Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλος μου δεν μπορει να κλειδωσει δορυφορο ευκολα σε ενα Α806. Μεσα απο το gps test https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest&hl=el μπορει να κανει κατι για να βελτιωσει την κατασταση? Θα καταφερει κατι αν πατησει Clear AGPS ή Update AGPS?

Εγω απλα επιλεγω Europe και Greece ? Γενικα τιι ακριβως κανει η εφαρμογη? Εχει καμια σχεση με τα data της συσκευης?

Αν θέλεις δες το radardroid underground από το amazon underground.

Μπορείς να το τρέχεις παράλληλα με το navigon. Φαίνεται αρκετά καλό...

Ευχαριστώ αλλά θέλω να τα βλέπω όλα σε ένα.

Κρίμα που ενώ στο SYGIC και IGO δείχνουν τις κάμερες, στο NAVIGON είναι τόσο δύσκολο.

Μου λες σε παρακαλώ ποιο κινητό έχεις και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς ;

Έχω το MEIZU M1 NOTE και χρησιμοποιώ τα IGO,NAVIGON κυρίως και λιγότερο το SYGIC.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος που προτεινεις το doogee; Εχω κακες εμπειριες απο τη συγκεκριμενη εταιρια.

Επισης, αν το χρησιμοποιει καθαρα και μονο ως gps, τοτε θα μπορουσε να κοιταξει και κατι σε 6". Ακομα και απο Κινα.

Ολα τα κινητα πανω-κατω τον ιδιο δεκτη gps δεν εχουν;

Και με εναν φορτιστη αυτοκινητου θα ειναι κομπλε!

οχι δεν εχουν τον ιδιο δεκτη ολα τα κινητα και ειδικα πολλα κινεζικα αν και τελευταια εχουν βελτιωθει,συνεχιζουν να εχουν προβληματικο gps.το x5 pro το προτεινα γιατι το ειχα και εμεινα ικανοποιημενος απο τη λειτουργια του.φυσικα και μπορει να παρει 6"

Γεια χαρά σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Έχω ένα Galaxy S4 και σαν Γλώσσα επέλεξα την Αγγλική. Ως εκ τούτου το Navigon εμφανίζει το μενού στα Αγγλικά , πράγμα που δεν με ενοχλεί, το πιο ενοχλητικό από όλα είναι ότι δεν με αφήνει να επιλέξω Φωνή για Ελληνική Πλοήγηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αντικαταστήσουμε τα Αγγλικά αρχείο φωνής με τα Ελληνικά αφού τα μετονομάσουμε??? Το έκανε κανείς?

Δυστυχώς όταν αλλάζει γλώσσα στη συσκευή αλλάζει κ το navigon αυτόματα. Και να τα μετονομάσει δε θα δεις χαίρι γιατί είναι tts....άρα το κείμενο θα είναι στα αγγλικά και θα ακούς αλαμπουρνέζικα!!! Υπάρχει ασυμβατότητα. Άρα άλλαξε το κινητό σου πάλι σε ελληνικά.

Δυστυχώς όταν αλλάζει γλώσσα στη συσκευή αλλάζει κ το navigon αυτόματα. Και να τα μετονομάσει δε θα δεις χαίρι γιατί είναι tts....άρα το κείμενο θα είναι στα αγγλικά και θα ακούς αλαμπουρνέζικα!!! Υπάρχει ασυμβατότητα. Άρα άλλαξε το κινητό σου πάλι σε ελληνικά.

Ευχαριστώ πολύ φίλε, Αυτό πάντος είναι μεγάλη χαζομαρα.

υπάρχει αυτή η λύση:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1174443

η οποία δημιουργεί συντόμευση της εφαρμογής(του navigon εδώ) σε άλλη γλώσσα. Αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τη γλώσσα για όσο τρέχει η εφαρμογή και να την επαναφέρει στην αρχική της ρύθμιση μόλις κλείσει.

Επίσης αν είσαι root μπορείς με το xposed και το module "app settings"(ίσως να υπάρχουν και άλλα). Με το xposed η αλλαγή γίνεται στην εφαρμογή και όχι στη γλώσσα του τηλεφώνου, απ' όσο γνωρίζω. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα παραπάνω, αλλά είχα παλαιότερα ακούσει για αυτό το module του xposed και ψάχνοντας για αυτό βρήκα και την εφαρμογή.

Ευχαριστώ πολύ φίλε, Αυτό πάντος είναι μεγάλη χαζομαρα.

υπάρχει αυτή η λύση:

η οποία δημιουργεί συντόμευση της εφαρμογής(του navigon εδώ) σε άλλη γλώσσα. Αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τη γλώσσα για όσο τρέχει η εφαρμογή και να την επαναφέρει στην αρχική της ρύθμιση μόλις κλείσει.

Επίσης αν είσαι root μπορείς με το xposed και το module "app settings"(ίσως να υπάρχουν και άλλα). Με το xposed η αλλαγή γίνεται στην εφαρμογή και όχι στη γλώσσα του τηλεφώνου, απ' όσο γνωρίζω. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα παραπάνω, αλλά είχα παλαιότερα ακούσει για αυτό το module του xposed και ψάχνοντας για αυτό βρήκα και την εφαρμογή.

Η λύση του app settings μέσω του xposed framework είναι η καλύτερη. Μπορεί να αλλάξει, μεταξύ άλλων, τη γλώσσα αποκλειστικά σε μια εφαρμογή, χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο σύστημα.

Ένα καλό gps για android είναι και το

Navitel Navigator GPS & Maps

Έχει offline αναζήτηση με οδούς και αριθμούς;

Άν θυμάμαι καλά δεν έχει.

bbbb είχες τρέξει dont panic στο χ5 pro? Σου έκανε σκαλωματα στην κίνηση?

Επιτέλους δουλεύει κανονικά χωρις τα σκαλώματα που έκανε στα παλιότερα mtk.

υπάρχει αυτή η λύση:

Φίλε μου αυτό σε lollipop δεν παίζει.

Έχει offline αναζήτηση με οδούς και αριθμούς;

Άν θυμάμαι καλά δεν έχει.

Εχει ναι, επίσης αυτο που μου άρεσε είναι οτι έχει πολλές ρυθμίσεις και επιλογές για την πλοήγηση,εχει και για radar.

ενα από αυτά πχ.,έχει ρύθμιση πόσο γρήγορα να σε ειδοποιεί για την αλλαγή κατεύθυνσης ( δηλαδή για να στρίψεις)

ορισμένα gps καθυστερούν λίγο και σε ειδοποιούν ενώ έχεις προσπεράσει την στροφή η δεν προλαβαίνεις να στρίψεις..(εννοώ δηλαδή όταν εχει δυο διαδοχικές αριστερές στροφές ενώ πλησιάζεις δεν ξέρεις σε ποιες από τις δυο εννοεί.. την πρώτη η τη δεύτερη).

Το navitel σε αυτο εχει ρύθμιση, και τα μέτρα που υπολείπονται για να στρίψεις κατεβαίνουν ποιο γρήγορα..100..80..60..20..στρίψε..βοηθάει αν πηγαίνεις και λιγο γρήγορα ;) .

Γενικά εχει πολλές ρυθμίσεις.

δυστυχώς έληξε η συνδρομή μου και δεν μπορώ να μπω για να θυμηθώ περισσότερες λεπτομέρειες να σου πω.

Εχει ναι, επίσης αυτο που μου άρεσε είναι οτι έχει πολλές ρυθμίσεις και επιλογές για την πλοήγηση,εχει και για radar.

ενα από αυτά πχ.,έχει ρύθμιση πόσο γρήγορα να σε ειδοποιεί για την αλλαγή κατεύθυνσης ( δηλαδή για να στρίψεις)

ορισμένα gps καθυστερούν λίγο και σε ειδοποιούν ενώ έχεις προσπεράσει την στροφή η δεν προλαβαίνεις να στρίψεις..(εννοώ δηλαδή όταν εχει δυο διαδοχικές αριστερές στροφές ενώ πλησιάζεις δεν ξέρεις σε ποιες από τις δυο εννοεί.. την πρώτη η τη δεύτερη).

Το navitel σε αυτο εχει ρύθμιση, και τα μέτρα που υπολείπονται για να στρίψεις κατεβαίνουν ποιο γρήγορα..100..80..60..20..στρίψε..βοηθάει αν πηγαίνεις και λιγο γρήγορα ;) .

Γενικά εχει πολλές ρυθμίσεις.

δυστυχώς έληξε η συνδρομή μου και δεν μπορώ να μπω για να θυμηθώ περισσότερες λεπτομέρειες να σου πω.

Ααα συνδρομή είχες; Εγώ το θυμάμαι free . Ίσως το free να μην έχει offline αναζήτηση...

Επειδή τόσα χρόνια με νοκια χρησιμοποιούσα τους here maps τώρα που ήρθα στο android θέλω να ξέρω αν είναι καλύτεροι από goolge maps? Αξίζει δηλαδή να τους κατεβάσω η θα κάνω την δουλειά μου και με της google? Kαι επίσης πια η διαφορά των here maps στα δυο λειτουργικά λογικά κάτι θα λείπει στο android?
:respect:

Επειδή τόσα χρόνια με νοκια χρησιμοποιούσα τους here maps τώρα που ήρθα στο android θέλω να ξέρω αν είναι καλύτεροι από goolge maps? Αξίζει δηλαδή να τους κατεβάσω η θα κάνω την δουλειά μου και με της google? Kαι επίσης πια η διαφορά των here maps στα δυο λειτουργικά λογικά κάτι θα λείπει στο android?

Και εγώ στα wp τους here χρησιμοποιούσα και τώρα στο android τους here χρησιμοποιώ. Σε σχέση με τους Google διαφέρουν στο ότι έχουν πραγματική offline πλοήγηση. Στους Google μπορείς να έχεις offline αλλά πρέπει να κατεβάσεις τον χάρτη της περιοχής. Δεν μπορείς να κατεβάσεις όλη τη χώρα και ή περιοχή πχ ή Αττική είναι τόσο μεγάλη σε mb όσο όλη η Ελλάδα στους here. Μια διάφορα των here εδώ σε σχέση με τα wp είναι πως είναι μια εφαρμογη, δηλαδή και το maps και το drive σε ένα. Λείπουν κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα που έκλεισε τελευταία φορά για να βρίσκεις το αυτοκίνητο αν δεν θυμάσαι που πάρκαρες αλλά η τελική εμπειρία πλοήγησης είναι ή ίδια. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο μουφα σε σχέση με την wp έκδοση αλλά τώρα το συνήθισα και στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις τη δουλειά σου. Αν σε εξυπηρετούσε τότε θα σε εξυπηρετεί και τώρα.

Edited by vastegial_74
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

• 2 weeks later...

Καλημερα, update στο HERE!.

Changelog:

http://i.imgur.com/VJxqN8L.png

Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS

Επικαιρη ερωτηση.

Μιας και ζουμε ημερες...μπλοκων στους δρομους σε ολη την Ελλαδα, ειδικα στο εθνικο δικτυο. Προσωπικα, δουλευω το sygic. Αν φτασω σε δρομο που εχει μπλοκο, πως μπορω να πω στο sygic να μου δωση αλλη εναλλακτικη δρομολογηση;

Πριν φθασεις στο μπλόκο θα σε έχει ήδη στείλει η αστυνομία από άλλη οδό οπότε το sygic θα δει ότι πήγες από αλλού και θα κάνει αυτόματα τον επαναπροσδιορισμό.

Άραγε έχει δοκιμάσει κανείς το Navigon στην Ελλάδα για το Live traffic?

Στο εξωτερικό δείχνει πολλές πληροφορίες για προβλήματα στον δρόμο λόγω έργων κλπ.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Πριν φθασεις στο μπλόκο θα σε έχει ήδη στείλει η αστυνομία από άλλη οδό οπότε το sygic θα δει ότι πήγες από αλλού και θα κάνει αυτόματα τον επαναπροσδιορισμό.

Δεν ισχυει αυτο.

Υπαρχουν κομβικα σημεια που απλα δεν εχεις ευκολη-αμεση εναλλακτικη. Πχ σε γεφυρες σε ποταμια. Για να βρεις να πας απο αλλου, μπορει να θες και δεκαδες χιλιομετρα. Και μη νομιζεις, η αστυνομια δεν εκτρεπει παντα. Πας και πεφτεις πανω στο μπλοκο...

Στους μεγάλους δρόμους και κόμβους εκτρέπει. Προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση, ας πούμε στην Εγνατία, να φτάσεις στην Κουλούρα και να πέσεις επάνω στο μπλόκο. Τι θα κάνεις; Αναστροφή και κίνηση αντίθετη στο ρεύμα; Αποκλείεται.

Σε μικρότερα μπλόκα, σε επαρχιακές οδούς δλδ, ναι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Και θα χρειαστεί να κάνεις αναστροφή και να μπεις σε μικρότερους δρόμους. Να μην φτάσεις στο προορισμό σου δεν παίζει, απλά θα φας πολλή ώρα και ταλαιπωρία.

Γι αυτό λοιπόν όταν ετοιμάζετε ταξίδι, μπείτε στα ειδησεογραφικά sites και δείτε που παίζουν μπλόκα και σχεδιάστε τη διαδρομή στο google maps ή στο gps σας.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση