Jump to content

ctony_a

Members
  • Δημοσιεύσεις

    196
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About ctony_a

  • Ημ. Γέννησης 13/07/1981

ctony_a's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Hello παιδιά τι κάνετε? Εχω καιρό να μπω στο forum. Διαβασματα βλέπετε είμαι London UCL κάμω MS'C COMPUTER SCIENCE και γενικά μας έχουν πεθάνει. Μια βοήθεια αν κάποιος ξέρει. Εδώ έχουμε τρέλες ταχύτητες όταν λέω τρελές επειδή μένω σε εστία έχω σύνδεση πανεπιστημίου και κατεβάζω απο http και ftp με 8mb/sec το έχω δει και παραπάνω!! Το πρόβλημα όμως είναι πως μάλλον υπάρχει firewall και δεν μπορώ να μπω σε κανένα peer2peer ουτε καν bittorent οπότε για να δω καμιά ταινιούλα αναγκαστικά ψάχνω για ftp πράγμα κουραστικό. Μηπώς κανείς ξέρει κάνα κόλπο ή γενικά αν μπορώ να κάνω κάτι, κάποιος που έχει σπουδάσει σε Uk University? Thanks guys
  2. Θα ήθελα να γράψω το σχολιασμό μου σε σχέση με το thread Μπικάκης ή Σφακιανάκης - Γενεθλια http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=38527 το οποίο έτσι κι αλλιώς νομίζω δεν χρειαζόταν να κλειδωθεί καθώς δεν αφορά αναζήτηση μουσικής αλλά μία δημοσκόπηση για το ποιός λέει καλύτερα ένα τραγούδι. Φυσικά αν είχα τη δυνατότητα να ψηφίσω θα επέλεγα Μπικάκη χωρις συζήτηση αλλά θα εξηγήσω και τους λόγους μου. Καταρχάς να πω πως το τραγούδι το έγραψε και το πρωτοτραγούδισε ο Μπικάκης. Ο Σφακιανάκης με την ωραία του φωνούλα και με την εμπορικότητα του το έβγαλε στην επιφάνεια. Δεν είμαι απο αυτούς που λένε κάτω ο ένας και ο άλλος ίσα ισα που νομίζω οτι ο σφακιανάκης το ερμήνευσε πολύ καλά το τραγούδι αλλά... Επειδή σπούδαζα στο Ρέθυμνο είχα την τιμή νανγνωρίσω το Μπικάκη και να τον ακούσω να τραγουδάει στο σπίτι του σαν μικρή παρεούλα. Παιδιά το τραγούδι αυτό το έγραψε για το παιδί του που πέθανε και αν κάποιος συγκεντρωθεί στους στίχους τότε θα καταλάβει το παράπονο και τον πόνο που κρύβουν. Πραγματικιά δεν συγκινούμαι εύκολα απο τραγούδια αλλά αν δεις τον τρόπο που το έλεγε αυτός ο άνθρωπος, μέσα από τη καρδιά του και τα δάκρυα που έριχνε ακόμη και τώρα κάποια χρόνια μετά όταν ακούει αυτούς τους στίχους θα καταλάβει κανείς πως δεν είναι όλα εμπορεύσιμα και κανένας μα κανένας με μια γλυκιά φωνούλα και ένα στυλάκι που μου βγαίνει στα club και πουλάει διασκέδαση δεν θα μπορέσει ποτέ να πιάσει, να καταλάβει την ουσία του τραγουδιού. Πιστέψτε με δεν συγκρίνεται το συναίσθημα του ενός με του άλλου όσο ωραία φωνή και αν έχει (και όντως πιστεύω πως φωνητικά ο σφακιανάκης είναι καλύτερος) αλλά το τραγούδι δεν θέλει (ευτυχώς) μόνο φωνή αλλά και κάτι που (πάλι ευτυχώς) ο αληθινος κρητικός Μπικάκης ξέρει πολύ καλά και αυτό είναι καρδιά. Δεν τίθεται λοιπόν μέτρο σύγκρισης (για μένα τουλάχιστον). Ο ένας πονάει και ο άλλος πουλάει και εκεί είναι η διαφορά τους
  3. Αν τον αγαπάς δεν χρειάζεται ούτε δώρα ούτε κάτι ξεχωριστό σε μορφή αντικειμένου. Για μένα το καλύτερο δώρο θα ήταν εκείνη τη μέρα να του δείξεις πόσο πολύ τον αγαπάς να του το λες συνέχεια να του δείξεις πόσο πολύ τον θες πως δεν μπορείς χωρίς αυτόν το καλύτερο δώρο θα ήταν να του πεις πράγματα για σένα αισθήματα που ίσως πότε δεντα είχες δείξει ως τώρα είτε γιατί φοβόσουν είτε από εγωισμό τον κλασσικό εγωισμό που έχουμε όλοι οι άνθρωποι και θέλουμε να κρατάμε και μερικά για μας. Πιο απλά να τα δώσεις όλα. Αυτό θα ήταν το πιο υπέροχο και πιο ειλικρινές δώρο και πίστεψε με θα του μείνει για πάντα.
