Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σαν τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ καλός! Θεωρώ είναι η βάση για το απαιτητικό gaming. Εκτός αν θέλεις να παίζεις τα τελευταία σε ultra 60fps όποτε πας για gtx1070 και άνω, δηλαδή όχι σε laptop (εκτός αν έχεις τρελό χρήμα και σοβαρό λόγο).

Δεν ξέρω για θερμοκρασίες κτλ αλλα στη θέση σου θα τον χτύπαγα αφού σου αρέσει

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Και όμως δεν θέλω το laptop τόσο πολύ για gaming. Απλά θέλω ένα αρκετά καλό laptop που θα αντικαταστήσει το desktop μου.

Aν βάλεις στο skroutz για παράδειγμα στα φίλτρα αναζήτησης 17" FHD, SSD + 1TB HDD, RAM 8GB ή 16GB τότε το 90% των αποτελεσμάτων είναι gaming laptops. Εγώ από gaming παίζω Dota άντε να παίξω και κάτι λίγο πιο απαιτητικό αλλά σε καμιία περίπτωση δεν τον θέλω για heavy gaming.

Θα ήμουν ικανοποιημένος και με έναν μη gaming laptop με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά πολλά ή ξεφεύγουν στην τιμή ή δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα (π.χ. Asus VivoBook 17).

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Και όμως δεν θέλω το laptop τόσο πολύ για gaming. Απλά θέλω ένα αρκετά καλό laptop που θα αντικαταστήσει το desktop μου.

Aν βάλεις στο skroutz για παράδειγμα στα φίλτρα αναζήτησης 17" FHD, SSD + 1TB HDD, RAM 8GB ή 16GB τότε το 90% των αποτελεσμάτων είναι gaming laptops. Εγώ από gaming παίζω Dota άντε να παίξω και κάτι λίγο πιο απαιτητικό αλλά σε καμιία περίπτωση δεν τον θέλω για heavy gaming.

Θα ήμουν ικανοποιημένος και με έναν μη gaming laptop με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά πολλά ή ξεφεύγουν στην τιμή ή δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα (π.χ. Asus VivoBook 17).

Πάντως το συγκεκριμένο φαίνεται πλέον εξαντλημένο, οπότε εάν δεν το πρόλαβες μάλλον είσαι πάλι στο ψάξιμο...

Πάντως το συγκεκριμένο φαίνεται πλέον εξαντλημένο, οπότε εάν δεν το πρόλαβες μάλλον είσαι πάλι στο ψάξιμο...

Όντως δεν το πρόλαβα και είμαι ακόμα στο ψάξιμο.

Η σειρά της Asus VivoBook Pro φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι στην Ελλάδα. Ίσως δεν έχουν έρθει ακόμα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή. Είμαι σε απόγνωση. :lol:

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_vero-v142-quad-core-intel-atom-x5-z8350-4gb-32gb-1199270.html

Το παραπανω λαπτοπακι για απλη χρηση ιντερνετ ,ταινιες ,office και μουσικη λεει τιποτα η θα κολλαει?

Θες να μας πεις ποιο XPS και ποιο Surface, για να έχει και περισσότερο νόημα όποια γνώμη; Γιατί βλέπω παίζουν πολλές εκδόσεις και για τα 2 στο Skroutz...

Όσον αφορά gaming laptop που αναφέρθηκε παραπάνω, πήρα πέρυσι τον Ιούλιο ένα Dell 7559 από Electroholic στα 859 (δεν ξέρω γιατί ήταν αισθητά φθηνότερο από τις μεγάλες αλυσίδες, πάντως η εγγύησή του παίζει μια χαρά) και έβαλα επιπλέον SSD + άλλα 8gb ram... Δηλαδή 1000 ευρώ, i7 6700 HQ, 16Gb ram, 256 SSD, GTX 960 4GB... Not bad at all... Μοναδικό μείον η σχετικά μέτρια οθόνη με θέματα blacklight bleed, αλλά μικρό το κακό...

Skroutz και εγώ βλέπω, θέλω άποψη από κάποιον που έχει πρακτική εμπειρία.

Sent from my SHIELD Tablet using Tapatalk

Google Pixel 5

Skroutz και εγώ βλέπω, θέλω άποψη από κάποιον που έχει πρακτική εμπειρία.

Sent from my SHIELD Tablet using Tapatalk

Με τη δική μου εμπειρία, δεν θα διάλεγα κανένα από τα δύο. Το τελευταίο Surface Book είναι πολύ όμορφο, αλλά τραγικό από πλευράς επισκευασιμότητας, ενώ παγίως τα XPS είναι κι αυτά ομορφούλικα, αλλά με ελλείψεις. Παρότι έχουν χαλάσει λίγο στις τελευταίες 2 σειρές, προτιμώ τα Latitude, που είναι τα "σοβαρά" XPS.

• 3 weeks later...
Γεια σας παιδιά, προτάσεις θα ήθελα για αγορά ενός φορητού υπολογιστή καθαρά για εργασίες γραφείου αλλά με βάθος χρόνου 10ετιας. Δηλαδή θέλω έναν υπολογιστή που να αντέξει στον χρόνο έστω και μόνο για office και ιντερνετ. Νομίζω ότι η 17αρες οθόνες έχουν και μεγαλύτερο βάρος επομένως ίσως θα ήθελα να πάω στις 15αρες. Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι από 800 έως 1000 ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάτι ; Κάποια μάρκα κάποιο μοντέλο ;

Γεια σας παιδιά, προτάσεις θα ήθελα για αγορά ενός φορητού υπολογιστή καθαρά για εργασίες γραφείου αλλά με βάθος χρόνου 10ετιας. Δηλαδή θέλω έναν υπολογιστή που να αντέξει στον χρόνο έστω και μόνο για office και ιντερνετ. Νομίζω ότι η 17αρες οθόνες έχουν και μεγαλύτερο βάρος επομένως ίσως θα ήθελα να πάω στις 15αρες. Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι από 800 έως 1000 ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάτι ; Κάποια μάρκα κάποιο μοντέλο ;

Διάλεξε

https://www.ebay.co.uk/usr/ecomputers.ltd?ul_noapp=true

Επειδή εξαρχής αναφέρεις μεγάλη διάρκεια, εγώ στη θέση σου θα περίμενα ένα εξάμηνο για να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα.

Δεν έχουμε δει ακόμη συσκευές με τις νέες AMD APU (CPU+GPU μαζί) ούτε και τα νέα σετάκια Intel CPU με AMD GPU στην ίδια πλακέτα.

Βεβαίως εάν σε ενδιαφέρουν μόνο δουλειές γραφείου, σου κάνει σχεδόν οτιδήποτε, οπότε απλά κοίταξε κάτι με 8GB RAM, SSD τουλάχιστον 256GB, και Full HD IPS οθόνη. Βρίσκεις αρκετά σε αυτά τα χρήματα και προσωπικά θα κοιτούσα με τη σειρά Dell, Lenovo, HP ή και Toshiba εάν ανέβεις κοντά στα 1000€.

Επειδή δυστυχώς επείγει να τον αγοράσω μέσα στην εβδομάδα βλέπω δύο όμοια αν δεν κάνω λάθος μοντέλα με 950 ευρώ και 899 ευρώ αλλά το δεύτερο έχει 256gb ssd, σωστά τα λέω ; Άρα μάλλον συμφέρει περισσότερο έτσι ;

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_dell-inspiron-5570-intel-core-i7-8550u-8gb-128gb-ssd-1tb-amd-radeon-530-4gb-1205922.html

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/180764-dell-inspiron-5570-i7-8550u/8gb/256gb/4gb?cmicc=skroutz

Δεν υπάρχει λογική στο παίρνω υπολογιστή για 10 χρόνια.

Μπορεί να έχουν βγει τεχνολογίες και λειτουργικά που να καταλήξουν άχρηστο αυτό που πήρες σε 6-7 χρόνια.

Καλύτερα να δώσεις λίγα και να βάλεις στόχο τη ανανέωση κάθε 3-4 χρόνια.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Επειδή εξαρχής αναφέρεις μεγάλη διάρκεια, εγώ στη θέση σου θα περίμενα ένα εξάμηνο για να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα.

Ή κάνα χρόνο για ακόμα πιο νέα μοντέλα, ή ενάμιση χρόνο για top of the line κλπ

Ή κάνα χρόνο για ακόμα πιο νέα μοντέλα, ή ενάμιση χρόνο για top of the line κλπ

Εξήγησα τον συλλογισμό αναφέροντας πολύ συγκεκριμένους λόγους. Εκτός αυτού έκανα και συγκεκριμένες προτάσεις για την περίπτωση που δεν θέλει να περιμένει. Θεωρείς ότι η παρατήρησή σου ήταν εποικοδομητική, ή απλά δεν είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις στις 4:00 το πρωί?

@aggelosn αυτό από τον Κωτσόβολο είναι προτιμότερο λόγω τιμής, αλλά το άλλο έχει και μηχανικό δίσκο 1TB. Προσωπικά σε φορητούς προτιμώ μόνο SSD, οπότε μάλλον θα επέλεγα του Κωτσόβολου (μεταξύ των συγκεκριμένων δύο).

Γεια σας παιδιά, προτάσεις θα ήθελα για αγορά ενός φορητού υπολογιστή καθαρά για εργασίες γραφείου αλλά με βάθος χρόνου 10ετιας.

Οχι 1000, και 3000 ευρώ να έδινες... δεν θα υπηρχε υπολογιστης που να σε καλυψει σε τετοιο βαθος χρόνου. 5ετια αν τα καταφερει και επιζησει και τρεχει ακομα ικανοποιητικα θα ναι θαυμα.

Απο μένα HP Elitebook 850 G5, αν προλάβεις να το βρεις γιατι τώρα ξεκινησε η διαθεσιμοτητα του.

Current status: Galaxy S21+, Huawei Matebook 14 (2020), Mi Air 13 (2017)

Οχι 1000, και 3000 ευρώ να έδινες... δεν θα υπηρχε υπολογιστης που να σε καλυψει σε τετοιο βαθος χρόνου. 5ετια αν τα καταφερει και επιζησει και τρεχει ακομα ικανοποιητικα θα ναι θαυμα.

Απο μένα HP Elitebook 850 G5, αν προλάβεις να το βρεις γιατι τώρα ξεκινησε η διαθεσιμοτητα του.

Δεν συμφωνω.

Εχω (εκτος των αλλων) toshiba tecra μοντελο 2008, που με συγκεκριμενες παρεμβασεις (ραμ απο 2 στα 4 και ssd) τρεχει υπεραρκετα τα win10. Βεβαια σαν core2duo δεν παιζει 4k βιντεο, αλλα για office και browsing (η συνηθης χρηση δηλαδη) ειναι παραπανω απο επαρκης.

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Σε οποιοδήποτε λάπτοπ αν του βάλεις μνήμη και έναν SDD δε θα έχει πρόβλημα σε τίποτα (εκτός από παιχνίδια βέβαια, αλλά ο φίλος λέει για εφαρμογές γραφείου). Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Έχεις κάποιο παράδειγμα να μας αναφέρεις?

Έχω λάπτοπ δεκαετίας (Sony VPCF12ZIE) που έχει 8GB RAM και έναν Samsung 850 Evo 250 GB. Δε μασάει την τσαπού του.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εξαρτάται το προγράμματα τρέχει. Αν θέλει πχ κανα autocad 3D, σχεδιαστικά βαριά, φωτορεαλισμό κτλ αν δεν έχει κάρτα γραφικών καλή πρόβλημα

Εξαρτάται το προγράμματα τρέχει. Αν θέλει πχ κανα autocad 3D, σχεδιαστικά βαριά, φωτορεαλισμό κτλ αν δεν έχει κάρτα γραφικών καλή πρόβλημα

Δεν λεμε για εξειδικευμενες εργασιες αλλα για καθημερινες εργασιες γραφειου.

Εξήγησα τον συλλογισμό αναφέροντας πολύ συγκεκριμένους λόγους. Εκτός αυτού έκανα και συγκεκριμένες προτάσεις για την περίπτωση που δεν θέλει να περιμένει. Θεωρείς ότι η παρατήρησή σου ήταν εποικοδομητική, ή απλά δεν είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις στις 4:00 το πρωί?

Πολύ καλή, εύστοχη και εποικοδομητική η παρατήρηση μου.

Να σου πω ότι δεν είμαι Ελλάδα, οπότε έχω διαφορετικό timezone.

Το να ζητάει κάποιος γνώμη για αγορά και να του λες 'περιμενε 6 μήνες να βγουν τα καλύτερα' είναι άκυρο, πολύ άκυρο.

Πάντα θα βγαίνουν τα καλύτερα, πάντα θα είναι καλύτερα 'να περιμένεις 6 μήνες' κλπ

Δεν βλέπω να έχεις 'συγκεκριμενο λογο' παρά μόνο τη γενικουρα ' θα βγουν καλύτερα'.

Ελπίζω λοιπόν με αυτήν μου την παρατήρηση να έχουμε λιγότερο σπαμ τύπου 'μην πάρεις τώρα, περιμενε'

...Στην τελική παιδιά αν μιλάμε για απλές εργασίες γραφείου office, email, browsing με ένα σημερινό εργαλείο των 400-500€ κάνει άνετα τη δουλειά του για πολύ καιρό. Ούτε χρειάζεται να περιμένει καινούργια μοντέλα ούτε ιδιαίτερες απαιτήσεις θέλει

Σε οποιοδήποτε λάπτοπ αν του βάλεις μνήμη και έναν SDD δε θα έχει πρόβλημα σε τίποτα (εκτός από παιχνίδια βέβαια, αλλά ο φίλος λέει για εφαρμογές γραφείου). Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Έχεις κάποιο παράδειγμα να μας αναφέρεις?

Έχω λάπτοπ δεκαετίας (Sony VPCF12ZIE) που έχει 8GB RAM και έναν Samsung 850 Evo 250 GB. Δε μασάει την τσαπού του.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ίσως εξαρτάται και το laptop.

Έχω παράδειγμα να σου πω.

Έχω παλιό DELL, κορυφαίο της εποχής του, 8+ ετών.

Το είχα πάρει με VISTA, πλέον τρέχει με Win10 64bit. Έβαλα και SSD.

Τρέχει με 4Gb Ram μόνο γιατί τα 8Gb κοστίζουν μια περιουσία. Άσε που πολλοί λένε ότι μπορεί να πετύχεις μη συμβατά dimms και να τα πάρεις τσάμπα.

Κάνει δουλειά για μερικές σελίδες, αλλά ζεσταίνεται, δουλεύει μονίμως στο 100% κλπ κλπ.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ότι είναι παλιό μηχανάκι. Δεν πας να κάνεις ότι αναβάθμιση θες, το καινούριο μηχανάκι θα είναι πάντα καλύτερο.

Οπότε, όπως είπαμε ήδη, είναι λάθος να παίρνεις φορητό ή σταθερό pc.με βάθος δεκαετίας. Για 4-5 χρόνια μαξ.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

...Στην τελική παιδιά αν μιλάμε για απλές εργασίες γραφείου office, email, browsing με ένα σημερινό εργαλείο των 400-500€ κάνει άνετα τη δουλειά του για πολύ καιρό. Ούτε χρειάζεται να περιμένει καινούργια μοντέλα ούτε ιδιαίτερες απαιτήσεις θέλει

Το θέμα είναι να έχει (ή να βάλει) ssd. Γιατί ο ssd κάνει τρελή διαφορά.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ίσως εξαρτάται και το laptop.

Έχω παράδειγμα να σου πω.

Έχω παλιό DELL, κορυφαίο της εποχής του, 8+ ετών.

Το είχα πάρει με VISTA, πλέον τρέχει με Win10 64bit. Έβαλα και SSD.

Τρέχει με 4Gb Ram μόνο γιατί τα 8Gb κοστίζουν μια περιουσία. Άσε που πολλοί λένε ότι μπορεί να πετύχεις μη συμβατά dimms και να τα πάρεις τσάμπα.

Κάνει δουλειά για μερικές σελίδες, αλλά ζεσταίνεται, δουλεύει μονίμως στο 100% κλπ κλπ.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ότι είναι παλιό μηχανάκι. Δεν πας να κάνεις ότι αναβάθμιση θες, το καινούριο μηχανάκι θα είναι πάντα καλύτερο.

Οπότε, όπως είπαμε ήδη, είναι λάθος να παίρνεις φορητό ή σταθερό pc.με βάθος δεκαετίας. Για 4-5 χρόνια μαξ.

Για να δουλεύει 100% κάτι swερικό τρέχει. Δες τι το ζορίζει και πράξε αναλόγως.

Λόγω ηλικίας θα έπρεπε να έχει αυξημένες θερμοκρασίες ακόμη και με χαμηλό φόρτο (λόγω σκόνης, λόγω κόλλας που θα θέλει αλλαγή κλπ). Αλλά το cpu δεν δουλεύει στο 100% λόγω ηλικίας. Κάτι απασχολεί τον επεξεργαστή σου. Λύστο, πριν καεί.

Πολύ καλή, εύστοχη και εποικοδομητική η παρατήρηση μου.

Να σου πω ότι δεν είμαι Ελλάδα, οπότε έχω διαφορετικό timezone.

Το να ζητάει κάποιος γνώμη για αγορά και να του λες 'περιμενε 6 μήνες να βγουν τα καλύτερα' είναι άκυρο, πολύ άκυρο.

Πάντα θα βγαίνουν τα καλύτερα, πάντα θα είναι καλύτερα 'να περιμένεις 6 μήνες' κλπ

Δεν βλέπω να έχεις 'συγκεκριμενο λογο' παρά μόνο τη γενικουρα ' θα βγουν καλύτερα'.

Ελπίζω λοιπόν με αυτήν μου την παρατήρηση να έχουμε λιγότερο σπαμ τύπου 'μην πάρεις τώρα, περιμενε'

Η κατάσταση είναι απλή, ακόμη κι αν δεν περιμένω να το καταλάβεις:

Την τελευταία τριετία, όλοι οι φορητοί επεξεργαστές έχουν σημειακές βελτιώσεις, είτε μιλάμε για AMD APU, είτε για intel core.

Έχουν ήδη ανακοινωθεί και παρουσιαστεί στον σχετικό τύπο επεξεργαστές βασισμένοι σε Ryzen CPU με Radeon GPU, αλλά και modules με Intel Core CPU και Radeon GPU, που θσ είναι υπολογίσιμα διαφορετικοί από τους τρέχοντες.

Επίσης όλοι οι τρέχοντες επεξεργαστές είναι ευπαθείς τουλάχιστον στο Spectre και ήδη στην αγορά υπάρχει επιβράδυνση προμήθειας νέων συστημάτων με παλιούς επεξεργαστές. Αυτοί που δεν βιάζονται, δεν αγοράζουν τώρα, παρά τις γενικολογίες των καλοθελητών...

Για αυτούς που βιάζονται, όλοι πλην εσένα έκαναν και συγκεκριμένες προτάσεις αγοράς.

Το ποιος σπαμάρει, άσε τους άλλους να το κρίνουν.

• 2 months later...
Γεια σας.

Ξέρει κανείς κατά πόσο είναι εύκολο να αγοράσω laptop με azerty/qwertz πληκτρολόγιο και να το αντικαταστήσω μετά με qwerty;

Αν δεν σε πειραζει πως θα φαινονται τα γραμματα πανω στα πληκτρα, τοτε ναι γινεται απλα μεσα απο τις ρυθμισεις των windows. Αλλιως ή βαζεις αυτοκολλητακια ή αλλαζεις πληκτρολογιο! :p

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!