Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

48 minutes ago, georgeavl3 said:

Όχι δεν πάει μέχρι εκεί. Αλλά η ταχύτητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πρώτα από όλα το σήμα και έπειτα με τι συσκευή μετράς.

Σήμα φουλ 4G. Redmi 8 η συσκευή με την οποία έκανα τα τεστ. 

Ναι. Καλά το φαντάστηκα. Δεν έχει carrier aggregation (4G+ δηλαδή) η συσκευή σου. Λογικό να βλέπεις μειωμένες ταχύτητες αφού παίζεις μόνο με μια μπάντα.

9 ώρες πριν, VIPdriver said:

Τις τελευταίες μέρες έχω κάνει πολλα speed tests σε μέρη που έχω φουλ 4G της Vodafone και το μέγιστο download που έχω δει είναι 27 Mbps. Sim ηλικίας 2 μηνών. Μέχρι εκεί παει η ταχύτητα 4G;

Δύσκολο, παίζει ρόλο η συσκευη και τα CA Combos.

7 ώρες πριν, VIPdriver said:

Σήμα φουλ 4G. Redmi 8 η συσκευή με την οποία έκανα τα τεστ. 

Δοκίμασε ένα Redmi Note 9 και μετά υποστηρίζει και 4G+. 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Εγώ έχω αγοράσει συσκευή που, ενώ υποστηρίζει 4g+, δεν το εμφανίζει. 

Huawei nova 11i. 

Τους έχω στείλει mails, μιλάμε για αυτό και περιμένω να δω τι θα γίνει. 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

14 ώρες πριν, p_k said:

Εγώ έχω αγοράσει συσκευή που, ενώ υποστηρίζει 4g+, δεν το εμφανίζει. 

Huawei nova 11i. 

Τους έχω στείλει mails, μιλάμε για αυτό και περιμένω να δω τι θα γίνει. 

Τι εννοείς δεν το εμφανίζει ;! Μήπως έχει μόνο Intra carrier Ca ? Η limited Ca combos?

Χρησιμοποιώντας το NetMonster είδα ότι εμφανίζεται μία μόνο μπάντα, πχ 1800. 

Η ίδια σιμ σε άλλο κινητό και τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. 

Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι υποστηρίζει κανονικά carrier aggregation, αλλά μόνο σε περίπτωση που απαιτείται... Όταν δηλαδή το κινητό θεωρήσει ότι χρειάζονται αυξημένες ταχύτητες. 

Επειδή δεν κρίνω την απάντηση ικανοποιητική τους ξαναέστειλα, ζητώντας να το εξετάσουν καλύτερα. 

Τώρα τι θα γίνει, πραγματικά δεν ξέρω. 

Και έτσι βέβαια δεν έχω πρόβλημα σε σερφαρισμα, streaming κλπ, αλλά γιατί; 

Ιδού η θέση της εταιρείας 

Screenshot_20230618_105747.jpg

Παύλος Παυλίδης 

9 minutes ago, p_k said:

Χρησιμοποιώντας το NetMonster είδα ότι εμφανίζεται μία μόνο μπάντα, πχ 1800. 

Η ίδια σιμ σε άλλο κινητό και τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. 

Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι υποστηρίζει κανονικά carrier aggregation, αλλά μόνο σε περίπτωση που απαιτείται... Όταν δηλαδή το κινητό θεωρήσει ότι χρειάζονται αυξημένες ταχύτητες. 

Επειδή δεν κρίνω την απάντηση ικανοποιητική τους ξαναέστειλα, ζητώντας να το εξετάσουν καλύτερα. 

Τώρα τι θα γίνει, πραγματικά δεν ξέρω. 

Και έτσι βέβαια δεν έχω πρόβλημα σε σερφαρισμα, streaming κλπ, αλλά γιατί; 

Ιδού η θέση της εταιρείας 

Screenshot_20230618_105747.jpg

Δοκίμασε Cosmote. Και στο δικό μου δεν έβγαζε το + αλλά με Cosmote το έβγαζε. Και οι απαιτήσεις όσον αφορά το δίκτυο ήταν φυσικά οι ίδιες.

Στο ίδιο ακριβώς μέρος, αν βγάλω την κάρτα και τη βάλω σε άλλο κινητό, δείχνει 4g+.

Την ίδια στιγμή δοκιμασμένο σε Nokia X 10 και σε Poco M4 pro. 

Επομένως δεν είναι θέμα του δικτύου, αλλά της συσκευής. 

Κοσμοτε δεν έχω, έτσι κι αλλιώς. 

Παύλος Παυλίδης 

15 minutes ago, p_k said:

Στο ίδιο ακριβώς μέρος, αν βγάλω την κάρτα και τη βάλω σε άλλο κινητό, δείχνει 4g+.

Την ίδια στιγμή δοκιμασμένο σε Nokia X 10 και σε Poco M4 pro. 

Επομένως δεν είναι θέμα του δικτύου, αλλά της συσκευής. 

Κοσμοτε δεν έχω, έτσι κι αλλιώς. 

Είναι στην ίδια λογική με το volte και το vowifi. Αν δεν θες να κατηγορήσεις το δίκτυό σου, κατηγορείς τη συσκευή. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Εσύ δεν έχεις την υπηρεσία σε αυτόν το συνδυασμό. Αν θες να αγοράζεις μόνο samsung και iPhone για να χαίρεσαι το δίκτυο με όλες του τις λειτουργίες, κανένα θέμα!!

6 minutes ago, kalitexnis_g said:

Είναι στην ίδια λογική με το volte και το vowifi. Αν δεν θες να κατηγορήσεις το δίκτυό σου, κατηγορείς τη συσκευή. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Εσύ δεν έχεις την υπηρεσία σε αυτόν το συνδυασμό. Αν θες να αγοράζεις μόνο samsung και iPhone για να χαίρεσαι το δίκτυο με όλες του τις λειτουργίες, κανένα θέμα!!

Πώς όμως γίνεται να έχω την υπηρεσία και τον συνδυασμό με την ίδια ακριβώς σιμ σε άλλη συσκευή;

Όσο για τις δύο προαναφερθείσες μάρκες, ουδέποτε είχα και μάλλον ουδέποτε θα έχω στο μέλλον.

Σε ΝΟΚΙΑ Χ10 δουλεύει κανονικά το carrier aggregation.

Γι'αυτό κατηγορώ τη συσκευή.

Παύλος Παυλίδης 

7 minutes ago, p_k said:

Πώς όμως γίνεται να έχω την υπηρεσία και τον συνδυασμό με την ίδια ακριβώς σιμ σε άλλη συσκευή;

Όσο για τις δύο προαναφερθείσες μάρκες, ουδέποτε είχα και μάλλον ουδέποτε θα έχω στο μέλλον.

Σε ΝΟΚΙΑ Χ10 δουλεύει κανονικά το carrier aggregation.

Γι'αυτό κατηγορώ τη συσκευή.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο που σαν τόσο ενεργό μέλος του φόρουμ δεν έχεις καταλάβει πώς πάει αυτή η διαδικασία.

Λοιπόν, η κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στέλνει τις παραμέτρους του δικτύου της στους κατασκευαστές των κινητών. Αυτοί με τη σειρά τους στέλνουν τον κώδικα που απαιτείται ως update και έτσι αρχίζει η υποστήριξη μιας υπηρεσίας. (Είδα ότι το συζητάς και στο νήμα του τηλεφώνου)

Το παραπάνω προφανώς συμβαίνει για όσα μοντέλα θέλουν να υποστηρίξουν. Και αυτά είναι αυτά που πουλάνε στα καταστήματά τους. Έτσι προκύπτουν οι λίστες υποστηριζόμενων συσκευών.

Το ότι λοιπόν η nova δεν θέλει να υποστηρίξει το τηλέφωνό σου, είναι για να έχουν το προνόμιο του 4g+ οι συσκευές που πουλάει στα καταστήματα. 

Θεσσαλονίκη - Παραλία

https://www.speedtest.net/my-result/a/9353218644

Screenshot_2023-06-18-17-20-06-490_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.665837905ba1e5b2ac8e785abdf72a9b.jpgScreenshot_2023-06-18-17-22-11-094_com.google.android_apps_maps.thumb.jpg.2a1ef451efaeda39a82273bc66a66e32.jpg

Τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να "ζητιανέψω" για WiFi...

Θεσσαλονίκη - Άνω Πολιτεία (My Market Περιφερειακός)

https://www.speedtest.net/my-result/a/9353510909

Screenshot_2023-06-18-20-09-14-342_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.2f8a672e9c8d20549958360ac2c04248.jpg

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

4 ώρες πριν, memoriesradio said:

Θεσσαλονίκη - Παραλία

https://www.speedtest.net/my-result/a/9353218644

Screenshot_2023-06-18-17-20-06-490_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.665837905ba1e5b2ac8e785abdf72a9b.jpgScreenshot_2023-06-18-17-22-11-094_com.google.android_apps_maps.thumb.jpg.2a1ef451efaeda39a82273bc66a66e32.jpg

Τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να "ζητιανέψω" για WiFi...

Θεσσαλονίκη - Άνω Πολιτεία (My Market Περιφερειακός)

https://www.speedtest.net/my-result/a/9353510909

Screenshot_2023-06-18-20-09-14-342_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.2f8a672e9c8d20549958360ac2c04248.jpg

Ένα καφεδάκι στο τσιν τσιν , ένα ταχυστο  ταβλακι στην ναυρινου , ενα μπραντς στο ντονκει , ένα μεσημεριανό στο εργον , και ένα χαλαρό ποτακι στην ζευξιδος αφηνω επιλπγη μαγαζιού ανοικτή 😝. Και αν τύχει και παρκάρεις το αμαξι γύρω άπο την ιασονιδου καλή τύχη να πληρώσεις το ithesi online . Πέρα από την πλάκα τώρα , όπως είπα έχει γίνει εξερετικη προσπάθεια άο τα παιδιά και έχουν λυσει ένα 70% των σημείων που ήταν unusable . Ειδικά από την αριστοτελπυς μέχρι τον βαρδάρη πάει υποδειγματικά , και είναι με διαφορά πρώτο δίκτυο σε ταχύτητες 

1 hour ago, georgebad said:

Ένα καφεδάκι στο τσιν τσιν , ένα ταχυστο  ταβλακι στην ναυρινου , ενα μπραντς στο ντονκει , ένα μεσημεριανό στο εργον , και ένα χαλαρό ποτακι στην ζευξιδος αφηνω επιλπγη μαγαζιού ανοικτή 😝. Και αν τύχει και παρκάρεις το αμαξι γύρω άπο την ιασονιδου καλή τύχη να πληρώσεις το ithesi online . Πέρα από την πλάκα τώρα , όπως είπα έχει γίνει εξερετικη προσπάθεια άο τα παιδιά και έχουν λυσει ένα 70% των σημείων που ήταν unusable . Ειδικά από την αριστοτελπυς μέχρι τον βαρδάρη πάει υποδειγματικά , και είναι με διαφορά πρώτο δίκτυο σε ταχύτητες 

Θα προσπαθήσω να επισκεφθώ κάτι από τα παραπάνω points.

Για το παρκάρισμα δεν σου εγγυώμσι γιατί κέντρο κινούμαι με Πεζώ2.

Τώρα αν τύχει και ξεμείνω από broadband, θα κάτσω στην πλατεία Ναυαρίνου και θα λέω ελεηστε τον τυφλό...

Και στην πόλη της Βέροιας (αλλά και όχι μόνο), ο καλός μας "φίλος" τις έκανε τις κεραίες στο Cellmapper, εντελώς πουτ@ν@...

Δυστυχώς αυτά έχει η κοινωνία μας. Μικρός αν δεν είχε χαρτζιλίκι να αγοράσει καμία αντίσταση, κανέναν πυκνωτή και κανένα ολοκληρωμένο, για να ξεδώσει με τα ηλεκτρονικά, βγαίνουν τα απωθημένα τώρα που μεγάλωσε...

Edited by memoriesradio

1 ώρα πριν, memoriesradio said:

Και στην πόλη της Βέροιας (αλλά και όχι μόνο), ο καλός μας "φίλος" τις έκανε τις κεραίες στο Cellmapper, εντελώς πουτ@ν@...

Δυστυχώς αυτά έχει η κοινωνία μας. Μικρός αν δεν είχε χαρτζιλίκι να αγοράσει καμία αντίσταση, κανέναν πυκνωτή και κανένα ολοκληρωμένο, για να ξεδώσει με τα ηλεκτρονικά, βγαίνουν τα απωθημένα τώρα που μεγάλωσε...

Παντού τα έκανε σαν τα μούτρα τους και στερεά Ελλάδα και βόρεια και παντού.