Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είπα να γραφτώ κι εγώ επιτέλους στο paypal για να το χρησιμοποιήσω για να αγοράσω κάτι και ήδη έχω απορία που με ένα απλό google δεν έβγαλα άκρη :O:

1. Όταν πάω να γραφτώ και μου ζητάει όνομα και επώνυμο. Ξέρω ότι πρέπει να βάλω το πραγματικό μου όνομα αλλά πρέπει να το γράψω με ελληνικά ή λατινικά στοιχεία;

2. Στην ταυτότητα έχω 2 "βαφτιστικά" ονόματα, να βάλω και τα δύο με παύλα στη μέση;

3. Αν πρέπει να το γράψω με λατινικά, ποια λατινική "ορθογραφία" του ονόματος να βάλω, του διαβατηρίου ή της τράπεζας που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω (είναι διαφορετικές);

Είπα να γραφτώ κι εγώ επιτέλους στο paypal για να το χρησιμοποιήσω για να αγοράσω κάτι και ήδη έχω απορία που με ένα απλό google δεν έβγαλα άκρη :O:

1. Όταν πάω να γραφτώ και μου ζητάει όνομα και επώνυμο. Ξέρω ότι πρέπει να βάλω το πραγματικό μου όνομα αλλά πρέπει να το γράψω με ελληνικά ή λατινικά στοιχεία;

2. Στην ταυτότητα έχω 2 "βαφτιστικά" ονόματα, να βάλω και τα δύο με παύλα στη μέση;

3. Αν πρέπει να το γράψω με λατινικά, ποια λατινική "ορθογραφία" του ονόματος να βάλω, του διαβατηρίου ή της τράπεζας που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω (είναι διαφορετικές);

1. Λατινικά.

2. Χωρίς παύλα. πχ Maria Eleni Papadopoulou

3. Δεν ξέρω :p Μου φαίνεται πιο λογικό όμως να είναι όμοιοι οι χαρακτήρες με αυτούς της τράπεζας.

1. Λατινικά.

2. Χωρίς παύλα. πχ Maria Eleni Papadopoulou

3. Δεν ξέρω :p Μου φαίνεται πιο λογικό όμως να είναι όμοιοι οι χαρακτήρες με αυτούς της τράπεζας.

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω σύντομα.

Για το 3 πάντως, είναι φοβερό, έχω 7-8 πλαστικά από διάφορες κάρτες από διαφορετικές τράπεζες και δεν υπάρχουν δύο που να γράφουν ακριβώς το ίδιο πράγμα επάνω...

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω σύντομα.

Για το 3 πάντως, είναι φοβερό, έχω 7-8 πλαστικά από διάφορες κάρτες από διαφορετικές τράπεζες και δεν υπάρχουν δύο που να γράφουν ακριβώς το ίδιο πράγμα επάνω...

Εγώ που είχα στο paypal δύο κάρτες που δεν ήταν ακριβώς ίδιο το όνομα μου, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

• 2 weeks later...

Καλησπερα σε ολους εχω κανει μια παραγγελια απο τις 23/4/2012 δεν εβλεπα να μου στελνει το δεμα.

Κανω την πρωτη κινηση για να παρω τα χρηματα μου πισω στις May 9, 2012 δηλαδη μετα απο περπου 20 μερες.

Ε μετα απο 3 μερες στις 12/5 μου το εστειλε με DHL,στην αρχη μου ελεγε και λαθος tracking number μεχρι και τις 24 περιπου εγω ενδιαμεσα εκανα ακομα ενα refund στις 20/5 για να δω τι θα γινει.

Τελος παντων το βρηκαμε το δεμα,παιρνω τηλεφωνο απο τις 15 ηταν εδω.Μου ειπαν μονο για να το παρεις πρεπει να πληρωσεις φορους (τοσα δεν θυμαμαι ποσο),για τον εκτελωνισμο (τοσα) και τα εργασιακα(αλλα τοσα) συνολο κανα 150 πραγματα αξιας 200 ευρω,τους λεω δεν πληρωνω,μου λενε δεν γινεται να μην πληρωσεις και να τα παρεις.Του λεω θα πληρωσω και καλα για κατι που εστειλα για επισκευη τοσα χρηματα για να το παρω φτιαγμενο,του λεω δεν επαιρνα καινουργιο καλυτερα!!!

Τελος παντων τους λεω στους αλλους στο εξωτερικο οτι δεν μπορω να το παρω γιατι μου ζητανε τοσα λεφτα,τους λεω στειλτε ενα τιμολογιο οτι κανουν 22$ ειναι το ελαχιστο για να μην πληρωσεις καθολου φορους.

