Jump to content

Sony Ericsson Xperia X1

kotsianis7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Administrators
Δηλαδη σε περιπτωση που βγει Επισημη Ελληνικη ROM θα πρεπει να την φλασαρουμε μονοι μας?

Δεν θα μας το βγαλει αυτοματα το Update Service?

Tha mporeseis na baleis tin episimi ROM tis SE otan kai an me to kalo bgei. Den tha sou bgalei kapoio aftomato update opws les, alla tha to matheis, tha ti breis kai tha tin peraseis.

Οταν περασουμε νεα ΡΟΜ θα πρεπει να κανουμε και Hard Reset?

Endeiknytai meta apo flasharisma kainourgias ROM, na kanoume ena hard reset.

Modpic.gif

• Απαντήσεις 8,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πλακα μου κανεις! (?)

δηλαδη θες να μου πεις πως υπαρχει σωφρων καταναλωτης που οταν ερθει η ωρα να επενδυσει τα χρηματα του θα σκεφτει το X1 αλλα οχι το Ν97 ή το G1?(εννοειται τα χρησιμοποιω και τα 2 σαν παραδειγματα)

να μην καθομαι να απαριθμω ομοιοτητες στα specs αλλα πιστευω πως κατα 90% οι απτες δυνατοτητες που προσφερει το καθε λειτουργικο ταυτιζονται κι απο κει και περα ειναι θεμα h/w που και παλι δεν απρουσιαζει μεγαλες αποκλισεις μεταξυ Χ1 και Ν97.

Δεν υποστηριζω καμμια πλατφορμα εναντι της αλλης απλα νομιζω πως σημερα που οι περισσοτερες συσκευες ακολουθουν παραλλαγες της ιδιας "συγκλινουσας" συνταγης,ειναι αφελες να διαχωριζουμε τις συσκυες με βαση τα λειτουργικα τους.Παραδειγμα πιστευω πως θα αποτελουν και τα WinMο7 που οταν βγουν θα θυμιζουν iphone OS περισσοτερο απο ποτε(κι εδω μιλαμε μονο για μια παραμετρο του OS ,το interface)

διατηρω μια επιφυλαξη βεβαια για το Ν97 καθως η βιβλιοθηκη διαθεσιμων εφαρμογων ειναι προς το απρον φτωχη αλλα σε προκαλω σε 5-6 μηνες να μου πεις κατι που θα μπορουν να κανουν τα WinMο και δεν θα μπορει να κανει η S60 5th edition ή το Android OS

τολμω μαλιστα να προβλεψω πως σε λιγα χρονια και οι διαφορες στο h/w θα εχουν ελαχιστοποιηθει και π.χ η HTC θα συναγωνιζεται την Nokia στις καμερες,ή οι S60 συσκευες θα φορανε πυκνωτικες οθονες a la iphone,το android θα μπορεις να το κανεις port σε διαφορες h/w πλατφορμες;)κτλ.Εξισου βεβαια θα εχοουν τελιοποιηθει και τα λειτουργικα με βαση τις μεχρι τωρα ενδειξεις.οποτε δε θα χει και τοσο νοημα να μιλαμε για διαφορες...

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Θα ζήσουμε ωραίες εποχές.

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Tha mporeseis na baleis tin episimi ROM tis SE otan kai an me to kalo bgei. Den tha sou bgalei kapoio aftomato update opws les, alla tha to matheis, tha ti breis kai tha tin peraseis.

Endeiknytai meta apo flasharisma kainourgias ROM, na kanoume ena hard reset.

Thanks φιλαρακι για τις απαντησεις. :D

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!

Αν πατησεις το αριστερο softkey θα δεις και τις υπολοιπες. Η εφαρμογη ειναι πραγματι μετριοτατη, αλλα για αυτο υπαρχουν κι οι third party εφαρμογες κι οι αντιστοιχες cooked ROM :)

@ v@gelis

Τώρα με έστειλες αδιάβαστο (στη κυριολεξία).:O

Όταν επιλέξω το radio panel, στη κάτω πλευρά της οθόνης "βλέπω" (by default), Calendar (αριστερά, είτε ως touch key, είτε στο ασημί πλήκτρο) και Contacts (δεξιά, πάλι είτε ως touch key, είτε στο ασημί πλήκτρο).

Το radio panel εν τω μεταξύ, δεν έχει δυνατότητα "options" για περαιτέρω ρυθμίσεις.

Τι μου "ξεφεύγει" βρε v@gelis...:worry:

Thx / :)

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

φιλε μου αν δεν ειναι δυσκολο...μη σε βαζω κ σε κοπο....ευχαριστω παντως που εισαι κ διατεθειμενος...

Έτοιμο.

Δοκίμασε και πες...

Μήπως μπορεί κάποιος με original rom να μου πει ποια έκδοση του Opera έχει απο τη μάνα του;

Με ενδιαφέρει το build.

Υπάρχει στο help - about Opera 9.5

Ευχαριστώ.

(δεν μπορώ να βρω έκδοση που να δουλεύει καλά το AEKmap και να έχω και scroll με το οπτικό μεσαίο κουμπί) :wacko:

Στις 2520, 15233 δεν δουλεύει το scroll. Στην 2532 δεν δουλεύει το AEKmap.

Στο δικό μου με original ROM: Opera Mobile 9.5.2141

Και η απάντηση από τον προγραμματιστή του AEKmap, Alexander Eltsyn:

As for Opera and other full-screen applications:

MS implements fast (not fastest but good enough) graphics library (DirectX) for game and real-time graphical applications. This library includes special API for button processing. An application using this button access method bypass most button system processing (including red/green phone buttons, WM5 softkeys and even Power button on some PDA)... And (sure) GX API for button access bypass any “normal” application like KMap. But this direct processing is only available if application is active and (on many devices) in full screen... It makes GX button API useless for the KMap unfortunately :(

Regards,

Alexander

Έτοιμο.

Δοκίμασε και πες...

Ευχαριστούμε πολύ! Θα το δοκιμάσω...!

Στο δικό μου με original ROM: Opera Mobile 9.5.2141

Τώρα έχω κι εγώ την ίδια (2141) και το AEKmap δεν δουλεύει καθόλου. Δουλεύει μόνο στον IE που δεν είναι καθόλου λειτουργικός και αργός... :( (στον οποίο επειδή δεν χρησιμοποιούσα ποτέ, δεν μπορώ να βρω ακόμα πως ζουμάρω στην οθόνη...

Και η απάντηση από τον προγραμματιστή του AEKmap, Alexander Eltsyn:

Δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς εννοεί (απο οτι κατάλαβα οτι δεν μπορεί να δουλέψει, μάλλον...) - Γιατί δουλεύει όμως στον ΙΕ;

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Γεια σας παιδες, ειμαι και εγω κατοχος xperia απο σημερα :yahoo: και θελω να μου πειτε πως μπορω να εγκαταστησω ελληνικο πληκτρολογιο step by step αν γινεται γιατι ειμαι noob απο windows mobile ειναι η πρωτη μου συσκευη.

Ευχαριστω.

Γεια σας παιδες, ειμαι και εγω κατοχος xperia απο σημερα :yahoo: και θελω να μου πειτε πως μπορω να εγκαταστησω ελληνικο πληκτρολογιο step by step αν γινεται γιατι ειμαι noob απο windows mobile ειναι η πρωτη μου συσκευη.

Ευχαριστω.

+1 στην ερωτηση αλλος ενας noobας στο χωρο του windows mobile!! Αν μπορειτε δωστε τα φωτα σας και την εφαρμογουλα!! :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

+1 στην ερωτηση αλλος ενας noobας στο χωρο του windows mobile!! Αν μπορειτε δωστε τα φωτα σας και την εφαρμογουλα!! :)

Για software πληκτρολογιο εγω χρησιμοποιω το resco keyboard.

http://www.resco.net/pocketpc/keyboard/

Υπαρχουν και αλλα πολλα ψαχτε στο forum.

Για το hardware πληκτρολογιο:

Πατε εδω:

http://ae.inc.ru/aekmaplayout.php

(Επιλεγετε 1)Language:Greek 2)Keyboard: Sony Ericsson Xperia X1 3)Activation: Free mode only και πατατε Filter)

Βγαζει 6 αρχεια (Να ειναι καλα ο saxtus) .

Διαλεγετε αυτα που χρειαζεστε. Τα QUERTZ ειναι για γερμανικη Rom αν δεν κανω λαθος.

Εγω εχω βαλει το GreekΑccent Και το GreekSMS160

Τα κανετε rename σε GreekAccent.AEK και GreekSMS160.AEK

Κατεβαζετε ΑΕ Keyboard Mapper version 1.2.1 ( http://ae.inc.ru/aekmap.php )

Κανετε copy ta GreekAccent.AEK και GreekSMS160.AEK στον φακελο του προγραμματος.

Παμε στα settings και επιλεγετε

1)Greek (accent), Sony Ericsson X1

2)Greek SMS 160, Sony Ericsson X1

3)Default layout

Default Hint Text : English

Επιλεγετε το Run on startup και ανοιγετε το hardware Πληκτρολογιο και πατατε στο Swtich Keys που εχει κατι νουμερακια και μετα το πληκτρο που θελετε να εχετε απο το πληκτρολογιο για την εναλλαγη των πληκτρολογιων (accent,sms160).

Τελος.Πλεον με το πληκτρο που εχετε επιλεξει θα αλλαζει πληκτρολογια σε Αγγλικα/Ελληνικα/Ελληνικα κεφαλαια για sms με 160chars.

(Να ειναι καλα και ο Griniaris που μου εδωσε τα φωτα του στην αρχη και εμενα -:) )

@ v@gelis

Τώρα με έστειλες αδιάβαστο (στη κυριολεξία).:O

Όταν επιλέξω το radio panel, στη κάτω πλευρά της οθόνης "βλέπω" (by default), Calendar (αριστερά, είτε ως touch key, είτε στο ασημί πλήκτρο) και Contacts (δεξιά, πάλι είτε ως touch key, είτε στο ασημί πλήκτρο).

Το radio panel εν τω μεταξύ, δεν έχει δυνατότητα "options" για περαιτέρω ρυθμίσεις.

Τι μου "ξεφεύγει" βρε v@gelis...:worry:

Thx / :)

Χμμ, αυτο που αναφερω αφορα την εφαρμογη που τρεχω απευθειας απο το φακελο των προγραμματων (δε χρησιμοποιω καθολου τα panels, τα θεωρω ενα απλο marketing trick και τιποτα παραπανω).

Βεβαια απο οτι λες η εφαρμογη αυτη δεν ειναι διαθεσιμη στην επισημη ROM (αυτο δεν το γνωριζω καθως απο την πρωτη στιγμη εχω φλασαρει cooked rom), οποτε απλα θα σου προτεινα να κανεις κινηση για μια αναβαθμισουλα (φυσικα οχι μονο για το ραδιοφωνο)... :)

Παιδια άσχετο, αλλά εάν θέλεις να βγάλεις την μπαταρια για να βάλεις άλλη SIM, πως την βγάζεις?

Απο την κάτω μεριά, έχει εσοχή. Σπρώχνεις προς επάνω και τραβάς προς τα έξω

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

• Administrators
Παιδια άσχετο, αλλά εάν θέλεις να βγάλεις την μπαταρια για να βάλεις άλλη SIM, πως την βγάζεις?

Δες

πως θα το κάνεις βίδες αν θες! :rolleyes:

Modpic.gif

Πατε εδω:

(Επιλεγετε 1)Language:Greek 2)Keyboard: Sony Ericsson Xperia X1 3)Activation: Free mode only και πατατε Filter)

Διαλεγετε αυτα που χρειαζεστε. Τα QUERTZ ειναι για γερμανικη Rom αν δεν κανω λαθος.

Κανετε copy ta GreekAccent.AEK και GreekSMS160.AEK στον φακελο του προγραμματος.

3)Default layout

Επιλεγετε το Run on startup και ανοιγετε το hardware Πληκτρολογιο και πατατε στο Swtich Keys που εχει κατι νουμερακια και μετα το πληκτρο που θελετε να εχετε απο το πληκτρολογιο για την εναλλαγη των πληκτρολογιων (accent,sms160).

Τελος.Πλεον με το πληκτρο που εχετε επιλεξει θα αλλαζει πληκτρολογια σε Αγγλικα/Ελληνικα/Ελληνικα κεφαλαια για sms με 160chars.

(Να ειναι καλα και ο Griniaris που μου εδωσε τα φωτα του στην αρχη και εμενα -:) )

Σε ευχαριστω παρα πολυ denial για τις αναλυτικες οδηγιες σου!! :) :)

Αρκετα ευχρηστες οι εφαρμογες και μπορω να πω πως το software keyboard συμπληρωνει το hardware οσο αναφορα τους τονους!! Γιατι αν παρατηρησα καλα με την το ae keyboard δεν υπαρχουν τονοι!!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Σε ευχαριστω παρα πολυ denial για τις αναλυτικες οδηγιες σου!! :) :)

Αρκετα ευχρηστες οι εφαρμογες και μπορω να πω πως το software keyboard συμπληρωνει το hardware οσο αναφορα τους τονους!! Γιατι αν παρατηρησα καλα με την το ae keyboard δεν υπαρχουν τονοι!!

Μια χαρά υπάρχουν τόνοι. Ανάλογα με το ποιο layout έχεις πάτα το ":" ή το "au" πριν το φωνήεν για να βάλεις τόνο.

Πατε εδω:

3)Default layout

Εισαι αρχηγος..:D:D:up::up:

Τα εκανα και δουλευουν μια χαρα...

Τωρα κατι τελευταιο, μπορουμε να βαλουμε καποια εκδοση του destinator που να υποστηριζει την αναλυση της οθονης η εστω να τρεχει σωστα..? οι εναλλακτικες για ελλαδα gps ποιες ειναι.? google maps η κατι τετοιο βλεπω, ειναι καλα αυτα..?

Ευχαριστω και παλι.. Λιγο που εχω ασχοληθει ειναι επος το xperia απιστευτο κινητο..:blink:

EDIT:

Επισης παιδια εχω και ενα αλλο προβλημα κατεβασα ενα youtube application απο εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=441439 και δεν δουλευει μου γραφει error: cannot play video επισης κατεβασα το update για τον opera το εβαλα στο ιδιο folder με ενα Flash lite v3.1 που βρηκα στο ιδιο site αλλα και παλι δεν λειτουργει.. Υπαρχει κανενας ευκολοτερος τροπος..? εσεις πως βλεπετε youtube στο xperia..?

Τωρα κατι τελευταιο, μπορουμε να βαλουμε καποια εκδοση του destinator που να υποστηριζει την αναλυση της οθονης η εστω να τρεχει σωστα..?

Ο 7 παιζει μια χαρα. check your pm's.

Επισης παιδια εχω και ενα αλλο προβλημα κατεβασα ενα youtube application απο εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=441439 και δεν δουλευει μου γραφει error: cannot play video επισης κατεβασα το update για τον opera το εβαλα στο ιδιο folder με ενα Flash lite v3.1 που βρηκα στο ιδιο site αλλα και παλι δεν λειτουργει.. Υπαρχει κανενας ευκολοτερος τροπος..? εσεις πως βλεπετε youtube στο xperia..?

Χρειαζεσαι το Flash Lite.

Flash Lite 3.1 for X1 - play YouTube and other Flash content natively in the Opera browser .

Κατεβασε το απο εδω : http://www.modaco.com/content/xperia-x1-x1-modaco-com/274005/pauls-must-have-free-xperia-x1-software/

καλημέρα απο άλλον ενα νέο χρήστη Χ1 (πρώτο windowsmobile, αλλά φανατικό της Ericsson & S-E τα τελευταία 10χρόνια....).

Το πήρα πρίν καμιά ώρα απο Cosmote Shop Βόλου (ένα απο τα δύο που ήρθαν χθές) και είναι με Αγγλικά μενού (φυσικά) και κατασκευή 03w09 (δεκαπέντε ημερών)

Για την ώρα το χαζεύω και ετοιμάζομαι να βάλω με τη μία την Ελληνική cooked rom που αναφέρατε...

Αν κάποιος θέλει κάποια στοιχεία απο πριν το φλασάρω ας το πεί.

Β.

Ναι, QWERTZ είναι για τα Γερμανικά πληκτρολόγια.

Δεν χρειάζεται αυτό το βήμα πλέον. Είπα του προγραμματιστή και το έφτιαξε πριν λίγες μέρες.

Μια χαρά υπάρχουν τόνοι. Ανάλογα με το ποιο layout έχεις πάτα το ":" ή το "au" πριν το φωνήεν για να βάλεις τόνο.

Και τόνοι και διαλυτικά (και τα δύο όπου χρειάζεται: ΐ, ΰ).

• Administrators
ρε παιδες με destinator 8 παίζει κανείς ?

Ti na to kaneis? Den exei tipota to ousiwdes enanti tou 7 (tous idious xartes pairnoun) kai to simantikotero... exei arketa bugs pros to paron.

Modpic.gif

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia X1
  • The topic was unpinned