  4. Καμία τους δεν αξίζει παιδιά καμιά τους.
  5. Ασφαλώς φιλικά και να σου θέσω τα επιχειρήματα μου. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα dvd είναι πάνω απο 4,5 giga οπότε πρέπει και να τα αντιγράψεις με dvdecrypter αλλά και στη συνέχεια να τα επξεργαστεις μειώοντας ποιότητα αφαιρώντας extras για να τα χωρέσεις στο άδειο dvd πράγμα που και υπολογιστική ισχύ τρώει και φυσικά κάνα 2ωρο έτσι με αυτό το τρόπο έχεις βέβαια καλή εικόνα άλλα 1 ταινία σε κάθε δισκάκι. Κάνοντας τα divx θες τον ίδιο χρόνο αλλά πιο εύκολα ιδίως με autogk και το τελικό απότέλεσμα είναι τέλειο έτσι με ένα αρχείο γύρω στο 1500 mb ας πούμε έχεις και τέλεια ποιότητα εικόνας και 5,1 ήχο με το ac3 και ασφαλώς αν δεν θες 5,1 μπορείς και με 700 mb να έχεις ένα τέλειο βίντεο με καλό mp3 ήχο. Έτσι αντί για μία σε ένα dvdaki χωράνε από 3 έως και 6 ταινίες αναλόγα με τα παραπάνω που σου είπα. Κάτι τέτοιο είναι κέρδος και σε χώρο άλλο να έχεις 100 ταινίες σε 100 δισκάκια και άλλο σε 20 αλλά και σε χρήμα αφού τα 100 δισκάκια στη καλύτερη με 1 ευρώ το ένα πάει μμμμ αν υπολογίσω 100*1=100 ευρώ (δύσκολα αυτά τα μαθηματικά :) έχεις λοιπόν 80 ευρώ κέρδος σε δισκάκια στις 100 ταινίεςδεν είναι και άσχημα. Το μόνο κακό είναι ότι δεν είναι συμβατά τα divx με τα dvd players της αγοράς εννοώ αυτά που βάζουμε στο σαλόνι μας αλλά και πάλι στα 200 dvd έχεις κέρδος 160 ευρώκαι με αυτά αγοράζεις ένα kiss dvd player που διαβάζει divx και κάνεις απόσβεση τέλεια!! Φυσικά αυτή είναι η άποψη μου και επειδή νοικιάζω 3-4 ταινίες τη βδομάδα απο το video club χρησιμοποιώ το divx συνέχεια και έτσι κρατάω τις ταινιούλες μου. Τώρα εσένα μπορεί να σε βολεύει η one2one αντιγραφή. Απλά πιστεύω πως το divx είναι πιο πρακτικό και σύντομα θα ενσωματωθεί σε όλα τα dvd players της αγοράς.
  6. Ρε δεν συμφαίρει αντιγραφή dvd καλύτερα κατέβασε autogk και όλα αυτοματοποιημένα έχεις divx ή xvid άριστα με υποτιτλους σε 2-3 ώρες.
  7. Δοκίμασε και ferrari 3200 με athlon mobile 64 2,8 και ατι 9700 128 μπορείς να το βρεις e-shop με 2300 μου φαίνεται και 14 άτοκες δόσεις ή για ακόμη πιο φθηνά http://www.shop-acer.co.uk (από εδώ πήρα και το δικό μου acer travelmate 803lmi)
  8. O internet explorer είναι μέρος του συστήματος. Πολύ απλά στον απλό explorer γράψε μια web page και θα ανοίξει κανονικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Δηλαδή που είναι το κακό αυτό το σύστημα έφτιαξα κύριοι αυτό δίνω. Έτσι το θέλω εγώ το λειτουργικό μου με explorer media player και πολλά άλλα αυτό έφτιαξα και ονομάζω windows και όλοι ξέρπυν τι αγοράζουν από τη συσκευασία άρα δεν εξαπατά κανένα πουλάει 1 πλήρες πακέτο. Άλλωστε είμαστε στη εποχή των pc που δεν λειτουργουν ως απλά εργαλεία δουλειάς αλλά σαν entertainment centers και κάτι τέτοιο προυποθέτει και media player και ie και directx και αλλα πολλά. Για τα updates δεν συμφωνώ καθόλου μπορεί να μη γίνεται update με άλλο browser αλλά στο κάτω κάτω αν δεν σου αρέσει να ανοίγεις τον explorer έστω και γι αυτό το λίγο βάλε automatic updates και άστο να στο κάνει μόνο του χωρίς να κάνεις ούτε 1 click εσύ. Είμαστε όμως γκρίνιες έτσι είναι ο άνθρωπος. Αν η microsoft δεν είχε firewall ούτε explorer ούτε media player θα λέγαμε τώρα κοίτα ρε πως άφησε το λειτουργικό της που πλήρωσα τόσα λεφτα 1 άδειο και απροστάτευτο πράγμα. Αν η microsoft αύριο κατεργούσε το directx (και καλά για να μη κάνει αθέμητο ανταγωνισμό στο opengl θέλω πολύ να δω όλοι εσεις με τις x800 και τους 64ρηδες επεξεργαστες τι θα κάνατε. Οσό για το θέμα της αντιγραφής αυτή είναι η κλασσική πιπίλα της apple μας αντέγραψε κτλ η microsoft δεν αντέγραψε το πυρήνα το μόνο που έκανε είναι ενα gui που φυσιολογικό είναι να μοιάζει και το machintosh όπως και του linux μοιάζει με τα windows. Είμαστε στη εποχή των γραφικώ και παραθυρικών συστημάτων δηλαδή τι να έκανε να το άφηνε text based. Αναγκαστικά και αυτό το δείχνει η ιστορία όλα κάπου με τη πάροδο του χρόνου συνδέονται βγαίνουν standarts πως είναι το standart οτι οι printers με μελάνη χρησιμοποιούν μια τεχνική συγκεκριμμένη εκτλυπωσης μπορεί να γίνονται ψιλοαλαγές πχ epson βάζει σε ξεχωριστά δοχεία το κάθε χρώμα αλλά η ουσία είναι ίδια οι inject πετάνε μελάνει στο χαρτί τέλος.΄ Άλλωσε είναι καθαρός ανταγωνισμός (θεωρία παιγνίων από οικονομικά αν ξέρει κανείς) και στη περίπτωση της αντιγραφής η apple παίζει το ρόλο του leader αφού αυτή το ξεκίνησε και microsoft του follower και αν και η apple είχε καλύτερη θέση για κέρδος στη νέα αγορά δεν το εκμεταλεύτηκε και έχασε άπό τη δεύτερη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μη πατεντάρισμα και από την άλλη να κατακρίνουμε την microsoft οτι αντέγραψε το shell από την apple. Αυτά και ας σταματήσουμε τις γκρίνιες γιατί στο κάτω κάτω θα ήθελα πολύ να δω τις φάτσες ολονών μας (και εμένα) αν αύριο του τη βίδωνε του gates που του έχουν πρήξει τα αρχ***δια και έλεγε το κλείνω το μαγαζί λεφτάκια έχω πάω hawai και αράζω τότε να δω για ποιό σύστημα θα βγάλει η id το doom4 και η valve το half life 3 :p
  9. Συμφωνώ απολύτως. Η microsoft δεν πουλάει μόνο ένα λειτουργικό αλλά 1 πακέτο και σου λέει κάνει 80 100 ευρώ αυτά σου δίνω αν κάποιος δεν το θέλει ας μη το αγοράσει. Δεν είμαι fan της microsoft αλλά μου τη σπάει που μόνο κακά καταλογίζουν όλοι και τελικά όλοι windows έχουν. Που είναι δηλαδή το κακό που έχει το media player μέσα? Για μένα είναι το καλύτερο πρόγραμμα ήχου και μόνο αυτό χρησιμοποιώ real και quicktime μου τη σπάνε και ειδικά που φορτώνουν τους managers τους στο run κάθε φορά που τα ανοίγω. Και επειδή τελευταία ασχολούμαι με video editing το ξέρετε ότι με το moviemaker κανεις ποιοτικότατο capture από κάμερα κάτι που πρέπει να πληρώσεις 500 για να το κάνεις με άλλα και βολεύει πολύ εμένα που είμαι ψάρι σε αυτό το τομέα. Αν όμως ασχοληθώ επαγγελματικά ναι θα κατεβάσω και pinnacle και adobe αν χρειαστεί όμως αυτό το δικαίωμα που μου δείνει η microsoft έστω και να κάνω τα πρώτα βήματα δωρεάν το θεωρώ πολύ σπουδαίο χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε άλλες μεγάλες εταιρίες που έτσι κι αλλιώς θα πουλήσουν το λογισμικό τους. Ειναι σαν να καταδικάζεις κάποιον επειδή χαρίζει κάτι και δεν το πουλάει στο κόσμο. Αθέμιτος ανταγωνισμός πφφφφ αηδίες άλλωστε ποιος μπορεί να μιλήσει για αθέμιτο ανταγωνιμό και που δεν υπάρχει αθέμιτος για μένα θα ήταν αν η MICROSOFT έβαζε και μια έκδοση media player plus πχ και έλεγε πλήρωσε γι αυτή όμως είναι όλο free δεν σε αναγκαζει να πληρώσεις σε σχέση με κάτι real κλπ όπως και αν διατυμπανιζε ότι είναι το καλύτερο πρόγραμμα και άλλα σχετικά που βλέπουμε στα sites των δήθεν ΄<<ριγμένων>> εταιριών.
  10. ctony_a

    Dj Tiesto

    Παιδιά χτες πήρα flyer τελικά 15 αυγούστου venue και 16 van dyk. Κορυφαίοι και οι 2 αλλά 15αυγουστο βρήκαν γαμώτο anyway καμιά 30αρα είσοδο προβλέπω!
  11. Άσχημη ιδέα δεν μου φαίνεται αν και το να οδηγείς και ταυτόχρονα να παίζεις colin mcrae μαλλον δεν είναι πολύ καλό για την υγεία... :p Πάντως αν το pc το θες για να βλέπεις ταινίες καμιά φορά στο car να ακούς mp3 και όλα τα σχετικά πολύ απλά αγόρασε ένα tablet pc το πιο οικονιμικό που θα βρείς και με οθονίτσα 8-9 ίντσες πάρε και μια ειδική βασούλα και είσαι γαμάτος ούτε καλώδια ούτε τπτ και θα έχεις και οθόνη αφής και σίγουρα αντικραδασμικό α και δεν θα φοβάσαι μήπως επηρρεαστείς από το colin αφού μάλλον δεν θα το παίζει!!! Τη δουλειά σου όμως θα τη κάνεις και με το παραπάνω!!!
  12. Για να μη προσπαθείς άδικα επειδή και γω πριν μια βδομάδα αγόρασα μια sony με usb δεν μεταφέρεται εικόνα από minidv κασέττα. Χρειάζεσαι firewire καλώδιο και κάποιο πρόγραμμα για capture video όπως pinnacle, premiere κλπ Πάντως για πιο οικονόμική λύση ή μάλλον τσάμπα. Με windows movie maker μπορείς να το κάνεις capture σε minidv format και στη συνέχεια να το επεξεργαστείς απλά το πρόβλημα είναι ότι παράγει μόνο wmv αρχεία και όχι divx avi. Πάντως χρειάζεσαι σίγουρα firewire εκτός και άν γράφεις σε mpeg στη memory card και τα περνας με usb ως έτοιμα αρχεία αλλά η ποιότητα εικόνα και το framerate δεν θα είναι πολύ καλό. Α και για να περάσεις τη κασέτα στο σκληρό θες πολυυυυυυ χώρο. Υπολόγισε πως για μια 60λεπτη χρειάζεσαι 7-8 giga. Ελπίζω να βοήθησα
  13. Νομίζω πως μεγαλύτερη ανάλυση δεν γίνεται για κανένα άλλο λόγο παρά του ότι αυτή είναι και στη ουσία η ανάλυση που γράφει η κάμερα λόγω pal αρα είναι και η ανάλυση της tv.Τώρα αν θες full screen κτλ με κάποιο virtualdub η tmpeg το μετατρέπεις αλλα θ σου χαλάσει το κάδρο κάπως
  14. Το πρόγραμμα που είχε κάνει ένα usb-stream αλλά μόνο σε μορφή auto δηλαδή καυεβάζει όλο το βίντεο το επεξεργάζεται του βάζει ήχο και το κάνει σε μορφή video-click mtv καλό είναι πλάκα έχει αλλά θα ήθελα το βίντεο μου σε κανονική μορφή. Anyway έχω laptop και έχει firewire απλά βαριέμαι και δεν ξέρω που να βρω καλώδιο firewire θέλω 4Pin - 4Pin. Πάντως η εγγραφή γίνεται μόνο σε πραγματικό χρόνο έ. Έλεγα μήπως επειδή τα δεδομένα είναι ψηφιακά αν γινόταν πιο γρήγορα Ενα καλώδιο firewire πόσο περίπου πάει και που μπορεί να βρω (άμεσα όχι net). Anyway to premiere το ξέρω αρκετά καλά γιατί το χρησιμοποιώ συχνά για να μιξάρω τα 30 δευτ βίντεο που τράβαγα με τη exilim μου. Πάντως μπόρεσα και έκανα usb streaming χτες και έκανα video -chat με ένα φίλο μου λονδίνο. και δουλεύει τέλεια και σε άριστη ποιότητα άρα δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μεταφέρεται και με αυτό η ταινία στο pc. Μάλλον χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα που να το υποστηρίζει αλλά δεν ξέρω ποιο! Anyway ευχαριστώ πολύ για την απάντηση edit: το πρόγραμμα της sony λέγεται picture studio
  15. Καλήμερα, αγόρασα χτες μια sony pc-109 mindv πολύ καλή κάμερα από όσο τη λειτούργησα. Το θέμα είναι πως έχει μέσα μόνο ένα usb καλώδιο και 1 πρόγραμμα sony picture κατι. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γράφω σε κασέττα minidv καμιά ώρα βίντεο στη συνέχεια πως το περνάω στο pc μου? Το sony προγραμμα έχει ένα autovideo το οποίο κάνει αυτόματα capture αλλά μου το περνάει με εφέ και μουσικές. Εγώ απλά θέλω το video σε mpeg κανονικά όπως το τράβηξα για να το επεξεργαστώ μετα με το adobe premiere μόνος. Το θέμα είναι πως το adobe έχει μόνο από connection firewire. Γενικά υπάρχει τρόπος μέσω usb να περάσω το βίντεο στο σκληρό μου?? Επίσης θα πρέπει να παίξει όλο το βίντεο δηλ 1 ώρα ή το γράφει ψηφιακά και γίνεται σε 10 λεπτάκια? Γενικά δεν έχω καταλάβει πιος είναι ο σωστός τρόπος για να περνάω από κασεττα σε σκληρό. Είναι minidv η κάμερα οπότε δεν χρειάζομαι capture card. Thanks guys
×
×
  • Create New...