Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.. Το ui της κάμερας από το nubia z7 mini στη lollipop..

@paok πολύ καλή η star trail.. Στις βραδινές καλά τα πάει το p8, αλλά πιστεύω ότι με το s6 έχεις καλύτερα αποτελέσματα από παλιά δείγματα που έχεις ανεβάσει..

ΥΓ. Το DOF detection που χρησιμεύει?

ΥΓ 2. Το σκοπευτρο χωρίζεται από ένα σε δύο.. Ένα τετράγωνο και ένα στρογγυλό.. Το στρογγυλό είναι νομίζω για να σημαδεύεις τον ουρανό κτλ.. Για να μην σου καίει τις φωτογραφίες..

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα παιδιά.. Το ui της κάμερας από το nubia z7 mini στη lollipop..

@paok πολύ καλή η star trail.. Στις βραδινές καλά τα πάει το p8, αλλά πιστεύω ότι με το s6 έχεις καλύτερα αποτελέσματα από παλιά δείγματα που έχεις ανεβάσει..

ΥΓ. Το DOF detection που χρησιμεύει?

Η πρώτη φέρνει αρκετά σε lumia camera. Είναι real time οι αλλαγές που κάνεις στις ρυθμίσεις? Ή πρέπει να βγάλεις φώτο για να φανούν?

edit: Καλημέρα :p

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Η πρώτη φέρνει αρκετά σε lumia camera. Είναι real time οι αλλαγές που κάνεις στις ρυθμίσεις? Ή πρέπει να βγάλεις φώτο για να φανούν?

edit: Καλημέρα :p

Καλημέρα φίλε μου.. Είναι real time..

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Star Trails, Huawei P8...possibilities are endless

iso=800, shutter=1347 sec

18127500864_48bac0f938_c.jpg

Παρα πολύ καλό! Εξαιρετική!

@vagosvts7:

Το S6 δεν κανει τέτοια πραγματα, όπως αυτό. Προσωπικά προτιμαω μάλλον το Ρ8 απο αυτα που βλεπω που έχει περισσότερες δυνατότητες παρα την ρουτίνα της Samsung. Ο σκοπός είναι να μπορείς να παίξεις και λίγο αν θες.. :) και ας μην εχεις πιθανόν την "τέλεια" πρωινή φωτο.

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Paok, το Huawei P8, φαίνεται αξιόλογη κάμερα γενικά. Ποιος είναι ο μέγιστος χρόνος έκθεσης; (είδα στις γραμμές των αστεριών γύρω στο 20λεπτο??? :blink:)

Για το CM1, το μέγιστο αρνητικό για σύγκριση είναι όντως το κόστος του, αλλά και η σπανιότητά του. Ίσως γι αυτό να διατηρεί ακόμη την αξία του. Λογικά άμα βγει ο διάδοχός του θα πέσει η τιμή του πρώτου.

Για το Asus zoom, μου είχε αρέσει πολύ εμφανισιακά, βέβαια έμοιαζε σχεδόν σαν αντιγραφή του 1020! Έχει εσωτερικό οπτικό ζουμ, δηλαδή γίνεται κάτω από το κάλυμμα της κάμερας. Γενικά από κάμερες της Κίνας προσωπικά, μόνο της Meizu μου έχει αρέσει πάρα πολύ κι ας μην έχει ζουμ. Αν θέλεις ζουμ, καλύτερα πάρε από τα πρόσθετα Universal (τηλεσκοπικοί φακοί) που είναι οικονομικοί και ταιριάζουν σε όλες σχεδόν τις συσκευές...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

@vagosvts7:

Το S6 δεν κανει τέτοια πραγματα, όπως αυτό. Προσωπικά προτιμαω μάλλον το Ρ8 απο αυτα που βλεπω που έχει περισσότερες δυνατότητες παρα την ρουτίνα της Samsung. Ο σκοπός είναι να μπορείς να παίξεις και λίγο αν θες.. :)

Εννοείτε συμφωνώ σε αυτό .. και εγώ πλέον έτσι είμαι ..κάποτε τραβούσα auto φωτογραφίες σε όλα τα κινητά μου ..Διάβασα απόψεις από το παρόν νήμα , έμαθα μερικά πραγματάκια και άρχισα να εξοικειώνομαι με manual ρυθμίσεις , όπως slow shutter , κτλ ..Το καλό είναι ότι μου τα παρέχει και η συσκευή που έχω στη κατοχή μου .. Αλλά άμα δεν είχα ψαχτεί στο νήμα αυτό , παίζει να τραβούσα ακόμα στο αυτόματο :p

Edited by vagosvts7

για δειτε και αυτα τα λιγα σε low light (απλα με το s6 εχω βγαλει auto,iso 200,iso 400!!με το g2 δεν γινόταν να παιξω με το iso γιατι απλα και στο 1600 που το εβαλα παλι σκοταδια ειχε!!)και στα δυο φοτο εχω εστιάσει στο ιδιο σημείο!!για πειτε την γνωμη σας παιδες τι λάθη εχω κανει και αν γιναταν να της εβγαζα καλυτερα!!(να μαθαίνουμε κιολας!!!!:p)γιωργο τι λες καλες ειναι??

αυτα του dropbox ειναι s6 kai g2 box!!!

Κοιτα δεν ειναι κατι φοβερο αλλα καθεται πολυ καλα το g2..παντα ηταν αξιολογη καμερα ποσο μαλλον για την ηλικια και για τα χρηματα του.

----- προσθήκη μηνύματος 76 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι και μια πρωτοτυπη φωτο που δεν εχει ξαναανεβει στο νημα.

Πολυ καλη μπραβο! Πως δουλευει? κραταει 23 λεπτα ανοιχτο τον φακο η τραβαει και κανει stiching?

Σημερα πηρα το mx4. Το δοκιμαζω και σας λεω εντυπωσεις.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@Demon

Γιώργο έκανα αρκετά τεστ.

Η FV5 δίνει χειρότερα αποτελέσματα όσο μειώνεται το φως.

Αντιθέτως και παραδόξως τα πάει λίγο καλύτερα σε φώτο με ιδανικό φωτισμό.

Δίνει μεγαλύτερη οξύτητα κάτι που σημαίνει ότι η Samsung έχει μειώσει την επέμβαση της στο θέμα αυτό.

Επίσης τα χρώματα είναι πιο ζωντανά και το κοντράστ αυξημένο.

Για να φέρω τις φωτο της Samsung στο ίδιο επίπεδο πρέπει να αυξήσω το contrast, να δώσω μερικά + σε κορεσμό χρωμάτων και λίγη όξυνση.

Σε εσωτερικούς χώρους αν ο φωτισμός προέρχεται από φως ημέρας υπερτερεί και πάλι η FV5 ένα κλικ στα ίδια πράγματα.

Μόλις όμως βραδιάσει παθαίνει καθίζηση. Ανεβάζει περισσότερο το ISO στο 640 με 1/33 έναντι του 320 1/11 της κάμερας Samsung.

Μπορώ να παίξω με το ISO αλλά δεν λέει.

Στις αργές ταχύτητες που θέλει τρίποδο κρατά το μέγεθος της φώτο υπερβολικά χαμηλά οπότε πάλι δεν αξίζει.

Κλασσικοι αλγοριθμοι της samsung...βεβαια το οτι εχει διαφορα ειναι καλο, σημαινει οτι προσπερναει τους αλγοριθμους και παιζει μονο του με την καμερα.

Να σου πω την αληθεια μου στις βραδυνες σε ολα τα κινητα μου ακομα και με το 1020, παντα μα παντα παιζω με το iso...Δοκιμασε να τραβηξεις με 200-400 και με τα 2 προγραμματα...Το να αλλαξεις το iso και να τα αφησεις ολα στο auto ειναι 3 δευτερολεπτα :)

Προγράμματα για κάμερα υπάρχουν πολλά. Υπάρχει κάποιο που να μπορείς να αποθηκεύσεις ρυθμίσεις που σου έδωσαν καλό αποτέλεσμα σε συγκεκριμένη κατάσταση φωτισμού & συνθηκών, έτσι ώστε να μην χάνεται χρόνος με τις ρυθμίσεις στο manual? Ένα preset 1,2,3 κλπ δηλαδή...
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

18127500864_48bac0f938_c.jpg

1347 secs και ο ουρανος ειναι τοσο μαυρος με iso 800? Που μενεις στην αλασκα? :p

Μηπως παιρνει 1347 καρε του 1 sec και τα ενωνει? Εχει λειτουργια star trails ή απλα το αφησες με ανοιχτο shutter και το μαζεψες καποια ωρα αργοτερα? Οπως το βλεπω δεν ειναι συνεχομενη η γραμμη των αστεριων, φαινεται να εχει γινει stacking.

Ενα μικρο update:

Mια πρωτη εικονα δειχνει οτι σε indoor low light, το mx4 εχει αισθητη διαφορα κατα του 1020...Eιτε με flash ειτε χωρις, το 1020 ειναι πολυ ανωτερο εκτος απο το white balance, στο οποιο το mx4 ειναι ανωτερο (υπολογιζει πιο σωστα στο auto).

Σε εξωτερικου χωρου με εντονο φωτισμο ειναι αρκετα κοντα αλλα ακομα δεν εχω εικονα 100% ειμαι στις συγκρισεις.

update2: Το mx4 σε indoor ΧΩΡΙΣ manual ρυθμισεις ειναι απαραδεκτο! Με manual βλεπω φως ευτυχως!! :)

----- προσθήκη μηνύματος 45 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

1347 secs και ο ουρανος ειναι τοσο μαυρος με iso 800? Που μενεις στην αλασκα? :p

Μηπως παιρνει 1347 καρε του 1 sec και τα ενωνει? Εχει λειτουργια star trails ή απλα το αφησες με ανοιχτο shutter και το μαζεψες καποια ωρα αργοτερα? Οπως το βλεπω δεν ειναι συνεχομενη η γραμμη των αστεριων, φαινεται να εχει γινει stacking.

Λογικα δεν πρεπει να μενει ανοιχτος ο φακος 23 λεπτα πρεπει να συμβαινει αυτο που λες.

Edited by demon2411

@vagosvts7:

Το S6 δεν κανει τέτοια πραγματα, όπως αυτό. Προσωπικά προτιμαω μάλλον το Ρ8 απο αυτα που βλεπω που έχει περισσότερες δυνατότητες παρα την ρουτίνα της Samsung. Ο σκοπός είναι να μπορείς να παίξεις και λίγο αν θες.. :) και ας μην εχεις πιθανόν την "τέλεια" πρωινή φωτο.

ευχαριστω πολυ...να σαι καλα!

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

χα χα καλο αυτο με την Αλασκα...

Τωρα πως ακριβως δουλευει δε ξερω.Εχει ξεχωριστη λειτουργια star traces.

Οταν πατας για να τραβηξει φαινεται σαν να κανει εγγραφη βιντεο.Βασικα εχω την αισθηση οτι σε αυτη τη λειτουργια το shutter τεινει προς το απειρο.Δηλαδη και 3 ωρες να το ειχα ανοιχτο...εκεινο θα συνεχιζε να γραφει την κινηση των αστεριων.

Καθως περνανε τα λεπτα βλεπεις τα trails να σχηματιζονται στην οθονη.

Μια μικρη βοηθεια απο οποιον ξερει. Τι ειναι αυτη η ρυθμιση που βρηκα στις ρυθμισεις της καμερας του τηλ. και τι κανει? Ευχαριστω εκ των προτερων.

@Demon

Φυσικά και παίζω με το auto. Ενδεικτικά έδωσα τι κάνει η FV5 σε auto για να δείξω ότι το software της ανεβάζει περισσότερο από το official.

Έκανα δοκιμές με manual iso αλλά και πάλι βγάζει αρκετό θόρυβο και όσο κατεβαίνει το ISO χάνει σε λεπτομέρεια.

Στα Note σε εσωτερικούς χώρους με φωτισμό δωματίου την καλύτερη απόδοση έχει με auto HDR όπου δίνει iso 320 με 1/8 - 1/13 ανάλογα με την φωτομετρηση.

Καμία σχέση με τον αλγόριθμο του S6.

Γενικά είμαι ευχαριστημενος από την κάμερα αν αναλογιστουμε την χρήση για την οποία προορίζεται η συσκευή αυτή.

Δεδομένου του αισθητήρα που φοράει, αν διεθεται πλήρεις manual ρυθμίσεις θα ήταν αναμεσα στις κορυφαιες πάρα το f2.2

Σε εξωτερικά ημερήσια είναι άψογη, σε δωμάτιο εκτός προσώπων το ίδιο καλή.

Αν υπάρχουν πρόσωπα χρειάζεται κοντινά πλάνα που με φλας δίνουν αποτελέσματα πολύ πάνω από τον μέσο όρο συσκευών με Led flash.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μια μικρη βοηθεια απο οποιον ξερει. Τι ειναι αυτη η ρυθμιση που βρηκα στις ρυθμισεις της καμερας του τηλ. και τι κανει? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Zero Shutter Delay

Μηδενική καθυστέρηση Κλείστρου

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Λογικα δεν πρεπει να μενει ανοιχτος ο φακος 23 λεπτα πρεπει να συμβαινει αυτο που λες.

χα χα καλο αυτο με την Αλασκα...

Τωρα πως ακριβως δουλευει δε ξερω.Εχει ξεχωριστη λειτουργια star traces.

Οταν πατας για να τραβηξει φαινεται σαν να κανει εγγραφη βιντεο.Βασικα εχω την αισθηση οτι σε αυτη τη λειτουργια το shutter τεινει προς το απειρο.Δηλαδη και 3 ωρες να το ειχα ανοιχτο...εκεινο θα συνεχιζε να γραφει την κινηση των αστεριων.

Καθως περνανε τα λεπτα βλεπεις τα trails να σχηματιζονται στην οθονη.

Οκ καταλαβα, αυτο που κανει ουσιαστικα ειναι να τραβαει πολλες ληψεις την μια πισω απο την αλλη με εκθεση λιγα sec η καθε μια, αναμεσα μπορει να τραβαει και dark frames, δηλαδη τελειως μαυρα καρε, ωστε να σου βγαζει τελειως μαυρο τον ουρανο και να μαζευει τα hot pixels. Καλη φαση που το κανει αυτοματα, οτι και να πεις ειναι συν και τωρα το καλοκαιρι θα εχεις την ευκαιρια να κανεις και καλυτερα. Αν στρεψεις το κινητο προς τον πολικο αστερα θα μπορεσεις να κανεις τα αστερια να κινουνται κυκλικα με κεντρο το πολικο αστερα που θα μενει σταθερος.

Νέκρα έπεσε βλέπω στο νήμα .. Μάλλον όλοι περιμένουμε το συγκριτικό από το Γιώργο .. lumia 1020 VS meizu mx4 ...Μετά θα ξανά πάρει φωτιά πάλι το νήμα :lol: Edited by vagosvts7

Νέκρα έπεσε βλέπω στο νήμα .. Μάλλον όλοι περιμένουμε το συγκριτικό από το Γιώργο .. lumia 1020 VS meizu mx4 ...Μετά θα ξανά πάρει φωτιά πάλι το νήμα :lol:

σωπα μωρε σιγα...δεν νομιζω οτι ενδιαφερει κ πολλους...λιγο πολυ ειναι ανισο αλλα θα δουμε...σκεψου μονο οτι το μονο που εχω κανει απο το πρωι ειναι μια κληση με το μχ...ολες τις υπολοιπες ωρες τραβαω φωτο..θα ειναι μεγαλο το συγκριτικο..!!:p:ninja:

σωπα μωρε σιγα...δεν νομιζω οτι ενδιαφερει κ πολλους...λιγο πολυ ειναι ανισο αλλα θα δουμε...σκεψου μονο οτι το μονο που εχω κανει απο το πρωι ειναι μια κληση με το μχ...ολες τις υπολοιπες ωρες τραβαω φωτο..θα ειναι μεγαλο το συγκριτικο..!!:p:ninja:

ε οχι και ανισο...στηθος με στηθος τα βλεπω

Light Painting...Huawei P8...possibilities are endless

18158242033_5c8dd3b2e2_c.jpg

Edited by paok4270

Αυτό που αγοράζεται συσκευές για συγκριτικά.... Πόση τρέλα μαζεμένη σε αυτό το νήμα???:lol: :lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

ε οχι και ανισο...στηθος με στηθος τα βλεπω

Light Painting...Huawei P8...possibilities are endless

18158242033_5c8dd3b2e2_c.jpg

Θα μας τρελάνει αυτό το Ρ8...

Αυτό πως το έκανες; Τράβαγε ή συσκευή με ανοικτό κλείστρο και εγραφες στον αέρα με φωτεινο αντικείμενο;;

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Θα μας τρελάνει αυτό το Ρ8...

Αυτό πως το έκανες; Τράβαγε ή συσκευή με ανοικτό κλείστρο και εγραφες στον αέρα με φωτεινο αντικείμενο;;

Ωραιο και πρωτοτυπο! μπραβο!

Ναι Κωνσταντινε, βαζεις ενα ευλογο χρονικο οριο και ζωγραφιζεις...light paint ;)

Λοιπον κυριοι εχω τραβηξει πανω απο 70 φωτογραφιες mx4 vs 1020. Θα ειναι ισως απο τα μεγαλυτερα συγκριτικα που εχω κανει.

Για να μην ανοιγετε μια μια τις φωτο, θα τις ανεβασω ολοκληρες και μετα θα τις κανω thumbnail γιατι θα επιβαρυνω πολυ το νημα, αν συμφωνουν και οι mods.

----- προσθήκη μηνύματος 38 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αυτό που αγοράζεται συσκευές για συγκριτικά.... Πόση τρέλα μαζεμένη σε αυτό το νήμα???:lol: :lol:

Eσυ να μην το δεις αμα δεν θες!! :lol::p:p

Πλακα πλακα ειμαστε λιγο αρρωστοι....

Εγώ μόλις ανέβασα 2 βιντάκια του ΜΧ4 σε 4K και 1080p.

Αυτό που παρατήρησα: Οι codecs όπως έχουν του ΜΧ4 έχουν θέμα τόσο στο youtube (μου το απέρριψε στην επεξεργασία και αναγκάστηκα να το φιλτράρω με ένα πρόγραμμα που googlara το handbrake).

Επίσης και το PC μου (το desktop μου αυτή τη φορά) δεν τα αναπαράγει στο vlc , κατέβασα το Klite codec pack, και μετά από δοκιμή πολλών προγραμμάτων αναπαραγωγής (vlc, gom, wondershare κλπ), τελικά αυτό που αναπαράγει το αυθεντικό αρχείο 4Κ του ΜΧ4 καλά, είναι το πρόγραμμα που εγκαθίσταται με τους παραπάνω codecs, το MPC-HC.

1080p: https://youtu.be/lGK61MhqW_M

4K: https://youtu.be/pk-eISCqkMI

Edit: Τώρα μόλις βλέπω πρόβλημα στην αναπαραγωγή Online του 4Κ. Μάλλον πρέπει να το κατεβάσετε.

2ον, τα πρωτότυπα κλιπάκια είναι καλύτερα (νομίζω) σε ποιότητα.

Edited by navi55
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Εδώ μερικοί σκεφτόμαστε να πάρουμε το CM1 για τριπλό συγκριτικό - "Τιτανομαχία" των 808, 1020 και CM1, τι λες τώρα; :p

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

@paok Light Painting Άπαιχτη η φωτογραφία , καλιτεχνική και πρωτότυπη .. Μπράβο !! Edited by navi55

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...