Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.718 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      929
    • Έχω MasterCard
      448
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Ερώτηση προς όσους απέκτησαν την νέα κάρτα Mastecard debit της alpha προς αντικατάσταση της amex. Σας πιστωσαν 5000 ποντους καλωσορίσματος;
Όχι γιατί όπως αναφέρθηκε ήδη δε θεωρείται νέα κάρτα αλλά συνέχεια της προηγούμενης σε άλλο πλαστικό οπότε συνεχίζεις με τούς ίδιους όρους με πριν. Οπότε δεν είχε καλωσόρισμα...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Τι πλεονεκτηματα εχει αυτη η καρτα (που παραμενουν λογω της αντικαταστασης της amex) σε σχεση με την ιδια καρτα αν την εβγαζα απο την αρχη;

Τι πλεονεκτηματα εχει αυτη η καρτα (που παραμενουν λογω της αντικαταστασης της amex) σε σχεση με την ιδια καρτα αν την εβγαζα απο την αρχη;

Eξαρτάται τη κάρτα πάντα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι σε όσους έχουμε τις amex (blue + Premium) είναι ο διπλασιασμός των bonus πόντων αν διατηρηθεί στη νέα κάρτα. Όσοι τις έχουμε με δώρο τη συνδρομή για πάντα και η δυνατότητα απαλλαγής της συνδρομής με αγορές πάνω από 2000€ το χρόνο που πλέον έχει καταργηθεί για τις νέες αιτήσεις

George Bernard Shaw

Μισο λεπτακι.. μιλαμε τωρα για την Debit της amex που αντικατεστησαν με την mastercard, οχι για τις πιστωτικες που ΘΑ αντικατασταθουν. Εγω προσωπικα δεν ειχα αγορασει ποτε τιποτα με την debit και την ειχα μονο για αναληψεις μετρητων απο τα atm. Οποτε τι οφελη και πλεονεκτηματα μπορει να εχω ωστε να μην την ακυρωσω;

Μισο λεπτακι.. μιλαμε τωρα για την Debit της amex που αντικατεστησαν με την mastercard, οχι για τις πιστωτικες που ΘΑ αντικατασταθουν. Εγω προσωπικα δεν ειχα αγορασει ποτε τιποτα με την debit και την ειχα μονο για αναληψεις μετρητων απο τα atm. Οποτε τι οφελη και πλεονεκτηματα μπορει να εχω ωστε να μην την ακυρωσω;

Το πλεονέκτημα ίσως είναι η συνδρομή των 10 ευρώ (που ηταν στην amex) σε σχέση με τα 12 ευρώ της mastercard

Και αυτό όμως για τον πρώτο χρόνο γιατι το λέει ξεκάθαρα στην επιστολή οτι τον πρώτο χρόνο θα είναι 10, μετά θα γίνει 12. Κάτι άλλο ώστε να μην την ακυρώσω; Για την έκδοση νεάς debit μετά υπάρχει περίπτωση να μην μου βγάλουν;

Μπορεις να βγάλεις μια απλή Debit πριν ακυρώσεις αυτή που έχεις.

Έκανα πριν λίγο κατάθεση σε ΑΤΜ της Πειραιώς και μου κράτησε ένα χαρτονόμισμα των €50 επειδή θεωρήθηκε "αμφιβόλου γνησιότητας". Εγώ έχω την εντύπωση ότι ήταν ανάμεσα σε αυτά που είχα σηκώσει μερικές μέρες πριν από ΑΤΜ της Εθνικής (αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος).

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος (π.χ. τσαλακωμένο χαρτονόμισμα που δεν "διαβάστηκε" καλά από το μηχάνημα? Θα επικοινωνήσει η τράπεζα μαζί μου για εξηγήσεις σχετικά με το πλαστό (?) χαρτονόμισμα? Δεν μου έχει ξανατύχει στο παρελθόν...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όντως πήγα χθες στο υποκατάστημα της τράπεζας με την απόδειξη παρακράτησης του χαρτονομίσματος, επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν πλαστό και σήμερα πιστώθηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό μου.

Μικρή ταλαιπωρία, αλλά και πάλι με το έμβασμα από την Εθνική στην Πειραιώς να κοστίζει συνολικά €5 (€1 εξερχόμενο η Εθνική και €4 εισερχόμενο η Πειραιώς), η μεταφορά ποσών μέσω ΑΤΜ είναι μονόδρομος... :mad:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Αν κάνεις μεταφοράour και όχι sha συνληγθως πληρώνεις δύο ευρώ μόνο αναλαμβάνοντας εσύ τα έξοδα του παραλήπτη.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όντως πήγα χθες στο υποκατάστημα της τράπεζας με την απόδειξη παρακράτησης του χαρτονομίσματος, επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν πλαστό και σήμερα πιστώθηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό μου.

Μικρή ταλαιπωρία, αλλά και πάλι με το έμβασμα από την Εθνική στην Πειραιώς να κοστίζει συνολικά €5 (€1 εξερχόμενο η Εθνική και €4 εισερχόμενο η Πειραιώς), η μεταφορά ποσών μέσω ΑΤΜ είναι μονόδρομος... :mad:

Χρησιμοποίησε IRIS. Νομίζω δεν εχει χρέωση (Ακόμα) η εθνική.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στον λευκό Τειρεσία καταγραφονται και οι αιτήσεις για πιστωτικές κάρτες η δάνεια και το αποτέλεσμά τους; π.χ. κανω μια αιτηση για πιστωτική η δάνειο στην Α τράπεζα αλλα δεν μου την δέχονται. Μπορεί αμα κάνω αίτηση στην Β τράπεζα να δει η Β τράπεζα οτι έκανα αίτηση στην Α και το αποτέλεσμα της δηλαδή οτι μου την απέρριψαν και τον λογο την απόρριψης;

Χρησιμοποίησε IRIS. Νομίζω δεν εχει χρέωση (Ακόμα) η εθνική.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στον λευκό Τειρεσία καταγραφονται και οι αιτήσεις για πιστωτικές κάρτες η δάνεια και το αποτέλεσμά τους; π.χ. κανω μια αιτηση για πιστωτική η δάνειο στην Α τράπεζα αλλα δεν μου την δέχονται. Μπορεί αμα κάνω αίτηση στην Β τράπεζα να δει η Β τράπεζα οτι έκανα αίτηση στην Α και το αποτέλεσμα της δηλαδή οτι μου την απέρριψαν και τον λογο την απόρριψης;

Ναι αλλά όχι το λόγο.

μεταφορα ποσω μεσω ατμ; τι εννοεις ; καταθεση σε ατμ; , υπαρχουνε καταστηματα εθνικης που εχουνε touch point μηχανημα αφης που κανεις καταθεση, σαν το αντιστοιχο της easy pay της πειραιως.

πχ διπλα στο public υπαρχει στα δεξια το γωνιακο της εθνικης καταστημα ibank οπως το λενε.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

η αγαπη ειναι το καλυτερο δωρο που μας εδωσε ο θεος.

καρτοκινητο ολυμπιακος + f2g για προσφορες με ιντερνετ για δοκιμες του δικτυου της nova. modem tiplink mr 600v2 με vodafone cu αλλα και χρηση του huawei DN9245X6-10 (booster ) router με καρτα σημ vodafone , να βγαζει πολυ υψηλες ταχυτητες το huawei απο το tiplink . Ενω και τα 2 ειναι cat6. πολυ παραξενο. Αραγε τι τα διαφερει το ενα απο το αλλο; 

Είδα στο site της Alpha Bank ότι η απλή Bonus Mastercard δίνει πλέον διπλάσιους bonus πόντους αποκλειστικά και μόνο στις συναλλαγές που γίνονται στους μεγάλους συνεργάτες. Άραγε πρόκειται για κάποιο λάθος ή όντως αναβάθμισαν εν μέρει την ανταμοιβή που προσφέρει η συγκεκριμένη κάρτα; Πιο λογική πάντως μού ακούγεται η πρώτη εκδοχή. :p Edited by pluss

Προ 5 λεπτών ακύρωσα και εγώ την enter amex αφού είχα ήδη εκδόσει την visa τέλη Δεκέμβρη. Ευτυχώς το τηλεφώνημα κράτησε λιγότερο από 3 λεπτά. Θα την κράταγα αν παίρναμε το bonus πρώτης συναλλαγής με την mastercard αλλά δεν υπάρχει λόγος. Μια κάρτα λιγότερη στο πορτοφόλι.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Είδα στο site της Alpha Bank ότι η απλή Bonus Mastercard δίνει πλέον διπλάσιους bonus πόντους αποκλειστικά και μόνο στις συναλλαγές που γίνονται στους μεγάλους συνεργάτες. Άραγε πρόκειται για κάποιο λάθος ή όντως αναβάθμισαν εν μέρει την ανταμοιβή που προσφέρει η συγκεκριμένη κάρτα; Πιο λογική πάντως μού ακούγεται η πρώτη εκδοχή. :p

Προφανώς επειδή αυτή η κάρτα θα αντικαταστήσει τις κατηργημένες amex που έδιναν 2Χ πόντους σε όλους τροποποίησαν και την αρχική κάρτα πριν αρχίσουν να τη μοιράζουν. Άρα το κόβω να παίρνουμε διπλάσιους μόνο στους μεγάλους συνεργάτες κι εμείς και όχι σε όλους αν και θα φανεί αυτό.

Το θέμα είναι όσοι έχουν παλιές mastercard θα μπουν στην αναβαθμισμένη έκδοση; Γιατί δεν εχει κάποιο αστερισκο να λεει οτι ισχύει μόνο για εκδόσεις μετά από τη Χ ημερομηνία

George Bernard Shaw

Εγω παντως την ακυρωσα την δικη μου mastercard και σε κανα μηνα θα παω να βγαλω καινουρια debit για να παρω και τους 5000 ποντους που δεν μας δωσαν τωρα..

Εγώ πάντως θα την κρατήσω(την bonus Mastercard) αν κι έχω την bonus Visa, εξάλλου αν δεν την ενεργοποιήσεις δεν χρεώνεσαι συνδρομή(νομίζω)!

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπερα επειδη απο αυριο σταματαει το easypay συνεπως και ο τροπος πληρωμης με χρεωστικη καρτα για το εφκα πρωην ικα για ενσημα και ασφαλιστικα ταμεια που πληρωνουνε οι εργοδοτες , θα ηθελα να ενημερωσω οτι εντελως τυχαια κτηπωντας στο ιντερνετ online πληρωμη για ικα μου εβγαλε το ibank simple pay της εθνικης.

γραφει απο κατω οτι μπορεις να πληρωσεις με χρεωση λογαριασμου εθνικης , μεσω χρεωστικης καρτας και πιστωτικης εθνικης ανεξοδα

και εχει και επιλογη πληρωμης με χρεωσιτικη και πιστωτικη καρτα αλλης τραπεζης που η προμηθεια αλλαζει αναλογα με το ποσο.

πχ βαζωντας 1 ευρω στο ποσο γραφει προμηθεια 0,01 ευρω ,

στα 100 ευρω εχει 0,81 ευρω προμηθεια, στα 500 ευρω εχει προμηθεια 4,04 ευρω

http://i64.tinypic.com/5b1imx.jpg

http://i63.tinypic.com/14sp5vm.jpg

Γνωριζω και κατανοω οτι δεν αξιζει η πληρωμη απο το simple pay αλλα θεωρω οτι εαν καποιος θελει να το κανει υπαρχει τροπος.

οπως για παραδειγμα για να κερδισει yellows απο την πειραιως . καθε 10 ευρω 1 yellow! .

αξιζει βεβαια για ποσα πανω των 250 ευρω , διοτι με ebanking της πειραιως κερδιζεις 25 yellows για καθε πληρωμη , οποτε 250/10=25 yellows. αλλα και 300 ευρω να πληρωσεις μεσω του simple pay εχει 2,42 ευρω προμηθεια για πληρωμη με αλλη καρτα αλλης τραπεζας.

Τελος παντων θελω να αναφερω οτι υπαρχει τροπος να γινει κατι τετοιο. ( αν και ασυμφορο για μεγαλα ποσα ).

η αγαπη ειναι το καλυτερο δωρο που μας εδωσε ο θεος.

καρτοκινητο ολυμπιακος + f2g για προσφορες με ιντερνετ για δοκιμες του δικτυου της nova. modem tiplink mr 600v2 με vodafone cu αλλα και χρηση του huawei DN9245X6-10 (booster ) router με καρτα σημ vodafone , να βγαζει πολυ υψηλες ταχυτητες το huawei απο το tiplink . Ενω και τα 2 ειναι cat6. πολυ παραξενο. Αραγε τι τα διαφερει το ενα απο το αλλο; 

Γεια σε όλους

Μόλις παρέλαβα την νέα κάρτα μου Gold alpha bank bonus mastercard. Είχα δυο american express (Dynamic & κανονική).

Ήταν η πρόταση της alpha για αντικατασταση των american express πιστωτικών που έχω.

Edited by hlektro

Ξεκινησαν την αντικατασταση και των πιστωτικων καρτων δηλαδη;

Ειχες λαβει εμαιλ νωριτερα να σου λεει για την αντικατασταση αυτη;

Γεια σε ούλους

Μόλις παρέλαβα την νέα κάρτα μου Gold alpha bonus mastercard. Είχα δυο american express (Dynamic & κανονική).

Ήταν η πρόταση της alpha για αντικατασταση των american express πιστωτικών που έχω.

για 2 πιστωτικες amex πηρες μια gold mastercard?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξεκινησαν την αντικατασταση και των πιστωτικων καρτων δηλαδη;

Ειχες λαβει εμαιλ νωριτερα να σου λεει για την αντικατασταση αυτη;

Με πήραν τηλέφωνο από την alpha bank και μου πρότειναν την συγκεκριμένη κάρτα για αντικατασταση των δυο american.

Υπέγραψα το νέο συμβόλαιο και μετά την παρέλαβα.

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

για 2 πιστωτικες amex πηρες μια gold mastercard?

Ναι μια πήρα όμως με πιστωτικό οριο το άθροισμα των δυο καρτών που είχα.

Edited by hlektro

Με πήραν τηλέφωνο από την alpha bank και μου πρότειναν την συγκεκριμένη κάρτα για αντικατασταση των δυο american.

Υπέγραψα το νέο συμβόλαιο και μετά την παρέλαβα.

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι μια πήρα όμως με πιστωτικό οριο το αθροίσιμα των δυο καρτών που είχα.

αυτο το βρισκω εξαιρετικο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μιλησα με την alpha, η premium bonus μου θα αντικατασταθει με gold mastercard και η notos με απλη bonus mastercard (περιμενω απλα διευκρινηση τι θα ισχυει για τα notos που κανονικα η notos amex εδινε 20 ποντους για καθε ευρω)