Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

22 ώρες πριν, GraveDigger said:

Η ημερομηνία λήξης που βλέπεις στο e-banking δεν είναι η πραγματική, αλλά είναι η ίδια με την ημερομηνία λήξης της ενεργής σου κάρτας. Όταν την παραλάβεις θα δεις πως η νέα θα έχει διάρκεια 5 χρόνια και μόλις κάνεις την ενεργοποίησή της θα εμφανίζει την σωστή ημερομηνία λήξης (+5 έτη) και στο e-banking.

Η κάρτα έχει ήδη αποσταλλεί, οπότε θα στο επιβεβαιώσω ή διαψεύσω όταν φτάσει.

Αν ισχύει όμως, λογικά θα με χρεώσουν και το 6ευρο, ουσιαστικά 4-5 μήνες νωρίτερα από την 31/10/22 που λήγει η τωρινή.(θυμίζω ότι στο sms έλεγε ότι 30/6 θα απενεργοποιηθεί η παρούσα κάρτα...άρα όπως και να χει, μου "αρπάζουν" 4 μήνες νωρίτερα την χρέωση)

UPDATE: τελικά και αφού είδα ότι έχω χρεωθεί ήδη το 6ευρο (σημειωτεόν ότι ακόμα δεν έχει φτάσει η κάρτα με το ταχυδρομείο), επικοινώνησα με το τμήμα εξ.πελατών PB , και μου εξήγησαν ότι ουσιαστικά γίνεται πρόωρη ανανέωση κάρτας...με λίγα λόγια διατηρείται η "προγραμματισμένη λήξη" της κάρτας στις 31/10, με την διαφορά ότι μου τρώνε τώρα τους 6 μήνες (εννοώ την κατά 6 μήνες νωρίτερη χρέωση) και θα μου τους δώσουν στην λήξη της νέας....που σημαίνει ότι η νέα θα λήγει 31/10/27.

Οπότε ούτε κρύο, ούτε ζέστη...με γεια μας.. 🙂

GraveDigger ευχαριστώ ...είχες δίκιο. 🙂

Edited by Nikos_s3

On 13/5/2022 at 9:40 ΠΜ, geoponer said:

Δεν ξέρω αν με τον όρο "μετάπτωση" εννοείς τη μετατροπή ενός είδους λογαριασμού σε άλλου, αλλά ο δικόw μου λογαριασμός έγινε ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΟΣ REWARD από απλός ταμιευτηρίου - και για αυτό το λόγο μου είπαν ότι χρειάζεται η βεβαίωση του εργοδότη.

Υποθέτω ότι δεν τους ενδιαφέρει ο κωδικός συναλλαγής που αντιστοιχεί σε κατάθεση, απλά βλέπουν την κίνηση από το λογαριασμό του εργοδότη προς τον δικό μου και το θεωρούν μισθοδοσία.

Όσο για το "μισθοληπτικός" έχεις ένα δίκιο - αν τον άνοιγε ο εργοδότης όντως θα ήταν μισθοδοτικός (για να δώσει τον μισθό) ενώ όταν τον ανοίγουμε εμείς θα είναι μισθοληπτικός (για να λάβουμε τον μισθό) 🙂

Αυτό εννοούσα και σ' ευχαριστώ.

Αν η Εθνική πραγματοποιεί ελέγχους δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά αν ο έλεγχος περιορίζεται απλώς στο να έχεις μια πίστωση τότε θα μπορούσες να διατηρήσεις τα προνόμια αν σου έκανε οποιοσδήποτε φίλος ή συγγενής σου μια μεταφορά κάθε μήνα!

Έστω πως ο εργοδότης δεν στέλνει ορθώς την μισθοδοσία, αλλά το κάνει σαν απλή μεταφορά. Αν για τον μισθοδοτούμενο είναι θέμα προνομίων ίσως καταφέρει να το συνεννοηθεί με την τράπεζα, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αν όμως ο μισθοδοτούμενος έχει κάποιο κατασχετήριο εις βάρος του τότε το ποσό της απλής μεταφοράς θα μπορεί να κατασχεθεί και αυτός να μείνει χωρίς το μηνιάτικο!

22 ώρες πριν, Nikos_s3 said:

Η κάρτα έχει ήδη αποσταλλεί, οπότε θα στο επιβεβαιώσω ή διαψεύσω όταν φτάσει.

Αν ισχύει όμως, λογικά θα με χρεώσουν και το 6ευρο, ουσιαστικά 4-5 μήνες νωρίτερα από την 31/10/22 που λήγει η τωρινή.(θυμίζω ότι στο sms έλεγε ότι 30/6 θα απενεργοποιηθεί η παρούσα κάρτα...άρα όπως και να χει, μου "αρπάζουν" 4 μήνες νωρίτερα την χρέωση)

UPDATE: τελικά και αφού είδα ότι έχω χρεωθεί ήδη το 6ευρο (σημειωτεόν ότι ακόμα δεν έχει φτάσει η κάρτα με το ταχυδρομείο), επικοινώνησα με το τμήμα εξ.πελατών PB , και μου εξήγησαν ότι ουσιαστικά γίνεται πρόωρη ανανέωση κάρτας...με λίγα λόγια διατηρείται η "προγραμματισμένη λήξη" της κάρτας στις 31/10, με την διαφορά ότι μου τρώνε τώρα τους 6 μήνες (εννοώ την κατά 6 μήνες νωρίτερη χρέωση) και θα μου τους δώσουν στην λήξη της νέας....που σημαίνει ότι η νέα θα λήγει 31/10/27.

Οπότε ούτε κρύο, ούτε ζέστη...με γεια μας.. 🙂

GraveDigger ευχαριστώ ...είχες δίκιο. 🙂

Παρακαλώ!

logo-vwclub-2016.png

καλημέρα,

πήγα να ανοίξω νέο λογαριασμό στην Εθνική και πλέον οι λογαριασμοί θα έχουν χρέωση 2 ευρώ το μήνα!

έχουν αλλάξει τα πράγματα; αυτό θα γίνεται σε όλες τις τράπεζες;

εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

1 ώρα πριν, leasedline said:

καλημέρα,

πήγα να ανοίξω νέο λογαριασμό στην Εθνική και πλέον οι λογαριασμοί θα έχουν χρέωση 2 ευρώ το μήνα!

Δεν ξέρω για απλό ταμιευτηρίου, αλλά αν δεν κάνω λάθος ο μισθοδοτικος value έχει κάποια χρέωση για τα προνόμια που σου δίνει.

Εκτός αν σου φόρτωσαν κάποια "ασφάλεια" του λογαριασμού (είναι της μόδας για τις κάρτες) χωρίς να το καταλάβεις.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

καλημέρα,

Και εμένα περίεργο μου φαίνεται. Τον προηγούμενο μήνα που άνοιξε η σύζυγος στην Εθνική δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν είναι μισθοδοσίας, αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ περίεργο. Ότι και να λέμε, είναι πολλά τα 2€ για να έχεις ένα απλό λογαριασμό!

9 ώρες πριν, leasedline said:

καλημέρα,

Το τιμολόγιο προμηθειών στην Εθνική είναι εδώ και η χρέωση που λες υπάρχει μόνο στον μισθοδοτικό value και πιθανόν να μην είναι και καινούργια. Οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και τρεχούμενοι είναι δωρεάν, όπως πάντα.

https://www.nbg.gr/-/jssmedia/Files/Timologio/web_portal_elliniko_epitokia-timologio_katathesewn.pdf?rev=74ba6555edca403b801abca90879352b&hash=CDB1C85E61C2914BBB922AB5B94A6B1F

22 ώρες πριν, leasedline said:

καλημέρα,

Πήγε να σου πασάρει το πρόγραμμα vaule ενώ μπορεί απλά να σου ανοίξει έναν απλό ταμιευτηρίου αλλά εκεί.. Θα χάσει την προμήθεια και τον στόχο του καταστήματος!  

Άνοιξε τον λογαριασμό online και δεν θα μπλέξεις με αυτά..

ναι είδα και γω τα τιμολόγια, το θέμα είναι ότι επέμενε ότι δε γίνεται κάτι άλλο και όλοι οι λογαριασμοί θα έχουν χρέωση...

τραγική η κατάσταση εκεί έξω έχει γεμίσει ληστές!

εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

ναι είδα και γω τα τιμολόγια, το θέμα είναι ότι επέμενε ότι δε γίνεται κάτι άλλο και όλοι οι λογαριασμοί θα έχουν χρέωση...

Αν είναι επαγγελματικός ο λογαριασμός έχει όντως χρέωση 2€/μήνα. Στην alpha έχει 12€ τον χρόνο.

Sent from my iPad using Tapatalk
Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

@leasedline, εσύ θα κρίνεις αν σε συμφέρει να ενεργοποιήσεις κάποιο πακέτο: https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/trapezika-paketa αλλά φυσικά δεν είναι δεσμευτικό. Αν σου ενεργοποίησαν το πακέτο Value με δόλιο τρόπο τότε κάλεσε στην εξυπηρέτηση πελατών για να υποβάλεις παράπονο.

logo-vwclub-2016.png

On 15/5/2022 at 12:49 ΜΜ, leasedline said:

Τα ίδια μου έλεγαν πριν 6 μήνες όταν πήγα να βγάλω πιστωτική και ήθελαν να μου φορτώσουν μια ασφάλεια για την κάρτα, και καλά υποχρεωτική. Ευτυχώς πήγα διαβασμένος και δεν δέχτηκα οτιδήποτε άλλο εκτός από την κάρτα.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Εχω μια παγια εντολη με οριο 200 ευρω. Ο λογαριασμος ηρθε 400 ευρω και δεν πληρωθηκε. Αλλαξα την ρυθμιση σε 500 ευρω για παγιες εντολες. Θα πληρωθει μονη της η εντολη ή θα πρεπει να πληρωσω τον λογαριασμο εγω;

Samsung S21 Ultra

Αν προσπάθησε ήδη να τραβήξει τα λεφτά, θα κάνει μια προσπάθεια ακόμα σε 2 μέρες. Αλλιώς δεν θα έχεις θέμα, θα τα τραβήξει την ημερομηνία που λέει ο λογαριασμός 

Εχει 9-10 μερες που εληξε η πληρωμη. Το πληρωσα χειροκινητα και ανεβασα το οριο σε 500. Ελπιζω να μην πληρωσω 2 φορες... 

Samsung S21 Ultra

Απίθανο να σου τραβήξει ξανά μετά από τόσες ημέρες. Εξαρτάται από την πολιτική που έχει η κάθε εταιρεία αν θα συμπεριλάβει τον λογαριασμό σου σε αρχείο μεταγενέστερης ημερομηνίας. Για απόλυτη σιγουριά ρώτησε μέσω e-mail την εταιρεία, διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξέρουν να σου απαντήσουν τηλεφωνικώς.

logo-vwclub-2016.png

55 minutes ago, GraveDigger said:

Απίθανο να σου τραβήξει ξανά μετά από τόσες ημέρες. Εξαρτάται από την πολιτική που έχει η κάθε εταιρεία αν θα συμπεριλάβει τον λογαριασμό σου σε αρχείο μεταγενέστερης ημερομηνίας. Για απόλυτη σιγουριά ρώτησε μέσω e-mail την εταιρεία, διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξέρουν να σου απαντήσουν τηλεφωνικώς.

Ευχαριστώ. Εστειλα μειλ. Περιμενω λογικα απαντηση 

Samsung S21 Ultra

Να κάνω μια ερώτηση αν έτυχε σε κάποιον. Πιστωτική κάρτα Πειραιώς, αγορά βενζινης από Shell ενώ έπρεπε να πάρω x10 πόντους, περάστηκε 1 πόντος για κάθε 1€.
Επικοινωνούμε κάπου ή στέλνουμε email?

4 ώρες πριν, pank said:

Να κάνω μια ερώτηση αν έτυχε σε κάποιον. Πιστωτική κάρτα Πειραιώς, αγορά βενζινης από Shell ενώ έπρεπε να πάρω x10 πόντους, περάστηκε 1 πόντος για κάθε 1€.

Η αγορά έγινε απευθείας με χρήση κάρτας ή με ψηφιακό πορτοφόλι τρίτου, π.χ. Google Pay, Curve κλπ.;

Μου είχε τύχει παλιά σε πρατήριο shell, πριν τα νέα POS, να μου περάσουν την κάρτα από POS alpha bank οπότε όντως είχε περαστεί σαν απλή αγορά και πήρα ένα yellow για κάθε ευρώ. Μετά από επικοινωνία πιστώθηκαν γρήγορα τα επιπλέον yellows.

Κάνε μια ερώτηση εδώ, απαντάνε πολύ γρήγορα και κράτησε την απόδειξη και το απόκομμα του pos.

Edited by geoponer

Η αγορά έγινε απευθείας με χρήση κάρτας ή με ψηφιακό πορτοφόλι τρίτου, π.χ. Google Pay, Curve κλπ.;
Μου είχε τύχει παλιά σε πρατήριο shell, πριν τα νέα POS, να μου περάσουν την κάρτα από POS alpha bank οπότε όντως είχε περαστεί σαν απλή αγορά και πήρα ένα yellow για κάθε ευρώ. Μετά από επικοινωνία πιστώθηκαν γρήγορα τα επιπλέον yellows.
Κάνε μια ερώτηση εδώ, απαντάνε πολύ γρήγορα και κράτησε την απόδειξη και το απόκομμα του pos.
Έχεις δίκιο! Έκανα χρήση Google Pay. Δεν κουβαλάω τη φυσική κάρτα μαζί μου.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ζητήσω να περάσει από POS της Πειραιώς?
Ή μόνο φυσική κάρτα?

Όσο για την απόδειξη δεν έχω κρατήσει τίποτα. Ούτε απόκομμα POS. Όντως με τα ζήτησαν. Τους έστειλα αντίγραφο κίνησης πιστωτικής. Θα δείξει.
Ευχαριστώ.

2 ώρες πριν, pank said:

Ή μόνο φυσική κάρτα?

Όσο για την απόδειξη δεν έχω κρατήσει τίποτα. Ούτε απόκομμα POS. Όντως με τα ζήτησαν. Τους έστειλα αντίγραφο κίνησης πιστωτικής. Θα δείξει.
Ευχαριστώ.

Στη δική μου περίπτωση είχα χρησιμοποιήσει τη φυσική κάρτα και έπρεπε να περάσει από POS της Πειραιώς από ότι κατάλαβα. Πλέον τα περισσότερα POS συνεργάζονται με όλες τις τράπεζες και επιπλέον με τα προγράμματα επιβράβευσής τους (π.χ. τα λευκά POS της Shell), άρα παίρνεις πόντους ανεξάρτητα από το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη αυτή τη φορά αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι αγορές με κάρτες Πειραιώς μέσω Google Pay σου δίνουν τους αυξημένους πόντους και όχι μόνο της απλής συναλλαγής. Δεν χρησιμοποιώ Google Pay και δεν ξέρω να σου πω, αλλά αν μάθεις κάτι πες μας για να ξέρουμε κι εμείς.

14 ώρες πριν, pank said:

4 ώρες πριν, pank said:

Ή μόνο φυσική κάρτα?

Ευχαριστώ.

Οι κάρτες την Πειραιώς δεν συνδέονται απευθείας στο Google Pay. Μήπως χρησιμοποιείς Curve? Αν είναι έτσι δεν θα φαίνεται ως συναλλαγή στην Shell, αλλά ως συναλλαγή στην Curve.

logo-vwclub-2016.png

Ωχ παιδιά συγγνώμη! Έκανα λάθος! Πλήρωσα με κινητό από την εφαρμογή της τράπεζας Πειραιώς. Στο google pay έχω κάρτα της Eurobank.
Τελικά επικοινώνησα και μου έβαλαν τους ανάλογους πόντους στην κάρτα.
Δεν κατάλαβα όμως τι έγινε. Όταν ξανά πάω στο βενζινάδικο θα ρωτήσω τι POS έχουν γιατί θα πληρώσω με το app της Πειραιώς. Μήπως τελικά έχουν 2 POS.
Σας ευχαριστώ και τους δύο για το ενδιαφέρον.

1 hour ago, pank said:

Ωχ παιδιά συγγνώμη! Έκανα λάθος! Πλήρωσα με κινητό από την εφαρμογή της τράπεζας Πειραιώς. Στο google pay έχω κάρτα της Eurobank.
Τελικά επικοινώνησα και μου έβαλαν τους ανάλογους πόντους στην κάρτα.
Δεν κατάλαβα όμως τι έγινε. Όταν ξανά πάω στο βενζινάδικο θα ρωτήσω τι POS έχουν γιατί θα πληρώσω με το app της Πειραιώς. Μήπως τελικά έχουν 2 POS.
Σας ευχαριστώ και τους δύο για το ενδιαφέρον.

Παράξενο, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με όταν πληρώνω με κάρτα μέσω της εφαρμογής της Πειραιώς. Όπως και να χει αν μάθεις κάτι πες μας για να ξέρουμε.

Παράξενο, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με όταν πληρώνω με κάρτα μέσω της εφαρμογής της Πειραιώς. Όπως και να χει αν μάθεις κάτι πες μας για να ξέρουμε.
Ναι θα ενημερώσω μόλις μάθω ή αν έγινε τυχαία στο εν λόγω πρατηριο.. Πάντως το link που μου έδωσες και επικοινώνησα δέχθηκαν κανονικά την κίνηση που τους έστειλα. Όλα καλά. Ευχαριστώ για το link..
Και μάλιστα άμεση απάντηση. Εξεπλάγην!

Έχει η αδερφή μου πιστωτική στην eurobank και λόγω δυσκολιών η κάρτα γέμισε 2 χιλιάρικα, όλο το όριο δηλαδή. Κάθε μήνα πληρώνει υποχρεώσεις από το μισθό της και ότι μένει πάει στη πιστωτική. Όμως ξανα αγοράζει πχ γιατί δε της φτάνουν. Υπάρχει η δυνατότητα να παγώσει η κάρτα εδώ πχ να μη μπορεί να αγοράσει άλλο και να κάνει διακανονισμό το ποσό για να μη τοκιστεί;

Sent from my SM-G998B using Tapatalk