Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αλήθεια ναι γιατί πουθενά δεν κάνει power control; Από την εποχή που άλλαξε από panafon σε vodafone άρχισε να τσιτώνει τους σταθμούς να εκπέμπουν ψηλά...

Για το congestion σε 3G τι να πω... μήπως δεν μπόρεσε να δρομολογηθεί η κλήση από τον σταθμό βάσης και μετά;

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η διατήρηση υψηλού QoS. Δε πιστεύω ότι γίνεται τυχαία. Το ίδιο κάνει και η Cosmote.

Γιατί; Διατηρώντας υψηλό το σηματοθορυβικό λόγο στο Σ.Β. (reverse channel) εξασφαλίζεις σταθερότητα της γραμμής. Δεν έχουν όλα τα κινητά καλό σήμα και η Vodafone δε τα εμπιστεύεται. Έτσι εξασφαλίζει λιγότερα drop call και παράλληλα, με το άπλετο φάσμα που έχει μπορεί να κάνει συχνή επαναχρησιμοποίηση συχνοτήτων. Σαφώς έχει κάποια λογική αλλά νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολική. Δηλαδή από τα -85dBm και πάνω νομίζω ότι θα έπρεπε να αρχίζει να πέφτει η ισχύς στο GSM.

Στο UMTS το power control είναι μέρος της λειτουργίας του δικτύου και αναπόφευκτο.

Το Congestion σε 3G ήταν τρατζικ. Αυτή η κεραία της Vodafone στα δικαστήρια εξυπηρετεί όλη την πόλη. Γι'αυτό και έχει θεματάκια. Ταχύτητα δε δοκίμασα αν και ένας φίλος μου λέει ότι πάει "τέρμα" όταν χρησιμοποιεί το στικάκι της.

@doganos, δεν είναι το EFR άσχημο αλλά μου κάνει εντύπωση... Η ποιότητα είναι πολύ καλή.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το μόνο στο οποίο το δέχομαι είναι για να εξασφαλίσει λιγότερες μεταγωγές σε άλλους Σ.Β. από κινητά με χαζή διαχείριση δικτύων (βλέπε iPhone) άρα να μειώσει στατιστικά τα drop calls. Λες γιαυτό στατιστικά διαμαρτύρονται περισσότεροι WIndάκηδες παρά VFάκηδες για τα drop του iPhone;;

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Χωρίς να αμφισβητώ τα παραπάνω τα βρίσκω λίγο ιδανικά καθώς όσες φορές είχα κλήση over 3G και πήγε να γυρίσει σε 2G έπεσε κιόλας. Μάλιστα πολλές συσκευές σε προειδοποιούν αν πας με το χέρι να αλλάξεις το 3G σε 2G ότι θα τερματιστεί η κλήση....

Κανένα ελληνικό δίκτυο (διόρθωση: σίγουρα η Vodafone και μάλλον και ο ανταγωνισμός) δεν υποστήριζει εναλλαγή κλήσης απο 3G σε 2G.

Ακόμη όμως και να υποστηριζόταν αυτο φυσικά δεν μπορει να γίνει με τον διακόπτη του κινητου, η εναλλαγή κλήσης (handover) ειναι δικτυακή διαδικασία, περιλαμβάνει ένα πλήθος μετρήσεων, εντολών και αναφορών μεταξύ κινητου και δικτύου, και η οποία δεν επηρεάζεται απο τον χρήστη.

το GSM έχει σε πολλές περιπτώσεις EFR (tragic) και το power control είναι ανύπαρκτο..

Εκτός από ..«μεγάλες» πόλεις, παντού EFR έχω δει εγώ... (μονο Θεσσαλονικη υπαρχει αλλαγη) :(

Το EFR ειναι το πιο ποιοτικό voice codec μετα το AMR WB (το οποίο δεν χρησιμοποιεί κανένας και που προσφάτως, "ανακάλυψε" η Nokia μαζι με τον τροχό) και το πιο δυνατό μετα το AMR FR ...

Μάλλον κάτι άλλο θέλετε να πείτε..

Edited by damokles

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Το EFR ειναι το πιο ποιοτικό voice codec μετα το AMR WB (το οποίο δεν χρησιμοποιεί κανένας και που προσφάτως, "ανακάλυψε" η Nokia μαζι με τον τροχό) και το πιο δυνατό μετα το AMR FR ...

Μάλλον κάτι άλλο θέλετε να πείτε..

Αναφέρομαι στο AMR FR (AFS) το οποίο δε το βλέπω στη Vodafone αλλά το EFR σε GSM.

Γιατί δεν υποστηρίζει adaptive rate στη φωνή στο GSM;

Αυτή είναι η ερώτηση.

Επιπλέον γιατί δε κάνει σχεδόν καθόλου power control στο GSM; Είναι θέμα QoS ή κάτι άλλο;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομος Μαγνησίας,σήμερα νωρίς το μεσημέρι,κατά την 13:00 : κλήση σε μήνυμα,σε περιοχή με καλή κάλυψη 3G.Το αναφέρω απλα επειδη είχα να βιωσω κάτι τέτοιο τουλάχιστον 1.5 χρόνο.

Παρατήρησα εχθές και προχθές ότι πλέον έχει διορθωθεί το κομμάτι στον Καρέαα που έπεφτε η κλήση... Για την ακρίβεια ξεκίνησα προχθές μια κλήση από Μεσογείων και κατεχάκη, και την τελείωσα γλυφάδα, και εχθές ξεκίνησα άλλη μια κλήση από Γλυφάδα την οποία τελείωσα στο Ψυχικό. Πρός μεγάλης μου έκπληξης, δεν έπεσε η κλήση στην λεοφόρο Καρέα ούτε στο ένα, αλλά ούτε και στο άλλο ρευμα...
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Ναι ο μονος σωστος εδω μεσα εισαι εσυ,χρησιμοποιω και τις τρεις εταιριες δεν εχω τετοια κολληματα οπως εσυ,συνεχισε τη συγγραφη σου,ετσι κι αλλιως κανεις δε σε παιρνει πλεον στα σοβαρα....ασε με να εχω τις αποψεις μου για τη vodafone και τη καθε vodafone.....

Φυσικά και έχεις δικαίωμα να έχεις τις απόψεις σου, όχι όμως και να επιτίθεσαι σε όσους διαφωνούν με σένα όσον αφορά τη λατρεμένη σου εταιρεία... Από τα γραφόμενά μας μπορεί να καταλήξει κανείς εύκολα σε συμπεράσματα όσον αφορά την αντικειμενικότητά μας. Πίστεψέ με, πολύς κόσμος παίρνει στα σοβαρά τα προβλήματα δικτύου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει οπαδοποιηθεί...

Μπουαχαχα μπα σε καλό σου!:D:D:D

Χαίρομαι που διασκεδάζετε αγαπητέ φίλε. Πλην της χολής σας, έχετε να συνεισφέρετε κάτι χρήσιμο στον διάλογο για τα προβλήματα δικτύου της vodafone;

Παρατήρησα εχθές και προχθές ότι πλέον έχει διορθωθεί το κομμάτι στον Καρέαα που έπεφτε η κλήση... Για την ακρίβεια ξεκίνησα προχθές μια κλήση από Μεσογείων και κατεχάκη, και την τελείωσα γλυφάδα, και εχθές ξεκίνησα άλλη μια κλήση από Γλυφάδα την οποία τελείωσα στο Ψυχικό. Πρός μεγάλης μου έκπληξης, δεν έπεσε η κλήση στην λεοφόρο Καρέα ούτε στο ένα, αλλά ούτε και στο άλλο ρευμα...

Η κλήση έπεφτε σίγουρα στο ρεύμα από νότια προς κέντρο. Μακάρι να διορθώθηκε. Στο ρεύμα προς τα νότια δεν έπεφτε σε συγκεκριμένο σημείο, αν και ήταν πιθανό να πέσει και εκεί...

Όσο αναφέρονται τα προβλήματα εδώ (γιατί επίσημα δεν βλέπουμε προκοπή), ακόμα και αν στενοχωρούμε το Vodafone Fan Club, τόσο πιο πιθανό είναι να διορθωθούν καθώς η εταιρεία ποντάρει στο προφίλ της ως εταιρεία για επαγγελματίες...

Τέλος να αναφέρω ότι σε τέτοιου μεγέθους και σοβαρότητας πολυεθνικές εταιρείες μόνον συγκεκριμένα άτομα έχουν εξουσιοδότηση να επικοινωνούν με το κοινό και να κάνουν δηλώσεις... Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν το τελευταίο... :lol:

ΥΓ: Θέλω να πιστεύω ότι η εταιρεία δεν έχει σχέση με ατυχείς πρωτοβουλίες χαμηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών της... (και αυτό για όσους κατάλαβαν)...

Edited by Nosferatu

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Βόλος: Σε όλη την Παγασών καθώς και στην μισή Αναλήψεως το UMTS είναι ανύπαρκτο ή εξαιρετικά ασθενές, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Wind/Cosmote έχουν UMTS ωστόσο. EDGE υπάρχει από VF, και μάλιστα με δυνατό σήμα και πολύ καλές ταχύτητες σε εσωτερικούς χώρους, αλλά θέλει και UMTS. Εκτός και αν πρόκειται για κάποιον από τους σταθμούς που απενεργοποίησαν πρόσφατα οι Βολιώτες(όπως αυτόν που τοποθετήθηκε στην Δημητριάδος πριν 1 χρόνο περίπου), οπότε πάω πάσο.

Επίσης, μπήκε H+ στο αεροδρόμιο Μακεδονία στην Θεσ/νίκη. Micro ή σε υπάρχων σταθμό;

Ναι ο μονος σωστος εδω μεσα εισαι εσυ,χρησιμοποιω και τις τρεις εταιριες δεν εχω τετοια κολληματα οπως εσυ,συνεχισε τη συγγραφη σου,ετσι κι αλλιως κανεις δε σε παιρνει πλεον στα σοβαρα....ασε με να εχω τις αποψεις μου για τη vodafone και τη καθε vodafone.....

Θα σε παρακαλούσα την επόμενη φορά να μην γενικεύεις και να μιλάς αποκλειστικά για τον εαυτό σου. Εσύ εκεί που βρίσκεσαι μπορεί να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα, στην Αθήνα όμως τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Μια απλή βόλτα από την Πλ. Συντάγματος θα σε πείσει.

Θα σε παρακαλούσα την επόμενη φορά να μην γενικεύεις και να μιλάς αποκλειστικά για τον εαυτό σου. Εσύ εκεί που βρίσκεσαι μπορεί να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα, στην Αθήνα όμως τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Μια απλή βόλτα από την Πλ. Συντάγματος θα σε πείσει.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία να αναφέρεις; Θα έρθω σε λίγο καιρό Αθήνα και θα ήθελα να τα δω.

Σήμερα έκανα το δρόμο Σοφάδων Καρδίτσης και το σήμα 3G της Vodafone είναι καταπληκτικό. Παντού τέρμα και καμία πεσμένη κλήση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία να αναφέρεις; Θα έρθω σε λίγο καιρό Αθήνα και θα ήθελα να τα δω.

Σήμερα έκανα το δρόμο Σοφάδων Καρδίτσης και το σήμα 3G της Vodafone είναι καταπληκτικό. Παντού τέρμα και καμία πεσμένη κλήση.

Πήγαινε μερικές σελίδες πίσω και θα τα διαβάσεις αναλυτικά. Απλά μπαίνουν κάποιοι οπαδοί και γεμίζουν άχρηστη πληροφορία. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να τους απαντάμε...

Στα καλύτερα σημεία προτείνουμε: Χολαργό, Παπάγου, Αγ.Παρασκευή και πλατεία Συντάγματος... Α, πέρνα και από το Νέο Ψυχικό να θαυμάσεις το δίκτυο δεδομένων επί της Δημ.Βασιλείου... Αν και στην Αθήνα όπου και να είσαι οι αποτυχίες κλήσης είναι συχνότατες...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Πήγαινε μερικές σελίδες πίσω και θα τα διαβάσεις αναλυτικά. Απλά μπαίνουν κάποιοι οπαδοί και γεμίζουν άχρηστη πληροφορία. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να τους απαντάμε...

Στα καλύτερα σημεία προτείνουμε: Χολαργό, Παπάγου, Αγ.Παρασκευή και πλατεία Συντάγματος... Α, πέρνα και από το Νέο Ψυχικό να θαυμάσεις το δίκτυο δεδομένων επί της Δημ.Βασιλείου... Αν και στην Αθήνα όπου και να είσαι οι αποτυχίες κλήσης είναι συχνότατες...

Για Αγ. Παρασκευή μπορώ να το επιβεβαιώσω. Δεν είχε καλό σήμα η Vodafone. Είχε κάτι καμουφλαρισμένες όταν είχα πάει αρχές Φλεβάρη και στη στάση του μετρό απέναντι είχε κάτω οι κεραίες του θανάτου και ούτε ένα σπίτι γύρω :p

Πάντως να δεχτώ ότι έχει προβλήματα στην Αγία Παρασκευή και όσες περιοχές λέτε. Στο Σύνταγμα δε νομίζω η vodafone να μη θέλει να δώσει καλή ποιότητα δικτύου. Μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας. Κάτι άλλο παίζει και δε το ξέρουμε. :blink: Δε παίζει αυτό με τα νοίκια τουλάχιστον για το Σύνταγμα. Είναι παράλογο. Κάθε 50 μέτρα micro vodafone έβλεπα εκεί. Ξήλωσαν τα micro; :wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για Αγ. Παρασκευή μπορώ να το επιβεβαιώσω. Δεν είχε καλό σήμα η Vodafone.

Στην αγία Παρασκευή υπάρχουν άλλοι λόγοι (τοπικοί άρχοντες)...

iPhone XS max 256GB

Στην αγία Παρασκευή υπάρχουν άλλοι λόγοι (τοπικοί άρχοντες)...

το θεμα ειναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... και το αποτελεσμα ειναι οτι οι υπηρεσιες καλυψης της εταιριας ειναι μειωμενες. Στις χρεωσεις ομως δε βλεπω μειωσεις...

Επιβεβαιώνω ότι τον παραπάνω άθλο τον πέτυχα και εγώ με μια προϋποθεση όμως. Είχα κλειδώσει προηγουμένως το δίκτυο σε 2G. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με 3G και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

Επιβεβαιώνω ότι τον παραπάνω άθλο τον πέτυχα και εγώ με μια προϋποθεση όμως. Είχα κλειδώσει προηγουμένως το δίκτυο σε 2G. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με 3G και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

Εγώ το είχα κανονικά σε Dual Mode αλλά μεταξύ μας δεν πιστεύω πως μπορεί να κρατήσει κλήση σε 3G εκεί πέρα...

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

το θεμα ειναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... και το αποτελεσμα ειναι οτι οι υπηρεσιες καλυψης της εταιριας ειναι μειωμενες. Στις χρεωσεις ομως δε βλεπω μειωσεις...

Σημασία έχει να είμαστε ενημερωμένοι και να στρέφουμε την αγανάκτισή μας εκει που πρέπει.

Επίσης απουσία κάλυψης σημαίνει για την εταιρεία:

α) μειωμένα κέρδη απο τη επικοινωνία που δεν γίνεται

β) δεκάδες χιλιάδες ευρώ απο το κόστος της κάθε κεραίας που βανδαλίζεται

γ) ζημιά στο brand name της εταιρείας

Αυτα όλα δεν μεταφράζονται σε μειωμένες χρεώσεις. Σε κανέναν πλανήτη.

iPhone XS max 256GB

Σημασία έχει να είμαστε ενημερωμένοι και να στρέφουμε την αγανάκτισή μας εκει που πρέπει.

Επίσης απουσία κάλυψης σημαίνει για την εταιρεία:

α) μειωμένα κέρδη απο τη επικοινωνία που δεν γίνεται

β) δεκάδες χιλιάδες ευρώ απο το κόστος της κάθε κεραίας που βανδαλίζεται

γ) ζημιά στο brand name της εταιρείας

Αυτα όλα δεν μεταφράζονται σε μειωμένες χρεώσεις. Σε κανέναν πλανήτη.

Προσπαθώ να καταλάβω: πληρώνω μια εταιρεία για να έχω κινητό... Το δίκτυο ωστόσο διαρκώς επιδεινώνεται... Μπορεί να οφείλεται σε ενέργειες της εταιρείας (περικοπές εξόδων), είτε σε ενέργειες τρίτων ("αγανακτισμένοι" ιθαγενείς). Το τελικό αποτέλεσμα είναι να μην έχω κάλυψη σε περιοχές όπου είχα πριν και να μην μπορώ να βγάλω και κλήσεις. Σύμφωνα με τα παραπάνω, εγώ πληρώνω όσα πλήρωνα και πριν, για υπηρεσίες χειρότερες από πριν... Δηλ. είτε έχω είτε δεν έχω δίκτυο εγώ θα πληρώνω... Το συμβόλαιό μου είναι με την εταιρεία κινητής, πού αλλού να στρέψω την αγανάκτησή μου;;;

Και, για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω την ερώτηση: γιατί τέτοια πρεμούρα εδώ μέσα να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα; Εδώ για κάποιους βγαίνει πάντα η vodafone αθώα...

Έλεος...

Edited by Nosferatu

Βολταίρος

H cosmote εχει τα περισσοτερα προβληματα,σε ολη την επικρατεια,πολλες διακοπες κατα την κληση,χαλια ποιοτητα,αντιθετα η vodafone εχει ενα αξιοπιστο δικτυο,ποτε κανενα προβλημα,το ιδιο και η wind,η μονη διαφορα μεταξυ τους ειναι οτι η vodafone ειναι λιγο καλυτερη στην καλυψη 2G/3G σε ολη την επικρατεια...

H cosmote εχει τα περισσοτερα προβληματα,σε ολη την επικρατεια,πολλες διακοπες κατα την κληση,χαλια ποιοτητα,αντιθετα η vodafone εχει ενα αξιοπιστο δικτυο,ποτε κανενα προβλημα,το ιδιο και η wind,η μονη διαφορα μεταξυ τους ειναι οτι η vodafone ειναι λιγο καλυτερη στην καλυψη 2G/3G σε ολη την επικρατεια...

ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός θέματος! Θυμίζω ότι το θέμα είναι "Αναφορές προβλημάτων στην κάλυψη της Vodafone" και ΟΧΙ Vodafone vs Cosmote ή, στην προκειμένη περίπτωση, Vodafone Fan Club...

Όποιοσδήποτε έχει και κοσμοτέ νο και ΔΕΝ είναι οπαδός άλλου δικτύου γνωρίζει ότι αυτή την περίοδο η κοσμοτέ δουλεύει ΠΟΛΥ καλύτερα. Καθαρά για την ιστορία... Μην μιλήσω για ταχύτητες δεδομένων...

Όσα αναφέρεις είναι σωστά αλλά για τη Vodafone... Η οποία άλλωστε είναι το αγαπημένο σου δίκτυο...

Και δεν μένουμε στο ίδιο μέρος οπότε περιόρισε τα σχόλιά σου εκεί όπου κινείσαι...

ΥΓ: "η vodafone εχει ενα αξιοπιστο δικτυο,ποτε κανενα προβλημα": από αυτό και μόνο φαίνεται η αντικειμενικότητά σου, διότι όλο και περισσότεροι συνδρομητές αναφέρουν προβλήματα σε όλο και περισσότερα μέρη...

Edited by Nosferatu

Βολταίρος

ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός θέματος! Θυμίζω ότι το θέμα είναι "Αναφορές προβλημάτων στην κάλυψη της Vodafone" και ΟΧΙ Vodafone vs Cosmote ή, στην προκειμένη περίπτωση, Vodafone Fan Club...

Όποιοσδήποτε έχει και κοσμοτέ νο και ΔΕΝ είναι οπαδός άλλου δικτύου γνωρίζει ότι αυτή την περίοδο η κοσμοτέ δουλεύει ΠΟΛΥ καλύτερα. Καθαρά για την ιστορία... Μην μιλήσω για ταχύτητες δεδομένων...

Όσα αναφέρεις είναι σωστά αλλά για τη Vodafone... Η οποία άλλωστε είναι το αγαπημένο σου δίκτυο...

Και δεν μένουμε στο ίδιο μέρος οπότε περιόρισε τα σχόλιά σου εκεί όπου κινείσαι...

ΥΓ: "η vodafone εχει ενα αξιοπιστο δικτυο,ποτε κανενα προβλημα": από αυτό και μόνο φαίνεται η αντικειμενικότητά σου, διότι όλο και περισσότεροι συνδρομητές αναφέρουν προβλήματα σε όλο και περισσότερα μέρη...

Εγω ποτε δεν ειχα προβλημα με τη vodafone,αν εσυ δε μπορεις να βγαλεις ουτε μια κληση μπορει να φταιει κατι αλλο,δεν το γνωριζω,λυπαμαι που δε μπορω να σε βοηθησω,αυτο που διαπιστωσα με τη cosmote δεν ειναι τωρινο αλλα συνηθισμενο φαινομενο εδω και πολλα χρονια....

Οαεδ δράμας στην βιομηχανική ζώνη σε εσωτερικούς χώρους -100 dbm ενώ σε τσέπη το κινητό σήμα 0...
Samsung S21 Ultra

Οαεδ δράμας στην βιομηχανική ζώνη σε εσωτερικούς χώρους -100 dbm ενώ σε τσέπη το κινητό σήμα 0...

Έχει κεραία στην περιοχή ή το κτίριο είναι...προβληματικό για μετάδοση σήματος; Σε εξωτερικό χώρο πόση είναι η ένταση περίπου;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατά τη μετάβαση από 3G σε 2G βλέπω την κλήση να τερματίζεται σε περισσότερα από ένα δίκτυα και σε περισσότερα από ένα κινητά. Συμφωνώ ότι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ δεν θα έπρεπε να γίνεται...

Κάνεις λάθος. Και στα 3 δίκτυα γίνεται μια χαρά το handover.

Όσον αφορά το μήνυμα ότι θα τερματιστεί η κλήση αν πας από το μενού να καρφώσεις το δίκτυο σε 2G, το βλέπεις επειδή το OS του τηλεφώνου κάνει reset τον baseband processor και init με παράμετρο GSM only. Οπότε, κατά το reset προφανώς και θα πέσουν όλα.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις