Jump to content

Προτείνετε ένα βιβλίο

fatsoni
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το βιβλίο είναι εγχειρίδιο μηχανικών αεροσκαφών εάν σου αρέσουν τα αεροπλάνα θα εντυπωσιαστείς . όσο για την σειρά το κάθε βιβλίο έχει διαφορετικά κεφάλαια π.χ. το 1ο αρχίζει από γενικές έννοιες μετά ειδικευμένα και τα λοιπά.

Αχά, κατάλαβα, πολύ ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω σίγουρα.

Να προτείνω και εγώ με την σειρά μου το "Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Καταναλωτών Μέσης και Χαμηλής Τάσης" του

καθηγητή Πέτρου Ντοκόπουλου. Απαραίτητο για όποιον ασχολείται ή τον ενδιαφέρουν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αχά, κατάλαβα, πολύ ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω σίγουρα.

Να προτείνω και εγώ με την σειρά μου το "Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Καταναλωτών Μέσης και Χαμηλής Τάσης" του

καθηγητή Πέτρου Ντοκόπουλου. Απαραίτητο για όποιον ασχολείται ή τον ενδιαφέρουν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Ωραία κατάλαβα σίγουρα θα το κοιτάξω. Επίσης ωραίο βιβλίο είναι και το (αεροπορική μετεωρολογία ) το χρησιμοποιούν η πιλότοι ώστε να αντιλαμβάνονται τα καιρικά φαινόμενα που πιθανώς να επακολουθήσουν. συνήθως μετά το τέλος του βιβλίου θα είσαι σε θέση να αντιληφτείς με σχετική δυσκολία τα καιρικά φαινόμενα ακόμη και της εβδομάδας σου μαθαίνει να αντιλαμβάνεσαι την πορεία τον σύννεφων καθώς και τον πιθανά καιρικά φαινόμενα .

keep flying

Έχει διαβάσει κανείς το World War Z; Το τσίμπησα πρόσφατα αλλά δεν το ξεκίνησα ακόμη...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Προτεινετε καποιο καλο ελληνο-γερμανικο ή αγγλο-γερμανικο λεξικο... Κατα προτιμηση, να το εχετε ηδη και οχι στην τυχη. Thanks. :)

Langenscheidt :) ενα κιτρινο ειναι, καλυτερο απο αλλα που ειχα :) και μικρο :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Έχει διαβάσει κανείς το World War Z; Το τσίμπησα πρόσφατα αλλά δεν το ξεκίνησα ακόμη...

Λένε ότι είναι από τα καλύτερα μοντέρνα βιβλία σχετικά με τα ζόμπι.

Προσωπικά το βαρέθηκα πριν φτάσω καν στη μέση.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Λένε ότι είναι από τα καλύτερα μοντέρνα βιβλία σχετικά με τα ζόμπι.

Προσωπικά το βαρέθηκα πριν φτάσω καν στη μέση.

Χμ. Το ξεκίνησα εδώ και λίγες μέρες και μπορώ να πω ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν είναι σίγουρα η συνηθισμένη ιστορία με ζόμπι και παρόλο που δεν λέει και τίποτα από πλευράς πλοκής ή ανάπτυξης χαρακτήρων (λογικό), καταφέρνει να παρουσιάσει τις «μαρτυρίες» με αληθοφανή τρόπο...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Αυτό που διάβασα πριν καναδυο μήνες και με τρέλανε, "Αιολική Γη" του Βενέζη.

Και επίσης καλό, καμιά σχέση βέβαια με του Βενέζη, "Η δίκη" του Κάφκα....

Και σε μένα ο Βενέζης είναι- αναμφιβόλως - προτιμότερος από τις πληκτικές ψυχοπλακωτικές & σε πολλά σημεία ακατανόητες ψυχολογικές ανησυχίες του Κάφκα.

Τι να κάνουμε,γούστα είναι αυτά.

:)

Για τους λάτρεις της ποίησης

Πρόκειται για ποιητή-συγγραφέα με αιχμηρά ακονισμένη πένα, μόλις 28 ετών

Αξιοσημείωτο είναι και η γραφή σε πολυτονικό!

"...Με ταχύτητα Καρδιάς"

http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/-me-tahitita-kardias.product

Δεν ήμουν ποτέ της ποίησης αλλά πιστεύω πως αξίζει

ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

ΑΠΟΥ ΤΗ ΛΕΓΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ.

Σαν το παλιό κρασί...

Νίκος Καββαδίας "βάρδια", "του αλόγου / του πολέμου", "λι",

Για πεζογραφία τα ποιο πάνω, για ποίηση ξανά του ίδιου...

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου

Συγγραφέας: Perkins, John

Εκδότης: ΑΙΩΡΑ

λέει πολλά περισσότερα από την ταινία.Αξίζει.

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Androidoθαυμάστρια.

• 4 weeks later...

Τίτλος: Η 'Ημέρα' που ο Ήλιος δεν Ανέτειλε

Συγγραφέας: Γιάννης Ζαννής

Εκδοτικός Οίκος: Φίλντισι

Εξαιρετικό μικρό βιβλίο, θα σας κάνει να επαναξιολογήσετε το τι θεωρείτε σπουδαίο και τι όχι. Από συγγραφέα με Ph.D. από το Yale, που φαίνεται στο βιβλίο του ότι δεν του αρέσει να παίρνει τίποτα σαν δεδομένο.

Άγιοι και δαίμονες εις ταν Πόλιν

Κύριος Συγγραφέας: Καλπούζος, Γιάννης / Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ημερομηνία Έκδοσης: 5/2011 -- Σελίδες: 748

6 μήνες best seller!

Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα...

• 2 weeks later...

μου φέραν δώρο το "Φονική εξίσωση" του Mark Alpert. Το έχει διαβάσει κανείς?

απλά επειδή είναι "συνέχεια" του "Κλεμμένη Εξίσωση", ξέρει κανείς αν έχουν άμεση σχέση,οπότε το αλλάζω και παίρνω το προηγουμενο, ή αν απλά έχουν τους ίδιους ήρωες οπότε το κρατάω? (όπως πχ, illuminati και κώδικας da vinci, δηλαδή ίδιος πρωταγωνιστής, αλλά μπορείς να διαβάσεις το ένα ανεξάρτητα του άλλου)

• 4 weeks later...
Έχω ακούσει για ένα βιβλίο που καθονται στην καρεκλα του ψυχαναλυτή ο Φρόυντ,Νίτσε και άλλοι και ψάχνω τον τίτλο καμιά βοήθεια?

Έχω ακούσει για ένα βιβλίο που καθονται στην καρεκλα του ψυχαναλυτή ο Φρόυντ,Νίτσε και άλλοι και ψάχνω τον τίτλο καμιά βοήθεια?

Irvin Yalom - Όταν έκλαψε ο Νίτσε.

Irvin Yalom - Όταν έκλαψε ο Νίτσε.

Ευχαριστώ!Και να φανταστείς ότι το έχω αλλά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από την περίληψη.

μου έκαναν δώρο το βιβλίο "ο ερωτευμένος Ελύτης". το έχει διαβάσει κανείς, είναι καλό? :)

δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να το διαβάσω. :(

• 2 weeks later...

μολις ξεκινησα να διαβαζω το 1984 του george orwell

ηξερα τι παιζει περιπου και μου θυμιζει την ταινια they live του john carpenter

πολυ μαυριλα

δυστυχως και οι δυο εχουν δικιο :(

απο orwell εχω διαβασει φαρμα των ζωων, και ηταν απλα το πιο ρεαλιστικο βιβλιο που εχω διαβασει...

• 2 weeks later...

Να προτείνω και γω κάτι "ευλογώντας τα γένια μου"

Ανδρισμοί και πόλεμος : Ιστοριογραφικές προσεγγίσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες από τον 19ο αιώνα ως και τον Α' παγκόσμιο πόλεμο

Το βιβλίο απευθύνεται στον απλό αναγνώστη, φίλο του βιβλίου, σε στρατιωτικούς αλλά και σε μελετητές ανάλογων θεμάτων. Αντικείμενο του βιβλίου είναι η παρουσίαση της ιστοριογραφικής συζήτησης γύρω από τις κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δομήθηκε ο στρατιωτικός ανδρισμός την περίοδο του 19ου αιώνα μέχρι και τον Α΄Π.Π. Η συγκεκριμένη περίοδος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για περίοδο κατά την οποία πραγματοποιείται ραγδαία βελτίωση των οπλικών συστημάτων και μια γενικότερη βιομηχανοποίηση του πολέμου. Τα όρια μεταξύ μετώπου και μετόπισθεν, στρατιωτών και αμάχων, καθίστανται ασαφή. Εντός αυτής της χρονικής πορείας, εξετάζονται ζητήματα, τα οποία μέσα από τη φρικιαστική πραγματικότητα του πολέμου, επαναπροσδιόρισαν την έννοια του ανδρισμού. Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρέθηκε η πολεμική εμπειρία των ίδιων των ανδρών-στρατιωτών ως ιστορικών υποκειμένων. Επίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο, οι τρόποι με τους οποίους αντιλήφθηκαν τη σκληρότητα του πολέμου αλλά και τα στάδια της εκπαίδευσης, της κοινής διαβίωσης, του φόβου και της συντροφικότητας, το σωματικό και ψυχικό τραύμα, την αναπηρία και την επιστροφή στο σπίτι.

Η παραδοσιακή ιστοριογραφία παράβλεπε τις μη πολεμικές στρατιωτικές στιγμές και απαξίωνε τις λεπτομέρειες της μάχης τις οποίες βίωνε ο απλός μαχητής και οι οποίες είχαν σημαντική επίδραση στο σώμα και στην ψυχολογία του και αποτελούσαν σημαντικά στοιχεία για την κατανόησή της αλλά και για την κατανόηση του πολέμου. Η έλλειψη ύπνου, οι αρρώστιες, η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την εξάντληση, το φόβο και τα τραύματα (ψυχολογικά και σωματικά) ως αποτέλεσμα των όπλων στο ανθρώπινο σώμα, παρόλο που ήταν καθοριστικά στοιχεία διαμόρφωσης αντιλήψεων και χαρακτήρων ήταν παραμελημένα, από την ιστορία.

Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις, ζωντανεύει μπροστά μας το «γοητευτικό» παρελθόν. Ταξιδεύουμε στους χώρους όπου έζησαν στρατιώτες και έλαβε χώρα η διάπλαση τους σε άνδρες, αλλά και στα πεδία των μαχών των προηγούμενων αιώνων μέσα από τα οποία, αναδύθηκαν τα βιώματα τους σε σχέση με τον πόλεμο και των δυσκολιών και των προβλημάτων που δοκίμαζαν όσοι συμμετείχαν σε αυτόν.

Επίσης διαπιστώνεται εύκολα (ιδιαίτερα για όποιον έχει βιωματική εμπειρία από τις ένοπλες δυνάμεις) ότι πολλές αντιλήψεις και πρακτικές που επικρατούν ακόμη και σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις έχουν σημείο αφετηρίας τον 19ο αιώνα. Δεν υπάρχει λόγος να πω

περισσότερα εδώ.

Μένει να διαβαστεί το βιβλίο με την προσοχή που του αξίζει και μέσα από τις σελίδες του, να ξαναζήσει την περιπέτεια του άνδρα εκείνης της όχι και τόσο μακρινής εποχής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, περίληψη, βιβλιογραφία κλπ ρίξτε μια ματιά εδω.

http://pms-diplomatikes.gr/andrismoi%20kai%20polemos.html

https://andrismoi.wordpress.com/

Θέματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζομαι

Η σειρα Song of Ice and Fire του George RR Martin. Είναι πολυ καλη σειρα με πολυ ιντρικα και σηνομοσια. Περσι το πρωτο βιβλιο γυριστηκε σε σειρα με τον τιτλο Game of Thrones και σηντομα θα βγει και ο δευτερος κυκλος που ειναι βασισμενος στο 2ο βιβλιο.

• 2 weeks later...

και αυτό το βιβλιο μου φάνηκε πολύ επίκαιρο Ο γέρων Παΐσιος, το οποίο δόθηκε με την εφημερίδα δημοκρατία. Πολλά έχουν ειπωθεί για τις προφητείες του γέροντα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες http://www.captainbook.gr/book/176238/1259428045/o-geron-paisios

https://andrismoi.wordpress.com/

Θέματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζομαι

• 3 months later...
Να προτείνω ένα ακόμα: Ο λύκος της μοναξιάς, της Χρυσηίδας Δημουλίδου. Το διάβασε η γυναίκα μου και λέει οτι αξίζει την προσπάθεια. Δεν διαβάζω και τόσο, προτιμώ το online reading, αλλά το προτείνω για κάποιον/κάποια. :)