Μου λενε στην DHL εμεις δεν το δεχομαστε...τελος παντων με τα πολλα το δεμα επιστρεφει στον αποστολεα,αλλα ο αποστολεας εμενα δεν μου απαναταει ενω εχω πληρωσει 200 ευρω.

Στις Jun 3, 2012 εκανα το 3ο refund αλλα τιποτα και εχθες το 4ο Jul 2, 2012.

Την βοηθεια σας τι να κανω???

Εχουμε καποιο τηλεφωνο εδω στην ελλαδα για να μιλησω με την paypal?

Οποιος εχει καποια ιδεα αας την ριξει.....

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αν έχεις πληρώσει με πιστωτική , πήγαινε στην τράπεζα σου και πές ότι δεν παρέλαβες και ότι θές να ακυρώσεις την συναλλαγή. Αν έχεις πληρώσει με υπόλοιπο που είχες στο PAYPAL, τα πράγματα δυσκολεύουν , θα περιμένεις απάντηση .

Καταρχήν δεν είναι θέμα του Paypal αλλά δικό σου.

Έπρεπε να έχεις υπόψιν σου ότι αν ψωνίζεις εκτός ΕΕ, κινδυνεύεις για τελωνείο. Υπάρχει σχετικό θέμα, που αναφερεται ξεκάθαρα το τι να προσέχουμε στις αγορές μας.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι έγινε η αποστολή με DHL, καθώς ως γνωστόν πάντα ζητάνε αυξημένα ποσά.

Το μόνο που μένει τώρα, αφού γύρισε το πακέτο στον αποστολέα, είναι να του ζητήσεις ευγενικά να σου στείλει πίσω τα χρήματα, μείον τα μεταφορικά, αφού είναι δική σου ευθύνη.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Οταν λες "τελος παντων με τα πολλα το δεμα επιστρεφει στον αποστολέα" το επέστρεψε, θα το επιστρέψεις; εχεις αποδεικτικό της επιστροφής?

και σε ποιο βήμα βρίσκετε το claim έχει αναλάβει το παυπαλ?

• 4 weeks later...
γεια θελω να με βοηθήσει καποιος ελαβα καποια χρηματα απο καποια συναλλαγη που εκανα και τα λεφτα φαινονται στο paypal αλλα δεν φαινονται στο λογαριασμο τραπεζης που εχω online ,πρεπει να κανω κατι εξτρα οπως Withdraw?

Κάνεις ανάληψη στο λογαριασμό τραπέζης σου.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

ευχαριστω για την απαντηση πηγα να το κανω δεν ειχαν μπει τα λεφτα απο το paypal και οταν ρωτησα τα κεντρικα με ειπαν να περιμενω 3 μερες η να κανω withdraw στο λογαριασμο μου για να τα παρω σε μια 2 μερες.....ισχυει ?

Αν κανεις withdraw , να ξερεις οτι το paypal θα κρατησει ενα ποσοστο επι το ποσου που θα αποσυρεις ως προμηθεια.

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

free είναι το withdraw για Ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει καμμία προμήθεια

Αλλά η τράπεζα σου ίσως κρατήσει κάτι ώς προμήθεια για εισερχόμενα εμβάσματα.

μια ερωτηση, εφτιαξα account, και εβαλα μια debit card από τη eurobank.

πάτησα να κάνει confirm την κάρτα (αν και αποτι καταλαβα δεν ειναι απαραίτητο, έτσι δεν ειναι?)

τεσπα, στο ebanking δεν φαίνεται κάποια κίνηση για να πάρω τον 4ψηφιο κωδικο.... πόσο καιρό κάνει συνήθως?

θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είναι άμεσο?

(επίσης αγορασα μια εφαρμογη απο το play store, και επίσης δεν φαίνεται στην κίνηση του λογαριασμού, παρά το γεγονός ότι το ποσό έχει αφαιρεθεί)

edit: υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο ότι δεν έκανα κάποια κίνηση για ενεργοποίηση της κάρτας? αν και ο υπάλληλος στην τράπεζα δεν μου είπε οτι χρειάζεται κάτι τέτοιο.. και τα λεφτά μου τα έβαλε αυτός με την κάρτα από ένα ΑΤΜ μέσα στο κατάστημα της τράπεζας... βέβαια δεν έβαλε pin.. πφφφ... δεν ξέρω τι παίζει, θέλω τα φώτα σας ;)

Edited by charlie_pace4

Εφόσον τα 2 site έδειξαν μήνυμα επιτυχούς συναλλαγής, η κάρτα είναι ενεργοποιημένη.

Κατά τ' άλλα, οι κινήσεις με το description ποτέ δεν φαίνονται αμέσως, αλλά μερικές εργάσιμες μετά.

μια ερωτηση, εφτιαξα account, και εβαλα μια debit card από τη eurobank.

πάτησα να κάνει confirm την κάρτα (αν και αποτι καταλαβα δεν ειναι απαραίτητο, έτσι δεν ειναι?)

τεσπα, στο ebanking δεν φαίνεται κάποια κίνηση για να πάρω τον 4ψηφιο κωδικο.... πόσο καιρό κάνει συνήθως?

θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είναι άμεσο?

(επίσης αγορασα μια εφαρμογη απο το play store, και επίσης δεν φαίνεται στην κίνηση του λογαριασμού, παρά το γεγονός ότι το ποσό έχει αφαιρεθεί)

edit: υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο ότι δεν έκανα κάποια κίνηση για ενεργοποίηση της κάρτας? αν και ο υπάλληλος στην τράπεζα δεν μου είπε οτι χρειάζεται κάτι τέτοιο.. και τα λεφτά μου τα έβαλε αυτός με την κάρτα από ένα ΑΤΜ μέσα στο κατάστημα της τράπεζας... βέβαια δεν έβαλε pin.. πφφφ... δεν ξέρω τι παίζει, θέλω τα φώτα σας ;)

Θα πρέπει να περιμένεις μια με δύο μέρες.

• 1 month later...

Έφτιαξα λογαρισμό paypal και έβαλα τα στοιχεία της χρεωστικής μου και πήγα στο verify.

Έγραφε ότι θα με "χρεώσει" 1,5€ και τα σχετικά. Τον κωδικό από πού θα τον δω; Πρέπει να πάω στην τράπεζα;

Έφτιαξα λογαρισμό paypal και έβαλα τα στοιχεία της χρεωστικής μου και πήγα στο verify.

Έγραφε ότι θα με "χρεώσει" 1,5€ και τα σχετικά. Τον κωδικό από πού θα τον δω; Πρέπει να πάω στην τράπεζα;

Τον κωδικό θα τον δεις στο χαρτί της τράπεζας σου ως χρέωση ή αν έχεις web banking θα το δεις στις χρεώσεις κ στις πληροφορίες τους. Αλλιώς κάνε τους ένα τηλέφωνο στην τράπεζα κ πες τους να σου δώσουν τον κωδικό που εμφανίζεται στη χρέωση από paypal, είναι γνώστες πλέον όλοι πλέον στο phone banking

http://mice.re4ction.org/wp-content/uploads/2015/10/asusrog.jpg

Το τέρας μου: ASUS ROG GL752VW T4108D Core i7 6700HQ / 4x 2.60GHz / NVIDIA GeForce GTX 960M / 8GB DDR4 / SSD 850 EVO mSATA 250GB

το κωδικο θα τον παρεις η τηλεφωνικα απο την τραπεζα σου δηλαδη θα παρεις τηλ και θα ζητησεις την κινηση του λογαριασμου σου που θα κανει το paypal η αν εχεις το βιβλιαριο και το κανεις ενημερωση και θα φανει, ειναι 3ψηφιο και μετα απο 2-3 μερες φαινεται στην ειται στην κινηση της χρεωστικης καρτας η στο βιβλιαριο σου

Διάβασε το σχετικό post στο Computing FAQ: Πως μπορώ να προσθέσω μία πιστωτική/χρεωστική κάρτα στο Paypal;

Οκ αυτό.Τώρα άμα θέλω να αγοράσω κάτι πρέπει να "μεταφέρω" χρήματα στο paypal ή όλα γίνονται αυτόματα; (πχ. πατάω "αγορά" και τα σχετικά στο ebay και αμέσως το paypal τραβάει από την κάρτα χωρίς να κάνω κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις)

Οκ αυτό.Τώρα άμα θέλω να αγοράσω κάτι πρέπει να "μεταφέρω" χρήματα στο paypal ή όλα γίνονται αυτόματα; (πχ. πατάω "αγορά" και τα σχετικά στο ebay και αμέσως το paypal τραβάει από την κάρτα χωρίς να κάνω κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις)

Δε μεταφέρεις τίποτα στο PayPal. Πας στην ιστοσελίδα από την οποία θες να αγοράσεις και επιλέγεις "πληρωμή μέσω paypal". Η ιστοσελίδα αυτή θα κάνει redirect στο paypal για να επιβεβαιώσεις την πληρωμή και είσαι έτοιμος.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιπλέον. Μεταφορά στο PayPal. Γίνεται αυτόματα

Edit : με πρόλαβε ο bomber για δευτερόλεπτα