Jump to content

giv1999

Members
  • Δημοσιεύσεις

    139
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

giv1999's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. δυο ακόμα παρατηρήσεις: - η δόνηση είναι πολύ πιο "smooth/soft" (δε μπορώ να βρω καλύτερη λέξη) σε σχέση με το 6plus. Προσωπικά δε με βολεύει. - (μετά από αρκετούς κύκλους φόρτισης ώστε να μπορεί να βγει συμπέρασμα) Η μπαταρία στο τέλος μιας μέρας πλήρους (αλλά όχι υπερβολικής) χρήσης είναι στο 63%. μια χαρά!
  2. Είναι αισθητά πιο γρήγορο, ειδικά σε απαιτητηκά tasks (πχ φόρτωμα πολλών σελίδων στο safari και εναλλαγές back-forward με swipe, όπου το 6plus κολλούσε). @megatr0n καλοδούλευτο, να το ευχαριστηθείς!
  3. ακόμα 2 παρατηρήσεις-λεπτομέρειες: - (όπως αναφέρει και το σαιτ της apple) η Siri είναι πλέον always-on και ενεργοποιείται λέγωντας Hey Siri (ακόμα κι' αν το κινητό δεν είναι συνδεδεμένο με το φορτιστή). Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν φαν της Siri, μια και έπρεπε να πιάσεις το κινητό στα χέρια σου για να την ενεργοποιήσεις (οπότε ποιο το νόημα του φωνητικού χειρισμού?). Τώρα όμως ίσως είναι χρήσιμη στο αυτοκίνητο, για πραγματοποίηση κλήσεων. Το δοκίμασα και δουλεύει καλά στο 99+% των περιπτώσεων, ακόμα και σε θορυβώδες περιβάλλον (μια και ο αλγόριθμος αναγνώρισης φωνής έχει βελτιωθεί πολύ από την εποχή του 4S). Βέβαια δε τα πάει καθόλουυυυυυυ καλά με ελληνικά ονόματα αποθηκευμένα με λατινικούς χαρακτήρες, οπότε μάλλον μικρή χρησιμότητα θα έχει για τους Έλληνες χρήστες (εκτός αν θυμάστε απέξω τηλέφωνα!). Επίσης δε ξέρω πόσο θα επηρρεάζει την κατανάλωση, γι΄αυτό ίσως μπορείς να το απενεργοποιήσεις στα settings. - H εφαρμογή Notes εκμεταλλεύεται την καινούργια pressure-sensitive οθόνη. Όταν γράφεις μια σημείωση με ένα απλό stylus (πχ jot pro) και πιέζεις τη γραφίδα, η γραμμή γίνεται πιο παχιά. Περίπου σαν τα wacom stylus (ή το επερχόμενο apple pencil), αλλά βέβαια εδώ μιλάμε για 2 επίπεδα πίεσης αντί για 2048... το αναφέρω σαν μια εφαρμογή του 3D touch, δε νομίζω κάποιος γραφίστας να σχεδιάζει με τόση λεπτομέρεια στο iphone του.
  4. Ευχαριστώ για τα καλορίζικα! To πήρα σε χρώμα space gray, χωρητικότητα 64GB (ίδιο με πέρισυ). Η αύξηση του βάρους κατά 20gr οφείλεται (σύμφωνα με το ifixit) στην ενσωμάτωση του 3D touch στη οθόνη, και μόνο. Προσωπικά το νιώθω στο χέρι λίγο πιο "ποιοτικό", αλλά είναι θέμα γούστου. Όπως γράψατε, όποιον τον απασχολεί καλύτερα να το κρατήσει live. Για να ενεργοποιηθεί το 3D touch θέλει λίγο δύναμη, εύκολα το εκλαμβάνει σαν παρατεταμένο πάτημα (τουλάχιστον μέχρι να το συνηθήσεις). Έχει ενα μηχανισμό ανάδρασης που θυμίζει κάπως κλίκ σε touchpad. Φωτογραφίες από το κινητό δε νομίζω ότι έχει νόημα να σας δείξω, μια και είναι ολόιδιο με το 6plus (εκτός από ένα S στην πλάτη). Ανέβασα όμως 2 πολύ πρόχειρες φωτογραφίες που δείχνουν την εστίαση και το bokeh (αρκετά εντυπωσιακό για τόσο μικρό αισθητήρα). Ίσως ενδιαφέρει κάποιους. http://i57.tinypic.com/rtp2rp.jpg http://i61.tinypic.com/5xpz7s.jpg Το τηλέφωνο ήρθε φορτισμένο στο 67% και μετά από μια (σχεδόν) μέρα χρήσης έχει πέσει στο 18%.
  5. μερικές γρήγορες hands-on εντυπώσεις (με μέτρο σύγκρισης το 6 plus): -H διαφορά στην ταχύτητα είναι εμφανής. Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος με καλό 4G σήμα για εκμεταλλευτείς πλήρως το safari, το adsl over wifi απλά δεν ακολουθεί. Στα ίδια επίπεδα με ipad air 2. -H αναβάθμιση του touch sensor είναι πραγματικά εντυπωσιακή... απλά δε προλαβαίνεις να δεις notifications, πρεπει να πατήσεις το home button με άλλο δάχτυλο. -Λίγο, αλλά αισθητά βαρύτερο από το 6 plus. Προσωπικά δε με ενοχλεί, αλλά σε κάποιους δε θα αρέσει. -Το 3D touch είναι ενδιαφέρον, αλλά δε θα το έλεγα και game changer. Είναι τέτοια η δομή του λειτουρικού που απλά σου γλιτώνει ένα κλικ. -Η κάμερα (που με ενδιαφέρει αρκετά) δείχνει βελτιωμένη, κυριώς σε ταχύτητα focus, και δε παρατήρησα αυξημένο θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό. Βέβαια η ποιότητα είναι άμεσα συγκρίσιμη με το 6 plus, μην περιμένετε θαύματα. Θα τολμούσα να πω ότι τα κινητά τελευταίας γενιάς χτυπάνε στα ίσια καλές point-and-shoot φωτογραφικές μηχανές (κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, μια και σημαίνει μια συσκευή λιγότερη) -Η (πολύ καλής ποιότητας) made by apple θήκη του 6 plus ταιριάζει μια χαρά. -Για μπαταρία είναι πολύ νωρίς να πω οτιδήποτε, αλλά ήδη το με 6 plus δεν είχα κανένα πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο. Απ' ότι βλέπω μάλλον στα ίδια επίπεδα κινείται. Συμπέρασμα: Δε νομίζω ότι οι χρήστες 6 plus θα ξετρελαθούν με την αναβάθμιση, αλλά είναι μια εξαιρετική πολυ-συσκευή. Με χαρά θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση, αν μπορώ φυσικά.
  6. κανείς άλλος (από εξωτερικό ή εσωτερικό) που να μπήκε στον πειρασμό για perorder και να παραλαμβάνει 25/9?
  7. κατά την άποψή μου, μεγάλο φάουλ η μη συμβατότητα του pencil με το ipad mini 4 και τα ipad air 1/2. Πολύ χρήσιμο, αλλά πηγαίνοντας στο ipad pro χάνεις σε φορητότητα (που είναι εξίσου σημαντική για τους επαγγελματίες). Αν ήταν συμβατό με τα μικρότερα ipad (αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ air 2) θα το αγόραζα σίγουρα.
  8. δυστυχώς δε κράτησα screenshot, είχα περίπου 12 ώρες usage και 4 μέρες πριν τη τελευταία φόρτιση. Στην επόμενη. Έχω 4G, wifi, bluetooth συνεχώς ανοιχτά, αλλά δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, δε βλέπω βίντεο/ταινίες, εξ' ου και η "μέτρια" χρήση
  9. Περί μπαταρίας: με "μέτρια" χρήση έβγαλε 4 μέρες. Καθόλου άσχημα!
  10. καλά νέα από το μέτωπο της μπαταρίας: 2 ημέρες και 3 ώρες μετά την τελευταία φόρτιση είναι στο 26%. Usage 10 ώρες και 49 λεπτά. @alcateluser ναι, είναι ακριβές
  11. michalis_10 καλοδούλευτο. Εμένα μου φαίνεται αξιοπρεπές το scaling, επηρρεασμένος ίσως από το scaling iphone εφαρμογών σε ipad (που είναι όντως χάλια). Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον οι mainstream εφαρμογές θα γίνουν update, αν και εκτιμώ ότι το οικοσύστημα της apple χάνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα με το fragmentation των αναλύσεων (κάτι που είχε αναφέρει κάποιος συνφορουμίτης όταν είχαν παρουσιαστεί τα 6/6+) ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Νομίζω ότι οι 2 εβδομάδες που έχεις στη διάθεσή σου να δοκιμάσεις το προιόν, οπότε έχεις και το δικαίωμα το επιστρέψεις και πάρεις τα χρήματά σου πίσω, είναι αρκετές για να δεις αν σε βολεύει το μέγεθος.
  12. update: -Το landscape mode είναι όντως πολύ ενδιαφέρον σε mail, calendar και safari. Στον safari σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις tabs σε landscape mode, χρήσιμο σε συνδυασμό με το feature που σε πηγαίνει στο desktop site. To rotation είναι άμεσο, και χωρίς κολλήματα. -Παραδόξως (δε το περίμενα, και δε θα το έψαχνα, αλλά είδα ότι ενδιαφέρει πολλούς) το ηχείο είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με το iphone 5. Δίνει λίγο πιο "γεμάτο" και δυνατό ήχο, προφανώς λόγω μεγέθους (?). Φυσικά σε πολύ υψηλή ένταση ο ήχος παραμορφώνεται κάπως. -Η οθόνη είναι στα επίπεδα του iphone 5/ipad air. Δεν μπορώ να πω ότι εγώ βλέπω σημαντικές διαφορές στην ποιότητα απεικόνισης. Ναι, έχει καλύτερο contrast, αλλά για να δεις διαφορές σε σχέση με το iphone 5 πρέπει να τα βάλεις δίπλα-δίπλα και να σκύψεις από πάνω. Θέλω να τη δοκιμάσω και κάτω από έντονο ήλιο. -Για τη μπαταρία δε μπορώ να πω πολλά φυσικά, ενώ battery stats δεν υπάρχουν γιατί δεν έχει προηγηθεί πλήρης φόρτιση. Mετά από σχεδόν μια μέρα έντονου σκαλίσματος έχει πέσει από το 84% στο 26%. Εκτιμώ ότι μπορεί να βγάζει 2 μέρες κανονικής χρήσης. -Το εξόγκωμα δεν είναι κάτι τραγικό 1-1.5 χιλιοστό εξέχει. Εγώ το έβαλα σε θήκη βέβαια, οπότε... Για την ποιότητα των φωτογραφιών σε low light και το OIS θα πρέπει να το ψάξω παραπάνω, τράβηξα μια-δυο φώτο μόνο. Πάντως από πρότερη εμπειρία μου με OIS συστήματα, μην περιμένετε ότι όλες οι άφλασες φωτογραφίες στα σκοτάδια θα βγαίνουν sharp, γιατί θα απογοητευτείτε.... -το double tap δουλεύει χωρίς προβλήματα, αλλά εγώ μάλλον δε θα το χρησιμοποιήσω γιατί έχω αρκετά μεγάλη παλάμη/δάχτυλα. -η δόνηση είναι πολύ δυνατή, γι αυτό ίσως να χοροπηδάει? Ακόμα και μέσα στη θήκη κουνιέται αρκετά πάνω στο τραπέζι όταν χτυπάει στο αθόρυβο. -ναι, είναι BIG! όταν μιλάω χωρίς hands free είναι σα να κρατάω το ακουστικό του σταθερού :) Ίσως και να είναι λίγο αστείο το θέαμα. Θα έλεγα ότι είναι τάμπλετ που παίρνει και τηλέφωνα, για να μη χρειάζεται να κουβαλάς μαζί δεύτερη συσκευή. Για τον φίλο thanasiskok που σκέφτεται την αναβάθμιση από το 4S: Αν το δεις από κοντά και σε βολέψει το μέγεθος (έχω το 4s σα δεύτερο τηλέφωνο και θα το κρατήσω), πιστεύω ότι αξίζει η αναβάθμιση. Θα δεις σημαντική διαφορά στις φωτογραφίες, και η οθόνη είναι του αρκετά βελτιωμένη. Πιστεύω και από τη μπαταρία θα μείνεις ευχαριστημένος. ευχαριστώ όλους και για καλορίζικα!
  13. πρώτες εντυπώσεις και από εμένα (σίγουρα θα βρείτε πολύ πιο εκτενή review παντού): -είναι εντυπωσιακά γρήγορο, σαφώς πιο γρήγορο από ipad air. -είναι μεγάλο. δε θα έλεγα απαγορευτικά μεγάλο, χωράει σε πίσω τσέπη τζιν, αλλά δε θα το βάλεις ποτέ σε armband να πας για τρέξιμο. -μου άρεσε η υλοποίηση του email client και κυρίως του calendar σε landscape. Πιστεύω ότι μπορεί να αντικαταστήσει σε πολλά το tablet, εκτός ίσως από την ανάγνωση πολυσέλιδων κειμένων-pdfs (κυριότερος λόγος αγοράς για μένα) -το scaling εφαρμογών που δεν έχουν γραφτεί για αυτή την ανάλυση είναι οκ. Μην περιμένετε θαύματα φυσικά. -η οθόνη είναι στα επίπεδα του iphone 5. Ίσως λίγο καλύτερο contrast? -Δε μου πολυάρεσε το γκρι αλουμίνιο στην πλάτη. Νομίζω δείχνει αρκετά πιο όμορφο με τη μαύρη θήκη της apple, ταιριάζει ίσως πιο πολύ στον χαρακτήρα του. Θα τη συνιστούσα σίγουρα, είναι αρκετά καλή ποιοτικά. -(με τη θήκη φορεμένη) το πλήκτρο on/off δεν έχει τόσο καλή απόκριση, πατιέται δύσκολα. -με αρκετή χρήση η μπαταρία έχει πέσει από το 84% στο 62%. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα. α, και μια φωτογραφία! :) με χαρά να απαντήσω σε όποια απορία έχει κάποιος φίλος/φίλη
×
×
  • Create New...