kritikaros1 Δημ. January 14, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2015 Σκέφτομαι την αγορά μια ηλεκτρικής κουβέρτας για να γλυτώνω κάποια χρήματα από το βραδινό πετρέλαιο και να κοιμόμαστε άνετα. Μπορείτε να με παραπέμψεται σε κάποιο site για να δω τον τρόπο λειτουργίας τους και να εφησυχάσω τους γονείς μου? Μέσω google βρήκα κάτι οδηγίες χρήσεις και κάτι κινδυνολογικά για φωτιές και βραχυκυκλώματα ενώ αν θυμάμαι καλά όσοι από εδώ την χρησιμοποιούν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. January 14, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2015 (edited) Σκέφτομαι την αγορά μια ηλεκτρικής κουβέρτας για να γλυτώνω κάποια χρήματα από το βραδινό πετρέλαιο και να κοιμόμαστε άνετα. Μπορείτε να με παραπέμψεται σε κάποιο site για να δω τον τρόπο λειτουργίας τους και να εφησυχάσω τους γονείς μου? Εγώ αυτό το θέμα το είχα με τους ίδιους τους γονείς μου, ο πατέρας μου μάλιστα έσκουζε ότι έτσι και του το έβαζα στο κρεβάτι θα το έβγαζε και θα το πέταγε (το υπόστρωμα). Και οι δυο τους άλλαξαν γνώμη και ξέχασαν μαχαίρι όσες αντιρρήσεις είχαν μετά το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκαν με αυτό. Η μόνη επιφύλαξη που είχα εγώ ήταν ότι λόγω του ότι είναι μεγάλης ηλικίας κι οι δυο τους με ανύπαρκτη οικειότητα με τεχνολογία, τους έβαλα και στους δυο ένα μικρό πολύμπριζο με διακόπτη on-off και το άφησα μόνιμα στην μεσαία σκάλα. Έτσι ξεπερνάνε τελείως το στάδιο του να μείνει το υπόστρωμα αναμένο μισή-μία ώρα στην μεγάλη σκάλα για να ζεσταθεί το κρεβάτι και μετά χαμήλωμα στην μεσαία ή στην μικρή σκάλα για ύπνο. Απλά τους έχω πει να το ανάβουν αρκετή ώρα πριν πέσουν. Τώρα για να τους πείσεις για δική σου χρήση μου φαίνεται λίγο αχρείαστο. Μέσω google βρήκα κάτι οδηγίες χρήσεις και κάτι κινδυνολογικά για φωτιές και βραχυκυκλώματα ενώ αν θυμάμαι καλά όσοι από εδώ την χρησιμοποιούν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Αν πιάσουν τα κινδυνολογικά χρησιμοποίησε το εξής απλό επιχείρημα: Και ένα αυτοκίνητο μπορεί να εμπλακεί σε τροχαίο και να πεθάνουν όλοι οι επιβάτες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν (ξανά)μπαίνουμε σε αυτοκίνητα. Edited January 14, 2015 by alx1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kritikaros1 Δημ. January 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, Οι δικοί μου είναι κάπως εξοικειωμένοι και μάλιστα είναι και ηλεκτρολόγος ο πατέρας μου αλλά και πάλι φοβάται για το ενδεχόμενο κάποιου βραχυκυκλώματος μην πάρουν φωτιά στον ύπνο τους. Έχεις αγοράσει κάποια συγκεκριμένη μάρκα ως πιο καλή ή δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους? Προφανώς δεν θα την πάρω από noname κινέζο ή από το ali για τα υπόλοιπα αναφέρομαι πχ.κατά καιρούς βάζουν τα σούπερ μάρκετ κάποιες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 Επειδή σκέφτομαι να αποδεσμευτώ απο το πετρέλαιο, σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το aircondition 12000 btu που εχω για σαλόνι/κουζίνα 35τμ και στο δωμάτιο 14 τμ να χρησιμοποιήσω θερμοπομπό. Έχω διαβάσει καλα λόγια γι αυτα που ειναι με τεχνολογία micathermic και σκεφτόμουν για κάποιον φθηνό όπως 1.http://www.bestprice.gr/item/2153818712/hobby-hd-20k.html?fromq=Hobby+HD-20K 2.http://www.bestprice.gr/item/2153076984/primo-kdy-dl200.html?fromq=Primo+KDY-DL200 Εχει κανείς εμπειρία η κάποια αλλη πρόταση? Αξίζει να κοιτάξω αυτόν http://www.bestprice.gr/item/2152346032/rohnson-r-061.html απο θέμα οικονομίας η ποιότητας? Ευχαριστώ. Εγώ έχω αυτό. https://www.skroutz.gr/s/2349264/Rohnson-R-065.html?keyphrase=rohnson+r065 Ζεσταίνεται γρήγορα, και λειτουργεί με την κυκλοφορία του αέρα. Η ζέστη που εκπέμπει πάει και στις 2 πλευρές. Βέβαια όταν σβήνει κρυώνει ποιό γρήγορα απο τα καλοριφέρ λαδιού, όμως ζεσταίνεται αμέσως. Η θερμοστάτης είναι στο περίπου. Δε γράφει θερμοκρασία και θέλει να το ρυθμίσεις με δοκιμή. Στα θετικά οτι είναι πανάλαφρο και με τα ροδάκια το βολτάρεις όπου θες χωρίς κόπο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, Οι δικοί μου είναι κάπως εξοικειωμένοι και μάλιστα είναι και ηλεκτρολόγος ο πατέρας μου αλλά και πάλι φοβάται για το ενδεχόμενο κάποιου βραχυκυκλώματος μην πάρουν φωτιά στον ύπνο τους. Έχεις αγοράσει κάποια συγκεκριμένη μάρκα ως πιο καλή ή δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους? Προφανώς δεν θα την πάρω από noname κινέζο ή από το ali για τα υπόλοιπα αναφέρομαι πχ.κατά καιρούς βάζουν τα σούπερ μάρκετ κάποιες μαρκα απο οτι εριξα μια ματια δεν βρηκα καμια γνωστη .Βρηκα καποιες 'γερμανικες' beurer αλλα οι τιμες ειναι αλλου. Δεν χουν τιποτα το εξειδικευμενο μεσα.ενα πανι με μεσα περασμενο ενα καλωδιο που ζεσταινεται.Μεγαλη προσοχη θελει το χειριστηριο γιατι εμενα το καταφεραν και κοψαν το καλωδιο σε 23 απο 4.με μπαμ μπουμ και σπιθες(οχι φωτια ομως). Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 Στην Ελλάδα, δύο εταιρείες μπορούν να θεωρηθούν «επώνυμες» στο χώρο των ηλεκτρικών υποστρωμάτων, κουβερτών. Η μία είναι η γερμανική Βeurer και άλλη είναι η ιταλική ΙΜΕΤΕC. Χρησιμοποιούμε 30+ χρόνια ηλεκτρικά υποστρώματα στην οικογένεια, ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα και ο ύπνος που προσφέρουν οι συγκεκριμένες λύσεις, δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί αλλιώς. Η μόνη προσοχή που χρειάζεται είναι στο καλώδιο του χειριστηρίου, καθώς είναι το πιο επιρρεπές τμήμα για πρόκληση βλάβης. Υπό κανονικές συνθήκες, τα προβλήματα όμως και σε αυτήν την περίπτωση είναι σπάνια. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 μαρκα απο οτι εριξα μια ματια δεν βρηκα καμια γνωστη .Βρηκα καποιες 'γερμανικες' beurer αλλα οι τιμες ειναι αλλου. Δεν χουν τιποτα το εξειδικευμενο μεσα.ενα πανι με μεσα περασμενο ενα καλωδιο που ζεσταινεται.Μεγαλη προσοχη θελει το χειριστηριο γιατι εμενα το καταφεραν και κοψαν το καλωδιο σε 23 απο 4.με μπαμ μπουμ και σπιθες(οχι φωτια ομως). Βάλτε τις κάτω απο τα σεντόνια και μακρυά απο χέρια πόδια. Έτσι κι αλλιώς δε θα το χρησιμοποιούν συχνά. Μα...πώς το έκοψαν?? :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kritikaros1 Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 Στην Ελλάδα, δύο εταιρείες μπορούν να θεωρηθούν «επώνυμες» στο χώρο των ηλεκτρικών υποστρωμάτων, κουβερτών. Η μία είναι η γερμανική Βeurer και άλλη είναι η ιταλική ΙΜΕΤΕC. Χρησιμοποιούμε 30+ χρόνια ηλεκτρικά υποστρώματα στην οικογένεια, ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα και ο ύπνος που προσφέρουν οι συγκεκριμένες λύσεις, δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί αλλιώς. Η μόνη προσοχή που χρειάζεται είναι στο καλώδιο του χειριστηρίου, καθώς είναι το πιο επιρρεπές τμήμα για πρόκληση βλάβης. Υπό κανονικές συνθήκες, τα προβλήματα όμως και σε αυτήν την περίπτωση είναι σπάνια. μαρκα απο οτι εριξα μια ματια δεν βρηκα καμια γνωστη .Βρηκα καποιες 'γερμανικες' beurer αλλα οι τιμες ειναι αλλου. Δεν χουν τιποτα το εξειδικευμενο μεσα.ενα πανι με μεσα περασμενο ενα καλωδιο που ζεσταινεται.Μεγαλη προσοχη θελει το χειριστηριο γιατι εμενα το καταφεραν και κοψαν το καλωδιο σε 23 απο 4.με μπαμ μπουμ και σπιθες(οχι φωτια ομως). Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο, Ελπίζω να τους πείσω γρήγορα να ηρεμήσουν και αυτοί και εγώ:D Θα επανέλθω με τις εντυπώσεις τους όταν με το καλό γίνει η αγορά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2015 Βάλτε τις κάτω απο τα σεντόνια και μακρυά απο χέρια πόδια. Έτσι κι αλλιώς δε θα το χρησιμοποιούν συχνά. Μα...πώς το έκοψαν?? :wacko: μακρια ειναι.Τουλαχιστον για τις δυο(στο σπιτι μου) το καλωδιο ηταν τεντωμενο και τραβιοταν.Η αλλη φανταζομαι κατι τετοιο συμβαινει :lol: Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
neten Δημ. November 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2015 Παιδιά η ατμόσφαιρα από τους θερμοπομπούς γίνεται ξηρή, όπως με τα αερόθερμα; Γιατί και οι θερμοπομποί έχουν ανεμιστηράκι. με ενδιαφέρει αυτός.. https://www.skroutz.gr/s/5481988/Delonghi-HCX3120FS.html Παράθεση wipe that tear.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. November 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2015 Παιδιά η ατμόσφαιρα από τους θερμοπομπούς γίνεται ξηρή, όπως με τα αερόθερμα; Γιατί και οι θερμοπομποί έχουν ανεμιστηράκι. με ενδιαφέρει αυτός.. https://www.skroutz.gr/s/5481988/Delonghi-HCX3120FS.html Ναι ξηραίνεται επίσης, απλά δεν έχεις τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Από την στιγμή βέβαια που ο αέρας δεν ανανεώνεται και είσαι σε κλειστό χώρο, οτιδήποτε θερμαίνει τον αέρα τον ξηραίνει παράλληλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. November 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2015 Παιδιά η ατμόσφαιρα από τους θερμοπομπούς γίνεται ξηρή, όπως με τα αερόθερμα; Γιατί και οι θερμοπομποί έχουν ανεμιστηράκι. με ενδιαφέρει αυτός.. https://www.skroutz.gr/s/5481988/Delonghi-HCX3120FS.html Στην πραξη εγω παντως δεν ειδα να ξερενει την ατμοσφαιρα. Ενω ειχε πεταξει ενα αεροθερμο γι αυτο τον λογο. Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. November 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2015 Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για τις αντλίες θερμότητας και ειδικά σε σύγκριση με καυστήρα πετρελαίου! Μένω σε διαμέρισμα (2ο όροφο) με πλάκα χωρίς μόνωση από πάνω μου. Η οικοδομή έχει μόνο ένα μαγαζί στο ισόγειο και 2 οροφοδιαμερίσματα. Το θέμα μου είναι ότι πληρώνω πολλά λεφτά στο πετρελαίο. Με τις παλαιότερες τιμές πλήρωνα αρκετά πάνω από χιλιάρικο. Δοκίμασα 2-3 χρονιές να κάψω το ενεργειακό τζάκι που έχω και τα 2 κλιματιστικά για να γλυτώσω απ' το πετρέλαιο αλλά το κόστος μου τελικά ήταν 1000 με 1100 ευρώ χωρίς όμως να ζεσταινόμαστε επαρκώς! Ξεκίνησα με σκεπτικό να βάλω δικό μου (μικρότερο) λέβητα πετρελαίου στη ταράτσα, αλλά τώρα μπήκαν στο παιχνίδι της αναζήτησης και οι αντλίες θερμότητας! Το ερώτημα μου τώρα είναι πόσο τελικά αξίζουν σχετικά με το λέβητα πετρελαίου και αν αξίζουν το επιπλέον κόστος αγοράς! Συγκεκριμένα ο λέβητας θα μου βγει 3500 ευρώ και η αντλία γύρω στα 7000. Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ και ευχαριστώ εκ' των προτέρων!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. November 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2015 Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για τις αντλίες θερμότητας και ειδικά σε σύγκριση με καυστήρα πετρελαίου! Μένω σε διαμέρισμα (2ο όροφο) με πλάκα χωρίς μόνωση από πάνω μου. Η οικοδομή έχει μόνο ένα μαγαζί στο ισόγειο και 2 οροφοδιαμερίσματα. Το θέμα μου είναι ότι πληρώνω πολλά λεφτά στο πετρελαίο. Με τις παλαιότερες τιμές πλήρωνα αρκετά πάνω από χιλιάρικο. Δοκίμασα 2-3 χρονιές να κάψω το ενεργειακό τζάκι που έχω και τα 2 κλιματιστικά για να γλυτώσω απ' το πετρέλαιο αλλά το κόστος μου τελικά ήταν 1000 με 1100 ευρώ χωρίς όμως να ζεσταινόμαστε επαρκώς! Ξεκίνησα με σκεπτικό να βάλω δικό μου (μικρότερο) λέβητα πετρελαίου στη ταράτσα, αλλά τώρα μπήκαν στο παιχνίδι της αναζήτησης και οι αντλίες θερμότητας! Το ερώτημα μου τώρα είναι πόσο τελικά αξίζουν σχετικά με το λέβητα πετρελαίου και αν αξίζουν το επιπλέον κόστος αγοράς! Συγκεκριμένα ο λέβητας θα μου βγει 3500 ευρώ και η αντλία γύρω στα 7000. Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ και ευχαριστώ εκ' των προτέρων!! Με τα ποσά που δίνεις, η απόσβεση είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. November 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2015 (edited) Με τα ποσά που δίνεις, η απόσβεση είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Σύμφωνα πάντως μ' αυτά που ρώτησα και έμαθα μου λένε ότι θα γίνει σίγουρα απόσβεση! Εγώ πιστεύω με λέβητα πετρελαίου (δικό μου, μικρότερο απ' τον υπάρχων) θα είμαι γύρω στο χιλιάρικο τη σεζόν, παλαιότερα έδινα 1300- 1400, ανάλογα βέβαια και την τιμή πετρελαίου! Σύμφωνα με τα τετραγωνικά μου (104), παντού μου λένε ότι με αντλία θερμότητας θα είμαι περίπου στα 500 ευρώ ρεύμα τη σεζόν!! Δεν είναι σημαντικές οι διάφορες;; Edited November 20, 2015 by Titarasaudi Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για τις αντλίες θερμότητας και ειδικά σε σύγκριση με καυστήρα πετρελαίου! Μένω σε διαμέρισμα (2ο όροφο) με πλάκα χωρίς μόνωση από πάνω μου. Η οικοδομή έχει μόνο ένα μαγαζί στο ισόγειο και 2 οροφοδιαμερίσματα. Το θέμα μου είναι ότι πληρώνω πολλά λεφτά στο πετρελαίο. Με τις παλαιότερες τιμές πλήρωνα αρκετά πάνω από χιλιάρικο. Δοκίμασα 2-3 χρονιές να κάψω το ενεργειακό τζάκι που έχω και τα 2 κλιματιστικά για να γλυτώσω απ' το πετρέλαιο αλλά το κόστος μου τελικά ήταν 1000 με 1100 ευρώ χωρίς όμως να ζεσταινόμαστε επαρκώς! Ξεκίνησα με σκεπτικό να βάλω δικό μου (μικρότερο) λέβητα πετρελαίου στη ταράτσα, αλλά τώρα μπήκαν στο παιχνίδι της αναζήτησης και οι αντλίες θερμότητας! Το ερώτημα μου τώρα είναι πόσο τελικά αξίζουν σχετικά με το λέβητα πετρελαίου και αν αξίζουν το επιπλέον κόστος αγοράς! Συγκεκριμένα ο λέβητας θα μου βγει 3500 ευρώ και η αντλία γύρω στα 7000. Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ και ευχαριστώ εκ' των προτέρων!! εγω 3 χρονιες τωρα με ενεργειακο τζακι στη σαλοτραπεζαρια και κλιματιστικα ινβερτερ στα δωματια ζεσταινα το σπιτι. πολυ φθηνοτερα απο το πετρελαιο . γιατι δεν βαζεις αεριο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 εγω 3 χρονιες τωρα με ενεργειακο τζακι στη σαλοτραπεζαρια και κλιματιστικα ινβερτερ στα δωματια ζεσταινα το σπιτι. πολυ φθηνοτερα απο το πετρελαιο . γιατι δεν βαζεις αεριο? Δεν έχουμε αέριο στην Αλεξανδρούπολη ακόμη! Και δεν ξέρω αν και πότε θα έχουμε! Και 'γω με το τζάκι ζεσταίνομαι, αλλά πέρυσι έκαψα 4,5 τόνους και το έκαιγα μόνο απ' το απόγευμα και μετά. Για να βγάλω π.χ. χειμώνα με τζάκι θέλω 10 τόνους, επί 110 ευρώ = 1100. Χωρίς όμως ζεστό νερό και με πολύ κόπο (ανέβασμα τα ξύλα στο 2ο με τα χέρια) και αρκετή βρωμιά. Τα κλιματιστικά πάλι δε ζεσταίνουν καθόλου τους τοίχους. Μόλις το κλείσεις, το σπίτι παγώνει. Και δεν είναι και inverter τα δικά μου, είναι παλιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Χωρίς μόνωση και εκτεθειμένο το σπίτι δε βλέπω να μπορείς να κάνεις πολλά. Ότι και να χρησιμοποιήσεις θα απαιτήσει πολύ ενέργεια για να ζεστάνεις. Πιστεύω μόνο αν κάνεις μόνωση σε τοίχους και οροφή θα γίνει σωστή δουλειά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Σύμφωνα πάντως μ' αυτά που ρώτησα και έμαθα μου λένε ότι θα γίνει σίγουρα απόσβεση! Εγώ πιστεύω με λέβητα πετρελαίου (δικό μου, μικρότερο απ' τον υπάρχων) θα είμαι γύρω στο χιλιάρικο τη σεζόν, παλαιότερα έδινα 1300- 1400, ανάλογα βέβαια και την τιμή πετρελαίου! Σύμφωνα με τα τετραγωνικά μου (104), παντού μου λένε ότι με αντλία θερμότητας θα είμαι περίπου στα 500 ευρώ ρεύμα τη σεζόν!! Δεν είναι σημαντικές οι διάφορες;; Εγώ δεν είπα ότι δεν θα γίνει απόσβεση. Αλλά αν είναι η απόσβεση να γινει σε δυο δεκαετίες δεν αξίζει τον κόπο. Έδινες λοιπόν 1300-1400 ευρώ το χρόνο, ενώ με τον δικό σου λέβητα θα δίνεις γύρω στα 1000 άρα θα γλιτώνεις γύρω στα 400 ευρώ το χρόνο. Για να τον βάλεις όμως όπως είπες θέλεις 3.400+7.000=10.400 ευρώ το οποίο διά του 400 που γλιτώνεις μας κάνει ~25 χρόνια, μετά τα οποία και μόνο ο δικός σου λέβητας θα παράγει κέρδος από το λιγότερο πετρέλαιο που θα καις. Ακόμα και μόνο δέκα να ήταν τα χρόνια της απόσβεσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αξίζει τον κόπο, αφού σε δέκα χρόνια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Μπορεί η τιμή του πετρελαίου να έχει ξανανέβει και πιο πολύ μάλιστα, μπορεί να έχουν βγει καινούρια μηχανήματα και τεχνολογίες πιο αποδοτικές, μπορεί να έχεις μετακομίσει για χ,ψ λόγους. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Χωρίς μόνωση και εκτεθειμένο το σπίτι δε βλέπω να μπορείς να κάνεις πολλά. Ότι και να χρησιμοποιήσεις θα απαιτήσει πολύ ενέργεια για να ζεστάνεις. Πιστεύω μόνο αν κάνεις μόνωση σε τοίχους και οροφή θα γίνει σωστή δουλειά. Αυτό ακριβώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 (edited) Εγώ δεν είπα ότι δεν θα γίνει απόσβεση. Αλλά αν είναι η απόσβεση να γινει σε δυο δεκαετίες δεν αξίζει τον κόπο. Έδινες λοιπόν 1300-1400 ευρώ το χρόνο, ενώ με τον δικό σου λέβητα θα δίνεις γύρω στα 1000 άρα θα γλιτώνεις γύρω στα 400 ευρώ το χρόνο. Για να τον βάλεις όμως όπως είπες θέλεις 3.400+7.000=10.400 ευρώ το οποίο διά του 400 που γλιτώνεις μας κάνει ~25 χρόνια, μετά τα οποία και μόνο ο δικός σου λέβητας θα παράγει κέρδος από το λιγότερο πετρέλαιο που θα καις. Ακόμα και μόνο δέκα να ήταν τα χρόνια της απόσβεσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αξίζει τον κόπο, αφού σε δέκα χρόνια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Μπορεί η τιμή του πετρελαίου να έχει ξανανέβει και πιο πολύ μάλιστα, μπορεί να έχουν βγει καινούρια μηχανήματα και τεχνολογίες πιο αποδοτικές, μπορεί να έχεις μετακομίσει για χ,ψ λόγους. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Αυτό ακριβώς. Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά ή εγώ δε σου έδωσα να καταλάβεις! Αν βάλω λέβητα πετρελαίου θα στοιχίσει 3500 ευρώ και Αν βάλω αντλία θερμότητας θα στοιχίσει 7000. Οχι 3500 + 7000. Ή το ένα θα βάλω ή το άλλο. Ο λέβητας καταναλώνει πετρέλαιο και η αντλία θερμότητας ηλεκτρική ενεργεια + δωρεάν ενέργεια περιβάλλοντος, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Καταρχήν γνωρίζεις τι είναι και πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας; Η μόνωση σίγουρα είναι η καλυτερη λύση αλλά για να μονώσω όλους τους τοίχους, την πλάκα και να αλλάξω τα κουφώματα (γιατί χωρίς αυτά η μόνωση δε θα κάνει ούτε τη μισή δουλειά) το κόστος θα είναι μεγαλύτερο και απ' την αντλία θερμότητας, το κέρδος όμως θα είναι αντίστοιχο; Edited November 21, 2015 by Titarasaudi Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nico4gr Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Για ψάξε λίγο αν ισχύει ακόμη η επιδότηση για μόνωση σπιτιού και αλλαγή κουφωμάτων. Αν ισχύει, έχω την εντύπωση πως επιδοτείται περίπου το μισό κόστος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Για ψάξε λίγο αν ισχύει ακόμη η επιδότηση για μόνωση σπιτιού και αλλαγή κουφωμάτων. Αν ισχύει, έχω την εντύπωση πως επιδοτείται περίπου το μισό κόστος. Εχει παγωσει εδω και εναμισυ χρονο Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Για ψάξε λίγο αν ισχύει ακόμη η επιδότηση για μόνωση σπιτιού και αλλαγή κουφωμάτων. Αν ισχύει, έχω την εντύπωση πως επιδοτείται περίπου το μισό κόστος. Εχει παγωσει εδω και εναμισυ χρονο Ναι δυστυχώς έχει παγώσει! Οι περισσότεροι μου λένε ότι λογικά θα ξαναβγεί, το θέμα είναι όμως πότε! Αν βγει χρονοδιάγραμμα εννοείτε θα περιμένω. Επίσης με αγορά αντλίας θερμότητας μπαίνεις κατ' ευθείαν στο "Εξοικονομώ" καθότι αναβαθμίζεται με 2 κλίμακες πάνω η ενεργειακή κατάσταση του σπιτιού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Ναι δυστυχώς έχει παγώσει! Οι περισσότεροι μου λένε ότι λογικά θα ξαναβγεί, το θέμα είναι όμως πότε! Αν βγει χρονοδιάγραμμα εννοείτε θα περιμένω. Επίσης με αγορά αντλίας θερμότητας μπαίνεις κατ' ευθείαν στο "Εξοικονομώ" καθότι αναβαθμίζεται με 2 κλίμακες πάνω η ενεργειακή κατάσταση του σπιτιού. Ημουν απο τους τελευταιους που αξιοποιησε το Εξοκονομω Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathisso Δημ. November 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2015 (edited) καλησπέρα,είμαι φοιτητής στη θεσσαλονικη και νοικιάζω studio περιπου 25τμ με κεντρικο φυσικο αεριο,σκεφτομαι να αγορασω μια σομπα αλογονου-χαλαζια για τις ωρες που η κεντρικη θερμανση ειναι κλειστη και εχει κρύο, στο ενοικιο του σπιτιου συμπεριλαμβανεται το ρευμα οποτε δεν θα μου κοστίσει κατι επιπλεον περα απο την αγορα της σομπας. 1)Να κοιταξω καποια συγκεκριμενη μαρκα/μοντέλο; 2)Τι ισχύ Watt να προτιμήσω; Εdit:Όσο λιγότερο ογκώδες η σόμπα τόσο καλύτερα. Edited November 30, 2015 by stathisso Παράθεση http://i.imgur.com/hIe7XW1.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts