Jump to content

[Επίσημο] HTC Magic

miky7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ HTC MAGIK ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ,ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ:

Α) ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Β)ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΟ GPS ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γ)ΤΟ WIFI ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?

Δ)ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η' ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ..

Edited by athanaso77

Eυχαριστώ vman για τις πληρεις οδηγίες σου. Εβαλα την επίσημη ελληνικη έκδοση με senseui με επιτυχία σε vodafone magic.

Εχω ομως ένα πρόβλημα. Στα sms υποστηρίζει ακόμα 60 χαρακτήρες. Πως μπορώ να το λύσω αυτο το θέμα?

vman καλησπερα.εγω αγορασα σημερα το htc απο το γερμανο με δικτυο κοσμοτε συνδεση.ειμαι εντελως καινουργιος και ψιλοασχετος.θα ηθελα καποια βοηθεια σχετικα με το πως μπαινω ιντερνετ χωρις wifi,τι πρεπει να κατεβασω,πως μπαινω gprs,τι κατεβαζω και το μενου μου ειναι στα ελληνικα,υπαρχει προβλημα??? Edited by vman

Η συσκευή ήταν δείγμα από την cosmote, δεν είχε αγορασθεί από εκεί, επομένως μπορεί να είναι και κάποια περίεργη εισαγωγή της cosmote.

Ναι χρησιμοποίησα το RUU, θα το παλέψω λίγο ακόμη και βλέπουμε..

Πες τα στοιχεία του κινητού σου (radio, SPL), για να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Εάν δοκιμάσεις αυτά που σου είπα παραπάνω και δε γίνει κάτι, πιθανότατα θα χρειαστεί να φτιάξεις μια goldcard. Με αυτή μέσα στο κινητό θα τρέξεις το RUU και εκτός απροόπτου θα εγκατασταθεί η ελληνική αναβάθμιση.

Eυχαριστώ vman για τις πληρεις οδηγίες σου. Εβαλα την επίσημη ελληνικη έκδοση με senseui με επιτυχία σε vodafone magic.

Εχω ομως ένα πρόβλημα. Στα sms υποστηρίζει ακόμα 60 χαρακτήρες. Πως μπορώ να το λύσω αυτο το θέμα?

Δυστυχώς, ανήκεις σε μια μικρή κατηγορία (2-3 έχουν αναφέρει το ίδιο θέμα εδώ) που ακόμα και μετά την εγκατάσταση της επίσημης ελληνικής αναβάθμισης, δεν έλυσαν το πρόβλημα με τους 70 χαρακτήρες στα ελληνικά SMS. Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις ένα soft reset, μήπως και υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση ή το πρώτο boot της ROM.

vman καλησπερα.εγω αγορασα σημερα το htc απο το γερμανο με δικτυο κοσμοτε συνδεση.ειμαι εντελως καινουργιος και ψιλοασχετος.θα ηθελα καποια βοηθεια σχετικα με το πως μπαινω ιντερνετ χωρις wifi,τι πρεπει να κατεβασω,πως μπαινω gprs,τι κατεβαζω και το μενου μου ειναι στα ελληνικα,υπαρχει προβλημα???

Καλωσήρθες στο forum. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στις FAQs στο πρώτο post.

Για να μπεις στο internet χωρίς wifi, θα πρέπει να κάνεις τις ρυθμίσεις για το δίκτυο της Cosmote, αν δεν υπάρχουν ήδη στο κινητό. Επιπλέον, καλό είναι να έχεις κάποιο πρόγραμμα δεδομένων (πχ 150 MB/μήνα) στην Cosmote, γιατί διαφορετικά οι λογαριασμοί σου θα είναι αρκετά φουσκωμένοι. Για να κατεβάσεις εφαρμογές και παιχνίδι α μπες στο Market, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη εφαρμογή.

Σχετικά με το μενού σου που είναι στα ελληνικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι έχεις το 1.76.0009 SPL το οποίο δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει. Εάν δεν είχες σκοπό να "πειράζεις" το κινητό σου, βάζοντας custom ROMs ή δεν ήθελες πρόσβαση root, τότε δεν υπάρχει θέμα.

σε ευχαριστω πολυ vman.θα ηθελα επισης και μια ενημερωση με το gprs γιατι μου ειπαν πως χρειαζεται να κατεβασω καποιο προγραμμα

σε ευχαριστω πολυ vman.θα ηθελα επισης και μια ενημερωση με το gprs γιατι μου ειπαν πως χρειαζεται να κατεβασω καποιο προγραμμα

Δεν ξέρω αν αντί για gprs, εννοείς το GPS. Εκτός από το google maps το οποίο υπάρχει ήδη στο κινητό (απαιτεί σύνδεση στο internet, για να δουλέψει), υπάρχουν και διάφορες εμπορικές εφαρμογές (Sygic, Ndrive κλπ). Για θέματα εφαρμογών είναι καλύτερο να απευθυνθείς στο αντίστοιχο thread.

Το gprs είναι τρόπος σύνδεσης στο internet μέσω του κινητού. Είναι αντίστοιχο της dial-up σύνδεσης στο PC, ενώ το 3G αντίστοιχο της aDSL. Το gprs δε χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα, για να δουλέψει. Αρκεί να κάνεις τις ρυθμίσεις που σου είπα προηγουμένως. Καλό είναι να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα, όπως το Netcounter, το οποίο μετράει τον όγκο των δεδομένων που κατεβάζεις (για να μην ξεπεράσεις το πακέτο που έχεις και υποστείς υψηλές χρεώσεις).

Πες τα στοιχεία του κινητού σου (radio, SPL), για να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Εάν δοκιμάσεις αυτά που σου είπα παραπάνω και δε γίνει κάτι, πιθανότατα θα χρειαστεί να φτιάξεις μια goldcard. Με αυτή μέσα στο κινητό θα τρέξεις το RUU και εκτός απροόπτου θα εγκατασταθεί η ελληνική αναβάθμιση.

Ευχαριστώ, δούλεψε μια χαρά τελικά, όπως είχες πει ξανα-κατέβασα το αρχείο και εγκαταστάθηκε κανονικά. Άρχισε να μου αρέσει κιόλας..

Soft reset θα το σκευτω να κανω γιατι βαριεμαι να ξαναπερναω εφαρμογες κτλ...

Κατι αλλο...Οταν κανω install μια εφαρμογη απο το marke,υπαρχει περιπτωση αυτη την εφαρμογη να την βρω καπου στη μνημη μου? σαν executable αρχειο δηλαδη,και να μπορω να το ξανακανω install μετα απο ενα reset χωρις να την ξανακατευαζω?????

Κατι αλλο...Οταν κανω install μια εφαρμογη απο το marke,υπαρχει περιπτωση αυτη την εφαρμογη να την βρω καπου στη μνημη μου? σαν executable αρχειο δηλαδη,και να μπορω να το ξανακανω install μετα απο ενα reset χωρις να την ξανακατευαζω?????

Για να κάνεις κάτι τέτοιο, υπάρχει η εφαρμογή Titanium Backup (πιθανώς και άλλες). Βέβαια, αυτή και άλλες του είδους της απαιτούν πρόσβαση root. Αν το κινητό σου είναι rooted, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, για να επαναφέρεις το backup που θα πάρεις πριν το soft reset. Όμως, με αυτόν τον τρόπο αναιρείς το λόγο για τον οποίο κάνεις soft reset. Αυτός είναι, να απαλλαγείς από κάποιες εφαρμογές ή σφάλματα που μπορεί να προκαλούν τη δυσλειτουργία την οποία θέλεις να διορθώσεις. Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση είναι δώρον άδωρο να κάνεις soft reset και στη συνέχεια να επαναφέρεις τις ίδιες εφαρμογές και ρυθμίσεις που μπορεί να προκάλεσαν το πρόβλημα αρχικά.

Νομίζω πως το MyBackup (επί πληρωμή βέβαια) κάνει backup και τις εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να είναι rooted το κινητό.

Νομίζω πως το MyBackup (επί πληρωμή βέβαια) κάνει backup και τις εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να είναι rooted το κινητό.

Αν δεν είναι rooted το κινητό, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το market enabler, για να μπορείς να αγοράζεις εφαρμογές. Κατά συνέπεια, δεν μπορείς να αγοράσεις και χρησιμοποιήσεις το MyBackup. Από την άλλη, δε νομίζω ότι μπορεί να κάνεις backup αρχεία συστήματος, χωρίς να έχεις πρόσβαση root.

Από όσο καταλαβαίνω το market υπάρχει για ευκολία παρά για να ελέγχει τη διανομή των εφαρμογών. Πολλές επί πληρωμή εφαρμογές μπορείς να τις αγοράσεις από τις σελίδες των εταιρειών που τις παράγουν και να τις εγκαταστήσεις με ένα file manager.

Backup πάντως τις εφαρμογές τις έχω κάνει με το MyBackup σε μη rooted magic αλλά δεν έχω δοκιμάσει να τις ανακτήσω. Η σελίδα του προγράμματος:

http://www.rerware.com/MyBackup/default.aspx

καλημερα :)

θα μπορουσες φιλε να πεις ποιο λειτουργικο εχεις, ποια rom? την επισημη της HTC η καποια αλλη με η χωρις senseUI?

Επίσημη 1.5 ελληνική απο την HTC με sense UI.

Mαλλον δεν το εχεις συνδεδεμενο με bt ολη μερα...

ΒΤ γενικά κλειστό, σε αυτό έχεις δίκιο. Το χρησιμοποιώ μία στο τόσο όταν θα μπω στο αυτοκίνητο για πολύ ώρα και θα ξέρω πως θα πρέπει να μιλήσω. Επίσης, wifi κλειστό εκτός του σπιτιού, και 3g/gprs είτε μόνιμα ανοιχτό, είτε το κλείνω και το ανοίγω για όποτε θέλω να μπω στο ιντερνετ. ΑΛΛΑ, και εκεί θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο θέμα, δεν υπάρχει τίποτα που να εχω αφησει να κανει sync συνεχεια και οποτε θελει. Εν ολιγοις, το κινητο δε μπαινει καθε λιγο και λιγακι απο μονο του στο ιντερνετ. Αυτα...

ΒΤ γενικά κλειστό, σε αυτό έχεις δίκιο. Το χρησιμοποιώ μία στο τόσο όταν θα μπω στο αυτοκίνητο για πολύ ώρα και θα ξέρω πως θα πρέπει να μιλήσω. Επίσης, wifi κλειστό εκτός του σπιτιού, και 3g/gprs είτε μόνιμα ανοιχτό, είτε το κλείνω και το ανοίγω για όποτε θέλω να μπω στο ιντερνετ. ΑΛΛΑ, και εκεί θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο θέμα, δεν υπάρχει τίποτα που να εχω αφησει να κανει sync συνεχεια και οποτε θελει. Εν ολιγοις, το κινητο δε μπαινει καθε λιγο και λιγακι απο μονο του στο ιντερνετ. Αυτα...

Το ξερω γι αυτο στο ειπα. Γενικα το bt τραβαει πολυ μπαταρια.:( Το εχω πολλες ωρες συνδεδεμενο με το ακουστικο. Σε δοκιμες που εκανα με κλειστο bt ειδα μεγαλη διαφορα στη μπαταρια!Απ οτι φαινεται ειναι πολυ ενεργοβορο.

Το πορτ της eclair rom ισχυει ακομα; πως παει;

Το ξερω γι αυτο στο ειπα. Γενικα το bt τραβαει πολυ μπαταρια.:( Το εχω πολλες ωρες συνδεδεμενο με το ακουστικο. Σε δοκιμες που εκανα με κλειστο bt ειδα μεγαλη διαφορα στη μπαταρια!Απ οτι φαινεται ειναι πολυ ενεργοβορο.

Μήπως το έχεις ανιχνεύσιμο; Το broadcasting του bluetooth είναι αυτό που τραβάει μπαταρία γενικά, όχι το ίδιο το link με το ακουστικάκι, ειδικά αν είναι καινούργιο (το ακουστικό)...

Μήπως το έχεις ανιχνεύσιμο; Το broadcasting του bluetooth είναι αυτό που τραβάει μπαταρία γενικά, όχι το ίδιο το link με το ακουστικάκι, ειδικά αν είναι καινούργιο (το ακουστικό)...

Oχι δεν το εχω ανιχνευσιμο. Ουτως η αλλως για 2 λεπτα μενει στο ανιχνευσιμο (εργοστασιακη ρυθμιση). Το ακουστικο ειναι ενα SE HBH PV702.

Μπορεί να μου πει κάποιος περί τίνος πρόκειται η αναμενόμενη έκδοση Android 2.0? Έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι.

Μπορεί να μου πει κάποιος περί τίνος πρόκειται η αναμενόμενη έκδοση Android 2.0? Έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι.

Εκτός από την πολυαναμενόμενη λειτουργία ανταλλαγής αρχείων μέσω bluetooth, υπάρχουν και δευτερεύουσες αλλαγές, για τις οποίες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Θα είναι επίσημη και για τα Vodafone Magic?

Δεν ξέρουμε καν αν θα βγει γενικά. Το μόνο που υπάρχει είναι μια αναφορά σε αυτό από μια Καναδική εταιρεία κινητής (Rogers) η οποία είπε πως θα βγάλει την 2.1 για τους πελάτες της σε συνεργασία με την HTC.

Προσωπικά θέλω την 2.1 γιατί την απαιτούν κάποιες ενδιαφέρουσες εφαρμογές για να λειτουργήσουν, για παράδειγμα τα νέα google maps με navigation ή τα google goggles (αυτά θέλουν 1.6 ή καλύτερο).

Θα είναι επίσημη και για τα Vodafone Magic?

Η google έχει αναφέρει ότι όλα τα υπάρχοντα Android κινητά, θα αναβαθμιστούν στην έκδοση 2.1. Βέβαια, δεν ξέρω πόσο δεσμευτικό είναι αυτό για τις εταιρείες πχ HTC, Motorolla, Vodafone. Ωστόσο, όταν υπάρξει αναβάθμιση για το Magic της Rogers (που είναι βέβαιο καθώς το έχουν δηλώσει επίσημα και η Rogers και η HTC), θα είναι εύκολο όσοι δεν έχουν perfected SPLs που δεν ξεκλειδώνουν (βλπ 1.76.0009) να την εγκαταστήσουν.