Jump to content

Θέρμανση & θερμαντικές συσκευές

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να υποθέσω ότι είσαι σε πολυκατοικία με διαμερίσματα γύρω σου που θερμαίνονται?

Γιατί τα υπέρυθρα δεν μπορούν να ζεστάνουν αυτούς τους χώρους μόνα τους, με τπτ. Να ναι καλά οι γείτονες.

Τώρα σε ένα σπίτι, προτεραιοτητα αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, είναι η ηλεκτρική κουβέρτα. Ακόμα και μια μονή των 20 € σε διπλό κρεβάτι, είναι καλύτερη λύση από την αγορά ενός ενός μόνο σώματος.

Αν κοιμηθείς ακόμα και στο κρυο έξω αλλά με ένα καλό σκέπασμα και ηλεκτρική κουβέρτα, κανεις άριστο ύπνο.

Αν ήξερες τι χάνεις θα πήγαινες τώρα να αγοράσεις.

Δεν νοείται κρεβατι στην Ελλάδα χωρίς αυτό το γκατζετ.

Σε πολυκατοικία μένω, που δεν βάζουν πετρέλαιο.

Επομένως, δεν θερμαίνονται τα γύρω διαμερίσματα.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά σε εμένα τα υπέρυθρα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Δηλαδή σε όλα τα δωμάτια έχω 21-21,50 βαθμούς διαρκώς. (εκτός από αυτά που δεν έχω κάποιο σώμα).

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 5,7 έως 9,1°C με μέση θερμοκρασία τους 7°C και η υγρασία από 65 έως 89% και μέση τιμή 77%.

7 βαθμους μεσα στο σπιτι???:confused:Που ακριβως μενεις?Δηλαδι αμα δεν βαλεις το a/c εχεις κατω απ'το 0?Εκτος αμα ενοεις εξωτερικη θερμοκρασια.

Όντως η ηλεκτρική κουβέρτα κάνει τη διαφορά στον ύπνο. Έχω μια με 6 σκάλες και 12ωρο προγραμματιστή, με μόλις 40 W max η πλευρά (είναι υπέρδιπλη), κάνεις πραγματικά ξεκούραστο και άνετο ύπνο.

Την ηλεκτρική κουβέρτα την χρησιμοποιείς για να σκεπάζεσαι με αυτήν ή για να ξαπλώνεις πάνω σε αυτήν? Γιατί με ένα γκουγκλαρισμα που έκανα βρήκα ηλ. υποστρώματα και ηλ. κουβέρτες. Ποιες οι διαφορές?

Επίσης, υπάρχει περίπτωση ηλεκτροπληξίας μετά από πολύχρονη χρήση για παράδειγμα και φθορά καλωδίων?

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Τότε που ακριβώς στηρίζεις όλα αυτά που λες για τα air condition? Τι μάρκα μηχάνημα έχεις?

Εγώ, μετά από πολύ σκέψη, διάβασμα και συζήτηση αποφάσισα και έβαλα καινούργια air condition για αποκλειστική θέρμανση πριν από 1 μήνα, αντί θερμοπομπών. Και εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον gnt για τις υποδείξεις του, μιας και πήρα 2 Hitachi. Είμαι τόσο ευχαριστημένος που αγόρασα και άλλο, άλλης μάρκας λόγο χρημάτων, για το δικό μου υπνοδωμάτιο.

Μένω σε σπίτι με σχετικά καλή μόνωση, βορινό με τις 3 πλευρές εκτεθειμένες στον τελευταίο όροφο με ταράτσα. Τα Hitachi που πήρα, πραγματικά δεν καίνε τίποτα..... Το 12αρι για 5 ώρες συνεχόμενες το απόγευμα με θερμοκρασία σπιτιού 18.5C και ρυθμισμένο σε 20C στο auto έκαψε 0,9 kwh με μετριτή και με εξωτερική θερμοκρασία 9C....:X

Το 9αρι στο παιδικό δωμάτιο για 11 βραδινές ώρες, 9 με 8 το πρωί, ρυθμισμένο στους 17C και θερμοκρασία δωματίου 20C, έκαψε σχεδόν 1 kwh....

Πραγματικά δεν το πιστεύω πόσο λίγο καταναλώνουν.... Την μέρα τα έχω στους 20C και τα δυο και μάλλον θα τα αφήνω ανοιχτά όλη μέρα :)

Τι να πω.... ίσως να μην είναι ίδια όλα τα μηχανήματα. Ίσως αλλάξουν δραματικά οι καταναλώσεις όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από 5C....

να σε ρωτησω κατι. τοσο ακριβεις μετρησεις οσον αφορα τις κιλοβατορες πως τις εκανες? μπορεις να δωσεις λεπτομερειες σε παρακαλω?

[sIGPIC][/sIGPIC]

@NetSurfer_g7 Εξωτερική θερμοκρασία, στην περιοχή του Χαλανδρίου.

@siciliano Eίναι υπόστρωμα, ζεσταίνει και απομακρύνει την υγρασία από το στρώμα και τα υποσέντονα και θερμαίνει το σώμα κατά τον ύπνο.

Είναι εξαιρετικά ασφαλείς στη χρήση, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πεθερικά μου που χρησιμοποιούν ηλεκτρική κουβέρτα που αισίως φθάνει τα 25 έτη σε ηλικία.

@pexths Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα υψηλής ακρίβειας watt meter πρίζας. Ρίξε μια ματιά εδώ.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Δεν ξέρω γιατί, αλλά σε εμένα τα υπέρυθρα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Δηλαδή σε όλα τα δωμάτια έχω 21-21,50 βαθμούς διαρκώς. (εκτός από αυτά που δεν έχω κάποιο σώμα).

Μπορεί να έχουν κλιματιστικά η άλλους τρόπους. Δεν σημαίνει τπτ το ότι δεν βάλατε πετρέλαιο.

Για κάλυψε τα θερμομετρα με ένα κύλινδρο από αλουμινοχαρτο ώστε να αποκλείσουμε την λήψη απ ευθείας της ακτινοβολίας.

Αν οι δίπλα δεν έχουν θέρμανση κι εσύ έχεις τόση ζέστη, θέλω να έλθω σπίτι σου, να δω το απίστευτο. Κάτι σαν να ανακάλυψες το αεικινητο. :lol:

Μπορεί να έχουν κλιματιστικά η άλλους τρόπους. Δεν σημαίνει τπτ το ότι δεν βάλατε πετρέλαιο.

Για κάλυψε τα θερμομετρα με ένα κύλινδρο από αλουμινοχαρτο ώστε να αποκλείσουμε την λήψη απ ευθείας της ακτινοβολίας.

Αν οι δίπλα δεν έχουν θέρμανση κι εσύ έχεις τόση ζέστη, θέλω να έλθω σπίτι σου, να δω το απίστευτο. Κάτι σαν να ανακάλυψες το αεικινητο. :lol:

Καταρχήν , είμαι γωνία και δεν συνορεύω, παρα μόνο με ένα διαμέρισμα και όχι σε μεγάλη επιφάνεια.

Το θερμόμετρο δεν το έχω μπροστά από το πάνελ, ακριβώς για να μην το βαράει απευθείας.

Αλλά σου λέω ότι γενικά το σπίτι είναι ζεστό. Και το καλοκαίρι δροσερό. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό. Και δεν είναι και ιδιαίτερα καινούριο ή με καμία τρομερή μόνωση.

Η ηλεκτρική κουβέρτα, με την διαστολή των αιμοφορων αγγείων, ρίχνει την πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και μειώνοντας τον μεταβολισμό, ξεκουράζει το σώμα κατά την διάρκεια του ύπνου.

Επίσης μπορούμε ακόμα και να κλείσουμε την θέρμανση.

Δεν υπάρχουν καλώδια εσωτερικά, μόνο αντίσταση όπου ακόμα και νερό να πέσει, είναι 100 % ασφαλής.

Edited by pavlitakis1

Η ηλεκτρική κουβέρτα, με την διαστολή των αιμοφορων αγγείων, ρίχνει την πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και μειώνοντας τον μεταβολισμό, ξεκουράζει το σώμα κατά την διάρκεια του ύπνου.

Επίσης μπορούμε ακόμα και να κλείσουμε την θέρμανση.

Δεν υπάρχουν καλώδια εσωτερικά, μόνο αντίσταση όπου ακόμα και νερό να πέσει, είναι 100 % ασφαλείς.

Α, φίλε, αμα είναι να μου ρίξει το μεταβολισμό, δεν θέλω. Κάνω αμάν να τον ανεβάσω. :lol::lol:

Α, φίλε, αμα είναι να μου ρίξει το μεταβολισμό, δεν θέλω. Κάνω αμάν να τον ανεβάσω. :lol::lol:

Όταν ο μεταβολισμός ανεβαίνει, χωρίς να παίρνει μέρος και το καρδιοανπνευστικό σύστημα +μυς, τότε έχουμε αντίθετα αποτελέσματα + τοξίνες στο σώμα + μεγάλη καταπόνηση των οργάνων. :D

Όταν ο μεταβολισμός ανεβαίνει, χωρίς να παίρνει μέρος και το καρδιοανπνευστικό σύστημα +μυς, τότε έχουμε αντίθετα αποτελέσματα + τοξίνες στο σώμα + μεγάλη καταπόνηση των οργάνων. :D

Ναι φίλε μου, αλλά εγώ μαμιέμαι στα βάρη για να έχω τις επόμενες 48 ώρες ανεβασμένο μεταβολισμό, για να μεταβολίζω το αρνί που τρώω στην καθισιά μου. :lol: (πλάκα κάνω. ).

(Έχουμε ξεφύγει...:p )

Πάντως προς πληροφόρηση και μόνον, η θερμορύθμιση και ο μεταβολισμός γενικότερα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι η πραγματική εξωτερική θερμοκρασία αλλά και η αντιλαμβανόμενη εξωτερική θερμοκρασία.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Πάντως προς πληροφόρηση και μόνον, η θερμορύθμιση και ο μεταβολισμός γενικότερα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι η πραγματική εξωτερική θερμοκρασία αλλά και η αντιλαμβανόμενη εξωτερική θερμοκρασία.

Πάντως στον ύπνο, αυτά τα δύο συμπίπτουν. :D

Ξεφεύγουμε τελείως. :lol:

+1 και από μένα στην ηλ. Κουβέρτα. Φέτος χρησιμοποιώ πρώτη φορά μετά από προτροπή φίλου. Αξίζει.

αυτο που θελει να διευκρινησεις ο φιλος ειναι αν γυρω σου συνορευεις με διαμερισματα.Ακομα και χωρις θερμανση το διαμερισμα θα εχει 20 η αντε 15 βαθμους οχι 5 οπως η εξωτερικη με αποτελεσμα ενα διαμερισμα που συνορευει με διαμερισματα και εχει πολυ λιγοτερη επιαφανεια εκτεθιμενη στο περιβαλλον απαιτει και πολυ λιγοτερη ενεργεια ακομα και με τα ιδια μ² .

* αστο ,ειναι πρωι ακομα. :)

να σε ρωτησω κατι. τοσο ακριβεις μετρησεις οσον αφορα τις κιλοβατορες πως τις εκανες? μπορεις να δωσεις λεπτομερειες σε παρακαλω?

τα hitachi εχουν δυνατοτητα να καταγραφουν την ημερησια και μηνιαια καταναλωση ενεργειας που κανουν και να την απεικονισουν στο τηλεκοντρολ.

σημερα περιμενω και εγω ηλεκτρικη καρεκλα εεεεε κουβερτα.Τις παρηγγειλε η συζηγος παρα τις αντιρησεις μου.Πιστευω οτι δεν κανουν καλο ,διοτι θα αντιλαμβανεται αλλη θεμοκρασια περιβαλοντος το σωμα και το πρωι θα κροταλιζουν τα δοντια.Δε για κατουρημα την νυχτα αποκλειεται να παιζει,θα την βγαζεις με παπια. :)

ειδωμεν..

Παντως -στο δικο μου σπιτι- ετσι και κλεισω την θερμανση την νυχτα ,το πρωι θα εχω 15 βαθμους.

Edited by vasilimertzani
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Παιδια, το διαμέρισμά μου είναι διαμπερές. Μπροστά μπαλκόνι, πίσω μπαλκόνι στον ακάλυπτο.

Δηλαδή δεν είμαι περιτριγυρισμένος από άλλα διαμερίσματα. Το μεγαλύτερο μέρος του διαμερίσματος είναι ακάλυπτο.

Παιδια, το διαμέρισμά μου είναι διαμπερές. Μπροστά μπαλκόνι, πίσω μπαλκόνι στον ακάλυπτο.

Δηλαδή δεν είμαι περιτριγυρισμένος από άλλα διαμερίσματα. Το μεγαλύτερο μέρος του διαμερίσματος είναι ακάλυπτο.

Δυσκολα θα ζεσταινεται το σπιτι σου τοτε και οταν αυτο γινεται η απωλεια θερμοκρασιας θα ειναι πολυ γρηγορη.

Δυσκολα θα ζεσταινεται το σπιτι σου τοτε και οταν αυτο γινεται η απωλεια θερμοκρασιας θα ειναι πολυ γρηγορη.

Παρόλα αυτά όμως, το σπίτι είναι από μόνο του ζεστό, δηλαδή η θερμοκρασία του, χωρίς δική μου παρέμβαση είναι 14-15 βαθμούς, ενώ με τα πάνελ υπέρυθρης εύκολα φτάνει τους 21-22.

σημερα περιμενω και εγω ηλεκτρικη καρεκλα εεεεε κουβερτα.Τις παρηγγειλε η συζηγος παρα τις αντιρησεις μου.Πιστευω οτι δεν κανουν καλο ,διοτι θα αντιλαμβανεται αλλη θεμοκρασια περιβαλοντος το σωμα και το πρωι θα κροταλιζουν τα δοντια.Δε για κατουρημα την νυχτα αποκλειεται να παιζει,θα την βγαζεις με παπια. :)

ειδωμεν..

Παντως -στο δικο μου σπιτι- ετσι και κλεισω την θερμανση την νυχτα ,το πρωι θα εχω 15 βαθμους.

Ένας είναι ο κίνδυνος της ηλεκ. κουβέρτας.

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι από τα χτυπήματα στον τοίχο, γιατί δεν άκουσες τη γυναίκα σου τόσο καιρό. Άσε τη γκρίνια "στα λεγα εγώ".

Όλες οι ανησυχίες σου θα χαθούν με την πρώτη ξάπλα.

Είπαμε, στο φουλ μισή ώρα πριν πέσεις στο κρεβατι και μετά στο χαμηλότερο μετά από 5 λεπτά αφού ξαπλωσεις.

Και προσοχή, όχι βαριά σκεπάσματα, γιατί θα σκάσεις.

Καλώς ήλθες στον κόσμο του υπέροχου ύπνου.

Πολλες κουβέρτες της αγορας ειναι απο Κινα. ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην καείτε κιολας για ενα ζεστο υπνο. Δεν ειναι ακριβο προιον για να ψαχνετε το ακομα πιο φτηνο.
O έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ..... Στο τελευταιο θα βαζουμε και nicknames και δεν θα φτάνει το πλαίσιο...

Πολλες κουβέρτες της αγορας ειναι απο Κινα. ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην καείτε κιολας για ενα ζεστο υπνο. Δεν ειναι ακριβο προιον για να ψαχνετε το ακομα πιο φτηνο.

Αρχίσαμε? Απ τη ΔΕΗ είσαι?

Εχει μια καλή ευκαιρία στο μεντια μαρκτ. Primo διπλή 31€ με 2 χρονια εγγύηση.

Απο την αρχή λειτουργίας τους ο μόνος κίνδυνος είναι να παρουσιάσει πρόβλημα μετά την εγγύηση.

Οι καλύτερες του κόσμου είναι οι ελληνικές. Dream και φτιάχνονται στη Λήμνο. Είναι λίγο ακριβότερες αλλά έχουν κλείσει 20ετια στα χέρια μου και δεν έχω ακούσει ποτέ να έπαθε βλαβη κανένας.

Χρημοποιουν αντίσταση που δεν υπάρχει πουθενά. Εισαγωγή βέβαια.

Θα παρακαλέσω πολύ να μην συνεχιστούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι χαρακτηρισμοί. Βρισκόμαστε εδώ για να συζητάμε ήρεμα και πολιτισμένα.

Διαγράφηκαν ποστ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Μου ειπαν για την ελληνικη εταιρεια που φτιαχνει 30 χρονια ηλεκτρικες κουβερτες και μπηκα στο τρυπακι να ψαξω. Κατ' αρχας δεν εχω καταλαβει τη διαφορα ηλεκτρικης κουβερτας-ηλεκτρικου υποστρωματος! Επισης πιστευω οτι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω απο κινεζικη! Εχει παρει κανεις την ελληνικη; Ολα καλα;

Μου ειπαν για την ελληνικη εταιρεια που φτιαχνει 30 χρονια ηλεκτρικες κουβερτες και μπηκα στο τρυπακι να ψαξω. Κατ' αρχας δεν εχω καταλαβει τη διαφορα ηλεκτρικης κουβερτας-ηλεκτρικου υποστρωματος! Επισης πιστευω οτι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω απο κινεζικη! Εχει παρει κανεις την ελληνικη; Ολα καλα;

2ποστ πιο πάνω τα γράφω. Ρωτησε τι θέλεις.

Το ίδιο πράγμα είναι. Είναι υπόστρωμα με την υφή κουβερτας. Δεν σκεπαζεσαι αλλά μπαίνει κάτω από το κατωσεντονο.

λοιπόν παιδιά κατάφερα και διάβασα σχεδόν όλο το νήμα (!!!!!),βέβαια με αποτέλεσμα ότι έχω μπερδευτεί αρκετά (περίεργο??)

τέσπα,λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής...σπίτι 140τμ,το πάνω είναι κουζίνα,σαλόνι και τραπεζαρία (all together) και κάτω υπόγειο,κρεβ/ρες καλά μέχρι εδώ??λοιπόν,είναι πολύ καλά μονωμένο...αλλά μένουμε σε σχετικό υψόμετρο και ενω το καλοκαίρι είναι μια χαρά (το σπίτι δεν βράζει)...αυτές τις μέρες που έξω είχε 0 μέσα είχαμε 12..

Ενω λοιπόν έχουμε καυστήρα,μπόιλερ και τα σχετικά,δεν έχουμε πάρει ακόμη σώματα καθότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χρήματα,έτσι λοιπόν στο πάνω παίζει μια kerosun μικρή που πρέπει να την έχεις δίπλα σου για να ζεσταθείς και στο υ/δ ένα a/c 9αρι απλό,το οποίο το ανοιγουμε 2 ωρίτσες πριν κοιμηθούμε να ζεστάνει λίγο και μετά το κλείνουμε (κάνει δουλειά πάντως).

Το ερώτημα έχει ως εξής,τελικά η μόνη λύση για το πάνω είναι a/c απ'ότι κατάλαβα??ο χώρος είναι 70τμ (ενιαίος) οπότε θέλουμε ένα 24αρι??εσεις τι λέτε?

Πάντως στις δύσκολες ώρες το να είναι η κουζίνα στην ευθεία κάνει δουλειά...βάζω κάνα φαγητό στο φούρνο το βράδυ και ζεσταινόμαστε και λίγο :p

υγ:η kerosun είναι τελείως ασύμφορη και σε τιμή καυσίμου αλλά και σε ζέστη!

Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder