Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην πόλη της Καβάλας ανύπαρκτο το 4G, Cosmote έχει σε αρκετά σημεία

Καθόλου ή ελάχιστο ; Εγώ στην καλύτερη πιάνω h+.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Εγώ πάλι δεν έπιασα πουθενά 4G...Άλλωστε ούτε στις περιοχές κάλυψης την έχει ως πόλη...

Εγώ πάλι δεν έπιασα πουθενά 4G...Άλλωστε ούτε στις περιοχές κάλυψης την έχει ως πόλη...

Α, οκ τότε

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

εγώ οτι θέλω να μπω ίντερνετ κλειδώνω το κινητό στο 3g για να μπαίνω γρήγορα και να μην μου κάνει εναλλαγές . Ίσως άμα το είχες κλείδωσει να μην πέταγε.

Φιλε αυτα δεν γινονται σε iphone συσκευες.μονο το 4G μπορω απενεργοποιησω και αντιστροφα οχι κατι αλλο.

Μετα τον κομβο του Πλατανια στον Βοακ και η κοσμοτε εχει τρυπαρες στη καλυψη χρονια τωρα. Απειρα drop calls στο συγκεκριμενο σημειο.

Για την ιστορια με κοσμοτε φετος το καλοκαιρι στον Ταυρωνιτη Χανιων και στα γυρω χωρια ειδα αργα το βραδυ 13.5Mbps και τη μερα χαλαρα 8-9Mbps. Με Η+.

Επισης λιγο εξω απο Βουκολιες σε ενα χωριο ενος φιλου που χα να παω 2 χρονια, ειχε τοτε 2 γραμμες G, για 3g ουτε λογος. Φετος η κοσμοτε σχεδον φουλ H+ με 9Μbps και η voda 3/4 G/E μονο. Ριχνει φραγκα η κοσμοτε κανει μπαμ!!

Διαφορα μεγαλη και σε καλυψη και σε ταχυτητες. και στο Ελαφονησι οπως πας εχουν και η βοντα και η κοσμοτε 4G αλλα αν κανεις speedtest η βοντα παει 2-3 Μ<bps και η κοσμοτε με 14 το λιγοτερο..γενικα στην Κρητη η κοσμοτε εχει πολυ καλυτερο δικτυο και 3G και 4G με διαφορα ... (και ειμαι συνδρομητης vodafone) εχω της γυναικας κοσμοτε σε ιδια συσκευη και η συγκριση ειναι ευκολη και αμεση

http://www.speedtest.net/my-result/i/962180051

Test Date: 15 Σεπ 2014 18:01

Download: 3.83 Mbps

Upload: 1.61 Mbps

Ping: 54 ms

Connection Type: Cellular

Server: Athens

External IP: 213.249.12.85

Internal IP: 10.86.1.186

Latitude: 35.5538

Longitude: 24.0831

http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.553753,24.083084

Το Super Δικτυο το εχει παρει σουπερ κατηφορα τουλαχιστον στα Χανιά.

Καλημερα. Εχω διακαιωμα να φυγω απο το ισχυον συμβαλαιο αν εχω προβλημα με το σημα στην περιοχη που εργαζομαι. Δεν ειχα, απο την πεμπτη προεκυψε και οταν το δηλωνω στην V μου απαντανε οτι δεν βλεπουν καποιο προβλημα. Δεν μπορω να παρω τηλ, δεν μπορουν να με παρουν κ δεν περνανε τα sms και ειμαι συνδεδεμενος μονο μεσω wifi. Βασικα τι μπορω να κανω τωρα?

Α) Να βάλεις την κάρτα σε άλλο τηλέφωνο.

Β) Να ζητήσεις δωρεάν την συσκευή full σήμα .

Κέντρο Χανίων παλιό λιμάνι φουλ 3G και τρόμαζες να συνδεθείς .Βονταφον αν δεν βαλεις το χερι στη τσεπη θα καντησεις wind. ρε φιλε γιατι να μην δαπανήσεις τα χρήματα απο τις διαφημίσεις και να φτιαξεις το προβληματικο δικτυο σου αλλα κοιτας μονο να κανεις πλύση εγκεφάλου? Οκ θελεις πελάτες αλλα οσο ευκολα μπορει να ερθει ενας πελατης στο δικτυο σου τοσο ευκολα μπορει να φυγει..αρχιζει να χανει πόδι βλέπω η βονταφον.οπου και να παω το ιδιο πραγμα συμβαινει και αν τους στειλεις ειμαιλ σου απαντανε πως ισως λογο αυξημενης καλοκαιρινης ζητησης να υπαρχαν αυτα τα προβληματα λες και εχει τους τρελους συνδρομητες και φρακαρει. δηλαδη η κοσμοτε τι πρεπει να εκανε? να βλεπεις τον αλλον να πιανει 4G και να εχεις την βονταφον να σου λεει κουφα πραγματα χωρις ουτε καν να τα πιστευουν οι ιδιοι.

Κέντρο Χανίων παλιό λιμάνι φουλ 3G και τρόμαζες να συνδεθείς .Βονταφον αν δεν βαλεις το χερι στη τσεπη θα καντησεις wind. ρε φιλε γιατι να μην δαπανήσεις τα χρήματα απο τις διαφημίσεις και να φτιαξεις το προβληματικο δικτυο σου αλλα κοιτας μονο να κανεις πλύση εγκεφάλου? Οκ θελεις πελάτες αλλα οσο ευκολα μπορει να ερθει ενας πελατης στο δικτυο σου τοσο ευκολα μπορει να φυγει..αρχιζει να χανει πόδι βλέπω η βονταφον.οπου και να παω το ιδιο πραγμα συμβαινει και αν τους στειλεις ειμαιλ σου απαντανε πως ισως λογο αυξημενης καλοκαιρινης ζητησης να υπαρχαν αυτα τα προβληματα λες και εχει τους τρελους συνδρομητες και φρακαρει. δηλαδη η κοσμοτε τι πρεπει να εκανε? να βλεπεις τον αλλον να πιανει 4G και να εχεις την βονταφον να σου λεει κουφα πραγματα χωρις ουτε καν να τα πιστευουν οι ιδιοι.

Υπαρχει ακομα το προβλημα στο λιμανι.Μολις ανεβεις προς την αγορα ολα οκ απο 3G 4G.Παντως υπαρχει προβλημα κατω στο λιμανι και στα στενα της παλιας πολης.Τα περι τουριστων ειναι κολοκυθια και τον χειμωνα τα ιδια ηταν που ειναι 5-6 μαγαζια ανοιχτα και κοσμος λιγοστος

Τρεχει ηδη αναβαθμιση δικτυου. Εχουν δωθει χρηματα απο την verizon μονο και μονο για upgrade.

Τρεχει ηδη αναβαθμιση δικτυου. Εχουν δωθει χρηματα απο την verizon μονο και μονο για upgrade.

Ναι αλλά εμείς σαν απλοί πελάτες πότε θα δούμε κάποια ουσιαστική βελτίωση απο αυτές τις αναβαθμίσεις? Εγω Βουλιαγμένη μένω και αναγκάστηκα να αγοράσω τη συσκευή full σήμα

Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed? http://www.speedtest.net/my-result/a/890099204

Στιγμα 35.5522,23.818

Μιας και μιλατε για Χανια, Κοιταξτε σε φουλ σεζον την κοσμοτε μεσα Ιουλιου.

Edited by skoulikomirmigot

Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed? http://www.speedtest.net/my-result/a/890099204

Στιγμα 35.5522,23.818

Μιας και μιλατε για Χανια, Κοιταξτε σε φουλ σεζον την κοσμοτε μεσα Ιουλιου.

με τι συσκευη εκανες την μέτρηση; .

Κάτι που δεν έχει αναφερθεί σχεδόν ποτέ, είναι το γιατί συσκευές που υποστηρίζουν το fast dormancy αργούν να "ξυπνήσουν" στο δίκτυο της Vodafone (ή, για να είμαστε πιο σωστοί, το δίκτυο αργεί να κάνει την εναλλαγή από την αναμονή (3g ή h σε h+)

Σε Cosmote & Wind η εναλλαγή γίνεται αστραπιαία. Στην Vodafone περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα. Φυσικά με πολλές, διαφορετικές συσκευές αυτό, όχι με 1-2 συγκεκριμενες....

Βασικά, έτσι λειτουργεί το δικτυο & δεν καταλαβαίνω γιατί...Μέγα φάουλ βέβαια... Εγώ προσωπικά μεταφέρομαι σε Cosmote εντός της επόμενης εβδομάδας...η στασιμότητα της Vodafone σε θέματα κάλυψης με κούρασε εδώ & ένα 6μηνο & επειδή βλέπω ότι προς το παρόν η Cosmote είναι κορυφή σε κάλυψη και ταχύτητες, δεν μένει κάτι άλλο... συν το hd voice συν ότι δεν συμπιέζει τα videos & τις εικόνες στις ιστοσελίδες όπως η Vodafone με αποτέλεσμα να φαίνονται χάλια...συν ότι δεν μειώνει τις ταχύτητες με κίνηση λίγων εκατοντάδων mb...συν ότι το GPRS/EDGE της είναι σχεδόν άχρηστο & δεν φορτώνει τίποτα...

Όταν η Vodafone λοιπόν διορθώσει αυτά τα ανεπίτρεπτα πράγματα θα ξαναγυρίσω... Μέχρι τότε...:rolleyes:

Κάτι που δεν έχει αναφερθεί σχεδόν ποτέ, είναι το γιατί συσκευές που υποστηρίζουν το fast dormancy αργούν να "ξυπνήσουν" στο δίκτυο της Vodafone (ή, για να είμαστε πιο σωστοί, το δίκτυο αργεί να κάνει την εναλλαγή από την αναμονή (3g ή h σε h+)

Σε Cosmote & Wind η εναλλαγή γίνεται αστραπιαία. Στην Vodafone περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα. Φυσικά με πολλές, διαφορετικές συσκευές αυτό, όχι με 1-2 συγκεκριμενες....

Βασικά, έτσι λειτουργεί το δικτυο & δεν καταλαβαίνω γιατί...Μέγα φάουλ βέβαια... Εγώ προσωπικά μεταφέρομαι σε Cosmote εντός της επόμενης εβδομάδας...η στασιμότητα της Vodafone σε θέματα κάλυψης με κούρασε εδώ & ένα 6μηνο & επειδή βλέπω ότι προς το παρόν η Cosmote είναι κορυφή σε κάλυψη και ταχύτητες, δεν μένει κάτι άλλο... συν το hd voice συν ότι δεν συμπιέζει τα videos & τις εικόνες στις ιστοσελίδες όπως η Vodafone με αποτέλεσμα να φαίνονται χάλια...συν ότι δεν μειώνει τις ταχύτητες με κίνηση λίγων εκατοντάδων mb...συν ότι το GPRS/EDGE της είναι σχεδόν άχρηστο & δεν φορτώνει τίποτα...

Όταν η Vodafone λοιπόν διορθώσει αυτά τα ανεπίτρεπτα πράγματα θα ξαναγυρίσω... Μέχρι τότε...:rolleyes:

Για ακριβώς τους ίδιους λόγους πήγα Cosmote και ησύχασα από το ανόητο 3G που γινόταν GPRS όταν ήθελα δεδομένα. Και όχι μόνο γι αυτό...

Δυστηχως η cosmote παιζει μπαλα μονη της στην καλυψη 3G/4G Και ταχύτητες.... κρίμα... γιατι μονο 1 εταιρεια προσπαθει...
Samsung S21 Ultra

Πραγματι αν δεν αλλαξει κατι με βλεπω και μενα να φευγω.Στο θεμα του ιντερνετ η vodafone ειναι πολυ εξοργιστικη.Αν δεν εχεις σημα εισαι τελειωμενος..αν εχεις καλο σημα και το ριξεις στο σερφαρισμα στα 300ΜΒ κινησης .. σου κοβει την ταχυτητα λογω πολιτικης ορθης χρησης. Edited by zerokill

Δεν είναι μόνο αυτό... Είναι το hd voice που ΔΕΝ έχει, η υπερ-υψηλή συμπίεση σε φώτο & βίντεο(όχι για το καλό μας πρωτίστως, αλλά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, γιατί μάλλον το bandwidth δεν επαρκεί.

Απλά κοντά στον βασιλικό ποτιζεται κι η γλάστρα & εξοικονομουμε μερικά mbytes...Κλάιν-μάιν στην εποχή του Full HD.

.)

Συν η στάσιμη κάλυψη... Εγώ ήδη έκανα αίτηση φορητοτητας γιατί δεν πήγαινε άλλο

Δεν είναι μόνο αυτό... Είναι το hd voice που ΔΕΝ έχει, η υπερ-υψηλή συμπίεση σε φώτο & βίντεο(όχι για το καλό μας πρωτίστως, αλλά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, γιατί μάλλον το bandwidth δεν επαρκεί.

Απλά κοντά στον βασιλικό ποτιζεται κι η γλάστρα & εξοικονομουμε μερικά mbytes...Κλάιν-μάιν στην εποχή του Full HD.

.)

Συν η στάσιμη κάλυψη... Εγώ ήδη έκανα αίτηση φορητοτητας γιατί δεν πήγαινε άλλο

Και καλα εκανες εφοσον στα σημεια που βρισκεσαι εχεις προβλημα.Σιγα μην καθομαστε να παρακαλαμε πλεον σαν πελατες για τα αυτονοητα.

Μια και μιλάμε για ταχύτητες κάλυψη κλπ, μπορεί μεν η cosmote να έχει τη καλύτερη κάλυψη 3G όμως έχει σοβαρά προβλήματα χωρητικότητας σε όλη την Ελλάδα. Σε συνεχείς συγκρίσεις μεταξύ wind - cosmote -vodafone στο ίδιο σημείο η wind ΠΑΝΤΑ παρέχει απροβλημάτιστο internet (φετινά παραδείγματα που έχω είναι Χανιά, Μήλος , Θεσσαλονίκη, Πιερία ) . Φυσικά μιλάμε για περιοχές που έχει 3G γιατί αλλιώς κλάφτα..

Για τα Χανιά που είπατε παραπάνω : http://www.speedtest.net/my-result/a/971532094

Edited by Nrg

Μια και μιλάμε για ταχύτητες κάλυψη κλπ, μπορεί μεν η cosmote να έχει τη καλύτερη κάλυψη 3G όμως έχει σοβαρά προβλήματα χωρητικότητας σε όλη την Ελλάδα. Σε συνεχείς συγκρίσεις μεταξύ wind - cosmote -vodafone στο ίδιο σημείο η wind ΠΑΝΤΑ παρέχει απροβλημάτιστο internet (φετινά παραδείγματα που έχω είναι Χανιά, Μήλος , Θεσσαλονίκη, Πιερία ) . Φυσικά μιλάμε για περιοχές που έχει 3G γιατί αλλιώς κλάφτα..

Για τα Χανιά που είπατε παραπάνω : http://www.speedtest.net/my-result/a/971532094

Απο Χανια μεσα στην πολη στο κεντρο ξερουμε οτι εχει 3G η wind γιατι φανταζομαι μεσα στην πολη εκανες την μετρηση.. εκει που η voda εχει 4G στα 35-38 και η cosmote τα τριπλα σου τουλαχιστον...

Κατ Εμε το πηγα ταξιδι στα Χανια πηγα στο κεντρο και εκανα speedtest δεν μου λεει κατι το θεμα ειναι να κανεις 6-7 test απο ακρη ακρη σε βουνα λαγκαδια και σε απομερα τουριστικα μερη οπως Ελαφονησι μπαλος Σουγια παλαιοχωρα την διαδρομη προς τα κει κτλ ..... οπως θα δεις τα δικα μας τα speedtest με voda μεσα στην πολη ειναι στην διπλασια ταχυτητα .... (Αν ψαξεις post 2-3 μηνων πισω)

Εχεις καποια speedtest περιφερειακα στο Νομο χανιων η στα πιο τουριστικα μερη να δουμε εκει ? (οχι για μας εμεις ξερουμε τι εστι Wind στα Χανια...)

Edited by zerokill

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις