sosimple2 Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Δεν σου βγαινει, γιατι δεν υπολογιζεις οτι ο μεν επεξεργαστης δουλευει συνεχως, ενω η οθονη οχι. Δηλαδη, το hd μπορει να εχει μικροτερη αυτονομια απο το desire σε συνεχη χρηση (πχ ποση ωρα βγαζει συνεχες σερφαρισμα απο 100% μεχρι τελους), ομως θα εχει μεγαλυτερο χρονο αναμονης, σε συνθηκες κανονικης καθημερινης χρησης, οπου την περισσοτερη ωρα η οθονη ειναι σβηστη και το τηλεφωνο ειναι σε αναμονη. Συμφωνώ 100% μαζί σου. Και προσωπικά αυτο δεν το θεωρώ καθόλου καλό. Έτσι και αλιως όταν πχ το κινητο είναι σε αναμονή οτι επεξεργαστη και να έχει καταναλώνει ελάχιστα. Αυτο που πραγματικά ενδιαφέρει όλους είναι πόσο αντέχει η μπαταρία σε χρήσης της συσκευής. Και όταν δουλεύεις κάτι, η οθόνη είναι ανοικτή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Συμφωνώ 100% μαζί σου. Και προσωπικά αυτο δεν το θεωρώ καθόλου καλό. Έτσι και αλιως όταν πχ το κινητο είναι σε αναμονή οτι επεξεργαστη και να έχει καταναλώνει ελάχιστα. Αυτο που πραγματικά ενδιαφέρει όλους είναι πόσο αντέχει η μπαταρία σε χρήσης της συσκευής. Και όταν δουλεύεις κάτι, η οθόνη είναι ανοικτή. Αν με συνεχή χρήση wifi+browsing το hd βγάζει μισή ώρα λιγότερη από το desire (παράδειγμα λέω) , δηλαδή, το desire βγάζει 3,5 ώρες και το hd 3 ώρες, ε, σιγά τ΄αβγά... Αν όμως το desire βγάζει 14 ώρες μεικτής χρήσης (δηλαδή και χρήση και αναμονή, γιατί έτσι χρησιμοποιείς καθημερινά το κινητό σου) και το hd βγάζει 17, τότε τι προτιμάς? MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaGeLaNoS Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Δηλαδη ποια η διαφορα της CPU του Desire HD απο το Desire ή Galaxy ας πουμε?Θα ειναι ταχυτερος η απλα θα κανει καλυτερη διαχειριση λογω αρχιτεκτονικης? Nokia:6120c,6500,N73,N81 / Toshiba G810 Portege WM6.5 / Apple iPhone 3GS 16GB / Samsung Galaxy S II / Samsung Galaxy S4 9505 stock Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Δηλαδη ποια η διαφορα της CPU του Desire HD απο το Desire ή Galaxy ας πουμε?Θα ειναι ταχυτερος η απλα θα κανει καλυτερη διαχειριση λογω αρχιτεκτονικης? Ενσωματωνει καλυτερη gpu σε σχεση με το desire. Σημαντικα καλυτερη. MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris88 Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Το βασικό για την κατανάλωση ενέργειας είναι αυτό "Low-power 45nm process technology for higher integration and performance" δηλαδή έχει διαφορετική αρχιτεκτονική βασισμένη σε κατασκευαστικές μεθόδους των 45nm αντί 65nm της προηγούμενης γενιάς το οποίο συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση κατά περίπου 30% αν δεν κάνω λάθος. H GPU είναι όντως σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη (αδύναμη) του snapdragon 1ης γενιάς αλλά δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Nokia 3310 | Nokia 5510 | Nokia 6100 | SE K700i | SE K500i | Motorola V3i | Samsung U700 | SE C902 | SE G900 | HTC Desire HD | Apple iPhone 4S 64GB | Apple iPhone 5 64GB | Apple iPhone 6 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2010 Το βασικό για την κατανάλωση ενέργειας είναι αυτό "Low-power 45nm process technology for higher integration and performance" δηλαδή έχει διαφορετική αρχιτεκτονική βασισμένη σε κατασκευαστικές μεθόδους των 45nm αντί 65nm της προηγούμενης γενιάς το οποίο συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση κατά περίπου 30% αν δεν κάνω λάθος. H GPU είναι όντως σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη (αδύναμη) του snapdragon 1ης γενιάς αλλά δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Συμφωνω απολυτως. Αυτο που λες ευθυνεται για την χαμηλη καταναλωση. Απλα στο παραπανω μηνυμα μου, δεν μιλουσα για την καταναλωση, αλλα για τη διαφορα του νεου επεξεργαστη απο τον παλιο, στο θεμα της δυναμης. MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
none14 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 (edited) Το βασικό για την κατανάλωση ενέργειας είναι αυτό "Low-power 45nm process technology for higher integration and performance" δηλαδή έχει διαφορετική αρχιτεκτονική βασισμένη σε κατασκευαστικές μεθόδους των 45nm αντί 65nm της προηγούμενης γενιάς το οποίο συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση κατά περίπου 30% αν δεν κάνω λάθος. H GPU είναι όντως σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη (αδύναμη) του snapdragon 1ης γενιάς αλλά δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Η αρχιτεκτονική δεν είναι διαφορετική είναι ακριβώς η ίδια, απλά έχουν μικρύνει τις διαστάσεις. Τεχνολογία 65nm σχετίζεται με την κρίσιμη διάσταση των ΟΚ (συνήθων είναι η πύλη των MOS transistors που για 65nm τεχνολογία φτάνει τα 25nm). Όταν αυτή η διάσταση πέφτει σε 45nm τότε μιλάμε για τεχνολογία 45nm διότι αλλάζουν οι διαδικασίες κατασκευής των ΟΚ. Η αρχιτεκτονική όμως (το ηλεκτρονικό layout) του επεξεργαστή παραμένει ίδιο, αλλά προφανώς έχουμε πλεονεκτήματα σε ταχύτητα (υψηλότερη συχνότητα) και κατανάλωση ισχύος. Για το ίδιο κύκλωμα η μετάβαση από 65nm σε 45nm συνεπάγεται μείωση σε κατανάλωση 200% (!!) και όχι 30%. Edited September 23, 2010 by none14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sosimple2 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Για το ίδιο κύκλωμα η μετάβαση από 65nm σε 45nm συνεπάγεται μείωση σε κατανάλωση 200% (!!) και όχι 30%. Αν αυτο αληθεύει τότε κάτι γίνεται με τους ισχυρισμούς της htc, αλλά πολύ αμφιβαλω. Απο 65 σε 45 200% μείωση κατανάλωσης στα ίδια MHz? Και εγω γύρω στο 30% ξέρω. Που το διαβάσες αυτο, υπάρχει κάποια πηγή; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasgr86 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Πως γινεται μειωση 200 %;Θα πηδηχτω απο το παραθυρο. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
none14 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Πως γινεται μειωση 200 %;Θα πηδηχτω απο το παραθυρο. Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες αλλά σε γενικές γραμμές με την μείωση των διαστάσεων κατά έναν παράγοντα Κ (scaling factor) η μείωση τις ισοδύναμης ισχύος είναι 1/(Κ^2). Αν λάβεις υπόψη σου ότι το Κ στην περίπτωσή μας είναι 0.692 (45/65) κάνε τις πράξεις και θα δεις ότι η ενεργή ισχύς μειώνεται κατά 200%. :shock: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
none14 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Αν αυτο αληθεύει τότε κάτι γίνεται με τους ισχυρισμούς της htc, αλλά πολύ αμφιβαλω. Απο 65 σε 45 200% μείωση κατανάλωσης στα ίδια MHz? Και εγω γύρω στο 30% ξέρω. Που το διαβάσες αυτο, υπάρχει κάποια πηγή; Δες την 4η σελίδα αυτής της παρουσίασης εκεί που αναφέρεται στο Power dissipation. Και μη μου πει κανένας τι λέω τώρα !! Εγώ είπα ότι δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες. :lol: Η πηγή είναι από τις εγκυρότερες (Stanford univ.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sosimple2 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 (edited) Τόσο τεχνικές αναλύσεις για την κατανάλωση ομολογώ πως δεν έχω τις γνώσεις για να δω αν αληθεύουν. Μπορει να έχεις και δίκιο απλά μου φαίνεται δύσκολο. Τουλάχιστον για επεξεργαστες υπολογιστών που ασχολούμαι απο την εποχή που ο Παρθενώνας ήταν οικόπεδο , δεν έχω ξανακούσει ποτέ για τέτοια μείωση κατανάλωσης καθε φορά που γινόταν σμικρυνση στη γεωμετρία κοπής. :) Edited September 23, 2010 by sosimple2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
none14 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Τόσο τεχνικές αναλύσεις για την κατανάλωση ομολογώ πως δεν έχω τις γνώσεις για να δω αν αληθεύουν. Μπορει να έχεις και δίκιο απλά μου φαίνεται δύσκολο. Τουλάχιστον για επεξεργαστες υπολογιστών που ασχολούμαι απο την εποχή που ο Παρθενώνας ήταν οικόπεδο , δεν έχω ξανακούσει ποτέ για τέτοια μείωση κατανάλωσης καθε φορά που γινόταν σμικρυνση στη γεωμετρία κοπής. :) Αυτό που συνήθως ακούγεται είναι ότι με την σμίκρυνση των διαστάσεων αυξάνεται η κατανάλωση. Και αυτό γίνεται διότι στην ίδια επιφάνεια έχουμε περισσότερα chips τα οποία προφανώς καταναλώνουν συνολικά περισσότερη ενέργεια. Το κάθε στοιχείο όμως μεμονωμένα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από πριν, αλλά τα ICs συνήθως κοστολογούνται με το εμβαδό τους (μm^2). Το βασικό πρόβλημα όμως σήμερα δεν είναι η σμίκρυνση αλλά η απαγωγή της θερμότητας που παράγεται καθώς οδηγεί σε υπερθέρμανση των ICs και καταστροφή των διατάξεων. Σταματάω εδώ γιατί σίγουρα είμαστε offtopic και θα μας μαλώσουν … :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JoeBar Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Σίγουρα ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές στο μέλλον είναι η θερμότητα ή καλύτερα η απαγωγή της. Ειδικά με τους dual core που έρχονται... Στην περίπτωση του HD η επιλογή του αλουμινίου, πέρα από την ποιοτική αναβάθμιση από του απλού desire, σίγουρα βοηθάει και στην απαγωγή της θερμότητας. Το κακό είναι ότι θα παραπονιούνται ότι το τηλέφωνο καίει... :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Στην περίπτωση του HD η επιλογή του αλουμινίου, πέρα από την ποιοτική αναβάθμιση από του απλού desire, σίγουρα βοηθάει και στην απαγωγή της θερμότητας. Το κακό είναι ότι θα παραπονιούνται ότι το τηλέφωνο καίει... :p Οπως παραπονιουνται και για το μιλεστονε... MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JoeBar Δημ. September 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2010 Οπως παραπονιουνται και για το μιλεστονε... Άσε τα έχω δει... :lol: Τι να κάνεις, ο κόσμος τα θέλει όλα... Κινητό με super επεξεργαστή, super οθόνη, super κάμερα, super αυτονομία, super ποιότητα κατασκευής και όλα αυτά τα θέλει σε τιμή χώμα... :lol: Ααα και "διαμαρτύρεται" για τα παιδάκια που εργάζονται σε φάμπρικες (ενώ αγοράζει από γνωστά φθηνοκαταστήματα ρούχων) ή για τους κινέζους που αυτοκτονούν στη foxconn.... :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikolasn80 Δημ. September 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2010 Άσε τα έχω δει... :lol: Τι να κάνεις, ο κόσμος τα θέλει όλα... Κινητό με super επεξεργαστή, super οθόνη, super κάμερα, super αυτονομία, super ποιότητα κατασκευής και όλα αυτά τα θέλει σε τιμή χώμα... :lol: Ααα και "διαμαρτύρεται" για τα παιδάκια που εργάζονται σε φάμπρικες (ενώ αγοράζει από γνωστά φθηνοκαταστήματα ρούχων) ή για τους κινέζους που αυτοκτονούν στη foxconn.... :rolleyes: φιλε μου στην ελλαδα ζουμε "κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση" Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα. ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ 66 π.Χ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaGeLaNoS Δημ. September 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2010 Γνωριζουμε ποτε ερχεται Ελλαδα? Nokia:6120c,6500,N73,N81 / Toshiba G810 Portege WM6.5 / Apple iPhone 3GS 16GB / Samsung Galaxy S II / Samsung Galaxy S4 9505 stock Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. September 25, 2010 Administrators Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2010 Μέχρι τέλος του χρόνου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo_s27 Δημ. September 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2010 (edited) Για το ίδιο κύκλωμα η μετάβαση από 65nm σε 45nm συνεπάγεται μείωση σε κατανάλωση 200% (!!) και όχι 30%. Δεν ειναι δυνατη μειωση 200%.Δηλαδη αντι να καταναλωνει ενεργεια θα παραγει κιολας;;;Μη λεμε ο,τι μας κατεβει... Edited September 27, 2010 by theo_s27 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
none14 Δημ. September 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2010 Δεν ειναι δυνατη μειωση 200%.Δηλαδη αντι να καταναλωνει ενεργεια θα παραγει κιολας;;;Μη λεμε ο,τι μας κατεβει... Μείωση 200% σημαίνει ότι θα καταναλώνει την μισή ενέργεια! Αν διάβαζες και τα υπόλοιπα που παραθέτω θα καταλάβαινες και δεν θα έλεγες τις συγκεκριμένες εξυπνάδες … Και βέβαια μιλάμε μόνο για το κομμάτι του επεξεργαστή και όχι για όλα τα περιφερικά κυκλώματα υποστήριξης (discrete components) που υπάρχουν πάνω στην πλακέτα. Έτσι η συνολική μείωση στην κατανάλωση δεν φτάνει ποτέ το μισό καθώς το ποσοστό της ενέργεια που καταναλώνει ο επεξεργαστής σε σχέση με το συνολικό είναι κάτω από 50%. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. September 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2010 sorry αλλά ο theo_s27 έχει δίκιο...πρακτικά και θεωρητικά μείωση μπορούμε να έχουμε εως 100%, κοινώς μηδέν. Αν κάτι καταναλώνει την μισή ενέργεια, έχουμε μείωση 50%... πχ μου κάνει η εταιρία έκπτωση 50% και πληρώνω τα μισά...αν μου κάνει 100% δε πληρώνω τίποτα...ε, δε μπορεί να μου κάνει έκπτωση-μείωση 200%, εκτός αν με πληρώσει κιόλας...;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. September 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2010 Μείωση 200% σημαίνει ότι θα καταναλώνει την μισή ενέργεια! Αν διάβαζες και τα υπόλοιπα που παραθέτω θα καταλάβαινες και δεν θα έλεγες τις συγκεκριμένες εξυπνάδες … Και βέβαια μιλάμε μόνο για το κομμάτι του επεξεργαστή και όχι για όλα τα περιφερικά κυκλώματα υποστήριξης (discrete components) που υπάρχουν πάνω στην πλακέτα. Έτσι η συνολική μείωση στην κατανάλωση δεν φτάνει ποτέ το μισό καθώς το ποσοστό της ενέργεια που καταναλώνει ο επεξεργαστής σε σχέση με το συνολικό είναι κάτω από 50%. Που ακριβώς τα βλέπεις αυτά που μας λες; Οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες. Συγκεκριμένο παράδειγμα: AMD 65nm process με AMD 45nm process, σε ίδιο voltage και ίδιο clock. Κατανάλωση: 65nm 45nm ==== ==== Idle 154W 147W Load 200W 176W Πηγή http://www.hardware-infos.com/news.php?news=2237 Βλέπεις ότι οι διαφορές είναι -4.5% στο idle και -12% στο load. Για να δεις μεγαλύτερες διαφορές στο CPU πρέπει να αλλάξουν και άλλα πράγματα εκτός από το μέγεθος του gate. (Π.χ. HKMG, άλλα leakage fixes, κτλ). Αν δεν έχεις υπόψιν σου κάποια τέτοια πληροφορία δεν έχει νόημα αυτό που λες. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vwbest16 Δημ. September 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2010 Το ριξατε πολύ στην θεωρία αν δεν πιάσεις το κινητό στα χέρια σου να δεις τι αυτονομία έχει κ με συνομιλία κ με wifi,3G όλα αυτά που λέτε είναι λόγια του αέρα ναχαμε να λέγαμε Εκεί θα φανεί πόσο κρατάει η μπαταρία εν αναμονή των πρώτων χριστών που θα το αποκτήσουν:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snas Δημ. September 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2010 Τεχνικά χαρακτηριστικά Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon QSD8255 1 GHz processor Λειτουργικό Android OS, v2.2 (Froyo) Βάρος 164 g Εσωτερική μνήμη 1.5 GB, 768MB RAM Επέκταση μνήμης microSD έως 32GB 3G HSDPA, 14.4 Mbps, HSUPA, 5.76 Mbps Ασύρματο Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA Bluetooth v2.1 με A2DP GPS με υποστήριξη A-GPS Το HTC Desire HD αναδεικνύει κάθε είδους multimedia περιεχόμενο με τη βοήθεια της φωτεινής LCD οθόνης, διάστασης 4,3” και των τεχνολογιών Dolby Mobile και SRS virtual sound, ενώ αποτελεί την πρώτη συσκευή που ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8255 1GHz. Το HTC Desire HD επιτρέπει την καταγραφή βίντεο HD σε ανάλυση 720p, χάρη στην κάμερα των 8MP με το διπλό φλας που ενσωματώνει. Κατασκευασμένο με την τεχνική “unibody”, όπως το HTC Legend, το HTC Desire είναι σμιλεμένο από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου και αποπνέει τον αέρα πολυτελείας και στιβαρότητας που χαρακτηρίζει κάθε προϊόν της HTC. Τέλος, περιλαμβάνει τη λειτουργία «HTC Fast Boot» που επιτρέπει την ενεργοποίηση του κινητού τηλέφωνου στο λιγότερο δυνατό χρόνο για την άμεση εκτέλεση κάθε λειτουργίας του, ανά πάσα στιγμή... Keep The Scene UP... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts