Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 2

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Tελικα τι εγινε?

Οπως αναφερουμε οταν κανουμε format στην μνημη του κινητου κανουμε και format στην καρτα. Εσυ καθαρισες ολα τα σκουπιδια στο C και αφησες τα σκουπιδια στο Ε απο οπου μπορει να ξεκινουσε το προβλημα οπως ηταν. :)

Έφτιαξε το πρόβλημα, ήταν του λειτουργικού, δηλαδή στην μνήμη τηλεφώνου.

Φορμάτ στην κάρτα θα γίνει στο επόμενο firmware update σε καμμιά 10αριά μέρες δηλαδή

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δε θα υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με τα ΙΜΕΙ των Navigation Edition ώστε να μη μπορούν να μπουν τα απλά 5800, ακόμα και με αλλαγμένο product code; :worry:

σωστο αυτο που λες,αλλα πιστευω οτι ισως η νοκια να μην το κυνηγησει το θεμα,οπως δεν κυνηγαει το θεμα των hacked κινητων.δηλαδη πιστευω οτι ακομα και με over the air αναβαθμιση λειτουργικου αν ηθελε θα μπορουσε να σβηνει το χακαρισμα.

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

Λοιπόν να κάνω κάποιες επισημάνσεις (προς admin) με όλο το θάρρος ....στο χώρο γενικά των forum και των υπολογιστών είμαι αρκετά χρόνια......ζήτησα συγνώμη με ωραίο τρόπο διότι γνωρίζω πως δεν είναι σωστό να ξαναλέγονται πράγματα που έχουν ειπωθεί....όμως για ένα forum όπως είναι το myphone με χιλιάδες post και ειδικά για κινητά που είναι αξιόπιστα καταλαβαίνουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι η αναζήτηση για ένα συγκεκριμένο θέμα.....να είστε λοιπόν σίγουροι (προς admin) και μιλάω προσωπικά για μένα ότι πριν ρωτήσω κάτι το ψάχνω αρκετά.......τουλάχιστον αυτήν την ωριμότητα την έχω.

Το συγκεκριμένο το έχω ήδη διαβάσει FAQ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2651194#post2651194 απλά σκέφτηκα μήπως κάτι έχει αλλάξει απο τότε.

Είναι λοιπόν πρέπον και σωστό να εκτιμάτε και να εξετάζεται τα post που πριν ρωτήσουν κάτι ΕΥΓΕΝΙΚΑ, σαν ζητούν πρώτα συγνώμη και μετά ποστάρουν.

Εξάλλου δεν είναι κακό κατά καιρούς να επανερχόμαστε σε θέματα που ήδη έχουν ζητηθεί και ειδικότερα με ημερομηνίες όπως: Παλαιό 18 Ιαν. 2009, 18:39.

Καλό νομίζω κάνει και όχι κακό. Παρατηρώντας μέλη που δεν έχουν ποστάρει πολλές φορές (όπως εγώ), τους αποτρέπεται με το ξαναρωτήσουν κάτι.

Μην ξεχνάμε όλοι μας.... ότι κανένας δεν γεννήθηκε ξερόλας.

Υ.Γ Χωρίς παρεξήγηση όλα τα παραπάνω και με όλη την καλή διάθεση.

http://www.geekwithlaptop.com/compare-mobile-phones/Nokia-5800-Navigation-Edition-Samsung-S8000-Jet-4004_3642

και σε καλυπτει πληρως... αλλα μονο και μονο που το samsung δεν εχει λειτουργικο... μακρια!

Σε ευχαριστω φιλε αλλα η σελιδα που μου δωσες απλως γραφει τα χαρακτηριστικα τους. Αυτα λιγο πολυ τα ξερω. Εγω ρωτησα ποια ειναι κυριως τα αρνητικα του 5800. Και ξερεις συνηθως αυτα δεν αναφερονται σε κανενα συγκρητικο, μονο οι χρηστες τα βρισκουν μετα απο χρηση. Οσο για το ...μακρια που αναφερεις νομιζω εισαιλιγο υπερβολικος και κρινεις με την δικη σου οπτικη γωνια :)

Σε ευχαριστω φιλε αλλα η σελιδα που μου δωσες απλως γραφει τα χαρακτηριστικα τους. Αυτα λιγο πολυ τα ξερω. Εγω ρωτησα ποια ειναι κυριως τα αρνητικα του 5800. Και ξερεις συνηθως αυτα δεν αναφερονται σε κανενα συγκρητικο, μονο οι χρηστες τα βρισκουν μετα απο χρηση. Οσο για το ...μακρια που αναφερεις νομιζω εισαιλιγο υπερβολικος και κρινεις με την δικη σου οπτικη γωνια :)

Όλοι οι χρήστες κρίνουν με τη δική τους οπτική γωνία και νομίζω αυτό ζήτησες. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

καλησπερα.παιδια.μπορει να μου πει καποιος γιατι το κινητο μου (5800)μου απενεργοποιει απο μονο του τους αισθητηρες για landscape και γιατι με πεταει απο τον browser και απο μερικες εφαρμογες?Ευχαριστω εκ των πρωτερων...

Δε θα υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με τα ΙΜΕΙ των Navigation Edition ώστε να μη μπορούν να μπουν τα απλά 5800, ακόμα και με αλλαγμένο product code; :worry:

Και αυτό να κάνουν υπάρχουν και προγράμματα που αλλάζουν το IMEI οπότε και έτσι να γίνει αρκεί να γίνει μια αλλαγή στο ΙΜΕΙ και μετά επαναφορά του στο σωστό (αφού περαστεί ο χάρτης).

Όλα αυτά είναι θεωρίες... ο σκοπός είναι να το δοκιμάσει κάποιος και να μας πει αν πιάνει ή όχι το κόλπο... ;)

Mobile : iPhone 12 ProMax 256GB Pacific Blue / iOS 14.2 (A2411)
Provider : Vodafone GR Giga Unlimited Ultra
===
Tablet : iPad  Pro 5th Gen 12.9" Wi-Fi/LTE 2021 256GB: iOS 15.2.1

Όλοι οι χρήστες κρίνουν με τη δική τους οπτική γωνία και νομίζω αυτό ζήτησες. :)

Μαλλον δεν το διατυπωσα καλα. Καλη η κριτικη φτανει να την αιτιολογουμε καπως. Το να μου πεις ειναι καλο ή ειναι κακο, αν δεν εξηγησεις γιατι, μου ειναι δωρο αδωρο :)

επισης δυστυχως κραταει λιγο μου φαινεται αλλα ακομη ειμαι στις πρωτες φορτισεις και κανω διαφορα με εγκαταστασεις..

ελπιζω να βελτιωθει λιγο η διαρκεια...

Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι εγκαθιστάς προγράμματα και παιχνίδια και χάνεις μπαταρία τόσο εύκολα. Αυτό συμβαίνει σε όλους... Ειδικά όταν συνδέεται στον υπολογιστή και κάνεις διάφορα χάνει πολλά... Μπορείς να ακολουθήσεις πολλές συμβουλές για να αποφύγεις απότομη μείωση μπαταρίας... όπως έκανα εγώ:

1) Χαμήλωμα φωτισμού οθόνης στο 1ο ή 2ο κατώτερο επίπεδο

2) Απενεργοποίηση δόνησης κατά το πάτημα της οθόνης

3) Κλείσιμο προγραμμάτων που ξεχνάς ανοιχτά (με το task manager)

4) Χρήση χαμηλού τόνου κλήσης σε χώρους που θα το ακούς και χωρίς να είναι τέρμα η φωνή

5) Αποφυγή προγραμμάτων που δουλέυουν συνέχεια στο backround

6) Φόρτιση του κινητού ΜΟΝΟ όταν βγάζει της ενδείξης χαμηλής μπαταρίας και αφαίρεση του φορτιστή ΑΜΕΣΑ όταν το κινητό φορτιστεί πλήρως

Επίσης, κυκλοφορούν πολλά προγράμματα για BatteryBooster τα οποία δεν τα έχω εγκαταστήσει και δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστα είναι...

Μαλλον δεν το διατυπωσα καλα. Καλη η κριτικη φτανει να την αιτιολογουμε καπως. Το να μου πεις ειναι καλο ή ειναι κακο, αν δεν εξηγησεις γιατι, μου ειναι δωρο αδωρο :)

Φίλε μου σου παρέθεσα ένα link για να δεις τις διαφορές των κινητών live... Από κει και μέρα σαν καταναλωτής σου προτείνω το 5800 λόγω λογισμικού και ευχρηστίας ΝΟΚΙΑ μόνο και μόνο... Από κει και πέρα αν θες να ακούσεις αυτό που θες να ακούσεις από μένα, δηλαδή πάρε το Samsung βάλε παρωπίδες και μην ρωτάς τότε...

"Πήγαινε πάρε το Samsung"!!!

Αη - Phone

Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι εγκαθιστάς προγράμματα και παιχνίδια και χάνεις μπαταρία τόσο εύκολα. Αυτό συμβαίνει σε όλους... Ειδικά όταν συνδέεται στον υπολογιστή και κάνεις διάφορα χάνει πολλά... Μπορείς να ακολουθήσεις πολλές συμβουλές για να αποφύγεις απότομη μείωση μπαταρίας... όπως έκανα εγώ:

1) Χαμήλωμα φωτισμού οθόνης στο 1ο ή 2ο κατώτερο επίπεδο

2) Απενεργοποίηση δόνησης κατά το πάτημα της οθόνης

3) Κλείσιμο προγραμμάτων που ξεχνάς ανοιχτά (με το task manager)

4) Χρήση χαμηλού τόνου κλήσης σε χώρους που θα το ακούς και χωρίς να είναι τέρμα η φωνή

5) Αποφυγή προγραμμάτων που δουλέυουν συνέχεια στο backround

6) Φόρτιση του κινητού ΜΟΝΟ όταν βγάζει της ενδείξης χαμηλής μπαταρίας και αφαίρεση του φορτιστή ΑΜΕΣΑ όταν το κινητό φορτιστεί πλήρως

Επίσης, κυκλοφορούν πολλά προγράμματα για BatteryBooster τα οποία δεν τα έχω εγκαταστήσει και δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστα είναι...

1)εχει γινει εδω και μερες

2)επισης μια απο τα ιδια

3)προσεχω να μην αφηνω ανοιχτα καθε φορα για να μην καταναλωνει τσαμποα ενεργεια

4)το κινητο ειναι συχνα στο αθορυβο λογω διαφορων καταστασεων

5)ναι και αυτο απο προχτες το εκανα που ειχα ενα δυο αλλα ειδα απο ενα jbtaskman και τις κρυφες που τρεχουν αλλα ηταν και 2-3 που δεν ηξερα καν τι ειναι και μαλλον ειναι του συστηματος και θα τις δω αλλη στιγμη

6)ναι το κανω αυτο καθε φορα οπως και κατα την ολοκληρωση της φορτισης

τα προγραμματα αυτα συνηθως ειναι μουφες αφου κανουν οτι κανεις και με το χερι απλα αυτοματα.

πχ εγω που τα εχω να μην τρεχουν,χαμηλο φωτισμο κλπ κλπ ειναι απλα αχρηστα.

πολυ πιθανον να ειναι αυτο που λες με το pc διοτι αυτες οι μερες ειναι οι πρωτες και κανω διαφορα....

για να δουμε τωρα που απο αυριο μεθαυριο θα εχω βαλει οτι θελω πανω και θα ειναι στη κανονικη του χρηση χωρις pc...

thanks για το χρονο να τα γραψεις παντως!!!:D

εμένα πάντως σε full χρήση (συνδεση με υπολογιστη, προγραμματα, παιχνιδια, τουλαχιστο 4 ωρες την ημερα ραδιο και μηνυματα + τηλεφωνα - whats up έχω αλλωστε οποτε καταλαβαινετε τι γινεται- και φυσικα ιντερνετ) μου κραταει 2 μερες το πολυ. Σε απλη χρηση κραταει 3-4 μερες. εχει καλη αυτονομια παντως η μπαταρια... και ειναι καλα τα mA
Αη - Phone

6 μήνες. ;)

αυτό πρώτη φορά το ακούω! Τι σημαίνει εγγύηση στην μπαταρία? η εγγύηση της δεν ειναι παραλληλα και του κινητου, ε?

Αη - Phone

Φυσικά και όχι.

Τα παρελκόμενα έχουν 6 μήνες εγγύηση.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Επειδή ρε μάγκες δεν την παλεύω να διαβάσω τόσες πολλες σελίδες για το 5800 μπορείτε να μου αναφέρετε συνοπτικά κάποιοι αν αξίζει να το πάρεις το κινητό ή όχι; Τα θετικά και τα αρνητικά του πάνω κάτω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Επειδή ρε μάγκες δεν την παλεύω να διαβάσω τόσες πολλες σελίδες για το 5800 μπορείτε να μου αναφέρετε συνοπτικά κάποιοι αν αξίζει να το πάρεις το κινητό ή όχι; Τα θετικά και τα αρνητικά του πάνω κάτω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Το κινητο αξίζει και με το παραπάνω για τα λεφτά του, έχει αναφερθεί πολλές φορές εδώ. Έχουν πλέον διορθωθεί σχεδόν όλα τα bugs, με καλά after market ακουστικά και με τις πολλές ρυθμίσεις που προσφερει η μουσική του γ....ει, είναι σχετικά γρήγορο, έχει χορταστική οθόνη για multimedia, πλήρη συνδεσιμότητα, τραβάει video στα 30fps, τα ηχεία του έχουν μεγάλη ένταση, και διαθέτει ένα πλήρες λειτουργικό με πολλές επιλογές και ρυθμίσεις, στο οποίο μπορείς να πλοηγηθείς μόνο με το δάχτυλο,χωρίς τη χρήση γραφίδας.

Στα αρνητικά του θα έβαζα την φωτογραφική του η οποία είναι απλα χάλια όταν ο φωτισμός δεν είναι δυνατός, την κατανάλωση της μπαταρίας, αν και δεν είναι τραγική η κατάσταση (2 μέρες με κανονική χρήση) και την απόκριση της αφής στην οθόνη του.

Εάν δεν σε απασχολεί το 3G και ο μη ενσωματωμένος δέκτης gps, ρίξε μια ματιά και στο 5530. Είναι νεότερο, μικρότερο, με καλύτερα χρωματα στην οθόνη (αν και μικροτερη, αλλα όχι μικρότερης ανάλυσης), καλύτερη κάμερα αν και θεωριτηκά είναι ίδια (η σύγκριση που έκανα βγάζει καλύτερη του 5530, ίσως λόγω καλύτερης διαχείρισης από το software του), kinetik scroll στο menu, καλύτερη απόκριση στην αφή, αρχική οθόνη με περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και αξιοπρεπή in ear ακουστικά στη συσκευασία (επιτέλους!!!). Είναι και φθηνότερο.

Συν

Άψογη οθόνη αφής

Μεγάλη οθόνη

Πολλές εφαρμογές, παιχνίδια και θέματα (και για το επιταχύμετρο)

Καλή αυτονομία μπαταρίας

Ικανοποιητικά interactive χρηση internet, youtube και facebook

Ευχρηστο μενού

Μεγάλος όγκος κάρτας μνήμης

Καλή μουσική και δυνατή

Συνδεσιμότητα με όλα τα μέσα

Καλό Gps (Α-GPS)

Online Storing

Γρήγορος Επεξεργαστής

Άψογος συντελεστής Τιμή / Απόδοση

Πολλές λειτουργίες βίντεο-εικόνας

Παίζει ταινίες με ικανοποιητική απόδοση και ευκρίνεια

Ράδιο με RDS

Καλή κεραία και καλό σήμα (cosmote εχω)

Ωραια σχεδιαση

Πολυ σπανια τρωει κολληματα (ειδικα με το νεο firmware στις 15 μερες μονο μια φορα και αφου το πιεσα με εγκαταστασεις και αλλες χρησεις ταυτοχρονα)

Μειον

Τρίζουν λίγο τα πλαστικά

Το ρολόι χάνει 1-2 λεπτά κάθε εβδομάδα

Χαμηλή ένταση ακουστικού (του αυθεντικού της ΝΟΚΙΑ)

Χαμηλής ποιότητας φωτογραφία για 3.2 Mpxls

Η οθόνη αφής θέλει καθάρισμα συνέχεια για να μην γεμίσει βρωμιες (αυτό το έχουν όλα τα κινητά αφής αλλωστε)

Η κλασσικη σχισμη πανω δεξια που ισως βαλει σκουπιδακια στο κινητο εσωτερικα (σχεδον απιθανο)

Η γραφιδα ειναι πλαστικη και υποπτη για ευκολη φθορα

Αν φαει κολλημα πρεπει να βγαλεις την μπαταρια οπωσδηποτε

Αη - Phone

Εγω ως κυριότερο μείον θα έλεγα τη φωτογραφική του μηχανή σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.Βγάζει θόρυβο στα σκοτεινά σημεία της εικόνας και την κάνει χάλια.Οταν ο φωτισμός είναι καλός,οι φωτό είναι καλές.Στο θέμα αυτονομίας μάλλον τα πάμε καλά.Ειμαι στην τριτη φόρτιση και ο δεικτης της μπαταρίας έχασε την πρώτη του γραμμή μετα απο 40 ώρες!!!Πρωτοφανές αυτο για ΝΟΚΙΑ!!!

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Μειον

Το ρολόι χάνει 1-2 λεπτά κάθε εβδομάδα

Mε την τελευταια αναβαθμιση εχει λυθει αυτο το προβλημα.

Εχω το τηλέφωνο 5 μερες και ειμαι ευχαριστημένος σε ολα του τα σημεία.

Απο την 1η μερα του εκανα αναβάθμιση και δεν βρηκα καποια ελαττώματα στο s/w

Πριν ειχα το se k810 του οποιου η camera ηταν απλα τελεια !!! και ειχα τη δυνατοτητα να του αναβαθμιζω του οδηγους της (camera drivers), κυριως custom εκδοσεις.

Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στο Nokia 5800 ?

http://gfka-rc.blogspot.gr // RC Nitro Cars - RC Track

Εγω ως κυριότερο μείον θα έλεγα τη φωτογραφική του μηχανή σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.Βγάζει θόρυβο στα σκοτεινά σημεία της εικόνας και την κάνει χάλια.Οταν ο φωτισμός είναι καλός,οι φωτό είναι καλές.Στο θέμα αυτονομίας μάλλον τα πάμε καλά.Ειμαι στην τριτη φόρτιση και ο δεικτης της μπαταρίας έχασε την πρώτη του γραμμή μετα απο 40 ώρες!!!Πρωτοφανές αυτο για ΝΟΚΙΑ!!!

χωρις παρεξηγηση μαλλον δεν κανεις και πολλα με το κινητο...

προσωπικα 3 μερες μετα απο 4 φορτισεις φανατζουν πολυ καλες...

μιλαω,μηνυματα,wifi και στις δοκιμες το gps (που ενταξει τρωει ) αλλα και πριν απο αυτο απλα κραταγε λιγες ωρες παραπανω...

40 ωρες για μια μπαρα μου φαινονται υπερβολικες...

Καλημέρα σε όλους.

Μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που συνάντησα προχθές.

Ο ξάδερφός μου είναι κάτοχος ενός 5800, το Σαββάτο το έδωσε στον γιο του για να τον κρατήσει ήσυχο βάζοντάς του ένα τραγουδάκι, ο πιτσιρικάς είναι 1ος έτους.

Μετά απο αρκετή ώρα στα χέρια του μικρού, το τηλέφωνο δεν δείχνει καμία επαφή εκτός απο αυτές που είναι στην sim στο phonebook (παρόλο που η επιλογή είναι τσεκαρισμένη).

Όταν κάποιος καλεί στο κινητό και ήταν περασμένος στον κατάλογο, χτυπάει κανονικά το όνομα του καλούντος.

Καμία ιδέα για το πως να επαναφέρω τις επαφές να τις δείχνει στον κατάλογο?

Τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω!!!! :)