Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα ZTE Blade

Mitsos_The_Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πως μπορω να αφαιρεσω την δονηση; το κανω μεσω της ρυθμισης-ηχοι , αλλα δεν κραταει την ρυθμιση... καμμια βοηθεια;

Ε άμα δεν κρατάει την ρύθμιση για κάτι τόσο σημαντικό και απλοικό γμστ.

Για μένα θα ήταν λόγος να ξαναπεράσω την rom.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

• Απαντήσεις 403
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εμένα πάλι άρχισε να κάνει νερά η οθόνη αφής εδώ και 2-3 μέρες (μερικές φορές δεν αποκρίνεται καθόλου, παρά μόνο εάν την πιέσω στις άκρες) και βρήκα στο ίντερνετ κάτι που μπορεί να έλυνε το πρόβλημα, αλλά προφανώς δεν ήταν για τη συσκευή μου (αν διαβάσει κανείς την περιγραφή του video στο Youtube στο σημείο που λέει edit και αναφέρεται σε ένα αρχείο zip:

). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κινητό να μην bootάρει πλέον και αποφάσισα να ξαναπεράσω την CM7.1. Η συσκευή μου έχει γίνει Gen2 εκ των υστέρων (αγοράστηκε Gen1).

Επειδή το πρόβλημα συνεχίζεται και επιπλέον εμφανίζεται συχνά το θέμα με την κάρτα SD που γίνεται unexpectedly removed, σκέφτομαι να του περάσω πάλι τη μαμά 2.2 της WIND και να το στείλω για επισκευή (το έχω 9 μήνες και μάλιστα ως δεύτερη συσκευή...). Ελπίζω να βγάλω άκρη και θα σας ενημερώσω για νεότερα...

::edit:: Είδαι αυτό το αναλυτικότατο μήνυμα από lousou76 (thanks!) και θα ακολουθήσω τη διαδικασία μήπως και λυθεί το πρόβλημα χωρίς επίσκεψη στο service.:)

Edited by geoponer
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ευαισθησία στα χτυπήματα έχει κάποιος;

Με το παραμικρό κτύπημα το τηλέφωνο κάνει reboot. Ακόμα και αν το αφήσω στο τραπέζι όπως αφήνω τα κλειδιά μου ή τα άλλα τηλέφωνα ή το πορτοφόλι.

Σε ταρακούνημα δεν έχει πρόβλημα κανένα, και εξαιρετικά σπάνια σε τσέπη θα το πάθει.

Το έχω και με θήκη.

Φαντάζομαι ότι οι επαφές της μπαταρίας έχουν πρόβλημα αλλά μπορώ να αντιληφθώ κάτι τέτοιο αφού η μπαταρία εφαρμόζει τέλεια χωρίς να κουνιέται και οι επαφές φαίνονται άριστες.

Το είχα αφήσει να φορτίζει και ξαφνικά πάω και το βλέπω στο 50% σταματημένο.

Κούνησα λίγο το καλώδιο και ξεκίνησε ξανά όμως ξανασταμάτησε.

Μετά το στερέωσα με μια φορά προς τα κάτω και τώρα φορτίζει.

Συνέβει σε κανέναν άλλον? Κάποια λύση μπορεί να υπάρξει?

Τελικά είναι εντελώς κακοκατασκευή.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Μάλλον σου έχει ξεχιλωσει η θύρα φόρτισης του κινητού. Με ένα ψηλό ίσιο κατσαβίδι προσπάθησε από την κάτω μεριά, αφού βγάλεις το πίσω καπάκι να στραβώσεις προς τα μέσα το σίδερακι της θύρας.

Sent from my ZTE-BLADE

Nokia 5110 -->Philips Savy -->Siemens C35i -->Samsung S300M -->Sony Ericsson T610 --> Sony Ericsson W660 -->HTC P3700 Diamond -->HTC T5353 Diamond 2 -->ZTE Blade--> Samsung Nexus s i9020 --> Acer Liquid Gallant Duo --> Huawei Honor 3C -->Xiaomi Redmi Note 3 pro SE

::edit:: Είδαι αυτό το αναλυτικότατο μήνυμα από lousou76 (thanks!) και θα ακολουθήσω τη διαδικασία μήπως και λυθεί το πρόβλημα χωρίς επίσκεψη στο service.:)

Τελικά η οθόνη δεν επανέρχεται ούτε με τη μαμά 2.2 της WIND, ούτε με την CM7... πέρασα πολλές ώρες με φλασαρίσματα και δοκιμές, οπότε θα το στείλω για service με την πρώτη ευκαιρία :mad:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Είχα αναφέρει πιο πάνω ένα πρόβλημα ότι το widget του καιρού δεν έβρισκε την τοποθεσία μου.

Τελικά διορθώθηκε, μόνο του, σε ένα ταξίδι που έκανα.

Έφυγα από το σπίτι με το παράθυρο του καιρού κενό, στην νέα τοποθεσία το κινητό συνδέθηκε με wifi και κατέβασε καιρό κανονικά. Τώρα που γύρισα δουλεύει. Παράξενα πράγματα.

Είμαι με b21.

Τα φώτα σας...

Είχα την GSF v21 και δημιούργησα ext partition με το clockwork.

Δεν έκανα τίποτε από χειροκίνητη μεταφορά εφαρμογών ή άλλη λειτουργία για να μεταφέρω εφαρμογές στην SD.

Σήμερα αποφάσισα να πάω στην v22 αλλά πριν έκανα χρήση του titanium (pro) για να αποθηκεύσω τις εφαρμογές μου.

Πριν κάνω flash την νέα rom έκανα full wipe / erase όλα.

Μετά από αρκετή ώρα το τηλέφωνο ξεκίνησε με όλες τις εφαρμογές μου επάνω, χωρίς όμως τα data τους!

Τις προηγούμενες φορές μετά το upgrade έπαιρνα στο χέρι ένα παρθένο τηλέφωνο.

Αυτό θα έπρεπε να γίνει;

Θέλοντας να επαναφέρω το τηλέφωνο έκανα restore μερικές εφαρμογές μαζί με τα data τους, σε άλλες μόνο τα data τους και σε άλλες τίποτα.

Δεν έχω πολλές και έτσι τις δοκίμασα μία μία. Αν κάποια δούλευε πήγαινα στην επόμενη.

Όταν κάτι έλειπε έκανα restore μόνο τα data και αν εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα έκανα restore εφαρμογή+data.

2 που θυμάμαι ότι είχαν πρόβλημα ήταν το skype και το facebook. Το twitter έπαιξε χωρίς να επαναφέρω κάτι, ενώ τα angry birds θέλανε να φορτωθούν μόνο τα data τους όπως και σε μερικά ακόμα παιχνίδια.

Σας φαίνονται φυσιολογικά αυτά;

Και η απορία που έχω είναι αν υποθέσουμε ότι η εφαρμογή ήταν στην SD και την κάνω backup, όταν κάνω restore θα την ξαναβάλει στην SD; Αν ήταν στην κύρια μνήμη θα την βάλει στην SD ή στην κύρια μνήμη;

Με άλλα λόγια, πχ. το skype υπήρχε σαν εφαρμογή αλλά δεν έτρεχε (δεν μπορούσε να συνδεθεί). Φαντάζομαι ότι για να υπάρχει με κάποιο τρόπο το τράβηξε από την ext στο πρώτο boot. Εγώ έκανα restore το skype+data, που το έβαλε; στην SD ή στην κύρια μνήμη;

Μπορεί για κάποιον να είναι αυτονόητα, λόγω του ότι είμαι αρχάριος δυσκολεύομαι να κατανοήσω κάποια πράγματα.

Υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις που επιλέγεις αν θες οι επαναφερόνμενες εφαρμογές να πηγαίνουν στην αρχική τους θέση.

Παρόλα αυτά αν και την είχα επιλεγμένη, όταν έκανα επαναφορά μερικές εφαρμογές πήγαν στην sd και άλλες πήγαν κανονικά στο ext.

Με τα δεδομένα δεν είχα πρόβλημα.

Ικανοποιημένος πάντως δεν έμεινα γιατί αναγκάστικα να μεταφέρω τις εφαρμογές αυτές χειροκίνητα από την sd στο ext.

Υπαρχει τροπος να μετρησω την ευαισθησια του wifi του κιν, μου φαινετε οτι δεν πιανει καλα.Παντος σε σχεση με το lartop ειναι η μερα με την νυχτα , αλλα και σε σχεση με αλλα κιν νομιζω οτι ειναι πισω

Για ευαιασθησια δεν ξερω, αλλα υπάρχει εφαρμογή στο market που ονομαζεται Blade WiFi Fix και λύνει το γνωστό bug (οπου το wifi κανει τον κυκλο connecting-> obtaining...-> disconnected και δεν συνδεεται)

με το που το εβαλα διορθωθηκε....

Pffff...

Πηγαίνοντας από την GSF v22 στην v23 έκανα πάλι wipe/erase κλπ.

Μόλις τελείωσε το update ξεκίνησα το τηλέφωνο χωρίς κάρτα SIM και χωρίς microSD.

Το τηλέφωνο ξεκίνησε με τις εφαρμογές της rom.

Μόλις έβαλα την microSD εμφανίστηκαν και οι δικές μου εφαρμογές χωρίς όμως τα data τους.

Kαι έτσι το μόνο που έκανα restore ήταν τα data και 1-2 εφαρμογές που δεν έτρεχαν.

Εμμονή μου έχει γίνει μέχρι να το καταλάβω.

Οι εφαρμογές μου είναι στη SD - έτσι τουλάχιστον νομίζω αφού αν αφαιρέσω την κάρτα εξαφανίζονται.

Τρέχω το A2SDGUI και μου λέει ότι "Apps are on SD!"

Τρέχω το App 2 SD free και μου βγάζει ότι 28 εφαρμογές (angry birds, skype κλπ) είναι στην κύρια μνήμη (το ίδιο βλέπω και από την διαχείριση εφαρμογών) και μόνο 4 στην SD.

Μάλιστα αυτές οι 4 είναι αυτές που εγκατέστησα από το market ενώ οι άλλες είναι -έλα ντε από που είναι; Αφού ούτε restore τις έκανα ούτε εγκατάσταση!

WTF?

Δηλαδή κάποια στιγμή έκανα ένα ext partition. Με κάποιο τρόπο οι εφαρμογές μεταφέρθηκαν εκεί και τώρα κάθε φορά που κάνω wipe/erase αυτές αυτόματα εμφανίζονται στο launcher. Αλλά τότε γιατί μου λέει το τηλέφωνο ότι είναι στην κύρια μνήμη και μου δίνει επιλογή να τις μεταφέρω στην SD;

Υπάρχει κάτι να διαβάσω ώστε να μην σας τα πρήζω για να κατανοήσω τι γίνεται;

Εγώ έχω μεταφέρει όλες τις εφαρμογές στο ext partition όμως τα προγράμματα που δείχνουν την τοποθεσία των εφαρμογών, αντιλαμβάνονται την τοποθεσία αυτή ως μέρος της εσωτερικής μνήμης. Γι αυτό σου δείχουν ότι είναι στην εσωτερική και σου δίνει την δυνατότητα να τα μεταφέρει στην sd (στο fat32 partition δηλαδή).

• 2 weeks later...

Πέρασα όπως οι περισσότεροι την 2,2 με 512,

και έχω τα εξής 2 προβλήματα:

1. Στο ξυπνητήρι δεν μου εμφανίζει τα mp3 (παρά μόνο ένα!!)

2. Στα τηλέφωνα που είχα περάσει μετά από αναπάντητες όσο ήμουν με την 2,1 τα εμφανίζει ως 3069.... και όταν τα καλώ απλά δεν καλεί (σβήνω το 30 και όλα οκ).

σημειωτέω ότι τα τηλέφωνα από αναπάνητες που είχα από άλλες παλαιότερες συσκευές τα εμφανίζει +3069 όποτε όλα οκ.

Κανείς λύση για το 1??

http://www.youtube.com/user/UbuntuNoobGr?ob=0&feature=results_main

Jiayu G4TΗ first G4H20130515-202809, then MIUI v5:cry:

Αγαπητοί Καλησπέρα.

Ένας φίλος μου μου έδωσε ένα Blade μπλοκαρισμένο με παττερν κλειδωμα από τον γυιό του που δεν θυμάται και τον κωδικό στο gmail που είχαν βάλει και έτσι δεν έμπαινε στο λειτουργικό με τίποτα. Ζήταγε gmail και κωδικό που δεν μπορέσανε να τον βρούν με τίποτα.

Δάβασα σχεδόν τα πάντα εδώ και στο andoid modaco και κατάφερα να του περάσω το clockwork Και recovery με τη διαδικασία σαν να ήταν Brick ->unbricked πέρασα και καινούργια ρομ Swedish.. αλλά δεν κάνει Boot στο λειτούργικό πάρα μόνο στο clocokwork. Πιθανώς έχω κάνει λάθος στο πέρασμα του σωστού IMEI. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει δυστυχώς δεν ξέρω αν είναι Gen1 ή Gen2 δηλαδή σχεδόν τίποτα γιατι ούτε ο φίλος μου ήξερε αλλά δεν μπορούσα να μπώ στο λειτουργικό για να δώ.

Όποια Βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Αγαπητοί Καλησπέρα.

Ένας φίλος μου μου έδωσε ένα Blade μπλοκαρισμένο με παττερν κλειδωμα από τον γυιό του που δεν θυμάται και τον κωδικό στο gmail που είχαν βάλει και έτσι δεν έμπαινε στο λειτουργικό με τίποτα. Ζήταγε gmail και κωδικό που δεν μπορέσανε να τον βρούν με τίποτα.

Δάβασα σχεδόν τα πάντα εδώ και στο andoid modaco και κατάφερα να του περάσω το clockwork Και recovery με τη διαδικασία σαν να ήταν Brick ->unbricked πέρασα και καινούργια ρομ Swedish.. αλλά δεν κάνει Boot στο λειτούργικό πάρα μόνο στο clocokwork. Πιθανώς έχω κάνει λάθος στο πέρασμα του σωστού IMEI. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει δυστυχώς δεν ξέρω αν είναι Gen1 ή Gen2 δηλαδή σχεδόν τίποτα γιατι ούτε ο φίλος μου ήξερε αλλά δεν μπορούσα να μπώ στο λειτουργικό για να δώ.

Όποια Βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Brick ->unbricked μέθοδο δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσεις χωρίς να ξέρεις αν είναι gen1 ή gen2. Και το πρόβλημά σου δεν έχει να κάνει με το ΙΜΕΙ. Μπορεί να έχεις περάσει λάθος έκδοση του cwm, μπορεί να έχεις περάσει το cwm στο system partition και να ξέχασες να το εγκαταστήσεις στο recovery partition, και μπορεί και 2-3 ακόμα... η μέθοδο που χρησιμοποίησες δεν είναι για τέτοια πράγματα, είναι για χειρότερα...

Αυτό που σου προτείνω είναι να φλασάρεις το stock recovery, να μπεις σε ftm, να κάνεις ένα επίσημο update της wind, και ξεκίνα από εκεί... αλλά αν έχεις βάλει την ss gen2 από το Brick ->unbricked, βράστα... ούτε αυτό γίνεται... Μήπως παρ' ελπίδα είχες πάρει κανένα backup πριν αρχίσεις όλα αυτά;

Αν τίποτα δεν σου πιάσει... με την ίδια Brick ->unbricked μέθοδο μπορείς να κάνεις install όλο το system+boot partition από μία rom που σίγουρα σου παίζει... είχε ένας φίλος αντίστοιχο πρόβλημα και το είχαμε λύσει έτσι αλλά είναι αργά για να βρίσκουμε λινκ... κάνε κανά search μπας και το βρεις.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Η μέθοδος Unbricked Που ακολούθησα από Modaco ήταν

http://android.modaco.com/topic/343587-guide-de-bricking-a-zte-blade/

Χρησιμοποίησα την επιλογή τέσσερα γιατί κανένα από τα πρώτα τρία δεν γινόταν εφικτό.

Το μόνο που δεν έγινε σωστά ήταν το imei (????) και μετά το install του clockworkmod recovery v.5.0.2.0 προσπάθησα να περάσω την rom της wind αλλά δεν το κάνει.

Αν αυτό σου λέει κάτι . Επίσης δεν έχω Backup γιατί δεν υπήρχε καθόλου η δυνατότητα power+volyme up-> δεν έμενε στο πράσινο ρομποτ αλλα συνέχιζε το boot. power+Volyme down -> έβγαινε το FTM και μετά τίποτα.

Με το menu+volyme up+power και με image στην SD κάρτα ούτε αυτό.

Η μόνη κατάσταση που έμπαινε ήταν η download : Volymeup+volymedown+power.

Θα προσπαθήσω από τον ίδιο οδηγό άλλες επιλογές και ο θεός βοηθός

Πέρασα όπως οι περισσότεροι την 2,2 με 512,

και έχω τα εξής 2 προβλήματα:

1. Στο ξυπνητήρι δεν μου εμφανίζει τα mp3 (παρά μόνο ένα!!)

..........

Κανείς λύση για το 1??

Κάνε ένα φάκελο στο root της sd με το όνομα media , μέσα σ' αυτόν ένα φάκελο με το όνομα audio και μέσα σ' αυτόν τρεις φακέλους, ένα με όνομα ringtones , ένα με όνομα notifications και ένα με όνομα alarms. Βάλε τα mp3 σου στους φακέλους ringtones, notifications, alarms ανάλογα με ποιον ήχο θες να αλλάξεις. Πιθανόν να γίνεται δουλεία απλά φτιάχνοντας τους φακέλους ringtones, notifications, alarms απευθείας στο root της sd αλλά βαριέμαι να το δοκιμάσω για να σου πω σίγουρα;)

Φίλε μου Ευχαριστώ πολύ.

Έβαλα το stock recovery και περάστηκε το τελευταίο update της wind και κάνει boot κανονικά.

Θα ενημερώσω αν και το Imei είναι εντάξει . Φαίνεται ότι το Unbrick είχε γίνει με σωστό Firmware όσον αφορά Gen1 ή Gen2.

Τον έσωσες τον φίλο μου

Τέλος καλό Όλα καλά. Ο γιός του φίλου μου απέκτησε ένα Blade κινητό σαν καινούργιο με Android 2.2 Gen2.

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Όπως πάντα το Myphone ενημερωμένο και άπαιχτο.

-Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.

Edited by navi55

Εχω ενα προβλημα με το skype αλλα και με τον dialer : οταν κανω κληση σβηνει η οθονη και δεν μπορω να πληκτρολογησω τιποτα ,ουτε καν το κουμπι που τερματιζει την κληση . Σε περιπτωση που η απεναντι γραμμη δεν κλεισει το τηλεφωνο ,τοτε μου βγαζει τον τηλεφωνητη επειδη δεν μπορω να τερματισω την κληση. Βοηθεια κανεις? :worry:

Εχω ενα προβλημα με το skype αλλα και με τον dialer : οταν κανω κληση σβηνει η οθονη και δεν μπορω να πληκτρολογησω τιποτα ,ουτε καν το κουμπι που τερματιζει την κληση . Σε περιπτωση που η απεναντι γραμμη δεν κλεισει το τηλεφωνο ,τοτε μου βγαζει τον τηλεφωνητη επειδη δεν μπορω να τερματισω την κληση. Βοηθεια κανεις? :worry:

έχει απορυθμιστεί ο proximity sensor.

Proximity sensor calibration:

1) στον zte dialer βάλε: *983*0#

2) πήγαινε στο "Sensor"

3) Πάτησε "calib" και βάλε το κινητό στο αυτί σου σαν να μιλάς για 1-2 δευτερόλεπτα, και μετά βγάλτο από το αυτί σου...

4) Πάτα BACK και είσαι έτοιμος.

Την παραπάνω διαδικασία χρειάζεται να την κάνεις μόνο μία φορά φυσικά.

Πες μας αν τελικά δούλεψε... επίσης, πες μας με ποια rom είσαι...

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Μου βγάζει κι εμένα force close το XT9 keyboard. Με αποτέλεσμα να μη μπορώ να γράψω Ελληνικά μιας και το android keyboard δεν έχει ελληνικά. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό; Υπάρχει κάποιο άλλο keyboard με ελληνικά που μπορώ να βάλω;

Το Κινητό μου έχει τη 2.2 της Wind και 512 Ram.

έχει απορυθμιστεί ο proximity sensor.

Proximity sensor calibration:

1) στον zte dialer βάλε: *983*0#

2) πήγαινε στο "Sensor"

3) Πάτησε "calib" και βάλε το κινητό στο αυτί σου σαν να μιλάς για 1-2 δευτερόλεπτα, και μετά βγάλτο από το αυτί σου...

4) Πάτα BACK και είσαι έτοιμος.

Την παραπάνω διαδικασία χρειάζεται να την κάνεις μόνο μία φορά φυσικά.

Πες μας αν τελικά δούλεψε... επίσης, πες μας με ποια rom είσαι...

Ευχαριστω!! Δουλεψε τελικα :happy: , απλως χρησιμοποιησα το zte emode helper για να μπω στο μενου ,επειδη εβγαζε καποιο error με το *983*0#.

Φοραει gsf b26 gen2 .

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα ZTE Blade