pininfarina Δημ. October 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2005 εχω ακουσει πολλα καλα για to linux αλλα ποτε δεν το εψαξα παραπανω .ακουστε την περιπτωση μου εχουμε ενα παλιο στο μαγαζι pc sta 133 mhz 1 giga σκληρο .αναβαθμιση δε συμφερει οποτε καινουργιο . γινεται να του βαλω linux? εχω ακουσει οτι ειναι μικρο και γρηγορο λειτουργικο ετσι ωστε να πεζει κανα mp3 και να μπαινει στο νετ και να δουλευω κανα επιστημονικο κομπουτερακι τιποτε αλλο . Θα μου πειτε τη ενδυκνεται για το ετσι ωστε να επαναφερω το απαρχαιομενο pcaki μου στη ζωη . Υποψην δεν γνωριζω τιποτε απο linux. Παράθεση http://www.thedeltaproject.eu/img/logo_detect.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apxwv Δημ. October 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2005 σημερα εβαλα και εγω τα suse και εχω ενα προβλημα. προσπαθω να εγκαταστησω το πρωτο μου προγραμμα(ειναι .tar.gz). αφου κανω untar το αρχειο παω στο φακελο του και παταω ./configure.εκει κανει check και μετα απο αφου αποτυχε μερικες φορες(μου ελειπαν καποια αρχεια οπου τα συμπληρωσα) σταματησε αυτη τη φορα ετσι. ........ checking for IceConnectionNumber in -lICE... yes checking for XOpenDisplay in -lX11... yes checking for imlib2-config... no checking for imlib2 - version >= 1.1.2... no *** The imlib2-config script installed by imlib2 could not be found *** If imlib2 was installed in PREFIX, make sure PREFIX/bin is in *** your path, or set the IMLIB2_CONFIG environment variable to the *** full path to imlib2-config. configure: error: Cannot find imlib2: Is imlib2-config in the path? εχω εγκαταστησει το imlib2 :shoot: help κανεις Παράθεση Βlog για τον κινηματογράφο με κριτικες, νέα και τρέιλερ. Με καθημερινή ανανεωση We set the movies in the corner.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dina Δημ. October 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2005 Hi! Κάτάφερε κανείς να συνδέσει μέσω Bluetooth το nokia 6260 (και γενικά nokia s60) με pc που τρέχει linux? δοκίμασα τη λύση που αναφέρεται στο linuxquestions.org μα δε δουλεύει. Συγκεκριμένα δε μπορεί να κάνει pair το κινητό με τον υπολογιστή, ώστε να μεταφέρω αρχείο από τον υπολογιστή στο κινητό. Το αντίστροφο δουλεύει. Thanx! Παράθεση Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. November 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2005 Έχω έναν υπολογιστή που λόγω αναβάθμισης θα το δώσω στην αδελφή μου. Θέλω να απεγκαταστήσω τα Linux για ευνόητους λόγους και λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να ψάξω το πως να το κάνω. Σίγουρα έχει ξανασυζητηθεί νωρίτερα αλλά κάντε ένα κόπο να μου πείτε έναν τυφλοσούρτη πως να τα βγάλω, Grub και λοιπά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2005 Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Όταν βάλεις το CD των Windows για να τα εγκαταστήσεις, σβήσε όλα τα partition και ξαναδημιούργησέ τα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. November 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2005 Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Όταν βάλεις το CD των Windows για να τα εγκαταστήσεις, σβήσε όλα τα partition και ξαναδημιούργησέ τα. Τα windows τα έχω ήδη σε ξεχωριστό partition και δεν θέλω να τα βγάλω, ούτε να τα ξαναπεράσω (εκτός εάν είναι απαραίτητο φυσικά). Απλά θέλω να βγάλω τα linux και να διαγράψω το linux partition. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2005 Τα windows τα έχω ήδη σε ξεχωριστό partition και δεν θέλω να τα βγάλω, ούτε να τα ξαναπεράσω (εκτός εάν είναι απαραίτητο φυσικά). Απλά θέλω να βγάλω τα linux και να διαγράψω το linux partition. Α, λάθος κατάλαβα εγώ τότε. Δεν πειράζει, αν έχεις XP στο άλλο partition κάνε boot σε αυτά, δεξί κλικ στο my computer, manage, disk management, σβήνεις τα partitions του linux και είσαι ΟΚ. Μετά βέβαια κάνε και ένα fixmbr / fixboot για να σβήσεις και το grub. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. November 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2005 Α, λάθος κατάλαβα εγώ τότε. Δεν πειράζει, αν έχεις XP στο άλλο partition κάνε boot σε αυτά, δεξί κλικ στο my computer, manage, disk management, σβήνεις τα partitions του linux και είσαι ΟΚ. Μετά βέβαια κάνε και ένα fixmbr / fixboot για να σβήσεις και το grub. Σωστός, το κανόνισα το σύστημα και....επέζησε. Να είσαι καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Καλησπέρα προσπαθώ να εγκαταστήσω την συγκεκριμένη κάρτα στο mandriva μου. Διάβασα ότι χρειάζομαι το mythtv και ivtv να κατέβασα και τα εγκατέστησα και τα δυο. Όμως αν και στα pci devices την εμφανίζει την κάρτα: 02:09.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC16 (CX23416) MPEG-2 Encoder (rev 01) Subsystem: Hauppauge computer works Inc. WinTV PVR 250 Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 21 Memory at f0000000 (32-bit, prefetchable) Capabilities: [44] Power Management version 2 δεν την έχει βάλει στα devices όπως θα όφειλε και φυσικά δεν δουλεύει τίποτα... [root@localhost utils]# ls -l /dev/v4l/vi* ls: /dev/v4l/vi*: No such file or directory Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SPectacularrrrrr Δημ. November 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2005 Exo ena laptop acer aspire 1692, me karta grafikon ATI mobility radeon x700. Exo perasei ta suse alla den mou anagnorizei tin karta, opote trexei me liga xromata (fysika einai sxedon adynato na xrhsimopoiithei). Gnorizei kanenas pou mporo na bro drivers gia tin sigekrimeni karta? :) Opoiodipote tip euprosdekto ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. November 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2005 Exo ena laptop acer aspire 1692, me karta grafikon ATI mobility radeon x700. Exo perasei ta suse alla den mou anagnorizei tin karta, opote trexei me liga xromata (fysika einai sxedon adynato na xrhsimopoiithei). Gnorizei kanenas pou mporo na bro drivers gia tin sigekrimeni karta? :) Opoiodipote tip euprosdekto ;) https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=300 :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SPectacularrrrrr Δημ. November 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2005 https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=300 :) Mpaaaa...to xo idi psaxsei ayto... :) The display driver supplied with a given notebook has been customized for: * the built-in flat panel display * any other graphics or video options installed in that specific computer. As a result of these customizations, ATI Customer Care is unable to offer drivers for notebooks. We recommend that you: * use the driver supplied with your notebook computer, or, * obtain a driver update from the manufacturer of your notebook computer. Apo oti blepo se arketa site, o sindiasmos ATI kai linux einai ligo periergos. An kai ta Suse ypostirizoun arketes ATI, den tis ypostirizoun oles :( Pantos thanx gia to endiaferon, ama matheis tpt, steile ena pm :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick Δημ. November 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2005 Για δοκίμασε εδώ Παράθεση Nick Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. November 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2005 Mpaaaa...to xo idi psaxsei ayto... :) The display driver supplied with a given notebook has been customized for: * the built-in flat panel display * any other graphics or video options installed in that specific computer. As a result of these customizations, ATI Customer Care is unable to offer drivers for notebooks. We recommend that you: * use the driver supplied with your notebook computer, or, * obtain a driver update from the manufacturer of your notebook computer. Apo oti blepo se arketa site, o sindiasmos ATI kai linux einai ligo periergos. An kai ta Suse ypostirizoun arketes ATI, den tis ypostirizoun oles :( Pantos thanx gia to endiaferon, ama matheis tpt, steile ena pm :) Ναι, το ξέρω ότι κανονικά αυτός ο driver δεν υποστηρίζει laptop ATIs. Θυμάμαι όμως ότι από κάποια Χxxx και μετά (νομίζω την Χ700) ο driver αυτός υποστηρίζει και τις laptop εκδόσεις. Θα σου πρότεινα να τον κατεβάσεις και να τον δοκιμάσεις :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. November 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2005 Αντιγράφω από τα Release Notes: he ATI Proprietary Linux driver is designed to support the following ATI Mobility™ products: * Mobility™ Radeon® X700 * Mobility™ Radeon® 9800 * Mobility™ Radeon® 9600 * Mobility™ Radeon® 9550 * Mobility™ Radeon® 9000 * Mobility™ Radeon® 9200 * Radeon® Xpress 200M series Εδώ θα τους κατεβάσεις: https://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=1176 Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SPectacularrrrrr Δημ. November 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2005 Thanx guys all of you :D . Tha dokimaso kai tha enimeroso! :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. December 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2005 Ξέρει κανείς πως γίνεται τα UNIX(Linux) να αναγνωρίσουν δισκέτα ή εξωτερικό σκληρό; Αν δεν κάνω λάθος αυτό μπορεί να γίνει εισάγοντας κάποιες εντολές.. :worry: Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Οι περισσότερες σύγχρονες διανομές συνήθως εντοπίζουν μόνες τους νέο hardware. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει αυτό μπορείς είτε να δοκιμάσεις να κάνεις ανίχνευση απο το κέντρο ελέγχου της διανομής σου είτε να χρησιμοποιήσεις την εντολή mount. A, και το Linux ΔΕΝ είναι Unix, είναι Unix-like ;) Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. December 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2005 Οι περισσότερες σύγχρονες διανομές συνήθως εντοπίζουν μόνες τους νέο hardware. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει αυτό μπορείς είτε να δοκιμάσεις να κάνεις ανίχνευση απο το κέντρο ελέγχου της διανομής σου είτε να χρησιμοποιήσεις την εντολή mount. A, και το Linux ΔΕΝ είναι Unix, είναι Unix-like ;) Οκ, θα δοκιμάσω την εντολή mount, μήπως και γίνει κάτι.. Το λειτουργικό λέγεται Unix και είχα την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν Linux.. :) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. December 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2005 Λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια δισταγμών, αποφάσισα να παρατήσω τον μάταιο κόσμο των Windows ΟΡΙΣΤΙΚΑ! Σε δουλειά, σπίτι, laptop. Tο μεγαλύτερο κόλλημα μου, ήταν η χρήση ορισμένων προγραμμάτων αρκετά σημαντικών για τη δουλειά μου που έχουν να κάνουν με GIS. Τελικά, μετά από άπειρα format, restore, upgrade,defrag, viruses, worms και άλλες τέτοιες αηδίες που μου έτρωγαν (και σας τρώνε) ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, έκανα το τελευταίο φορματ και πέρασα Linux. Η διανομή που διάλεξα είναι η Ubuntu, εξαιρετική κατά τη γνώμη μου. Φανταστείται ότι στο Laptop (Compaq Evo n610c) τα βρήκε όλα εκτός από την Wlan η οποία επαιξε με orinoco. Συνολικός χρόνος εγκατάστασης για τα πάντα = 2 ώρες (1 φραπέ +10 τσιγάρα). Και όταν λέω τα πάντα εννοώ και το customization και vmware (εντάξει δεν μπορώ να μην έχω win καθολου, για το GIS μονο :D ) Οι amd64 επεξεργαστές είναι πραγματικά γαιδούρια, και μαζί με την 64bit έκδοση Ubuntu η χρήση προγραμμάτων όπως το ArcGIS (φοβερά απαιτητικό) είναι ομαλότατη και γρήγορη. Εκτυπωτές, σκανερ, φωτογραφικές κ.α. βρέθηκαν φέταααααααα. Έχω την εντύπωση ότι το Linux είναι πια έτοιμο για χρήση Desktop από σχετικά άπειρους χρήστες (όχι τελείως). Υ.Γ.1 στην αρχή έλεγα να βάλω Gentoo το οποίο συμπαθώ ιδιαίτερα έχοντας περάσει αρκετά βράδυα compilation, αλλά βαρέθηκα: θες καμιά βδομάδα να το στρώσεις! Y.Γ.2 θα μου λείψει το εξαμηνιαίο φορμάτ! Φανταστείται ότι έκανα απεγκατάσταση ένα πρόγραμμα στο λινουξ και έκανα άθελά μου restart (χεχεχεχε). Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. December 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2005 Αν κατάλαβα καλά πέρασες την 64μπιτη έκδοση του λειτουργικού. Οπότε να ρωτήσω τι έκανες με το vmware γιατί εγώ σε 64bit SuSE μηχάνημα δεν έχω καταφέρει να το κάνω να τρέξει. Συγκεκριμένα: make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.11.4-21.9' WARNING: Symbol version dump /usr/src/linux-2.6.11.4-21.9/Module.symvers is missing; modules will have no modversions. CC [M] /tmp/vmware-config5/vmmon-only/linux/driver.o /bin/sh: scripts/genksyms/genksyms: No such file or directory make[2]: *** [/tmp/vmware-config5/vmmon-only/linux/driver.o] Error 1 make[1]: *** [_module_/tmp/vmware-config5/vmmon-only] Error 2 make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.11.4-21.9' make: *** [vmmon.ko] Error 2 make: Leaving directory `/tmp/vmware-config5/vmmon-only' Unable to build the vmmon module. Αν λύσουμε αυτό το πρόβλημα σειρά έχει ο mplayer :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. December 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2005 Ναι την 64 έχω βάλει. Απλά ακολούθησα τις οδηγίες που έχει το wiki και τίποτα περισσότερο. ΓΙα διανομή Suse δεν γνωρίζω τίποτα. Καλό googling! Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HellasVagabond Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Εμενα παλι το Suse Pro 10.01 64bit δεν μου εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα. Απο την αλλη η ελειψη προγραμματων που βγαινουν για Windows και οχι για linux απαιτει να εχεις και τα 2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DVD_GR Δημ. December 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2005 δοκιμαστε το debian και το ubuntu για πιο σοβαρες διανομες,το πρωτο το χρησιμοποιουμε στο awmn και ειναι ολα τα $$,το ubuntu ανεβαινει και παει!!παντως εχω βαρεθει τα coppupt στους linux routers λογω παλιων μηχανηματων κυριως αλλα και ευαισθησιας στα αποτομα κλεισιματα :(:( Παράθεση Χανια - Ολα Για Τα Χανιά (mini portal) || Ονοματα .GR|| O top o/c guide! Oδηγος αναφορας για καθε PC user! http://getdot.gr/images/logo.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. December 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2005 Εκανα κανονικά την εγκατάσταση του Suse 10 σε Laptop Acer με 15.4 widescreen οθόνη, και δεν μπαινω στο γραφικό περιβάλλον. Τι ρυθμίσεις μπορω να κάνω απο κονσόλα ωστε να το διορθωσω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts