Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

On 25/9/2024 at 8:02 ΠΜ, paanos said:

Υφιστάμενος μπορεί να γίνει reward, νέος να γίνει όχι. Όποτε πιθανότατα μπορεί με μια επίσκεψη στο κατάστημα να το γυρίσει. Βέβαια με value έχει περισσότερα προνόμια (πχ δωρεάν πιστωτική, ακόμα και από τις ακριβές).

Ακομα καλύτερα, μπορεί να τον κάνει e-value που δίνει δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα και εξερχόμενα (3 νομίζω; ) αντί για την άχρηστη παροχή εξετάσεων 

Έχω βγάλει στην σύζυγο πρόσθετες πιστωτικές που τις έχω χωρίς συνδρομή από παλιά, οπότε δεν μας απασχολεί να βγάλει κύρια κάρτα στο όνομά της.

Μόνο στην Εθνική μας αρνήθηκαν να υποβάλουμε αίτηση για πρόσθετη διότι εκείνη την περίοδο ήταν άνεργη και η υπεύθυνη του καταστήματος επέμενε πως δεν επιτρέπει το σύστημα να υποβάλει καν αίτημα, παρόλο που έχει ένα μικρό εισόδημα από ενοίκια. Θεωρώ πως μου έλεγε ανοησίες, αλλά δεν κάθισα να ασχοληθώ διότι είχα βρει άλλη λύση. Εκτός αυτού, έχω εγγράψει την κάρτα μου και στο wallet της συζύγου για να μπορεί να την χρησιμοποιεί.

Edited by GraveDigger
logo-vwclub-2016.png

Σιγά που ισχύει! Δηλαδή αν πάει στην Εθνική ένας άεργος εισοδηματίας για να ζητησει πιστωτική κάρτα, δεν θα τον εξυπηρετήσουν; Είμαι βέβαιος πως θα του κάνουν τεμενάδες! (για να μην πω κάτι πρόστυχο)

Απλώς σε αίτημα για πρόσθετη κάρτα το κατάστημα δεν κερδίζει κάτι, μόνο χρόνο χάνει διότι δεν θεωρείται πώληση και δεν μετράει στους στόχους του καταστήματος.

logo-vwclub-2016.png

Και γενικά σα να τις αποθαρρύνουν τις πρόσθετες κάρτες. Πήγαμε να βγάλουμε για τη σύντροφο μου (δεν είμαστε παντρεμένοι), με καλό εκκαθαριστικό κι η ίδια και η υπάλληλος σχεδόν μας το απέκλεισε. "Θα απορριφθεί σίγουρα, αν θέλετε να βγάλουμε χρεωστική για τον κοινό σας λογαριασμό". Από δική μας επιμονή, της είπαμε να κάνει την αίτηση κι αν απορριφθεί απορρίφθηκε. Μέχρι να γυρίσουμε σπίτι, της ήρθε ειδοποίηση οτι η κάρτα εγκρίθηκε. 

Edited by Kipouros_tou_GAP

58 minutes ago, GraveDigger said:

Σιγά που ισχύει! Δηλαδή αν πάει στην Εθνική ένας άεργος εισοδηματίας για να ζητησει πιστωτική κάρτα, δεν θα τον εξυπηρετήσουν; Είμαι βέβαιος πως θα του κάνουν τεμενάδες! (για να μην πω κάτι πρόστυχο)

Απλώς σε αίτημα για πρόσθετη κάρτα το κατάστημα δεν κερδίζει κάτι, μόνο χρόνο χάνει διότι δεν θεωρείται πώληση και δεν μετράει στους στόχους του καταστήματος.

Τα ίδια και σε εμένα εισοδηματίας με ατομική και επειδή φαινόταν η ατομική ότι δεν έχει αρκετά κέρδη ( ενώ από άλλες πηγές υπάρχουν) μου έκαναν τον δύσκολο αν θα εγκριθεί και τέτοια.

Σε 3 μέρες αφού έστειλα κάποια επιπλέον έγγραφα εγκρίθηκε. 

Online που δοκίμαζα σε Εθνική και Eurobank έπαιρνε λάθος πεδίο εισοδημάτων και δεν εμφανιζόταν η πραγματική εικόνα με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται. 

Edited by testatos

εχει κανενας επαγγελματιας  εδω viva?σας εχουν χρεωσει εκτος του νεου παγιου 4.99 το 10ευρω μονο και μονο επειδη εχεις iban?(που ειναι απαραιτητο για το iris!) δηλαδη απο εκει που ηταν δωρεαν τωρα ζητανε 15 ευρω το μηνα για το pos?

εμενα ηδη 2 μηνες με εχουν χρεωσει τα 4.99 αλλα οχι το 10ευρω παροτι εχω ενεργο το iris στον επαγγελματικο(αλλα δεν εχω δεχτει καμια εισερχομενη πιστωση απο πελατη)

Edited by ilka71

5 ώρες πριν, ilka71 said:

εχει κανενας επαγγελματιας  εδω viva?σας εχουν χρεωσει εκτος του νεου παγιου 4.99 το 10ευρω μονο και μονο επειδη εχεις iban?(που ειναι απαραιτητο για το iris!) δηλαδη απο εκει που ηταν δωρεαν τωρα ζητανε 15 ευρω το μηνα για το pos?

εμενα ηδη 2 μηνες με εχουν χρεωσει τα 4.99 αλλα οχι το 10ευρω παροτι εχω ενεργο το iris στον επαγγελματικο(αλλα δεν εχω δεχτει καμια εισερχομενη πιστωση απο πελατη)

κανονικοτατα χρεωνουν

Στις λεπτομερειες του λογαριασμου σου φαινεται αν εχεις ενεργο ΙΒΑΝ.

image.thumb.png.6fa8ec9aef6700e9b2f2bcd32552d6d4.png

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

10 minutes ago, stathis123 said:

κανονικοτατα χρεωνουν

εμενα δεν εχουν χρεωσει 10ευρω .εχω ενεργο iban και καθε ποσο που δεχομαι με καρτα το μεταφερω μεσω iris σε λογαριασμο κανονικης τραπεζας και απο εκει το κανω οτι θελω.

9 minutes ago, ilka71 said:

εμενα δεν εχουν χρεωσει 10ευρω .εχω ενεργο iban και καθε ποσο που δεχομαι με καρτα το μεταφερω μεσω iris σε λογαριασμο κανονικης τραπεζας και απο εκει το κανω οτι θελω.

20 minutes ago, stathis123 said:

κανονικοτατα χρεωνουν

πως εβγαλες αυτο το screenshot?απο το πισι?τετοια χρωματα δεν εχει σε εμενα

Αναφορες -> μηνιαια τιμολογια 
τα δινεις και στο λογιστη για να στα περναει στα εξοδα

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Μπορώ να δω από το web banking της Εθνικής τι τύπου λογαριασμό έχω;

Υποτίθεται ότι εδώ και καιρό έχω μετατρέψει σε Μισθοδοτικό Reward έναν ταμιευτηρίου που είχα ανοίξει παλιότερα αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω πουθενά.

Edited by geoponer
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Στο internet banking πάτα πάνω στον λογαριασμό και το λέει στο πάνω μέρος.

Από σήμερα έχουν και στην εθνική λογαριασμό που δίνει 4 δωρεάν πληρωμές, 4 πάγιες, 1 εισερχόμενο κ 1 εξερχόμενο μέχρι 5000€ έμβασμα με 1€. Σταδιακά φαντάζομαι θα γίνει σε όλους υποχρεωτικό. Για την ώρα μπορείς να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις όποτε θες τον λογαριασμό 

4 ώρες πριν, stathis123 said:

Αναφορες -> μηνιαια τιμολογια 
τα δινεις και στο λογιστη για να στα περναει στα εξοδα

εγω τα μονα εξοδα που εχω ειναι το ενοικιο ,το ρευμα και τις εισφορες  μεσα .απο την viva δεν πληρωνω-και δεν χρειαζεται για την ατομικη επιχειρηση που εχω- να πληρωνω τιποτα.δεν εχω καν φπα.και οτι στελνω σε αλλη τραπεζα σε δικο μου λογαριασμο μεσω iris δεν μου κρατει τιποτα που μου ειπαν θα κραταει 30 λεπτα του ευρω

Edited by ilka71

Να κανω μια ερωτηση. Η ΔΕΗ πληρωνεται με παγια εντολη μεσω Alpha Bank Miles+Bonus καρτα. Γινεται να εξαργυρωνονται και "μιλια" μαζι σε αυτη την περιπτωση;

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Είδαμε χτες μια μηνιαία χρέωση στο λογαριασμό eurobank που υπάρχει τους τελευταίους μηνες 0,60 για μια συνδρομή που δε συμφωνήσαμε ποτέ με το όνομα blue advantage.

Πως μπήκε αυτή? Με το έτσι θελω?

Είναι υποχρεωτικό σε όλους σταδιακά και μόνο αν λαμβάνεις μισθοδοσία ή έχεις πάνω από 60 χιλιάρικα (οχι για πολύ) την γλιτωνεις. Είχατε ενημερωθεί με επιστολή και email. 
Μπορεί να γίνει ο λογαριασμός αποταμιευτικός, αλλά χωρίς χρεωστική κάρτα και χωρίς δυνατότητα μεταφοράς σε άλλους (μόνο μεταξύ δικών σας λογαριασμών επιτρέπει) 

1 ώρα πριν, takpanos said:

Είδαμε χτες μια μηνιαία χρέωση στο λογαριασμό eurobank που υπάρχει τους τελευταίους μηνες 0,60 για μια συνδρομή που δε συμφωνήσαμε ποτέ με το όνομα blue advantage.

Πως μπήκε αυτή? Με το έτσι θελω?

Ναι για να μην πληρωσεις πρεπει να εχεις μισθοδοσια η πανω απο 10κ καταθεσεις
https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/sunallages-pronomia/my-advantage-banking/programma-my-advantage-banking#:~:text=Με έως 0,60€ τον μήνα, το Eurobank My Blue Advantage

My Mobile Phone History:
spacer.png

Θέλω να βγάλω μια πιστωτική από εθνική.ολα καλά απλά έχω μια απορία η ετήσια συνδρομή είναι 60 ευρώ.για να την γλιτώσεις πρέπει να κάνεις κίνηση με την κάρτα 7000 ευρώ πως θα γίνει αυτό όμως αφού η κάρτα θελω  να ζητήσω πιστωτικό όριο 3000 τόσα χρειάζομαι.πως θα καλύψω εγώ τα 7000?εκτός αν είναι αναλογικό. Αν ξέρει κανείς..

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

7000 τον χρονο συνολικα

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1 minute ago, HEO said:

7000 τον χρονο συνολικα

Τι εννοείς συνολικά το όριο της κάρτας είναι μονο3000

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

11 minutes ago, nikolasn80 said:

το οριο της καρτας ειναι 3000

αλλα υποθετω ανα μηνα θα πληρωνεις κατι, δεν θα τα αφησεις ολα μεσα να τοκιζονται

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1 minute ago, HEO said:

το οριο της καρτας ειναι 3000

αλλα υποθετω ανα μηνα θα πληρωνεις κατι, δεν θα τα αφησεις ολα μεσα να τοκιζονται

Κατάλαβα τι εννοείς 

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

16 minutes ago, nikolasn80 said:

Αρχικά, πριν βγάλεις πιστωτική κάρτα καλό είναι να διαβάσεις πώς λειτουργεί και ποια είναι η φιλοσοφία.

Όσον αφορά το ερώτημα σου, τα 3.000 είναι το πιστωτικό όριο. Το ποσό δηλαδή που μπορείς να "δανείζεσαι" πριν μπει κόφτης. 

Στην πράξη αν υποθέσουμε ότι κάνεις αγορές 700 ευρώ το μήνα και εξοφλεις τον λογαριασμό σου εμπρόθεσμα, σε 10 μήνες θα έχεις συμπληρώσει τις 7.000 ευρώ. 

Άλλο πράγμα το πιστωτικό όριο και άλλο η ετήσια χρήση. 

Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει top up στην ρεβολουτ από πιστωτική Πειραιως; την πιάνει σαν αγορά;; ρωτάω γιατί αν φαίνεται έτσι θα μπορεί να γίνει μετατροπή του ποσού σε άτοκες δόσεις από την Πειραιώς, σωστά; 

51 minutes ago, thansof_7 said:

Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει top up στην ρεβολουτ από πιστωτική Πειραιως; την πιάνει σαν αγορά;; ρωτάω γιατί αν φαίνεται έτσι θα μπορεί να γίνει μετατροπή του ποσού σε άτοκες δόσεις από την Πειραιώς, σωστά; 

Δεν πιάνεται σαν αγορά ούτε είναι διαθέσιμες οι συναλλαγές top-up για μετατροπή σε δόσεις.