Jump to content

Θέρμανση & θερμαντικές συσκευές

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά για τελικό κόστος.

Θα το ψάξω, υπολογιζοντας και το πάγιο. Απλώς σε καθαρή τιμή ανά κ. μ. η φιάλη είναι ακριβότερη.

Αν αντικαθιστας ο ίδιος τις φιάλες θα έχεις σημαντική μείωση της τιμής.

Θα το δω και θα σου πω.

Η συμφεροτερη λύση πάντως είναι κλιματιστικό.

ναι, έτσι το σκεφτόμουν, να αντικαθιστό μονος τις φιάλες.

Αλλά για ενα 8ωρο με 10ωρο την ημερα, κατα μέσο όρο, ποσο γρήγορα θα τελειώνει η φιάλη;

Κλιματιστικό έχω αλλά δεν ειμαι ευχαριστημένος απο την ποιότητα της θέρμανσης.

[ f i l i p p o s ]

.

Αλλά για ενα 8ωρο με 10ωρο την ημερα, κατα μέσο όρο, ποσο γρήγορα θα τελειώνει η φιάλη;

Εξαρτάται.... Απλώς τη χρήση. Νομίζω θα σε βγάζει μια φιαλη/2ημ. Μεγάλη φιάλη.

Αν συνδέσεις πολλές μαζί, μειώνεται και η ταλαιπωρία. Θα το ψάξω.

Τι εννοείς; Γιατί αν ενοχλεί η ροή του αέρα, υπάρχει τρόπος με μια κουρτίνα.

η αίσθηση που εχω με το κλιματιστικό απο την θέρμανση στον χώρο ειναι υποδεέστερη απ'οτι με το καλοριφερ ή το convector

[ f i l i p p o s ]

η αίσθηση που εχω με το κλιματιστικό απο την θέρμανση στον χώρο ειναι υποδεέστερη απ'οτι με το καλοριφερ ή το convector

Συμφωνώ απόλυτα!

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Ειμαστε μια 3μελης οικογενεια σε 55τμ με κακη μονωση με 2 air-codition ενα στο σαλονι(12αρι Β-κλασης νομιζω) και ενα στο δωματιο (9αρι inverter).Λογω λοιπον ελλειψης πετρελαιου στην πολυκατοικια μας(μη αυτονομη θερμανση) και λογω οτι τα κλιματιστικα απο περσινη εμπειρια εχουν κακη ποιοτητα θερμανσης(ξηρανση ατμοσφαιρας) εχω καταληξει σε αυτα τα δυο αν ειναι καλοριφερ λαδιου

http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=9076

http://www.digitalx.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=tab_flypage.tpl&product_id=10338&category_id=129&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Και σε αυτο αν ειναι θερμοπομπος

http://www.melior.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1138&Itemid=0

ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι τι απο τα δυο???

γιατι διαβασα ολο το forum και ψιλοκατεληξα οτι για την χρηση που το θελω και για να μπορω να το μεταφερω απο δωματιο σε δωματιο καλυτερα καλοριφερ λαδιου

Συμφωνειτε,εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια??Ευχαριστω

Η ατμόσφαιρα δεν ξηραινεται, αλλά έχουμε αυτή τη αίσθηση, λόγω της ροής του αέρα.

Αν περιορίσεις τη ροή του αέρα, θα αλλάξει η αίσθηση.

Αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση, θα σου πρότεινα να έβαζες πετρέλαιο μόνο για σένα. Να κλείσεις την θέρμανση για τους υπόλοιπους και να αλλάξεις την κλειδαριά του λεβητοστασιου.

Έτσι δεν θα υπάρχει πρόσβαση από τους άλλους. Τυπικά έχεις δικαίωμα να το κάνεις.

Η θέρμανση με τον τρόπο που σκέφτηκες, κοστίζει περισσότερο από το πετρέλαιο εκτός του ότι υπάρχει και περίπτωση επιδότησης.

δυστυχως δεν υπαρχει αυτονομη θερμανση γιαυτο το λογο οι εναλλακτικες.Ενα καλοριφερ λαδιου για 2-3 ωρες απογευματινες η για το μπανιο δεν ειναι καλη λυση ή για την κουζινα πχ που δεν εχει τιποτα??

δυστυχως δεν υπαρχει αυτονομη θερμανση γιαυτο το λογο οι εναλλακτικες.Ενα καλοριφερ λαδιου για 2-3 ωρες απογευματινες η για το μπανιο δεν ειναι καλη λυση ή για την κουζινα πχ που δεν εχει τιποτα??

Τα λαδιού αργούν να ζεσταθουν. Για το μπάνιο μια αλογόνου είναι η καλύτερη λύση και για το μεγάλο δωμάτιο ένα κονβεκτορ με φυσικό αερισμό. Το λιντλ είχε σήμερα μια καλή προσφορά με 3 χρόνια εγγύηση. Πολύ καλο απ ότι είδα.

Θα σου πρότεινα για δοκιμή να χρησιμοποιηθεί μια κουρτίνα στο κλιματιστικό ώστε να οδηγησεις τον αέρα χαμηλά και ταυτόχρονα να βάλεις κάλυμμα στην εισαγωγή του αέρα ώστε να περιοριστεί η ταχύτητα και η ροή στην εξαγωγή.

Δοκίμασε αυτή την πατέντα και αν δεις καλύτερη αίσθηση θα σου δώσω οδηγίες για κάτι αισθητικά και τεχνικά σωστό.

ναι, έτσι το σκεφτόμουν, να αντικαθιστό μονος τις φιάλες.

Μια χαρα ειναι η ποιοτητα θερμανσης του κλιματιστικου,και σιγουρα πολυ καλυτερη και οικονομικοτερα απο φτηνα θερμαντικα σωματα,καλοριφερ λαδιου,σομπες αλογονου κ.τ.λ.Για μενα ειναι η καλυτερη μορφη θερμανσης μετα τα καλοριφερ.Εφοσον εχεις κλιματιστικο αμα ειναι νεας τεχνολογιας και Α ενεργειακης κλασης,καλυτερα παρε μια κουρτινα οπως σου γραφουν παραπανω,για να βελτιωσεις την ροη του αερα παρα να πετας τα λεφτα σου σε αμφιβολου ποιοτητας ενεργοβορα ηλεκτρικα σωματα.Εγω στο διαμερισμα μου απο περσι που εβαλα A/C εχω πολυ καλυτερη και πιο ομοιομορφη θερμανση σε σχεση με προπερσι που ειχα σομπα αλογονου που ειχε πολυ μικρη εμβελεια θερμανσης κι επρεπε να την παρεις αγκαλια για να ζεσταθεις,και ετσι αναγκαζομουν τις περισσοτερες μερες να αναβω το καλοριφερ.Να φανταστεις,τον περσινο χειμωνα δεν αναψα καθολου καλοριφερ,εβγαλα ολο τον χειμωνα με το A/C! Το ειχα ολη μερα αναμμενο και δεν μου ηρθε κανενας λογαριασμος φουσκωμενος.Οσο γι'αυτο που λενε οτι ξηραινουν την ατμοσφερα δεν ισχυει.Μονο στην λειτουργεια ψυξης το καλοκαιρι ξηραινεται η ατμοσφαιρα λογο της συμπυκνωσης των υδρατμων στην εσωτερικη μοναδα.

Μια χαρα ειναι η ποιοτητα θερμανσης του κλιματιστικου,και σιγουρα πολυ καλυτερη και οικονομικοτερα απο φτηνα θερμαντικα σωματα,καλοριφερ λαδιου,σομπες αλογονου κ.τ.λ.Για μενα ειναι η καλυτερη μορφη θερμανσης μετα τα καλοριφερ.Εφοσον εχεις κλιματιστικο αμα ειναι νεας τεχνολογιας και Α ενεργειακης κλασης,καλυτερα παρε μια κουρτινα οπως σου γραφουν παραπανω,για να βελτιωσεις την ροη του αερα παρα να πετας τα λεφτα σου σε αμφιβολου ποιοτητας ενεργοβορα ηλεκτρικα σωματα.

Γεια σου.

Η απάντησή σου μου φαίνεται απόλυτη, αν και καταλαβαίνω πως ειναι καλοπροαίρετη.

Απο οικονομικής πλευράς δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά μιας και δεν χρησιμοποίησα τον convector παρα πολλες φορές ωστε να έχω και δείγμα, μιας και απο αυτές τις λίγες φορές δεν είδα διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τώρα απο θέμα ποιότητας θέρμανσης, μην γράφεις τόσο απόλυτα γιατί ξέρω πολυ καλά την αίσθηση που είχα απο το κλιματιστικό και απο τον convector και στην σύγκριση η αίσθηση θέρμανσης στο δωμάτιο με τον convector ήταν σαφώς καλύτερη απ'οτι με το κλιματιστικό. Συνεπώς μονο στο οικονομικό μπορείς να με πείσεις για την "ανωτερότητα" του A/C.

Πάντως θα συμφωνήσω πως το καλοριφέρ έχει την καλύτερη ποιότητα!

Κατ'εμε, μετά ακολουθεί convector και μετά a/c. Απο οικονομικής πλευράς ας μιλήσουν όσοι το εχουν διαπιστώσει.

[ f i l i p p o s ]

Χαίρεται και από εμένα. Έχοντας διαβάσει κ εγώ ατέλειωτες σελίδες σε διαφορα fora, φυσικά δεν έχω βγάλει άκρη. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος, ζητώντας τη συμβουλή σας.

Ζω σε ένα σπίτι Α' ορόφου περίπου 50τ.μ.

Σαλόνι - Κουζίνα- χωλ περίπου 26 τ.μ. (σαλόνι με κουζίνα ενώνονται με ένα "παράθυρο" που έχω ανοίξει στον τοίχο)

Υπνοδωμάτιο περίπου 12 τ.μ., τοποθετημένο παράλληλα στο σαλόνι

Το σπίτι έχει μόνο δύο παράθυρα σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο (μπαλκονόπορτες, κουφώματα αλουμινίου με διπλό τζάμι αλλά παλιάς κατασκευής) τα οποίο όμως βλέπουν προς βορρά. Οι υπόλοιποι τοίχοι του σπιτιού είναι καλυμμένοι.

Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω έναν θερμοπομπό για το δωμάτιο, περίπου 1000-1500 Watt και αναρωτιέμαι αν θα έχω ζέστη στο σαλόνι με έναν θερμοπομπό περίπου 2000-2500watt. Μήπως θα έχω μεγάλη κατανάλωση ρεύματος έτσι;

Μήπως θα ήταν προτιμότερη η εγκατάσταση ενος a/c inverter 12btu?

Δεδομένου ότι δε θα μπει πετρέλαιο φέτος, ψάχνω για την οικονομικότερη λύση. Όχι σε τιμή αγοράς αλλα σε σχέση με την απόδοση, την οικονομία ρεύματος και την απόσβεση σε βάθος 2ετίας.

Ευχαριστώ

Με τον θερμοπομπο μόνον, δεν θα καλυφθεί το δωμάτιο αν πιάσει κρύο. Σε α/κ λύση να σκεφτείς, αλλά και κλάση Α δεν είναι κακή ιδέα, γιατί είναι αρκετά φθηνότερα και στην δικιά σου περίπτωση η οικονομία που θα έχεις, δεν θα είναι σημαντική με ινβερτερ.

Θα χρειαστείς και μια φτηνή αλογόνου στο μπάνιο οπωσδήποτε.

Τι εξωτερικές θερμοκρασίες έχεις?

Σε ποια περιοχή βρίσκεται το σπίτι.

Πόσα χρήματα διαθέτεις?

Edited by pavlitakis1

Μένω Αθήνα, Ανω Κυψέλη. Για το μπάνιο έχω ένα αερόθερμο (μπανιου) με το οποίο φαντάζομαι να κάνω δουλειά.

Οι θερμοκρασίες νομίζω κυμαίνονταν περύσι από 0 - 10 C.

Διαθέτω τόσα χρήματα όσα χρειάζονται για να αγοράσω κάτι μακροχρονα οικονομικό. Ανα αυτό είναι θερμοπομποι, συνολικά έως 300€, αν είναι α/κ έως 600€ (λόγω μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος).

Με ένα 12άρι λετε να είμαι καλυμμένος και στο δωμάτιο δλδ ?? Αν μπει σε σωστή θέση μέσα στο σαλόνι, βέβαια

Θα είσαι καλυμμένος οριακά.

Γι αυτό σου είπα ότι το ινβερτερ δεν θα σου δώσει πολύ οικονομία, αν πρέπει να δουλεύει συνέχεια. Τα ινβερτερ κάνουν οικονομία όταν πρέπει να κόψουν και μειώνουν ισχύ.

Πάντως μόνο α/κ σκέψου, χωρίς πολλά φρουφρου.

Ακόμα κι ένα καρφουρ με 2 χρονια εγγύηση είναι οικονομική λύση, έστω κι αν δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μπορείς να το πάρεις τώρα να κάνεις τη δουλειά και οταν βγει καλή προσφορά σε κάτι καλύτερο, να την πάρεις.

Θεωρητικά οι τιμές θα πέσουν στα κλιματιστικά τα επόμενα χρόνια, άσε που μπορεί να βάλετε αέριο η αντλία θερμότητας στην πολυκατοικια.

Γνώμη μου πάντα, να μην κάνουμε μακρόχρονη επένδυση τώρα.

Βέβαια εσύ αποφασίζεις.

Edited by pavlitakis1

Απ' ότι έχω καταλάβει γενικά το α/κ είναι όντως η καλύτερη επιλογή μετά το καλοριφέρ.

Απλά σκέφτομαι να το "υποβοηθήσω" με έναν θερμοπομπό στο δωμάτιο, ώστε να γλιτώσω τη συνεχή λειτουργία του κλιματιστικού, και επομένως τη συνεχή κατανάλωση ρεύματος.

Η πόρτα του δωματίου θα είναι σχεδόν πάντα κλειστή με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνεται από το α/κ, οπότε με λειτουργία του θερμοπομπού 10-20 λεπτά πριν τον ύπνο, φαντάζομαι ότι θα εξοικονομήσω μερικές κιλοβατώρες.

Σκεφτομουν π.χ. κάτι τέτοιο που είναι και σε προσφορά

http://www.e-shop.gr/product?id=HAP.001220

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Σκεφτομουν π.χ. κάτι τέτοιο που είναι και σε προσφορά

http://www.e-shop.gr/product?id=HAP.001220

Στά 1500 βατ δεν θα φτάσει ούτε για ζήτω. Σε λιγότερα λεφτά και 2200 βατ πουλάει το λιντλ.

Πήγαινε μια βόλτα στις αλυσίδες.

Αλλα με τα ίδια βατ ένα α/κ δίνει πολύ περισσότερη θερμότητα.

Ακόμα κι ένα συμβατικό κλάσης Α από αλυσίδα, θα σου δώσει τα λεφτά του πίσω στην πρώτη χρονιά. Ακόμα κι ένα 9αρι θα σε ζεστάνει καλύτερα απ τον θερμοπομπο του eshop.

Αρκεί να το βάλεις χαμηλά.

Για να ξεκαθαρίσω: Οσον αφορά τον συγκεκριμένο θερμοπομπο, το αναφέρω μόνο μόνο για την περίπτωση του δωματίου και για "υποβοήθηση" του α/κ και όχι για ολόκληρο το σπίτι. Πιστεύετε δηλαδή ότι 1500 δεν θα αρκούν για το δωμάτιο των 12 τ.μ. ?

Για να ξεκαθαρίσω: Οσον αφορά τον συγκεκριμένο θερμοπομπο, το αναφέρω μόνο μόνο για την περίπτωση του δωματίου και για "υποβοήθηση" του α/κ και όχι για ολόκληρο το σπίτι. Πιστεύετε δηλαδή ότι 1500 δεν θα αρκούν για το δωμάτιο των 12 τ.μ. ?

Ναι για την κρεβατοκαμαρα είναι οκ.

Αλλά πάλι είναι ακριβότερο από άλλα. Σαν λειτουργία όλα ίδια είναι. Το πετρέλαιο τα έχει κάνει πανακριβα. Κάποτε ήταν τα φτηνότερα όλων.

Μια ηλεκτρική κουβέρτα στο υπνοδωμάτιο είναι καλύτερη λύση κι αν δεν φτάσει, παίρνεις αεροθερμο.

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051

Εντιτ

Σορι τώρα είδα τα προηγούμενα ποστ σου.

Edited by pavlitakis1

Με λίγα λόγια δηλαδή, αυτή η μελέτη δείχνει ότι για την Αττική, η πιο φτηνή ενεργειακά επιλογή είναι οι αντλίες θερμότητας (α/κ δλδ) και η πιο ενεργοβόρα και ακριβή είναι η ηλεκτρικοί λέβητες (συμπεριλαμβανωμένων των θερμοπομπών, αερόθερμων, κλπ), σωστά?

Με λίγα λόγια δηλαδή, αυτή η μελέτη δείχνει ότι για την Αττική, η πιο φτηνή ενεργειακά επιλογή είναι οι αντλίες θερμότητας (α/κ δλδ) και η πιο ενεργοβόρα και ακριβή είναι η ηλεκτρικοί λέβητες (συμπεριλαμβανωμένων των θερμοπομπών, αερόθερμων, κλπ), σωστά?

Σωστός... Υπάρχει πολύ ράδιο αρβύλα απ τους εμπόρους σε σχέση με "εναλλακτικούς" τρόπους θέρμανσης και της μεγάλης άγνοιας ακόμα και στους "ειδικους", που έμμεσα δουλεύουν σε κάποια εταιρεία κι έχουν την προμήθεια τους.

Όταν μιλάμε για ρεύμα, εννοούμε α/κ σε μικρή κλίμακα και ΑΘ σε μεγαλύτερη.

Σε καύσιμο, το αέριο είναι καλύτερη λύση, κυρίως λόγω χαμηλότερου κόστους εγκατάστασης, ειδικά αν γίνει μετατροπή του καυστήρα πετρελαίου.

Α και το βασικό. Αν υπάρχει διακοσμητική ευχέρεια, τα σωματα όσο γίνεται χαμηλά. Έχεις ακομη μεγαλύτερη οικονομία.

Α και το βασικό. Αν υπάρχει διακοσμητική ευχέρεια, τα σωματα όσο γίνεται χαμηλά. Έχεις ακομη μεγαλύτερη οικονομία.

Το ίδιο ισχύει και για την ψύξη?

Βρήκα αυτό: http://www.skroutz.gr/s/3352749/Hitachi-RAS-RAC-E14HAG.html

Είναι ακριβότερο από αυτά που προτείνετε (απλό 12αρι), αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά του, βλέπω με το άπειρο μάτι μου, ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα.

Έχετε άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο?

Το ίδιο ισχύει και για την ψύξη?

Βρήκα αυτό: http://www.skroutz.gr/s/3352749/Hitachi-RAS-RAC-E14HAG.html

Είναι ακριβότερο από αυτά που προτείνετε (απλό 12αρι), αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά του, βλέπω με το άπειρο μάτι μου, ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα.

Έχετε άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο?

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το ξέρω προσωπικά.

Αλλά καλό φαίνεται. Αυτό που μου φαίνεται είναι η τσιμπημένη τιμή, όταν δίνει 1 χρόνο (μόνο) εγγύηση στα ηλεκτρονικά, πράγμα παράνομο. Ελάχιστο είναι τα 2 έτη.

Πήγαινε στο αντίστοιχο τόπικ του φόρουμ για τα κλιματιστικά και ρώτησε.

Εγώ απλώς διαφωνώ στην τιμή, γιατί μπορείς να πάρεις 2+αεροθερμο με αυτά τα λεφτά σε συμβατικό.

Η οικονομία είναι της τάξης του 5%.

Στην ψύξη η τοποθέτηση των σωμάτων χαμηλά δίνει ακόμα περισσότερη οικονομία από ότι στην θέρμανση. Αλλά είπαμε, είμαστε πολύ πίσω σε εφαρμοσμένη τεχνολογία στην καθημερινή ζωή.

Το θέμα της εγγύηση δεν το πρόσεξα! Φαντάζομαι να είναι λάθος, αφού είδα ότι δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία 2 χρόνια.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!

• 2 weeks later...

θα ηθελα τη βοηθεια σας !!!!!!!

για ενα χωρο 25 μ2 (σε χωριο που χειμωνα πηγαινω 1 εβδομαδα το πολυ) κ επειδη δε μπορω να βαλω ξυλοσομπα που θα ηθελα ειμαι μεταξυ καλοριφερ λαδιου ή θερμοπομπου....τι προτεινεται κ ποια η καταναλωση τους σε ρευμα???

ευχαριστω πολυυυ!!!