Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5230

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω το Νokia 5230 της Ελληνικης αγορας ,εχει GPS μέ χάρτες Ελληνικης επικρατειας σαν τα συνηθισμενα gps με χαρτογράφηση ? και αν ναι ειναι free η εχει καποια συνδρομη ,γιατι υποθετω το A-GPS δεν ειναι free,ειναι μεσω κινητης τηλεφωνιας ,μπορει να κανω και λαθος γιατι ειμαι ασχετος στα κινητα με GPS ,αν μπορει καποιος φιλος να μου δωσει τα φωτα του ,θα ειμαι υπόχρεως .

ΥΓ : Αν εχει ξανασυζητηθή το θέμα και δεν το πρόσεξα,η αν ειναι σε λαθος thread,εκ τών προτέρων ζητω συγγνώμη ,μπορειτε να μου δώσετε ενα λινκ να ενημερωθώ και να το σβήσετε το post ,ευχαριστώ.

Edited by weather1967

• Απαντήσεις 727
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο Forum.:)

Δωρεάν είναι και οι χάρτες και η πλοήγηση.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς εδώ:Nokia Maps - OVI Maps (Smart2go).

Σαν καινούργιος καλό είναι να διαβάσεις το FAQ της πρώτης σελίδας.Εκεί θα βρεις και την απάντηση στο ερώτημα σου για το A-gps:GPS, A-GPS, Nokia Maps/OVI Maps και η πρώτη χρήση

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ NOKIA 5230 ΘΑ ΕΧς ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ WI-FI??....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Θα γελασω διακριτικα :shifty: μιας κι εγω πριν μπω στον κοσμο της κινητης τηλεφωνιας ασχετος ειμουν. Οχι, φιλε μου..μακαρι να γινονταν τετοια πραγματα αλλα οχι!! Βασικα, δες το με την λογικη οτι το wifi ειναι στην ουσια μια συσκευη ενω η αναβαθμιση απλα αναβαθμιζεται το λογισμικο του κινητου δεν βαζει καμια συσκευη μεσα του..

Και, κατι τελευταιο μην γραφεις με κεφαλαια (θα το διαβασουμε το ποστ σου αλλωστε :p) γιατι ειναι σα να φωναζεις..

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

καλησπέρα σκεφτομαι να αλλάξω το κινητο στο nokia 5230, το οποίο θα το παρει η αδερφή μου από vodafone με αναναίωση συμβολαίου. Εγω στη παρούσα φάση έχω το x3-00 από εταιρικό πρόγραμμα το οποίο ααν και ήταν για εταιρικό vodafone, μια χαρά έκανε τα πάντα και σε cosmote. έλεγα να πάρω το 5230 (είμαι cosmote απεριόριστα με internet) και ερωτώ: πρέπει να γίνει η ιστορία της αναβάθμισης και debrading για να δουλέψει πλήρως με cosmote και να εκμεταλευτώ τα: παίρνω δέχομαι τηλ/μην, GPS, 3G+?

ευχαριστώ

Edited by trotos

καλησπέρα σκεφτομαι να αλλάξω το κινητο στο nokia 5230, το οποίο θα το παρει η αδερφή μου από vodafone με αναναίωση συμβολαίου. Εγω στη παρούσα φάση έχω το x3-00 από εταιρικό πρόγραμμα το οποίο ααν και ήταν για εταιρικό vodafone, μια χαρά έκανε τα πάντα και σε cosmote. έλεγα να πάρω το 5230 (είμαι cosmote απεριόριστα με internet) και ερωτώ: πρέπει να γίνει η ιστορία της αναβάθμισης και debrading για να δουλέψει πλήρως με cosmote και να εκμεταλευτώ τα: παίρνω δέχομαι τηλ/μην, GPS, 3G+?

ευχαριστώ

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περάσεις τις ρυθμίσεις της Cosmote για το 3G (internet και λοιπές υπηρεσίες δεδομένων). Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Cosmote για να σε ενημερώσουν. Τα υπόλοιπα θα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

Γνωριζει κανεις σε ποια τιμη πωλειται πλεον το κινητο απο Media Markt και Saturn;

Υ.Γ. Ενταξει, εμαθα. Ειναι 159 και 165 αντιστοιχα (για το Navi).

Edited by GaNgBaNg

η ιστοσελιδα gsmarena αναφερει οτι παροτι εχει αισθητηρα για το φως η ποιοτητα στην εικονα κατω απο ηλιο ειναι πολυ κακη.......

ισχυει αυτο?

abacab

Ισχύει!!!Είναι πάρα πολύ σκοτεινή στο φώς του ήλιου!

απο οτι βλεπω ολα τα κινητα της Nokia με touchscreen η φωτεινοτητα τους κατω απο το ηλιο ειναι πολυ κακη, αντιθετα με τα κινητα της σειρας N & E
abacab

Προσφατος κατοχος... περιμενω το καλωδιο να ξεκινησω αναβαθμισεις κλπ

και αφου διαβασα οολο αυτο το ποστ και πριν ξεκινησω τα αλλα ποστ για το λειτουργικο κλπ

ηθελα να σας πω ενα μεγαλο ευχαριστω και μπραβο παιδια....πααρα πολυ καλη δουλεια!!!

:D:D:D

Σαν ψιλό ως πολύ ,αδαής με κινητά symbian ,απο οσο διαβασα στό όλο νήμα ,κατάλαβα ( ισως ειμαι και λαθος) οτι αν πας να κανεις αναβαθμιση,στην τελικη δεν κερδιζεις τίποτα και ίσα προβληματα ακολουθουν οπως : χάσιμο των Ελληνικων,άλλα ντάλλων στην μπάρα της μπαταριας κ.λ.π.

Και το ερώτημα μου ειναι μπάς και καλο θα ήταν να μην κάνουμε αναβαθμίσεις και να αφηνουμε το κινητο ετσι οπως το αγορασαμε απο την μάνα του ?

Γιατι οσο το σκαλίζουμε παμε για μαλλί και βγαίνουμε κουρεμένοι καμμιά φορά.

Επαναλανβάνω ισως ειμαι λάθος,αλλα διαβάζοντας ολο το νημα ενα προς ενα ,μετα τις αναβαθμισεις ολο προβλήματα ειχαν οι περισσοτεροι που τις εκαναν.

Ως επί το πλείστον οι αναβαθμίσεις που βγαίνουν για μία συσκευή έχουν κάτι θετικό να προσφέρουν και καλό είναι να τις βάζουμε.Βέβαια δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου μία αναβάθμιση προσθέτει αντί να διορθώνει κάποια προβλήματα.Για αυτό γίνονται και οι συζητήσεις στο κάθε topic έτσι ώστε να βγαίνουν στην επιφάνεια τα όποια θετικά ή αρνητικά.

Για το αν θα χαθούν ή όχι τα Ελληνικά,over the air δεν χάνονται μόνο μέσω υπολογιστή,έχει να κάνει με το product code που έχει η συσκευή μας.Αν η συσκευή μας προορίζεται για άλλη χώρα τότε,όχι όμως πάντα,μπορεί κατά την αναβάθμιση να χαθούν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Καλησπέρα παιδιά. Τελικά κατέληξα να γίνω κάτοχος και εγώ αυτού του κινητού! :D Θα ήθελα όμως μερικές διευκρινήσεις.

Αρχικά λέω να το παραγγείλω από εδώ. Όταν λέει Navi Edition περιέχει επιπλέον χάρτες για gps; Επίσης το συγκεκριμένο στο πλαίσιο μαύρο δεν είναι; Και από πίσω το κάλυμα ή κάνω λάθος. Θέλω να εξ ολοκλήρου μαύρο. Επίσης, μόλις το λάβω θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση ή λογικά θα έχει την τελευταία έκδοση;

Ακόμα επειδή είδα ότι πολλοί έχουν πρόβλημα με τον ήχο, λόγω ακουστικών ποιά μου προτίνετε να πάρω που να είναι συμβατά με το κινητό; Για σύνδεση usb με το υπολογιστή γίνεται με το καλώδιο micro usb; Και τέλος λέτε να χρειαστώ θήκη για να προστατέυω το κινητό;

Ευχαριστώ.

Edit

Αυτά εδώ τα ακουστικά είναι καλά;

http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Handsfree-Headsets/Nokia-Stereo-Headset-HS-43-02700N7.htm

Edited by stendor
Συνεχόμενα μηνύματα - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων χρησιμοποιούμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Καλησπέρα παιδιά. Τελικά κατέληξα να γίνω κάτοχος και εγώ αυτού του κινητού! :D Θα ήθελα όμως μερικές διευκρινήσεις.

Αρχικά λέω να το παραγγείλω από εδώ. Όταν λέει Navi Edition περιέχει επιπλέον χάρτες για gps; Επίσης το συγκεκριμένο στο πλαίσιο μαύρο δεν είναι; Και από πίσω το κάλυμα ή κάνω λάθος. Θέλω να εξ ολοκλήρου μαύρο. Επίσης, μόλις το λάβω θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση ή λογικά θα έχει την τελευταία έκδοση;

Ακόμα επειδή είδα ότι πολλοί έχουν πρόβλημα με τον ήχο, λόγω ακουστικών ποιά μου προτίνετε να πάρω που να είναι συμβατά με το κινητό; Για σύνδεση usb με το υπολογιστή γίνεται με το καλώδιο micro usb; Και τέλος λέτε να χρειαστώ θήκη για να προστατέυω το κινητό;

Ευχαριστώ.

Κατ' αρχή δε χρειάζεται να κάνεις 2 διαφορετικά posts για το ίδιο θέμα. Απλά, πατάς "Τροποποίηση", σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει κάτι στο αρχικό σου post και θέλεις να το συμπληρώσεις.

Πάμε στις απορίες σου τώρα: :)

Αρχικά λέω να το παραγγείλω από εδώ. Όταν λέει Navi Edition περιέχει επιπλέον χάρτες για gps; Επίσης το συγκεκριμένο στο πλαίσιο μαύρο δεν είναι; Και από πίσω το κάλυμα ή κάνω λάθος. Θέλω να εξ ολοκλήρου μαύρο.

Η έκδοση Navi, δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένα απλό 5230 με προ-εγκατεστημένους τους χάρτες. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις ακόμα και μόνος σου με το ovi suite, ή ακόμα και σε ένα nokia care. Δε χρειάζεται να δώσεις 30-40€ επιπλέον άσκοπα. Τώρα σχετικά με το χρώμα δεν είναι ακριβώς μαύρο, αλλά ένα σκούρο γκρι-μολυβί αν θυμάμαι καλά. Αυτή την απορία θα τη λύσεις στο κατάστημα που θα απευθυνθείς για την αγορά του.

Επίσης, μόλις το λάβω θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση ή λογικά θα έχει την τελευταία έκδοση;

Είθισται οι συσκευές να έχουν τη τελευταία έκδοση καθώς η συγκεκριμένη είναι αρκετά εμπορική και συνήθως εξαντλείται χωρίς ν' αφήνει απόθεμα στα καταστήματα. Για να δεις την τελευταία έκδοση λογισμικού της συσκευής σου, αρκεί να πληκτρολογήσεις σε κατάσταση αναμονής: *#0000#. Η ελληνική έκδοση είναι η V 21.0.004.

Ευχαριστώ.

Γενικά τα εργοστασιακά ακουστικά-H/F δεν είναι φημισμένα για την έντασή τους. Ένα ζευγάρι ακουστικών (όχι H/F) άλλης εταιρείας πιθανόν να σε καλύψουν από άποψη ακουστικής, αλλά θα σε δυσκολέψουν σαν H/F, γιατί ελλείψει μικροφώνου, πρέπει να φέρνεις τη συσκευή κοντά στο στόμα σου, οπότε ακυρώνεται και η λειτουργία "χωρίς χέρια"!

Τώρα, σχετικά με το καλώδιο Η/Υ άλλες συσκευασίες το έχουν και άλλες όχι. Η δική μου, για παράδειγμα, δεν το περιελάμβανε. Το πολύ-πολύ, αγοράζεις και ένα από το κατάστημα, αν δε διαθέτεις ήδη από κάποια παλιότερη συσκευή σου. Σημειωτέον χρειάζεσαι καλώδιο mini-usb.

Τέλος, το θέμα θήκη είναι υποκειμενικό. Άλλοι θέλουν και άλλοι όχι. Αν κάνεις εξωτερική δουλειά, μετακινείσαι συχνά και γενικά "πιέζεις" τη συσκευή σου, καλό είναι να έχεις μια.

Δέν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά από το εργοστασιακό ζεύγους που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Κρατάς το αρχικό και εξοικονομείς 16€ (γνώμη μου).

Να ρωτήσω. Για να εισάγω στο Nokia 5230 εικόνες για wallpaper, τραγούδια, βίντεο, θέματα κλπ τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα; Συγκεκριμένα με το Nokia PC Suite μπορώ να τα κάνω αυτά; Και επίσης υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορώ να κατεβάσω στο κινητό και που τις βρίσκω;

Να ρωτήσω. Για να εισάγω στο Nokia 5230 εικόνες για wallpaper, τραγούδια, βίντεο, θέματα κλπ τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα; Συγκεκριμένα με το Nokia PC Suite μπορώ να τα κάνω αυτά; Και επίσης υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορώ να κατεβάσω στο κινητό και που τις βρίσκω;

Είτε τις περνάς από ovi suite είτε τις περνάς στην κάρτα μνήμης συνδέοντας το κινητό σε κατάσταση μαζικής αποθήκευσης με το pc. Διάβασε και το Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 5th Edition Platform FAQ -> Μεταφορά αρχείων και δεδομένων στο κινητό

Για εφαρμογές διάβασε το πρώτο post του θέματος [ΕΠΙΣΗΜΟ] Εφαρμογές Symbian OS v9.4

Όπως επίσης διάβασε και το Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 5th Edition Platform FAQ -> Που βρίσκω εφαρμογές, θέματα και διάφορα utilities;

Επειδή είσαι νέος χρήστης καλό είναι να διαβάσεις ολόκληρο το FAQ όπως επίσης διάβασε και το *** ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ *** για να ξέρεις τι θέματα υπάρχουν ώστε να ρωτάς στο σωστό όταν έχει απορίες για κάποιο θέμα.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Μια ερώτηση παιδιά.Σήμερα πήγα να στείλω ενα βίντεο απο το Χ6 στο 5230 ενός φίλου όπου έχει κάνει αναβάθμηση την τελευταία έκδοση λογισμικού και ενώ είχε ελεύθερο χώρο στην κάρτα μνήμς 2,7 GB και το βίντεο ήταν 56ΜΒ έλεγε ανεπαρκής μνήμη και δεν μπορούσε να το λάβει.Γνωρίζει κανείς πως γίνεται και αν γίνεται να στέλνονται τα αρχεία απευθείας στην κάρτα μνήμης;

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Μια ερώτηση παιδιά.Σήμερα πήγα να στείλω ενα βίντεο απο το Χ6 στο 5230 ενός φίλου όπου έχει κάνει αναβάθμηση την τελευταία έκδοση λογισμικού και ενώ είχε ελεύθερο χώρο στην κάρτα μνήμς 2,7 GB και το βίντεο ήταν 56ΜΒ έλεγε ανεπαρκής μνήμη και δεν μπορούσε να το λάβει.Γνωρίζει κανείς πως γίνεται και αν γίνεται να στέλνονται τα αρχεία απευθείας στην κάρτα μνήμης;

Θα πρέπει ν' αλλάξει την μνήμη την οποία χρησιμοποιεί για ν' αποθηκεύει τα εισερχόμενα μηνύματα του. Θα πάει μηνύματα > επιλογές > ρυθμίσεις > άλλο και εκεί υπάρχει επιλογή για το που θα αποθηκεύονται τα μηνύματα.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Καλησπέρα παιδιά . Πρίν λίγο καιρό αγόρασα το Nokia 5230 . Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τη χρήση του gps . Kατέβασα το Μaps instaler 3.04 απο το Internet και μεσω Pc Suite το εγκατέστησα στο κινητό μου , χωρίς να το εχω εγκαταστήσει στο Pc , αφού πατώντας διπλό κλίκ στο πρόγραμμα αυτο παρέμενε νεκρό . Μόνο όταν συνδέθηκε το κινητό με ρώτησε αν θέλω να το εγκαταστήσω , όπως και το έκανα . Η απορία μου είναι οτι μετά την εγκατάσταση εκτός του οτι δεν ξέρω τι να κάνω μπαίνοντας στο Μενού > Χάρτες > Η θέση μου , το μόνο που μου δείχνει είναι μια κόκκινη βούλα και τίποτε άλλο .

Να ενημερώσω οτι ειμαι παντελώς άσχετος απο κινητά , και αν και εχω τρελαθεί να ψαχνω στο Internet και στο φόρουμ του My Phone πληροφορίες τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνω καν τι πρέπει να κάνω . Επίσης εχω απενεργοποιήσει το Agps ώστε να μην εχω περίεργες χρεώσεις .

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κατι και μπορεί να βοηθήσει εδώ θα είμαι. Ευχαριστώ πολυ .

Θα πρέπει ν' αλλάξει την μνήμη την οποία χρησιμοποιεί για ν' αποθηκεύει τα εισερχόμενα μηνύματα του. Θα πάει μηνύματα > επιλογές > ρυθμίσεις > άλλο και εκεί υπάρχει επιλογή για το που θα αποθηκεύονται τα μηνύματα.

Δηλαδή από εκεί εξαρτόνται όλα.Μάλιστα.Να 'σαι καλα

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Καλησπέρα παιδιά . Πρίν λίγο καιρό αγόρασα το Nokia 5230 . Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τη χρήση του gps . Kατέβασα το Μaps instaler 3.04 απο το Internet και μεσω Pc Suite το εγκατέστησα στο κινητό μου , χωρίς να το εχω εγκαταστήσει στο Pc , αφού πατώντας διπλό κλίκ στο πρόγραμμα αυτο παρέμενε νεκρό . Μόνο όταν συνδέθηκε το κινητό με ρώτησε αν θέλω να το εγκαταστήσω , όπως και το έκανα . Η απορία μου είναι οτι μετά την εγκατάσταση εκτός του οτι δεν ξέρω τι να κάνω μπαίνοντας στο Μενού > Χάρτες > Η θέση μου , το μόνο που μου δείχνει είναι μια κόκκινη βούλα και τίποτε άλλο .

Να ενημερώσω οτι ειμαι παντελώς άσχετος απο κινητά , και αν και εχω τρελαθεί να ψαχνω στο Internet και στο φόρουμ του My Phone πληροφορίες τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνω καν τι πρέπει να κάνω . Επίσης εχω απενεργοποιήσει το Agps ώστε να μην εχω περίεργες χρεώσεις .

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κατι και μπορεί να βοηθήσει εδώ θα είμαι. Ευχαριστώ πολυ .

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις περάσει τους χάρτες στη συσκευή. Θα ανοίξεις το Nokia Ovi Suite στον υπολογιστή και θα συνδέσεις το τηλέφωνο με το USB. Από εκεί θα πας στην επιλογή Maps και θα περάσεις στο κινητό τους χάρτες που σε ενδιαφέρουν (πχ. Ελλάδα) και τη γλώσσα πλοήγησης (πχ. Ελληνικά - Γυναίκα). Καλό θα είναι να τα εγκαταστήσεις στην κάρτα μνήμης.

πως μπορω να βαλω ενα τραγουδι για ηχο μηνυματος στην συγκεκριμενη συσκευη?

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

oτι αναφορά το GPS τα έχω πει αναλυτικά τι πρέπει να κάνει ο καθένας...

Εχω ένα πρόβλημα αν μπορεί κάποιος να δώσει λύση...Δεν παίζει mp4...

μου λέει οτι είναι αδύνατη η αναπαραγωγή....

το βίντεο είναι mp4 και για σιγουριά το έβαλα και σε έναν converter και εκεί μου το εμφάνιζε επισης σαν mp4 αρά δεν έκανα κάποιο λάθος...τι γίνεται ξέρει κάποιος??

άλλα mp4 τα παίζουν και άλλα όχι τα κινητά??