Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 - Μέρος I

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά αγόρασα το κινιτό την Τρίτη. Το άφησα στην φόρτιση για 12 ώρες. Η μπαταρία έπεσε πολύ γρήγορα, περίπου 1 μέρα. Χωρίς να το πειράζω ιδιαίτερά. Το ξαναφορτισα όταν έκλεισε για κάνα 4ωρο μέχρι να γεμίσει και 3G έβγαλα στις 8.0 το βράδυ και το άλλο πρωί είχε πέσει στο 30 % έχει κάποιο πρόβλημά; 3G, bluetooth, wifi κλπ όλα κλειστά και η φωτεινότητά στο Πίο χαμηλό :(:(:(:(

Θελει λιγο χρονο μεχρι να στρωσει καλα η δυναμη της να υπολογισεις αφου στρωσει 2 μερες γεματες ισως και 3 αναλογα με την χρηση!!

2 μυστήρια πράγματα!

1.Χωρίς να πειράξω τίποτα από τις ρυθμισεις συνδέεται μονο του στο ασύρματο του σπιτιού, το κάνω αποσύνδεση από τις ρυθμίσεις και μετά από 5'' κάνει ξανά σύνδεση μόνο του!

2.Ο μετρητής μπαταρίας του τηλ είναι στο 100% και το baterry monitor μου δείχνει 69% !

Τελικα μαλλον ειναι καποιο bug του κινητου γιατι σε αλλους το κανει απο την αρχη και σε αλλους καθολου,τσεκαρε και αν εχεις βαλει καποιο email γιατι συχνα εχει εμφανιστει σε διαφορα παιδια να συνδεεται ψαχνοντας καποιοα ενημερωση email!!!

ένα κουλό: Χθες προσπάθησα για πρώτη φορά να στείλω με MMS μία φωτογραφία που τράβηξα με το κινητό. Εν ολίγοις, δεν κατάφερε να φύγει και έμεινε στο outbox. Σήμερα, δε θέλω πια να αποσταλεί και λέω να σβήσω το MMS από το outbox. Εις μάτειν! Το μετέφερα και στα drafts, μήπως και το σβήσω από εκεί, τίποτα.

Ό,τι και να λένε οι φίλοι του Symbian, για μένα η Nokia δεν έχει πεπειραμένους προγραμματιστές, που θα φτιάξουν ένα λειτουργικό με τα ελάχιστα δυνατά bugs, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά. Έχουμε άπειρα παραδείγματα, όπου ένα κινητό έπρεπε να πάρει 4-5 firmware updates, προτού λειτουργήσει σωστά (από την εποχή του 7110 έως το πρόσφατο 5800). Θεωρώ ότι οι Φινλανδοί δεν μπορούν να φτάσουν το επίπεδο των Ιαπώνων, Αμερικανών και Κορεατών προγραμματιστών, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον πολύπλοκα λειτουργικά με υψηλές απαιτήσεις. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, η Nokia θα "θάψει" το Symbian και θα αναγκαστεί να προσχωρήσει στο Android (ή κάποιο άλλο), όπως έκανε η SE και έχει πλέον κέρδη μετά από πάρα πολλά χρόνια ζημιών.

Το βασικό μου τηλέφωνο ήταν για πολλά χρόνια Nokia και έχω κρατήσει σε άριστη κατάσταση όλα τα κορυφαία μοντέλα της. Κάποτε θα είναι συλλεκτικά!

Σήμερα όμως, ενώ περίμενα πώς και πώς να γίνει το Ν8 (και αργότερα το Ε7), το βασικό μου τηλέφωνο (ή έστω το δεύτερο), είναι τρίτο και καταιδρωμένο πίσω από το iPhone 4 και το Desire HD.

Κρίμα...

Το κινητο σε γενικες γραμμες ειναι φινο εχει καποια bugs που με τα επομενα update πιστευω οτι θα φτιαξουν!!!Οσο για το mms στης ρυθμισεις βαλε ανακτηση multimedia στο αυτοματα σε οικειο δικτυο!!Ελιζω να σε βοηθηση!!!

