Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μου το κανει πολλους μηνες τωρα και σε πολλες διαφορετικες κυψελες οποτε μαλλον η Vodafone εχει πολυ αργο ιντερνετ... Δεν εξηγειται αλλιως... Με την Cosmote ειχα πολυ καλυτερη αποκριση και σημα παντου... Οπως και hd voice... Ας μου εκαναν καλυτερη αντιπροταση απο τη Cosmote αλλα...

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια έτσι γίνεται στη Vodafone ένα χρόνο που είμαι εκεί. Στη wind είχα μόνιμο Η και το ίντερνετ πέταγε τώρα σπάνια μένει σε Η γυρνάει συνεχώς σε Edge ενώ έχει σήμα με αποτέλεσμα για να κάνω δουλειά να το έχω πλέον μόνο 3g από τις ρυθμίσεις αλλά τη καθυστέρηση των λεφτά λίγων δευτερόλεπτων μέχρι το Η να γίνει Η+ και να αρχίσει να φορτώνει δε την αποφευγεις

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Μου το κανει πολλους μηνες τωρα και σε πολλες διαφορετικες κυψελες οποτε μαλλον η Vodafone εχει πολυ αργο ιντερνετ... Δεν εξηγειται αλλιως... Με την Cosmote ειχα πολυ καλυτερη αποκριση και σημα παντου... Οπως και hd voice... Ας μου εκαναν καλυτερη αντιπροταση απο τη Cosmote αλλα...

και νόμιζα πως ήμουν ο μόνος. η κατάσταση είναι το λιγότερο τραγική και δυστυχώς είμαι δεμένος τώρα να μείνω στη vodafone λόγω του ότι έχω αρκετές επαφές και με συμφέρει η προσφορά με τα 600 κάθε μήνα προς cu. :down:

Edited by SuperMarioGR

Και τα 3 δίκτυα υποστηρίζουν το fast dormancy. Ωστόσο στην Vodafone αργεί αισθητά η εναλλαγή σε Η+. Δεν είναι δηλαδή θέμα αργού ίντερνετ, ωστόσο δίνει την αίσθηση αργού ίντερνετ. Γνωρίζει κάποιος πού οφείλεται αυτό;

Που είναι το 4G δίκτυο της Vodafone; Έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτό το θέμα..

στην Vodafone αργεί αισθητά η εναλλαγή σε Η+. Δεν είναι δηλαδή θέμα αργού ίντερνετ, ωστόσο δίνει την αίσθηση αργού ίντερνετ.

με άλλα λόγια, νομίζεις ότι είναι αργό = νομίζεις ότι είναι πίσω στο 4τζι :shifty:

Που είναι το 4G δίκτυο της Vodafone; Έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτό το θέμα..

Απο 1/4 αρχίζει το πάρτυ.

Νέο οικονομικό έτος. Έρχονται τα χρήματα απο Verizon.

Αναμένεται βομβαρδισμός απο 4G σταθμούς. Σκοπός να προσπεράσει την Cosmote στο τέλος του χρόνου.

Έπρεπε να είχε αρχίσει η διαφήμιση. Μάλλον σιγή ιχθύος βλέπω και από τους 2 και γαργάρα.

Έτσι κι αλλιώς το 4g δεν τραβάει ακόμα. Γιατί να μπουν σε έξοδα? Ας δώσουν βάση στο 3g να γίνει σωστή κάλυψη και βλέπουμε για τα άλλα. Πόσοι έχουν lte ναυαρχίδες, για να επενδύσουν πολλά σε υποδομή? Η χρονιά θα κυλήσει χαλαρά.

Απο 1/4 αρχίζει το πάρτυ.

Νέο οικονομικό έτος. Έρχονται τα χρήματα απο Verizon.

Αναμένεται βομβαρδισμός απο 4G σταθμούς. Σκοπός να προσπεράσει την Cosmote στο τέλος του χρόνου.

:lol: για αυτόν το λόγο έκανε συνεργασία δικτύου με τη wind; ή μήπως τα ''χρήματα από Verizon'' θα πάνε μόνο στο 4G; :lol: ήδη μας λες ότι το 3G δεν είναι αργό, απλά ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι είναι αργό... Εδώ δε μπορεί να φτιάξει τις ΤΡΥΠΑΡΕΣ που έχει το 2G (ή μήπως και εκεί είναι Η ΙΔΕΑ μας ότι πέφτει η γραμμή; ). Στο τέλος θα μας πεις να πάμε σε ΩΡΙΛΑ :lol: Εγώ πάντως από σένα περίμενα να ανοίγεις σαμπάνιες για 5G (με απογοητεύεις)....

