Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλη σας μερα! :-) Εχω αγορασει εδω και μηνες το sygic. Η αναβαθμισμενη εκδοση μου φιανεται χειροτερη απο την προηγουμενη αλλα δεν με πειραζει και πολυ. Σκεφτομαι να αγορασω το head up display. Μπορει καποιος να μου πει αν το εχει αγορασει αν αξιζει η αγορα του? 5 ευρω κοστιζει.

Καλη σας μερα! :-) Εχω αγορασει εδω και μηνες το sygic. Η αναβαθμισμενη εκδοση μου φιανεται χειροτερη απο την προηγουμενη αλλα δεν με πειραζει και πολυ. Σκεφτομαι να αγορασω το head up display. Μπορει καποιος να μου πει αν το εχει αγορασει αν αξιζει η αγορα του? 5 ευρω κοστιζει.

Εκτος αν οδηγας μονο βραδυ, οχι δεν αξιζει.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μια μικρη συγκριση μεταξυ Sygic-Navigon-TomTom

H διαδρομή: Απο Πειραια-Χαλκιδα και μετα Βορεια Ευβοια (δρομος γεματος στροφες ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ)!!!!!!!! και επιστροφη

Στο πήγαινε Sygic + navigon

Στο έλα TomTom+Navigon.

Και τα τρια σε πανε και σε γυρνανε χωρις κανενα προβλημα.Το θεμα ειναι ομως -υποκειμενικα-και το τι σου παρέχουν.Το Sygic ειναι μακράν-κατ εμε-το ποιο όμορφο-πληροφοριακο-λεπτομερες-ακριβές απο τα τρια.Σε σημειο οπου ο δρομος περναγε διπλα απο ενα χειμαρο(ο οποιος δεν ειχε παρα ελαχιστο νερο,κατι σαν ρυακι),το Sygic μου εδειχνε περα απο τον δρομο και ενα μπλε διπλα...Αναρωτιομουν κι εγω τι ειναι,και οταν σταματησα και ειδα οτι ηταν χειμαρος κουφαθηκα.Στις δε συνεχομενες στροφες-φουρκετες,μου εδειχνε με ακριβεια τι ειδους στροφη ακολουθουσε με τεραστια ακριβεια ως προς την μορφολογία τους.

Επισης καταλαβαινες οτι περνουσες μεσα απο χαραδρα,διοτι οι τυποι εχουν φτιαξει ενα 3d enviroment πολυ ρεαλιστικο.

Καποια στιγμη έβαλα το Navigon.Ειναι σαφες πιο ευκολο στην χρηση του αλλα...Στο πρωτο χιλιομετρο λεω κατι δεν παει καλα,δεν γινεται να μου δειχνει μονο το δρομο που πρεπει να παω,θα φορτωσει σε λιγο και τα άλλα...φευ...τιποτα.Μια απλη λωριδα που πρεπει να ακολουθεις,χωρις καμια ενδειξη οτι ακολουθει φουρκετα και μετα και άλλη,μονο πολυ γενικα στροφη-δεν συζητω για ρυακια και μορφολογια.Δεν ξερω και εγω πως το αντεξα.

Τέλος το TomTom,σαφεστατα πολυ καλυτερο απο το Νavigon,αλλα χωρις να φτανει την λεπτομερεια του Sygic.

Η συγκριση αυτη αφορα την συγκεκριμενη διαδρομη και δεν αναφερομαι στο αν καποιο εχει και το παραμικρο δρομακι της Αθηνας ενσωματωμένο στο χαρτη.

Οσο αφορα τα POI,θυμαμαι πριν λιγο καιρο ηθελα να παω σε ενα -μακρια απο εδω-νεκροταφειο(δεν θυμαμαι ποιο).Στην αναζητηση sστο Sygic,πατησα νεκροταφειο χχχ και μου το έβγαλε!!!!χωρις να χρειαστει να του βαλω τιποτα άλλο.

Στο TomTom,χτες του ζητησα να με παει στα κτελ της Λιοσιων και στα POI ειχε σταθμους λεωφορειων μονο,οχι υπεραστικων,και μου εβγαζε στην διαδρομη ολες τις στασεις που περναγαμε.Δεν το καταδικαζω προς θεου,θελω να το δουλεψω κι άλλο για να βγάλω συμπερασματα...Παντως, παλι κατ εμε,απο το Sygic που το εχω 2 χρονια,εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημένος,με αποκορυφωμα ενα ταξιδι στην Αγγλια,οπου μου εδειξε το ονομα του παραδρομου του παραδρομου σε μια εξοδο για ενα βενζιναδικο στην επαρχια!!!!Οκ ειναι θεμα ενημερωσης χαρτων κλπ, δεν παευει ομως να με εχει βγαλει ασπροπροσωπο παντα.

Το γεγονος οτι καποιες φορες κολλάνε ή δεν σου επαναυπολογιζουν την διαδρομη αμεσως,αυτο πιστευω οτι θα συμβαινει σε όλα .

Κλεινοντας το σεντονι,συνιστω το Sygic ανεπιφυλακτα με 2ο το TomTom και τριτο και καταιδρωμενο το Navigon.Δεν λεω οτι ειναι κακο,εξάλλου δεν το δουλεψα πολυ.Μπορει καποιος άλλος να μου πει το αντιθετο,εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε το interface του καθολου μα καθολου,και σε αυτο βασιζω την θεση του.

Καλη χρονια σε ολους με οσο το δυνατο λιγοτερες σκοτουρες !!!!!!

Συμφωνώ κι εγώ για το Sygic, καλύτερη εμπειρία χρήσης δεν υπάρχει.

Ίσως (μάλλον σίγουρα) δεν έχετε δοκιμάσει το primo

+10000 και εγω πριν δοκιμασω το primo εκθειαζα το sygic μετα το primo το sygic καλο δεν λεω αλλα λιγο....

Ποιο είναι αυτό το primo βρε παιδιά;

Μάκη, όρεξη να έχεις να ψάχνεις, να φτιάχνεις και να δοκιμάζεις. Τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες

Μάκη, όρεξη να έχεις να ψάχνεις, να φτιάχνεις και να δοκιμάζεις. Τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες

Ααααα το igo λέτε! Για να δούμε..:)

Το Primo είναι ότι καλύτερο για πλοήγηση... Μαζί με όλα τα καλά και δυνατότητα να το "πειράζεις" για να το φέρεις στα μέτρα σου...
GPS Pocket PC Team

Καλό το Igo παιδιά. Το έχω δει στημένο σε συσκευή φίλου, όπου το δουλέψαμε και στο δρόμο.

Η πικρή αλήθεια με το Igo είναι ότι, όσοι ασχοληθούν, για να πάνε μια διαδρομή το Μάρτιο, πρέπει από αύριο να αρχίσουν να το στήνουν για να το... "φέρουν στα μέτρα τους". Κακά τα ψέμματα, με τόση δουλειά που χρειάζεται να το βρεις, να το στήσεις, να το πειράξεις όπως το θες, δοκιμές, πάλι πειράγματα.... άστο φίλε, εγώ θέλω να πάω στον προορισμό μου, όχι να βγάλω μεροκάματα.

Αν δεν βγει επίσημα στο Play, αν δεν γίνει πιο εύκολο στην πρόσβαση για τους λιγότερο "προχώ", θα είναι πάντα το φάντασμα των φόρουμ.

Και γω συνιστώ το Sygic. Όμορφο, λειτουργικό, στημένο σε 5 λεπτά, ενημερωμένο αυτόματα χωρίς κόπο και λιώσιμο. 4 χρόνια το δουλεύω Κρήτη και με έχει πάει παντού.

Το Navigon δεν με γέμισε ποτέ σαν πρόγραμμα, έχω κάνει αρκετές προσπάθειες. Το Ginius είναι ακριβές (καταπληκτικός χάρτης) αλλά άσχημο και παλαιωμένο σε πολλά σημεία. Άσε που η NGI έχει μείνει ακόμα στην λογική του μεσαίωνα, παρέα με την MLS. Στο Play δίνει κουτσουρεμένη έκδοση, και το αναφέρουν στα ψιλά γράμματα. Στο Πλαίσιο έγινε το μεγάλο φιάσκο που έδινε (και δίνει) "και καλά" δωρεάν την εφαρμογή αλλά χωρίς δικαίωμα αναβάθμισης (ούτε χαρτών, ούτε της εφαρμογής). Δηλαδή αν δεν πας αυτοπροσώπως στα γραφεία τους, να τους τα σκάσεις, προκοπή δεν βρίσκεις. Bye Bye για μενα... Πουλήστε τον χάρτη σε μια σοβαρή εταιρία να φτιάξει τον καλύτερο ελληνικό πλοηγό έβερ, αλλά μέχρι τότε...

Το Sygic είναι για μένα το πιο "δίκαιο" πρόγραμμα πλοήγησης. Καλή τιμή (προσφορές συνέχεια), πολύ καλή απόδοση, ειδικά σε σχέση με όσα πληρώνεις, ομορφιά και λειτουργικότητα. Σίγουρα είναι αυτό που προτείνω για το κάθε αρχάριο ή καθημερινό χρήστη που λέμε.

Οι προχωρημένοι που έχουν μερικές εργατοώρες να διαθέσουν, το Igo αξίζει, μόνο και μόνο για την παραμετροποίηση. Πάντως, επειδή μερικοί βλέπω στάζουν μέλι και δημιουργούν εντυπώσεις, μην περιμένετε να ασχοληθείτε ώρες με το Igo και να το κάνετε την Δούκισσα Νομικού των πλοηγών. Δεν είναι τέλειο, όπως το περιγράφουν κάποιοι.

Αποστόλης

Θα συμφωνησω με το παραπάνω ποστ..

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Και εγώ συμφωνώ. Για 17 ευρώ που κοστίζει είναι σούπερ.
:protest: Λέω ΟΧΙ...!!! στα Greeklish

Όπως έχω ξαναγράψει υπάρχουν έτοιμες λύσεις για το igo που δεν χρειάζεται να κάνεις σχεδόν τίποτα. Ακολουθείς τις οδηγίες και έχεις τελειώσει σε 5 λεπτά. Ο αστικός μύθος οτι το igo θέλει ώρες για να στηθεί απλά δεν ισχύει. Αν θες να το πειράξεις μπορείς να φας όσες ώρες θες. Αν απλά θες να το στήσεις παίρνεις μια έτοιμη δουλειά και είσαι εντάξει χωρίς κόπο.

Αυτό που με ενοχλεί λίγο, είναι το γιατί..... αυτοί που έχουν φάει τις εργατωρες, μόλις το στήσουν το δικό τους, δεν ανεβάζουν τα σχετικά αρχεία από την συσκευή τους, ώστε κάποιοι άλλοι να μπορέσουν να το έχουν έτοιμο.

Δεν θέλει πολλά. Γλώσσα, ττς, κάμερες, ανάλυση κλπ. Λίγα πράγματα ώστε ο αρχάριος να μπορέσει να το έχει έτοιμο.

Όλοι πρέπει να κάνουν την διαδρομή από την αρχή. Για κάθε συσκευή. Σε γνωστό σαιτ κορυφή για igo, δίνουν τα πάντα για το πρόγραμμα, εκτός από το ίδιο το πρόγραμμα γιατί "έχουν αρχες".

Ετσι κάθε χρήστης πρέπει να κάνει την πτυχιακή του στο igo μόνος του. Να βρει κομμάτι κομμάτι να συμπληρώσει το παζλ.

Πως λέμε ρουτ για την τάδε συσκευή, όπου ο πρώτος εξηγεί την διαδικασία πλήρως.

Κάτι αντίστοιχο να γινότανε από τους οπαδούς, να το βάλουμε στις συσκευές μας όλοι. Ετσι κι αλλιώς όλα "ίδια τιμη" έχουν.

Ίσως επειδή ταλαιπωρουνται, θέλουν να δουν και τους υπόλοιπους να περνάνε τα ίδια. :lol:

Ίσως επειδή ταλαιπωρουνται, θέλουν να δουν και τους υπόλοιπους να περνάνε τα ίδια. :lol:

Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι αυτό, αλλά μάλλον αμέλεια είναι.

"Ταν ή επί τας"

Αυτό που με ενοχλεί λίγο, είναι το γιατί..... αυτοί που έχουν φάει τις εργατωρες, μόλις το στήσουν το δικό τους, δεν ανεβάζουν τα σχετικά αρχεία από την συσκευή τους, ώστε κάποιοι άλλοι να μπορέσουν να το έχουν έτοιμο.

Δεν θέλει πολλά. Γλώσσα, ττς, κάμερες, ανάλυση κλπ. Λίγα πράγματα ώστε ο αρχάριος να μπορέσει να το έχει έτοιμο.

Όλοι πρέπει να κάνουν την διαδρομή από την αρχή. Για κάθε συσκευή. Σε γνωστό σαιτ κορυφή για igo, δίνουν τα πάντα για το πρόγραμμα, εκτός από το ίδιο το πρόγραμμα γιατί "έχουν αρχες".

Ετσι κάθε χρήστης πρέπει να κάνει την πτυχιακή του στο igo μόνος του. Να βρει κομμάτι κομμάτι να συμπληρώσει το παζλ.

Πως λέμε ρουτ για την τάδε συσκευή, όπου ο πρώτος εξηγεί την διαδικασία πλήρως.

Κάτι αντίστοιχο να γινότανε από τους οπαδούς, να το βάλουμε στις συσκευές μας όλοι. Ετσι κι αλλιώς όλα "ίδια τιμη" έχουν.

Η απάντηση είναι απλή... Όταν κάποιος ανεβάζει την δουλειά του, και όλοι οι υπόλοιποι που το κατεβάζουν τα θέλουν όλα έτοιμα, χωρίς να προσπαθούν να βρουν και κάτι μόνοι τους τότε ίσως προτιμούν να μην σιωπηλοι και να έχουν την ησυχία τους...

Να μην αναφέρω και τα πικρόχολα σχόλια από ορισμένους, λες και αυτός που φτιάχνει κάτι χρωστάει σε όλους τους άλλους...

GPS Pocket PC Team

Καλα, οταν πια βλεπω 'παραμετροποιηση' και να το 'φερεις στα μετρα σου', θυμαμαι κατι παλιες διαμαχες με φιλους, για υπολογιστες-λειτουργικα.

Εγω ειχα παλια μονο windows, και τωρα windows και mac, και σωνει ντε και καλα να εχω φιλους να μου λενε ποσο 'ευκολο' ειναι να στησεις λινουξ, και να το δουλευεις, και να ζησεις με αυτο, και ποτε command line κλπ. Παπατζιλικια και πρασινα αλογα!

Δεν εχουν ολοι, ουτε τις ωρες, ουτε τη διαθεση, και πολλες φορες ουτε και τις γνωσεις, αλλα ξαναεπανερχομαι, ουτε τις 'ωρες', να ασχοληθουν, να 'στηνουν' , να 'πειραζουν' κλπ.

Οποιος εχει χρονο για σκοτωμα ας το κανει.

Εγω, και πολλοι αλλοι, θελουμε απλα, γρηγορα, ευκολα, να κανουμε τη δουλεια μας.

Χαμενες ωρες και σπασιμο νευρων, να μου λειπουν.

Και πολλες φορες δεν ειναι οτι δεν θα τα καταφερω, ή οτι δεν ξερω να το κανω.

Αλλα οχι, αδερφε, οι ωρες, ο χρονος μου, ειναι πολυτιμος. Καθως και η ψυχικη μου ηρεμια.

Θελω λυση straightforward, τη δουλεια μου θελω να κανω. Απο που κι ως που να ταλαιπωρουμε; Γιατι; Ποιος ο λογος;

Για να το παιζω 'μαγκας' σε φιλους και να λεω 'εγω ειμαι ψαγμενος, εχω igo, δεν μπορει να το χει ο καθενας κλπ'; Κανενα σχολιο!

Λες δε, και τα υπολοιπα προγραμματα (εκτος igo) δεν εχουν καθολου παραμετροποιηση...

Keep it simple. Χρυσος κανονας.

Κι εγω sygic ψηφιζω, παρα τα οποια λαθη σε δρομολογησεις κατα καιρους μου εχει δωσει. Το overall ομως ειναι καταφανως θετικο.

Μακαρι να κυκλοφορησουν κι αλλες παρομοιες επιλογες, ευκολες στην εγκατασταση, με καλους χαρτες και δρομολογησεις κλπ.

Edited by karib

Η απάντηση είναι απλή... Όταν κάποιος ανεβάζει την δουλειά του, και όλοι οι υπόλοιποι που το κατεβάζουν τα θέλουν όλα έτοιμα, χωρίς να προσπαθούν να βρουν και κάτι μόνοι τους τότε ίσως προτιμούν να μην σιωπηλοι και να έχουν την ησυχία τους...

Να μην αναφέρω και τα πικρόχολα σχόλια από ορισμένους, λες και αυτός που φτιάχνει κάτι χρωστάει σε όλους τους άλλους...

Πριν μερικά χρόνια είχα ένα rye. Low end συσκευή. Αφού μου έφυγε η ψυχή να το κάνω να δουλέψει (το πρίμο με ελληνικό ττς), μόλις τα κατάφερα, το πρώτο που έκανα ήταν να το ανεβάσω για όσους θέλανε, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν όπως εγώ.

Από τα εκατοντάδες downloads, κατάλαβα ότι υπήρχε ανάγκη. Ελάχιστοι χρειάστηκαν βοήθεια για λεπτομέρειες της συσκευής τους και κανένας δεν μου την είπε.

Ίσα ίσα ήταν ευχαριστημενοι.

Κάνεις λάθος σε αυτό που λες, ότι πρέπει όλοι να τα βρίσκουν ολα μόνοι τους, δεν ισχύει γιατί όλοι μας ξεκινάμε από γνώσεις άλλων παντού, ότι κι αν κάνουμε.

Παρθενογένεσις δεν υπάρχει πουθενά, μην τρελαθούμε.

Αν οι χρήστες του igo σκέφτονται στ αλήθεια με αυτόν τον τρόπο, τότε κάτι πάει λάθος. Το είπα αυτό για αστείο, αλίμονο αν είναι αλήθεια.

Παντως η αγορα τα εχει ολα.

Απο απλες λυσεις, μεχρι και λυσεις....μαζοχισμου!(the hard way)

Ο καθενας διαλεγει και παιρνει!

Πριν μερικά χρόνια είχα ένα rye. Low end συσκευή. Αφού μου έφυγε η ψυχή να το κάνω να δουλέψει (το πρίμο με ελληνικό ττς), μόλις τα κατάφερα, το πρώτο που έκανα ήταν να το ανεβάσω για όσους θέλανε, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν όπως εγώ.

Από τα εκατοντάδες downloads, κατάλαβα ότι υπήρχε ανάγκη. Ελάχιστοι χρειάστηκαν βοήθεια για λεπτομέρειες της συσκευής τους και κανένας δεν μου την είπε.

Ίσα ίσα ήταν ευχαριστημενοι.

Κάνεις λάθος σε αυτό που λες, ότι πρέπει όλοι να τα βρίσκουν ολα μόνοι τους, δεν ισχύει γιατί όλοι μας ξεκινάμε από γνώσεις άλλων παντού, ότι κι αν κάνουμε.

Παρθενογένεσις δεν υπάρχει πουθενά, μην τρελαθούμε.

Αν οι χρήστες του igo σκέφτονται στ αλήθεια με αυτόν τον τρόπο, τότε κάτι πάει λάθος. Το είπα αυτό για αστείο, αλίμονο αν είναι αλήθεια.

Πιστευω δεν διάβασες καλά αυτό που έγραψα...Εγώ δεν λέω πουθενά ότι όλοι πρέπει να τα βρίσκουν όλα μόνοι τους όπως λες ότι είπα και για το οποίο κάνω λάθος.

Αυτό που αναφέρω ότι ορισμένοι έχουν ένα πρόβλημα - που σωστά το έχουν μιας και δεν είμαστε όλοι ειδήμονες - και θεωρούν ότι οι δημιοιυργοί ένος project πρέπει να είναι 24/24 έτοιμοι να απαντήσουν και μάλιστα άμεσα. Χώρια που αν ψάξει στα φόρουμ ο καθένας μας βρίσκει 99% λύση...χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσει καν. Όχι ΄ότι είναι κακό...προς Θεού...

Απλά με την δική μου λογική θέλεις κάποιον που ξέρει καλά να σου φτιάχνει τα δύσκολα, και τα εύκολα τα "παλεύεις" και λιγάκι...

Edited by furiousdemitris
GPS Pocket PC Team

Εχω το Ndrive 10 και θελω να περασω στο κινητο μου android 4.3 αλλα δυστυχώς η 10 Version του ndrive δεν λειτουργει

Η μονη λυση ειναι να περασω το ndrive 11 αλλα δυστυχώς σε αυτο δεν μπορω να περασω το backup μου απο την version 10 ( εχω δημιουργήσει κατηγοριες αγαπημενων).

Συγκεκριμένα μπορω να περασω τα αγαπημένα μου αλλα χωρις την κατηγοριοποίηση που εχω κανει με αποτελεσμα στην 11 να ειναι ολα μαζεμένα χύμα σε μια κατηγορια ( χαμος)

Υπαρχει τροπος η 11 version του ndrive να δεχθει κατηγορίες αγαπημένων;

Εναλλακτικά υπαρχει τροπος να μετατρεψω αυτες τις κατηγόριες αγαπημενων σε αλλο φορματ ωστε να μπορουν να περαστούν σε ενα απο τα igo copilot η navigon;

Το πρόγραμμα δεν το ανεβάζουν γιατί είναι παράνομο. Τα υπόλοιπα (φωνές, γλώσσες κλπ) τα έχουν φτιάξει μόνοι τους.

Ναι το ξέρω όπως και ξέρω ότι παλεύουν ένα λογισμικό παράνομο.

Όπως και εγώ στα wince5 ανέβαζα στα "νομιμα" σαιτ όλα εκτός από το .EXE για να μην θεωρηθώ πειρατής, όταν πολύ απλά το απκ υπάρχει μόνο πειρατικό. Δλδ έχουν άδεια για επεξεργασία και Moding από την igo? Τότε γιατί δεν ανεβάζουν και το Apk?

Ειλικρινά εκτιμώ αφάνταστα τα παιδιά και τα παρακολουθώ, αλλά το θέμα μας είναι το igo εδώ και δεν λέμε κάτι για να βρούμε λύση και να γίνει η εφαρμογή πιο φιλική.

Και εννοείται ότι και εγώ έχω igo στο κινητό.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση