Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα δοκιμάζοντας να μπω στο ovi store να κοιτάξω μήπως υπάρχει καμία νέα εφαρμογούλα με έβγαλε εδώ... Λέτε να "παίζει" καμιά νέα μικρή αναβαθμισούλα; Κοίταξα από τον App. Manager για update αλλά μάταια :P...

εμένα κανονικά ανοίγει το μάρκετ....το ν900 μου μπορώ να το δουλεύω αυτήν την στιγμή χωρίς sim αλλιώς τρώει επανεκκινήσεις και κολλάει στο νοκια logo....δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί...μου είπαν πλακέτα αλλά ρε παιδιά σαν το ν900 κανένα έχω το ν9 και λέω ότι το πρώτο είναι πολύ καλύτερο.....για αυτό θα φύγει το ν9 και θα πάρω ένα δεύτερο ν900

Edited by harislg

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδια καλημερα σημερα ξαναπηρα κι εγω την παλια μου αγαπη(αλλη μια φορα πριν καιρο το ειχα ξανα),γιατι πιστευω πως το Ν900 πρεπει να υπαρχει παντα σε μια καλη <<κινητη>>συλογη,παρολο που πιστευω αν και μοντελο 3 και πλεον χρονων,ατενιζει μονο του την κορυφη.Θα ηθελα λοιπον λιγη βοηθεια γιατι με iphone και android εχει διαφορουλες.Κατ'αρχην το πηρα και εχει αγγλικα και θελω να μου πειτε πως βαζουμε ελληνικα γιατι δεν βλεπω τη γλωσσα μεσα.Μετα με ενα ψαξιμο,ζητησα update μεσα απο appmanager αλλα δεν μου εδωσε τιποτα,να πω οτι στα στοιχεια του μου λεει:version:21.2011.38-1,αν αυτο βοηθαει για να με κατατοπισετε,υπαρχει τιποτα νεοτερο?Μετα απο downloads menu-system εκανα rootsh εδωσα εντολες στο xterminal απο ενα βιντεακι yutube που βρηκα και εβλεπα,αλλα πρεπει να πω οτι τρεχει εδω και πολυ ωρα στο τερματικο και δεν εχει σταματημο,ειναι λογικο?επισης το cssu τι ειναι και ειναι απαραιτητο να γινει?σορυ για τις απανωτες αλλα αν μπω λιγο στο κλιμα μετα θα τη βρω την ακρη,ευχαριστω

Παιδια καλημερα σημερα ξαναπηρα κι εγω την παλια μου αγαπη(αλλη μια φορα πριν καιρο το ειχα ξανα),γιατι πιστευω πως το Ν900 πρεπει να υπαρχει παντα σε μια καλη <<κινητη>>συλογη,παρολο που πιστευω αν και μοντελο 3 και πλεον χρονων,ατενιζει μονο του την κορυφη.Θα ηθελα λοιπον λιγη βοηθεια γιατι με iphone και android εχει διαφορουλες.

Για αρχή διάβασε το Maemo OS FAQ και τους οδηγούς στο My Forum > My Guides > Οδηγοί > MeeGo

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=257194

http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=163

Κατ'αρχην το πηρα και εχει αγγλικα και θελω να μου πειτε πως βαζουμε ελληνικα γιατι δεν βλεπω τη γλωσσα μεσα.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=319159

Μετα με ενα ψαξιμο,ζητησα update μεσα απο appmanager αλλα δεν μου εδωσε τιποτα,να πω οτι στα στοιχεια του μου λεει:version:21.2011.38-1,αν αυτο βοηθαει για να με κατατοπισετε,υπαρχει τιποτα νεοτερο?

Αυτή είναι δεν βλέπω να υπάρχει τίποτα νεώτερο!

Μετα απο downloads menu-system εκανα rootsh εδωσα εντολες στο xterminal απο ενα βιντεακι yutube που βρηκα και εβλεπα,αλλα πρεπει να πω οτι τρεχει εδω και πολυ ωρα στο τερματικο και δεν εχει σταματημο,ειναι λογικο?

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.. Μπορείς να συνδεθείς ως root; Διάβασε αυτά που έχω γράψει στο faq και εξήγησε μας που είναι το πρόβλημα:

Σε περίπτωση που θελήσετε να τροποποιήσετε ένα αρχείο που δεν είναι στον προσωπικό σας κατάλογο αυτό απαιτεί προνόμια υπερχρήστη (root) θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή rootsh, την οποία θα βρείτε στο Application manager αφου ενεργοποιήσετε το Extras-devel repository. Η εφαρμογή rootsh θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε προνόμια root για να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε τα αρχεία που δεν έχουμε δικαίωμα. Αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή rootsh ανοίγουμε το τερματικό και δίνουμε sudo gainroot. Προσοχή γιατί τώρα έχουμε την απόλυτη δικαιοδοσία στο σύστημα και μπορεί να προκαλέσουμε κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά.

επισης το cssu τι ειναι και ειναι απαραιτητο να γινει?σορυ για τις απανωτες αλλα αν μπω λιγο στο κλιμα μετα θα τη βρω την ακρη,ευχαριστω

Δεν είναι απαραίτητο αλλά θα διορθωθούν κάποια πραγματάκια. Μπορείς να περάσεις την Stable και δεν θα έχεις πρόβλημα.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=296120

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Για αρχή διάβασε το Maemo OS FAQ και τους οδηγούς στο My Forum > My Guides > Οδηγοί > MeeGo

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=257194

http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=163

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=319159

Αυτή είναι δεν βλέπω να υπάρχει τίποτα νεώτερο!

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.. Μπορείς να συνδεθείς ως root; Διάβασε αυτά που έχω γράψει στο faq και εξήγησε μας που είναι το πρόβλημα:

Δεν είναι απαραίτητο αλλά θα διορθωθούν κάποια πραγματάκια. Μπορείς να περάσεις την Stable και δεν θα έχεις πρόβλημα.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=296120

ok φιλε μου να εισαι καλα για τις απαντησεις σου,θα μελετησω πανω σε αυτα που μου ειπες και θα αναφερω.Αυτο που σου ειπα με το rootsh,οκ ενταξει ειναι,απλα εκανε πολυ ωρα να ολοκηρωσει τη διαδικασια και μου φανηκε περιργο.Για το Extras-devel repository, εκανα ενεργοποιηση αλλα μετα παρατηρησα οτι σερνεται για να ανοιξει το app manager,ειναι λογικο?

ok φιλε μου να εισαι καλα για τις απαντησεις σου,θα μελετησω πανω σε αυτα που μου ειπες και θα αναφερω.Αυτο που σου ειπα με το rootsh,οκ ενταξει ειναι,απλα εκανε πολυ ωρα να ολοκηρωσει τη διαδικασια και μου φανηκε περιργο.Για το Extras-devel repository, εκανα ενεργοποιηση αλλα μετα παρατηρησα οτι σερνεται για να ανοιξει το app manager,ειναι λογικο?

αργει πολυ ο app manager η αληθεια ειναι

δοκιμασε αυτον,πολυ πιο γρηγορος!

http://maemo.org/downloads/product/Maemo5/fapman/

ανοιξε το link στο κινητο και πατα install η βρες το μεσα απο τον app manager

αργει πολυ ο app manager η αληθεια ειναι

δοκιμασε αυτον,πολυ πιο γρηγορος!

http://maemo.org/downloads/product/Maemo5/fapman/

ανοιξε το link στο κινητο και πατα install η βρες το μεσα απο τον app manager

ok ευχαριστω πολυ,δοκιμαζω και διαβαζω και τα αρχικα που ειναι πολυ κατατοπιστικα και τα λεμε παλι,ευχαριστω.Α μια γρηγορη ερωτησουλα,για browser εχουμε τιποτα καλο?γιατι ο μαμα ειανι χαλια κι αυτος και πιξελαρει τρελα στα ζουμ.Προσπαθησα mozila απο ovistore αλλα δεν μπορεσα να το εγκαταστησω ειναι κι αυτο ενα θεμα με το ovi μου λεει κατι για secure δεν καταλαβα καλα και μου βγαζει error τεσπα,θα προσπαθησω

ok ευχαριστω πολυ,δοκιμαζω και διαβαζω και τα αρχικα που ειναι πολυ κατατοπιστικα και τα λεμε παλι,ευχαριστω.Α μια γρηγορη ερωτησουλα,για browser εχουμε τιποτα καλο?γιατι ο μαμα ειανι χαλια κι αυτος και πιξελαρει τρελα στα ζουμ.Προσπαθησα mozila απο ovistore αλλα δεν μπορεσα να το εγκαταστησω ειναι κι αυτο ενα θεμα με το ovi μου λεει κατι για secure δεν καταλαβα καλα και μου βγαζει error τεσπα,θα προσπαθησω

να σου πω δεν ξερω,εγω τον μαμα χρησιμοποιω!

δεν θυμαμαι ακριβως απ'εξω να στα πω

αλλα οταν σου βγαλει για secure πατα συνεχεια κατι τετοιο..

νομιζω θα σου λεει προσθηκη/προβολη πιστοποιητικου και διαφορα

το βγαζει αυτο αλλα δεν εχει προβλημα στο να το κατεβασει,απλα θελει ενα κολπακι

το μωρο μου παρεδωσε πνευμα.3 χρονια ζωης και να πως καταντησε (η μαλλον πως το καταντησα)

εχει συμβει σε κανεναν αλλο?πιθανη λυση?

Edited by gaiosgf

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Αουτς...Ετσι ξαφνικα ή σκαλισες τιποτα; Προβλημα της οθονης μου βρωμαει. Αν ειναι μονο η οθονη μπορεις να βρεις απο ebay καμια και να την αλλαξεις. Αν ειναι πλακετα ξεχνα το...Σωσε ο,τι σωζεται απο την μνημη. Δειχνει ετσι ακομη και οταν ανοιγει το κινητο; Στα χερια της nokia; Αν οχι τοτε ειναι software και ενα φλασαρισμα ισως το σωσει.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Αουτς...Ετσι ξαφνικα ή σκαλισες τιποτα; Προβλημα της οθονης μου βρωμαει. Αν ειναι μονο η οθονη μπορεις να βρεις απο ebay καμια και να την αλλαξεις. Αν ειναι πλακετα ξεχνα το...Σωσε ο,τι σωζεται απο την μνημη. Δειχνει ετσι ακομη και οταν ανοιγει το κινητο; Στα χερια της nokia; Αν οχι τοτε ειναι software και ενα φλασαρισμα ισως το σωσει.

ετσι ξαφνικα.μια το κανει και μια ειναι μια χαρα για λιγο ομως.ηταν μαμα το κινητο.περασα την testing μπας και στρωσει αλλα τιποτα.αλλαζεται ευκολα η οθονη?

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

το μωρο μου παρεδωσε πνευμα.3 χρονια ζωης και να πως καταντησε (η μαλλον πως το καταντησα)

εχει συμβει σε κανεναν αλλο?πιθανη λυση?

Εμένα μου μοιάζει σαν να μην είναι καλά κουμπωμένο κάποιο φυσάκι (της οθόνης προφανώς).

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Εμένα μου μοιάζει σαν να μην είναι καλά κουμπωμένο κάποιο φυσάκι (της οθόνης προφανώς).

το ευχομαι.το πηγα Νοκια.ειναι γνωστος ο ιδιοκτητης.πιστευω οτι δεν θα με κοροιδεψει.αν ειναι η οθονη μου ειπε οτι κοστιζει 116€.αυριο θα ξερω.προσευχηθειτε για μενα.δεν θελω να το παροπλισω ακομα.

116??

Δες εδω http://search.eim.ebay.gr/?ev=&elc=&kw=n900+screen&ect=

Μην πληρωσεις τοσα πολλα! Αν και με 100 ευρω βρισκεις n900 του κουτιου!

παρόμοιο θέμα είχα στο 3250. και οντως ο κονεκτορας ειχε βγει απ τη θεση του ;)

μακαρι να ειναι αυτό το πρόβλημα της συσκευής σου

Παιδια καλημερα,ειχα γραψει πριν λιγα posts και ειχα ζητησει λιγη βοηθεια,τελικα το 900 που πηρα ειχε προβληματα:3 ωρες μπαταρια με το ζορι με χρηση βεβαια αλλα ειναι παραλογο.Επισης σε 3 μερες που το ειχα στα χερια μου, εκλεινε μονο του και η οθονη γινοταν σαν μια πολυχρομη κουρτινα με καθετες ριγες(κουφο,δεν το εχω ξανασυναντησει).Τελικα το πηγα πισω γιατι το ειχα παρει απο μαγαζι με μεταχει... και τωρα ψαχνω για αλλο. xxxxx και επισης τη συμβουλη σας για το ebay στο οποιο βρισκω απο Hong Kong καινουριο unlocked λεει τουλαχιστον με 100% θετικα σχολια,ποια ειναι η γνωμη σας? Edited by gianpithio

Το πρώτο Ν900 που αγόρασα ήταν από το ebay! Μπορείς να περάσεις ελληνικά και θα είναι σαν να το αγόρασες από εδώ. Είναι καθαρά στην δική σου κρίση αν τελικά το πάρεις από εκεί ;)

Δεν παραγγέλνω συχνά από ebay οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε τυχών προβλήματα που μπορεί να προκύψουν π.χ. αν θα έχει τελωνείο, αυτά μπορείς να τα ρωτήσεις στο : eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Μην παρεις απο το hongkong και τετοια, ειναι λιγο επικινδυνοι, απο εκει μονο φθηνα πραγματα :p

αν ειναι παρε απο το ebay αλλα απο τιποτα αγγλια και ετσι..

επισης βαλε μια αγγελια ζητησης εδω στο φορουμ,αραια και που πεταγονται καποια n900

οπως και σε αλλα φορουμ.

