Jump to content

Περί...digital gadgets γενικά


ipparxos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

υπάρχουν και πολυυυύ καλύτερες τιμές :)

 

mmc 128 49ευρώ

 

sd 128MB 46ευρώ

 

όσον αφορά την ταχύτητα, δεν υπάρχει πραγματικά καμία διαφορά μεταξύ των δύο τύπων μνήμης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (21 Μάι. 2004 , 02:19)

 

http://mygamer.com/screenshots/5421.eba8a21d7c1a127312b4bc9822b3b8a5.jpg

 

Poio paihnidaki einai afto?

 

 

Resident Evil 4 exclusive for Nintendo GameCube

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ramparter (22 Μάι. 2004 , 13:58)

 

Resident Evil 4 exclusive for Nintendo GameCube

 

 

Έτσι!

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Shodanjr_gr, πώς θα σου φαινόταν System Shock στο gamecube;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Mipos gnorizei kanei epi tou thematos???

 

Psaxno kapoio katastima stin ellada pou na poulaei mia siskeui

 

1) Pou na perilamvanei skliro disko kai tuner oste na mporeis na kaneis egrafi apo kapoio kanali sto skliro disko... Diladi san video psifiako

 

2) Na einai DVD recorder kai na kanei tin antistoixi douleia pali pou kanei to video apla na ginetai se DVD i cd diskaki...

 

An kapoios exei na mou kanei kamia protasi pou na psakso i gnorizei to ti iparxei stin elliniki agora as to grapsei gia na me voithisei...

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

Link to comment
Share on other sites

Τον πρώτο στην Ελλάδα πλοηγό χειρός δημιούργησε και παρουσίασε η εισηγμένη βορειοελλαδική εταιρεία MLS Πληροφορική Α.Ε. Φέρει την επωνυμία NAV100HP και αποτελείται από υπολογιστή παλάμης και ασύρματο δέκτη GPS με τεχνολογία Bluetooth.

 

Ο οδηγός δηλώνει τον προορισμό του (οδό, αριθμό) και το σύστημα προσδιορίζει μέσω δορυφόρου τη θέση του οχήματος και τον καθοδηγεί φωνητικά και οπτικά μέσω χάρτη που εμφανίζεται στην οθόνη. Παράλληλα εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες (απόσταση, φανάρια, ονόματα οδών κ.α.) Η εφαρμογή είναι ελληνική και η δήλωση του προορισμού πραγματοποιείται με τη χρήση ελληνικών χαρακτήρων. Επίσης όλα τα ονόματα στον χάρτη αλλά και η φωνητική καθοδήγηση είναι στα ελληνικά. Προς το παρόν το σύστημα περιλαμβάνει Αθήνα, Πειραιά, υπόλοιπη Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζονται Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλος. Σύντομα θα ενσωματωθεί το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και άλλες πόλεις της χώρας.

 

 

(Πηγή: ΑΠΕ)

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.
Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε πως έχουμε το πιάτο μας στραμμένο στον Hot Bird στις 13oE και θέλουμε , απο καθαρή τρέλα, να συντονιστούμε στον Hellasat που βρίσκεται στις 39oE.

Τί ακριβώς θα κάνουμε με το πιάτο; (Δεν υπάρχει εξειδικευμένος εξοπλισμός που να διευκολίνει την αλλαγή των μοιρών).

 

Στρέφουμε το πιάτο δεξιόστροφα η αριστερόστροφα;

Θα γίνει ελάχιστη μετακίνηση προς τα δεξιά ή αριστερά;

 

Πόσες μοίρες παραπάνω ή παρακάτω θα μεταβάλλω τις μοίρες κάθετα;

Στο πιάτο υπάρχει μια κλίμακα (μέγιστο τις 50 μοίρες) που αφορά την κλίση. Στον ΗΒ (13οΕ) βρίσκεται στις 45 μοίρες. Για τον Hellasat στις πόσες πρέπει να το αλλάξω; (μήπως αυτό είναι το αζιμούθιο;)

[ f i l i p p o s ] - [ lokalize.gr ]

Link to comment
Share on other sites

Αυτο θα το πετυχεις με τον εξης απλο και μπακαλικο τροπο φιλε μου...θα χρειαστεις εναν αναλογικο αποκωδικοποιητη για αυτη τη δουλεια!

Θα τον συνδεσεις με το πιατο και επειτα με την τηλεοραση!

Μετα θα δωσεις μια συχνοτητα του Hellas Sat και θα κουνας περα δωθε μεχρι να παρεις εικονα!Γιαυτο καλυτερα να ταχεις ολα μαζι μπροστα σου εκεινη τη στιγμη!

Εγω για να πιασω σημα ειχα ανεβασει στην οροφη τηλεοραση και αποκωδικοποιητη μαζι!Και μαλιστα ειχα κανει συνδεση και με HotBird & Astra!

 

Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις ενα δευτερο Lnb αν και δεν πιστευω να μπορεις να το βαλεις στο iδιο πιατο λογω εντελως διαφορετικης κλισης που εκπεμπει ο Hellas Sat!Για παραδειγμα 2 Lnb για Hotbird & Astra θα μπορουσες να εχεις στο ιδιο πιατο!

Αρα παιρνεις και ενα δευτερο μικρο που κανει γυρω στα 30 ευρουλακια του πετας ενα Lnb βαζεις και ενα switcher αν θελεις να βλεπεις ταυτοχρονα καναλια και απο τους 2 δορυφορους!

 

Ελπιζω να βοηθησα...:D

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα γινόταν αν στον Hellasat υπήρχαν και αναλογικά κανάλια. Όμως υπάρχουν μονο ψηφιακά...

Το σκέφτηκα κι εγώ έτσι αφού μέχρι τώρα έτσι λειτουργούσα.

[ f i l i p p o s ] - [ lokalize.gr ]

Link to comment
Share on other sites

Τοτε φιλτατε βαλε εναν γρηγορο αναλογικο και κανε πολυ λεπτες κινησεις...σαν νασαι χειρουργος ενα πραμα...ή σαν να χαιδευεις την κοπελα σου!χεχε!:D

Just kidding...!

Τι να σου πω φιλε μου...αν σκεφτω κατι αλλο θα σου πω...

Link to comment
Share on other sites

O HellasSat2, όντας στις 39Ε, είναι πολύ μακρια από τις 13Ε που έχεις τώρα το πιάτο για τους HotBird. Σαν κατεύθυνση (αζιμούθιο), ο HellasSat2 είναι πιο αριστερά από τον HotBird (όταν είσαι πίσω από το πιάτο). Για την κλίση (elevation) θα σε γελάσω, δεν θυμάμαι τώρα...

Όπως είπε κι ο illiasp, δυο πιατάκια με τα αντίστοιχα LNB και ένα 2πορτο DiSeq είναι μια λύση, η άλλη είναι DiSeq μοτέρ (positioner).

 

Περί συχνοτήτων, εδώ: http://www.lyngsat.com/hellas2.html

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg
Link to comment
Share on other sites

ενδιαφέρον θέμα αλλά με διχάζει που θα το κάνω move... υπάρχει το mymovies & TV και το digital gadgets... Κανένα δεν το καλύπτει σωστά αλλά επιλέγω το 2ο μιας και είναι τεχνικό θέμα ;) Απολαύστε τη πτήση σας :)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

ithela na valw afto to thema sas exei apasxolisei pote afto to proion? prokite fisika gia to gnwsto robotaki ths sony xerei kaneis panw katw tis dinatotites tou kai kamia timi?(site xerw min peite den xriazete) iparxei stin ellada? axizei na to agorasei kaneis i ine petamena lefta? as me diafwtisei kapios
mobile fan user
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος okapi (23 Μάι. 2004 , 21:58)

 

Τοτε τι συμφαιρει...Η μονη διαφορα δεν ειναι η ασφαλεια που εχουν oι sd?

 

 

Υπάρχουν αρκετές διαφορές.

 

Κατ' αρχάς στην ταχύτητα ανάγνωσης, αν και αυτό ο χρήστης δεν το καταλαβαίνει πάντα. Έπειτα στις φυσικές διαστάσεις. Μια SD Κάρτα δεν μπαίνει σε υποδοχή για MMC. Οι SD έχουν ένα επιπλέον πινάκι το οποίο εξασφαλίζει ότι δεν θα γίνει μη εξουσιοδοτημένη εγγραφή. Επίσης η εταιρεία που έφτιαξε το φορμά SD για να δώσει άδεια κατασκευής και χρήσης του λογότυπού της ζητάει φράγκα. Εξού και η μεγαλύτερη κατά κανόνα τιμή των SD. Φυσικά οι SD βγαίνουν σε μεγαλύτερες χωρητικότητες. Στην αγορά υπάρχουν και του ενός γκίγκα σε SD (απλησίαστες φυσικά), ωστόσο σε MMC απλώς έχουν ανακοινωθεί... Επίσης στο φορμά SD βγαίνει και πλειάδα περιφερειακών για PDA αλλά και smartphone που την υποστηρίζουν (μέχρι στιγμής μόνο MS smartphones). Kαι αυτό για τον λόγο ότι έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων(SDio). Στην κατανάλωση δεν θυμάμαι τι ακριβώς παίζει, υπα΄ρχουν όμως και εκεί διαφορές.

 

Επίσης όσον αφορά την τιμή, ρόλο παίζει και η εταιρεία κατασκευής και φυσικά και η παρεχόμενη εγγύηση...

 

Καλύτερα να πάρεις MMC, είναι φτηνότερες και θα παίζουν σε περισσότερες συσκευές, τόσο PDA, όσο και κινητά. Σε γνωστό μαγαζί της Στουρνάρη μπορείς να βρεις MMC 256 ΜΒ προς 80 στρογγυλά ευρώ. Ειδικά για το παλμ, πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα παίζει με ασφάλεια η όποια κάρτα πάρεις γιατί έχω ακούσει αρκετά τρελλά για SD που έγιναν ψητές σε αυτές τις συσκευές... :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ψάξει πολύ το θέμα και πραγματικά έχω ξετρελαθεί με το ρομποτάκι αυτό. Φυσικά η φίλη μου γονείς μου κτλ με κοροιδέυουν πως κάνω σαν παιδί και ότι είναι απλά ψέυτικο. Ναι το ξέρω ότι είναι ψεύτικο και ναι το ξέρω πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον Βαγγέλη - Ετσι λέω το σκύλο μου - αυτό που με ενθουσιάζει σε αυτό το μηχάνημα φίλο δεν είναι ότι μπορεί και λειτουργεί σαν κατοικίδιο αλλά ό τρόπος που το καταφέρνει αυτό. Το Σεπ΄τέμβρη φεύγω Λονδίνο για master Τεχιτή Νοημοσύνη και πίστεψε νομίζω πως ο aibo είναι από τα πολύ καλά δείγματα της AI αν υπολογίσει κανείς πως είναι και consumer good για όλο τον κόσμο στοιχήζει 2000 ευρώ νομίζω αυτή τη στιγμή. Ν επισημάνω πως δεν έχω aibo αλλά έχω δει και έχω κρατήσει ενός φίλου μου για μια βδομάδα και πραγματικά είναι τέλειο. Τα τελευταία μοντέλα μάλιστα έρχονται και με βάση επαναφόρτησης που το ρομπότ αντιλαμβάνεται μόνο του πότε χρειάζεται να φορτιστεί και πηγαίνει μόνο του και εκτέλει την διαδικασία. Οι αισθητήρες του είναι αρκετα καλοί και αναγνωρίζει το πρόσωπο του αφεντικού του. Εξαρτάται και από το επίπεδο ενηλικίωσης του αυτό που είχε ο φίλος μου το είχε κάνει forward σε ώριμη ηλικία και μπορώ να πω πω κινούταν γρήγορα και αναγνώριζε με μεγάλη ευκολία τον χώρο και τους ήχους. Η πλάκα ήταν όταν το έβαλα να παίξει με τον σκύλο μου! Πραγματικά λες και ήταν2 φίλοι φοβερό. Τα έλλατώματα του πιστεύω η μικρή διαρκει α ζωής της μπαταρίας γύρω στις 5 ώρες το καλύτερο και το ότι όταν το πιάσει βαρεμάρα και δεν θέλει να σηκωθεί να παίξει δεν το σηκώνεις με τίποτα αράζει σε μια γωνία και σε γράφει!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!! Πρέπει έστω και από περιέργια να το δεις και θα ενθουσιαστείς.
Link to comment
Share on other sites

Για ριξε μια ματια σε ενα προσφατο test του hitech

 

http://www.hitech.gr/pages/hitest/

 

υπαρχουν ενα pioneer και ενα panasonic που τα εχουν ολα σε ενα

αλλα ειναι λιγο "τσιμπημενα"...

Link to comment
Share on other sites

Pragmatika aksioperiergo kai aksiothafmasto gadjet alla 2000 euro toulahiston gia to neo montelo einai pretty lot of money for a useless thing!

 

Episis.. http://www.aibo-europe.com/

Mutilator :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα "έπαιξα" με μια mustek DV 3000.

Λοιπόν΄ειναι πολύ φθηνή πραγματι αλλα καλύτερα να παρει κανεις κατι καλύτερο. Όλοι σκεφτόμαστε ότι δεν θέλουμε κατι πολύ ακριβό ή οτι δεν εχω πολλές απαιτησεις αλλά αλήθεια δεν θέλουμε να τραβάμε βίντεο για παράδειγμα με φωτισμό χωρίς προβολέα για παράδειγμα?

Αν τραβας εξω στον ήλιο τα πράγματα ειναι καπως ικανοποιητικά. Μεσα σε σπιτι ή σε κλειστο χώρο θες extra φωτισμό. Το Video clip ειναι στα 320x240 το οποιο ειναι αρκετα χαμηλό. Αν μεγαλώσεις το παραθυρο στον media palyer θα βλεπεις μια θαμπούτσικη εικόνα.

Επίσης σε TV δεν "παιζει" (τουλάχιστον όχι σε μια panasonic σε sony και σε μια hitachi που εχ δοκίμασα.

Στα υπερ ειναι οτι σε win xp ειναι einai plug and play εχει Α4 μπαταριες κατι που ειναι βολικό γιατι τις βρισκεις σε περίπτερο.

Κατα την γνώμη μου αν θες video να τραβας παρε κατι καλύτερο.

 

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Reignman (18 Οκτ. 2003 , 15:56)

 

Διαβάζωντας ένα τεύχος του Computer Software "έπεσα πάνω" σε

δύο διαφημίσεις για τα Aiptek Pocket Cam DV II και Mustek DV 2000.

Η τιμή τους σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Το ερώτημά μου είναι αν αξίζει όντως μια τέτοια λύση (για κάποιον που δεν ψάχνει πολλά)

και αν ναι αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο πλην αυτών των μοντέλων.

 

Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!
Link to comment
Share on other sites

Το εχει αγορασει κανεις???

Εχει να μας πει καποιεσ εντυπώσεις του????

:alien: ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΘΗΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ...ΤΟΤΕ Ο. Τ. Ε !

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να αγοράσω βιντεοκάμερα τώρα που τέλειωσαν τα σχολεία κι έρχονται οι διακοπές, οι τρέλες με τις παρέες κτλ. κι έτσι μετά από μια μικρή έρευνα κατέληξα στην miniDV Handycam HC40E της Sony. Όποιος λοιπόν ασχολείται με αυτό τον τομέα και είναι ψαγμένος ας μου δώσει την άποψή του. Επίσης αν κάποιος ξέρει θα ήθελα να μου πει θετικά-αρνητικά μεταξύ DVD & miniDV, καθώς και το πόσο "αισθητή" είναι η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ανάμεσα στις βιντεοκάμερες 1 και 2 ΜΡ.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει παιδιά μου ρθε το καινουργιο ιριβερ.Μια χαρα.Μονο που έκανε περιπου 3 βδομαδες.

ΧΙλια ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί...digital gadgets γενικά
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...