Jump to content

mrsaccess

Members
  • Δημοσιεύσεις

    165
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

mrsaccess's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλύτερα επικοινώνησε με την εταιρεία που το έφτιαξε. Ακόμη και αν δεν λειτουργούσε η εφαρμογή μου, το Android θα έπρεπε να δει το πληκτρολόγιό σου και να σου δώσει επιλογή για τις γλώσσες που υποστηρίζει εγγενώς.
  2. Αυτή η εφαρμογή προσθέτει την Ελληνική διάταξη για εξωτερικά πληκτρολόγια σε κινητά και tablet με Android Jelly Bean. Google Play Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andmarios.greekhwkeyboard Το Jelly Bean υποστηρίζει εγγενώς εξωτερικά πληκτρολόγια αλλά δεν συμπεριλαμβάνει το Ελληνικό layout. Οι λύσεις στο Goole Play είναι επί πληρωμή και λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο καθώς υλοποιούν software keyboards. Αντίθετα εδώ τα Ελληνικά προσθέτονται κατευθείαν στο Android και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιοδήποτε software keyboard θέλετε. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε για παράδειγμα να έχετε την πρόβλεψη του SwiftKey με το usb πληκτρολόγιό σας. Ωστόσο κάποια software keyboards (όπως το SwiftKey) δεν υποστηρίζουν είσοδο τονισμένων χαρακτήρων. Το stock πληκτρολόγιο του Android τους υποστηρίζει, επομένως μπορείτε να γυρίσετε προσωρινά σε αυτό για όσο χρησιμοποιείτε το εξωτερικό. Οι χαρακτήρες ΰ και ΐ έχουν γίνει map στο Right Alt + υ, Right Alt + ι καθώς το Android δεν τους δέχεται με το παραδοσιακό τρόπο. Θα βρείτε αρκετούς επιπλέον χαρακτήρες. Για παράδειγμα τα Ελληνικά εισαγωγικά μπαίνουν με Right Alt + τελεία/κόμμα, η άνω τελεία μπαίνει με Right Alt + q ενώ το σήμα του ευρώ με Right Alt + e. Ο κώδικας είναι απλός και θα τον ανεβάσω στο GitHub στις επόμενες μέρες.
  3. Βγήκε το ICS πρόσφατα. Πάει εξαιρετικά καλά αλλά έχει λίγα bugs. Σίγουρα προτιμότερο από το GB καθώς είναι πιο γρήγορο και πιο αποκρίσιμο.
  4. Νομίζω δεν έχει αναφερθεί πουθενά αλλά έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν οι πρώτες ICS roms για τη συσκευή μας! Είναι ακόμη σε alpha στάδιο αλλά το Deluxe Sandwich 5.1 που δοκιμάζω τώρα, πάει πολύ γρήγορα (για Magic) και σε κάποιες ενέργειες του UI είναι πιο γρήγορο / smooth από το διπύρηνό μου που έχει ακόμη 2.3.4. Απίστευτο!
  5. Τελικά πόσοι το έχουμε; Γίνεται μια προσπάθεια στο xda να μαζέψουμε χρήματα ώστε να αγοράσουμε ένα Galaxy R για ένα CM developer μήπως και δούμε ROM της προκοπής. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1693312 http://pledgie.com/campaigns/17567 (το έχει ανοίξει ο developer που θα αναλάβει το port)
  6. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Το κινητό γράφει: ACE PVT SHIP S-ON RL HBOOT-2.00.0027 MICROP-0438 RADIO-26.14.04.28_M eMMC-boot Sep 7 2011, 19:06:24 Επειδή δεν είναι δικό μου, δεν ξέρω ποιο ακριβώς μοντέλο είναι (αν ήταν branded ή κάτι), αν βοηθάει το serial ξεκινά με HT0BRRX ενώ γράφει και 99HLZ008-00 XE. Έχω φτιάξει goldcard. Οι μόνες ROM που μπορούν να φλασαριστούν ως τώρα είναι οι: RUU_Ace_Sense30_S_HTC_WWE_3.12.405.1_Radio_12.65.60.29_26.14.04.28_M_release_225512_signed.exe RUU_Ace_Sense30_S_HTC_WWE_3.12.405.1_R_Radio_12.65.60.29_26.14.04.28_M_release_233505_signed.exe Για την πρώτη έχω δοκιμάσει και το PD98IMG.zip (μέγεθος 344.164.192 bytes). Τέλος μια φωτογραφία, με ανησυχεί λίγο η επιλογή simlock: [ATTACH]24726[/ATTACH]
  7. Έπεσε ένα HD στα χέρια μου, το οποίο είχε κάποια custom rom, κάποια στιγμή «χάλασε» από μόνο του και από τότε είναι κολλημένο σε hboot, ούτε recovery, ούτε adb, ούτε τίποτα, μόνο hboot και fastboot. Μετά από αρκετές αναζητήσεις, κατάφερα να του περάσω κάποιες ROM, είτε από hboot (με το zip), είτε από fastboot (RUU). Το τηλέφωνο όμως παραμένει κολλημένο στο hboot παρά το φλασάρισμα. Δηλαδή μπαίνει η ROM κανονικά (WWE Sense 3.0) και όταν πάει να κάνει reboot, μου βγάζει την λευκή οθόνη της HTC, κάνει 7 δονήσεις και στη συνέχεια η οθόνη μαυρίζει και μένει έτσι για όσο και αν το αφήσω (ώρες). Έχετε καμιά ιδέα ή μήπως γνωρίζετε κάποιο καλό τρίτο service στην Αθήνα; Το έχουν πάει στο service της HTC αλλά λέει λόγω custom software είναι εκτός εγγύησης.
  8. Όσο αφορά το βήμα 5, έχει αλλάξει η θέση του adb στο sdk. Κατεβάζεις το sdk, το αποσυμπιέζεις σε ένα κατάλογο (καλύτερα να μην έχει κενά το όνομα, ούτε το path) και μπαίνεις από τη κονσόλα στο κατάλογο του SDK, στον υποκατάλογο platform-tools. Εκεί βρίσκεται το αρχείο adb.exe και εκεί τρέχεις την εντολή. ΥΓ. Ούτε το overclock βοηθά με το Skype.
  9. Αν βάλεις ROM με πιο πρόσφατη έκδοση Android, το Skype ναι μεν θα μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει αλλά μην περιμένεις να μπορείς να κάνεις κλήσεις. Ο επεξεργαστής του κινητού είναι πολύ αργός για αυτή τη δουλειά και είναι πρακτικά αδύνατο να κάνεις συνομιλία μέσω skype.
  10. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αλλά λογικά λόγω ημερομηνίας κυκλοφορίας και ισχύος (cpu, ram) πρέπει να το πάρει. Χώρια που βγήκε κατευθείαν με 2.3, επομένως αν δεν το πάρει θα είναι σαν μην δώσει κανένα update η Samsung για τη συσκευή (θα υπάρξει κράξιμο αν δημιουργηθεί ισχυρό userbase). Υποστήριξη από 3rd party devs δεν έχει δυστυχώς ακόμη. Μια cyanogenmod πάντως θα την ήθελα περισσότερο κι από ICS. Διορθώνει imo πολλές εγγενείς ελλείψεις στο Android.
  11. Τα credit πρέπει να πάνε στους Ασιάτες developers που το πέτυχαν και στα παιδιά (m.kochan10, Google86) από αυτό το νήμα στο xda, που κατάφεραν να διαβάσουν το Κινεζικό φόρουμ. Απλά δεν έχουν τεκμηριώσει ακόμη πλήρως τη διαδικασία. Disclaimer: *εξαιρετικά* επκίνδυνη διαδικασία καθώς δεν έχει δοκιμαστεί από πολλούς, οπότε δεν ξέρουμε με ακρίβεια σε ποια firmware λειτουργεί. Διαδικασία: Εγκατάσταση στον Η/Υ (με Windows) του Samsung Kies προκειμένου να περάσει τους οδηγούς της συσκευής. Ενεργοποιούμε στο τηλέφωνο το usb debugging. Κατεβάζουμε αυτό το αρχείο και το αποσυμπιέζουμε σε ένα φάκελο. Τρέχουμε το odin και το ρυθμίζουμε ακριβώς όπως φαίνεται στο αρχείο i9103_ROOT.jpg. Το αρχείο που θα φλασάρουμε όπως βλέπουμε στη φωτογραφία είναι το i9103_ROOT.tar. Κλείνουμε το κινητό. Αφαιρούμε τη μπαταρία. Την επανατοποθετούμε. Κρατάμε πατημένα τα volume down και home (το κεντρικό) και ανοίγουμε το τηλέφωνο με το power button. Το τηλέφωνο θα μπει σε download mode και θα μας ρωτήσει αν είμαστε σίγουροι. Απαντάμε ναι (νομίζω με volume up, θα το δείτε) και το συνδέουμε στον Η/Υ. Περιμένουμε λίγο για να το δει και κατόπιν πατάμε το κουμπί START στο odin. Περιμένουμε μέχρι να φλασαριστεί η συσκευή μας και να κάνει reboot. Πλέον στην οθόνη έναρξης, κάτω από το λογότυπο της συσκευής, θα εμφανίζει ένα κίτρινο θαυμαστικό το οποίο σημαίνει πως η συσκευή μας έχει root. Μόλις μπουτάρει θα δούμε το γνώριμο Superuser στις διαθέσιμες εφαρμογές. Όπως ανέφερα η διαδικασία είναι πειραματική και γνωρίζουμε λίγα για τη συσκευή, οπότε σε περίπτωση brick... :X Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω το ακριβές firmware της συσκευής μου γιατί με αυτό το τρόπο περνάμε νέο kernel και έτσι αλλάζει η έκδοση. Δεν σκέφτηκα να τη σημειώσω πριν τη διαδικασία. Πάντως μάλλον ήταν έκδοση 2.6.36.3 με κωδικό XWKG8. Αυτά που βλέπω τώρα (και δεν έχουν αλλάξει λογικά) είναι έκδοση baseband I9103XXKG7 και build number GINGERBREAD.XWKG8.
  12. Το rootαρα σήμερα, αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη διαδικασία ας το πει και θα την εξηγήσω αναλυτικά.
  13. Τα 5€ που σου έβαλαν είναι μόνο για κλήσεις ομιλίας και μάλλον sms ενώ δεν κάνουν για αγορά πακέτων. Καταναλώνονται πριν το κανονικό χρόνο ομιλίας. Δηλαδή αν τηλεφωνήσεις τώρα σε ένα σταθερό ή σε άλλο δίκτυο, αντί για τα 18.5€ θα καταναλωθούν πρώτα τα 5€ bonus. Στείλε YP στο 12300 για να δεις πόσο bonus σου απομένει. Ισχύει για 1 μήνα.
  14. Σε ευχαριστώ! Φίλος ισχυρίστηκε πως πριν μια εβδομάδα έβαλε από winbank 30€ και στο λογαριασμό του μπήκαν 45€ (λιγότερα για την ακρίβεια αφού αφαιρέθηκε ο φόρος κινητής τηλεφωνίας). Αν ίσχυε θα άξιζε να ανοίξω ένα μικρό λογαριασμό για να κάνω ανανέωση από εκεί.
  15. Από «bonus» στην Q τι παίζει; Γνωρίζω για το bonus που παίρνεις όταν κάνεις ανανέωση σε καταστήματα WIND όπως περιγράφεται εδώ: http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kiniti/kartokiniti/bonus-hronou-omilias/ Όμως έχω ακούσει πως αν κάνεις ανανέωση από winbank έχεις 50% bonus ακόμη και για μικρότερα ποσά. Ισχύει;
×
×
  • Create New...