κανε μια αναζητηση!

ok παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις,αλλα βρηκα απο καποιο παιδι εδω στο φορουμ και ειμαι οκ.Οσο για ebay αυτο που λες για hong kong μαλλον εχεις δικιο γιατι εναν που βρηκα παρολο που ηταν 100% positive και σε ερωτησεις δικες μου για τη γνησιοτητα και τη GSM καλυψη δικτυου ηταν πολυ σιγουρος και θετικος,σε μια ματια παρακατω για το τι περιλαμβανει η συσκευασια του Ν900,ανακαλυψα τη <<μουφα>>.Ειχε μονο φορτιστη και ακουστικα τιποτε αλλο.Ενω το 900 εχει πολυ πραμα μεσα οπως ξερουμε ολοι.Οποτε παιδες, ακυρες αυτες οι χωρες για τετοιες αγορες

Παιδια καλησπερα επειδη εσπασε η οθονη του note μου μαλλον για καμια βδομαδα θα ειμαι με το παλιο μου n900..:)

στα γρηγορα...

αυτα τα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2978764#post2978764 πλεον δεν ισχύουν?

τα ειχα στο κινητο μου απο παλια αλλα μου βγαζει error τωρα..

μαλλον εχω χασει επεισοδια ετσι?

Παιδια καλησπερα επειδη εσπασε η οθονη του note μου μαλλον για καμια βδομαδα θα ειμαι με το παλιο μου n900..:)

στα γρηγορα...

αυτα τα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2978764#post2978764 πλεον δεν ισχύουν?

τα ειχα στο κινητο μου απο παλια αλλα μου βγαζει error τωρα..

μαλλον εχω χασει επεισοδια ετσι?

εχεις δικιο.κι εγω σημερα το πηρα απο νοκια μετα απο μια εβδομαδα λογω προβληματος στο συρομενο μηχανισμο+καλωδιοταινια και δεν μου κανει ανανεωση τα repos.βγαζει συνεχεια σφαλμα.μονο τα εργοστασιακα ανανεωνονται.

καλησπέρα, μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει...

προσπαθω να συγχρονισω τις επαες μου με λογαριασμο google αλλα ο μονος τροπος που εχω βρει ειναι να τις αποθηκευσω σαν vcf στον υπολογιστη και να τις περναω μια μια! εκτος της απιστευτης ταλαιπωριας αυτης της διαδικασιας, καποια στιγμη χανω και το τι εχω περασει και τι οχι! μπορει να γινει αυτοματα? Υπαρχει καποια εφαρμογη που να τα συγχρονιζει?

Να επισσημανω πως δεν εχω κανει αναβαθμιση τον τελευταιο χρονο οποτε ισως μαζι με τη λυση να μου προτεινεται και την τελευταια διαθεσιμη αναβαθμιση! Ευχαριστω πολυ!

Άμα κολλήσει να το σουτάρω???

Kawasaki Street Warriors

εχεις δικιο.κι εγω σημερα το πηρα απο νοκια μετα απο μια εβδομαδα λογω προβληματος στο συρομενο μηχανισμο+καλωδιοταινια και δεν μου κανει ανανεωση τα repos.βγαζει συνεχεια σφαλμα.μονο τα εργοστασιακα ανανεωνονται.

τωρα αυτο τι σημαινει?

το εγκατέλειψαν τελειως μαλλον το κινητο ετσι?

τεσπα δεν εχω παραπαονο το εχω με το update της κοινότητας και παει μια χαρα!:)

απλα μου εκανε εντυπωση!

νομιζα οτι εγω δεν κανω κατι σωστα...

Οχι παιδια,

εκαναν αλλαγη του server στο maemo.org αλλα και στα repositories

και ειχαν πει οτι θα επηρεαστουν για λιγο καιρο..

οποτε λογικα..

Παίδες, το δικό μου το N900 που πάλι έχει θέματα με την θύρα usb και το digitizer να μπω στον κόπο να το φτιάξω; Edited by gianpithio

Παίδες, το δικό μου το N900 που πάλι έχει θέματα με την θύρα usb και το digitizer να μπω στον κόπο να το φτιάξω;

που ησουνα ρε παλικαρι μου τοσες μερες;

σημερα το πηρα απο νοκια.μ αλλαξανε τα φωτα(εεε...το συρομενο μηχανισμο ηθελα να πω).

70 € ,παρακαλω.μετα απο πολυ σκεψη ειπα...δε μ******ι.λεφτα υπαρχουν (ακομα).και το φτιαξα.εισαι καλη περιπτωση γι ανταλλακτικα.

Edited by gianpithio