Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Το μηχανάκι το πληρώνεις και στην Πειραιως που μπορεις να επιλέξεις να στέλνονται οι κωδικοί στο τλφ σου και αυτο το πληρώνεις

Εμένα μου το είχαν δώσει δωρεάν.

Καθόλου περίεργο

Εντελώς δωρεάν το δίνει η Alpha. Μόλις όμως κάνεις την πρώτη συναλλαγή , σου κρατάει 7 ευρώ...

Καλησπερα, θελω να βγαλω μια καρτα πιστωτικη(λιγο δυσκολο λογο εισοδ) ή χρεωστικη η οποια να δινει επιστροφη (οχι ποντους) σε αγορες που κανω. Εσεις ποια θα μου προτεινατε?

Καλησπερα, θελω να βγαλω μια καρτα πιστωτικη(λιγο δυσκολο λογο εισοδ) ή χρεωστικη η οποια να δινει επιστροφη (οχι ποντους) σε αγορες που κανω. Εσεις ποια θα μου προτεινατε?

Dynamic American Express. Δίνει 3% σε αγορές από supermarket και 1% στις υπόλοιπες. Επίσης πολύ καλή είναι η cosmote Mastercard αν έχεις κινητό cosmote ή σταθερό ΟΤΕ.

pektis απο οτι ειδα και εγω σε ενα προχειρο ψαξιμο η dynamic συμφερει περισσοτερο. Πρεπει να εχω εισοδ πανω απο 10.000 για να βγαλω την καρτα? Η debit mastercard της eurobank που δινει επιστροφη τι λετε? την εχει κανενας?

pektis απο οτι ειδα και εγω σε ενα προχειρο ψαξιμο η dynamic συμφερει περισσοτερο. Πρεπει να εχω εισοδ πανω απο 10.000 για να βγαλω την καρτα? Η debit mastercard της eurobank που δινει επιστροφη τι λετε? την εχει κανενας?

Δεν ξέρω πόσο εισόδημα πρέπει να έχεις. Καλύτερα να ρωτήσεις την ίδια την τράπεζα.

Το πρόγραμμα επιστροφή της eurobank δίνει επιστροφή για αγορές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Συμφέρει πάντως γιατί είναι πολλές αυτές. Πχ για βενζίνη σε ΕΚΟ και ΕΛΙΝ έχεις 3% επιστροφή, σε Βερόπουλο 4%, Σκλαβενίτη, Πλαίσιο και Jumbo 1% κλπ

pektis απο οτι ειδα και εγω σε ενα προχειρο ψαξιμο η dynamic συμφερει περισσοτερο. Πρεπει να εχω εισοδ πανω απο 10.000 για να βγαλω την καρτα?

Δεν είναι το εισόδημα το μόνο κριτήριο για την έκδοση μιας κάρτας - η αίτησή σου μπορεί να απορριφθεί για διάφορους λόγους (π.χ. τρέχον δάνειο, εκκρεμείς πληρωμές σε άλλες κάρτες κλπ), ακόμα κι αν έχεις το διπλάσιο εισόδημα.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Γνωριζετε αν υπαρχουν καπου συγκεντρωμενες οι χρεωσεις για το e-banking των διαφορων τραπεζων? Μιλαμε για τα βασικα, δηλαδη για πληρωμες λογαριασμων δημοσιων υπηρεσιων, internet, ΕΝΦΙΑ κτλ.

Το εμβασμα πως ακριβως σε εξυπηρετει? Γιατι δηλαδη να μην κανω μια απλη καταθεση στο λογαριασμο σου?

Γνωριζετε αν υπαρχουν καπου συγκεντρωμενες οι χρεωσεις για το e-banking των διαφορων τραπεζων? Μιλαμε για τα βασικα, δηλαδη για πληρωμες λογαριασμων δημοσιων υπηρεσιων, internet, ΕΝΦΙΑ κτλ.

Το εμβασμα πως ακριβως σε εξυπηρετει? Γιατι δηλαδη να μην κανω μια απλη καταθεση στο λογαριασμο σου?

Οι χρεώσεις ειναι χοντρικά 0.30 λεπτα για λογαριασμούς μερικοί ειναι και χωρίς χρεωση οπως πχ η εφορια, έμβασμα λέγετε η κίνηση χρήματος μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, δλδ αν στείλεις απο ετε σε ετε 100 ευρω λέγετε κατάθεση και ειναι χωρίς χρέωση, αν στειλεις απο ετε σε πειραιως 100 ευρω λεγετε έμβασμα και εχει χρέωση

Νομίζω ότι το μόνο κόστος είναι το μηχανάκι για τους κωδικούς (iCode?) - αν θυμάμαι καλά είναι 5-7 ευρώ και δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση

Για την ενεργοποίηση του ebanking στην Εθνική Τράπεζα χρειαζόμαστε:

1. Αστυνομική Ταυτότητα

2. Τον αριθμό λογαριασμού ή την κάρτα αναλήψεων

3. 8 ευρώ διαθέσιμο υπόλοιπο για να πάρουμε το μηχανάκι παραγωγής κωδικών

4. 10' από το χρόνο μας (αν δεν έχει άλλον στην ουρά ο υπάλληλος του γραφείου).

5. Να περάσει μία εργάσιμη μέρα ώστε να ενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας, καλώντας στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Εθνικής και δίνοντας κάποια στοιχεία (username, serial number από το μηχανάκι) και επιβεβαιώνοντας κάποια ατομικά στοιχεία.

Αυτά! Πιο up-to-date δεν γίνεται! :)

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Νικο ευχαριστω για την απαντηση. Κατι αλλο, καπου ειδα οτι μπορεις να αποφυγεις αυτες τις χρεωσεις(οχι του εμβασματος) αν εχεις ενα αξιοσεβαστο ποσο στο λογαριασμο σου. Ισχυει? Η ειναι μονο για καποια/ες συγκεκριμενες τραπεζες?

Η χρεωστικη της eurobank (όπως και η πιστωτική) σου δίνουν επιστροφή την οποία μπορείς να εξαργυρωσεις αν μαζέψεις πάνω από 10 ευρώ σε κάποια απ τις συνεργαζομενες επιχειρήσεις, που όντως είναι αρκετές. Ποια η διαφορά λοιπόν από το bonus?

haters still hate...

στο bonus εξαργυρωνεις ποντους για προκαθορισμενα προιοντα/υπηρεσιες.

με το προγραμμα επθστροφη της eurobank εξαργυρωνεις τα ευρω σου στις συνεργαζομενες επιχειρησεις και αγοραζεις οτι θελεις εσυ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλό μεσημέρι, θέλω να βγάλω μια πιστωτική για αγορά προϊόντος με δόσεις.

Ποια μου προτείνεται; Έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και είμαι φοιτητής, πρέπει να έχουν νομίζω μια φοιτητική αλλά δεν ξέρω αν έχει τίποτα το ιδιαίτερο.

Η dynamic που ειναι αμερικαν εξπρες υπαρχει καμια περιπτωση να μην την δεχτουν ? (μπορει το μηχανακι που εχουν να δεχετε μονο visa)

Ποια μου προτείνεται; Έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και είμαι φοιτητής, πρέπει να έχουν νομίζω μια φοιτητική αλλά δεν ξέρω αν έχει τίποτα το ιδιαίτερο.

Καλησπέρα! Όταν έχεις ήδη λογαριασμό με e-banking είναι πιο εύκολο! Εγώ πχ όταν ήθελα να βγάλω πιστωτική, είχα ήδη i-bank στην Εθνική, γιατί πλήρωνα ΔΕΗ κτλ με simple pay, έκανα online την αίτηση για πιστωτική, την ένωσα στον ίδιο λογαριασμό και δεν χρειάστηκε ούτε να πάω στο κατάστημα!

Edited by Kikk

Κανε αιτηση στην Πειραιως και ειναι θετικο οτι εχεις λογαριασμο, αλλιως δυσκολα θα στην εβγαζαν. Επειδη εισαι φοιτητης ειναι ελαχιστες οι επιλογες, πρακτικα οι φοιτητικες των Πειραιως και Eurobank. Και για να βγαλεις τη δευτερη πρεπει να σαι πελατης ηδη της τραπεζας και αν...

Η dynamic που ειναι αμερικαν εξπρες υπαρχει καμια περιπτωση να μην την δεχτουν ? (μπορει το μηχανακι που εχουν να δεχετε μονο visa)

τα περισσοτερα πλεον μηχανακια δεχονται visa mastercard diners και american express.ολα σε ενα:P

Καλησπέρα παιδιά!

Είναι λίγο παλιό το θέμα, αλλά θέλω να ρωτήσω αν χρησιμοποιεί κανείς το simple pay της Εθνικής?Έχω ήδη i-bank και σκεφτόμουν να κάνω το simple pay για να πληρώνω κατευθείαν τους λογαριασμούς, αλλά φοβάμαι μη χάσω τον έλεγχο και υπερχρεώνομαι! Ξέρει κανείς αν στέλνει αναφορά η τράπεζα ή αν πρέπει να ελέγχουμε εμείς τις χρεώσεις?

Καλησπέρα παιδιά!

Είναι λίγο παλιό το θέμα, αλλά θέλω να ρωτήσω αν χρησιμοποιεί κανείς το simple pay της Εθνικής?Έχω ήδη i-bank και σκεφτόμουν να κάνω το simple pay για να πληρώνω κατευθείαν τους λογαριασμούς, αλλά φοβάμαι μη χάσω τον έλεγχο και υπερχρεώνομαι! Ξέρει κανείς αν στέλνει αναφορά η τράπεζα ή αν πρέπει να ελέγχουμε εμείς τις χρεώσεις?

Καλησπέρα giglle! Δε θα έχεις πρόβλημα με τα ποσά που πληρώνεις, γιατί οι πληρωμές δεν γίνονται αυτόματα, απλά μπαίνεις εσύ στο i-bank σου και διαλέγεις ποιον οργανισμό θέλεις να πληρώσεις και το ποσό, οπότε έχεις απόλυτο έλεγχο των χρεώσεών σου! Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό και δεν έχω κάποιο πρόβλημα!

Για web banking της θα μιλησω. Σου δινουν ενα key generator που χρησιμοποιεις στις συναλλαγες σου. Σπαστικο , γιατι αν το ξεχασεις στο σπιτι (δεν θελω να το εχω πανω στα κλειδια) ,δεν μπορεις να κανεις συναλλαγη. Απο επιλογες πληρωμων εχει τις πολυ βασικες προς δημοσιες υπηρεσιες και το βρηκα αρκετα περιοριστικο ως προς το ιστορικο και του τι μπορεις να εκτυπωσεις. Πειραιως και παλι πειραιως.

Εχω και γω και στις 3 και θα κρατησω την τελευταια σου προταση.Πειραιως και παλι πειραιως. Οι ηλεκτρονικες της υπηρεσιες ειναι απιστευτες.

Πάντως, με την τελευταία ανανέωσή του το i-bank έχει γίνει πολύ καλύτερο απ' ότι ήταν! Δεν αμφισβητώ ότι και η Πειραιώς μπορεί να είναι καλή, δεν έχω λογαριασμό της άλλωστε (μόνο Εθνική έχω), αλλά έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι δυνατότητες πληρωμών σε ΔΕΗ κτλ, ειδικά με το simple pay που βγήκε πριν λίγο καιρό!

Μιλώντας εκ πείρας, η ανάληψη χρημάτων στο εξωτερικό με τη χρεωστική της Πειραιώς είναι ένα ακριβό χόμπυ... πολύ καλύτερες χρεώσεις η Ethoncash της Εθνικής, όπως είπε και ο Βασίλειος.

Πόσο ακριβό χόμπυ είναι η ανάληψη από ΑΤΜ εξωτερικού με κάρτα Πειραιώς ;

Μήπως γνωρίζεις ακριβώς ;

Όντως η Εθνική μου κράτησε 1 ευρώ προμήθεια , αλλά δυστυχώς δεν έχω αρκετά χρήματα στην Εθνική οπότε θα αναγκαστώ να τραβήξω κι από Πειραιώς σύντομα.

Πόσο ακριβό χόμπυ είναι η ανάληψη από ΑΤΜ εξωτερικού με κάρτα Πειραιώς ;

Μήπως γνωρίζεις ακριβώς ;

Όντως η Εθνική μου κράτησε 1 ευρώ προμήθεια , αλλά δυστυχώς δεν έχω αρκετά χρήματα στην Εθνική οπότε θα αναγκαστώ να τραβήξω κι από Πειραιώς σύντομα.

Δες εδώ:΅

Έχω την εντύπωση ότι η Πειραιώς το έχει παρακάνει με τις χρεώσεις... πριν από μερικές εβδομάδες έκανα ανάληψη από ATM στο Amman (Ιορδανία) και σε ποσό 120 Δηνάρια Ιορδανίας με χρέωσε 6,5 ευρώ! Την ίδια στιγμή η Ethnocash Plus χρέωνε 1 ευρώ για ανάληψη μέχρι 300 ευρώ αλλά έκανα το λάθος και από συνήθεια χρησιμοποίησα την χρεωστική κάρτα της Πειραιώς... :mad:

Γενικά από την Πειραιώς κάθε ανάληψη από ΑΤΜ του εξωτερικού (εκτός ζώνης Ευρώ) τιμωρείται με € 4,00 και επιπλέον 2% επί του ποσού της συναλλαγής (με μέγιστη χρέωση € 6). Περισσότερα εδώ: http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit.

Αντίστοιχα η Εθνική /%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%AD%CF%82%20%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/web_portal_elliniko_timologio_loipwn_ergasiwn.pdf"]χρεώνει

€390: €1,00

€391 - €490: €1,10

€491 - €600: €1,25

άνω των €600: €1,50 + 0,5% επί του ποσού

Βρες εσύ ποιοι σε μαδάνε σε κάθε περίπτωση...:mad:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus