Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Tι να πω , δεν ξέρω πραγματικά . Πάρε ένα τηλ. στο κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών , στο 13830 (αν δεν κάνω λάθος) , να αναφέρεις τα παράπονα σου .

Ευχαριστώ αλλά δεν υπάρχει λόγος. Εκτός του ότι δεν είναι σε ένα σημείο μονάχα το θέμα για να πω ότι άξιζε τον κόπο για διερεύνηση μέσω της εξυπηρέτησης μπας και υπάρχει μεμονωμένο πρόβλημα, εδώ και 7 μήνες έχω καταλήξει στη λύση του απλά να χρησιμοποιώ το φοιτητικό what's up μου που αποδεδειγμένα έχει πολύ καλύτερο σήμα σε όλα τα σημεία που έχω δοκιμάσει (Αθήνα και Κυκλάδες που με ενδιαφέρουν).

Κάνε όπως νομίζεις , ή ό,τι σε φωτίσει ο Θεός (που λέει και η μάνα μου) ......... ;) Κυκλάδες γενικά ή σε κάποιο νησί συγκεκριμένα ενδιαφέρεσαι ?

Από Κυκλάδες έχω καλή εμπερία από την Τήνο κυρίως όπου έχω σπίτι και βρίσκομαι για αρκετό καιρό κάθε χρόνο, και ένα δείγμα από τα ενδιάμεσα λιμάνια που σταματάμε πηγαίνοντας εκεί(Σύρος ή Άνδρος ανάλογα). Η Vodafone ήταν(μέχρι πέρυσι το Σεπτέμβρη που βρισκόμουν εκεί τουλάχιστον) για τα μπάζα όσων αφορά το σήμα 3G. Για 4G δεν το συζητάμε*. Το αποκορύφωμα που μου έσπασε τα νεύρα ήταν που ενώ βρισκόμουν στη χώρα, που ας πούμε είναι το πιο κεντρικό σημείο και όχι σε τίποτα ερημιές, και προσπαθούσα να ανοίξω μια σελίδα να δω τα αποτελέσματα από την κλήρωση του τζόκερ ξέρω'γω, και δεν μπορούσε να μπει καν σε 3G. EDGE και πολύ υπομονή και τα ανάλογα νεύρα.

Να τονίσω πως "παραδοσιακά" στη οικογένειά μου όλοι Vodafone είχαμε πάντα από το τα μέσα της δεκαετίας του '90, αν και διατηρούσα από έναν αριθμό και από τους άλλους. Σε κάποια φάση διάβαζα κάπου ότι η cosmote έχει καλύτερο σήμα, και το υποστηρίζανε κάποιοι σχεδόν φανατικά και γελούσα. Όχι λόγω αμφισβήτησης, αλλά θέλοντας να είμαι αντικειμενικός είχα την άποψη πως εξαρτάται αποκλειστικά από την περιοχή. Αλλού έλεγα μπορεί να έχει περισσότερες/καλύτερες κεραίες ο ένας, αλλού ο άλλος, με τα ανάλογα αποτελέσματα στο σήμα. Ώσπου τον περασμένο Αύγουστο μιας και είχα μαζί μου το What's Up αν και δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου, που παρόλο που το είχα κάνει φοιτητικό για πλάκα - μιας και η ξαδέρφη μου έχοντας δοκιμάσει να το μετατρέψει σε καταστήματα επί 2 μήνες δεν είχε αποτέλεσμα ενώ το δικό μου το έκανα μέσω του site τους και πήρε μόλις 4 μέρες - είπα δεδομένης και της ευκαιρίας του 1 GB που έδινε δωρεάν να το δοκιμάσω. Ενεργοποιώ και το 4G τηλεφωνικά μπας και (αν και μέσα μου έλεγα δεν έχει νόημα εδώ, καλύτερα να περιμένω όταν πάω στην Αθήνα) και ξεκινάω τα speedtest. Στη χώρα βρίσκω 4G και το πρώτο έπιασε 88mbps. Σε διαφορετικά σημεία και ανάλογα με το σήμα έφτασα έως και τα 119mbps αν θυμάμαι καλά. Τρελάθηκα για να πω την αλήθεια. Στη συνέχεια δοκιμάζω στο σπίτι μου που είναι κάπως νοτιότερα. 4G δεν είχε, παρά μόνο H+ με φουλ σήμα. Πιάνω 21mbps... Νομίζω πως εξαντλούσε το όριο του modem του τηλεφώνου για 3G. E, δεν ήθελε και πολύ, μετά άλλαξα για κύριο νούμερο στο what's up. Και τα 2 φοιτητικά είναι και δίνουν ακριβώς τις ίδιες παροχές οπότε...

Αργότερα όταν ήρθα Αθήνα, η εντύπωση δεν άλλαξε ιδιαίτερα από όλα τα σημεία που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω δεδομένα. Έστω και αν δεν είναι όλα τόσο ρόδινα στην cosmote όπως την περίοδο του δωρεάν GB το καλοκαίρι. Δηλαδή για να σου δώσει 4G πρέπει να αγοράσεις πακέτο με 5€, διαφορετικά τα (πολλά) ΜΒ που έχεις στη διάθεσή σου στο φοιτητικό, έχουν περιορισμό στην ταχύτητα έστω και αν γράφει ότι είσαι σε 4G. Πλέον έχοντας δίκαρτο τηλέφωνο χρησιμοποιώ και το CU γιατί σαν φοιτητικό δεν χρειάζεται να βάζω κάρτα. Κάθε μήνα μου δίνει λεπτά σε CU και MB ανανεώνοντας την ημερομηνία λήξης. Πάντα το έχω μαζί μου και όταν δεν έχω τι να κάνω τρέχω και κανένα speedtest στην ίδια περιοχή. Μιλώντας αποκλειστικά για 3G, 8 στις 10 φορές μπορεί να έχει φουλ σήμα αλλά η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 1,5 με 2mbps. Την ίδια στιγμή με το what's up έχω σταθερά πάνω από 5-6mbps. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Vodafone ρίχνει πλέον βάρος στο 4G, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την όποια κάλυψη οφείλει να έχει σε 3G ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν έχουν όλοι 4G συσκευή ή ακόμα και να έχουν ίσως να μην θέλουν να το έχουν γυρισμένο εκεί για λίγο surfάρισμα και viber ξέρω'γω.

Έχω δοκιμάσει με 4G στο CU και παρά του το σήμα μπορεί να βρίσκεται στη μέση πιάνει 20-25mbps. Σε αντίστοιχες συνθήκες στο what's up πετυχαίνω σταθερά μεγαλύτερα νούμερα, μέχρι 65mbps(τονίζω το γεγονός πως δεν μιλάω για φουλ σήμα) αν και δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί πρέπει να αγοράσω έξτρα πακέτο για να το πετύχω αυτό, όπως είπα προηγουμένως.

*Προσωπικά το 4G το βλέπω ανούσιο για απλή χρήση σε κινητό (σε συνδυασμό πάντα με την επιπλέον κατανάλωση που επιφέρει). Για οτιδήποτε κάνει ο μέσος χρήστης αρκεί και το απλό 3G. Κάνεις τη δουλειά σου και με 1-2mbps, ωστόσο αν έχεις την άνεση μιας ταχύτητας 5-6 και πάνω όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερη η συνολική εμπειρία.

Edited by Mark_K

Πω πω , ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ , αυτο το ποστ σου , με "πορωσε" και τα εγραψες όλα τόσο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και ωραία . ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ .

Δεν ξέρω αν η Vodafone εν έτει 2015 , δίνει βαρος στο 4G ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο οτι στο 3G . Απλα ξέρω οτι και τα 3 ΜΕΓΑΛΑ ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας , προσφέρουν το 3G εδώ και 11 χρόνια (απο το 2004) που το πρώτο-παρουσιασαν . Και λογικό , μετα απο 11 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια , το 3G των Vodafone και COSMOTE , να έχει φτασει σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ επίπεδα , πιστεύω εγώ προσωπικα . Κάποιος φίλος σε ενα ποστ εδώ στο myphone , ανέφερε πως τα 2 μεγαλα ελληνικά δίκτυα , η COSMOTE και η Vodafone , εν έτη 2015 , έχουν "γυρίσει" ΟΛΕΣ της κεραίες τους στην Ελληνική Επικράτεια σε απλό 3G , H και Η+ . Ή τουλαχιστον σε ενα ποσοστό 70 με 80% αυτών των κεραιών . ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ , η κατα ποσο είναι αλήθεια . Αν γνωρίζει κάποιος φίλος ΣΙΓΟΥΡΑ , ας μας πει .

Στον Βόλο που μένω και στην Λάρισα που πήγα προχθες , το 3G και 4G των 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ελληνικών δικτύων , παει ΣΦΑΙΡΑ , ειλικρινά , όπως σου είπα πριν .

Στην Αθήνα , μήπως είναι κάπως αργό το 3G της Vodafone , επειδή είναι ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ κόσμος ? ?

Μου κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλη εντύπωση , πως στην Τήνο η COSMOTE εχει ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ταχύτητες στο 4G . ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ COSMOTE , τότε . Και στον Βόλο και στην Λάρισα , η COSMOTE , είναι ΑΝΩΤΕΡΗ της Vodafone σε ταχύτητες στο 4G , όπως είπα πριν . Στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια ΔΕΝ έχω παει ακόμα για να κάνω μετρήσεις , αλλα στην Θεσσαλονίκη θα πάω την Δεύτερα .

Αν διαβάζουν αυτές τις γραμμές κάποιοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της COSMOTE ή τεχνικοί της εταιρίας , τους αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ για την δουλειά που έχουν κανει στο 4G και ειδικα τα τελευταία 2-3 χρόνια .

Απλα , για να κλείσω , απο το 2004 που παρουσίασε και η COSMOTE το 3G στην Ελλάδα , και μεχρι και το 2012 περιπου , υπήρχε μια ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ , (και εδω στο myphone) , οτι το 3G δίκτυο της , έδινε ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΓΕΣ ταχυτητες , ενω το αντίστοιχο της Vodafone , έδινε ΑΡΚΕΤΑ ΨΗΛΕΣ , για την αντίστοιχη πάντα χρονική περίοδο .

Αυτό το διαπίστωνα και εγω ο ίδιος προσωπικά , αρκετά συχνα . Θυμαμαι , ήμουνα ενα απόγευμα στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 2007 , με τις μεγάλες πυρκαγιές που ειχαμε στην Πελλοπόννησο , και είχα μαζί μου 2 ΙΔΙΕΣ 3G συσκευες , το ΝΟΚΙΑ Ν70 , το οποίο (αν θυμαμαι καλά) , υποστήριζε ΜΟΝΟ απλό 3G , ουτε καν Η και Η+ . Έβαλα λοιπον τοτε , να δω και στα 2 κινητά mobile tv , και το Ν70 με το 3G της COSMOTE , όταν έπαιζε ενα κανάλι , κολλούσε κάθε 2 λεπτα , έκανε συνέχεια buffering δηλαδή , ενω το αλλο Ν70 , με το 3G της Vodafone , KAΘΟΛΟΥ , ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΙΛΑΩ. Το ίδιο ακριβως που εκανα στην Ομόνοια , το εκανα και στην Θεσσαλονίκη , στην πλατεια Αριστοτέλους , 2 χρόνια αργότερα , το καλοκαίρι του 2009 , και είχα τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ αποτελεσματα .

Και ενα δεύτερο παράδειγμα : Τον Αύγουστο του 2010 , είχα πάει με τον αδερφό μου στην ΑΚΡΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Κεφαλλονιά , και συγκεκριμενα στην πρωτεύουσα , το Αργοστόλι . Εκεί γνωριστηκαμε με μια κοπελα που είχε ενα laptop με COSMOTE 3G data card , ενω ο φίλος της ενα laptop , με Vodafone 3G data card . (Mιλαμε για 6 ολόκληρα χρόνια απο το 2004 , που παρουσιαστηκε το 3G) . Την παρακαλεσα να δω ενα μουσικό βίντεο στο youtube και μόλις πατησα το βίντεο να αρχίσει , έκανε περιπου 3 λεπτά να ξεκινήσει , ειλικρινά μιλάω. Στην συνέχεια , κάθε 20 δευτερόλεπτα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαρκεια του τραγουδιού που ηταν 3:22 , εκανε ΣΥΝΕΧΕΙΑ buffering ......... Aν θέλετε πιστεύετε ........ Ο φίλος της με την Vodafone , απολαμβανε ΥΨΗΛΗ ταχύτητα και δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα .

Αρα , λοιπον , ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ , με βαση της μετρήσεις που εκανα εγώ μέσα στο 2014 και τώρα το 2015 , (αλλά και απο αρκετες μετρησεις που κανουν πολλοί και εδώ

στο myphone) , η COSMOTE έχει ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ , τα τελευταία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2-3 χρόνια στην επέκταση και στις ταχύτητες του 3G και 4G δικτυου της .

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ COSMOTE , να πω εγώ προσωπικά .

Να υποθέσω ότι στην Τήνο , υπάρχει 4G δίκτυο , ΜΟΝΟ απο την COSMOTE , σωστά ?

----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ξέχασα να πω πως , ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή έχω στην υπογραφή μου την Vodafone , πάει να πει πως δουλεύω στην Vodafone ή ότι παίρνω μετοχές ! ! ! Απλά προσπαθώ (τουλάχιστον) , να είμαι αντικειμενικός και να ΜΗΝ φανατιζομαι με κάποιο δίκτυο . Όπως είδατε , έδωσα ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στην COSMOTE , στο προηγούμενο ποστ μου .

Στην Αθηνα μαλλον ειναι πολλοι οι παραγοντες που δεν εχει καλο σημα η Vodafone:

1) Υψηλα τα ενοικια για την τοποθετηση των κεραιων

2) "Ξυλωμα" κεραιων απο τους κατοικους

3)Οχι αρκετες κυψελες με αποτελεσμα να μπουκωνουν οι υπαρχουσες απο τους πολλους συνδρομητες

4) Εμφαση τωρα πια στο 4G δικτυο και μη επεκταση του ηδη υπαρχοντος 2G/3G

Χανιά ενα speedtest 4G σήμερα προς Νοσοκομείο...

Test Date: 16 Φεβ 2015 11:06

Download: 30.67 Mbps

Upload: 6.46 Mbps

Ping: 34 ms

Connection Type: Cellular

Server: Athens

External IP: 213.249.12.93

Internal IP: 100.97.125.225

Latitude: 35.4918

Longitude: 24.0172 http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.491821,24.017151

http://www.speedtest.net/my-result/i/1143124847

Δεν ειναι και τιποτα τρελες ταχυτητες και το σημα ειναι γενικα οπου κατσει.Θα κανω και αλλα επαναληπτικα οπως την προηγουμενη χρονια σε διαφορα σημεια της πολης 3G - 4G να δουμε αν υπαρχει βελτιωση (σε καλυψη ταχυτητες κτλ) η οχι.

Edited by zerokill

Χανιά & συνεχεια των μετρήσεων σε διαφορα σημεια στα κεντρικα της πολης και σε εξωτερικους χωρους.

Οδος Αναπαυσεως

Test Date: 16 Φεβ 2015 16:10

Download: 16.92 Mbps

Upload: 1.34 Mbps

Ping: 39 ms

External IP: 213.249.12.26

Internal IP: 100.104.167.104

Latitude: 35.5057

Longitude: 24.0195

Location: http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.505704,24.019452

http://www.speedtest.net/my-result/i/1143340390

Οδος Μποτσαρη (συνεχεια προς το λιμανι..)

Test Date: 16 Φεβ 2015 16:17

Download: 28.24 Mbps

Upload: 8.60 Mbps

Ping: 37 ms

Latitude: 35.5090

Longitude: 24.0200

Location: http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.509034,24.019963

http://www.speedtest.net/my-result/i/1143346486

Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας)

Test Date: 16 Φεβ 2015 16:23

Download: 36.93 Mbps

Upload: 7.55 Mbps

Ping: 33 ms

Server: Heraklion

Latitude: 35.5124

Longitude: 24.0189

Location: http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.512410,24.018859

http://www.speedtest.net/my-result/i/1143351348

Τα επομενα 2 ειναι screenshot τα οποια εγιναν στην πλατεια 1866 και οδο χαληδων 150μ πριν το παλιο λιμανι... εκει πλεον το 4G τελειωνει και ερχεται μονο 3G (εξωτ χωροι).Οι δυο τοποθεσιες απεχουν το πολυ 100μ μεταξυ τους και η διαφορα ειναι εντυπωσιακη

http://s30.postimg.org/f80bdskct/Full_Size_Render_1.jpg http://s1.postimg.org/wj6btdk97/Full_Size_Render.jpg

Σε εσωτερικους χωρους η κατασταση σε αυτες τις περιοχες ειναι χειροτερη γιατι το 4G εξαφανιζεται.

Το 3G στο κεντρο ειναι καλο ακομα και σε εσωτερικους χωρος αλλα μονο στο κεντρο.

Στο παλιο λιμανι υπαρχει προβλημα σε αρκετα μερη οπου υπαρχει μονο 2G σε εσωτερικους χωρους.(Το κοκκινο σημειο στον χαρτη οπου σημειωνω που υπαρχει ανυπαρκτο 3G/4G σε εσωτερικους χωρους σχεδον στο συνολο της περιοχης.

http://s1.postimg.org/dfr91msi3/Screenshot_1.jpg

Σε γενικες γραμμες το 4G ειναι σε σημεια μετρημενα στα δαχτυλα καλο.το 3G σε καλυτερη μοιρα αλλα μονο σε εξωτερικους χωρους μιας και στα περισσοτερα σημεια μεσα το GPRS εμφανιζεται συχνα.Ελπιζω να εδωσα μια καλυτερη εικονα για τα Χανιά. :)

Ευχαριστούμε για το ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ποστ και τις αναλυτικές μετρήσεις , ειλικρινά ;)

Να σε ρωτήσω κάτι . Στην Κρήτη , στην Εθνική Οδό που ενώνει τους 4 νομούς , πως είναι το 3G απο την COSMOTE και την Vodafone ? Έχεις καμμιά εικόνα ? 4G έχει κάποιο δίκτυο από τα 2 στην Εθνική Οδό ? Στο Ηράκλειο , πως είναι τα 2 δίκτυα από 3G και 4G ?

Ευχαριστούμε για το ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ποστ και τις αναλυτικές μετρήσεις , ειλικρινά ;)

Να σε ρωτήσω κάτι . Στην Κρήτη , στην Εθνική Οδό που ενώνει τους 4 νομούς , πως είναι το 3G απο την COSMOTE και την Vodafone ? Έχεις καμμιά εικόνα ? 4G έχει κάποιο δίκτυο από τα 2 στην Εθνική Οδό ? Στο Ηράκλειο , πως είναι τα 2 δίκτυα από 3G και 4G ?

Στον ΒΟΑΚ (Βορειο οδικο αξονα κρητης) 4G δεν εχω δει πουθενα. 3G υπαρχει και απο Χανια προς Ρεθυμνο αλλα οχι σε ολα τα σημεια υπαρχουν φυσικα και σημεια που ουτε κληση μπορεις να βγαλεις.Καλο σημα εχει στην περιοχη της Γεωργιουπολης.Καλο σημα επισης υπαρχει εξω απο το Ρεθυμνο και πηγαινωντας προς Ηρακλειο και μεχρι την περιοχη Σκαλετα και περα (Cretafarm) Στη περιοχη που ενωνεται Ρεθυμνο Ηρακλειο (μετα το Μπαλι) οπου ειναι στροφες ανηφορες κατηφορες δεν υπαρχει τιποτα( Περιπου 25-30χλμ). Ηρακλειο τωρα.. η πολη εχει 4G στο κεντρο σιγουρα. απο 3G εχει σχεδον σε ολη την πολη αλλα και εξω στην Ε.Ο Ηρακλειου - Μοιρες υπαρχει τουλαχιστον μεχρι την διασταυρωση Βενερατου καλο σημα.Απο εκει και περα ο δρομος και η περιοχη ειναι ορεινη και φυσικα μην περιμενεις πολλα. Καθολου 3G δεν εχει φυσικα και απο Χανια προς Σφακια και Σουγια (μιλαμε για δρομο που δεν βαζεις τριτη ταχυτητα και οι στροφες ειναι 3 φορες περισσοτερες απο τα χιλιομετρα...) 3G στα νοτια εχει σιγουρα σε μεγαλα χωρια και κεφαλοχωριοα και φυσικα γνωστους τουριστικους προορισμους (Σουγια Παλαιοχωρα λουτρο)

Για κοσμοτε δεν ξερω.Η γυναικα μου σε iphone 6 και αυτη ειχε μεγαλυτερη ταχυτητα στο Ηρακλειο και εξω απο αυτο.

Στο σπιτι παντως και οι 2 με φουλ σημα ειμαστε :lol:

Edited by zerokill

Στην Κρήτη και ειδικά στον ΒΟΑΚ απο Χανιά προς Ρέθυμνο που κυκλοφορώ τακτικά πιάνει σήμα 3g σχεδόν σε όλη τη διαδρομή εκτός από την στροφή του Κοιλιάρη ποταμού στις Καλύβες που με το ζόρι πιάνουν 2g όλες οι εταιρείες, πριν τις Βρύσες και για 1-2 χλμ. περίπου που έχει λόφους και στις δύο πλευρές της εθνικής πιάνει μόνο 2g και πριν το Ρέθυμνο προτού φτάσουμε στην γέφυρα του Γερανίου που πάλι το σήμα είναι 2g. Στην περιοχή του Αποκόρωνα στο κομμάτι βόρεια της εθνικής που κινούμαι καθημερινά πιάνει 3g σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Αποκόρωνα και φυσικά στις Βρύσες που είναι η πρωτεύουσα ας το πούμε. Δεν έχω τσεκάρει ταχύτητες αλλά στις περισσότερες περιοχές που ανέφερα πρέπει να είναι γύρω στα 5 Mbps μιας και ανοίγει σελίδες και χάρτες σχετικά γρήγορα. Στην εθνική πάντως σε πολλά σημεία παρόλο που δείχνει σήμα 3g καθυστερεί να ανοίξει σελίδες οπότε η ποιότητα του σήματος έχει κατα τόπους μεταπτώσεις.

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Μάγκες; Στην Καλαμάτα είχε σοβαρό πρόβλημα με το σήμα όλη η πόλη το πρωί. Προς το απόγευμα αποκαταστάθηκε. Φίλος πέρασε από κατάστημα της Βόντα και του είπαν πως κάνουν αναβάθμιση για το sharing (αυτό με τις κεραίες) με τη Wind. Παίζει κάτι τέτοιο ή του είπαν αρλούμπες;
[sIGPIC][/sIGPIC]

Μάγκες; Στην Καλαμάτα είχε σοβαρό πρόβλημα με το σήμα όλη η πόλη το πρωί. Προς το απόγευμα αποκαταστάθηκε. Φίλος πέρασε από κατάστημα της Βόντα και του είπαν πως κάνουν αναβάθμιση για το sharing (αυτό με τις κεραίες) με τη Wind. Παίζει κάτι τέτοιο ή του είπαν αρλούμπες;

Μακάρι να ισχύει αυτό που λες για να μπορώ να χρησιμοποιώ το f2g για ομιλία και το cu για δεδομένα χωρίς να έχω πρόβλημα με το σήμα πουθενά! Τα καλά του δικαρτου κινητου...

Αντε να δούμε θα γίνει επιτέλους; :p

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Εγώ δεν είχα πρόβλημα πάντως.
Nokia 9500, HP 6515 , FC T830 , HTC TYTN II , Samsung i5800 Galaxy 3 , HTC legend , s 6102 , SIII mini , s 7562, Grand Duos.

Εγώ δεν είχα πρόβλημα πάντως.

Τυχερός ήσουν. Οι περισσότεροι δικοί μου είχαν. Μπορεί να έτυχε ή να μην το κατάλαβες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ίσως γιατί δεν το δούλεψα πολύ.

Λίγο ραδιόφωνο και αυτό μια δύο φορές στη διαδρομή Καλαμάτα - Θουρια.

( Είναι το δρομολόγιο που κάνω)..

Nokia 9500, HP 6515 , FC T830 , HTC TYTN II , Samsung i5800 Galaxy 3 , HTC legend , s 6102 , SIII mini , s 7562, Grand Duos.

Όταν κάποιος φεύγει με το Ι.Χ. του ή με το τρένο από τον Βόλο με προορισμό την Λάρισα , το 4G δίκτυο της Vodafone , υπάρχει μέχρι και λίγο μετά το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου , ενώ όταν κάποιος κάνει την αντίθετη ακριβώς διαδρομή με Ι.Χ. ή με το τρένο από την Λάρισα προς Βόλο , το 4G δίκτυο υπάρχει μέχρι και 13-15 λεπτά έξω από το σταθμό του ΟΣΕ της Λάρισας , δηλαδή ΑΡΚΕΤΑ έξω απο την Λάρισα , έως ΠΟΛΥ μπορώ να πω , μέχρι και λίγο μετά την Νίκαια της Λάρισας . Αυτό σημαίνει ότι το 4G δίκτυο της Λάρισας , είναι ΠΙΟ ΕΠΕΚΤΑΜΕΝΟ από το αντίστοιχο 4G του Βόλου . (Απόλυτα λογικό αυτό) .

Να διευκρινήσω ότι στην Νέα Εθνική Οδό Λάρισας Βόλου , (εννοώ έξω από την Λάρισα) , ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ 4G δίκτυο από την Vodafone , ενώ αντίθετα στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας Βόλου , υπάρχει 4G δίκτυο (πάλι έξω από την Λάρισα) , για 13-15 λεπτά , όπως και με το τρένο . Η γραμμή του τρένου , είναι αρκετά κοντά με την Παλαιά Εθνική Οδό .

Η COSMOTE τώρα , (όπως έχω ξαναπεί και εγώ με μετρήσεις που έκανα ο ίδιος) , αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι εδώ στο myphone , αλλά και άλλοι γενικά , στις μετρήσεις ΤΕΛΙΚΑ , ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ την Vodafone , σε ταχύτητες στο 3G και 4G δίκτυο , στα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα , ΧΩΡΙΣ να σημαίνει ότι οι ταχύτητες της Vodafone , είναι ΑΣΧΗΜΕΣ .

Στον ΟΣΕ της Λάρισας όμως , όπως έχω ξαναπεί , έχει αρκετά μέτριο 4G σήμα με 1-2 γραμμές η COSMOTE , ενώ η Vodafone ΤΕΡΜΑ σήμα και ΑΚΟΥΝΗΤΟ , ειλικρινά . Επίσης πηγαίνοντας με το τρένο από Λάρισα προς Βόλο , το 4G σήμα της COSMOTE , κρατάει για 4-5 λεπτα , αφού φύγει το τρένο από τον σταθμό , ενώ της Vodafone , σας είπα παραπάνω . Με Ι.Χ. το 4G δίκτυο της COSMOTE , ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ακόμη , για να σας πω την αλήθεια .

Edited by SUMMER_2000

Μερικα ακόμα speedtest σε αλλες περιοχες των Χανίων..

Στο εμπορικό κέντρο Ερμης.

Test Date: 17 Φεβ 2015 15:00

Download: 19.36 Mbps

Upload: 5.15 Mbps

Ping: 24 ms

External IP: 213.249.12.94

Internal IP: 100.96.226.254

Latitude: 35.5116

Longitude: 24.0218

http://www.speedtest.net/my-result/i/1144453812