Η συσκευή σου ήταν από τις πρώτες, που είχαν το γνωστό πρόβλημα (όσες κατασκευάστηκαν πριν τις 17/11/2010). Όλα τα κινητά στην ΕΕ έχουν 2 χρόνια εγγύηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα στο αντικαταστήσουν αν πάθει οτιδήποτε αυτά τα δύο χρόνια. Αντικατάσταση ισχύει μόνο στις πρώτες 7 εργάσιμες μέρες για την Ελλάδα. Μάθε πόσες είναι η μέρες για την Αγγλία, αν και δεν νομίζω να είναι 2 μήνες. Αντικατάσταση επομένως αποκλείεται να σου κάνουν, αυτό που θα κάνουν είναι να σου αλλάξουν το motherboard. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται στην Ελλάδα, ετοιμάσου για αρκετές μέρες χωρίς το κινητό σου. :(

Εγγυηση εχει σιγουρα αλλα για doa χλωμο!!!

Eμενα η πρωτη φορτιση ηταν χθες το απογευμα και κρατησε μεχρι σημερα το βραδυ.

Βεβαια ημουν αρκετες ωρες στο ιντερνετ αλλα δεν εκανα τηλεφωνηματα.

Ελπιζω να στρωσει, αλλιως σε ποσες μερες μπορω να ζητησω ανταλαγη μπαταριας?:p

Θα στρωσει σε καμια βδομαδα πιστευω τοσο εκανε στο δικο μου και μετα βλεπεις!!!

Τλο κουτί χρειάζεται; η μόνο το κινητό;

Οσα ποιο πολλα του πας ειναι και καλυτερα μακαρι να στο φτιαξουν!!!

Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις καλύτερα:

ereader Pro:

http://www.ereader.com/ereader/software/product/18842_pro_symbian.htm

Το OVI Store δεν περιέχει ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες εφαρμογές για Symbian OS. :rolleyes:

Σιγουρα το ovi store θελει ανανεωσει γιατι του λειπουν αρκετα!!!Ευτυχως με ενα ψαξιμο στο ιντερνετ και υπομονη βρισκεις πολλα!!!

Κλεινω λεγοντας οτι το nokia n8 ειναι απο τα ποιο best κινητο (γεια μενα) που εχει βγαλει η νοκια με αρκετα περιθωρια βελτιωσεις (θυμαστε το 5800 πως ηταν και πως εγινε) το θεμα ειναι αν μπορει καποιος να περιμενει...!!!Αλλα τι να κανουμε ερωτας ειναι αυτος!!!!:love:

Edited by mirrorofsorrow
Διόρθωση παράθεσης

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Samsung Galaxy S10+ SM-G975F/DS / Galaxy S9+ ;)

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλημέρα παιδιά, στο ασημί Ν8 της κοπέλας μου, βγάζει στις ρυθμίσεις συνδεσιμότητας κάτω από τους προορισμούς : "Έλεγχος ΟΣΠ" ... Ξέρει κανείς τι είναι αυτό? Στο δικό μου δε το βγάζει..

Αυτο λεω και εγω. Στο Viewty γινοταν με τη ροδελα που ειχε γυρω απο τον φακο. Δεν το εχεις δει;

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα σε κινητό. Τώρα το είδα. Όπως και να 'χει, είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο και φυσικά προσθέτει πάχος. Δεν ξέρω και πόσο βολικός μπορεί να είναι ένας τόσο μικρός δακτύλιος (σε σχέση μ' αυτόν που έχουν οι dSLR).

Για τον «θάνατο» μη φοβάστε όσοι αγοράσατε πρόσφατα. Οι πιο παλιοί όμως (αλλά και όλοι για καλό και για κακό, όποιο κινητό και να έχουν) καλό είναι να παίρνουν τακτικά backup. Μπορεί να το κάνει το Ovi Store αυτόματα (όπως και το συγχρονισμό επαφών/μηνυμάτων/δεδομένων, που είναι πολύ πιο γρήγορος και χρήσιμος από το backup) αλλά και το ίδιο το τηλέφωνο (αν έχετε κάρτα μνήμης).

Edited by terrestial

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα σε κινητό. Τώρα το είδα. Όπως και να 'χει, είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο και φυσικά προσθέτει πάχος. Δεν ξέρω και πόσο βολικός μπορεί να είναι ένας τόσο μικρός δακτύλιος (σε σχέση μ' αυτόν που έχουν οι dSLR).

Προσωπικα, δεν το εβρισκα και τοσο βολικο. Ασε που τα κινητα ειναι πιο πολυ για γρηγορες φωτο, και ποιος θα κατσει να εστιασει; Νομιζω οτι ειναι περιττη λειτουργια για κινητο. Μια χαρα ειναι και η αυτοματη! Πιο χρησιμο θα ηταν ενα οπτικο ζουμ...

Πιο χρησιμο θα ηταν ενα οπτικο ζουμ...

Το οποίο επίσης απαιτεί πολύ χώρο, περισσότερο από αυτόν που χρειάζεται ένα φλας xenon (το οποίο είναι υπεύθυνο για το εξόγκωμα στο πίσω μέρος του Ν8). Μια συσκευή με καλό φακό ανάλογο του Ν8, φλας xexon μαζί με led αλλά και δυνατότητα οπτικού ζουμ, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ήταν λεπτή. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και το Ν8 πιστεύω είναι η ιδανική λύση (μόνο κάλυμμα φακού θα ήθελα).

Ναι, εχεις δικιο. Το καλυμμα θα επρεπε να υπαρχει, οπως στο N82 που ηταν πολυ δυσκολο να μαζεψει δαχτυλιες ο φακος! Τουλαχιστον, ελπιζω να μην γρατσουνιζεται ευκολα το τζαμακι...

Ναι, εχεις δικιο. Το καλυμμα θα επρεπε να υπαρχει, οπως στο N82 που ηταν πολυ δυσκολο να μαζεψει δαχτυλιες ο φακος! Τουλαχιστον, ελπιζω να μην γρατσουνιζεται ευκολα το τζαμακι...

συμφωνω κι εγω ρε παιδια με το καλλυμα και πιστευω οτι καποιες φωτο θα εχουν θολουρα λογω των δακτυλιων.μαθαμε κατι για το firmware update? α και σπουδαιο το swype στα ελληνικα οπως και το ringtone editor. ψαξτε το μετραει και βρειτε το 2ο ποσταρισμα στα μαγαζακια.

Edited by kaivlorapanos

Το νέο firmware αναμένεται στο τέλος την βδομάδας. Είχαν πει για 13/1, την Πέμπτη δηλαδή, αλλά τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Yπαρχει τροπος να αναζητησω ενα Ν8 τελευταιας παραγωγης, για να μην παίσω σε κανενα του Νοεμβριου ξεχασμενο σε κανενα ραφι; Υπαρχει τροπος να αναγνωρισουμε απο πουθενα την ημερομηνία παραγωγης; Ενας Τροπος ειναι να το παρω απο ενα καταστημα που πουλαει τα περισσοτερα. Αυτα ειναι: Tις κινητης τηλεφωνιας; το πλαισιο; η τα καταστηματα Νοκια; Nα περιμενω την καινουρια παρτιδα μετα της 17 Ιανουαριου της wind; Η το καλυτερο οταν αρχιζουν να ερχωνται στην ελλαδα τα πρωτα με το ενημερωμενο λογισμικο; Edited by fikast

Yπαρχει τροπος να αναζητησω ενα Ν8 τελευταιας παραγωγης, για να μην παίσω σε κανενα του Νοεμβριου ξεχασμενο σε κανενα ραφι; Υπαρχει τροπος να αναγνωρισουμε απο πουθενα την ημερομηνία παραγωγης; Ενας Τροπος ειναι να το παρω απο ενα καταστημα που πουλαει τα περισσοτερα. Αυτα ειναι: Tις κινητης τηλεφωνιας, το πλαισιο, η τα Νοκια core... Nα περιμενω την καινουρια παρτιδα μετα της 17 Ιανουαριου της wind; Η το καλυτερο οταν αρχιζουν να ερχωνται στην ελλαδα τα πρωτα με το ενημερωμενο λογισμικο;

δεν νομιζω οτι ειναι δυνατον να βρεις τροπο να ξεχωρισεις ημερομηνια παραγωγης. εγω εχω παρει απο τα πρωτα και πεταει χωρις κενενα προβλημα. αν θελεις περιμενε λιγο ακομα. θα σου προτεινα νοκια care αν και λιγο πιο ακριβο

Yπαρχει τροπος να αναζητησω ενα Ν8 τελευταιας παραγωγης, για να μην παίσω σε κανενα του Νοεμβριου ξεχασμενο σε κανενα ραφι; Υπαρχει τροπος να αναγνωρισουμε απο πουθενα την ημερομηνία παραγωγης;[..]

Αν έχεις πρόσβαση στο IMEI της συσκευής τότε "στο περίπου" μπορείς να δεις εδώ ώστε να μάθεις σε ποιο Quarter του έτους αντιστοιχεί το IMEI της.

Edited by Directx

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Yπαρχει τροπος να αναζητησω ενα Ν8 τελευταιας παραγωγης, για να μην παίσω σε κανενα του Νοεμβριου ξεχασμενο σε κανενα ραφι; Υπαρχει τροπος να αναγνωρισουμε απο πουθενα την ημερομηνία παραγωγης; Ενας Τροπος ειναι να το παρω απο ενα καταστημα που πουλαει τα περισσοτερα. Αυτα ειναι: Tις κινητης τηλεφωνιας; το πλαισιο; η τα καταστηματα Νοκια; Nα περιμενω την καινουρια παρτιδα μετα της 17 Ιανουαριου της wind; Η το καλυτερο οταν αρχιζουν να ερχωνται στην ελλαδα τα πρωτα με το ενημερωμενο λογισμικο;

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις N8 ξεχασμένο στο ράφι, στα μαγαζιά που προανέφερες. Το N8 πουλάει σαν τρελό, και οι περισσότεροι έχουν ξεπουλήσει αρκετές φορές.

Αν έχεις πρόσβαση στο IMEI της συσκευής τότε "στο περίπου" μπορείς να δεις εδώ ώστε να μάθεις σε πιο Quarter του έτους αντιστοιχεί το IMEI της.

Δεν ισχύει αυτό. Μόνο η Nokia ξέρει ποιο IMEI έχει κατασκευαστεί πότε. Το μόνο που σου δίνει το παραπάνω site είναι το "Est. Date of Range Issuance", δηλαδή πότε δηλώθηκε το μοντέλο (όχι η συσκευή) στον οργανισμό που διαχειρίζεται τα IMEI. Για όλα τα N8 που κυκλοφόρησαν ή θα κυκλοφορήσουν δίνει το ίδιο ακριβώς τρίμηνο.

παιδια μια ερωτηση,τι αυτονομια εχει το Ν8 με μετρια χρηση?

Μόλις έπεσα θύμα του bug με τη συνεχή επανασύνδεση σε ασύρματο σημείο πρόσβασης...

Είναι το έβδομο σημείο που όρισα και συνεχώς επανασυνδέεται, τουλάχιστον αλλάζω τη ρύθμιση σε «wpa2 μόνο» και δε συνδέεται. Ευτυχώς που δεν είναι του σπιτιού...

Η μόνη εφαρμογή που έβαλα σήμερα είναι το swype, WTF!

Ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα!

Δες εδω τι εκανα εγω και σωθηκα :

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3452880#post3452880

http://facebook.com/doukasf

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

διόρθωσε το λινκ δεν βγάζει πουθενά.

Edit: τώρα είναι οκ.

frastgr

άσε φιλαράκι, το δοκίμασα και αυτό και πάλι δεν έγινε τίποτα !

Με το μόνο που λύθηκε τελικά ηταν να διαγράψω το συγκεκριμένο point , μετά το έβαλα ξανά και όλα οκ, δουλεύει κανονικά και κλέινει φυσικά κανονικά!

Μυστήρια πράγματα........

Φιλαρακι, δοκιμασε αυτο που εκανα εγω και σωθηκα!

Κανα 2 μελη ακομα εκαναν αυτο που εκανα και λυθηκε και αυτων το προβλημα :

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

To ίδιο πράγμα περίπου, μπορείς να φτιάξεις και νέα κατηγορία για να ρίξεις μέσα τα προβληματικά δίκτυα. Κάθε λύση έχει συν και πλήν, το θέμα είναι οτι όλα αυτά είναι ματσακωνίες και απαράδεκτα για 500€ συσκευή. Ευτυχώς που δε μου έτυχε στο δίκτυο του σπιτιού γιατί θα το είχα πετάξει στον τοίχο...

Φιλαρακι, δοκιμασε αυτο που εκανα εγω και σωθηκα!

Κανα 2 μελη ακομα εκαναν αυτο που εκανα και λυθηκε και αυτων το προβλημα :

Φίλε έγω που έχω cosmote στις υπηρεσίες wap έχει cosmote GPRS και στο διαδίκτυο έχει cosmote internet. Το πρόβλημα εμε΄να μου το εμφανίζει μόνο σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο wifi. Αν βάλω αυτό το δίκτυο πρώτο στις υπηρεσίες wap τότε πιο πρέπει να είναι πρώτο στο διαδίκτυο το cosmote GPRS ή το cosmote internet; για να δουλέψει το κόλπο σου;

frastgr

Δεν ισχύει αυτό. Μόνο η Nokia ξέρει ποιο IMEI έχει κατασκευαστεί πότε. Το μόνο που σου δίνει το παραπάνω site είναι το "Est. Date of Range Issuance", δηλαδή πότε δηλώθηκε το μοντέλο (όχι η συσκευή) στον οργανισμό που διαχειρίζεται τα IMEI. Για όλα τα N8 που κυκλοφόρησαν ή θα κυκλοφορήσουν δίνει το ίδιο ακριβώς τρίμηνο.

Πληροφορίες σχετικά με IMEI ............................

Τύπος Κάτοχος Κατανομή Nokia

Κινητό Τύπος Εξοπλισμού Nokia 5800 XpressMusic

GSM φάση υλοποίησης 2 / 2 +

Est. Ημερομηνία Έκδοσης Εύρος Γύρω από το 2ο τρίμηνο του 2009

Εκθέσεις Σώματος British Board Εγκρίσεις Τηλεπικοινωνιών (BABT)

Το αγορασα Αυγουστο του 2009.. Μέσα ειναι.

Πρέπει να πέθανε το δικό μου. :( Έπαιζα Angry Birds για 10-15 λεπτά περίπου και όταν πάτησα να κλείσει το παιχνίδι, απλά κόλλησε. Προσπάθησα 7-8 φορές μέχρι να καταφέρω να το κλέισω. Μετά του πήρε 5 λεπτά για να ανοίξει, αλλά απλά άναψε η οθόνη και έμεινε εκεί, στο άσπρο. Κατάφερα και το έκλεισα πάλι (ήθελε καμιά 10ρια φορές) και από τότε δεν έχω προσπαθήσει να το ανοίξω πάλι.

Και σε μενα το εχει κανει απλα ξανανοιξε κανονικα μετα απο 4-5 λεπτα

Δωστου λιγο χορνο ;)

Χρήστης:

Nokia: 3310 3330 5100 5140 5140i 6610 6310i 6630 5300 N95 N95_8gb N8 S3 mini

Αν έχεις πρόσβαση στο IMEI της συσκευής τότε "στο περίπου" μπορείς να δεις εδώ ώστε να μάθεις σε ποιο Quarter του έτους αντιστοιχεί το IMEI της.

για το δικο μου παντως λεει οτι δεν εχει πληροφοριες....

Χρήστης:

Nokia: 3310 3330 5100 5140 5140i 6610 6310i 6630 5300 N95 N95_8gb N8 S3 mini

To ίδιο πράγμα περίπου, μπορείς να φτιάξεις και νέα κατηγορία για να ρίξεις μέσα τα προβληματικά δίκτυα. Κάθε λύση έχει συν και πλήν, το θέμα είναι οτι όλα αυτά είναι ματσακωνίες και απαράδεκτα για 500€ συσκευή. Ευτυχώς που δε μου έτυχε στο δίκτυο του σπιτιού γιατί θα το είχα πετάξει στον τοίχο...

Φιλε Spyr0s, εγω απλα αλλαξα για λιγο τον προορισμο δικτυου, στα αποθηκευμενα σημεια προσβασης!

Εβαλα δηλ. το internet του παροχου κινητης μου στον προορισμο δικτυου : Διαδυκτιο

και

το οικειο δυκτιο το μετεφερα στις : Υπηρεσιες WAP!

Αφου επαιξα λιγο στο internet, τα επανεφερα ξανα!

Αποτελεσμα :

Σταματησε να συνδεεται μονο του στο οικειο δυκτιο!

Μπαινω κανονικα οποτε θελω και oταν βγαινω, αποσυνδεεται!!

Δεν εσβησα σημεια προσβασης, δεν εφτιαξα καινουργια κατηγορια για να ριξω μεσα τα προβληματικα δικτυα, εν προκειμενω του σπιτιου μου!!!

Και τι θα πετυχαινα μ'αυτο???

Δε θα 'κανα τη δουλεια μου...

Η λυση αυτη εχει μονο ΣΥΝ!

Διαβασε την λιγο καλυτερα...

Και ναι, ειναι απαραδεκτο για μια συσκευη των 500e να εχει τετοια προβληματα!

Ελα ομως που (εγω προσωπικα) εχω καψουρα απ'το '94-'95 με τη Νokia και τα ''ακουμπησαμε'' για το Ν8...

Φίλε έγω που έχω cosmote στις υπηρεσίες wap έχει cosmote GPRS και στο διαδίκτυο έχει cosmote internet. Το πρόβλημα εμε΄να μου το εμφανίζει μόνο σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο wifi. Αν βάλω αυτό το δίκτυο πρώτο στις υπηρεσίες wap τότε πιο πρέπει να είναι πρώτο στο διαδίκτυο το cosmote GPRS ή το cosmote internet; για να δουλέψει το κόλπο σου;

Φίλε frastgr, το cosmote GPRS δε θα το πειραξεις, θα το αφησεις όπως είναι!

Μετεφερε το cosmote internet στις υπηρεσίες wap, και

το δικτυο του σπιτιου σου επισης στις υπηρεσίες wap, μπες για λιγο στο internet, σερφαρε και μετα μετεφερε το ξανα στο διαδυκτιο!

Θα δεις ότι θα σταματισει να συνδεεται μονο του στο οικειο δικτυο!

Δοκιμασε το και πες μου…

Ενημέρωση:

Τα ποστ τα οποία αφορούσαν τα προβλήματα σύνδεσης με το ovi suite μεταφέρθηκαν εδώ:[ΕΠΙΣΗΜΟ] Nokia PC Suite / OVI Suite / Software Updater όπου είναι και το σωστό topic οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση εκεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...