Jump to content

PropheT

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.609
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by PropheT

  1. Το υποψιάστηκα, για αυτό στα έγραψα όπως είναι στα αγγλικά :p
  2. Always = όσο υπάρχει WiFi, ακόκα και αν κοιμηθεί η συσκευή θα χρησιμοποιείται αυτό για δεδομένα Only when plugged in = αν κοιμηθεί η συσκευή και δεν την έχεις στη φόρτιση, το WiFi κλείνει Never = μόλις κοιμηθεί η συσκευή, το WiFi κλείνει Σε γενικές γραμμές, ανάμεσα σε Mobile και WiFi data, το WiFi είναι cheaper σε χρήση μπαταρίας, οπότε αξίζει να το έχεις ανοιχτό, εκτός και αν δεν έχεις καθόλου Mobile Data και θες να εξοικονομήσεις μπαταρία. Στην πραγματικότητα το WiFi είναι ημι-ανοιχτό. Η επιλογή αυτή επιτρέπει τη χρήση του WiFi για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας σου χωρίς να συνδέεται όμως σε δίκτυα.
  3. Ερμ... Δεν υπάρχει stock πια... υπάρχει μόνο Asylum OmniROM! Πραγματικά έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι... έλεγα να δώσω Note 2 και Touchpad για να πάρω LG G2, αλλά μάλλον θα κρατήσω το N2, με το OmniROM δε μου λείπει τίποτα :) edit: μόλις παρατήρησα ότι είχες boldάρει το μαμά στο quote σου, sorry :) still, δείτε το Omni και θα με θυμηθείτε!
  4. Περίεργο... κανένα μήνα τώρα πρέπει να έχω Asylum, δεν έχω συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Βέβαια, χρησιμοποιώ τον Devil Kernel και έχω παλιό baseband, N7100DDDMG1. Αυτά μπορεί να παίζουν το ρόλο τους. Είναι απλά κορυφαίο πάντως. Το development του OmniROM προχωράει με τρελούς ρυθμούς, κάθε εβδομάδα βάζουν 1-2 νέα γαμάτα features - χώρια από τις σχεδόν καθημερινές βελτιώσεις :)
  5. Μια πρόχειρη αναζήτηση δε μου βγάζει κάτι, οπότε... ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά στο Asylum OmniROM. Χαλαρά ότι καλύτερο έχω τρέξει μέχρι σήμερα στο Note 2. Ειδικά από τότε που βάλανε τα Lockscreen Notifications :)
  6. Μια φορά το βάζεις στο Greenify. Μετά αυτό είναι έξυπνο και το σκοτώνει μερικά λεπτά αφού κλείσει η οθόνη. Κάτι σαν έξυπνος Task Killer. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ξεφορτωθείς ότι εφαρμογή τρέχει στο background χωρίς να θες :)
  7. Ναι και εγώ με αυτή τη λογική λειτουργώ και το Note σπέρνει σε αυτόν τον τομέα, για να μείνεις από μπαταρία μέσα στην ημέρα πρέπει να το προσπαθήσεις αρκετά - να παίζεις παιχνίδια ασταμάτητα πχ. Παρόλα αυτά το Greenify σπέρνει. Έχω αγοράσει την PRO και έχω βάλει το Facebook και τον Facebook Messenger και έχω δει αισθητή διαφορά στην μπαταρία χωρίς να έχω χάσει τα messenger notifications - το Greenify το σκοτώνει αλλά αν έρθει push message το ξυπνάει αυτόματα.
  8. Not bad. Θυμιζει λίγο CyanogenMod 10.2, αν και νομίζω ότι το CM τα πάει καλύτερα (με Devil kernel). Δοκίμασε να βάλεις το Greenify και να του πεις να σκοτώνει το Facebook όταν δεν το χρησιμοποιείς, βοηθάει :)
  9. Στην 4.3 η Google έχει αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται το internal storage. Πλέον το /sdcard βρίσκεται μεσά στο /data, με αποτέλεσμα η μνήμη να είναι κοινή για εφαρμογές και άλλα αρχεία και το move to sdcard να μην έχει νόημα. Αν θεωρήσουμε οτι δεν έχει πειράξει κάτι η Samsung στο 4.3 leak είναι φυσιολογικό να μην σας κανει τίποτα η επιλογή. Σαφώς ανώτερη λύση απο αυτό που γινόταν πριν.
  10. 252 δοκίμασε, νομίζω ταιριάζει ελαφρώς καλύτερα στη συσκευή μας.
  11. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.texdroider.texdroider_dpi Εγώ το έχω στα 252 :)
  12. Εμένα η εμπειρία μου λέει "όσο πιο συχνά [φορτίζεις], τόσο πιο καλά". Ειδικά με το iPhone 4 το είχα παρατηρήσει αυτό, αν 1-2 μέρες το έβαζα στη φόρτιση ενώ είχα 80% μπαταρία, την επόμενη κρατούσε αισθητά περισσότερο.
  13. Οι εφαρμογές που κάνεις install περνάνε αυτόματα από optimization - συνήθως στο πρώτο run, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.
  14. To S-Pen λειτουργεί κανονικά στο CM. Εφαρμογές όπως το papyrus το αναγνωρίζουν κανονικότατα (pressure sensitivity, button) και μπορείς να βάλεις και global custom gestures για λειτουργίες όπως back, recent apps κλπ. Το multi-window δεν υπάρχει δυστυχώς. Σε κάποια φάση πήγαν να το υλοποιήσουν στο CM αλλά η Google τους έβαλε χέρι και το παράτησαν. Δε μου λείπει πάντως. Ηχογράφηση κλήσης δεν έχει το stock CM αλλά είμαι σίγουρος ότι κάπως θα μπορείς να βάλεις, αυτοί δεν το έχουν για νομικούς λόγους.
  15. Εγώ χρησιμοποιώ CyanogenMod, τα σπάει :) Edit: σε γενικές γραμμές ξέρεις ότι χρειάζεται, pick a ROM & kernel και όρμα. Root δε χρειάζεται να κάνεις, flashαρε κατευθείαν recovery.
  16. Όλε :) Αν εξαιρέσεις το θεματάκι με τη δόνηση που θέλει devil tools για να ανεβάσεις την ένταση, νομίζω ότι είναι πολύ καλός.
  17. Devil kernel τρέχει κανένας άλλος εδώ ή είμαι ο μόνος; :)
  18. Για το 3D performance δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν το έχω κοιτάξει καθόλου το θέμα, αλλά σε 2D και interface lag επίπεδα το CM το σκίζει το stock rom - τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία και ένας από τους λόγους που προτιμώ CM. Για την μπαταρία θα έλεγα ότι τα πράγματα παίζονται. Ναι, το CM δεν έχει τα optimizations της Samsung, αλλά δεν έχει και το bloat της. Στο S2 πιστεύω ότι είχα οριακά καλύτερη αυτονομία από το stock. Τώρα στο Note είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι με σιγουριά και η αυτονομία είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα... μια εφαρμογή +/- μπορεί να κάνει τραγική διαφορά. Το ράδιο το ξέχασα. Out of the box δεν παίζει στο CM. Σίγουρα μείον για όποιους το χρησιμοποιούν. Edit: ξέχασα να αναφέρω ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του CM είναι και το ότι ακολουθεί από κοντά το AOSP. Τρέχω ήδη Android 4.3... αν περίμενα από τη Samsung... :)
  19. Λοιπόν... 2 μέρες την έχω τη συσκευή - δεν είναι καινούργια οπότε η μπαταρία θεωρώ ότι είναι στρωμένη. Την πρώτη γεμάτη μέρα έβγαλα 5 ώρες οθόνη με ανοιχτά τα πάντα - 3G, auto-sync, auto-brightness και τα σχετικά. Μάλιστα για μια ώρα περίπου είχε κολήσει ανοιχτό και το GPS (νά'ναι καλά το Facebook) ενώ είχα ανοίξει καταλάθoς και το location reporting του Google Maps - και αυτό για καμία ώρα, μετά το πήρα χαμπάρι και το έστειλα. Οπότε ναι, πιστεύω το 6ώρο μονο WiFi το έχει χαλαρά - θα σου πω σε μερικές μέρες :p Στο CyanogenMod οτι έχω δοκιμάσει δουλεύει κανονικά - BT, WiFi, GPS, Notification Led, Accelerometer, 3D apps. Μόνο η κάμερα δεν παίζει με τον stock kernel, ο οποιος έχει κάποιο bug - στη συσκευή μου anyway, αλλά πέρασα τον Devil και έστρωσε - έχει κάνει καλή δουλειά ο τύπος. PhotoSphere δε βλέπω, το focal έχει μια επιλογή PicSphere αλλά δεν ξέρω αν είναι η ίδια, δεν είχα ποτέ. Επίσης μπορεί να λείπουν όλα τα apps της Samsung, αλλά το penάκι δουλεύει κανονικά - ακόμα και το pressure sensitivity παίζει κομπλέ στο Papyrus που το δοκίμασα. By default όταν το βγάζεις από το bay δεν ανάβει η συσκευή, αλλά υπάρχει εφαρμογή στο XDA αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Γενικά το CyanogenMod αξίζει, χάνεις 2-3 αξιόλογα Samsung features (όπως το multi window support) αλλά πετάς και όλο το bloat. Less bloat, less power consumption, faster device.
  20. Κανονικά οι εφαρμογές μπορούν να επιλέξουν αν υποστηρίζουν GPU rendering. Οι επιλογές αυτές παρακάμπτουν την προτίμηση της κάθε εφαρμογής. Είναι χρήσιμες για testing - όταν είχε πρωτο-βγει το Android 4 καμία εφαρμογή δεν υποστήριζε GPU rendering - αλλά καλό θα ήταν να τις αφήσεις απενεργοποιημένες, υπάρχει λογος που είναι στο Developer Tools και όχι στο Display. Αν μια εφαρμογή το υποστηρίζει, θα ενεργοποιήσει το εκάστοτε χαρακτηριστικό αυτόματα :)
  21. Note II & CyanogenMod 10.2 (4.3) == shut up and take my money! Καινούργιος στην note-ο-παρέα σας, έρχομαι από S2 και έχω πάθει πλάκα. Zero lag, απίστευτη απόκριση, αυτονομία δύο μπαταριών και η οθόνη... μαγική! Δυστυχώς μάλλον η τελευταία του είδος της, κρίνοντας από το 1080p madness που επικρατεί. Σε λίγο θα μας πουλάνε και βιονικά μάτια... Καλώς σας βρήκα :)
  22. http://www.linuxized.com/files/screenshots/s2.cm10.1.d1.png
×
×
  • Create New...