από Cosmote για 2 λόγους: χαμηλότερη κατανάλωση στο LTE και διαθεσιμότητα δικτύου. Με Cosmote σε πολλές περιπτώσεις πάγωναν τα δεδομένα σε LTE και ουσιαστικά ήμουν εκτός δικτύου. Έπρεπε να κάνω εναλλαγή χειροκίνητα σε UMTS και να επιλέξω ξανά LTE για να έχω συνδεσιμότητα ξανά. Απαράδεκτο αυτό Πρώτη φορά στην Καρδίτσα το είδα. Ελπίζω να γίνει μαζικότερα Εμένα αυτό που με "χαλάει" με τη Vodafone, είναι οι συνεχείς εναλλαγές από 4G σε EDGE, μετά σε 3G, μετά ξανά σε EDGE και τελικά αποφασίζει να μείνει για λίγα λεπτά σε 4G, μέχρι να με αλλάξει και πάλι, χωρίς να κουνηθω... Αυτό γίνεται συνήθως, στα πρώτα λεπτά που ανοίγω τα δεδομένα. Από 'κει που έχω γρήγορο ίντερνετ, ξαφνικά σέρνεται... Πιστεύω όταν δώσει VoLTE, να ρυθμίσει το δίκτυο όπως και οι άλλες. Υ.Γ. Πως γίνεται να δίνει 20 MHz, ενώ έχει άδεια για 15;; :blink: Απ' όσο ξέρω, ο διαγωνισμός για το φάσμα στη 1800, θα γίνει σε μερικά χρόνια, ώστε να καταφέρουν να "κλέψουν" λίγο από αυτό της C-OTE, που έχει 35... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bezoss Δημ. December 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2016 Εμένα αυτό που με "χαλάει" με τη Vodafone, είναι οι συνεχείς εναλλαγές από 4G σε EDGE, μετά σε 3G, μετά ξανά σε EDGE και τελικά αποφασίζει να μείνει για λίγα λεπτά σε 4G, μέχρι να με αλλάξει και πάλι, χωρίς να κουνηθω... Αυτό γίνεται συνήθως, στα πρώτα λεπτά που ανοίγω τα δεδομένα. Από 'κει που έχω γρήγορο ίντερνετ, ξαφνικά σέρνεται... Πιστεύω όταν δώσει VoLTE, να ρυθμίσει το δίκτυο όπως και οι άλλες. Υ.Γ. Πως γίνεται να δίνει 20 MHz, ενώ έχει άδεια για 15;; :blink: Απ' όσο ξέρω, ο διαγωνισμός για το φάσμα στη 1800, θα γίνει σε μερικά χρόνια, ώστε να καταφέρουν να "κλέψουν" λίγο από αυτό της C-OTE, που έχει 35... Ακριβώς το ίδιο και σε μένα, και είναι αφόρητα εκνευριστικό. ποιά συσκευή έχεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. December 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2016 Ακριβώς το ίδιο και σε μένα, και είναι αφόρητα εκνευριστικό. ποιά συσκευή έχεις? Homtom HT3 Pro έχω, αλλά μικρή σημασία έχει. Σε όλες τις συσκευές, το ίδιο κάνει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2016 Εμένα αυτό που με "χαλάει" με τη Vodafone, είναι οι συνεχείς εναλλαγές από 4G σε EDGE, μετά σε 3G, μετά ξανά σε EDGE και τελικά αποφασίζει να μείνει για λίγα λεπτά σε 4G, μέχρι να με αλλάξει και πάλι, χωρίς να κουνηθω... Αυτό γίνεται συνήθως, στα πρώτα λεπτά που ανοίγω τα δεδομένα. Από 'κει που έχω γρήγορο ίντερνετ, ξαφνικά σέρνεται... Πιστεύω όταν δώσει VoLTE, να ρυθμίσει το δίκτυο όπως και οι άλλες. Υ.Γ. Πως γίνεται να δίνει 20 MHz, ενώ έχει άδεια για 15;; :blink: Απ' όσο ξέρω, ο διαγωνισμός για το φάσμα στη 1800, θα γίνει σε μερικά χρόνια, ώστε να καταφέρουν να "κλέψουν" λίγο από αυτό της C-OTE, που έχει 35... 25 MHz φάσμα έχει στα 1800. Στο LTE είναι σχεδόν παντού 15 MHz το εύρος ζώνης στα 1800 Mhz (πλην κάποιων περιοχών προς το παρόν - πχ Φάρσαλα είναι στα 10 Mhz). & όπως διαπιστώθηκε έχει και κάπου 20 MHz bandwidth ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Homtom HT3 Pro έχω, αλλά μικρή σημασία έχει. Σε όλες τις συσκευές, το ίδιο κάνει... Μήπως να το δηλώνατε ως πρόβλημα; σε 2 περιοχές που μου το έκανε αυτό, διορθώθηκε. Μπορεί βέβαια να είχαν στο πρόγραμμα την καλύτερη ρύθμιση και να συνέπεσε με την καταχώρηση του προβλήματος. Δεν χάνετε πάντως να το δοκιμάσετε. Μετά κι απ'αυτές τις 2 περιοχές που το αντιμετώπισα,δεν μου το κάνει πουθενά αλλού αυτό. Έχει LTE;παραμένει σε LTE Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_amg Δημ. December 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2016 Κοζάνη 4g download 70mbps! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Ακριβώς το ίδιο και σε μένα, και είναι αφόρητα εκνευριστικό. ποιά συσκευή έχεις? Είναι πολύπλοκο το πρόβλημα που περιγράφετε. Το δίκτυο είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να μην χάνετε επαφή - δηλαδή κλήσεις - και αυτό είναι το πιο σωστό και αποδεκτό κριτήριο handover. Αν το report του κινητού στο δίκτυο είναι κακό - για πολλούς λόγους όπως θόρυβος, επίπεδο διαλείψεων - τότε το δίκτυο καταλαβαίνει ότι είστε σε περιοχή με προβληματική κάλυψη και αλλάζει τύπο δικτύου. :worry: Από την άλλη το δίκτυο πολλές φορές κάνει load balancing και αδειάζει την κυψέλη ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους. Στην πρώτη περίπτωση θεωρώ ότι καλώς γίνεται η μετάβαση, στη δεύτερη πρέπει να γίνεται load balancing με έξυπνο τρόπο. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos30 Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Αυτό που αναφέρετε με τις μεταπτώσεις του δικτύου το παρατηρώ και εγώ.Είναι κουραστικό να είσαι έξω στο δρόμο και να έχεις μόνο EDGE ή να εμφανίζεται προσωρινά 4G και αμέσως μετά EDGE. Ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή Νέα Κρήνη) και οι άλλες δυο εταιρίες να είναι σταθερά με 4G. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2016 Πάντως κάτι περίεργο υπάρχει στο θέμα δικτύου. Στην Θράκη στις 3 μεγάλες πόλεις Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη μετά από επίσκεψη του συνεργείου μας για συντηρήσεις σε πελάτες με εφαρμογες τηλεμετρίας μέσα στις πόλεις η Voda πιάνει σωστά 4g μονό στο κέντρο ενώ οι άλλες πιάνουν καμπάνα παντού. Μόλις φεύγεις 1500 μετρά από το κέντρο των πόλεων προς τα άκρα μονό 3g… Η κάνουν αναβάθμιση η κάτι άλλο συμβαίνει γιατί οι πελάτες μας σε αυτές τις πόλεις λένε ότι έτσι ήταν εξ αρχής. Στείλαμε επίσημη επιστολή στην εταιρία και αναμένουμε απάντηση. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts