Surveyor Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Θεωρώ τον εαυτό μου λίγο "αφελή" (ίσως και χωρίς εισαγωγικά), και προσπαθώ να μην φρικάρω και να μην απογοητευτώ με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το SAR της συσκευής. Γι' αυτό το λόγο, θέλω να πιστεύω οτι ισχύει η αναγραφόμενη τιμή στο εγχειρίδιο οδηγιών, δηλαδή 0.62, και οτι η νέα τιμή που εμφανίζεται στο site της Nokia οφείλεται σε πιθανές αλλαγές στο σχεδιασμό και τις λειτουργίες της συσκευής, και δεν ισχύει για όσους γράφει 0.62 το εγχειρίδιο. Παρ' όλα αυτά, το 1.35 είναι όντως υψηλή τιμή;; Και μια παρατήρηση για την κατά τ' άλλα φανταστική συσκευή: η μπαταρία μου κρατάει περίπου 3 24ωρα. Στον πρώτο 24ωρο μου δείχνει την μπαταρία σταθερά full, και στα επόμενα 2 24ωρα πέφτει απότομα. Αυτό είναι ελάττωμα της συσκευής ή της μπαταρίας άραγε; Συμβαίνει σε κανέναν από σας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Balantis7 Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Και μια παρατήρηση για την κατά τ' άλλα φανταστική συσκευή: η μπαταρία μου κρατάει περίπου 3 24ωρα. Στον πρώτο 24ωρο μου δείχνει την μπαταρία σταθερά full, και στα επόμενα 2 24ωρα πέφτει απότομα. Αυτό είναι ελάττωμα της συσκευής ή της μπαταρίας άραγε; Συμβαίνει σε κανέναν από σας; Η μπάρες της μπαταρίας που δείχνει δεν είναι ισοδύναμα κομμάτια της μπαταρίας. Το πρώτο κομμάτι είναι πάνω από την μισή μπαταρία. Και εμένα μου κρατάει 2 μέρες με φουλ μπαταρία,τέλος της δεύτερης με αρχές της τρίτης μέρας πέφτει η πρώτη μπάρα και την τρίτη μέρα πέφτουν όλες οι επόμενες μπάρες. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zouzoulos Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Ναι τι παιζει ομως οταν θες να συνδεθεις σε καποιο wifi εξω? Που δεν μπορεις να ειραξεις τον router...... Αν έχει κάτσει καμιά ρύθμιση στραβά στο router τότε βρες άλλο wi-fi. Π.χ. εμένα απ' όσο μπόρεσα να το ψάξω, παρόλο που είχα ενεργοποιημένο dhcp server δεν μοίραζε ip γι' αυτό μπορούσα μεν να συνδεθώ στο router αλλά όχι και να δω internet. Οπότε είναι δύσκολο να ξέρεις τι μπορεί να έχει πάει στραβά έτσι ώστε να πας και να τους πεις να κοιτάξουν την τάδε ρύθμιση μπας και φτιάξει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Αυτό που λέτε για τη μπαταρία μήπως λύνεται με τη χρήση κάποιας εφαρμογής που απεικονίζει το επίπεδο της μπαταρίας σε ποσοστό %, π.χ. PySystemUtilities? Δεν το έχω δοκιμάσει, αξίζει τον κόπο να το δει κανείς. Πάντως αυτή η άνιση κατανομή από τις 7 μπάρες του σήματος της μπαταρίας είναι γνωστό τερτίπι των S60, όχι μόνο των καινούργιων, αλλά γινόταν και στα πιο παλιά. ;) Όσο για το πρόβλημα που είχε κάποιος φίλος με τα WLAN δίκτυα, από ότι έχω συμπεράνει μέχρι τώρα, είναι καθαρά θέμα router/δικτύου. Εδώ στην πόλη μου το Βόλο π.χ. έχουμε ορισμένα σημεία στην πόλη με ελεύθερα WiFi spots για χρήση προς όλους (όπως σε ορισμένες καφετέριες στην παραλία, π.χ. Flocafe, στο κέντρο στην πλατεία Αγ. Νικολάου κλπ). Αυτά τα ελεύθερα WiFi spots είναι πολύ εύκολα στην σύνδεση. Το μόνο δύσκολο είναι όταν το μέρος είναι πολυσύχναστο και έχουν συνδεθεί πολλοί χρήστες, οπότε λαμβάνεις το μήνυμα "Ιστός: καμία απόκριση πύλης". Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο υπάρχει αλλά δεν υπάρχουν αρκετές "θέσεις" (=slots) για να συνδεθείς. Για τα ελεύθερα δίκτυα WLAN που βρίσκεις απλά στο δρόμο επειδή ανήκουν σε κάποιον ιδιώτη ή εταιρία που δεν έχει βάλει κλειδί, δεν είναι εύκολο να συνδεθείς πάντα. Μπορεί να φαίνεται ανοικτό, αλλά αν δεν έχει βάλει κλειδί, αλλά έχει βάλει MAC filtering, και πάλι δε μπορείς να συνδεθείς, οπότε λανθασμένα το εκλαμβάνεις ότι έχει πρόβλημα το τηλέφωνό σου. Τέλος καλό είναι να βλέπουμε και την ισχύ του σήματος ενός WLAN στο οποίο επιχειρούμε να συνδεθούμε. Αν η απόσταση είναι μεγάλη, είναι δύσκολο να έχεις σταθερή σύνδεση. Για παράδειγμα με 1/3 μπάρες είναι πιθανό να μη μπορείς να συνδεθείς. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zebric Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 εχω ακουσει οτι υπαρχει ενας κωδικος για να δινει επιπλεον μπαταρια στα παλια τουλαχιστον nokia. ισχυει κατι τετοιο στο δικο μας?αν ναι ποιος ειναι αυτος ο κωδικος? Παράθεση http://belowthebottom.bandcamp.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
odontiatros1986 Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 εχω ακουσει οτι υπαρχει ενας κωδικος για να δινει επιπλεον μπαταρια στα παλια τουλαχιστον nokia. ισχυει κατι τετοιο στο δικο μας?αν ναι ποιος ειναι αυτος ο κωδικος? Κάποιες παρτίδες των μπαταριών τύπου BL-5C (κινεζικής κατασκευής) αποδείχτηκαν ελαττωματικές και οι ιδιοκτήτες τους έχουν το δικαίωμα αντικατάστασής τους. Πρόκειται για σχετικά παλίο θέμα που δεν αφορά τους κατόχους του N82... ;) Παράθεση http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg Automagic * Automation @ Google Play Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Polter Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Ρε παιδιά παρατήρησα ότι όταν μιλάω στο τηλέφωνο ο ήχος από το ακουστηκό είναι λίγο περιέργος, σαν να είναι πιο μπάσος κάτι τέτοιο.. Έτσι είναι ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα? :worry: Φίλε menios_t αυτό είναι και το πρώτο-πρώτο πράγμα που διαπίστωσα κι εγώ μόλις έλαβα την πρώτη μου κλήση στο N82 μου (το προηγούμενο κινητό μου ήταν το 6230). Ο ήχος στο ακουστικό ήταν πιο μπάσος, θα έλεγα βασικά ότι έλειπαν κάποια πρίμα σε σχέση με το 6230. Σήμερα, μετά από μερικές εβδομάδες, κοντεύω να το συνηθίσω πλέον.. :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dromeas Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Στο N82 Black [bK/BK] με Ελληνικό Keyboard και μη Branded, που αγόρασα από κατάστημα Wind [Own], το User Manual στη σελίδα 148, γραφει πως το SAR του είναι 0,62W/kg. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morfeas-dsl- Δημ. June 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2008 Με αντιγραφή - επικόληση. Θα πρέπει όμως να έχεις ρυθμίσει να φαίνονται τα κρυφά αρχεία και οι φάκελοι :) ευχαριστω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menios_t Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Καλημέρα. Πήγα να κάνω εγκατάσταση κάτι θέματα αλλά ένα δεν γινόταν εγκατάσταση λόγω πιστοποιητικού, πήγα πίσω την ημερομηνία αλλά δεν μπόρεσα να βρω την σωστή. Τώρα κάθε φορά που ανοίγω το κινητό ξεκινάει εγκατάσταση και μου λέει να πάω στην διαχ. εφαρμογών για να κάνω την εγκατάσταση, αλλά δεν υπάρχει εκεί για να το διαγράψω. Μπορούμε να κάνουμε κάτι ή να ψάξω για την σωστή ημερομηνία για το εγκαταστήσω?? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] auto emociόn Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Ρε παιδιά παρατήρησα ότι όταν μιλάω στο τηλέφωνο ο ήχος από το ακουστηκό είναι λίγο περιέργος, σαν να είναι πιο μπάσος κάτι τέτοιο.. Έτσι είναι ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα? :worry: Φίλε menios_t αυτό είναι και το πρώτο-πρώτο πράγμα που διαπίστωσα κι εγώ μόλις έλαβα την πρώτη μου κλήση στο N82 μου (το προηγούμενο κινητό μου ήταν το 6230). Ο ήχος στο ακουστικό ήταν πιο μπάσος, θα έλεγα βασικά ότι έλειπαν κάποια πρίμα σε σχέση με το 6230. Σήμερα, μετά από μερικές εβδομάδες, κοντεύω να το συνηθίσω πλέον.. :blink: Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το ποιο κινητό είχες πριν. Εγώ πριν το Ν82 είχα το 3230 και δεν είδα διαφορά στον ήχο μέσω ακουστικού. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rishi Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Εγώ πάντως έχω αφαιρέσει την κάρτα SIM από το Ν82 και θα το έχω μόνο για GPS και φωτογραφική μηχανή και χρησιμοποιώ το παλιό μου 6300 με hands free. Αν και όσες φορές μίλησα απευθείας στο αυτί με το Ν82, ουδέποτε ένιωσα κάποιο κάψιμο στο αυτί ή τη γνωστή ζάλη που ένιωθα όταν είχα ένα ψηστήρι Sony Ericsson. Ίσως τελικά να ισχύει το 0.62 που γράφουν στα εγχειρίδια χρήσης και να έχουν κάνει κάποιο λάθος στο site της Nokia. Το να έχει 1.35 λύνεται με bluetooth σε ό,τι αφορά το αυτί, αλλά όταν το κουβαλάς μαζί σου και βρίσκεται κοντά στο σώμα σου μπορεί να σε βλάψει και δεν υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keras Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Στο N82 Black [bK/BK] με Ελληνικό Keyboard και μη Branded, που αγόρασα από κατάστημα Wind [Own], το User Manual στη σελίδα 148, γραφει πως το SAR του είναι 0,62W/kg. :) Παιδιά, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ οτι το SAR είναι 0,62... Γράφει, οτι η υψηλότερη τιμή ΣΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί είναι 0,62W/kg. Στα manual δεν έχω βρει πουθενά να λέει την τιμή της συσκευής. ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ στα manual... Ίσα ίσα που λενε, οτι η τιμή ΣΕΑ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των παραγόντων που παίζουν ρόλο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Παράθεση HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zebric Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Παιδιά, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ οτι το SAR είναι 0,62... Γράφει, οτι η υψηλότερη τιμή ΣΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί είναι 0,62W/kg. Στα manual δεν έχω βρει πουθενά να λέει την τιμή της συσκευής. ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ στα manual... Ίσα ίσα που λενε, οτι η τιμή ΣΕΑ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των παραγόντων που παίζουν ρόλο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. αυτο ακριβως ειχα αναφερει σε παλαιοτερο post...καλυτερα να καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε..... Παράθεση http://belowthebottom.bandcamp.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Παιδιά, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ οτι το SAR είναι 0,62... Γράφει, οτι η υψηλότερη τιμή ΣΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί είναι 0,62W/kg. Στα manual δεν έχω βρει πουθενά να λέει την τιμή της συσκευής. ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ στα manual... Ίσα ίσα που λενε, οτι η τιμή ΣΕΑ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των παραγόντων που παίζουν ρόλο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Τι σημαινει αυτο δηλαδη με λιγα λογια....??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keras Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Τι σημαινει αυτο δηλαδη με λιγα λογια....??? 1. Οτι απο το manual δεν βγάζουμε άκρη, γιατί δεν αναφέρει την τιμή του ΣΕΑ, 2. Βασιζόμαστε σε άλλες αναφορές (επίσημο site NOKIA ή οτι άλλο), που γράφουν οτι θέλουν, χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί από εμάς τουλάχιστον. Λίγο χάος... Πάντως, αφού το κινητό το χρειαζόμαστε, και ξέρουμε οτι αυτές οι συσκευές γενικά δεν μας κάνουν καλό, ευελπιστούμε οι εταιρείες που αγοράζουμε να είναι σοβαρές, και να βγάζουν προϊόντα με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο... Εγώ πάντως, το Bluetooth το χρησιμοποιώ όσο μπορώ περισσότερο. Παράθεση HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aesop Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Απο μερια μου 2 παρατηρησεις - αποψεις: 1. Οσο εχω μιλησει με το κινητο το αυτι μου δεν εχει μουδιασει οπως παρατηρησε και ενας φιλος ποιο πριν (αν και αυτο δεν εχει να κανει με το αν η συσκευη εχει χαμηλο ή οχι SAR) . Προτιμω να χρησιμοποιω handsfree...:confused: 2. Το manual λεει "H υψηλότερη τιμή ΣΕΑ συμφωνα με τις οδηγείες του ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί ειναι 0.62" ...................... Αυτο δεν σημαινει οτι στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ θα "τρως" 0.62??? Δηλαδη στην χειροτερη, αφου λεει υψηλοτερη , ειναι 0.62...:worry::worry::blink: παιδια απο cnet review : The Nokia N82's 1,050 mAh lithium ion battery has a rated talk time of 4.3 hours and up to 9 days of standby time. We are still conducting our battery-drain tests but will update this section as soon as we have final results. According to FCC radiation tests, the N82 has a digital SAR rating of 0.78 watt per kilogram. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keras Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 2. Το manual λεει "H υψηλότερη τιμή ΣΕΑ συμφωνα με τις οδηγείες του ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί ειναι 0.62" ...................... Αυτο δεν σημαινει οτι στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ θα "τρως" 0.62??? Δηλαδη στην χειροτερη, αφου λεει υψηλοτερη , ειναι 0.62...:worry::worry::blink: Συμφωνώ. Σωστός παιδια απο cnet review : The Nokia N82's 1,050 mAh lithium ion battery has a rated talk time of 4.3 hours and up to 9 days of standby time. We are still conducting our battery-drain tests but will update this section as soon as we have final results. According to FCC radiation tests, the N82 has a digital SAR rating of 0.78 watt per kilogram. Άντε τώρα βγάλε άκρη... έπεσε κι άλλο νούμερο... 0,78 (τουλάχιστον δεν είναι μεγάλο, αλλά και πάλι μεγαλύτερο απο το επιτρεπόμενο) Παράθεση HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Απο μερια μου 2 παρατηρησεις - αποψεις: 1. Οσο εχω μιλησει με το κινητο το αυτι μου δεν εχει μουδιασει οπως παρατηρησε και ενας φιλος ποιο πριν (αν και αυτο δεν εχει να κανει με το αν η συσκευη εχει χαμηλο ή οχι SAR) . Προτιμω να χρησιμοποιω handsfree...:confused: 2. Το manual λεει "H υψηλότερη τιμή ΣΕΑ συμφωνα με τις οδηγείες του ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί ειναι 0.62" ...................... Αυτο δεν σημαινει οτι στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ θα "τρως" 0.62??? Δηλαδη στην χειροτερη, αφου λεει υψηλοτερη , ειναι 0.62...:worry::worry::blink: Ομολογώ ότι κι εγώ αυτό νόμιζα, αλλά ο φίλος keras λέει τα εξής: Παιδιά, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ οτι το SAR είναι 0,62... Γράφει, οτι η υψηλότερη τιμή ΣΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί είναι 0,62W/kg. Στα manual δεν έχω βρει πουθενά να λέει την τιμή της συσκευής. ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ στα manual... Ίσα ίσα που λενε, οτι η τιμή ΣΕΑ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των παραγόντων που παίζουν ρόλο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δηλαδή για να καταλάβω, σύμφωνα με τα παραπάνω, οι τιμές SAR που αναγράφονται στα manuals των συσκευών της Nokia είναι άσχετες με την πραγματικότητα? Κι αν ναι, τότε πόσο είναι? Τι ισχύει? Δε μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί π.χ. αντί για το 0.58W/Kg του Ν95, η πραγματικότητα μπορεί να είναι κάπου αλλού, π.χ. στο 1.20W/Kg ή ακόμα πιο πάνω. :confused: Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keras Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Ομολογώ ότι κι εγώ αυτό νόμιζα, αλλά ο φίλος keras λέει τα εξής: Δηλαδή για να καταλάβω, σύμφωνα με τα παραπάνω, οι τιμές SAR που αναγράφονται στα manuals των συσκευών της Nokia είναι άσχετες με την πραγματικότητα? Κι αν ναι, τότε πόσο είναι? Τι ισχύει? Δε μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί π.χ. αντί για το 0.58W/Kg του Ν95, η πραγματικότητα μπορεί να είναι κάπου αλλού, π.χ. στο 1.20W/Kg ή ακόμα πιο πάνω. :confused: Όπως βλέπεις, γράφουν το επιτρεπόμενο όριο... Απο εκεί και πέρα, αν το SAR της συσκευής μας είναι πάνω απο αυτό, τότε σαφώς είναι απάτη, που είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω. Πάντως, αυτοί κρατούν και την πίτα και το μαχαίρι, μιας και εμείς δεν μπορούμε (τουλάχιστον δεν ξέρω κάτι) να μετρήσουμε τι γίνεται στην συσκευή μας. Παράθεση HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 Όπως βλέπεις, γράφουν το επιτρεπόμενο όριο... Απο εκεί και πέρα, αν το SAR της συσκευής μας είναι πάνω απο αυτό, τότε σαφώς είναι απάτη, που είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω. Πάντως, αυτοί κρατούν και την πίτα και το μαχαίρι, μιας και εμείς δεν μπορούμε (τουλάχιστον δεν ξέρω κάτι) να μετρήσουμε τι γίνεται στην συσκευή μας. Δεν ξέρω, μακάρι να είναι λάθος αυτό και υπερβολή, αλλά αν ισχύουν όλα αυτά, τότε δεν επιτρέπεται να έχουμε καν κινητά στα χέρια μας. Δε μπορεί, ελπίζω να είναι κάπου ανάμεσα είναι η αλήθεια... :confused: Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. June 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2008 :wacko::wacko::wacko: εγω παιδια ζαλίστηκα με ολα αυτα που διαβαζω..... τελικα με λίγα λογια δεν ξερουμε τι μας γινεται..... οτι να ναι....... :wacko::wacko: τελικα το 82 ειναι φουρνος η οχι....??? μαλλον κανεις δεν ξερει...και απο οτι φαινεται ουτε και η ιδια η νοκια......:X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannis_z_ioanni Δημ. June 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2008 Ήθελα κι εγώ να μοιραστώ ένα πρόβλημα που έχω, και αν κάποιος γνωρίζει, θα με υποχρέωνε να μου δώσει τη λύση. Έψαξα στο thread για κάτι σχετικό, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Πρόσφατα έφτιαξα ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι για να συνδέω εύκολα τους υπολογιστές και τον εκτυπωτή, και να μοιράζεται το ίντερνετ, τόσο με το laptop, όσο και το N82. Έκανα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις (μου πήρε αρκετή ώρα και δοκιμές, μιας και δεν το είχα ξανακάνει) για να κλειδώσω το δίκτυο, να το κρύψω, και να επισημάνω τις mac διευθύνσεις που επιθυμώ να έχουν πρόσβαση. Ωστόσο, εν τέλει τα κατάφερα. Στη συνέχεια, στα οικειακά μέσα (στο Ν82) μοίρασα τα περιεχόμενα (τα έκανα ορατά) στο δίκτυο. Στην επιλογή Αναζ.(ήτηση) στο οικ.(ειακό) δίκτυο αναγνωρίζονται οι δύο υπολογιστές, LaptopPC:UserName: βρίσκω τους φακέλους Music, Video, Pictures, Playlists... Βρίσκω στο All Music π.χ. το Ταδεκομματιμουσικής, και επιλόγοντάς το παίρνω το μήνυμα: Επιλογή συσκευής: (κενό) Το ίδιο και στα άλλα μέσα. Το ίδιο και στον άλλο υπολογιστή. Στους δύο υπολογιστές μεταξύ τους, η αναπαραγωγή γίνεται διαμέσου του media player. Από εκεί ρύθμισα και το διαμοιρασμό των media και με έναν τρίτο υπολογιστή, που χρησιμοποιεί Windows XP. (Οι άλλοι δυο χρησιμοποιούν Vista) Σε κανέναν υπολογιστή δεν έχω εγκαταστήσει το Nokia PC Suite. Δε θέλω άλλη μια εφαρμογή να τρέχει με το που θα ανοίξει ο υπολογιστής και μέχρι να κλείσει, ενώ το backup της κάρτας μνήμης του κινητού μέσω card reader μου είναι υπέρ-αρκετό. Το μόνο πρόγραμμα που έχω εγκατεστημένο, είναι το Nokia Software Updater. Αλλά αυτό είναι άσχετο φαντάζομαι. Υπάρχει καμιά πρόταση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. June 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2008 Παιδιά, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ οτι το SAR είναι 0,62... Γράφει, οτι η υψηλότερη τιμή ΣΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες ICNIRP για τη χρήση της συσκευής στο αυτί είναι 0,62W/kg. Στα manual δεν έχω βρει πουθενά να λέει την τιμή της συσκευής. ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ στα manual... Ίσα ίσα που λενε, οτι η τιμή ΣΕΑ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των παραγόντων που παίζουν ρόλο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η τιμή ΣΕΑ (SAR) που δηλώνεται στο εγχειρίδιο της συσκευής είναι και η μάξιμουμ τιμή ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό σας όταν βρίσκεται κοντά στο κεφάλι σας. Η μεθοδολογία μέτρησης του ΣΕΑ καθορίζεται από δυο διαφορετικές επιτροπές. Στην Ευρώπη γίνεται από την ICNIRP και στην Αμερική από την FCC. Στην Αμερική η μέτρηση ΣΕΑ, ορίζεται από την FCC και είναι αυστηρότερη καθώς γίνεται με βάση την ακτινοβολία που απορροφά 1kg ιστών οπότε το ανώτερο όριο ορίζεται σε ΣΕΑ 1.6. Στην Ευρώπη η μέτρηση ΣΕΑ, ορίζεται από την ICNIRP, διαφέρει από την Αμερικάνικη καθώς γίνεται με βάση την ακτινοβολία που απορροφούν 10kg ιστών οπότε το ανώτερο όριο ορίζεται σε ΣΕΑ 2.0 . Οι άλλες ήπειροι είτε ακολουθούν το Ευρωπαϊκό ΣΕΑ –ICNIRP είτε το Αμερικάνικο –FCC (εξαρτάται). Ένα τηλέφωνο που στην Ε.Ε. έχει τιμή ΣΕΑ ας πούμε Ν, στην Αμερική λόγο διαφορετικής μεθοδολογίας στην μέτρηση μπορεί να έχει τιμή Ψ. Παρ’ όλο που τα μέγιστα όρια του ΣΕΑ αναγνωρίζονται ως ασφαλή από τους οργανισμούς της Ε.Ε. και της Αμερικής, οπότε επιτρέπουν την κυκλοφορία συσκευών που θα μπορούσαν να εκπέμψουν ΣΕΑ ακριβός 2.0 ή 1.6, κατά καιρούς όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες ερευνών αλλά και φορέων που προτείνουν στους καταναλωτές να προτιμούν συσκευές με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ΣΕΑ είτε αμφισβητώντας τα επίσημα όρια ακτινοβολίας είτε διότι θεωρούν ότι είναι ακόμα νωρίς για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τα όρια επικινδυνότητας των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών. Δυστυχώς σε αυτό τον ιατρικό τομέα τα πράγματα είναι συσκοτισμένα με διάφορες ετερόκλητες και αλληλοαναιρούμενες έρευνες όπου άλλες αναγνωρίζουν τα κινητά ως μη επιβλαβή για την υγεία μας και άλλες το αντίθετο (όλοι έχουμε ακούσει και τις δυο πλευρές). Ο ΣΕΑ διαφέρει με βάση το σημείο του σώματος που έρχεται σε επαφή με την συσκευή, καθώς το σώμα μας απαρτίζεται από διαφορετικού είδους ιστούς. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει, οι πιο ευαίσθητοι ιστοί στην θερμοκρασία που προξενεί η ακτινοβολία του ΣΕΑ καθώς απορροφάται από αυτούς, βρίσκονται στο κεφάλι μας και πολύ λιγότερο σε άλλα, καλύτερα θωρακισμένα όργανα. Τα πρώτα χρόνια, ο ΣΕΑ αφορούσε λοιπόν αποκλειστικά την απορρόφηση της ακτινοβολίας στο κεφάλι, όταν η συσκευή βρίσκεται σε κλήση, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό σενάριο χρήσης όπου ο χρήστης τοποθετεί το τηλέφωνο στο δεξί ή αριστερό αυτί του – σήμερα υπάρχει μέτρηση ΣΕΑ και για άλλα σημεία του σώματος όπου μπορεί να έρθει (συνήθως) σε επαφή η συσκευή μας. Τα σημεία αυτά είναι ανθεκτικότερα του εγκεφάλου στο ΣΕΑ οπότε συνήθως δεν απασχολούν ιδιαίτερα της Αρχές ενώ όσο το τηλέφωνο βρίσκετε σε αναμονή τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι αμελητέα. Ό ΣΕΑ που δηλώνεται στο εγχειρίδιο είναι και η μάξιμουμ ακτινοβολία της συσκευή σας με βάση το Αμερικάνικο ή Ευρωπαϊκό τρόπο μέτρησης (εξαρτάται η χώρα αγοράς της) – αν λοιπόν, το εγχειρίδιο λέει 0,61 τότε ξέρετε πως με βάση την μέθοδο μέτρησης ΣΕΑ που ακολουθήθηκε η συσκευή σας δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εκπέμψει περισσότερο από αυτή την τιμή ανεξαρτήτως κατάστασης δικτύου. Αν η μέθοδος μέτρησης του ΣΕΑ αναπροσαρμοστεί, λογικό είναι πως θα αναπροσαρμοστούν και οι τιμές ΣΕΑ όχι μόνο για το Ν82 αλλά για κάθε άλλη προγενέστερη αλλά ακόμα εν κυκλοφορία συσκευή – διαφορετικά η αναπροσαρμογή αφορά μόνο το Ν82 και καμία άλλη συσκευή. Κάθε εταιρία ύστερα από απόφαση της Ε.Ε. και του Αμερικάνικου φορέα (FCC) εδώ και μερικά χρόνια είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιεί το ακριβές (με βάση την μεθοδολογία μέτρησης που ακολουθήθηκε) ΣΕΑ κάθε συσκευής της στους καταναλωτές. Κατά αυτό τον τρόπο ενημερώνοντας τους ίδιους τους αγοραστές για την έκθεση τους στην Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία της συσκευής που πρόκειται να αγοράσουν αλλά και προστατεύοντας εμμέσως τις εταιρίες από Νομικές συνέπειες – διεκδικήσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από αγοραστές που δεν γνώριζαν το ΣΕΑ της συσκευής τους. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts