Καλημέρα κι από μένα παιδιά,
Έπεσε στα χέρια μου μία ταμπλέτα Turbo-X Twister IV (αυτή με τα Ζουζούνια μέσα :p). Ψάχνω αρκετό καιρό την Κινέζα μαμά αλλά μάταια. Όποιος γνωρίζει κάτι ευπρόσδεκτο.
Η ταμπλέτα ήρθε προεγκατεστημένη με τρεις εφαρμογές: DragonAging, DragonFire, DragonPhone, τις οποίες έκανα απεγκατάσταση (κανονικά, από τις ρυθμίσεις) μετά από 4-5 μέρες χρήσης και είδα ότι η available RAM εκτοξεύτηκε. Απ' ότι διάβασα σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας forum είναι μάλλον εφαρμογές της Allwinner που φτιάχνει τον επεξεργαστή (adware μου μυρίζει). Τα .apk βρίσκονται στο φάκελο /system/precopy και αν θέλει κάποιος να μου ζητήσει να τα ανεβάσω.
H ταμπλέτα έρχεται partially rooted, πώς άλλωστε θα βάλουν τα παιδιά στο Πλαίσιο μέσα εφαρμογές τύπου Ζουζούνια, δηλαδή με adb έχεις πλήρη έλεγχο σαν root. Αυτό γίνεται τροποποιώντας το build.prop:
ro.adb.secure = 0
To θέμα είναι ότι αν κάνεις εγκατάσταση τον SuperSU δε βρίσκει binaries γιατί δεν υπάρχουν. Υποθέτω ότι μπορείς να τα κάνεις push μέσω adb, αλλά δεν έχω βρει τον τρόπο, ακόμα.
Προς το παρόν έκανα root με την desktop εφαρμογή του KingoRoot και όλα κομπλέ. Το stock recovery δεν πειράχτηκε, όπως διάβασα ότι κάνει η αντίστοιχη KingRoot. Φυσικά, έκανα την εναλλαγή από τον KingoSU στον αντίστοιχο του Chainfire που είναι πολύ πιο σταθερός και δοκιμασμένος από εποχές Gingerbread. Οδηγίες εδώ.
Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί παραπάνω να μου ζητήσει όποιο αρχείο χρειάζεται για να προχωρήσει την έρευνά του.
Γενικά για τα λεφτά του δεν είναι και άσχημο.