:lol: για αυτόν το λόγο έκανε συνεργασία δικτύου με τη wind; ή μήπως τα ''χρήματα από Verizon'' θα πάνε μόνο στο 4G; :lol: ήδη μας λες ότι το 3G δεν είναι αργό, απλά ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι είναι αργό... Εδώ δε μπορεί να φτιάξει τις ΤΡΥΠΑΡΕΣ που έχει το 2G (ή μήπως και εκεί είναι Η ΙΔΕΑ μας ότι πέφτει η γραμμή; ). Στο τέλος θα μας πεις να πάμε σε ΩΡΙΛΑ :lol: Εγώ πάντως από σένα περίμενα να ανοίγεις σαμπάνιες για 5G (με απογοητεύεις)....

Εγω θα πω να διαβάσεις ξανα αυτο που έγραψα, να μην μου παράθετεις λόγια που δεν είπα και πάνω απο ολα να μην τα σχολιάζεις και απο πάνω.

Και επίσης δεν έχεις ιδέα για τις τρυπαρες γιατι έχεις Wind. Μη δημιουργείς εντυπώσεις λοιπον.

με άλλα λόγια, νομίζεις ότι είναι αργό = νομίζεις ότι είναι πίσω στο 4τζι :shifty:

Νομίζω ότι μιλάω αρκετά σωστά ελληνικά. Όταν το κινητό δεν κάνει διακίνηση δεδομένων, δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνει άσκοπα την μπαταρία. Όταν γίνεται διακίνηση data μεταβαίνει σε Η+ (fast dormancy η λειτουργία). Αυτήν η εναλλαγή είναι που γίνεται πιο αργά & σου δίνει την αίσθηση αργού ίντερνετ. Όταν γίνει, προσωπικά δεν έχω αντιμετωπισει θέμα με τις ταχύτητες

Εγω θα πω να διαβάσεις ξανα αυτο που έγραψα, να μην μου παράθετεις λόγια που δεν είπα και πάνω απο ολα να μην τα σχολιάζεις και απο πάνω.

Και επίσης δεν έχεις ιδέα για τις τρυπαρες γιατι έχεις Wind. Μη δημιουργείς εντυπώσεις λοιπον.

για κάνε μια βόλτα από το τόπικ του vodafone olympiakos (να δεις εαν έχω μόνο wind.....) :lol: . Η λέξη 'dual sim' σου λέει κάτι; :wacko:

Στα Χανιά 4G ηρθε προς το παρων στο σπιτι δεν ειχα ποτε 3G μεσα αλλα 4G ειμαι παντα στις 2 γραμμες.

ταχυτητα κτλ κτλ στο speedtest παρακατω...

Test Date: 31 Μαρ 2014 2:54

Download: 17.82 Mbps

Upload: 1.63 Mbps

Ping: 38 ms

Connection Type: Cellular

Server: Heraklion

External IP: 213.249.12.137

Internal IP: 10.85.211.177

Latitude: 35.5036

Longitude: 24.0190

http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.503600,24.018992

http://www.speedtest.net/my-result/i/808613736

ΥΓ: το θεματακι με τα μηνυματα απο την ειδοποιηση κλησεων ακομα υπαρχει.Καθημερινα παιρνω μηνυματα βραδυ χαμενες κλησεις που εγιναν το μεσημερι... To δηλωσα το θεμα στο 13840 μου ειπε απλα να επαενεργοποιησω την υπηρεσια και να κλεισω το κινητο για 2 λεπτα για να κανει επαννεκινηση την γραμμη στο δικτυο και ο θεος βοηθος .

Edited by zerokill

Στα Χανιά 4G ηρθε προς το παρων στο σπιτι δεν ειχα ποτε 3G μεσα αλλα 4G ειμαι παντα στις 2 γραμμες.

ταχυτητα κτλ κτλ στο speedtest παρακατω...

Test Date: 31 Μαρ 2014 2:54

Download: 17.82 Mbps

Upload: 1.63 Mbps

Ping: 38 ms

External IP: 213.249.12.137

Internal IP: 10.85.211.177

Latitude: 35.5036

Longitude: 24.0190

http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.503600,24.018992

http://www.speedtest.net/my-result/i/808613736

ΥΓ: το θεματακι με τα μηνυματα απο την ειδοποιηση κλησεων ακομα υπαρχει.Καθημερινα παιρνω μηνυματα βραδυ χαμενες κλησεις που εγιναν το μεσημερι... To δηλωσα το θεμα στο 13840 μου ειπε απλα να επαενεργοποιησω την υπηρεσια και να κλεισω το κινητο για 2 λεπτα για να κανει επαννεκινηση την γραμμη στο δικτυο και ο θεος βοηθος .

πολυ καλη ταχυτητα αν και περιμενα πανω απο 20mbs να σου βγαλει ταχυτητα!.

παντως να μην ποιανεις καθολου 3g στο σπιτι σου και να ποιανεις gsm και 4g λιγο παραξενο μου φαινεται!. το φασμα στο 4g ειναι διαφορετικο και ισχυροτερο απο το 3g ; για αυτο εχεις ποιανεις και 4g εσωτερικα;.

Ας φτιαξουν το 3G δικτυο που εχει προβληματα καλυψης και τα ταχυτητας μεσα στην Αττικη και ας αφησουν το 4G σε δευτερη μοιρα...

3 ειναι τα πρβληματα του 3G, στην Αττικη τουλαχιστον:

1. Κακη καλυψη δικτυου

2. Καποια ρυθμιση στις κεραιες τη Vodafone δεν επιτρεπει την κεραια του κινητου να πεφτει σε κατασταση ελαχιστης καταναλωσης ενεργειας (ενδειξη 3G) οταν ειναι σε αδρανεια το κινητο παρα να ειναι μονιμα σε μια ενδοιαμεση κατασταση (ενδειξη Η) με αποτελεσμα να υπαρχει μεγαλη καταναλωση μπαταριας. Σε Cosmote σε κατασταση αδρανειας η ενδειξη ειναι 3G.

3. Πολυ αργη αποκριση δικτυου. Το ειχα γραψει και παλιοτερα, απο τη στιγμη που θα προσπαθησεις να δεις κατι στο ιντερνετ μεχρι τη στιγμη που θα σου ερθουν τα δεδομενα θελει τουλαχιστον 2-3 δευτερολεπτα με σχετικα καλο σημα ή και παραπανω, χρονικο διαστημα απαραδεκτο για μια εταιρια που υποστηριζει πως εχει super δικτυο...

πολυ καλη ταχυτητα αν και περιμενα πανω απο 20mbs να σου βγαλει ταχυτητα!.

παντως να μην ποιανεις καθολου 3g στο σπιτι σου και να ποιανεις gsm και 4g λιγο παραξενο μου φαινεται!. το φασμα στο 4g ειναι διαφορετικο και ισχυροτερο απο το 3g ; για αυτο εχεις ποιανεις και 4g εσωτερικα;.

Tην μετρηση την κανω σπιτι μεσα με μια γραμμη αντε 2 4G σημερα παει καλυτερα. 3G Δεν πιανω... δηλαδη αν κλεισω το LTE... παει gprs καλο ε? :P

Test Date: 31 Μαρ 2014 16:56

Download: 23.69 Mbps

Upload: 3.96 Mbps

Ping: 33 ms

External IP: 213.249.12.140

Internal IP: 10.86.73.250

Latitude: 35.4988

Longitude: 24.0168

http://maps.google.com/maps?f=q&q=35.498771,24.016829

http://www.speedtest.net/my-result/i/809049858

Edited by zerokill

Μόνο αν κατεβάσεις αρχείο (από server Μάλιστα που δίνει πολύ υψηλές ταχύτητες - πχ Microsoft)μπορείς να δεις την πραγματική ταχύτητα. Στην πλατεία Ελευθερίας πχ, Θεσσαλονίκη, κατέβασα με κάπου 32 mbps προχτές. Καθόλου άσχημα δεν το λες:happy:

Μόνο αν κατεβάσεις αρχείο (από server Μάλιστα που δίνει πολύ υψηλές ταχύτητες - πχ Microsoft)μπορείς να δεις την πραγματική ταχύτητα. Στην πλατεία Ελευθερίας πχ, Θεσσαλονίκη, κατέβασα με κάπου 32 mbps προχτές. Καθόλου άσχημα δεν το λες:happy:

Αν ειχα παραπανω ογκο θα δοκιμαζα να κανω hotspot το κινητο και να δοκιμασω με το λαπτοπ αλλα θα μου φαει τα ΜΒ με την μια :P

και εγώ δίπλα στη κεραία, τα ίδια κατεβάζω :lol: . Για δοκίμασε στην Κηφισιά (θεσ/νικης) και Πανόραμα..... Βασικά, δοκίμασε πρώτα να βγάλεις κλήση 2g :lol:

και εγώ δίπλα στη κεραία, τα ίδια κατεβάζω :lol: . Για δοκίμασε στην Κηφισιά (θεσ/νικης) και Πανόραμα..... Βασικά, δοκίμασε πρώτα να βγάλεις κλήση 2g :lol:

So what; με την ίδια λογική δοκίμασε κλήση 2g στο Επταπυργιο με Wind ή στα Καστρα με Cosmote. Το σχόλιό σου ακυρο ήταν. Εδώ μιλάμε για 4g & την ταχύτητα λήψης.

By the way, δεν ήμουν δίπλα στον σταθμό.

So what; με την ίδια λογική δοκίμασε κλήση 2g στο Επταπυργιο με Wind ή στα Καστρα με Cosmote. Το σχόλιό σου ακυρο ήταν. Εδώ μιλάμε για 4g & την ταχύτητα λήψης.

By the way, δεν ήμουν δίπλα στον σταθμό.

λες και δε ξερει κανείς από ποιό σημείο υπάρχει κάλυψη στο συγκεκριμένο μέρος...

Καλημέρα.. Είμαι στο δίκτυο της cosmote, με καρτοκινητό what's up και εδώ και πάνω από ένα χρόνο αντιμετωπίζω πρόβλημα με το δίκτυο.. Πολλές κλήσεις που τερματίζονται ξαφνικά, χάσιμο σήματος για 2 δευτερόλεπτα αμέσως μετά και πολλές χαμένες κλήσεις.. Να έχω ανοιχτό το κινητό και κανονικά σήμα, να με παίρνουν τηλέφωνο και να λέει ότι το έχω κλειστό... Η απάντηση της Cosmote φυσικά ήταν ότι φταίει ή το κινητό μου ή ή sim μου, αλλά από τότε τα έχω αλλάξει και τα δύο, οπότε δεν είναι σίγουρα αυτό..

Οπότε χθες έκανα αίτηση φορητότητας στη Vodafone.. Από γνωστούς που ρώτησα μου είπαν ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια προβλήματα στη Vodafone.. Η άποψη σας;

Be the change you wish to see in the world! 🧿

Tην μετρηση την κανω σπιτι μεσα με μια γραμμη αντε 2 4G σημερα παει καλυτερα. 3G Δεν πιανω... δηλαδη αν κλεισω το LTE... παει gprs καλο ε? :P

Το ίδιο ακριβώς έχω και εγώ στο Φάληρο (Αθήνα), αν κλείσω το 4G πάει κατευθείαν σε gprs....:confused: Ευτυχώς υπάρχει το wifi του σπιτιού αλλιώς :cry:

Πάντως στις περιοχές που κινούμαι δεν έχω παράπονο, και βλέπω 4G συχνά και έχω πετύχει και κάποιες πολύ καλές ταχύτητες (36,94 προχτές!)

http://www.speedtest.net/my-result/a/781058849

http://www.speedtest.net/my-result/a/772726047

Το ίδιο ακριβώς έχω και εγώ στο Φάληρο (Αθήνα), αν κλείσω το 4G πάει κατευθείαν σε gprs....:confused: Ευτυχώς υπάρχει το wifi του σπιτιού αλλιώς :cry:

Πάντως στις περιοχές που κινούμαι δεν έχω παράπονο, και βλέπω 4G συχνά και έχω πετύχει και κάποιες πολύ καλές ταχύτητες (36,94 προχτές!)

http://www.speedtest.net/my-result/a/781058849

http://www.speedtest.net/my-result/a/772726047

θα συνεχισουμε τα τεστ στο 4G μεσα στην πολη των Χανιων και τις ταχυτητες :P.

Το 3G γενικα στο νησι ακομα και σε απομακρες τοποθεσιες ειναι καλο.

λες και δε ξερει κανείς από ποιό σημείο υπάρχει κάλυψη στο συγκεκριμένο μέρος...

Άρα αφού ήμουν δίπλα στον σταθμό, η Vodafone είναι μαζόχα & γούσταρε να έχει 1 μπάρα σήματος επίτηδες.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

θα συνεχισουμε τα τεστ στο 4G μεσα στην πολη των Χανιων και τις ταχυτητες :P.

Το 3G γενικα στο νησι ακομα και σε απομακρες τοποθεσιες ειναι καλο.

Ειδικά στον νομό Χανίων (που τον έχω γυρίσει 2 φορές:happy:) η 3g της κάλυψη είναι όντως εκπληκτική. Πρακτικά, υπάρχει 3g όπου υπάρχει σταθμός βάσης. Για την υπόλοιπη Κρήτη δεν έχω ιδέα.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις