Jump to content

XavierGr

Members
  • Δημοσιεύσεις

    245
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About XavierGr

  • Ημ. Γέννησης 17/07/1984

XavierGr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Διαφωνώ με τις δυσοίωνες σκέψεις σου για το Android. Εγώ τάσσομαι ξεκάθαρα στην πρώτη άποψη. Η Google αγόρασε τη Motorola Mobility για να μπορεί να αντισταθεί στον πόλεμο πατεντών από Apple και Microsoft. Βέβαια προσωπικά όλα αυτά τα θεωρώ γελοία. Εν έτη 2011 να ασχολούμαστε με πατέντες που κατά 99% δεν έχουν αντίκρισμα (τόσο software όσο και hardware). Μακάρι να προλάβω να ζήσω μέρες όπου αυτή η αθλιότητα θα εκλείψει παγκοσμίως.
  2. Έχω από πολύ παλιά το πρόγραμμα Wind 1 (συμβόλαιο της Q) όπου είχε μηδενικό πάγιο και χρέωση ανά 1'' με ελάχιστη χρέωση 1'' ανά κλήση. Σήμερα βλέπω τον λογαριασμό και έχουν αλλάξει την ελάχιστη χρέωση σε 1 λεπτό (ή και 2 λεπτά, ακόμα δεν είμαι σίγουρος). Πως είναι δυνατόν να αλλάζουν ένα τόσο σημαντικό όρο του συμβολαίου χωρίς να ειδοποιούν πρώτα; Τι επιλογές έχω και πως πρέπει να κινηθώ; Απλά το καταπίνω και ψάχνω για νέα εταιρεία; (γιατί με τέτοιους όρους σιγά μην μείνω στη Wind) Πάνω που νόμιζα ότι είχα γλιτώσει από τους εγκληματίες της κινητής τηλεφωνίας...
  3. Ρε παιδιά αυτός το νέο bluetooth stack με έχει τυραννήσει. Πρώτον ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να ενεργοποιώ το Bluetooth με συντόμευση χωρίς να χρειάζεται να μπω στο UI του και να πατήσω enable. Δεύτερον (και επέκταση του πρώτου) ψάχνω πρόγραμμα που να ενεργοποιεί αυτόματα το Bluetooth σε εισερχόμενη κλήση (σαν το csdevctrl), αλλά βρίσκω μόνο για το παλιό κλασσικό bluetooth stack και έτσι δεν δουλεύουν με το Touch Pro.
  4. Λογικά όμως, για τα contacts του νέου TFL3D δεν φταίει το RandomAccess. Δηλαδή λες ότι άλλαξαν τα contacts του TFL3D σε ελληνικά μετά που έβαλες το cab από εδώ;
  5. Και εγώ έχω διαπιστώσει κάποια προβλήματα με bluetooth ακουστικά. Συγκεκριμένα εγώ έχω το PV708 και η όλη διαδικασία της επανασύνδεσης με έχει κουράσει. Μια πολύ καλή λύση είναι το "csDevCtrl". Έχει επιλογή να ανοίγει αυτόματα το bluetooth κατά τη διάρκεια μιας κλήσης και μετά το τέλος της να ξανακλείνει αυτόματα. Έτσι και δεν σπαταλάς ενέργεια και μπορείς να δεχτείς κλείσεις μέσω του ακουστικού χωρίς να πρέπει να θυμάσαι αν άνοιξες το bluetooth. Απλά όταν ακούσεις την εισερχόμενη κλήση απαντάς κανονικά από το ακουστικό (μερικές φορές λόγο καθυστέρησης μπορεί να χρειαστεί να το πατήσεις και δεύτερη φορά).
  6. Ναι μόνος μου το έκανα. Όπως γράφω και στο xda παρότι έχω "ανοίξει" αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές το X1 ήταν σίγουρα η δυσκολότερη καθώς τα πλαστικά βγαίνουν δύσκολα και το sliding μέρος μου πήρε κανένα 10λεπτο για να το ξανακουμπώσω. Βέβαια είχε το τίμημα του η διαδικασία καθώς έσπασα το πλαίσιο που μπαίνει η μπαταρία, αλλά ευτυχώς δεν φαίνεται καθόλου. Για εγγύηση δεν το επιχείρησα γιατί ήταν φασαρία. Θα έπρεπε να περάσω stock rom και να το στερηθώ για κάποιο διάστημα. Γενικότερα δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία και να μπλέξω με το service τους. Προφανώς και έχασα την εγγύηση αλλά αν σκεφτούμε ότι τελειώνει σε 1 χρόνο (παράνομο από μέρους τους) τότε μου μένουν μόνο 3 μήνες. Πάντως αν μου τύχει κάτι εγώ θα τους το πάω και ας μην το δεχτούν. Πάντως βρομιά μέσα δεν είχε, τουλάχιστον εγώ δεν είδα τίποτα που να μοιάζει με σκόνη ή κάτι άλλο. Τώρα που το σκέφτομαι όμως πιστεύω ότι τα κουμπιά στο άσπρο αυτοκόλλητο χαρτί δεν ήταν καλά ευθυγραμμισμένα. Αυτό το πιστεύω γιατί ο φωτισμός του πληκτρολογίου περνάει από κάτι πολύ μικρές τρυπίτσες όπου αν δεν είναι ακριβώς στην ευθεία δεν περνάει πολύ το φως. Τώρα το πληκτρολόγιο φαίνεται αρκετά πιο λαμπερό. Επίσης το spacebar δεν κάνει δύο "κλικ" όταν το πατάω, που σημαίνει ότι δεν ήταν καλά τοποθετημένο από την αρχή.
  7. Τελικά το έφτιαξα το πληκτρολόγιο. Μπορώ για άλλη μια φορά να χαρώ το κινητό μου. Τώρα πλέον δεν σκέφτομαι να το πουλήσω και να αγοράσω το Touch Pro 2. :D
  8. XavierGr

    Wind Plus

    Το Wind Plus Non-Stop δίνει απεριόριστο wap στο site τους (άχρηστο) και 40 MB internet με http proxy. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δουλέψεις μόνο εφαρμογές που δουλεύουν σε port 80 ή/και 8080 (διορθώστε με αν κάνω λάθος), κυρίως δηλαδή μόνο browsers. Αν θες οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που θέλει internet και δουλεύει σε άλλo port ξέχασε το. Π.χ. E-mail μόνο από web-site (ξέχνα εφαρμογές mail του κινητού). MSN μόνο από σελίδα, το πρόγραμμα στο κινητό δεν θα δουλέψει κτλπ, κτλπ. Μετά από αυτό το "αίσχος" το έκοψα και έβαλα το πακέτο Web & Mail στα 40 MB, που είναι ομολογουμένως πάλι κλεψιά, αλλά τουλάχιστον μπορώ να τρέξω ότι πρόγραμμα θέλω σε όποιο port θέλω και να δουλεύει. Μέχρι και Remote Desktop έχω τώρα αν και βέβαια πάλι η χρέωση μετά τα λιγοστά 40MB είναι ληστρική.
  9. Ναι η κανονική έκδοση δεν έχει. Στην Αμερική μια εταιρεία κινητής το έχει κάνει branded και έχει και υποδοχή για ακουστικά. Δεν αναφέρομαι στα "πλαϊνά LEDs" αλλά στο λεγόμενο "καντηλάκι" της φωτογραφικής. Δεν είναι τόσο πολύ για τις φωτογραφίες (αν και φυσικά βοηθάει κάπως) αλλά για το ότι το χρησιμοποιούσα κυρίως ως φακό. :p Εμένα πάλι η γραφίδα δεν μου έχει χρησιμέψει, παρά μόνο τις πρώτες μέρες. Τώρα έχω μήνες να τη βγάλω.
  10. Μακάρι να ήταν έτσι αλλά στο xda πολλοί χρήστες παραπονιούνται. Επίσης και ο αδερφός μου που το αγόρασε από Ελλάδα (εμένα είναι από Αγγλία) έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Όσο για τα υλικά κατασκευής νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο. Δεν λέω ότι είναι κακά κατασκευασμένο (το εξωτερικό του είναι αρκετά καλό) αλλά τα πλήκτρα του, κατά τη γνώμη μου, είναι απαράδεκτα. Να τονίσω πάλι ότι το πληκτρολόγιο για μένα είναι κάτι το πάρα πολύ σημαντικό και για αυτό μου την "έχει σπάσει" τόσο πολύ το θέμα. Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συσκευή. Θα συμφωνήσω ότι το Touch Pro 2 δεν έχει κάτι καινοτόμο, αλλά ο συνδυασμός του τέλειου πληκτρολογίου και της αρκετά μεγάλης οθόνης το κάνουν ένα μεγάλο πειρασμό (βέβαια η απώλεια LED και 3.5mm jack για ακουστικά είναι μεγάλη απογοήτευση). Ίσως τελικά να πρέπει να επιχειρήσω να το πάω για service.
  11. Μετά από μήνες χρήσης θα πω τη γνώμη μου που έχει πλέον κατασταλάξει. Τώρα πλέον δεν αξίζει να πάρει κανείς το xperia. ΜΗΝ κάνετε το λάθος αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές. Ο πρωταρχικός λόγος που αγόρασα το xperia ήταν το πληκτρολόγιο. Δυστυχώς έχει μακράν το χειρότερο πληκτρολόγιο qwerty σε smartphone. Τα κουμπιά είναι άθλια και η αίσθηση του πατήματος των πλήκτρων μπερδεύει το χρήστη. Το feedback του πληκτρολογίου γενικότερα είναι προβληματικό και η θέση των πλήκτρων αντι-εργονομική αν έχεις μεγάλα δάχτυλα. Όμως το χειρότερο από όλα είναι ότι μετά από μέτρια χρήση το πληκτρολόγιο ουσιαστικά χαλάει. Πολλά κουμπιά δεν καταχωρούνται ακόμα και αν αισθάνεσαι το "κλικ" του πλήκτρου και αρκετές φορές το πάτημα καταχωρείται δύο ή και τρεις φορές. Όπως καταλαβαίνετε με τέτοιο πληκτρολόγιο είναι πολύ εκνευριστικό να γράφει κανείς και πολλοί χρήστες ουσιαστικά δεν το χρησιμοποιούν καθόλου. Τα προβλήματα αυτά περιγράφονται σε διάφορα threads του xda και τα αντιμετωπίζουν αρκετοί χρήστες. Γενικότερα από όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κινητού είμαι ευχαριστημένος αλλά το πληκτρολόγιο είναι επιεικώς "για τον π**τσο". Επειδή όμως για εμένα, είναι πολύ βασικό, θεωρώ το xperia ως κακή επιλογή κινητού. Θέλω να το αλλάξω με το Touch Pro 2 αλλά τα λεφτά είναι πολλά και αν δεν βρω να το πουλήσω, δυστυχώς θα μείνω με αυτό το απαίσιο πληκτρολόγιο. Συνοψίζοντας, αν σας ενδιαφέρει το πληκτρολόγιο ΜΗΝ αγοράσετε το xperia. Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει το πληκτρολόγιο τότε δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε μαζί του, αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις (Touch HD).
  12. Μόνο touchscreen, ουσιαστικά είναι τα virtual keyboards της HTC.
  13. Από default (τουλάχιστον στο landscape) όταν το χρησιμοποιείς το FingerKeyboard δεν εμφανίζει την κάτω μπάρα με τα softkeys και το εικονίδιο του εικονικού πληκτρολογίου. Για να εμφανίζεται η κάτω μπάρα πρέπει να αλλάξεις μια επιλογή που έχει στις ρυθμίσεις του προγράμματος.
  14. Εμένα μου το δείχνει το βελάκι πάντως. Ποια έκδοση έχεις;
×
×
  • Create New...