Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

μπορω να ενημερωθω καπω αν ειναι απο λαδιες αλλων οπω λες?

Ο Τειρεσίας θα σου αναφέρει το είδος του προβλήματος.

Δοκίμασα σήμερα να χρησιμοποιήσω την Εθνοcash Plus, μια περίπου εβδομάδα αφού ενεργοποίησα τη νέα Mastercard Debit της Εθνικής, αλλά είχε απενεργοποιηθεί στο μεταξύ. Σε προσπάθεια ανάληψης από ΑΤΜ, πήρα αυτό το γενικό μήνυμα ότι το ΑΤΜ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κάρτα μου κλπ (αντί να λέει ότι έχει ακυρωθεί...). Το αναφέρω γιατί είχα την απορία πώς απενεργοποιείται η παλιά χρεωστική μετά την ενεργοποίηση της νέας.

Στο μεταξύ μου ήρθε και επιστολή από την Πειραιώς, για μια χρεωστική της ΑΤΕBank που έχει και λήγει σε ένα μήνα - προτείνεται η αντικατάσταση με Debit Visa/Mastercard της Πειραιώς, ή με τη χρεωστική του AB για να μαζεύω και πόντους. Παρότι ψηνόμουν για την τελευταία, διαπίστωσα ότι χρειάζονται δεκα (10!) δικαιολογητικά για την έκδοση της χρεωστικής (αναφερόνται στην πίσω σελίδα της επιστολής)!! Σημειωτέον ότι έχω ήδη λογαριασμούς και χρεωστική στην Πειραιώς εδώ και χρόνια, οπότε τα στοιχεία μου έχουν ήδη επικαιροποιηθεί σε διάφορες φάσης.

Περιττό να πω ότι δεν μπαίνω καν στον κόπο να βγάλω την κάρτα και θα μείνω με αυτή που έχω ήδη (Debit Visa)...:mad:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Πρόσφατα μετακόμισα Αγγλία προς αναζήτηση εργασίας,

πάω στην Barclays να ανοίξω λογαριασμό.

Παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης και ένα χαρτί που δείχνει που μένω, περνάει (το δίπλωμα) κάποια safeties και ξεκινάμε ανοίγοντας τον λογαριασμό και επιπλέον online banking + το μηχάνημα για απομακρυσμένες πληρωμές εντελώς δωρεάν μέσα σε μία εβδομάδα στο σπίτι που μένω.

1.)Στην Πειραιώς θέλει, ΑΦΜ, Ε9, Ταυτότητα, Κάρτα ανεργίας άμα υπάρχει, Λογαριασμό σπιτιού, το ΑΣΜ του προπροπροπαππού σου από όταν κατατάχθηκε στις τάξεις του Κωλοκοτρώνη κ.α., επιπλέον 2.)χρεώνουν το e-banking στα 5€, λες και κερδίζουμε εμείς εν τέλει και όχι και αυτοί που γλιτώνουν εργατοώρες, το μηχάνημα απομακρυσμένων πληρωμών, άμα το θέλεις, στοιχίζει 8€ το χρόνο :lol: κ.α. που είναι πραγματικά αστεία.

3.) Μην ξεχάσω πως την χρεωστική που μου είχανε βγάλει δεν μπορούσαν να την χρησιμοποιήσω σε μηχανήματα. :lol:

1.) Ας μη συγκρίνουμε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου (και συνεπώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας) με της Ελλάδας. Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δε ζητούν δικαιολογητικά επειδή το θέλουν, αλλά γιατί επιβάλλεται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό γίνεται και καλά για να αποφευχθούν περιστατικά όπως ξέπλυμα χρήματος και να διασφαλιστούν οι συναλλαγές από και προς την τράπεζα. (Όλα αυτά γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες κάηκαν από το χυλό και τώρα φυσούν και το γιαούρτι :p)

2.) Νομίζω πώς τα 5€ παραμένουν στο λογαριασμό σου (ως κατάθεση).

3.) Σίγουρα την ενεργοποίησες; :p Μήπως τα POS είχαν κάποιο πρόβλημα; Καλώς ή κακώς, στη χώρα μας αποφεύγουμε τις συναλλαγές με κάρτα, οπότε θα έλεγα ότι οι καταστηματάρχες είναι σχετικά αδαείς με τη χρήση και συντήρηση των POS :p

Ερώτηση:

Μιας και δεν έχω κάνει ακόμη φορολογική δήλωση, μπορώ να προσκομίσω τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την εφορία, για να ανοίξω έναν λογαριασμό; Στη eurobank δέχθηκαν το εν λόγω έγγραφο. Οι άλλες τράπεζες θα το δεχθούν;

Ερώτηση:

Μιας και δεν έχω κάνει ακόμη φορολογική δήλωση, μπορώ να προσκομίσω τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την εφορία, για να ανοίξω έναν λογαριασμό; Στη eurobank δέχθηκαν το εν λόγω έγγραφο. Οι άλλες τράπεζες θα το δεχθούν;

Εννοείται οτι γίνεται δεκτό, αλλά για καλό και για κακό έχε και το Ε1 που για το οικονομικό 2014 (προς το παρόν δεν ξεκίνησαν του οικ. 15) εφόσον υπάρχει που ήσουν δηλωμένος σαν εξαρτημένο μέλος ( λογικά στην γονιών σου).

Εννοείται ταυτότητα, πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ και αν εχεις τίποτα σε αποδεικτικό επαγγέλματος ή κανα φοιτητικό πάσο κτλ.

1.) Ας μη συγκρίνουμε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου (και συνεπώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας) με της Ελλάδας. Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δε ζητούν δικαιολογητικά επειδή το θέλουν, αλλά γιατί επιβάλλεται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό γίνεται και καλά για να αποφευχθούν περιστατικά όπως ξέπλυμα χρήματος και να διασφαλιστούν οι συναλλαγές από και προς την τράπεζα. (Όλα αυτά γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες κάηκαν από το χυλό και τώρα φυσούν και το γιαούρτι :p)

2.) Νομίζω πώς τα 5€ παραμένουν στο λογαριασμό σου (ως κατάθεση).

3.) Σίγουρα την ενεργοποίησες; :p Μήπως τα POS είχαν κάποιο πρόβλημα; Καλώς ή κακώς, στη χώρα μας αποφεύγουμε τις συναλλαγές με κάρτα, οπότε θα έλεγα ότι οι καταστηματάρχες είναι σχετικά αδαείς με τη χρήση και συντήρηση των POS :p

Ερώτηση:

Αν εισαι προστατευομενο μελος (πχ φοιτητης) τοτε θα πας στη ΔΟΥ της περιοχης σου και θα ζητησεις μια βεβαιωση οτι δεν υποχρεουσαι να κανεις φορολογικη δηλωση. Στην Πειραιως μου το ειχαν ζητησει...

Καλησπέρα παιδιά.

Ποια τράπεζα θεωρείτε πιο εύκολη σαν όρους για έκδοση πιστωτικής κάρτας με ετήσιο ατομικό εισόδημα περίπου 5.000 ευρώ?

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδιά.

Ποια τράπεζα θεωρείτε πιο εύκολη σαν όρους για έκδοση πιστωτικής κάρτας με ετήσιο ατομικό εισόδημα περίπου 5.000 ευρώ?

Ευχαριστώ.

με 5000 ευρω ετησιο εισοδημα θεωρω απιθανο να σου δωσει καποια τραπεζα πιστωτικη καρτα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα παιδιά.

Ευχαριστώ.

Δες ένα παράδειγμα π.χ. απο την Εθνική Τράπεζα, στις Προϋποθέσεις για την έκδοση πιστωτικής κάρτας μέσω internet banking,αναφέρει(Μαζί με τα υπόλοιπα) : Ηλικία: 21-65 ετών,Ελάχιστο ατομικό εισόδημα:

GO MASTERCARD, GO VISA, MY CLUB VISA, GO TOYOTA VISA

• Μισθωτοί/Συνταξιούχοι: 10.000 € και σε Αγρότες/Αλιείς/Γεωργοί/Κτηνοτρόφοι/Λοιπές Γεωργικές επιχειρήσεις: 6.000 € .Άν όμως είσαι φοιτητής μπορείς να αναζητήσεις κάρτες όπως η Πιστωτική Κάρτα για φοιτητές - University Visa της Τράπεζας Πειραιώς και να αναφέρεις επιπλέον και το εισόδημα.

Edited by xspy

με 5000 ευρω ετησιο εισοδημα θεωρω απιθανο να σου δωσει καποια τραπεζα πιστωτικη καρτα

ok σε ευχαριστώ πολύ.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δες ένα παράδειγμα π.χ. απο την Εθνική Τράπεζα, στις Προϋποθέσεις για την έκδοση πιστωτικής κάρτας μέσω internet banking,αναφέρει(Μαζί με τα υπόλοιπα) : Ηλικία: 21-65 ετών,Ελάχιστο ατομικό εισόδημα:

GO MASTERCARD, GO VISA, MY CLUB VISA, GO TOYOTA VISA

• Μισθωτοί/Συνταξιούχοι: 10.000 € και σε Αγρότες/Αλιείς/Γεωργοί/Κτηνοτρόφοι/Λοιπές Γεωργικές επιχειρήσεις: 6.000 € .Άν όμως είσαι φοιτητής μπορείς να αναζητήσεις κάρτες όπως η Πιστωτική Κάρτα για φοιτητές - University Visa της Τράπεζας Πειραιώς και να αναφέρεις επιπλέον και το εισόδημα.

Φοιτητής δεν είμαι. Θα βοηθήσει σε τράπεζα που έχω συμβόλαιο ασφάλειας να μου εκδώσει κάρτα η δεν εξαρτάται από την πελατιακή σχέση?

Ερώτηση προς την κοινότητα.

Έχω ήδη university visa από την πειραιώς.

Θέλοντας να εκμεταλλευτώ προσφορά του γερμανού,καταχώρησα on-line αίτηση στη eurobank για τη φοιτητική visa.

Yπάρχει ενδεχόμενο να εγκριθεί η κάρτα πιο εύκολα,λόγω πρότερου έντιμου βίου(πχ συνεπής στις δόσεις στην πειραιώς)?

Μάλιστα σε κάποιο σημείο,η eurobank ρωτούσε αν έχω ήδη πιστωτική πράγμα που με παραξένεψε.:wacko:

Δεν εχω απαντηση στην ερωτηση σου αλλα θελω να δω τι θα σου πουν στην Eurobank για τη φοιτητικη...

Λογικά σύντομα θα ξέρουμε αν θα προεγκριθεί η κάρτα.Οπότε θα σας ενημερώσω!

οι αιτησεις παντα προεγκρινονται. οταν στειλεις τα δικαιολογητικα αρχιζουν τα δυσκολα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ερώτηση προς την κοινότητα.

Έχω ήδη university visa από την πειραιώς.

Θέλοντας να εκμεταλλευτώ προσφορά του γερμανού,καταχώρησα on-line αίτηση στη eurobank για τη φοιτητική visa.

Yπάρχει ενδεχόμενο να εγκριθεί η κάρτα πιο εύκολα,λόγω πρότερου έντιμου βίου(πχ συνεπής στις δόσεις στην πειραιώς)?

Μάλιστα σε κάποιο σημείο,η eurobank ρωτούσε αν έχω ήδη πιστωτική πράγμα που με παραξένεψε.:wacko:

Δε θέλω να σε απογοητεύσω, ούτε να προεξοφλήσω κάτι αρνητικά, αλλά αυτό που ρωτάει η Εurobank (φήμη κακής τράπεζας btw-καμία σχέση με Πειραιώς)ίσως έχει την έννοια ότι αν έχεις ήδη και με δεδομένο ότι είσαι φοιτητής (άρα δε μπορεί να έχει και πολλές εγγυήσεις ούτε να σε κάνει κάτι αν δεν πληρώσεις πχ), να μη σου δώσει άλλη...

Το 2008 (περίπου) όντας κάτοχος Πειραιώς University και απόλυτα συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις μου (ενδεικτικό ότι ενώ στην αρχή το όριό μου ήταν 800, η Πειραιώς μου το έκανε 1300, δε με έχει ενοχλήσε ποτέ και πρόσφατα με πήρε και τηλ. για να μου δώσει φοιτητικό δάνειο επιπλέον της κάρτας), ρώτησα στην Εθνική για μια ωραία προσφορά που έτρεχε τότε (πρόγραμμα Σπουδάζω-δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα), έκανα τα χαρτιά μου και αρχικά απορρίφθηκε... Επειδή δε μπορούσα να βρω λόγο που συναίβει αυτό, πήγα σε κατάστημα και μίλησα μάλιστα με τον διευθυντή, ο οποίος επί λέξη μου είπε "έχεις ήδη πιστωτική κάρτα για αυτό και είσαι φοιτητής", εγώ απάντησα "ε και; αφού συνεπής είμαι τι ρόλο παίζει" και αυτός ανταπάντησε "άμα είναι έτσι δηλαδή θα πάρεις και από μια πιστωτική σε κάθε τράπεζα που δίνει σε φοιτητές;"...

Εν τέλει φυσικά και επειδή δε μου άρεσε και καθόλου ο τρόπος του και κυρίως επειδή είμαι συνεπής και συνειδητοποιημένος πελάτης, απευθύνθηκα αλλού και την πήρα κανονικά την προσφορά, απλά είπα να μεταφέρω τη σχετική νομίζω εμπειρία μου από ανάλογη περίπτωση, επειδή το ανέφερες...

Εύχομαι να μην αντιμετωπίσεις θέμα... :)

Edited by SpyrosR

H πιστωτική κάρτα είναι ένα ανοιχτό δάνειο, με απλά λόγια. Για να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντως, και η "εξυπνάδα" όσων τρέχουν στα δικαστήρια με 20 κάρτες και λένε "ας μη μου τα δίναν" και ζητάν παραγραφή χρεών για αυτά που ξοδεύαν, καταλαβαίνετε οτι πρέπει να μπεί κάποιο όριο...Ακόμα κι αν είσαι τώρα συνεπής, δε ξέρει κανένας αν χρεώσεις όλες τις κάρτες και μετά λες...δεν πληρώνω...

κοστίζει 8 ευρώ/χρόνο η κατοχή συσκευής παραγωγής κωδικών της Τράπεζας Πειραιώς για το web banking της ;;; Την είχα πληρώσει 8 ευρώ πριν 3-4 χρόνια και νομίζω τότε ηταν εφάπαξ, έχει αλλάξει κάτι και την πληρώνουμε τώρα κάθε χρόνο ;; Αν είναι έτσι θα το κόψω εντελώς το web banking της Πειραιώς !!!

Αν δεν θέλεις να το κόψεις, βάλε να έρχονται οι κωδικοί με SMS στο κινητό σου. Εγώ έτσι το έχω και το βρίσκω αφάνταστα βολικό...

Αν δεν θέλεις να το κόψεις, βάλε να έρχονται οι κωδικοί με SMS στο κινητό σου. Εγώ έτσι το έχω και το βρίσκω αφάνταστα βολικό...

Παρομοίως! Εμένα είναι το βασικότερο που με κράτησε στο ebanking της Πειραιώς. + τα Alerts που ερχονται ε-μαιλς για κάθε κίνηση του λογαριασμού σε πραγματικό χρόνο!

κοστίζει 8 ευρώ/χρόνο η κατοχή συσκευής παραγωγής κωδικών της Τράπεζας Πειραιώς για το web banking της ;;; Την είχα πληρώσει 8 ευρώ πριν 3-4 χρόνια και νομίζω τότε ηταν εφάπαξ, έχει αλλάξει κάτι και την πληρώνουμε τώρα κάθε χρόνο ;; Αν είναι έτσι θα το κόψω εντελώς το web banking της Πειραιώς !!!

Nαι νομίζω δεν είναι εφάπαξ, αλλά 8 ευρώ/χρόνο... Αλλά όπως είπαν και τα παιδιά δε σου είναι απαραίτητο το generator... Βάλε να σου έρχονται μέσω sms και είσαι κομπλέ... :)

Παιδιά η Alpha bonus visa της Αlpha bank τι κόστος έχει μετά το δωρεάν πρώτο χρόνο?

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Παιδιά η Alpha bonus visa της Αlpha bank τι κόστος έχει μετά το δωρεάν πρώτο χρόνο?

Aν αναφέρεσαι σε αυτήν ---> http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=4589 και αν τα παρακάτω στοιχεία είναι έγκυρα/up to date ---> http://www.moneyexpert.gr/default.aspx?pid=52&la=1&prid=32 , τότε 24 ευρώ/year... ;)

Aν αναφέρεσαι σε αυτήν ---> http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=4589 και αν τα παρακάτω στοιχεία είναι έγκυρα/up to date ---> http://www.moneyexpert.gr/default.aspx?pid=52&la=1&prid=32 , τότε 24 ευρώ/year... ;)

Ναι σε αυτήν αναφέρομαι.. Σε ευχαριστώ :)

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Και αν η κάρτα κάνει τζίρο (όχι υπόλοιπο) πάνω από 2.000 € το χρόνο τότε δεν έχει συνδρομή

Ποια/ποιες τράπεζες σου επιτρέπει/επιτρέπουν να έχεις πάνω από μια χρεωστική στο όνομα σου;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3