raftoput Δημ. May 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2011 Εδώ κ λίγο καιρό ένας από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν το Ε7 στην Ελλάδα. Εδώ και λίγες μέρες που έχω τη συσκευή στα χέρια μου έχω εντυπωσιαστεί από τις εκπληκτικές λειτουργίες της, τον μοναδικό σχεδιασμό της και τις απεριόριστες επιλογές που μου παρέχει. Σε αυτά να προσθέσω και το αναβαθμισμένο λογισμικό (εν συγκρίσει με άλλες συσκευές symbian), που ολοκληρώνει αυτό το καλοφτιαγμένο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα πράγματα έχουν γίνει πολύ απλά. Η ρύθμιση λογαριασμού είναι σχετικά εύκολη. Ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία όμως είναι το πλήρες πληκτρολόγιο που σου επιτρέπει να γράφεις email τόσο εύκολα και γρήγορα σαν να είχες μπροστά σου το Laptop. Το κινητό είναι τέλειο! Η οθόνη 4΄΄ απίστευτη, εξαιρετική για άνετο σερφάρισμα, βίντεο και για ανάγνωση εγγράφων. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη ανάλυση, αλλά τα 16.000.000 χρώματα αντισταθμίζουν αυτό το αρνητικό. Σαφέστατα ακόμα και σε εξωτερικό χώρο με αρκετό ήλιο μπορείς να διακρίνεις τα πάντα πάνω στην οθόνη. Έχει πάρα πολύ καλή ευκρίνεια, καλό φωτισμό και τον ελάχιστο δυνατό αντικατοπτρισμό. Το πλήρες πληκτρολόγιο είναι απολύτως εξυπηρετικό, ειδικά για eμένα που χρησιμοποιώ το chat καθημερινά. Μετατρέπει το κινητό σε εργαλείο καθημερινής χρήσης, αφού μπορείς πλέον εύκολα να γράψεις e mail, να ανεβάσεις κείμενα στο διαδίκτυο και να κάνεις ό,τι φανταστείς! Τα πλήκτρα πατιούνται πολύ εύκολα και πάντα μπορείς να στοχεύσεις στο σωστό γράμμα (ακόμα και αν τα δάχτυλα είναι λίγο μεγαλύτερα). Ακόμα καλύτερο; Ισχύουν οι συντομεύσεις του κανονικού πληκτρολογίου υπολογιστή (αντιγραφή, αποκοπή, επικόλληση). Όσον αφορά στους χάρτες Ovi είναι πολύ εξυπηρετικοί. Το σήμα από το δορυφόρο έρχεται σε πολύ μικρό διάστημα και φυσικά είτε στην οδήγηση είτε στην πεζοπορία οδηγείσαι με ακρίβεια στο ορισμένο σημείο. Πολύ βολικό για τα άτομα που χρησιμοποιούν το Foursquare, εφόσον «πιάνει» κατευθείαν σήμα και με ένα κουμπί μπορείς να το μοιραστείς απευθείας στο Facebook και το Τwitter. Επίσης, επειδή συμμετέχω σε πολλά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, έχω να πω ότι το κινητό σου προσφέρει με άνεση πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές. Η δε τριπλή αρχική οθόνη (πολλή βολική!!!) σε κάνει με μια κίνηση να μεταβείς αυτόματα σε όσα έχεις ορίσει ότι σε ενδιαφέρουν. H επιλογή λήψης χαρτών μέσω wi-fi είναι πολύ χρήσιμη και εύκολη στον χειρισμό της. Απίστευτη, επίσης, ήταν η σύνδεση του τηλεφώνου με την τηλεόραση! Μπορείς να προβάλεις οτιδήποτε υπάρχει στο κινητό και να δεις το βίντεο σε πολλή καλή ποιότητα, η απόδοση είναι φανταστική. Γενικά, η σύνδεση HDMI είναι ιδιαίτερο προσόν σε αυτό το τηλέφωνο, αφού συνδέεις το τηλέφωνο στην τηλεόραση και μπορείς να δεις μέχρι και ταινία ή να διαβάσεις έγγραφα. Το σερφάρισμα στο ίντερνετ γίνεται πολύ εύκολα, πρώτον χάρη στην πολύ μεγάλη οθόνη, δεύτερον στην απόκριση της οθόνης αφής και τρίτον στο πλήρες πληκτρολόγιο. Το ίδιο εύκολα κατεβαίνουν και οι εφαρμογές από το κατάστημα Ovi, από το οποίο ήδη δοκίμασα το Foursquare, το Foreca weather, το Snaptu και τον Opera mobile. Πάντως, το Ε7 είναι και για άτομα που θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό ως μέσο στην εργασία τους. Το Office είναι απλό στη χρήση του και η μεγάλη οθόνη ενδείκνυται για ανάγνωση εγγράφων και αρχείων pdf. H κάμερα των 8 Mp είναι απλώς φανταστική. Τράβηξα απαράμιλλης ποιότητας φωτογραφίες τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα του βίντεο. Εν ολίγοις, είναι ένα κινητό που θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα τόσο σε ανθρώπους που απλώς τους αρέσει το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και η διαρκής επικοινωνία μέσω chat όσο και σε επαγγελματίες που θέλουν το κινητό όχι μόνο ως ατζέντα αλλά και ως ένα μέσο για τη δουλειά τους, για να μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε τι σε ελάχιστο χρόνο. Εμπειρίες με την συσκευή: 1) Ταξίδι με τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη Την τελευταία εβδομάδα μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνατότητες του Nokia Ε7 σε 2 ταξίδια που πραγματοποίησα στην Βόρεια Ελλάδα. Πέμπτη βράδυ αναχωρώ με το τρένο των 23:59 με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι μακρύ και εύχομαι η συσκευή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου, τόσο σε επαγγελματική χρήση, όσο και χρήση πολυμέσων για να απολαύσω στιγμές χαλάρωσης ακούγοντας μουσική ή/και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Οι ώρες περνούν αργά και βασανιστικά, μόνη παρηγοριά η κοινωνική δικτύωση και η μουσική... Μου κάνει εντύπωση πως έχουν καταφέρει να ταιριάξουν σε μια συσκευή τον επαγγελματικό με τον "νεανικό" χαρακτήρα! Ένας καταπληκτικός συνδυασμός! Ασχολούμαι με το ovi maps, για να έχω μια άποψη του που βρίσκομαι... Οι νέοι χάρτες κατατοπιστικότατοι, εύχρηστοι και ενημερωμένοι. Τα mails δίνουν και παίρνουν, η δουλειά βγαίνει με ευκολία, αισθάνομαι λες και έχω μαζί τον φορητό μου υπολογιστή! Pdfs και έγγραφα διαβάζονται με χαρακτηριστική ευκολία χάρη στη μεγάλη οθόνη. Και καθόλη αυτή τη διάρκεια με συντροφεύουν γνώριμοι ήχοι, έχω αφήσει και παίζει η μουσική στο υπόβαθρο, παρόλα αυτά το κινητό εκτελεί κάθε εντολή με χαρακτηριστική ευκολία. Το multitasking σε όλο του το μεγαλείο! Βέβαια όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς κάποιο κόστος. Η στάθμη της μπαταρίας έχει καθοδική πορεία, κάτι μου λέει ότι θα φορτίσω πριν τελειώσει το ταξίδι... Το κινητό έχει "πάρει φωτιά" στα χέρια μου! Εν τέλει οι πρώτες προειδοποιήσεις για χαμηλή στάθμη γίνονται, πριν συνεχιστούν συνδέω τον φορτιστή DC-11 και συνεχίζω αμέριμνος ό,τι έκανα. Η κούραση πλέον έχει αρχίσει και βγαίνει στην επιφάνεια, κλείνω τα πάντα και αποκοιμιέμαι, αφήνοντας τη συσκευή να πάρει μια ανάσα και να φορτίσει. Ανοίγω πάλι τα μάτια μου στην είσοδο της Θεσσαλονίκης, το κινητό έχει φορτίσει και πρέπει να ετοιμαστώ για να κατέβω. Η μέρα περνά με διευθέτηση επαγγελματικών υποθέσεων... 2) Ταξίδι με τρένο Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη: Ήρθε η ώρα να κάνω και δεύτερο μεγάλο ταξίδι, πάλι με τρένο, αυτή τη φορά πρωί. Παίρνω το τρένο των 07:00 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη. Πανέμορφα τοπία παρθένας φύσης εναλλάσσονται μπροστά μου καθώς το τρένο κινείται αργά και βασανιστικά προς τον προορισμό του... Έχω ενθουσιαστεί από τα καταπράσινα τοπία και πειραματίζομαι με φωτογραφίες και βίντεο εν κινήσει! Καταπληκτική ευκρίνεια και "νετάρισμα" ακόμα και εν κινήσει. Όσο για το βίντεο, τα λόγια απλά περιττά. Ποιότητα απαράμιλλη! Παρόλο που είναι μέρα η ευκρίνεια της οθόνης δεν μειώνεται, ο αισθητήρας φωτός και τα υλικά κατασκευής φαίνονται να κάνουν δουλειά. Η ώρα πλέον έχει περάσει το ovi maps μου δείχνει οτι φτάνω στον προορισμό. Η συσκευή μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Η ευκαιρία που μου δόθηκε είναι άνευ προηγούμενου! Από το σταθμό κατευθύνομαι προς το λιμάνι, επιβιβάζομαι στο πλοίο και συνεχίζω για το όμορφο νησί της Σαμοθράκης. 3) Στο πλοίο για Σαμοθράκη: Φεύγοντας από το λιμάνι χαζεύω την Αλεξανδρούπολη από μακριά, φωτογραφίζω το λιμάνι και την πόλη καθώς χάνονται. Τα θαλασσοπούλια πλανάρουν πάνω από το κεφάλι μου και βρίσκω ευκαιρία να τα φωτογραφίσω. Για ακόμα μια φορά οι φωτογραφίες είναι αντάξιες των προσδοκιών μου. Το νησί αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, ένα σύννεφο σκεπάζει την κορυφή του βουνού, τραβώ τις τελευταίες φωτογραφίες πριν κατέβω. Εμπειρίες ανεκτίμητες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ardonhs Δημ. May 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2011 Σε αρκετά βίντεο και σχόλια που εχω ακούσει/δει λένε ότι με το πληκτρολόγιο του Ε7 γράφεις πολύ γρήγορα. Για τους χρήστες του Ε7 , μπορείτε να γράψετε γρηγορότερα με το qwerty από ότι με Τ9; Παράθεση Χρήστος Νοκια Ν70 -> Νοκια Ν73 -> Νοκια Ν86 -> Νοκια Ε7 ->Nokia Lumia 930 + Nexus 6 - > Pixel 4a E7 : 31/8/2011 930 : 2/2/2015 Nexus 6 : 12/8/2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. May 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2011 ... Για τους χρήστες του Ε7 , μπορείτε να γράψετε γρηγορότερα με το qwerty από ότι με Τ9; Ως χρήστης n97 μπορώ να σου πω πως ναι ... Το Τ9 είναι πο γρήγορο αλλά θα χάσεις χρόνο στην επιλογή λέξης αν δεν σου βγάλει με την μία αυτά που θες, ενώ με το πλήρες QWERTY γράφεις με ακρίβεια αυτά που θες με γρήγορη μετάβαση σε κεφαλαία, αριθμούς και σύμβολα καθώς και αλλαγή γλώσσας ... Αυτά στο n97 και υποθετικά στο Ε7 τα πράγματα θα είναι τα ίδια, αν όχι καλύτερα .. :) Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Emmagoni Δημ. May 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2011 Πριν από μόλις τρεις εβδομάδες είχα την τύχη να επιλεγώ από την ΝΟΚΙΑ και εγώ ως ένας από αυτούς που θα δοκίμαζαν την συσκευή Ε7. Ύστερα από εμπειρία τριών εβδομάδων λοιπόν σας παραθέτω τα σχόλιά μου .! Ανοίγοντας αρχικά την συσκευασία του νέου Ε7 της ΝΟΚΙΑ μπορώ να πω πως σχετικώς εξεπλάγην ….. Και εξεπλάγην κυρίως διότι ίσως συνηθισμένος από κάποιους ανταγωνιστές, περίμενα να δώ μία αρκετά πιο πολυτελή και περιποιημένη συσκευασία…. Η ΝΟΚΙΑ πιστή όμως στην αρχή πως το μάρκετινγκ απλά θα υποβοηθήσει τις πωλήσεις, δίνει πολύ περισσότερη έμφαση και βάρος σε αυτή καθ’ αυτήν την τεχνολογία και τις διάφορες καινοτομίες …… Το Ε7 είναι απλά κορυφαίο. Ασύγκριτο με ότι έχει περάσει έως τώρα από τα χέρια μου. Και επειδή εγώ προσωπικά ποτέ δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία στα background desktops (themes) ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τον «καλλωπισμό» ενός κινητού, περνάω κατευθείαν στις λειτουργίες του τηλεφώνου. Με το άνοιγμα φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις ουδεμία επαφή καθώς η ΝΟΚΙΑ έχει φροντίσει να υπάρξει άμεση μεταφορά των επαφών από το ένα κινητό ΝΟΚΙΑ στο άλλο απλά με μία διασύνδεση μέσω bleutooth . Και όχι μόνο οι επαφές αλλά και σημειώσεις ημερολογίου, φωτογραφίες, μουσικές και σημειώσεις κειμένου . Αφού λοιπόν προθυμοποιήθηκε μόνης της η συσκευή να με «διευκολύνει» στο πέρασμα των επαφών μπήκα κατευθείαν στο κυρίως θέμα για μένα που δεν είναι κανένα άλλο από την διαχείριση των email μου στο κινητό. Πανεύκολη η προσθήκη λοιπόν του διευθύνσεων email που έχει κανείς (όσες και αν έχει μπορεί κάλλιστα να τις περάσει – η μεγάλη οθόνη που διαθέτει η συσκευή μας επιτρέπει να την γεμίσουμε με ότι θέλουμε). Όχι μόνο hotmail, gmail, yahoo addresses αλλά και οποιαδήποτε διεύθυνση τύπου mycompany.gr μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα ή εμπόδιο να περαστεί στην συσκευή και να μην υπάρξει καμία δυσκολία αποστολής email από την συγκεκριμένη διεύθυνση. Το θέτω κατ’ αυτό τον τρόπο διότι στο Ε72 και συγκεκριμένα στην εφαρμογή NOKIA mail μου είχε προκύψει πρόβλημα! (ενώ κατέβαζα email από την διεύθυνση mycomnay.gr, δεν μπορούσα με τίποτα μα με τίποτα να στείλω – πράγμα που δεν συνέβαινε με την προσωπική μου hotmail address που όλα λειτουργούσαν άψογα. Οπότε και είχα αναγκαστεί να επιστρέψω στον κλασσικό τρόπο διαχείρισης των inbox μου …. Από το μενού μηνυμάτων……). Έχοντας προεπιλέξει τον συγχρονισμό σε κάθε 5 λεπτά και όντας εκτός γραφείου έχω άμεση επαφή με τα email μου όσο σημαντικά ή ασήμαντα είναι αυτά. Τεράστια διευκόλυνση για κάποιον που περνάει πολλές ώρες την ημέρα εκτός γραφείου και θα πρέπει μερικές φορές να δώσει άμεσα μία λύση σε ένα θέμα που περνάει αποκλειστικά από το χέρι του. Ιδιαίτερα σημαντικό και το qwerty πληκτρολόγιο (που «γλιστρά» κάτω από την οθόνη)….. απλά το θέμα της πληκτρολόγησης ενός email ή μηνύματος δεν με απασχολεί πλέον ….. Εξαιρετικά εύκολο και κυρίως ταχύτατο !!! Pdf files viewing επίσης εξαιρετικά εύκολο και αυτό που με εντυπωσίασε είναι η ταχύτητα που μπορεί να κάνει κανείς zoom in σε κάποια λεπτομέρεια του αρχείου. Ή και ακόμα να περιηγηθεί σε ολόκληρο το αρχείο όντας αυτό σε υψηλό zoom οπότε και θα πρέπει να κάνει slide πάνω στην οθόνη για να φτάσει στην λεπτομέρεια που θα χρειαστεί να δώσει προσοχή. Έτυχε κάποια στιγμή μάλιστα να λάβω ένα αρχείο word 50 σελίδων. Ομοίως (και χωρίς ιδιαίτερο slide δεξιά ή αριστερά και πάνω – κάτω) έφτασα στο σημείο του αρχείου που ήθελα να κοιτάξω σε μία πρόχειρη ματιά (και σε αυτό που περισσότερο «καιγόμουνα» να δω). Έτσι απλά, χωρίς χάσιμο χρόνου και εκνευρισμό !! Η δεύτερη σημαντικότερη λειτουργία που προσωπικά έπρεπε να τσεκάρω (με δεδομένο ότι βρίσκομαι αρκετές ώρες στο δρόμο) δεν ήτανε άλλο από την πλοήγηση στους δρόμους με GPS. Απογοητευμένος πλήρως λοιπόν από την λειτουργία αυτή στο Ε71, ξεκίνησα, αρκετά προκατειλημμένος θα έλεγα, να το λειτουργώ και στο Ε7 (την λειτουργία OVI maps εννοείται). Ύστερα λοιπόν από το απαραίτητο downloading των χαρτών, βγήκα στον δρόμο όπου ξανά εντυπωσιάστηκα !! Εφάμιλλο πλήρως με οποιαδήποτε συσκευή GPS της αγοράς, όχι απλά θα βρεις σίγουρα τον προορισμό σου μέσα από την εύρεση των οδών, αλλά και θα φτάσεις σε αυτόν καθώς ο δέκτης GPS είναι αρτιότατος !!!! Εξαιρετικά δύσκολα και σπάνια θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα από έλλειψη σήματος και εάν στην τελική χαθεί το σήμα ….. αυτό θα συμβεί το πολύ για δύο δευτερόλεπτα πράγμα το οποίο σπάνια θα σε βγάλει εκτός δρόμου. Συμπεριφορά δηλαδή όπως και αυτή μίας συσκευής GPS του εμπορίου. Η τεράστια οθόνη της συσκευής σε καθοδηγεί με απόλυτη ακρίβεια κάνοντας και τα απαραίτητα zoom in στα σημεία που θα πρέπει να στρίψεις ή να ακολουθήσεις μία διχάλα, με τα σχετικά βέλη που θα σε καθοδηγήσουν αντίστοιχα κλπ. κλπ. κλπ. ….. Απλά Απίθανο !!!!!!! Επίσης σημεία ενδιαφέροντος μέσα στους χάρτες (όπως σινεμά, εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π.) και βενζινάδικα παρακαλώ (!!!) πάνω στον χάρτη πλοήγησης χωρίς να χρειάζεται να βγεις στο μενού για να τα ψάξεις ξεχωριστά. Το σύστημα έχει εξελιχθεί παρά πολύ overall σε όλα τα επίπεδα. Πολλά Μπράβο στην ΝΟΚΙΑ !!! Ο Συγχρονισμός μέσω OVI ήταν το επόμενο βήμα στην εξερεύνησή μου στο Ε7. Αν και χρήστης του PC Suite στο Ε71 δοκίμασα αυτή την φορά το OVI και μπορώ να πω πως ανταμείφτηκα για την περιέργειά μου καθώς όντως αποτελεί την εξέλιξη του PC suite. Αρκετά πιο φιλικό στον χρήστη, πλήρως visualized αποτελεί μία πάρα πολύ καλή λύση για συγχρονισμό των πάντων (επαφών και ημερολογίου) μεταξύ συσκευής OVI και Microsoft outlook (ιδιαίτερα σημαντικό για έναν επαγγελματία που θέλει τις επαφές του και τα ραντεβού του και στην βασικότερη εφαρμογή γραφείου αλλά και στο κινητό). Βασικότατη λειτουργία η διαχείριση των conflicts μεταξύ των τριών (outlook-OVI-κινητού) με απόλυτο έλεγχο του χρήστη. Αποφεύγονται λάθη, διπλοεγγραφές και τυχόν απώλειες επαφών, πράγμα αρκετά επίφοβο στην εφαρμογή PC Suite. Τέλος ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα οι τρεις διαφορετικές οθόνες της συσκευής που επιλέγονται πολύ απλά με ένα slide δεξιά ή αριστερά και όπου μπορεί να αποθηκεύσει κανείς κάθε λογής application που χρησιμοποιεί συχνότερα … κάτι σαν shortcut δηλαδή. Από το να μπαίνεις στο μενού και να την ψάχνεις κάπου μέσα σε αυτό …..πολύ απλά πας και την αποθηκεύεις πάνω στην οθόνη. Με ένα άγγιγμα πάνω σε αυτή …..έτσι απλά σου ανοίγει μπροστά σου. Το δε ποιες εφαρμογές μπορείς να καταχωρήσεις στις οθόνες …… ε … όρεξη να’ χεις να τις ψάχνεις …… Πραγματικά Άπειρες και ειδικά εάν κατεβάσει κανείς εφαρμογές από το OVI shop …. Ο αριθμός αυτών είναι πραγματικά τεράστιος …..όπου υπάρχει χώρος μπορείς να βάλεις και από μία …… By the way…. OVI shop….εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό των applications προς downloading….. και το σημαντικότερο??…. Ίσως και το 90% αυτών FREE. Ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά που το έψαξα αν και χρήστης NOKIA smart phone εδώ και τρία χρόνια ….. Όσον αφορά multimedia applications….. ελάχιστα τις έχω ψάξει (δεν με αφορούν και τόσο κιόλας) αν και θα πρέπει άμεσα να κοιτάξω λίγο περισσότερο την κάμερα καθότι αρκετές φορές μου χρησιμεύει στην δουλειά μου….. Ας πάμε και λίγο στα αρνητικά της συσκευής ….. (ναι υπάρχουν και αυτά) Πρώτο και σημαντικότερο … το οποίο με εκνεύρισε και ιδιαιτέρως θα έλεγα (sorry αλλά απαράδεκτο για τέτοιου επιπέδου συσκευή) Με κανένα τρόπο (μα με κανένα) δεν μπορείς να διαχειριστείς έναν αριθμό από την λίστα κληθέντων ή και εισερχομένων….. Και εξηγώ …. Με έχει καλέσει ο χ αριθμός ο οποίος και εμφανίζεται στην λίστα εισερχομένων. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να διαχειριστώ αυτό το νούμερο (πχ να το αποθηκεύσω σε μία επαφή ή και να δημιουργήσω μία νέα επαφή στο τηλέφωνο). Εάν πατήσω πάνω στην επαφή το μόνο που κάνει η συσκευή είναι να καλέσει αυτό το νούμερο. Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να επιλέξω το νούμερο και να διαλέξω ενέργεια… Θα πρέπει να πάρω χαρτάκι και μολυβάκι … να τον γράψω …. Και μετά να πάω να ανοίξω μία υπάρχουσα επαφή ή να δημιουργήσω μία νέα, να το ξαναγράψω και να το αποθηκεύσω ….. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Ακόμα και συσκευές των 20 ευρώ σου δίνουν αυτή την δυνατότητα…… Δεύτερον … ΑΧ αυτή η μπαταρία …… Με ανοιχτό Bluetooth μόνιμα, ανοιχτό GPRS για τα email, και όταν βρίσκομαι σπίτι η γραφείο ανοιχτό το wireless connection και με μία μέση χρήση (επαναλαμβάνω μέση χρήση) η μπαταρία έχει πεθάνει στη μιάμιση μέρα (άντε να φτάσει στις 2 μέρες στην καλύτερη). Το μόνο καλό στην ιστορία είναι πως μόλις η μπαταρία φτάσει στις τελευταίες τρεις μπάρες μπαίνει το τηλέφωνο σε λειτουργία “safe mode” (χωρίς δονήσεις δηλαδή) ίσα ίσα για να σε βγάλει μέχρι να βρεθείς κάπου που μπορείς να το φορτίσεις . Και όσον αφορά την φόρτιση …. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΝΟΚΙΑ εφάρμοσε τον USB φορτιστή (κοινό πλέον για όλους σχεδόν τους κατασκευαστές κινητών) πράγμα που σημαίνει πρώτον ότι στην ανάγκη θα βρεις έναν φορτιστή από κάποιον άλλον αλλά το σημαντικότερο έχοντας ένα καλώδιο υπολογιστή απλά θα το κάνεις plug στο πρώτο PC που θα βρεις μπροστά σου και αυτό αυτόματα θα ξεκινήσει διαδικασία φόρτισης. Ήταν κάτι που πραγματικά έλλειπε από το Ε71. Πιστεύω πως περιέγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα τις εμπειρίες μου με το ΝΟΚΙΑ Ε7 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οπότε και περιήλθε στα χέρια μου. Overall μπορώ να πω πως είναι ένα εκπληκτικό κινητό που δεν είναι απλά μόνο ένα gadget αλλά και ένα εξαιρετικά εύχρηστο business phone. Για όποιον σκέφτεται να το αποκτήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Εγώ προσωπικά έχω μείνει εξαιρετικά ευχαριστημένος. P.S. … εντός ολίγων ημερών θα υπάρξει και ένα δεύτερο review με τις νεότερες εμπειρίες μου από την χρήση του Ε7. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. May 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2011 Ευχαριστούμε για το review από την μέχρι τώρα εμπειρία χρήσης που είχες από την συσκευή. Με κανένα τρόπο (μα με κανένα) δεν μπορείς να διαχειριστείς έναν αριθμό από την λίστα κληθέντων ή και εισερχομένων….. Και εξηγώ …. Με έχει καλέσει ο χ αριθμός ο οποίος και εμφανίζεται στην λίστα εισερχομένων. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να διαχειριστώ αυτό το νούμερο (πχ να το αποθηκεύσω σε μία επαφή ή και να δημιουργήσω μία νέα επαφή στο τηλέφωνο). Εάν πατήσω πάνω στην επαφή το μόνο που κάνει η συσκευή είναι να καλέσει αυτό το νούμερο. Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να επιλέξω το νούμερο και να διαλέξω ενέργεια… Θα πρέπει να πάρω χαρτάκι και μολυβάκι … να τον γράψω …. Και μετά να πάω να ανοίξω μία υπάρχουσα επαφή ή να δημιουργήσω μία νέα, να το ξαναγράψω και να το αποθηκεύσω ….. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Ακόμα και συσκευές των 20 ευρώ σου δίνουν αυτή την δυνατότητα…… Δοκίμασε με παρατεταμένο πάτημα πάνω σε έναν αριθμό.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. May 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2011 Πρώτο και σημαντικότερο … το οποίο με εκνεύρισε και ιδιαιτέρως θα έλεγα (sorry αλλά απαράδεκτο για τέτοιου επιπέδου συσκευή) Με κανένα τρόπο (μα με κανένα) δεν μπορείς να διαχειριστείς έναν αριθμό από την λίστα κληθέντων ή και εισερχομένων….. Και εξηγώ …. Με έχει καλέσει ο χ αριθμός ο οποίος και εμφανίζεται στην λίστα εισερχομένων. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να διαχειριστώ αυτό το νούμερο (πχ να το αποθηκεύσω σε μία επαφή ή και να δημιουργήσω μία νέα επαφή στο τηλέφωνο). Εάν πατήσω πάνω στην επαφή το μόνο που κάνει η συσκευή είναι να καλέσει αυτό το νούμερο. Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να επιλέξω το νούμερο και να διαλέξω ενέργεια… Θα πρέπει να πάρω χαρτάκι και μολυβάκι … να τον γράψω …. Και μετά να πάω να ανοίξω μία υπάρχουσα επαφή ή να δημιουργήσω μία νέα, να το ξαναγράψω και να το αποθηκεύσω ….. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Ακόμα και συσκευές των 20 ευρώ σου δίνουν αυτή την δυνατότητα…… Μάλλον δεν το δούλεψες αρκετά......! ;) Πατώντας συνέχεια πάνω στο νούμερο σου βγάζει μία λίστα με επιλογές (κλήση, δημιουργία μηνύματος, Αποθήκ. στις Επαφές μου, χρήση αριθμού, διαγραφή). Διαλέγεις αυτό που θέλεις και είσαι έτοιμος. Δεύτερον … ΑΧ αυτή η μπαταρία …… Με ανοιχτό Bluetooth μόνιμα, ανοιχτό GPRS για τα email, και όταν βρίσκομαι σπίτι η γραφείο ανοιχτό το wireless connection και με μία μέση χρήση (επαναλαμβάνω μέση χρήση) η μπαταρία έχει πεθάνει στη μιάμιση μέρα (άντε να φτάσει στις 2 μέρες στην καλύτερη). Το μόνο καλό στην ιστορία είναι πως μόλις η μπαταρία φτάσει στις τελευταίες τρεις μπάρες μπαίνει το τηλέφωνο σε λειτουργία “safe mode” (χωρίς δονήσεις δηλαδή) ίσα ίσα για να σε βγάλει μέχρι να βρεθείς κάπου που μπορείς να το φορτίσεις . Και όσον αφορά την φόρτιση …. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΝΟΚΙΑ εφάρμοσε τον USB φορτιστή (κοινό πλέον για όλους σχεδόν τους κατασκευαστές κινητών) πράγμα που σημαίνει πρώτον ότι στην ανάγκη θα βρεις έναν φορτιστή από κάποιον άλλον αλλά το σημαντικότερο έχοντας ένα καλώδιο υπολογιστή απλά θα το κάνεις plug στο πρώτο PC που θα βρεις μπροστά σου και αυτό αυτόματα θα ξεκινήσει διαδικασία φόρτισης. Ήταν κάτι που πραγματικά έλλειπε από το Ε71. Βασικά όλες οι εταιρίες πρέπει να εναρμονιστούν στην λογική του κοινού φορτιστή και ακόμα περισσότερο στον usb φορτιστή. Όταν σήμερα όλοι έχουν ένα υπολογιστή και ακόμα περισσότερο τον χρησιμοποιείς για να μεταφέρεις ότι έχεις φτιάξει/τραβήξει/γράψει στο κινητό, να μπορείς κάλλιστα όση ωρα είναι συνδεδεμένος πάνω του να φορτίζει κιόλας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ardonhs Δημ. May 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2011 Πολυ καλα τα review σας ! :) Ευτυχως απο οτι ειπε ο maddoctor μπορει να αποθηκευσεις αριθμο , γιατι μου φανηκε 'καπως' οταν διαβασα, πιο πανω, οτι δεν γινετε. Παράθεση Χρήστος Νοκια Ν70 -> Νοκια Ν73 -> Νοκια Ν86 -> Νοκια Ε7 ->Nokia Lumia 930 + Nexus 6 - > Pixel 4a E7 : 31/8/2011 930 : 2/2/2015 Nexus 6 : 12/8/2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Emmagoni Δημ. June 1, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2011 Ευχαρτιστώ πολύ maddoctor! Ήταν μια λύση που δεν την ειχα σκεφτεί καθόλου όντας συνηθισμένος (και αρκετά απ'οτι φαινεται) στις συσκευές με πλήκτρα. Να 'σαι Καλά !!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ardonhs Δημ. June 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2011 Στο skroutz δεν μπορω απο καπου να δω εαν η συσκευη θα ειναι παραεισαγωγης, η ελληνικης ? Για να ξερω , μην το παραγγειλω και μου ερθει με αγγλικο πληκρολογιο.. Εαν ειναι ευκολο ας μου πει καποιος μερικα 'σιγουρα' καταστηματα εαν ξερει η ας μου στειλει πμ Παράθεση Χρήστος Νοκια Ν70 -> Νοκια Ν73 -> Νοκια Ν86 -> Νοκια Ε7 ->Nokia Lumia 930 + Nexus 6 - > Pixel 4a E7 : 31/8/2011 930 : 2/2/2015 Nexus 6 : 12/8/2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arpa Δημ. June 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2011 Εχω προβλημα με τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο δίσκο Ε του κινητού, μέσα από το προγραμμα προβολής φωτογραφιών της Νοκια. Δεν βλέπω καμιά φωτογραφία ανοιγωντάς το, ούτε καν αυτές που τραβάω με την κάμερα του κινητού. Ενω οταν χρησιμοποιώ καποιο αλλο προγραμμα διαχειρησης αρχείων τα αρχεία υπάρχουν μέσα στον φάκελο εικόνες. Βέβαια όταν έκανα μεταφορά τις εικόνες από το παλιοτερο Ε71 στο εσβησα κάποιους υποφακέλους μέσα στις "Εικόνες" που περιείχαν μικρογραφίες _PAlbTN. Οι οποίοι νομίζω ξαναδημιουργούνται όταν βλέπεις τις εικόνες μέσα από το κινητό. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό , όπως και πώς να το αντιμετωπίσω. Καμια ιδέα ; Αντιμετώπισα το παραπάνω προβλημα απεγκαθιστώντας διάφορες εφαρμογές με υποψία πως το Nokia Battery Monitor 1.3 ευθύνονταν για αυτήν την δυσλειτουργία. Να απισημάνω οτι εσβησα και το υποφάκελο Ε71\ που βρισκόταν μέσα στον φάκελο φωτογραφίες στην μνημη μαζικής αποθήκευσης του Ε7. Τωρα όμως ενω εμφανιζει τις φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στον δίσκο Ε:\ εμφανίζει και 3000 και πλέον εικονίδια με "κομμένη εκόνα" τα οποία αφορουν μικρογραφίες απο τις εικόνες που έσβησα. Οταν πάω να τα ξανασβήσω μου βγάζει "Σφάλμα Συστήματος". Γνωρίζει κάποιος που μπορεί να βρίσκονται οι υποφάκελοι με τις μικρογραφίες στο symbian για να τα σβήσω μήπως διορθωθεί το πρόβλημα, το οποίο παραμένει ακομα και αφου εκατέστησα απο πάνω το τελευταίο firmware ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. June 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2011 καλυτερα αν ειναι εληνικης αντιπροσωπειας και ελληνικο product key οχι απλα ελληνικο μενου... Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cs_gorjos Δημ. June 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2011 Στο skroutz δεν μπορω απο καπου να δω εαν η συσκευη θα ειναι παραεισαγωγης, η ελληνικης ? Για να ξερω , μην το παραγγειλω και μου ερθει με αγγλικο πληκρολογιο.. Εαν ειναι ευκολο ας μου πει καποιος μερικα 'σιγουρα' καταστηματα εαν ξερει η ας μου στειλει πμ Μπορείς πολύ απλά να κάνεις μία επικοινωνία με το κατάστημα και να τους ρωτήσεις. "Σας είδα στο skroutz, πολύ καλή η τιμή σας, έχεις ελληνικό πληκτρολόγιο και εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας?" Απλά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ardonhs Δημ. June 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2011 Επιδη το Ε7 ειναι 'ισιο' απο την πισω πλευρα , μηπως αφηνει γραντζουνιες στην καμερα ? Και επισης , οταν το κινητο ειναι ξεκλειδωμενο στην αρχικη οθονη , αν κρατησεις κατω το πλαινο κουμπακι του κλειδωματος 2-3 δευτερολεπτα , αναβει το φλας ?? Παράθεση Χρήστος Νοκια Ν70 -> Νοκια Ν73 -> Νοκια Ν86 -> Νοκια Ε7 ->Nokia Lumia 930 + Nexus 6 - > Pixel 4a E7 : 31/8/2011 930 : 2/2/2015 Nexus 6 : 12/8/2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. June 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2011 Επιδη το Ε7 ειναι 'ισιο' απο την πισω πλευρα , μηπως αφηνει γραντζουνιες στην καμερα ? Εμένα πάντως τόσες μέρες που το έχω δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Και έχει αρκετή χρήση και όχι και πολύ ευγενική μεταχείριση.... ;) Και επισης , οταν το κινητο ειναι ξεκλειδωμενο στην αρχικη οθονη , αν κρατησεις κατω το πλαινο κουμπακι του κλειδωματος 2-3 δευτερολεπτα , αναβει το φλας ?? Πράγματι το κάνει, και με την ίδια διαδικασία κλείνει κιόλας. :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. June 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2011 Ορίστε και ένα βιντεάκι τραβηγμένο πριν από λίγο με το Nokia E7 από την σημερινή συγκέντρωση των αγανακτισμένων.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ardonhs Δημ. June 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2011 Καλα τραβαει !! Αντε ποτε επιτελους θα βγει σε πρασινο χρωμα... :mad: Παράθεση Χρήστος Νοκια Ν70 -> Νοκια Ν73 -> Νοκια Ν86 -> Νοκια Ε7 ->Nokia Lumia 930 + Nexus 6 - > Pixel 4a E7 : 31/8/2011 930 : 2/2/2015 Nexus 6 : 12/8/2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Greekblogger Δημ. June 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2011 Καλησπέρα φίλοι και από μένα ένα μικρό review των δυνατοτήτων του Ε7 στο blog μου. Ελπίζω να μη σας φανεί ιδιαίτερα βαρετό :O http://stirixis.blogspot.com/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ardonhs Δημ. June 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2011 (edited) Καλησπέρα φίλοι και από μένα ένα μικρό review των δυνατοτήτων του Ε7 στο blog μου. Ελπίζω να μη σας φανεί ιδιαίτερα βαρετό :O http://stirixis.blogspot.com/ Εγω προσωπικα περιμενω πως και πως για review ! :lol: Ωραιο το review σου φιλε μου και τα βιντεο σου καταπληκτικα !! :) Edited June 8, 2011 by ardonhs Παράθεση Χρήστος Νοκια Ν70 -> Νοκια Ν73 -> Νοκια Ν86 -> Νοκια Ε7 ->Nokia Lumia 930 + Nexus 6 - > Pixel 4a E7 : 31/8/2011 930 : 2/2/2015 Nexus 6 : 12/8/2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolis_33 Δημ. June 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2011 Hχογραφηση κλησεων θα μπορει να κανει οπως το ε90 η μπα?????????????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. June 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2011 τι εννοεις? μπορεις να ηχογραφεις την κληση.... Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolis_33 Δημ. June 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2011 τι εννοεις? μπορεις να ηχογραφεις την κληση.... να ηχογραφουνται αυτοματα οι κλησεις μου παιζει μεγαλη σημασια για μενα ..... πηρα το galaxy s 2 αλλα απο ολα τα προγραματα που δοκιμασα δεν δουλευει κανενα!!!!!!!!!! μαλλον θα το δωσο πισω να παρω το νοκια..... το σκευτομαι :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suntzu Δημ. June 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2011 καλυτερα αν ειναι εληνικης αντιπροσωπειας και ελληνικο product key οχι απλα ελληνικο μενου... Αν εχεις την καλοσύνη, πως αναγνωρίζουμε το Ελληνικό product key ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. June 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2011 Αν εχεις την καλοσύνη, πως αναγνωρίζουμε το Ελληνικό product key ; To γραφει στην πρωτη σελιδα του thread: Ελληνικό Product Code: 059D2W3 (blue) / 059D0R5 (dark_grey) / 059D265 (green) / 059D2W4 (orange) / 059D0R4 (silver_white) Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suntzu Δημ. June 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2011 To γραφει στην πρωτη σελιδα του thread: Ελληνικό Product Code: 059D2W3 (blue) / 059D0R5 (dark_grey) / 059D265 (green) / 059D2W4 (orange) / 059D0R4 (silver_white) oops συγγνώμη ... διαβάζοντας και τις 27 σελίδες εχθές ξέχασα τι είχα δει στην πρώτη .... Λοιπόν, βρήκα το κινητό απο εισαγωγή από Γερμανία που καλύπτεται λέει από το ελληνικό service ... πρακτικά τι σημαίνει αυτό ; Έχει να κάνει μόνο με το μενού ή το qwerty ή θα έχω και άλλα θέματα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. June 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2011 Καλημέρα και καλώς ήρθες στο forum.:) Αυτό που ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ότι ισχύει η εγγύηση για το hardware.Περί παράλληλων εισαγωγών Πρακτικά δεν σημαίνει ότι θα συναντήσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,ειδικά αν έχει περασμένα τα Ελληνικά.Πρέπει όμως να έχεις υπόψιν σου ότι επειδή η συγκεκριμένη συσκευή έχει εξωτερικό πληκτρολόγιο δεν θα υπάρχουν τυπωμένοι Ελληνικοί χαρακτήρες πάνω σε αυτό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts