Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο καπνιστής μπορεί να βγει έξω να καπνίσει ή να κάνει την μεγάλη προσπάθεια να μην καπνίσει 2-3 ώρες που θα βγει έξω.Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες καπνιστές να μην μπορούν να προσαρμοστούν όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο το δέχτηκαν.

Οι Έλληνες καπνιστές τραβάνε περισσότερο ζόρι?

Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν την ιεραρχία.

Είναι αστείο να συγκρίνουμε το ζόρι του καπνιστή με την υγεία των υπολοίπων.

Καλα ολα αυτα, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η καθολικοτητα του εγχειρηματος.. δηλαδη γιατι να μην υπαρχουν καταστηματα στα οποιο καταστηματαρχης και πελατες εχουν προαποφασισει οτι θελουν να καπνιζουν; τα περι υγειας ειναι γελοιες προφασεις, αναπνεες αερα και τρως τροφιμα ηδη επιβαρυμενα πολυ, ο καπνος του τσιγαρου του διπλανου σου κανει την ελαχιστη ζημια, και στο κατω κατω, οι παραπανω ( ο καταστηματαρχης και οι πελατες ) αποφασισαν ως ενηλικες και εν γνωσει τους οτι θελουν να παρουν αυτο το ρισκο του κινδυνου. και να ξερεις οτι οδηγουμαστε σε επικινδυνα μονοπατια με αυτες τις φασιστικες καθαρα αντιληψεις.. το καπνισμα βλαπτει την υγεια και τσακιζει τα ασφαλιστικα ταμεια, για μπανακι οι καπνιστες, η παχυσαρκια βλαπτει την υγεια, δημοσια διαπομπευση οσων δεν τα χανουν τα ρημαδια τα κιλα, απαγορευονται ολα τα extreme sports, το ιδιωτικο αυτοκινητο ειναι επικινδυνο, τα ατυχηματα με λεωφορεια ειναι στατιστικα λιγοτερα, στο πυρ το εξωτερο το ιδιωτικο αυτοκινητο.. και δεν θα εχουν και αποτελεσμα.. ηδη πολλα μαγαζια/καφετεριες κλπ αλλαζουν τυπο επιχειρησεις, μετατρεπονται σε "λεσχες καπνου", μην απορησεις αν ο φασισμος σου γυρισει δικοπο μαχαιρι και σε οδηγησει στην εξοδο η στη μη-εισοδο.

Να προσθεσω εδω οτι οχι, οι λυσεις να μην καπνισει για δυο τρεις ωρες η να πηγαινει εξω, ουτε αυτες ειναι αποδεκτες.. ο καπνιστης σαν ολο τον υπολοιπο - που ειναι και λιγοτερος, σημειωτεον - κοσμο βγηκε να διασκεδασει και πληρωνει ακριβα για αυτο το δικαιωμα, δεν θελει να "παει εξω", θελει να συνεχισει να ειναι με την παρεα του, ας παει ο ακαπνιστος να παρει μερικες τζουρες "καθαρου" αερα και να ξαναμπει μεσα.. ουτε θελει να περιορισει τον ευατο του ακριβως την στιγμη που θελει ακριβως να χαλαρωσει και να διασκεδασει, ετσι γουσταρει να διασκεδασει, να καπνισει, υπο την αυτη εννοια, και οσοι πινουν τα κερατα τους υπαρχει μεγαλο στατιστικο ποσοστο να γινουν αντιαισθητικοι εως επικινδυνοι, να κανουν τα γκαρσονια αλκοτεστ? προσεξε, εγω συμφωνω να υπαρχουν μαγαζια μη καπνιζοντων, και στα λεω αυτα για να δεις σε ποιο σημειο φασισμου φτανει η ολη αυτη κατασταση, διαφωνω στο οτι ολα τα μαγαζια πρεπει να ειναι μη καπνιζοντων..

Edited by Sauber

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλα ολα αυτα, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η καθολικοτητα του εγχειρηματος.. δηλαδη γιατι να μην υπαρχουν καταστηματα στα οποιο καταστηματαρχης και πελατες εχουν προαποφασισει οτι θελουν να καπνιζουν;

Γιατί τότε όλοι οι καταστηματάρχες θα επέλεγαν να είναι καταστήματα καπνιστών για να μην χάσουν την πελατεία.

τα περι υγειας ειναι γελοιες προφασεις, αναπνεες αερα και τρως τροφιμα ηδη επιβαρυμενα πολυ, ο καπνος του τσιγαρου του διπλανου σου κανει την ελαχιστη ζημια,

Δεν έχεις ιδέα πόσο μα πόσο λάθος κάνεις.Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι καρδιακοί θάνατοι από το παθητικό κάπνισμα αποτελούν τα 3/4 του συνόλου των θανάτων από το κάπνισμα αυτό.Το παθητικό κάπνισμα κατατάσσεται ως τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου - μετά το ενεργητικό κάπνισμα και το αλκοόλ.Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα κατά 30%.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας το 25-33% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα αφορά μη καπνιστές και οφείλεται σε παθητικό κάπνισμα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό το επιχείρημα.Δηλαδή επειδή ήδη τρώμε κρέατα,ψάρια,φρούτα με ορμόνες και συντηρητικά πρέπει να μην απαγορέψουμε το κάπνισμα επειδή και αυτά μας βλάπτουν?Ή μήπως πρώτα να καταργήσουμε τα αυτοκίνητα από το κάπνισμα?

και στο κατω κατω, οι παραπανω ( ο καταστηματαρχης και οι πελατες ) αποφασισαν ως ενηλικες και εν γνωσει τους οτι θελουν να παρουν αυτο το ρισκο του κινδυνου.

Καμία αντίρρηση.Αυτοί πήραν το ρίσκο.ΌΧΙ εγώ.Εκεί όμως που βλάπτουν και εμένα δεν μπορούν να καπνίζουν γιατί εγώ δεν το πήρα το ρίσκο και το κάπνισμα δεν αποτελεί για μένα διασκέδαση.

και να ξερεις οτι οδηγουμαστε σε επικινδυνα μονοπατια με αυτες τις φασιστικες καθαρα αντιληψεις.. το καπνισμα βλαπτει την υγεια και τσακιζει τα ασφαλιστικα ταμεια, για μπανακι οι καπνιστες, η παχυσαρκια βλαπτει την υγεια, δημοσια διαπομπευση οσων δεν τα χανουν τα ρημαδια τα κιλα, απαγορευονται ολα τα extreme sports, το ιδιωτικο αυτοκινητο ειναι επικινδυνο, τα ατυχηματα με λεωφορεια ειναι στατιστικα λιγοτερα, στο πυρ το εξωτερο το ιδιωτικο αυτοκινητο.. και δεν θα εχουν και αποτελεσμα.. ηδη πολλα μαγαζια/καφετεριες κλπ αλλαζουν τυπο επιχειρησεις, μετατρεπονται σε "λεσχες καπνου", μην απορησεις αν ο φασισμος σου γυρισει δικοπο μαχαιρι και σε οδηγησει στην εξοδο η στη μη-εισοδο.

Εντάξει τώρα αυτά είναι γελοία πράγματα.Καταρχάς εδώ μιλάμε για κάπνισμα,όχι για παχυσαρκία ή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα λοιπόν με σένα εγώ είμαι φασίστας επειδή δεν θέλω να αναπνέω δηλητήριο,να βρωμοκοπάνε τα ρούχα μου καπνό κάθε φορά που βγαίνω και να έχω την τόσο μεγάλη απαίτηση να εισπνέω καθαρό αέρα σε ένα μαγαζί που θα διασκεδάσω.Ακους τι λες?:rolleyes:

Φασισμός είναι το δικαίωμα στη ζωή?

Είναι κακό επί τόσα χρόνια να μην υπάρχει καμία αντικαπνιστική πολιτική, να εισπράτουν τους ωραίους μου φόρους επί 15 χρόνια που κάπνιζα εγώ και τώρα που το θυμήθηκαν, να έρχονται και να το απαγορεύουν.

Αφού δηλαδή άφησαν τόσο κόσμο να εθιστεί, τώρα λένε σε αυτόν τον κόσμο "κόψε το λαιμό σου".

Ε, κάπου είναι άσχημο αυτό...

Φυσικά και οι μη καπνιστές έχουν δικαιώματα. Δεν το συζητάμε...

Μια μέση λύση θα ήταν το καλύτερο, αλλά πώς να βρεθεί μέση λύση, αφού οι νόμοι αυτοί επιβάλλονται από την Ε.Ε

Yπερβολές. Ίσως ξεχνάμε ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια οι άνθρωποι καπνίζαν στους κινηματογράφους. Τώρα θεωρείται αδιανόητα. Θα το συνηθίσετε.

Γιατί τότε όλοι οι καταστηματάρχες θα επέλεγαν να είναι καταστήματα καπνιστών για να μην χάσουν την πελατεία

Υπάρχει το πράδειγμα των στάρμπακς , που δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με την πελατεία τους.

Πραγματικά τώρα, πιστεύεται ότι ο νόμος έγινε για τους κακόμοιρους μη καπνιστές? Δεν βλέπετε ότι τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Πραγματικά τώρα, πιστεύεται ότι ο νόμος έγινε για τους κακόμοιρους μη καπνιστές? Δεν βλέπετε ότι τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά?

Αυτό δεν αναιρεί /αφαιρεί όμως τα ωφελήματα για την υγεία των μη καπνιστών.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Στο κάτω κάτω, αυτή η χώρα στους Νεοέλληνες ανήκει.

Για όλους τους άλλους υπάρχει το Λονδίνο:p

Edited by ddr2

Υπάρχει το πράδειγμα των στάρμπακς , που δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με την πελατεία τους.

Δεν με αφορούν τα κίνητρα αλλά το αποτέλεσμα.Και αυτό με ωφελεί.

Επιπλέον τα starbucks έτσι δούλευαν πάντα και ο κόσμος το γνώριζε.

Πήγαινα να απαντήσω και στο μήνυμα του Sauber αλλά διαγράφηκε.Έπεσε σκούπα?:rolleyes:

Στο κάτω κάτω, αυτή η χώρα στους Νεοέλληνες ανήκει.

Για όλους τους άλλους υπάρχει το Λονδίνο:p

και αυτό τι σημαίνει

ότι ο καθένας κάνει και δικό του νόμο. όπως δηλαδή τον συμφέρει.

Υπενθυμίζω πως όπως αναφέρουν οι Όροι Πρόσβασης και Χρήσης τους οποίους και έχετε αποδεκτεί κατά την εγγραφή σας στο forum του myPhone, έχετε δικαίωμα να ασκείτε κριτική στις ιδέες και μόνον, όχι στους ανθρώπους.

Συνεπώς μηνύματα που εμπεριέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς θα σβήνονται αμά τη εμφανίσει τους.

Το θέμα είναι λεπτό, οι διαφωνίες είναι αρκετές, αναμενόμενες, εώς και καλοδεχούμενες στα πλαίσια μίας ορθής, ήρεμης και με επιχειρήματα συζήτησης.

Ευχαριστώ και συνεχίζουμε. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Δεν με αφορούν τα κίνητρα αλλά το αποτέλεσμα.Και αυτό με ωφελεί.

Σε αφήνω στην κριση του κοινού....σε συνδυασμό με την τελευταία απάντηση του PARASwrite....

Edited by ddr2

Σε αφήνω στην κριση του κοινού....

Είπα κάτι κακό?

Το κράτος ξέρουμε πάντα πώς δουλεύει.Δεν είμαστε κράτος πρόνοιας.Τουλάχιστον κάποια μέτρα αναγκάζονται να τα λάβουν.Δεν με αφορά αν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα από πίσω.Με αφορά ότι προστατεύουν την υγεία μου(αν εφαρμοστεί καθολικά).

Είπα κάτι κακό?

Το κράτος ξέρουμε πάντα πώς δουλεύει.Δεν είμαστε κράτος πρόνοιας.Τουλάχιστον κάποια μέτρα αναγκάζονται να τα λάβουν.Δεν με αφορά αν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα από πίσω.Με αφορά ότι προστατεύουν την υγεία μου(αν εφαρμοστεί καθολικά).

Δεν είπες κάτι κακό, με τη έννοια αυτή.

Όμως μου κάνει εντύπωση η κρίση νομιμοφροσύνης πολλών μη καπνιστών.

Καταλαβαίνω ότι ό νόμος αυτός σε συμφέρει. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να συζητήσεις λογικά και δίκαια. Πέρα από το δικό σου και το δικό μου συμφέρον...

Το σωστό δεν θα ήταν να μην αφήνουμε κανέναν απέξω?

Να ικανοποιούμε τις επιθυμίες και των καπνιστών και των μη καπνιστών?

Δεν είπες κάτι κακό, με τη έννοια αυτή.

Όμως μου κάνει εντύπωση η κρίση νομιμοφροσύνης πολλών μη καπνιστών.

Καταλαβαίνω ότι ό νόμος αυτός σε συμφέρει. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να συζητήσεις λογικά και δίκαια. Πέρα από το δικό σου και το δικό μου συμφέρον...

Το σωστό δεν θα ήταν να μην αφήνουμε κανέναν απέξω?

Να ικανοποιούμε τις επιθυμίες και των καπνιστών και των μη καπνιστών?

Πες μου εσύ έναν τρόπο να καλύπτονται τα συμφέροντα και των δύο.

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι να φτιάξουν δύο ξεχωριστούς χώρους σε όλα τα καταστήματα που να μην υπάρχει καμία επικοινωνία από τη μια πλευρά στην άλλη.Πώς μπορεί να γίνει αυτό σε ένα κέντρο διασκέδασης?Άντε στα καφέ να γίνει (αλλά και πάλι με τί χρήματα?) αλλά τί γίνεται σε ένα κέντρο με ζωντανή μουσική?

Αν και δεν καταλαβαινω γιατι σβηστηκε το μυνημα μου ( το πρωτο ), δεν εθιξα κανεναν συγκεκριμενα, παρα μονο συμπεριφορες, να προσθεσω απλα οτι το μετρο ειναι καθαρα εισπρακτικο απο δυο πλευρες:

- ειναι πιο ευκολη η συλλογη των προστιμων σε οσους κακομοιρηδες καφετζηδες κλπ δεν εχουν την δυνατοτητα "πληροφορησης", μην περιμενετε σε μεγαλα μαγαζια να εφαρμοστει, απλα θα πεφτει "συρμα", και στην εσχατη περιπτωση λαδακι, η σε περιοχες με πολλες καφετεριες κλπ μαζεμενες, οι μικρες απομονωμενες καφετερειες/καφενεια θα την πληρωσουν, πολλες φορες οριστικα με κλεισιμο, ηδη βλεπεις εξω απο καφετερειες αντι να καθονται μεσα πολλοι πιτσιρικαδες καθονται απεξω καταναλωνοντας προιοντα απο το περιπτερο.. επισης απλα δεν υπαρχει προσωπικο στη δημοτικη αστυνομια να "αστυνομευσει".

- και δευτερον και πιο σημαντικο, δεν χρειαζεται πλεον οι μαγαζατορες να κανουν κανενα εξοδο για να δημιουργησουν "χωρο καπνιστων", σωστα αεροστεγη :lol: με εξαερισμο κλπ.. στη ζουλα ειναι παντα πιο φθηνα.

Πες μου εσύ έναν τρόπο να καλύπτονται τα συμφέροντα και των δύο.

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι να φτιάξουν δύο ξεχωριστούς χώρους σε όλα τα καταστήματα που να μην υπάρχει καμία επικοινωνία από τη μια πλευρά στην άλλη.Πώς μπορεί να γίνει αυτό σε ένα κέντρο διασκέδασης?Άντε στα καφέ να γίνει (αλλά και πάλι με τί χρήματα?) αλλά τί γίνεται σε ένα κέντρο με ζωντανή μουσική?

να αφησεις τον κοσμο να το κανονισει, οπως γινεται παντα... σου δοθηκε το παραδειγμα των starbucks, η επιλογη πρεπει να εχει και καποιες θυσιες, οπως το να μην πας σε ενα μαγαζι που θες, γιατι ειναι καπνιζοντων, με παρομοιο τροπο δεν πας και σε ενα μαγαζι που δεν σου αρεσει η μουσικη, η συμπεριφορα του κοσμου κλπ.

Edited by VeCo
Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, τα συνεχόμενα μηνύματα απαγορεύονται

να αφησεις τον κοσμο να το κανονισει, οπως γινεται παντα... σου δοθηκε το παραδειγμα των starbucks, η επιλογη πρεπει να εχει και καποιες θυσιες, οπως το να μην πας σε ενα μαγαζι που θες, γιατι ειναι καπνιζοντων, με παρομοιο τροπο δεν πας και σε ενα μαγαζι που δεν σου αρεσει η μουσικη, η συμπεριφορα του κοσμου κλπ.

Τα starbucks πάντα δούλευαν έτσι και απαγορεύονταν το κάπνισμα.Ο κόσμος το γνώριζε και γι αυτό δεν διαμαρτύρονταν.

Είναι αστείο το παράδειγμά σου.Αν δεν υπάρξει απαγόρευση τότε όλα τα καταστήματα θα είναι καπνιζόντων.

Να κάνω εγώ τη θυσία να μην πάω σε ένα κατάστημα επειδή εσύ τραβάς ζόρι και θέλεις να καπνίσεις ή να πας εσύ σε ένα κατάστημα και για 2 ώρες και να μην καπνίσεις επειδή θα μου βλάψεις την υγεία?

Τα starbucks πάντα δούλευαν έτσι και απαγορεύονταν το κάπνισμα.Ο κόσμος το γνώριζε και γι αυτό δεν διαμαρτύρονταν.

Είναι αστείο το παράδειγμά σου.Αν δεν υπάρξει απαγόρευση τότε όλα τα καταστήματα θα είναι καπνιζόντων.

Να κάνω εγώ τη θυσία να μην πάω σε ένα κατάστημα επειδή εσύ τραβάς ζόρι και θέλεις να καπνίσεις ή να πας εσύ σε ένα κατάστημα και για 2 ώρες και να μην καπνίσεις επειδή θα μου βλάψεις την υγεία?

Δεν διαμαρτυρονταν γιατι υπηρχε η επιλογη να παει στη διπλα καφετερεια που επιτρεποταν.

το παραδειγμα μου δεν ειναι καθολου αστειο, απλα εσυ εισαι λιγο εκτος πραγματικοτητας.. να σου την παρουσιασω:

ας πουμε οτι 80% του κοσμου ειναι καπνιζοντες.. αρα η πλειονοτητα των μαγαζιων θα ειναι για καπνιζοντες, θα υπαρξουν ομως και μαγαζια, που θα παρουν το επιχειρηματικο ρισκο να προσελκυσουν ακριβως αυτο το κοινο, σκεπτομενοι οτι θα χασουν τους καπνιστες, αλλα θα μαζεψουν ολους τους αστεγους ακαπνους. ο καταστηματαρχης αυτος θα θελει να επιβαλει την επιχειρηματικη του επιλογη, και μονος του, χωρις αστυνομευση και προστιμα, θα πεταγε εξω τους καπνιζοντες, επισης και οι πελατες, θα ειχαν και το ηθικο δικαιωμα να συνηγορησουν, ακομα και εντονα.. τωρα τι θα συμβει: και παλι θα πας σε ενα καταστημα καπνιζοντων στη ζουλα, θα κανεις την καταγγελια σου, ανωνυμα ε, και θα συμβουν τα εξης, αμα σε παρουν μυρωδια θα σε πεταξουν εξω τουλαχιστον, και απο αστυνομευση, ακομα και να ερθουν οι δημοτικοι αστυνομικοι, θα παρουν το λαδακι τους και θα φυγουν ομορφοι και ωραιοι.

οσον αφορα την "θυσια" σου να μην πας σε ενα μαγαζι, ηδη το κανεις για αλλους λογους, ας ειναι αυτος αλλος ενας.

Δεν διαμαρτυρονταν γιατι υπηρχε η επιλογη να παει στη διπλα καφετερεια που επιτρεποταν.

το παραδειγμα μου δεν ειναι καθολου αστειο, απλα εσυ εισαι λιγο εκτος πραγματικοτητας.. να σου την παρουσιασω:

ας πουμε οτι 80% του κοσμου ειναι καπνιζοντες.. αρα η πλειονοτητα των μαγαζιων θα ειναι για καπνιζοντες, θα υπαρξουν ομως και μαγαζια, που θα παρουν το επιχειρηματικο ρισκο να προσελκυσουν ακριβως αυτο το κοινο, σκεπτομενοι οτι θα χασουν τους καπνιστες, αλλα θα μαζεψουν ολους τους αστεγους ακαπνους. ο καταστηματαρχης αυτος θα θελει να επιβαλει την επιχειρηματικη του επιλογη, και μονος του, χωρις αστυνομευση και προστιμα, θα πεταγε εξω τους καπνιζοντες, επισης και οι πελατες, θα ειχαν και το ηθικο δικαιωμα να συνηγορησουν, ακομα και εντονα.. τωρα τι θα συμβει: και παλι θα πας σε ενα καταστημα καπνιζοντων στη ζουλα, θα κανεις την καταγγελια σου, ανωνυμα ε, και θα συμβουν τα εξης, αμα σε παρουν μυρωδια θα σε πεταξουν εξω τουλαχιστον, και απο αστυνομευση, ακομα και να ερθουν οι δημοτικοι αστυνομικοι, θα παρουν το λαδακι τους και θα φυγουν ομορφοι και ωραιοι.

οσον αφορα την "θυσια" σου να μην πας σε ενα μαγαζι, ηδη το κανεις για αλλους λογους, ας ειναι αυτος αλλος ενας.

Μα το θέμα είναι ότι πριν την απαγόρευση του καπνίσματος δεν υπήρχε σχεδόν κανένα κατάστημα που να είναι μη καπνιστών.Τα starbucks αποτελούν ένα παράδειγμα αλλά ίσως καιτο μοναδικό.

Ποιος έξυπνος καταστηματάρχης πιστεύεις ότι θα τον ενδιέφερε να προσελκύσει (πριν την απαγόρευση) αποκλειστικά μη καπνίζοντες?Όπως και να το κάνουμε είμαστε λιγότεροι(σωστά?) επομένως ο άνθρωπος θα σκεφτεί το συμφέρον,την κατανάλωση και τα έσοδα.

Ποιος στο καλό πιστεύεις ότι θα πάρει το επιχειρηματικό ρίσκο να προσελκύσει αυτό το 20% όπως λες αντί για το υπόλοιπο 80%??

Ας λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι μπορεί και ο ίδιος ο καταστηματάρχης να είναι καπνιστής οπότε εκ των πραγμάτων έχει και ένα λόγο παραπάνω να διαλέξει "στρατόπεδο".

Μπορεί ο νόμος να μην εφαρμόζεται καλά(βασικά χάλια είναι) αλλά σίγουρα το προτιμώ από το να είμαστε όπως πριν.Ο καθένας ότι γουστάρει.

Όσο για το "άστεγους άκαπνους" ας μην το σχολιάσω:rolleyes:

Μα το θέμα είναι ότι πριν την απαγόρευση του καπνίσματος δεν υπήρχε σχεδόν κανένα κατάστημα που να είναι μη καπνιστών.Τα starbucks αποτελούν ένα παράδειγμα αλλά ίσως καιτο μοναδικό.

Ποιος έξυπνος καταστηματάρχης πιστεύεις ότι θα τον ενδιέφερε να προσελκύσει (πριν την απαγόρευση) αποκλειστικά μη καπνίζοντες?Όπως και να το κάνουμε είμαστε λιγότεροι(σωστά?) επομένως ο άνθρωπος θα σκεφτεί το συμφέρον,την κατανάλωση και τα έσοδα.

Ποιος στο καλό πιστεύεις ότι θα πάρει το επιχειρηματικό ρίσκο να προσελκύσει αυτό το 20% όπως λες αντί για το υπόλοιπο 80%??

Ας λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι μπορεί και ο ίδιος ο καταστηματάρχης να είναι καπνιστής οπότε εκ των πραγμάτων έχει και ένα λόγο παραπάνω να διαλέξει "στρατόπεδο".

Μπορεί ο νόμος να μην εφαρμόζεται καλά(βασικά χάλια είναι) αλλά σίγουρα το προτιμώ από το να είμαστε όπως πριν.Ο καθένας ότι γουστάρει.

Όσο για το "άστεγους άκαπνους" ας μην το σχολιάσω:rolleyes:

Μα αυτο ακριβως σου λεω, τωρα υπαρχει καθολικη απαγορευση, αρα δεν υπαρχει ουτε καν αυτη η περιπτωση καποιος καταστηματαρχης να προσπαθησει εστω να προσελκυσει μη καπνιζοντες..

ο καπνιζοντας καταστηματαρχης ειναι στη δουλεια του, και για την δουλεια κανεις θυσιες, θα παει εξω/στην μικρη τουαλετα με τον εξαερισμο να κανει την "αναγκη" του, στη διασκεδαση, δεν μπορουν να υπαρξουν, καθενας κανει οτι του αρεσει, φτανει να συμφωνει και το υπολοιπο κοινο, και να ειναι ολοι ενηλικες, εν γνωσει τους και να το αποδεχονται .και γνωριζεις πολυ καλα "παρανομες/παρατυπες" διασκεδασεις με καθολικη παρανομια, που ομως ανθουν. ο κοσμος επιλεγει να μην παραστει, αν δεν συμφωνει/δεν του αρεσει.

τωρα τι θα γινει: ολοι στη ζουλα, καποιοι μικροι θα κοπανηθουν στην αρχη, ισως να κλεισουν, οι μεγαλοι του χωρου με "πληροφορηση" και δυναμη ολων των ειδων θα "ξεπερασουν" τον νομο, και ο σκοπος σου, να πας σε ενα ακαπνο μαγαζι, πιστεψε με, δεν θα ευοδωθει.

Με το ιδιο σκεπτικο και εσυ (ο καθε εσυ,δεν ειναι προσωπικη επιθεση,μην το δεις ετσι) πρεπει να σταματησεις να οδηγας το αυτοκινητο σου (εαν οδηγας) και να μετακινησε με τα μεσα μαζικης μεταφορας που ρυπαινουν σε συνολο λιγοτερο γιατι εγω πολυ απλα που δεν οδηγαω (ασχετος εαν οδηγαω) δεν θελω να μου ρυπαινεις την ατμοσφαιρα και να μου καταστρεφεις την υγεια.(εχεις την ενναλακτικη λυση που σου ειπα παραπανω).Δεν ειναι σκεπτικο αυτο...και προσεξε καπνιζα 10 χρονια 1 πακετο την ημερα και εχει μια εβδομαδα που το εχω ελλατωσει σε 4 τσιγαρα την ημερα και θα το κοψω.αλλα ειναι καθαρα προσωπικη μου επιλογη και πιστεψε με δεν με εχει επηρεασει ο νομος αυτος.

Μα αυτο ακριβως σου λεω, τωρα υπαρχει καθολικη απαγορευση, αρα δεν υπαρχει ουτε καν αυτη η περιπτωση καποιος καταστηματαρχης να προσπαθησει εστω να προσελκυσει μη καπνιζοντες..

Τόσο χρόνια που δεν υπήρχε ο νόμος είδες εσύ κανέναν καταστηματάρχη να ενδιαφέρεται να προσελκύσει αποκλειστικά κοινό από μη καπνίζοντες?Για πες σου.

Ξαναρωτάω.Γιατί να το κάνει αυτό?Ο άνθρωπος θα σκεφτεί το συμφέρον του.Γιατί να απαγορέψεις σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου να έρθει στο μαγαζί σου αν δεν σε αναγκάσει η πολιτεία να το κάνεις?

ο καπνιζοντας καταστηματαρχης ειναι στη δουλεια του, και για την δουλεια κανεις θυσιες, θα παει εξω/στην μικρη τουαλετα με τον εξαερισμο να κανει την "αναγκη" του,

Μα δεν μίλησα για τον ίδιο τον καταστηματάρχη πού θα καπνίσει.Αυτό που λέω είναι ότι αν ο καπνιστής είναι καταστηματάρχης είναι λογικό να επιλέξει το κοινό καπνιζόντων ή να κάνει και τα στραβά μάτια όταν υπάρχει νόμος(μου συνέβει πρόσφατα).

στη διασκεδαση, δεν μπορουν να υπαρξουν, καθενας κανει οτι του αρεσει, φτανει να συμφωνει και το υπολοιπο κοινο, και να ειναι ολοι ενηλικες, εν γνωσει τους και να το αποδεχονται

Τότε συμφωνείς μαζί μου.Από τη στιγμή που υπάρχει ο νόμος δεν συμφωνώ να καπνίζεις δίπλα μου,να εισπνέω τον καπνό και να με ενοχλείς και βλάπτεις.

και γνωριζεις πολυ καλα "παρανομες/παρατυπες" διασκεδασεις με καθολικη παρανομια, που ομως ανθουν. ο κοσμος επιλεγει να μην παραστει, αν δεν συμφωνει/δεν του αρεσει.

τωρα τι θα γινει: ολοι στη ζουλα, καποιοι μικροι θα κοπανηθουν στην αρχη, ισως να κλεισουν, οι μεγαλοι του χωρου με "πληροφορηση" και δυναμη ολων των ειδων θα "ξεπερασουν" τον νομο, και ο σκοπος σου, να πας σε ενα ακαπνο μαγαζι, πιστεψε με, δεν θα ευοδωθει.

Από τη στιγμή που πριν την εφαρμογή του νόμου όλα σχεδον(99%) των καταστημάτων ήταν καπνιστών αφού εγώ διαφωνώ με αναγκάζεις να μην πάω στο μεγαλύτερο ποσοστό καταστημάτων.

Σιγά σιγά θα εφαρμοστεί ο νόμος.Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν κάνουμε καταγγελίες.

Μέχρι τότε θα μας λένε ρουφιάνους.

Με το ιδιο σκεπτικο και εσυ (ο καθε εσυ,δεν ειναι προσωπικη επιθεση,μην το δεις ετσι) πρεπει να σταματησεις να οδηγας το αυτοκινητο σου (εαν οδηγας) και να μετακινησε με τα μεσα μαζικης μεταφορας που ρυπαινουν σε συνολο λιγοτερο γιατι εγω πολυ απλα που δεν οδηγαω (ασχετος εαν οδηγαω) δεν θελω να μου ρυπαινεις την ατμοσφαιρα και να μου καταστρεφεις την υγεια.(εχεις την ενναλακτικη λυση που σου ειπα παραπανω).Δεν ειναι σκεπτικο αυτο...και προσεξε καπνιζα 10 χρονια 1 πακετο την ημερα και εχει μια εβδομαδα που το εχω ελλατωσει σε 4 τσιγαρα την ημερα και θα το κοψω.αλλα ειναι καθαρα προσωπικη μου επιλογη και πιστεψε με δεν με εχει επηρεασει ο νομος αυτος.

Το είπαμε και το ξαναείπαμε εκατό φορές αυτό.Το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα,τα μηχανάκια προκαλούν πολύ φασαρία,τα τρόφιμα έχουν ορμόνες και συντηρητικά κοκ δεν σημαίνει ότι και ο ένας νόμος που εφαρμόστηκε για να προστατέψει την υγείας μας πρέπει να καταργηθεί.Δηλαδή περιμένεις να αλλάξουν όλα τα προηγούμενα και μετά αυτό?

Edited by VeCo
Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ και την ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ

Τόσο χρόνια που δεν υπήρχε ο νόμος είδες εσύ κανέναν καταστηματάρχη να ενδιαφέρεται να προσελκύσει αποκλειστικά κοινό από μη καπνίζοντες?Για πες σου.

Ξαναρωτάω.Γιατί να το κάνει αυτό?Ο άνθρωπος θα σκεφτεί το συμφέρον του.Γιατί να απαγορέψεις σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου να έρθει στο μαγαζί σου αν δεν σε αναγκάσει η πολιτεία να το κάνεις?

Δεν το εκανε γιατι δεν υπηρχε νομος να υπαρχουν καταστηματα αποκλειστικα καπνιστων/μη καπνιστων.. ο οποιος θα επρεπε να υπαρξει, αφου ειδαν οτι ο νομος με εγκαταστασεις αεροστεγους απομονωσης των καπνιστων δεν λειτουργησαν.. να το ξαναπω να το καταλαβεις.. ο περισσοτερος κοσμος καπνιζει, αρα τα περισσοτερα μαγαζια θα επελεγαν να ειναι για καπνιζοντες, αρκετοι επιχειρηματιες, τοσοι ωστε να εξυπηρετησουν το ας πουμε 20% του μη καπνιζοντος πλυθησμου, εν τελει θα επελεγαν να απευθυνθουν σε αυτους.. επαναλαμβανω και παλι, ναι το καπνισμα ειναι ανθυγιεινο, να δεχτω οτι ειναι και ανθυγιεινο και για τους παθητικους καπνιστες, δεν ειναι ομως κατι που σκοτωνει τον καπνιστη η παθητικο καπνιστη ακαριαια, ουτε καν μεσοπροθεσμα αρα δεν υπαρχει ηθικη επιταγη να μην υπαρχει, επισης υπαρχουν και πολλα αλλα ανθυγιεινα, που τα αποδεχομαστε, γιατι ειναι αναγκη. ε λοιπον αναγκη εχει και ο καπνιστης να καπνισει, τα υπολοιπα να κανει υπομονη, να παει εξω, στα εχω αντικρουσει ηδη, να παει ο ακαπνος εξω, να κανει ο ακαπνος υπομονη, να φορεσει αντιασφιξιογονο μασκα, υποτιθεται οτι μιλαμε λιγο σοβαρα και δεν επανερχομαστε στα ιδια.. επισης ειναι ομως μια πολυ διαδεδομενη συνηθεια, που ενεχει και εξαρτηση λογω νικοτινης και της ολης διαδικασιας του, αρα δεν γινεται να το απαγορευσεις, ειδικα σε χωρους διασκεδασης, δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει. ο απλουστερος τροπος ειναι να αφησεις τους καταστηματαρχες να αποφασισουν σε ποιο κοινο θα απευθηνθουν, και τους πελατες να επιλεξουν. αυτο ενεχει και τη θυσια των μη καπνιζοντων, καθοτι λιγοτεροι, θα εχουν λιγοτερες επιλογες μαγαζιων, ειναι αναποφευκτο, ταυτοχρονα ομως ειναι και η μονη τους ελπιδα αν θελουν πραγματικα καποτε να διασκεδασουν σε ενα ακαπνο μαγαζι, να το πετυχουν. τα υπολοιπα ειναι προφασεις και προσπαθεια επιβολης της γνωμης του 20% στο 80%, υπερ μιας υγειας που βαλλεται απο παντου, και που δεν βλεπω τον ιδιο ζηλο εως φανατισμο.

Μα δεν μίλησα για τον ίδιο τον καταστηματάρχη πού θα καπνίσει.Αυτό που λέω είναι ότι αν ο καπνιστής είναι καταστηματάρχης είναι λογικό να επιλέξει το κοινό καπνιζόντων ή να κάνει και τα στραβά μάτια όταν υπάρχει νόμος(μου συνέβει πρόσφατα).

και σου επαναλαμβανω οτι ενας καταστηματαρχης που βρισκεται στη δουλεια του μπορει να κανει την θυσια να μην καπνισει η να βγαινει εξω, ενας ανθρωπος που βγηκε να διασκεδασει δεν προκειται να το κανει.

Τότε συμφωνείς μαζί μου.Από τη στιγμή που υπάρχει ο νόμος δεν συμφωνώ να καπνίζεις δίπλα μου,να εισπνέω τον καπνό και να με ενοχλείς και βλάπτεις.

συμφωνω απολυτα, αφου ενοχλεισαι τοσο πολυ, να χωρισουμε τα τσανακια μας, εσυ σε μαγαζια μη καπνιζοντων και εγω σε μαγαζια καπνιζοντων, αν προσπαθησεις να μου επιβαλεις την αποψη σου, θα γινουμε απο δυο χωρια.. οσο για τους νομους στην ελλαδα, την συνταγματικοτητα τους, την επιτυχια εφαρμογης τους, την αποδοχη τους, θες πραγματικα να το συζητησουμε; θα ειναι ενας ακομα ανεφαρμοστος νομος, που θα αλλαξει με τον επομενο νομο, και σιγουρα δεν θα σου παρασχει αυτο που ζητας: να πας σε ενα μαγαζι χωρις καπνιζοντες.

Από τη στιγμή που πριν την εφαρμογή του νόμου όλα σχεδον(99%) των καταστημάτων ήταν καπνιστών αφού εγώ διαφωνώ με αναγκάζεις να μην πάω στο μεγαλύτερο ποσοστό καταστημάτων.

Κενα σε ελευθερη αγορα δεν μπορουν να υπαρξουν. αν υπαρχει ζητηση, θα υπαρξει και προσφορα, αν 20% του κοσμου ζητα ακαπνα μαγαζια, θα υπαρξουν.. απλα θες και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο, να επιβαλεις την αποψη σου σε μια πλειοψηφια, χωρις καν να κανεις τη θυσια της μικροτερης ποικιλιας μαγαζιων. δεν προκειται να συμβει δυστυχως.

Σιγά σιγά θα εφαρμοστεί ο νόμος.Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν κάνουμε καταγγελίες.

Μέχρι τότε θα μας λένε ρουφιάνους.

Ο νομος αυτος θα ατονησει πολυ γρηγορα, μην αγχωνεσαι.. θα εχει λιγοτερη επικαιροτητα ακομα και απο το νομο του κυριου Καγκελα-φαναρακια, γιατι τοτε συντηρουνταν το θεμα στα καναλια ( μονο εκει ειχε επικαιροτητα ο νομος ο προηγουμενος ) για τους καταστηματαρχες που γκρινιαζαν για εξοδα να φτιαξουν χωρους καπνιζοντων, οτι ηταν αδυνατο λογω χωροταξιας του μαγαζιου τους κλπ. Σε ενα μηνα θα παιρνεις να κανεις καταγγελια και θα σου απαντα αυτοματος τηλεφωνητης με ηχητικη υποκρουση διαφημιση τσιγαρων. ο μονος τροπος να δειξει πραγματικη πυγμη το κρατος σε σχεση με το τσιγαρο ειναι να απαγορευσει πληρως την πωληση του, τοτε βεβαια θα χασουν φορους ( 90% της τιμης του πακετου ειναι φοροι ) και θα ανθησει το λαθρεμποριο, αλλα εχεις καποια - μικρη- πιθανοτητα να μειωθει σε δημοσιους χωρους.. οπως καταλαβαινεις αυτο δεν θα συμβει.

Το είπαμε και το ξαναείπαμε εκατό φορές αυτό.Το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα,τα μηχανάκια προκαλούν πολύ φασαρία,τα τρόφιμα έχουν ορμόνες και συντηρητικά κοκ δεν σημαίνει ότι και ο ένας νόμος που εφαρμόστηκε για να προστατέψει την υγείας μας πρέπει να καταργηθεί.Δηλαδή περιμένεις να αλλάξουν όλα τα προηγούμενα και μετά αυτό?

παμε για την 101η. καταρχην τα τροφιμα, ο αερας, τα αυτοκινητα ειναι καθολικη απαιτηση να ειναι καθαρα και υγιεινα, εδω εχεις να κανεις με κατι ανθυγιεινο θες, βρωμικο θες, ναι, αλλα οχι περισσοτερο απο τοσα και τοσα αλλα, που ερχεται στην αντιθεση με την επιθυμια, την εξαρτηση θες, την αρρωστια, του 80% του πληθυσμου. καμια απαγορευση δεν θα δουλεψει.

Προς το παρόν στα μαγαζιά που έβγαινα εγώ ισχύει κανονικά ο νόμος, δυστυχώς και για μένα και για τους μαγαζάτορες.

Έβγαινα 3-4 φορές την εβδομάδα για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά αλλά από την 1η του μήνα που το απαγόρεψαν (και μαζί άρχισαν τα κρύα) δεν ξαναπήγα, ούτε εγώ, ούτε κανείς απ΄την παρέα. Έχουμε και στο σπίτι και ποτάκι και παρέα, δεν έχω πρόβλημα. Θα ξαναπάμε, αν δούμε ότι το επιτρέψανε η όταν ζεστάνει ο καιρός για να καθόμαστε έξω, αν και από όσο τα παρατηρώ... ούτε τα μισά μαγαζιά δε θα υπάρχουν τότε...

Ελπίζω να καταφέρω να κρατήσω τουλάχιστον το δικό μου το μαγαζί μέχρι την κατάργηση αυτού του ηλίθιου μέτρου.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Δεν το εκανε γιατι δεν υπηρχε νομος να υπαρχουν καταστηματα αποκλειστικα καπνιστων/μη καπνιστων.. ο οποιος θα επρεπε να υπαρξει, αφου ειδαν οτι ο νομος με εγκαταστασεις αεροστεγους απομονωσης των καπνιστων δεν λειτουργησαν.. να το ξαναπω να το καταλαβεις.. ο περισσοτερος κοσμος καπνιζει, αρα τα περισσοτερα μαγαζια θα επελεγαν να ειναι για καπνιζοντες, αρκετοι επιχειρηματιες, τοσοι ωστε να εξυπηρετησουν το ας πουμε 20% του μη καπνιζοντος πλυθησμου, εν τελει θα επελεγαν να απευθυνθουν σε αυτους.

Μαν δεν μου εξηγείς ΠΩΣ μα ΠΩΣ στο καλό περιμένεις να υπάρξουν επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να είναι σε αυτό το 20%?

Εδώ όταν πρωτοεφαρμόστηκε ο νόμος(επί ΝΔ) έβγαιναν καταστηματάρχες και ζητούσαν να εξαιρεθούν.Και μιλάμε για τότε που ο νόμος μιλούσε για καθολική απαγόρευση.Φαντάζεσαι έναν νόμο που θα επέτρεπε να υπάρχουν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών?Ποιος θα επέλεγε τους μη καπνιστές?Σου λέει:Πριν την εφαρμογή του νόμου οι μην καπνιστές πήγαιναν σε καταστήματα με καπνιστές άρα θα συνεχίσουν και τώρα να πηγαίνουν.Το αντίστροφο δεν ισχύει.

επαναλαμβανω και παλι, ναι το καπνισμα ειναι ανθυγιεινο, να δεχτω οτι ειναι και ανθυγιεινο και για τους παθητικους καπνιστες, δεν ειναι ομως κατι που σκοτωνει τον καπνιστη η παθητικο καπνιστη ακαριαια, ουτε καν μεσοπροθεσμα αρα δεν υπαρχει ηθικη επιταγη να μην υπαρχει,

Σου έδωσα πριν κάποια στοιχεία για το πόσο επικίνδυνο είναι το παθητικό κάπνισμα και σε τί ποσοστό συμβάλλει στους θανάτους και στους καρκίνους.

Αν ήταν να σκοτώνει ακαριαία θα λέγονταν δολοφονία:rolleyes:

Μακροπρόθεσμα όμως σκοτώνει.Μη σου πω και βραχυπρόθεσμα.Ναι υπάρχει ηθική επιταγή.Με ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ και δεν το καταλαβαίνεις.

επισης υπαρχουν και πολλα αλλα ανθυγιεινα, που τα αποδεχομαστε, γιατι ειναι αναγκη. ε λοιπον αναγκη εχει και ο καπνιστης να καπνισει, τα υπολοιπα να κανει υπομονη, να παει εξω, στα εχω αντικρουσει ηδη, να παει ο ακαπνος εξω, να κανει ο ακαπνος υπομονη, να φορεσει αντιασφιξιογονο μασκα, υποτιθεται οτι μιλαμε λιγο σοβαρα και δεν επανερχομαστε στα ιδια.

Όχι δεν έχει ανάγκη ο καπνιστής να καπνίσει.Δεν θα πεθάνει ούτε θα του κάνει κακό στη υγεία του να μην καπνίσει.Για 2 ώρες που θα πάει βόλτα μπορεί να μην καπνίσει.

Όχι δεν θα πάω εγώ έξω ούτε θα φορέσω μάσκα(!!) γιατί εσύ με βλάπτεις όχι εγώ εσένα.Εσύ έχεις ανάγκη να καπνίσεις και εγώ έχω ανάγκη να αναπνεύσω.

επισης ειναι ομως μια πολυ διαδεδομενη συνηθεια, που ενεχει και εξαρτηση λογω νικοτινης και της ολης διαδικασιας του, αρα δεν γινεται να το απαγορευσεις, ειδικα σε χωρους διασκεδασης, δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει.

Δεν ξέρω τί σημαίνει "εξάρτηση" γιατί ποτέ δεν είχα.Αυτό που ξέρω είναι ότι ο νόμος δεν σου απαγορεύσει να καπνίσεις παντού.Σου απαγορεύει να καπνίσεις εκεί που βλάπτεις τους γύρω σου.

Τι πάει να πει δεν θα δουλέψει??Δηλαδή στο εξωτερικό σε τόσες άλλες χώρες γιατί δούλεψε?Έχουν μικρότερη εξάρτηση οι ξένοι από τους έλληνες?

ο απλουστερος τροπος ειναι να αφησεις τους καταστηματαρχες να αποφασισουν σε ποιο κοινο θα απευθηνθουν, και τους πελατες να επιλεξουν. αυτο ενεχει και τη θυσια των μη καπνιζοντων, καθοτι λιγοτεροι, θα εχουν λιγοτερες επιλογες μαγαζιων, ειναι αναποφευκτο, ταυτοχρονα ομως ειναι και η μονη τους ελπιδα αν θελουν πραγματικα καποτε να διασκεδασουν σε ενα ακαπνο μαγαζι, να το πετυχουν. τα υπολοιπα ειναι προφασεις και προσπαθεια επιβολης της γνωμης του 20% στο 80%, υπερ μιας υγειας που βαλλεται απο παντου, και που δεν βλεπω τον ιδιο ζηλο εως φανατισμο.

Όχι δεν θα κάνουμε αυτό που συμφέρει εσένα.Αν αφήσω τον καταστηματάρχη να αποφασίσει θα το αφήσει ξέφραγο αμπέλι.Αν αφήσω τον κόσμο τότε ο καπνιστής θα καπνίζει όπου θέλει και ο καπνιστής δεν θα μπορεί να του πει τίποτα γιατί δεν θα υπάρχει απαγόρευση.Αυτό λέγεται α ν α ρ χ ί α.

και σου επαναλαμβανω οτι ενας καταστηματαρχης που βρισκεται στη δουλεια του μπορει να κανει την θυσια να μην καπνισει η να βγαινει εξω, ενας ανθρωπος που βγηκε να διασκεδασει δεν προκειται να το κανει.

Θα το κάνει γιατί θα μάθει να το κάνει.Όπως σε τόσες άλλες χώρες θα αποκτήσει συνείδηση.Επειδή εσύ δεν μπορείς δεν σημαίνει ότι και άλλοι δεν μπορούν.Άλλωστε υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα καπνιστών που συμφωνεί με το μέτρο.

συμφωνω απολυτα, αφου ενοχλεισαι τοσο πολυ, να χωρισουμε τα τσανακια μας, εσυ σε μαγαζια μη καπνιζοντων και εγω σε μαγαζια καπνιζοντων, αν προσπαθησεις να μου επιβαλεις την αποψη σου, θα γινουμε απο δυο χωρια.

Δεν σου επιβάλλω την αποψή μου γιατί δεν φαίνεται να είσαι διαλλακτικός.Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καταστήματα καπνιστών-μη καπνιστών αλλά μόνο απλά καταστήματα είτε θα συμμορφωθείς με το νόμο είτε δεν θα έρθεις στο μαγαζί.Μετά από λίγο καιρό θα βαρεθείς και θα έρθεις.

Κενα σε ελευθερη αγορα δεν μπορουν να υπαρξουν. αν υπαρχει ζητηση, θα υπαρξει και προσφορα, αν 20% του κοσμου ζητα ακαπνα μαγαζια, θα υπαρξουν.. απλα θες και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο, να επιβαλεις την αποψη σου σε μια πλειοψηφια, χωρις καν να κανεις τη θυσια της μικροτερης ποικιλιας μαγαζιων. δεν προκειται να συμβει δυστυχως.

Αν υπήρχε μέτρο για καταστήματα καπνιστών-μη καπνιστών τότε θα πρέπει να υπάρξει ένα 50-50 %.Δεν κατάλαβα δηλαδή εσύ θες να έχεις την επιλογή να πας σε ένα 80% και εγώ σε ένα 20%?Ποιος θέλει τη πίττα??Αν και αμφιβάλλω για το ότι είστε πλειοψηφία.

Ο νομος αυτος θα ατονησει πολυ γρηγορα, μην αγχωνεσαι.. θα εχει λιγοτερη επικαιροτητα ακομα και απο το νομο του κυριου Καγκελα-φαναρακια, γιατι τοτε συντηρουνταν το θεμα στα καναλια ( μονο εκει ειχε επικαιροτητα ο νομος ο προηγουμενος ) για τους καταστηματαρχες που γκρινιαζαν για εξοδα να φτιαξουν χωρους καπνιζοντων, οτι ηταν αδυνατο λογω χωροταξιας του μαγαζιου τους κλπ. Σε ενα μηνα θα παιρνεις να κανεις καταγγελια και θα σου απαντα αυτοματος τηλεφωνητης με ηχητικη υποκρουση διαφημιση τσιγαρων. ο μονος τροπος να δειξει πραγματικη πυγμη το κρατος σε σχεση με το τσιγαρο ειναι να απαγορευσει πληρως την πωληση του, τοτε βεβαια θα χασουν φορους ( 90% της τιμης του πακετου ειναι φοροι ) και θα ανθησει το λαθρεμποριο, αλλα εχεις καποια - μικρη- πιθανοτητα να μειωθει σε δημοσιους χωρους.. οπως καταλαβαινεις αυτο δεν θα συμβει.

Θα συμβεί και θα παρασυμβεί.Όπως συνέβει σε τόσες άλλες χώρες.Στο 1242 δεν νομίζω να έχει τηλεφωνητή.Με σωστή επιβολή προστίμων τσουχτερών κάποιοι θα βάλουν μυαλό και θα μάθουν.Νομίζετε ότι εμείς είμαστε μια χώρα σε άλλο πλανήτη?Οι άλλες χώρες είναι βλάκες και εμείς έξυπνοι?

παμε για την 101η. καταρχην τα τροφιμα, ο αερας, τα αυτοκινητα ειναι καθολικη απαιτηση να ειναι καθαρα και υγιεινα, εδω εχεις να κανεις με κατι ανθυγιεινο θες, βρωμικο θες, ναι, αλλα οχι περισσοτερο απο τοσα και τοσα αλλα, που ερχεται στην αντιθεση με την επιθυμια, την εξαρτηση θες, την αρρωστια, του 80% του πληθυσμου. καμια απαγορευση δεν θα δουλεψει.

Ξαναείπαμε.Το παθητικό κάπνισμα είναι η τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου και τα ποσοστά καρκίνων και θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.Μπορεί να σε συμφέρει να πιστεύεις ότι το παθητικό κάπνισμα είναι ακίνδυνο,ίσως κάνει και καλό στην συνείδηση μερικών αλλά είναι μόνο μια ψευδαίσθηση.

Δεν είστε 80% του πληθυσμού.Όσο εξάρτηση και να είναι υπάρχουν καπνιστές που το δέχονται ήρεμα και ωραία.Είναι λιγότερο εξαρτημένοι από σένα?Όχι.Αλλά για 2-3 ώρες αντέχουν.

Το τσιγαρο θα το κοψω επειδη το θελω εγω,οχι αυτοι,ουτε κανενας.Εγω π.χ αν πιω καφε χωρις τσιγαρο,καλυτερα μην πιω καφε.Δηλαδη δε μπορω ποτε να παω σε μαγαζι;ας κανουν κ εναν χωρο για τους καπνιζοντες.

Το μετρο δεν ειναι για να το κοψεις... Δεν ειναι αυτος ο σκοπος του νεου νομου.

Αυτο που λες με χωρο για καπνιζοντες...το ειδαμε ποσο δουλεψε περισυ... Πραγματικη τραγωδια

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Μαν δεν μου εξηγείς ΠΩΣ μα ΠΩΣ στο καλό περιμένεις να υπάρξουν επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να είναι σε αυτό το 20%?

Εδώ όταν πρωτοεφαρμόστηκε ο νόμος(επί ΝΔ) έβγαιναν καταστηματάρχες και ζητούσαν να εξαιρεθούν.Και μιλάμε για τότε που ο νόμος μιλούσε για καθολική απαγόρευση.Φαντάζεσαι έναν νόμο που θα επέτρεπε να υπάρχουν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών?Ποιος θα επέλεγε τους μη καπνιστές?Σου λέει:Πριν την εφαρμογή του νόμου οι μην καπνιστές πήγαιναν σε καταστήματα με καπνιστές άρα θα συνεχίσουν και τώρα να πηγαίνουν.Το αντίστροφο δεν ισχύει.

Απλως εδω να σου πω οτι ο νομος της ΝΔ δεν ελεγε για καθολικη απαγορευση.. επετρεπε σε μαγαζια κατω απο 70τμ να επιλεξουν αν θα ειναι καπνιζοντες η μη, και σε μεγαλυτερα να φτιαξουν χωρο με εξαερισμο για τους καπνιζοντες.. αυτοι που φωναζαν να εξαιρεθουν ηταν καποιοι με μεγαλα μαγαζια που δεν ηθελαν και λογικα να κλεισουν το 70% των πελατων τους στο 30% του χωρου.. ο προηγουμενος νομος δεν δουλεψε κατ'ελαχιστον, ο καινουργιος καθολου.

Σου έδωσα πριν κάποια στοιχεία για το πόσο επικίνδυνο είναι το παθητικό κάπνισμα και σε τί ποσοστό συμβάλλει στους θανάτους και στους καρκίνους.

Αν ήταν να σκοτώνει ακαριαία θα λέγονταν δολοφονία:rolleyes:

Μακροπρόθεσμα όμως σκοτώνει.Μη σου πω και βραχυπρόθεσμα.Ναι υπάρχει ηθική επιταγή.Με ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ και δεν το καταλαβαίνεις.

Δεν εδωσες κανενα στοιχειο.. ανεφερες καποια ποσοστα, που τα εχεις βγαλει απο το κεφαλι σου, χωρις να δωσεις καποιο λινκ για καποια ερευνα, και δεν μπορεις να απαντησεις, ουτε εσυ ουτε ο καλυτερος γιατρος-ερευνητης, ποσοι απο αυτους τους καρκινους οφειλωνται στο τσιγαρο και ποσοι στα συντηρητικα/χημικα στα τροφιμα, ολων των ειδων τους ρυπους στον αερα

Όχι δεν έχει ανάγκη ο καπνιστής να καπνίσει.Δεν θα πεθάνει ούτε θα του κάνει κακό στη υγεία του να μην καπνίσει.Για 2 ώρες που θα πάει βόλτα μπορεί να μην καπνίσει.

Όχι δεν θα πάω εγώ έξω ούτε θα φορέσω μάσκα(!!) γιατί εσύ με βλάπτεις όχι εγώ εσένα.Εσύ έχεις ανάγκη να καπνίσεις και εγώ έχω ανάγκη να αναπνεύσω.

Δεν θα καθορισεις εσυ τι εχει αναγκη ο αλλος. Ποιος εισαι και ποιος σου εδωσε το δικαιωμα; αν θες να αναπνευσεις καθαρο αερα, τραβα πανω στον Ολυμπο, στο δασος του αμαζονιου και γω δεν ξερω που αλλου.

Δεν ξέρω τί σημαίνει "εξάρτηση" γιατί ποτέ δεν είχα.Αυτό που ξέρω είναι ότι ο νόμος δεν σου απαγορεύσει να καπνίσεις παντού.Σου απαγορεύει να καπνίσεις εκεί που βλάπτεις τους γύρω σου.

Τι ακριβως σημαινει αυτο και ποιος το καθοριζει; Ενα μαγαζι με σωστο εξαερισμο εχει πιο καθαρο αερα απο τον εξω δρομο. Μην κοιτας που οι "καταστηματαρχες", για να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι, δεν εγκαθιστουσαν σωστο εξαερισμο, και οτι που ειχαν, δεν εφτανε ουτε για να βγαζει εξω τις ανθρωπινες οσμες.. με τον νομο αβραμο, καποιοι βαλανε σωστο εξαερισμο, και εκει φανηκε οτι παντα υπαρχουν τεχνικες λυσεις, τεχνικα μυαλα δεν υπαρχουν.

Τι πάει να πει δεν θα δουλέψει??Δηλαδή στο εξωτερικό σε τόσες άλλες χώρες γιατί δούλεψε?Έχουν μικρότερη εξάρτηση οι ξένοι από τους έλληνες

Στο εξωτερικο καταστηματα διασκεδασης μπορουν να επιλεξουν να ειναι καπνιζοντων. στην ελλαδα δεν θα δουλεψει για τον επιπλεον λογο οτι δεν υπαρχει μηχανισμος κρατικος να κυνηγησει 5-6 εκατομυρια, και η αποστροφη του ελληνα σε "απαγορευσεις για το καλο του". δεν ειμαστε προτεσταντες να εχουμε παθει πλυση εγκεφαλου με την αυτομαστιγωση.

Όχι δεν θα κάνουμε αυτό που συμφέρει εσένα.Αν αφήσω τον καταστηματάρχη να αποφασίσει θα το αφήσει ξέφραγο αμπέλι.Αν αφήσω τον κόσμο τότε ο καπνιστής θα καπνίζει όπου θέλει και ο καπνιστής δεν θα μπορεί να του πει τίποτα γιατί δεν θα υπάρχει απαγόρευση.Αυτό λέγεται α ν α ρ χ ί α.

Καμια αναρχια.. ο νομος δεν ειναι αλαθητος.. ακομα και το συνταγμα εχει ορο οτι οι πολιτες του κρατους εχουν χρεος να υπερασπισουν το συνταγμα απο καθε εχθρο εξωτερικο και εσωτερικο με καθε μεσο. επισης υπαρχει συνταγματικο δικαστηριο, οπου κρινεται η συνταγματικοτητα του νομου. επισης υπαρχει και η δοκιμασια του νομου στο πεζοδρομιου, χιλιαδες νομοι του κρατους δεν εφαρμοζονται στην πραξη, αυτος θα ειναι αλλος ενας, και θα παρει και το χαρακτηρα αντιστασης στις ξενοφερτα ηλιθιοτητες του GAP.

Θα το κάνει γιατί θα μάθει να το κάνει.Όπως σε τόσες άλλες χώρες θα αποκτήσει συνείδηση.Επειδή εσύ δεν μπορείς δεν σημαίνει ότι και άλλοι δεν μπορούν.Άλλωστε υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα καπνιστών που συμφωνεί με το μέτρο.

Δεν θα το κανει γιατι δεν γουσταρει να το κανει, και καμια μειοψηφια δεν μπορει να επιβαλει την αποψη της στη μειοψηφια. οι καπνιστες που συμφωνουν ειναι ξενοδουλα λιγουρια που θα αλλαξουν αποψη μολις βαρεθουν να πηγαινουν μεσα/εξω.

Δεν σου επιβάλλω την αποψή μου γιατί δεν φαίνεται να είσαι διαλλακτικός.Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καταστήματα καπνιστών-μη καπνιστών αλλά μόνο απλά καταστήματα είτε θα συμμορφωθείς με το νόμο είτε δεν θα έρθεις στο μαγαζί.Μετά από λίγο καιρό θα βαρεθείς και θα έρθεις.

ειμαι εξαιρετικα διαλλακτικος, τοσην ωρα προσπαθω με επιχειρηματα να σου αποδειξω γιατι ο νομος ειναι ανεφαρμοστος και φασιστικος, θα μπορουσα απλα να σου πω, καλα περιμενε ενα μηνα, και μετα να σου φυσηξω λιγο καπνο.

Αν υπήρχε μέτρο για καταστήματα καπνιστών-μη καπνιστών τότε θα πρέπει να υπάρξει ένα 50-50 %.Δεν κατάλαβα δηλαδή εσύ θες να έχεις την επιλογή να πας σε ένα 80% και εγώ σε ένα 20%?Ποιος θέλει τη πίττα??Αν και αμφιβάλλω για το ότι είστε πλειοψηφία.

Εχεις αρχισει να με τρομαζεις; παλι διαταγες; παλι εσυ θα κανεις αυτο και εσυ εκεινο; δεν μας στα λες καλα, μηπως το επωνυμο σου ειναι Παπαδοπουλος;

Θα συμβεί και θα παρασυμβεί.Όπως συνέβει σε τόσες άλλες χώρες.Στο 1242 δεν νομίζω να έχει τηλεφωνητή.Με σωστή επιβολή προστίμων τσουχτερών κάποιοι θα βάλουν μυαλό και θα μάθουν.Νομίζετε ότι εμείς είμαστε μια χώρα σε άλλο πλανήτη?Οι άλλες χώρες είναι βλάκες και εμείς έξυπνοι?

Οτι ειμαστε εξυπνοι, ειναι γεγονος, οσο για τα προστιμα, τρεις λαλουν και δυο χορευουν.

Ξαναείπαμε.Το παθητικό κάπνισμα είναι η τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου και τα ποσοστά καρκίνων και θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.Μπορεί να σε συμφέρει να πιστεύεις ότι το παθητικό κάπνισμα είναι ακίνδυνο,ίσως κάνει και καλό στην συνείδηση μερικών αλλά είναι μόνο μια ψευδαίσθηση.

Δεν είστε 80% του πληθυσμού.Όσο εξάρτηση και να είναι υπάρχουν καπνιστές που το δέχονται ήρεμα και ωραία.Είναι λιγότερο εξαρτημένοι από σένα?Όχι.Αλλά για 2-3 ώρες αντέχουν.

Μονος σου νομιζεις οτι τα ειπες.. δωσε λινκ με ερευνα, οπου οι ερευνητες ειναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι οι καρκινοι ειναι αποτελεσμα του παθητικου καπνισματος και οχι του επιβαρυμενου περιβαλλοντος και της τοξικης διατροφης