Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω μια βεσπα 125 κυβικα απο το 96 το ξερεις οτι ποτε δε μπηκα στο κοπο να παω να αγορασω ενα κρανος;ε αυτη ειναι ελληνικη νοοτροπια του κλασσικου ελληναρα ε ειμαι ενας απο αυτους,προσεξε ομως,για παρτη μου εγω θα σπασω το κεφαλι μου,τον διπλανο μου σαν κωστας θα τον σεβαστω.

To κρανος προστατευει αυτον που το φοραει και απο κατι που μπορει να μπει στο ματι του. Αν ενω οδηγας σε χτυπησει κατι (μυγα, πετραδακι,λασπη κτλ) μπορει να χασεις τον ελεγχο και να σκοτωσεις κανεναν ανθρωπο.

Για να μην πω και το αλλο, το οτι αν πεσεις και μεινεις αναπηρος το κρατος θα σου δωσει αναπηρικη συνταξη και θα ζεις σαν παρασιτο της κοινωνιας, αρα και παλι θα βλαψεις τους αλλους.

Σκοπος βεβαια ειναι να το καταλαβεις μονος σου οτι κρανος δεν φορας για να κανεις χαρη στο κρατος αλλα για σενα.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To κρανος προστατευει αυτον που το φοραει και απο κατι που μπορει να μπει στο ματι του. Αν ενω οδηγας σε χτυπησει κατι (μυγα, πετραδακι,λασπη κτλ) μπορει να χασεις τον ελεγχο και να σκοτωσεις κανεναν ανθρωπο.

Για να μην πω και το αλλο, το οτι αν πεσεις και μεινεις αναπηρος το κρατος θα σου δωσει αναπηρικη συνταξη και θα ζεις σαν παρασιτο της κοινωνιας, αρα και παλι θα βλαψεις τους αλλους.

Σκοπος βεβαια ειναι να το καταλαβεις μονος σου οτι κρανος δεν φορας για να κανεις χαρη στο κρατος αλλα για σενα.

υπαρχουν δυο ματια οποτε ειναι δυσκολο να χασεις τον ελεγχο,εχουν μπει και μυγακια στα ματια μου πιστεψε με δεν εχασα ποτε τον ελεγχο,παντως δεν ειμαι και ο ηλιθιος κλασσικος ελληναρας,με το μηχανακι δε κανω αποστασεις,πλεον σπανια το βγαζω απο το γκαραζ :rolleyes:

Ω άγιε αιθέρα, κι ω γοργές φτερωτές αύρες,

πηγές των ποταμών, των θαλασσίων κυμάτων

χαμογέλασμα αναρίθμητο, κι ολωνών μάνα,

ω Γή!

Διαβασα σχεδον ολα τα post σε αυτο το θεμα,με πολλα συμφωνω με αλλα παλι οχι....Εχω να κανω την εξης ερωτηση στους φιλους μας τους αντι-καπνιστες που ουρλιαζουν για τα δικαιωματα τους..Πως εξηγειται οτι τα Starbucks που ειχαν εφαρμοσει αυτο το μετρο απο τοτε που ανοιξαν στην χωρα μας κλεινουν το ενα μετα το αλλο?

Επισης σε καποια αλλα post διαβασα οτι δεν μπορουν να αναπνευσουν στα club,στα καφε κτλ κτλ

Μαλλον οι αντι-καπνιστες ΔΕΝ κυκλοφορουν στο κεντρο της Αθηνας (για να μην πω οτι ΔΕΝ ζουν στην Αθηνα)

Μα με τοσο διοξειδιο και μονοξειδιο του ανθρακα στην ατμοσφαιρα (ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες) τα τσιγαρα τους ενοχλησαν στην αναπνοη? Δεν λεω,μετρο ειναι και εγω θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ να το εφαρμοσω αλλα ας μην ειμαστε τοσο γραφικοι πια...ΕΛΕΟΣ

Διαβασα σχεδον ολα τα post σε αυτο το θεμα,με πολλα συμφωνω με αλλα παλι οχι....Εχω να κανω την εξης ερωτηση στους φιλους μας τους αντι-καπνιστες που ουρλιαζουν για τα δικαιωματα τους..Πως εξηγειται οτι τα Starbucks που ειχαν εφαρμοσει αυτο το μετρο απο τοτε που ανοιξαν στην χωρα μας κλεινουν το ενα μετα το αλλο?

Επισης σε καποια αλλα post διαβασα οτι δεν μπορουν να αναπνευσουν στα club,στα καφε κτλ κτλ

Μαλλον οι αντι-καπνιστες ΔΕΝ κυκλοφορουν στο κεντρο της Αθηνας (για να μην πω οτι ΔΕΝ ζουν στην Αθηνα)

Μα με τοσο διοξειδιο και μονοξειδιο του ανθρακα στην ατμοσφαιρα (ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες) τα τσιγαρα τους ενοχλησαν στην αναπνοη? Δεν λεω,μετρο ειναι και εγω θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ να το εφαρμοσω αλλα ας μην ειμαστε τοσο γραφικοι πια...ΕΛΕΟΣ

O όρος "αντι-καπνιστής" είναι λίγο αδόκιμος. Οι περισσότεροι όπως προκύπτει από την συζήτηση δεν είναι μαχητές ενάντια του τσιγάρου γενικώς. Εγώ προσωπικά είμαι, για λόγους προσωπικούς και βιωματικούς, αλλά πάλι δεν ζητάω την απαγόρευσή του γενικώς. Έχω γράψει πιο πάνω γιατί το κάπνισμα αν και εξαιρετικά βλαβερό δεν απαγορεύεται τελείως (ακόμη).

Τα Starbucks πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν στην ελληνική αγορά και νοοτροπία και δεν έχει να κάνει με την απαγόρευση του καπνίσματος (δεν έχω πάει ποτέ αλλά αυτό κατάλαβα). Όπως έγινε και με τα McDonnalds. Θα είχε ενδιαφέρον να υπήρχαν cafe που θα απαγορεύονταν τελείως το κάπνισμα και να μελετηθεί η ποσότητα και τα χαρακτηριστικά των πελατών τους...θα έβγαιναν ίσως ενδιαφέροντα συμπεράσματα...

Σίγουρα η ατμόσφαιρα της Αθήνας δεν είναι και αντίστοιχη βρεταννικής υπαίθρου και της Θεσσαλονίκης είναι ακόμη χειρότερη όπως αποδεικνύουν οι μετρήσεις, αλλά το να είσαι σε ένα ντουμανιασμένο απο τον καπνό μέρος είναι μάλλον πολύ πιο επιβλαβές και δύσκολο να το αντέξεις. Είτε είσαι, είτε δεν είσαι καπνιστής.

Read The F...ing Manual First

Δεν ξερω αν πραγματι κλεινουν τα starbucks (στην μερη βεβαια που εγω κινουμαι κανενα δεν εκλεισε) αλλα και τα macdonalds κλεινουν που δεν ειχαν απαγορευση καπνισματος.Επειδη το κεντρο της Αθηνας εχει ρυπους δεν σημαινει οτι πρεπει να παιρνουμε και αλλους ρυπους μεσα στα κεντρα,καφετεριες κλπ.Το αντιθετο θα ελεγα.Θα επρεπε να προσεχουμε να μην επιβαρυνουμε και αλλο την υγεια μας.Σκεψου ενα καρδιοπαθη που θα ελεγε αδφου εχω καρδια δεν καθομαι να πιω και να φαω μεχρι σκασμου.Και κατι που εχω γραψει πολλες φορες.Σχεδον σε ολο το κοσμο ,ακομα και στην Ουγκαντα,το μετρο εφαρμοστηκε χωρις προβλημα.Μονο στην Ελλαδα ζηταμε δημοψηφισματα και αλλες τριχες.Καποιοι αλλοι τελικαν καταληγουν να ειναι γραφικοι.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

εγω ζω εκτος αθηνας....οποτε με τους μανιωδης καπνιστες δεν θα εχω προβλημα συμφωνα με τα γραφομενα σουDJANGEL
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Άντε πάλι με τη μεθοδολογία. Για να εξετάζεις τόσο πολύ τη μεθοδολογία φαντάζομαι ότι θα διαφωνείς με τα συμπεράσματα; Το ρωτάω γιατί και ο alfie διαφωνούσε με τη μεθοδολογία αλλά τελικά συμφωνεί ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό.

Εσύ τελικά, διευκρίνησέ μου λίγο αν θέλεις τι πιστεύεις στο:

- αν και πως το τσιγάρο βλάπτει τους καπνίζοντες.

- αν και πως ο καπνός του τσιγάρου βλάπτει τους μη ενεργητικά καπνίζοντες παθητικούς καπνιστές.

Πόσες φορές πρέπει να το πω gmac, δεν διαφωνώ στο ότι το κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό βλάπτουν την υγεία το κατά πόσο όμως 10% ή 0,001% φαίνεται πως δεν έχει σημασία, αφού και 0,001 να ‘ναι θα ‘χεις πάλι αντίρρηση.

Τώρα στο πως βλάπτουν, αν εννοείς ποιες βιοχημικές αντιδράσεις γίνονται στον οργανισμό από την εισπνοή καπνού δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Εσένα τι δεν σου άρεσε από αυτά που γράφω?

Το θέμα εδώ όμως δεν είναι το αν και κατά πόσο βλάπτει ο καπνός αλλά η ολική απαγόρευση και ο αντίκτυπος στην κοινωνία. Έχουμε μεγάλο ποσοστό καπνιστών και το σημαντικότερο η συνήθεια του καπνίσματος στους χώρους διασκέδασης. Ο καπνιστής επισκέπτεται τους συγκεκριμένους χώρους για να διασκεδάσει, αν είναι όμως να αποκόπτεται από την παρέα κάθε μισή ώρα, βαίνοντας έξω στον ψόφο να κάνει το τσιγάρο του, καταντάει μίζερο.

Αν κάποιοι το θεωρούν ανήθικο, να μην κάνουν παρέα με ανήθικα άτομα κι ούτε να επιλέγουν ανήθικα μέρη για διασκέδαση (μπραρ, κλαμπ, μπουζούκια) αλλά, πιο ηθικά (κινηματογράφοι, θέατρα, όπερες).

Έχουμε εδώ, δημοσιεύσεις των πολλών ερευνών σχετικά με το τσιγάρο με ποσοστά 40 50 150% που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τον κόσμο.

Πράγματι, μπορεί να έχει ο καπνός του τσιγάρου να έχει 4000 στοιχεία, πόσα όμως έχει ο καπνός από τις σχάρες, πόσα τα αρωματικά χώρου που υπάρχουν στα μαγαζιά. Επειδή μυρίζουν ωραία δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνα, ούτε ο καπνός από αντικείμενο με το σχήμα του τσιγάρου είναι, που προκαλεί τις βλάβες. Αν υπήρχαν αντίστοιχα δημοσιεύματα και για τα υπόλοιπα δεν θα υπήρχαν τώρα οι φανατικοί αντικαπνιστές ούτε ή ολική απαγόρευση.

Ο νόμος αυτός δεν προστατεύει τους συστηματικά παθητικούς καπνιστές παιδιά συζυγούς κι ούτε νομίζω πως τα ποσοστά των ερευνών σχετικά με το παθητικό κάπνισμα να προέρχονται από τους παθητικούς καπνιστές μόνο των χώρων διασκέδασης. Πόσες ώρες πια περνάς στους χώρους αυτούς και πάλι λέω να καλυτερεύσει η ατμόσφαιρα εκεί μέσα με ευθύνη του καταστηματάρχη. Να μπουκάρουν όμως οι μπάτσοι σε ένα μπαρ με 80% καπνιστές και να τους κόψουν πρόστιμα των 300€, δεν το θεωρείς άδικο? Δεν μπορεί να βρεθεί δηλαδή μια μέση οδός?:(

Σε ευχαριστώ:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Πως εξηγειται οτι τα Starbucks που ειχαν εφαρμοσει αυτο το μετρο απο τοτε που ανοιξαν στην χωρα μας κλεινουν το ενα μετα το αλλο?

Σε ποια Starbucks εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο; Χτες που πήγα στο Πασαλιμάνι, δεν είδα μέσα καμιά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα...

Destiny found.

Σε ποια Starbucks εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο; Χτες που πήγα στο Πασαλιμάνι, δεν είδα μέσα καμιά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα...

γιατι σου ειπε κανεις οτι εκει υπαρχει πινακιδα;απλα κανε τη κινηση να βγαλεις τσιγαρα :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

εχω διαβασει μονο την πρωτη σελιδα του θεματος,επειδη διαβαζω απ'το κινητο γι'αυτο αν εχει αναφερθει τιποτα απ'αυτα που θα πω, τοτε συγνωμη :)

πιστευω πως η επιβολη του νομου μπορει να γινει πολυ ευκολα,ειτε το θελουν οι πελατες μιας καφετεριας ειτε οχι,αφου αν ο μαγαζατορας δεν βαλει τασακια,τοτε που θα βαζουν τσιγαρα οι πελατες? στο πατωμα?

Εχω να κανω την εξης ερωτηση στους φιλους μας τους αντι-καπνιστες που ουρλιαζουν για τα δικαιωματα τους..Πως εξηγειται οτι τα Starbucks που ειχαν εφαρμοσει αυτο το μετρο απο τοτε που ανοιξαν στην χωρα μας κλεινουν το ενα μετα το αλλο?

μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος για το ποιο starbucks εκλεισε;;;...ετσι απο περιεργεια.....

...το μονο starbucks που ξερω εγω οτι εκλεισε ειναι αυτο στην Αιολου που του εβαλαν φωτια....:wacko:..

και το οποιο βεβαια θα ξαναανοιξει...:D

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Πράγματι, μπορεί να έχει ο καπνός του τσιγάρου να έχει 4000 στοιχεία, πόσα όμως έχει ο καπνός από τις σχάρες, πόσα τα αρωματικά χώρου που υπάρχουν στα μαγαζιά. Επειδή μυρίζουν ωραία δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνα, ούτε ο καπνός από αντικείμενο με το σχήμα του τσιγάρου είναι, που προκαλεί τις βλάβες. Αν υπήρχαν αντίστοιχα δημοσιεύματα και για τα υπόλοιπα δεν θα υπήρχαν τώρα οι φανατικοί αντικαπνιστές ούτε ή ολική απαγόρευση.

gmac και οι υπόλοιποι, καλό κουράγιο... :rolleyes:

γιατι σου ειπε κανεις οτι εκει υπαρχει πινακιδα;απλα κανε τη κινηση να βγαλεις τσιγαρα :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ δεν το ήξερα και πήγα να ανάψω τσιγάρο. Μόνο που δεν με πυροβόλησαν. Απαγορεύεται λέει, γιατί θέλουν το κατάστημα να έχει το άρωμα του καφέ. Και αναγκάστηκα να βγώ έξω στο κρύο να τον πιώ. Και τον ήπια κανονικά. Ποτέ ξανά σ'αυτό το μαγαζί

ωραια..ας απαγορευτει πρωτα το καπνισμα σε δημοσιους χωρους και μετα απαγορευουμε σουβλες,σχαρες κτλ κτλ
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Στην δουλειά μου είμαστε 15 άτομα στον ίδιο χώρο ο οποίος είναι ενιαίος. Καπνίζουν οι 7. Δεν μπορείς να φανταστείς σε συνδυασμό με τον κλιματισμό χειμώνα και καλοκαίρι πόσο αφόρητο είναι.

Καταρχήν δεν μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να αναπνεύσουμε.

Δεύτερον αν αφήσουμε ανοιχτά τα παράθυρα τον χειμώνα γκρινιάζουν.

Τρίτον κάθε πρωι έχω έναν απαίσιο ξερόβηχα ο οποίος σταματά μόνο όταν λείπω καιρό απο την δουλειά.

Τέταρτον δεν μου αρέσει να βρωμάω τσιγαρίλα.

Πέμπτον αν τους πεις να βγουν έξω όπως γίνεται σε όλες τις άλλες υπηρεσίες στραβώνουν

Έκτον δεκτό ότι θέλουν να καπνίζουν, ας σεβαστούν όμως λίγο και εμάς (δηλαδή δεν το περιορίζουν δεν βγαίνουν έξω στο διάδρομο, δεν θέλουν να αερίζουμε τον χειμώνα τον χώρο διότι κρυώνουν).

Και όσο για το αν το τσιγάρο μας ενοχλεί στην αναπνοή προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα

Στην δουλειά μου είμαστε 15 άτομα στον ίδιο χώρο ο οποίος είναι ενιαίος. Καπνίζουν οι 7. Δεν μπορείς να φανταστείς σε συνδυασμό με τον κλιματισμό χειμώνα και καλοκαίρι πόσο αφόρητο είναι.

Τρίτον κάθε πρωι έχω έναν απαίσιο ξερόβηχα ο οποίος σταματά μόνο όταν λείπω καιρό απο την δουλειά.

Πέμπτον αν τους πεις να βγουν έξω όπως γίνεται σε όλες τις άλλες υπηρεσίες στραβώνουν

Έκτον δεκτό ότι θέλουν να καπνίζουν, ας σεβαστούν όμως λίγο και εμάς (δηλαδή δεν το περιορίζουν δεν βγαίνουν έξω στο διάδρομο, δεν θέλουν να αερίζουμε τον χειμώνα τον χώρο διότι κρυώνουν).

Και όσο για το αν το τσιγάρο μας ενοχλεί στην αναπνοή προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα

ναι τωρα νομιζεις εσυ οτι καταλαβαν οι καπνιστες :p...μιλαμε για αρρωστους ανθρωπους που -οι περισσοτεροι ειδικα στην Ελλαδα- δεν δινουν δεκαρα πως αισθανεσαι εσυ η καθενας αλλος που δεν καπνιζει....:cry:...

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Αν είναι 7 αυτοί που καπνίζουν, σημαίνει πως υπάρχουν 8 άτομα που δεν καπνίζουν. Γι'αυτό πείτε τους είτε σταματάνε το τσιγάρο, ή θα καπνίζουν αλλά θα ανέχονται κάποια πράγματα που θέλετε και εσείς. Ίσα ίσα ο ξερόβηχας που σου προκαλεί είναι αρκετός λόγος και μπορείς να κινηθείς και νομικά φαντάζομαι(δεν ξέρω σίγουρα)

Εχουμε πλεον ξεπερασει την παρανοια σ' αυτο το θρεντ. Νεα διασταση... αποδειξαμε οτι δεν υπαρχουν ορια! (οχι, αυτο δεν παει προς siciliano)

Πόσες φορές πρέπει να το πω gmac, δεν διαφωνώ στο ότι το κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό βλάπτουν την υγεία το κατά πόσο όμως 10% ή 0,001% φαίνεται πως δεν έχει σημασία, αφού και 0,001 να ‘ναι θα ‘χεις πάλι αντίρρηση.

Τώρα στο πως βλάπτουν, αν εννοείς ποιες βιοχημικές αντιδράσεις γίνονται στον οργανισμό από την εισπνοή καπνού δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Το θέμα εδώ όμως δεν είναι το αν και κατά πόσο βλάπτει ο καπνός αλλά η ολική απαγόρευση και ο αντίκτυπος στην κοινωνία. Έχουμε μεγάλο ποσοστό καπνιστών και το σημαντικότερο η συνήθεια του καπνίσματος στους χώρους διασκέδασης. Ο καπνιστής επισκέπτεται τους συγκεκριμένους χώρους για να διασκεδάσει, αν είναι όμως να αποκόπτεται από την παρέα κάθε μισή ώρα, βαίνοντας έξω στον ψόφο να κάνει το τσιγάρο του, καταντάει μίζερο.

Αν κάποιοι το θεωρούν ανήθικο, να μην κάνουν παρέα με ανήθικα άτομα κι ούτε να επιλέγουν ανήθικα μέρη για διασκέδαση (μπραρ, κλαμπ, μπουζούκια) αλλά, πιο ηθικά (κινηματογράφοι, θέατρα, όπερες).

Έχουμε εδώ, δημοσιεύσεις των πολλών ερευνών σχετικά με το τσιγάρο με ποσοστά 40 50 150% που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τον κόσμο.

Ο νόμος αυτός δεν προστατεύει τους συστηματικά παθητικούς καπνιστές παιδιά συζυγούς κι ούτε νομίζω πως τα ποσοστά των ερευνών σχετικά με το παθητικό κάπνισμα να προέρχονται από τους παθητικούς καπνιστές μόνο των χώρων διασκέδασης. Πόσες ώρες πια περνάς στους χώρους αυτούς και πάλι λέω να καλυτερεύσει η ατμόσφαιρα εκεί μέσα με ευθύνη του καταστηματάρχη. Να μπουκάρουν όμως οι μπάτσοι σε ένα μπαρ με 80% καπνιστές και να τους κόψουν πρόστιμα των 300€, δεν το θεωρείς άδικο? Δεν μπορεί να βρεθεί δηλαδή μια μέση οδός?:(

Για το ποσο επιβλαβες ειναι το παθητικο καπνισμα, μπορεις να ανατρεξεις στο γκουγκλ. 0,001% δεν ειναι οποτε δεν εχει σημασια τι θα γινοταν αν ηταν.

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως π.χ. οι Βρετανοι βγαινουν εξω στο ψοφοκρυο να καπνισουν και δε λενε κουβεντα. Εκει δηλαδη δε βγαινουν να διασκεδασουν στο κλαμπ και το μπαρ;

Τι περιμενεις απο τους μη καπνιστες; Να λυπηθουν τους καπνιστες που βγαινουν εξω για διασκεδαση;

Για πες μου λοιπον, ποσο μας λυπουνται εκεινοι μεχρι και τωρα, τη στιγμη που μιλαμε, οταν φουμαρουν την πρεζα τους εμπρος στη μαπα μας;

Δεν ακουσα κανενα να μου πει, "Φιλε, σε ενοχλει ο καπνος, να παω εξω;"

Και επειδη αυτη η ιστορια εχει καιρο τωρα, πες μου εσυ, ειλικρινα τι εγινε και που εφαρμοστηκε το μετρο για καπνιζοντες και μη καπνιζοντες;

Ή μας εχουν τα τραπεζια διπλα διπλα και μας κοροϊδευουν, ή μας βαζουν διπλα στις τουαλετες ή στην καλυτερη εχουν καποια νοητη γραμμη στο χωρο τους και με τον εξαερισμο δε ρουφας τοση πολυ καπνιλα (και αυτο ειναι σπανιο).

Και ερχεσαι τωρα εσυ να μου πεις να λυπηθω τον καπνιστη... τον εξαρτημενο αυτο ανθρωπο που ειναι εθισμενος στη νικοτινη... που θα πρεπει να βγει εξω... στις πολικες :rolleyes: θερμοκρασιες της Ελλαδος για να κανει το τσιγαρο του.

Που θα τον ξεβολεψω τοσο ακαρδα... να σηκωθει για 5 λεπτα να παει να καπνισει.

Και να βρουμε μεση οδο. Για βρες μου εσυ μια! Γιατι αν δεν κανω λαθος μεχρι τωρα αυτο προσπαθουσαμε να κανουμε. Και για πες μου, πετυχε;

Γιατι νομιζω οτι ολοι οι καπνιστες μας εχουν γραμμενους στα α***δια τους.

Λυσεις υπαρχουν.

Ή θα παει να κοψει το τσιγαρο και να απεξαρτηθει, ή θα μεινει σπιτι του να διασκεδασει.

Δεν ηταν δικη μου αποφαση να αρχισει το τσιγαρο... δικη του ηταν. Και η απαγορευση ειναι μια επιπτωση της αποφασης του.

Εκτος κι αν του αρεσει περισσοτερο να κυκλοφορει με γυαλα στο κεφαλι, σαν τους αστροναυτες. Εμενα δε με πειραζει καθολου.

Οσο για τους συστηματικα παθητικους καπνιστες, τι λυση μπορει να υπαρξει ειλικρινα;

Να απαγορευσουμε το καπνισμα στο σπιτι;

Το μονο μετρο που θα μπορουσε να ισχυσει σε μια χωρα με καλο συστημα υγειας, ειναι να υποχρεωθει απο το κρατος ο καπνιστης να παει και να ενημερωθει για τις επιπτωσεις του καπνισματος. Και να παρακολουθησει καποιες συνεδριες ισως.

Εδω στην Ελλαδα ομως, με τα λεφτα που δινονται στην υγεια και τα προβληματα που υπαρχουν στον τομεα, μαλλον δεν ειναι μειζονος σημασιας κατι τετοιο.

Δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο να δω τι έγραφες το καλοκαίρι σε άλλο θέμα ... :)

δεν διαφωνώ στο ότι το κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό βλάπτουν την υγεία το κατά πόσο όμως 10% ή 0,001% φαίνεται πως δεν έχει σημασία, αφού και 0,001 να ʽναι θα ʽχεις πάλι αντίρρηση.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τα ποσοστά. Τι θα πει "κατά πόσο βλάπτει"; Αν με το 10% (πχ) εννοείς ότι θα βλάψουν το 10% των καπνιστών (πχ) τότε, όχι δε πρόκειται να έχω "αντίρρηση" με το 0.0001 ούτε με το 1%. Όπως όμως έγραψε ο φάμπο δεν είναι τόσο, άρα με τις υποθέσεις δε γίνεται τίποτα.

Εννοώ τι βλάβες δέχεσαι ότι προκαλεί το τσιγάρο. Καρκίνο; Καρδιακές παθήσεις; Κίτρινα δόντια; Τίποτα; Αυτό εννοώ.

Θα σου εξηγήσω ακριβώς από κάτω.

Το θέμα εδώ όμως δεν είναι το αν και κατά πόσο βλάπτει ο καπνός

Αφού λοιπόν το θέμα δεν είναι αν και κατά πόσο βλάπτει ο καπνός, μα τον Τουτατη δεν έχω καταλάβει γιατί κάθεσαι και ξεψειρίζεις τη μεθοδολογία αφού δεν έχει σχέση με την επιχειρηματολογία σου;;

Έχουμε μεγάλο ποσοστό καπνιστών

Ένας στους 2 Έλληνες, αν και ο αριθμός δε μου λέει κάτι.

και το σημαντικότερο η συνήθεια του καπνίσματος στους χώρους διασκέδασης. Ο καπνιστής επισκέπτεται τους συγκεκριμένους χώρους για να διασκεδάσει, αν είναι όμως να αποκόπτεται από την παρέα κάθε μισή ώρα, βαίνοντας έξω στον ψόφο να κάνει το τσιγάρο του, καταντάει μίζερο.

Είναι όντως μίζερο, αλλά αυτό είναι μάλλον θέμα του καπνιστή. Μπορεί να μη βγαίνει κάθε 3 και λίγο έξω για να μη γίνεται μίζερος.

Το σημαντικότερο είναι ότι κι εγώ βγαίνω έξω για να διασκεδάσω και για να μη γίνει ο καπνιστής μίζερος πρέπει να καπνίσω κι εγώ μαζί του.

Ορίστε;;; Ποιος έθεσε θέμα ανηθικότητας (τουλάχιστον με τον τρόπο που το θέτεις). Τι σχέση έχει η υγεία μου με αυτό;;

Για να καταλάβω, υποστηρίζεις ότι ένα αρωματικό χώρου είναι το ίδιο επικίνδυνο με τον καπνό του τσιγάρου;

Δε λέω ότι είναι ακίνδυνα (κάθε άλλο) αλλά στον αέρα που αναπνέεις πιο ποσοστό είναι αρωματικό χώρου και πόσο καπνός;;

Επίσης επικίνδυνο είναι και το πολύ κόκκινο κρέας, η καθιστική ζωή και τα λίπη. Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με το τσιγάρο;

δεν θα υπήρχαν τώρα οι φανατικοί αντικαπνιστές

Τελικά θα μας πεις κι εσύ κι ο άλλος 2-3 ποστ πριν ποιοι είναι τεσπα οι “φανατικοί αντικαπνιστές;;”

Ο νόμος αυτός δεν προστατεύει τους συστηματικά παθητικούς καπνιστές παιδιά συζυγούς κι ούτε νομίζω πως τα ποσοστά των ερευνών σχετικά με το παθητικό κάπνισμα να προέρχονται από τους παθητικούς καπνιστές μόνο των χώρων διασκέδασης.

Τους συζύγους και παιδιά πως να τους προστατέψει; Να σου απαγορέψει να καπνίζεις σπίτι σου;

Πόσες ώρες πια περνάς στους χώρους αυτούς και πάλι λέω να καλυτερεύσει η ατμόσφαιρα εκεί μέσα με ευθύνη του καταστηματάρχη.Να μπουκάρουν όμως οι μπάτσοι σε ένα μπαρ με 80% καπνιστές και να τους κόψουν πρόστιμα των 300, δεν το θεωρείς άδικο? Δεν μπορεί να βρεθεί δηλαδή μια μέση οδός?:(

Δεν ξέρω από που προέρχονται τα ποσοστά σου (80%) αλλά φαντάζομαι από εμπειρική παρατήρηση. Ίσως να συχνάζουμε σε διαφορετικά μέρη πάντως εγώ εκεί που πάω (όταν βρίσκομαι στο Ελλάντα) δεν καπνίζει το 80%. Τέσπα, δεν έχει σημασία το ποσοστό.

Από τη στιγμή που θα απαγορεύεται κάτι δε βλέπω γιατί θα είναι άδικο. Αν το 80% των οδηγών περνούσε με κόκκινο για τη διασκέδασή του θα ήταν άδικο να μπουκάρουν οι μπάτσοι και να τους κόψουν πρόστιμα των 700 Ευρώ;

Κι επειδή βλέπω ότι το πας πλειοψηφικά:

- έχω πολλάκις δώσει link για δημοσκόπηση ότι το 50% των καπνιστών συμφωνεί με το μέτρο. Άρα, αν υποθέσουμε ότι συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των μη καπνιστών σημαίνει ότι συμφωνεί ένα 75% του ενήλικου πληθυσμού.

- αλλά αφού σου αρέσει να μιλάμε για πλειοψηφίες. Αν μαζευτεί το 90% των Ελλήνων κατοίκων αυτής της χώρας και αρχίσει να δέρνει το 10% των μεταναστών, να υποθέσω ότι δε θα σε πειράζει αφού θα το θέλει η πλειοψηφία;; Δε θα είναι άδικο να τους στερήσουμε τη διασκέδαση;

Πάντως δε θα διαφωνούσα με την ύπαρξη χώρων αποκλειστικά για καπνιστές (είτε ένα αποκομμένο κομμάτι του μαγαζιού είτε ξεχωριστό μαγαζί) αυτό που φοβάμαι όμως είναι ότι και πάλι δε θα υπήρχε σωστός χώρος για μη καπνίζοντες.

κουράγιο gmac.

αφού στο εύχονται όλοι αυτό,θα στο ευχηθώ κ εγώ με την σειρά μου,με την ελπίδα να μην καταντάω εξίσου γραφικός.:lol::lol:

ελπίζω το γελοίο κ σαδιστικό μέτρο αυτό,να έχει την ίδια τύχη με όλα τα άλλα μέτρα στην ελλάδα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Το σημαντικότερο είναι ότι κι εγώ βγαίνω έξω για να διασκεδάσω και για να μη γίνει ο καπνιστής μίζερος πρέπει να καπνίσω κι εγώ μαζί του.

Ρε συ Gmac, ειπε ο ανθρωπος: Το σημαντικοτερο ειναι η συνηθεια του καθενος να καπνιζει για να περναει καλα στα μαγαζια που θελει. Τι συζητας εσυ για θεματα υγειας και δικαιωματων σου να μην βηχεις, να μην μυριζεις, και να μην τσουζουν τα ματια σου; Γιατι συζητας το δικο σου σημαντικο δικαιωμα της συνηθειας να μην καπνιζεις; Ειπαμε, το σημαντικο ειναι οτι ο αλλος αποφασισε να εθιστει σε κατι, και να το κανει δημοσια. Απο κει και περα, κοψε εσυ το κεφαλι σου για το τι θα κανεις.

Τελικά θα μας πεις κι εσύ κι ο άλλος 2-3 ποστ πριν ποιοι είναι τεσπα οι “φανατικοί αντικαπνιστές;;”

Αυτοι που εχουν σοβαρο προβλημα να καπνιζει καποιος διπλα τους. Αυτοι οι παρανοικοι που δεν θελουν ειτε για λογους υγειας, ειτε για λογους αισθητικης να τους επιβαλει καποιος αλλος τον καπνο του. Τι δεν καταλαβαινεις; Οποιος δεν αποδεχεται το καπνισμα, ειναι φανατικος αντικαπνιστης. Ανεχομαστε μονο οσους δεν καπνιζουν, αλλα δεν μιλανε οταν καπνιζει ο διπλανος τους.

Σε ολα ανα τον κοσμο, απο την εποχη που δημιουργηθηκαν. Και εχει πινακιδα σε καθε εισοδο. :)

Εγώ δεν το ήξερα και πήγα να ανάψω τσιγάρο. Μόνο που δεν με πυροβόλησαν. Απαγορεύεται λέει, γιατί θέλουν το κατάστημα να έχει το άρωμα του καφέ. Και αναγκάστηκα να βγώ έξω στο κρύο να τον πιώ. Και τον ήπια κανονικά. Ποτέ ξανά σ'αυτό το μαγαζί

Ακους εκει. Να μη θελουν να καπνιζεις και να χαλας το αρωμα του καφε (του βασικου προιοντος στο οποιο βασιζονται) και παραλληλα να μην προκαλεις δυσφορια και στον διπλανο σου. Ποτε ξανα. Ουτε σε αυτο το μαγαζι, ουτε σε κανενα αλλο που θα εφαρμοζει τον νεο νομο.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

κουράγιο gmac.

αφού στο εύχονται όλοι αυτό,θα στο ευχηθώ κ εγώ με την σειρά μου,με την ελπίδα να μην καταντάω εξίσου γραφικός.:lol::lol:

ελπίζω το γελοίο κ σαδιστικό μέτρο αυτό,να έχει την ίδια τύχη με όλα τα άλλα μέτρα στην ελλάδα.

Άλφι, έχεις αλλάξει! Νιώθω υπεύθυνος γι'αυτή την αλλαγή σου, καθώς η αλήθεια είναι πως -μέχρι τώρα- ποτέ δεν κορόιδεψες ή ειρωνεύτηκες κανέναν. Welcome to the Dark Side! (αυτή την στιγμή ένα δάκρυ συγκίνησης κυλάει στο μάγουλό μου)

@C-Maidis: Μόλις συνηδητοποίησα πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Μάλλον λείπω τόσα χρόνια από την Ελλάδα που δεν είχα καταλάβει ότι το κάπνισμα μπορεί να επιτρέπεται σε έναν χώρο εργασίας! Πως μπορείς να αποδόσεις σε ατμόσφαιρα τσιγάρου;! Εγκληματίας (και πανίβλακας που δεν κοιτάζει το συμφέρον της εταιρίας) ο εργοδότης σας...

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Άλφι, έχεις αλλάξει! Νιώθω υπεύθυνος γι'αυτή την αλλαγή σου, καθώς η αλήθεια είναι πως -μέχρι τώρα- ποτέ δεν κορόιδεψες ή ειρωνεύτηκες κανέναν. Welcome to the Dark Side! (αυτή την στιγμή ένα δάκρυ συγκίνησης κυλάει στο μάγουλό μου)

@C-Maidis: Μόλις συνηδητοποίησα πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Μάλλον λείπω τόσα χρόνια από την Ελλάδα που δεν είχα καταλάβει ότι το κάπνισμα μπορεί να επιτρέπεται σε έναν χώρο εργασίας! Πως μπορείς να αποδόσεις σε ατμόσφαιρα τσιγάρου;! Εγκληματίας (και πανίβλακας που δεν κοιτάζει το συμφέρον της εταιρίας) ο εργοδότης σας...

εσύ είχες πεί οτι δεν θα συμμετάσχεις ξανά.

αφού όλοι του έυχεστε καλή δύναμη κ κουράγιο,του έυχομαι κ εγώ με την σειρά του.

που είναι η ειρωνία?ακόμα δεν με έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του σκότους.

μια απορία που έχω ,προς τους επικριτές αντικαπνιστές.κ ειδικά προς εσένα που ζεις πολλά χρόνια εκτός ελλάδος.

κινητά χρησιμοποιούνται σε εταιρείες,γραφεία,νοσοκομεία,βρεφοκομεία??

οθόνες,τηλεοράσεις,ραδιόφωνα,laptop,κλιματιστικά λειτουργούν εκεί?

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

εσύ είχες πεί οτι δεν θα συμμετάσχεις ξανά.

αφού όλοι του έυχεστε καλή δύναμη κ κουράγιο,του έυχομαι κ εγώ με την σειρά του.

που είναι η ειρωνία?ακόμα δεν με έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του σκότους.

Πολλά λέω κατά καιρούς. Δεν ειρωνεύτηκες αυτόν, τους γραφικούς ειρωνεύτηκες ;)

μια απορία που έχω ,προς τους επικριτές αντικαπνιστές.κ ειδικά προς εσένα που ζεις πολλά χρόνια εκτός ελλάδος.

κινητά χρησιμοποιούνται σε εταιρείες,γραφεία,νοσοκομεία,βρεφοκομεία??

οθόνες,τηλεοράσεις,ραδιόφωνα,laptop,κλιματιστικά λειτουργούν εκεί?

Σε εταιρίες επιτρέπονται κινήτα, είναι κομμάτι της δουλειάς. Σε νοσοκομεία και βρεφοκομεία, φυσικά όχι!

Για την μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία τα είπαμε και πριν. Δεν υπάρχουν σαφεις ενδείξεις για το αν προκαλούν βλάβες. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ - εκτός από τις δικές σου των 4 ατόμων- ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΙΣ (παρέθεσε και αυτές που λένε το αντίθετο, φυσικά). Ακόμα κι αν προκαλεί βλάβες, αυτές είναι orders of magnitude μικρότερες από το τσιγάρο (και το παθητικό). ΑΡΑ, αν είσαι υπέρ των μέτρων που μειώνουν τις πηγές μη-ιοντίζουσας ακτινοβολίας, ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ είσαι υπέρ των μέτρων κατά του (παθητικού) καπνίσματος. Εκτός κι αν είσαι παράλογος, βέβαια.

Αλλά εκτός απο αυτό, έχεις μπερδευτεί με κάτι. Το τσιγάρο δεν είναι αναγκαίο, είναι απλά ένα ναρκωτικό που κάνεις επειδή σου αρέσει/είσαι εθισμένος. Ένα CB radio σε ένα ασθενοφόρο, ωστόσο, είναι κάτι λειτουργικό και αναγκαίο, γιατί σώζει ζωές. Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο

Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί δέχονται μεγαλύτερη ποσότητα ιοντίζουσας ακτινοβολίας (ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ) στην ζωή τους, καθώς περνάνε πολλές ώρες εν πτήση (όσο πιο ψηλά πας στην ατμόσφαιρα, τόσο πιο μεγάλη η έκθεση σε ακτινοβολία). Τί προτείνεις να κάνουμε (δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, απλά δικαιολόγησε την άποψή σου);

Πάντως ελπίζω να μην ΞΑΝΑ-εκτροχιάσουμε την συζήτηση με άλλες πηγές κινδύνου. Είπαμε 1 000 000 φορές ότι ΑΝ υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, τότε επιβάλλεται να λάβουμε μέτρα (αυτό άλλωστε υποστηρίζουμε εδώ και πολλές σελίδες...).

(επίσης εσύ δεν καταλαβαίνεις το χιούμορ -or lack of- των δυνάμεων του σκότους)

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif