Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 2

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μια χαρά αναγνωρίζει τα ελληνικά αλλά θα κάτσεις να γράψεις μήνυμα με αυτόν τον τρόπο; Εκτός και αν έχεις άφθονη ώρα για χάσιμο.

δεν ειπα οτι δε τα αναγνωριζει αλλα κανει καποια λαθη οποτε προτιμαω τον "πατροπαραδοτο" τροπο που ειναι και σιγουρος και τον εχω συνηθισει...

//οταν ειχα βαλει την "εκμαθηση" για τα γραμματα δε ξερω γιατι αλλα σε 5-6 γραμματα οτι και να εβαζα το μπερδευε με το /

δεν ειπα οτι δε τα αναγνωριζει αλλα κανει καποια λαθη οποτε προτιμαω τον "πατροπαραδοτο" τροπο που ειναι και σιγουρος και τον εχω συνηθισει...

//οταν ειχα βαλει την "εκμαθηση" για τα γραμματα δε ξερω γιατι αλλα σε 5-6 γραμματα οτι και να εβαζα το μπερδευε με το /

και εμενα μου το εκανε αυτο επειδη εμοιαζαν πολυ με το / οπως πχ το Υ οπως το γραφω.

----------------------------------------------

Παντως μια καλη λυση στην γραφη αυτη ειναι να γραφετε με κεφαλαια γραμματα για να μην μπερεδευει κλασσικα το α με το οι και τ με το λ κλπ. Δοκιμαστε το και βαλτε γρηγορη ταχυτητα γραφης απο τις ρυθμισεις... παντως τα αγγλικα δουλευουν οντως πολυ καλυτερα!

εννοει οτι κανει και λαθη φυσικα και λογικο ειναι αλλα επισης οτι αν μαθεις το πληκτρολογιο ειναι πολυ πιο γρηγορο και φυσικα το qwerty ακομα πιο γρηγορο αλλα φυσικα στην αρχη θελει να το συνηθισεις λιγο σαν καινουργιο πραγμα αν δε το εχεις ξαναδουλεψει.

Διαφωνω. το κλασσικο πληκτρολογιο με γραφιδα και Τ9 λεξικο ειναι πολυ γρηγορο και απο τα πρωτα 5 λεπτα που το αγορασα το ειχα συνηθισει. Δοκιμαστε ειδικα στο landscape mode (γυρισμενο οριζοντια) ειναι ακομα πιο καλο...

Αη - Phone

καλησπερα παιδια.εδω και λιγες μερες το 5800 μου παρουσιασε καποια προβληματα.

1)Το κοκκινο κουμπι δεν λειτουργει παρα μονο στις κλησεις

2)Το κουμπι της καμερας δεν λειτουργει και χρειαζεται να κανω ολη την διαδρομη για να μπω στην καμερα.

3)Μου βγαζει ακυρα landscape mode.

4)Κολλαει παρα πολυ.

Οποιος θα μπορουσε να με βοηθησει 8α του ειμουν ευγνωμων.Ευχαριστω εκ των προτερων

Α και μια μικρη διευκρινηση.Μπορει καποιος να μου στειλει σε pm το Link απο το <<μαγαζακι>>?

Κάνε αντίγραφο των δεδομένων σου μέσω pc suite και από την συσκευή (διαχείριση αρχείων - αντίγραφο ασφαλείας) αλλά μην επιλέξεις να σώσεις τις ρυθμίσεις σε κανένα αντίγραφο. Κάνε φορματ σε τηλέφωνο και κάρτα μνήμης και, λογικά, θα στρώσει.

Νέες ενημερώσεις είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής Ενημέρωση Εφαρμογών.

http://img395.imageshack.us/img395/88/scr000001.jpg

http://www.nokiausers.net/Applications/Nokia-5800-XpressMusic-gets-new-ApplicationUpdates-Ovi-Contacts-LiveTV.html

καλησπερα παιδια.εδω και λιγες μερες το 5800 μου παρουσιασε καποια προβληματα.

1)Το κοκκινο κουμπι δεν λειτουργει παρα μονο στις κλησεις

2)Το κουμπι της καμερας δεν λειτουργει και χρειαζεται να κανω ολη την διαδρομη

έχεις vodafone? βάλε να ξεκινα το κινητο με καποια εικονα και θα στρωσει.

Αη - Phone

Θα το προτείνατε δηλαδή για την επόμενη αγορά κάποιου ή καλύτερα να κοιτάξει άλλα μοντέλα?

Σαν γραφή (απ' ότι έχω καταλάβει έχει 3 τρόπους) βολεύει αν θέλει να γράψει κανένας ή είναι ελαφρώς δύσχρηστο?

Σαν γραφή με βολεύει το εικονικό πληκτρολόγιο με Τ9...ακόμα και χωρίς γραφίδα.Εγω θα το πρότεινα σαν συσκευή,με κέρδισε απο την πρώτη στιγμή.

Επιφυλάσσομαι μόνο στο θεμα της ποιότητας κατασκευής,όπου ο χρόνος θα δείξει...

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Και εγώ το είχα στην αρχή αλλά μετά έστρωσε και δεν μου το έχει κάνει ξανά. Δεν του έκανα ούτε φορμάτ ούτε κάτι άλλο.

Αν δεν βαριέσαι δοκίμασε να κάνεις φορμάτ..

Τελικά το έκανα αλλά δεν είδα φως.

Θα μπορούσε μήπως κάποιος να μου πει ποιο είναι το product code για μπλε ελληνικό 5800; Ευχαριστώ.

Ok το βρήκα!

Nokia 5800d-1 XpressMusic (RM-356): 0573762 (Black) / 0559395 (Blue) / 0559299 (Red)

έχεις vodafone? βάλε να ξεκινα το κινητο με καποια εικονα και θα στρωσει.

οκ θα το δοκιμασω και αυτο..

Υπάρχει κάποιος που έχει εγκαταστήσει το Skype στο Nokia 5800?

Αν, ναι, παρακαλώ προς ενημέρωση.

Μέσω της σελίδας του Skype μου ζητάει να δώσω τον αριθμό του κινητού μου, υπάρχει άλλος τρόπος; και ποιο πολύ θέλω να ξέρω αν παίζει με το κινητό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...μπορεί ίσως να έχει γραφτεί και συγνώμη γιαυτό έαν έχει ξαναειπωθεί.......Όλα εντάξει με το Garmin έχω όμως μια απορία σχετικά με το Gps.

Διαπίστωσα ότι για να βρει του δορυφόρους απαιτείται σύνδεση Internet απο τον διακομιστή της κινητής τηλεφωνίας. Παλεύω τόσες μέρες για να κατεβάζει αρχικά τα στοιχεία απο Wifi σύνδεση αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί; Το λέω διότι με GPRS υπάρχει κάποια σχετική χρέωση. Πήγα στις ρυθμίσεις στο κινητό αλλά δεν γίνεται τίποτα και μάλιστα για διακομιστή εντοπισμού θέσης έχει μόνο το internet της κινητής τηλεφωνίας και όχι επιλογή για Wifi δίκτυο. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να κατεβάζει τα δεδομένα των δορυφόρων απο wifi δίκτυο;

Λογικό είναι αυτό αφού τα δεδομένα που κατεβάζει είναι για βρει πιο γρήγορα την θέση σου χρησιμοποιώντας τις κεραίες κινητής. Αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει μέσω wifi αφού δε θα μπορούσενα δώσει πληροφορίες σχετικά με το που είσαι. Επίσης αυτό δεν είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το gps αλλά βοηθάει μόνο να βρεις γρηγορότερα σήμα. Αν θες το απενεργοποιείς..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Λογικό είναι αυτό αφού τα δεδομένα που κατεβάζει είναι για βρει πιο γρήγορα την θέση σου χρησιμοποιώντας τις κεραίες κινητής. Αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει μέσω wifi αφού δε θα μπορούσενα δώσει πληροφορίες σχετικά με το που είσαι. Επίσης αυτό δεν είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το gps αλλά βοηθάει μόνο να βρεις γρηγορότερα σήμα. Αν θες το απενεργοποιείς..

Μίσο λεπτό άρα η χρέωση ισχύει έτσι;

Στη Τοποθεσία->Εντοπισμός θέσης->Μέθοδοι εντοπισμού θέσης υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:

Υποβοηθούμενο GPS

Bluetooth GPS

Ενσωματωμένο GPS

Βάσει δικτύου

Εγώ έχω επιλέξει μόνο το ενσωματωμένο GPS και τη θέση την βρίσκει κανονικά.

Αλήθεια ξέρουμε πόσο κοστίζει η χρέωση; Η χρέωση απο ότι κατάλαβα γίνεται μόνο τη πρώτη φορά που μπαίνεις σωστά;

Απάντηση:

Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 5th Edition Platform FAQ:!::!::!::!::!::!:

γινεται καθε φορα που το ανοιγεις και σε χρεωνει 4-5 kb απλα για να βρει γρηγοροτερα στοιχεια..

καθε φορα που ειναι κλειστο και το ανοιγεις αυτη η χρεωση...

ερωτηση δικια μου τωρα...

παρατηρω οτι οταν ειναι στα τελευταια η μπαταρια και εχει βγαλει καποιες προειδοποιησεις οτι εξαντλειται

τοτε αν τυχον και το κλεισω δεν ξανανοιγει μεχρι να το φορτισω...

φανταζομαι ειναι κατι σαν αυτοπροστασια αλλα ηθελα να το επιβεβαιωσω και επισης με ξενιζει καπως διοτι

κανονικα ειχε περιθωριο ακομα πιστευω...

επισης δυστυχως κραταει λιγο μου φαινεται αλλα ακομη ειμαι στις πρωτες φορτισεις και κανω διαφορα με εγκαταστασεις..

ελπιζω να βελτιωθει λιγο η διαρκεια...

Eιμαι αναμεσα στο 5800 και στο samsung s8000. Επειδη μου ειναι σχεδον αδυνατο να διαβασω περιπου 600 σελιδες, αν γινεται να μου πειτε εν συντομια κυριως τα αρνητικα του και αν γινεται και τα θετικα του. Ευχαριστω πολυ...

Ποιες 600 σελίδες…

75 σελίδες είναι όλες κι όλες.

Άλλωστε γι αυτό υπάρχει και η αναζήτηση.

Κάνε μια αναζήτηση με σχετικές λέξεις και θα βρεις συνόψεις που έχουν κάνει αρκετές φορές κάποια μέλη.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Eιμαι αναμεσα στο 5800 και στο samsung s8000. Επειδη μου ειναι σχεδον αδυνατο να διαβασω περιπου 600 σελιδες, αν γινεται να μου πειτε εν συντομια κυριως τα αρνητικα του και αν γινεται και τα θετικα του. Ευχαριστω πολυ...

http://www.geekwithlaptop.com/compare-mobile-phones/Nokia-5800-Navigation-Edition-Samsung-S8000-Jet-4004_3642

και σε καλυπτει πληρως... αλλα μονο και μονο που το samsung δεν εχει λειτουργικο... μακρια!

Αη - Phone

Tι διαφορα θα εχει το navigation edit απτο xpress music??απρεπιπτοντως που μπορω να βρω το θεμα του νοκια που ειναι στο παραπανω σαιτ?

Ειναι λογικο που στη "ληψη" υπαρχει μονο το ovi store και τιποτα αλλο??εχει καμια σχεση που στο store δεν μου ανοιγει??

:w00t:

Είναι ακριβώς τα ίδια κινητά από πλευράς hardware.

Το Navigation Edition θα έρχεται με δωρεάν πλοήγηση στο OVI Maps για πάντα.

Διαφορές επίσης υπάρχουν και στα περιεχόμενα της συσκευασίας. Στο σελίδα του, στο site της Nokia θα τα βρεις.

Η υπηρεσία Λήψη, έκλεισε και αντικαταστάθηκε από το OVI Store.

Οπότε είναι λογικό αυτό που σου συνέβη.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...

Αν κάποιος που έχει το 5800 XM αλλάξει το Product Code του σε αυτό του Navigator, θα μπορεί

μέσω firmware update να βάλει τους χάρτες του OVI που έχουν άδεια χρήσης εφόρου ζωής;;

Mobile : iPhone 12 ProMax 256GB Pacific Blue / iOS 14.2 (A2411)
Provider : Vodafone GR Giga Unlimited Ultra
===
Tablet : iPad  Pro 5th Gen 12.9" Wi-Fi/LTE 2021 256GB: iOS 15.2.1

θεωρητικα γινεται αλλα αφου αλλαχτει θα πρεπει να γινει πληρες firmware update για να εγκατασταθει εκτος των αλλων και το αντιστοιχο ovimaps που μαλλον θα ειναι νεα εκδοση.δηλαδη μαλλον θα σβηστουν τα παντα στο κινητο σαν hard reset

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

θεωρητικα γινεται αλλα αφου αλλαχτει θα πρεπει να γινει πληρες firmware update για να εγκατασταθει εκτος των αλλων και το αντιστοιχο ovimaps που μαλλον θα ειναι νεα εκδοση.δηλαδη μαλλον θα σβηστουν τα παντα στο κινητο σαν hard reset

Δε θα υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με τα ΙΜΕΙ των Navigation Edition ώστε να μη μπορούν να μπουν τα απλά 5800, ακόμα και με αλλαγμένο product code; :worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

Έκανα soft reset και δεν έγινε τίποτα, μετά έκανα φορματ μονο στη μνήμη κινητού και η "Aναζήτ. WLAN" επανήλθε στην επιλογή σύνδεσης, στα καλά καθούμενα βέβαια έφαγα κάνα δύοωρο μέχρι να ρυθμίσω το κινητό ξανά...

Tελικα τι εγινε?

Οπως αναφερουμε οταν κανουμε format στην μνημη του κινητου κανουμε και format στην καρτα. Εσυ καθαρισες ολα τα σκουπιδια στο C και αφησες τα σκουπιδια στο Ε απο οπου μπορει να ξεκινουσε το προβλημα οπως ηταν. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr