mol Δημ. November 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2013 καμια γνωμη για τις λουξελ σομπες; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. November 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2013 Όχι δεν είναι αντιφατικό. Ο αέρας απομακρύνει τους κεκορεσμενους υδρατμούς από την επιφάνεια του υφάσματος και επιταχύνει την εξάτμιση. Όπως το αεράκι στα απλωμένα ρούχα η το σεσουάρ. Σε αντίθεση, ένα βρεγμένο ρούχο δρα σαν μονωτικό (όπως η στολή του δυτη) με αποτέλεσμα το σώμα που έχει ενσωματωμένο τον θερμοστάτη, να ανεβάζει θερμοκρασία και να κάνει διακοπή. Βέβαια κάνουμε οικονομία έτσι :lol: αλλά, αργεί το παντελόνι να στεγνώσει και το δωμάτιο να ζεσταθεί. Είπαμε.... Φυσική είναι. Μην συγκρίνεις το αεράκι ή το σεσουάρ, με το ανεμιστηράκι που έχει ο κονβεκτορας. Και αφού είσαι της Φυσικής κάνε και κανά πείραμα. ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lolota Δημ. November 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2013 Βιάστηκες να εκφερεις γνώμη. Λοιπόν, ανοίγεις την θέρμανση μισή ώρα πριν σηκωθείς και βάζεις την κουβέρτα στο μέγιστο. Η συσσώρευση της θερμότητας χρειάζεται περίπου 15' να χαθεί, χρόνος αρκετός, αφού σηκωθείς για να έλθει το σπίτι σε υποφερτή θερμοκρασία και να ανέβει ο μεταβολισμός του σώματος. Είπαμε.... λύσεις ανάγκης για οικονομια είναι αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Οκ...εισαι σκετος Σποκ αγαπητε!!! καλη η λογικη αλλα αν ειναι να σηκωνομαι με χρονοδιαγραμμα για να ανοιγω θερμανσεις για να σηκωθω μιση ωρα μετα.. οκ σου χαλαει ολο το ξυπνημα !! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. November 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2013 Οκ...εισαι σκετος Σποκ αγαπητε!!! καλη η λογικη αλλα αν ειναι να σηκωνομαι με χρονοδιαγραμμα για να ανοιγω θερμανσεις για να σηκωθω μιση ωρα μετα.. οκ σου χαλαει ολο το ξυπνημα !! :lol: Επειδή κοιμάσαι όλη την νύχτα σε ζεστή αγκαλιά, ξεκουράζεσαι τόσο πολύ, που το πρωινό ξύπνημα είναι χαρά και όχι κατάρα όπως τώρα. Υπάρχει και χρονοδιακόπτης ώστε να ανοίγουν οι συσκευές μόνες τους. κόστος λίγα € παραπάνω. Ενας, μόνο, είναι ο κίνδυνος και μεγάλος απ ότι έχω δει μέχρι τώρα. Οσοι δεν πιστεύανε την αξία της ηλ. κουβέρτας, αλλά τελικά πειστήκανε, κατέληξαν στο νοσοκομείο.:D Γιατί? Γιατί χτυπάγανε το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν το κάνανε νωρίτερα και εμειναν τόσους χειμώνες να παγώνουν, ειδικά στην επαρχία.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2013 ξαναγυρισαμε παλι την εποχη της σομπας ...:( Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. November 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2013 ξαναγυρισαμε παλι την εποχη της σομπας ...:( Αφού δεν εγινε σωστη διαχείρηση τότε, και πάλι καλά που υπάρχει η σομπα. Τότε όλοι ειχαν αλλους στοχους.....κινητα, αυτοκίνητα κλπ. τα κεφαλια μέσα γιατί έρχονται και χειρότερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2013 Αφού δεν εγινε σωστη διαχείρηση τότε, και πάλι καλά που υπάρχει η σομπα. Τότε όλοι ειχαν αλλους στοχους.....κινητα, αυτοκίνητα κλπ. τα κεφαλια μέσα γιατί έρχονται και χειρότερα. σομπα υπαρχει.ξυλα δεν βρισκω :p Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lolota Δημ. November 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2013 Παραγγειλαμε ενα καλοριφερ λαδιου. Θα επανελθω με κριτικη μετα τον πρωτο καιρο λειτουργιας του. Μια τελευταια ερωτηση, γνωριζει κανεις τη διαφορα μεταξυ απλου και κεραμικου αεροθερμου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rama Δημ. November 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2013 Νοίκιασα πρόσφατα σπίτι σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση/φυσικό αέριο. Προς το παρόν δεν το έχουμε ανάψει και δεν ξέρω με τι πρόγραμμα θα ανάβει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Για αρχή θέλω να αγοράσω μία κινητή συσκευή για δωμάτια <20τμ και αργότερα να κοιτάξω και για a/c inverter για το σαλόνι. Πήγαινα για καλοριφέρ λαδιού, μετά είδα και τους θερμοπομπούς. 1. Από ότι καταλαβαίνω η ζέστη που προσφέρουν είναι το ίδιο "γλυκιά" με το καλοριφέρ λαδιού να αργεί λίγο στην αρχή και να ζεσταίνει για λίγο ακόμα και κλειστό. Ο θερμοπομπός είναι πιο γρήγορος στην αρχή. Ισχύουν αυτά; 2. Δεν έχω καταλάβει είναι τι είναι τα καλοριφέρ mica. Είναι θερμοπομποί με ειδικό υλικό για την επαγωγή της θερμότητας + πάνελ με υπέρυθρες; 3. Από κατασκευαστές για τα παραπάνω έχετε να προτείνετε κάτι ή κάτι προς αποφυγή; 4. Έχετε δει θερμοστάτες με μεγάλη ακρίβεια σε καλοριφέρ λαδιού ή μόνο οι καλοί θερμοπομποί έχουν κάτι τέτοιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Για πείτε κανένα καλό καλοριφέρ λαδιού.θέρμανση για 30τμ.καλό όμως,κι εννοώ αξιόλογο. Βέβαια αν είναι το ρεύμα να έρχεται σαν air condition τότε θα προτιμήσω το δεύτερό για θέρμανση. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Για πείτε κανένα καλό καλοριφέρ λαδιού.θέρμανση για 30τμ.καλό όμως,κι εννοώ αξιόλογο. Βέβαια αν είναι το ρεύμα να έρχεται σαν air condition τότε θα προτιμήσω το δεύτερό για θέρμανση. περισσοτερο θα σου ερθει απο a/c το ρευμα. http://www.praktiker.gr/p/kalorifer-ladiou-delonghi-kh771225-12-fetes-16205 ειναι μεχρι 29τμ καιει απο 1,1-2,5 kw το a/c ενα invertrer 9αρι καιει απο 0,2 εως 0,8kw. (lg που εχω εγω)και το 12αρι ελαχιστα παραπανω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Φαντάζομαι ότι στην επιλογή inverter καίει τόσο.έχω Hitachi μου inverter. Λες να μην ψαχτω για εναλλακτική? Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Φαντάζομαι ότι στην επιλογή inverter καίει τόσο.έχω Hitachi μου inverter. Λες να μην ψαχτω για εναλλακτική? τοσο καινε τα inverter. ειχα 3 απλα a/c 9αρια το οποιο εκαιγαν απο 1-1,2kw αλλαχτηκαν με 2lg και ενα τουοτομι ολα 9αρια στα υπνοδωματια. εχω 24αρι lg δεκαετιας στο σαλονι το οποιο καιει 2,8kw την ωρα. στο σαλονι για θερμανση εχω ενεργειακο τζακι. στο δωμα 60tm εβαλα περσυ (λογω οτι δεν πηγαινω συχνα να καθομαι πανω) 18αρι toyotomι classA οχι inverter και καιει απο 1,8-2kw. to αντιστοιχο inverter toyotomi καιει 1,4Kw. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Παραγγειλαμε ενα καλοριφερ λαδιου. Θα επανελθω με κριτικη μετα τον πρωτο καιρο λειτουργιας του. Μια τελευταια ερωτηση, γνωριζει κανεις τη διαφορα μεταξυ απλου και κεραμικου αεροθερμου? διαφωνω με το καλοριφερ λαδιου :X http://www.mediamarkt.gr/mcs/shop/sample_12.html διαφορες.....Αλλαζει η ονομασια καινουρια τεχνολογια που λενε.. Για πείτε κανένα καλό καλοριφέρ λαδιού.θέρμανση για 30τμ.καλό όμως,κι εννοώ αξιόλογο. Βέβαια αν είναι το ρεύμα να έρχεται σαν air condition τότε θα προτιμήσω το δεύτερό για θέρμανση. Τι εννοεις σαν air condition? σου ερχεται ακριβα?? γιατι με αυτο θα σου ερχεται τριπλασιο ή και τετραπλασιο.. Καμια τεχνολογια αυτη την στιγμη πιο οικονομικη απο αιρκοντισιον-αντλια θερμοτητας,οσο κακη ποιοτητα και να εχει... Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 (edited) Για πείτε κανένα καλό καλοριφέρ λαδιού.θέρμανση για 30τμ.καλό όμως,κι εννοώ αξιόλογο. Βέβαια αν είναι το ρεύμα να έρχεται σαν air condition τότε θα προτιμήσω το δεύτερό για θέρμανση. Φίλε, έχουν γραφτεί σελίδες για το θέμα. Ρίξε μια ματιά μερικές σελίδες πιο πάνω. Τα a/c καταναλώνουν έως 5 φορές λιγότερο από τα άλλα ηλεκτρικά σωματα, στην παροχή ίδιας ποσότητας θερμότητας. Γκουγκλαρισε λίγο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΛΑΔΙΟΥ σε σχέση με κλιματιστικά. Ακόμα κι ένα φτηνό του καρφουρ είναι 4 φορές οικονομικοτερο. Σε 2 μήνες έβαλες τα λεφτά του. Μου φαίνεται ότι τσάμπα γράφουμε αφού κανείς δε διαβάζει. Καλή τύχη στην επιλογή σας. Απο μένα τέλος. Edited November 29, 2013 by pavlitakis1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Φίλε, έχουν γραφτεί σελίδες για το θέμα. Ρίξε μια ματιά μερικές σελίδες πιο πάνω. Τα a/c καταναλώνουν έως 5 φορές λιγότερο από τα άλλα ηλεκτρικά σωματα, στην παροχή ίδιας ποσότητας θερμότητας. Γκουγκλαρισε λίγο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΛΑΔΙΟΥ σε σχέση με κλιματιστικά. Ακόμα κι ένα φτηνό του καρφουρ είναι 4 φορές οικονομικοτερο. Σε 2 μήνες έβαλες τα λεφτά του. Μου φαίνεται ότι τσάμπα γράφουμε αφού κανείς δε διαβάζει. Καλή τύχη στην επιλογή σας. Απο μένα τέλος. :lol::lol::lol::lol: λαθος κανεις.. θα μου συγκρινεις τωρα το λαδιου με λαδι μυτηληνης απο το κρητικο??? Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 :lol::lol::lol::lol: λαθος κανεις.. θα μου συγκρινεις τωρα το λαδιου με λαδι μυτηληνης απο το κρητικο??? Αυτό δεν το σκέφτηκα. Με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό. Όχι τα παλιολαδα των κλιματιστικων. :D :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rama Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Νοίκιασα πρόσφατα σπίτι σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση/φυσικό αέριο. Προς το παρόν δεν το έχουμε ανάψει και δεν ξέρω με τι πρόγραμμα θα ανάβει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Για αρχή θέλω να αγοράσω μία κινητή συσκευή για δωμάτια <20τμ και αργότερα να κοιτάξω και για a/c inverter για το σαλόνι. Πήγαινα για καλοριφέρ λαδιού, μετά είδα και τους θερμοπομπούς. 1. Από ότι καταλαβαίνω η ζέστη που προσφέρουν είναι το ίδιο "γλυκιά" με το καλοριφέρ λαδιού να αργεί λίγο στην αρχή και να ζεσταίνει για λίγο ακόμα και κλειστό. Ο θερμοπομπός είναι πιο γρήγορος στην αρχή. Ισχύουν αυτά; 2. Δεν έχω καταλάβει είναι τι είναι τα καλοριφέρ mica. Είναι θερμοπομποί με ειδικό υλικό για την επαγωγή της θερμότητας + πάνελ με υπέρυθρες; 3. Από κατασκευαστές για τα παραπάνω έχετε να προτείνετε κάτι ή κάτι προς αποφυγή; 4. Έχετε δει θερμοστάτες με μεγάλη ακρίβεια σε καλοριφέρ λαδιού ή μόνο οι καλοί θερμοπομποί έχουν κάτι τέτοιο; shameless bump :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aktinidio Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Καλησπέρα , μιας και έχω χαθεί με τόσες μάρκες που κυκλοφορουν, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα θερμοπομπο με πανελ μεσα μέχρι 100 ευρω Από μάρκες σε αυτα τα χρήματα έχει 1.Kerosun 2.United 3.Atlantic (τον desing όμως) 4,Izzy Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaloudis Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Έχει δει κανείς τους θερμοπομπούς τεχνολογίας mica?πχ αυτόν που καλύπτει και τα 25m2 μου http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=2994&category_id=41&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart#.Upj6cNJ7JuQ είναι θερμοπομποί που απότι λένε στην περιγραφή έχουν συνδυαστικό τρόπο θέρμανσης : Κυκλοθερμική θέρμανση και υπέρυθρη (infrared) θέρμανση (ανακλαστική) με πολύ χαμηλή κατανάλωση της τάξης του 0,20ευρώ ανά ώρα Ψάχνω κάτι να μετακινείται, να μου συμπληρώνει την θέρμανση.Αφού κάθομαι κατά 90% σε ένα δωμάτιο αν γίνεται να ζεστάνω αυτό και γρήγορα και οικονομικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lolota Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 διαφωνω με το καλοριφερ λαδιου :X Ο καθενας κοιταει συμφωνα με τις αναγκες του και τους παραδες του. Εγω με aircondition δε θελω να ζεσταινομαι, αυτο με το θερμο αερα με τσακιζει. Για ενα δωματιο 9τμ και για 5-6 ωρες την ημερα το καλοριφερ λαδιου ειναι μια χαρα. Αλλα ουτως ή αλλως το προβλημα ξεκιναει απο την αναγκη χρησης ηλετρικης ενεργειας. Θα επρεπε να ειναι συμπληρωματικη και οχι κυρια πηγη θερμανσης. Προσωπικα εαν με ευνοουσε ο χωρος και ειχα μπαλκονι θα αγοραζα μια σομπα κεροζαν πετρελαιου. Την εχει φιλος μου και ειναι φωτια η ατιμη. Μυριζει ομως λιγο και δε λεει με τιποτε να την ανεφοδιαζεις μεσα στο σπιτι. Επισης αυτο με τα inverter. Οποιο ψυκτικο εχω γνωρισει κατα καιρους, μου λεει οτι σπιτι του δεν εχει inverter και ουτε προκειται να βαλει. Γιατι? γιατι η διαφορα με τα κλιματιστικα α κλασης ειναι μικρη αλλα κυριως γιατι χαλανε πολυ ευκολα. Τα μισα service που κανουνε ειναι αλλαγη πλακετας για inverter. Τι να πω, τυχαιο ειναι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Προσωπικα εαν με ευνοουσε ο χωρος και ειχα μπαλκονι θα αγοραζα μια σομπα κεροζαν πετρελαιου. Την εχει φιλος μου και ειναι φωτια η ατιμη. Μυριζει ομως λιγο και δε λεει με τιποτε να την ανεφοδιαζεις μεσα στο σπιτι. Τις σομπες Κerosun τις αναβουμε και τις σβηνουμε ΠΑΝΤΑ σε ανοιχτο χωρο, ειδικα στο αναμα 5 λεπτα να την αφησει καποιος εξω μετα δεν εχει ουτε μυρωδια ουτε τιποτα. Ισως η καλυτερη λυση οταν δεν υπαρχει καλοριφερ αλλα δυστυχως "κοστιζει"!:!: Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Ο καθενας κοιταει συμφωνα με τις αναγκες του και τους παραδες του. Εγω με aircondition δε θελω να ζεσταινομαι, αυτο με το θερμο αερα με τσακιζει. Για ενα δωματιο 9τμ και για 5-6 ωρες την ημερα το καλοριφερ λαδιου ειναι μια χαρα. Αλλα ουτως ή αλλως το προβλημα ξεκιναει απο την αναγκη χρησης ηλετρικης ενεργειας. Θα επρεπε να ειναι συμπληρωματικη και οχι κυρια πηγη θερμανσης. Προσωπικα εαν με ευνοουσε ο χωρος και ειχα μπαλκονι θα αγοραζα μια σομπα κεροζαν πετρελαιου. Την εχει φιλος μου και ειναι φωτια η ατιμη. Μυριζει ομως λιγο και δε λεει με τιποτε να την ανεφοδιαζεις μεσα στο σπιτι. Επισης αυτο με τα inverter. Οποιο ψυκτικο εχω γνωρισει κατα καιρους, μου λεει οτι σπιτι του δεν εχει inverter και ουτε προκειται να βαλει. Γιατι? γιατι η διαφορα με τα κλιματιστικα α κλασης ειναι μικρη αλλα κυριως γιατι χαλανε πολυ ευκολα. Τα μισα service που κανουνε ειναι αλλαγη πλακετας για inverter. Τι να πω, τυχαιο ειναι? Ο καθενας με τις αναγκες του τη ακριβως εννοεις?εγω το ανεφερα γιατι ειναι απο τα ακριβοτερα μεσα θερμανσης η θερμανση με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ,τι αναγκη εχεις δηλ. και χρησιμοποιεις αυτο το μεσο? Πετας δηλ τον καυστηρα πετρελαιου γιατι εχει 1,40 το λιτρο και περνεις πετρελαιο που εχει 15€ το 4λτ? Ποσους ψυκτικους ρωτησες δηλ. και στο ειπαν?εγω προσωπικα εχω ινβερτερ 15 χρονια τωρα και δεν εχει παθει τιποτα.Αυτη την στιγμη τα ινβερτερ εχουν φτασει Α+++ ,αλλα ακομα και το απλο κλιματιστικο απο το καρφουρ ειναι πιο οικονομικο. το τυχαιο που αναφερεις τι να πω,καλυτερα να μας απαντησουν οι ιδιοι οι ψυκτικοι. Επισης μια ακομα διορθωση .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ η αντλια θερμοτητας ειναι το πιο οικονομικο μεσο θερμανσης,αρα το ρευμα ειναι για κυρια πηγη θερμανσης και οχι συμπληρωματικη. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Συμφωνώ απολύτως με τον vasilimertzani. Θερμοδυναμικά τη μεγαλύτερη απόδοση προσφέρει η ΑΘ είτε κεντρικής εγκατάστασης είτε ακόμα και στα απλά split κλιματιστικά. Έχουν βέβαια υψηλό κόστος εγκατάστασης ακόμα και όταν γίνουν retrofit σε υπάρχουσα εγκατάσταση. Όμως το κόστος κτήσης είναι ελάχιστο μπροστά στο κόστος λειτουργίας σε ορίζοντα πενταετίας και άνω. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 ΑΘ ειναι και τα σπλιτακια.ακομα πιο οικονομικα σε αγορα και σε ορισμενες περιπτωσεις σε χρηση. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts