Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παλιότερα έχοντας κάποιος ένα NetMod με το ενσωματωμένο modem, μπορούσε να ακούσει μία σειριακή θύρα στον υπολογιστή του, έχοντας συνδέσει ένα σειριακό ή ένα USB καλώδιο, προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί τον αριθμό του καλούντος.

Με το νέο κουτί του ΟΤΕ το Siemens Santis (NT1), γνωρίζουμε πλέον ότι δίνεται χωρίς modem και μπορεί κάποιος να βάλει ένα δικό του ISDN Modem.

Γνωρίζει κάποιος, πως μπορεί να γίνει αυτή η σύνδεση, προκειμένου να έχεις την δυνατότητα να πάρεις από την σειριακή πόρτα, πληροφορίες της κλήσης, όπως γινόταν με το παλιό NetMod. Π.χ. στο NetMod όταν καλούσε κάποιος, έβλεπες "RING 1234567890". Προσπάθησα με ένα Zyxel και ένα Tornado modem αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να κάνω το ίδιο πράγμα όπως στο NetMod.

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Παύλος

Καταρχας πρεπει να υποστηριζεται συνδεση με το pc. Απο εκει και περα πρεπει ειτε να βρεις καποιο software που να υποστηριζει το modem και να κανει caller-id ειτε να σου παρεχει η εταιρια καποιο software.

Με το netmod τι εφαρμογη χρησιμοποιουσες; ;)

Εχεις δίκιο που ξεκίνησες έτσι γιατί ήταν δική μου παράλειψη να αναφέρω, ότι είμαι developer στο επάγγελμα εδώ και μια 20ετία περίπου, οπότε ότι έχει να κάνει με τον τεχνικό τομέα μου είναι απόλυτα κατανοητό και σαφές τι πρέπει να κάνω. Το πρόβλημά μου είναι απλά στις νέες συσκευές του ΟΤΕ για τις οποίες δεν έχω καμία πληροφόρηση πέρα από ένα manual που βρήκα εδώ στο forum και στο οποίο φυσικά δεν αναφέρονται τέτοια θέματα που με ενδιαφέρουν.

Είχα φτιάξει λοιπόν στο .Net δική μου εφαρμογή, η οποία ήδη χρησιμοποιείται σε μαγαζιά για delivery παραγγελιών με δυνατότητα παρακολούθησης πολλών NetMod (πολλές COM δηλαδή) από το ίδιο πρόγραμμα μιας και είναι multithread εφαρμογή (αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω) και όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που ο ΟΤΕ αποφάσισε να καταργήσει πλέον το NetMod και να φέρει στη θέση του το Siemens Santis.

Η ερώτησή μου είναι που θα μπορούσε κάποιος ενδεχομένως να βρει πληροφόρηση σχετικά με την δυνατότητα να μπορεί να παρακολουθήσει μία σειριακή και να μπορεί να πάρει την αναγνώριση της γραμμής, αλλά πλέον με τα νέα κουτιά του ΟΤΕ στα οποία δίνεται η δυνατότητα να βάλεις δικό σου modem. Παρ' όλα αυτά όμως δεν δείχνει να δουλεύει αυτό το σενάριο, γιατί ενώ έχω επικοινωνία με το modem (π.χ. μέσω ενός HyperTerminal ή ακόμα και μέσω του προγράμματός μου) τελικά δεν έρχεται τίποτα απολύτως στην σειριακή. Το NetMod για να καταλάβεις, όταν πάρεις τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη σου στέλνει στην σειριακή ένα string ως "RING" + το νούμερο που σε καλεί. Εδώ δεν γίνεται τίποτα απολύτως.

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.

ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΤΕ (ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) ΚΑΙ CONX 768.

ΜΠΟΡΩ ΤΩΡΑ ΠΧ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ FORTHNET 2 PLAY ?\

ΕΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΕ Ή CONX ?

ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ CONX ΣΤΟΝ ΛΑΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

To Conn-x έχει 6μηνη δέσμευση. Όταν θα διακόψεις τη σύνδεση θα σου έρθει εκκαθαριστικός λογαριασμός με τα υπόλοιπα πάγια μέχρι τη λήξη του 6μήνου. Για τη σύνδεση δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα.

Ειχα καταλαβει τι προβλημα υπαρχει αλλα τωρα με διαφωτισες περισσοτερο! :)

Ενδιαφερουσα η εφαρμογη που εχεις φτιαξει! :)

Παρολο που δεν εχω ασχοληθει με το θεμα πολυ (μονο για αναβαθμισεις εχω χρησιμοποιησει το HT) ισως σε βοηθησουν τα εξης:

• http://www.beia.ro/26.htm
    Το ιδιο γραφει και σ'αυτους. Παρολο που δεν ειναι σελιδα κατασκευαστη κατι θα βρεις.

• http://www.go-isdn.gr/reviews/default.asp?id=20
    Εδω γραφουν οτι το Fritz! εχει αψογη συνεργασια με διαφορα προγραμματα caller-id οποτε ισως αυτο τελικα σου κανει για τη δουλεια.

• http://www.lexiconsoftware.gr/LCallerID_Help.htm
    Εδω (παρολη τη χαοτικη κατασταση που δημιουργησε το Frontpage στις σελιδες τους) κατι τυποι πουλανε software για το netmod και κατονομαζουν και δυο PSTN modems που ειναι συμβατα. Ισως τα αντιστοιχα ISDN μοντελα ειναι κι εκεινα ΟΚ.
    (Φαση θα εχει να ειναι δικια σου η εταιρια :p)

• http://www.faethon.net/forums/archive/index.php?t-125.html
    Αφησα το καλο για το τελος!
    Εδω ο τυπος φαινεται να εχει κανει πολυ καλη δουλεια με τον τροπο τον δικο σου (με HT) και εβαλε και αναζητηση στους καταλογους του ΟΤΕ. Ο ιδιος προτεινει modem της USR οποτε φανταζομαι οτι ετσι θα σου δουλεψει κι εσενα!

Ελπιζω να σε βοηθησα!

Αν βρεις καποια ακρη ενημερωσε μας! :)

Θα ερευνήσω τα links που μου έστειλες και ελπίζω πράγματι να βγάλω κάποια άκρη.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, νάσαι καλά.

:D

Θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει πως γίνεται όταν κάποιος καλεί σε ένα γραφείο ή μια εταιρία και το νούμερο μιλάει να ακούμε "σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την εταιρία μας. η γραμμή είναι κατηλειμένη κτλ κτλ". Πως λέγεται αυτό; Τηλεφωνικό κέντρο; Συσκευή ή software χρειάζεται;

Θέλει να το βάλει ένας φίλος στην εταιρία του αλλά δεν ξέρει που να απευθυνθεί. Ξέρετε πόσο περίπου κοστίζει κτλ...

Όποια πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

ευχαριστώ.

ola ta psifiaka tilefonika kentra tin exoun aftin tin dinatotita file mou, den einai tipota to sovato oute kati idietera dapaniro. to kostos vevea exi na kani me tin xoritikotita tou kentrou (poses eksoterikes - esoterikes grames dexete ) an ine psdn i isdn, ti siskeves esoterikes ta xrisimopiisi ektos apo tin konsola kai fisika tin kalodiosi pou ta xriasti. kai telos panton an o filos sou an pari enan antiprosopo polisis tilefonikon kentron ta to katatopisi pliros gia to kostos...
:)

Τελικα γινεται και με τι κοστος ρε παιδια ????

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Γίνεται. 3 πράγματα χρειάζονται:

1) Συνδρομή i-call (http://www.i-call.gr/)

2) Συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία όμως να υποστηρίζει Wi-Fi.

3) Ύπαρξη wi-fi δικτύου, ώστε να δρομολογούνται οι κλήσεις από το κινητό (wi-fi οικιακού router, wi-fi από starbucks κτλ)

:!:Με άλλα λόγια, ότι ισχύει γενικά για το i-call από adsl στο σπίτι/γραφείο, ισχύει και για i-call από το κινητό όταν βέβαια το κινητό έχει πρόσβαση σε wi-fi δίκτυο.

Έστω ότι εγώ έχω πάρει συσκευή κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει wi-fi.

Όταν είμαι στο σπίτι μου, μέσω του wi-fi δικτύου του router μου (δηλαδή μέσω της adsl μου), θα μπορώ να χρησιμοποιώ το i-call.

Όταν είμαι εκτός σπιτιού και σε περιοχή που υπάρχει κάλυψη wi-fi, πάλι μπορώ να τηλεφωνώ μέσω i-call.

:!:Πιο απλά, η "νέα" αυτή η υπηρεσία, δεν είναι νέα. Ότι έκανε κάποιος για να συνδεθεί με το laptop του σε δίκτυο wi-fi που υπήρχε στο πάρκο της γειτονιάς του, και μέσω μικροφώνου/ακουστικού, πραγματοποιούσε κλήσεις μέσω i-call (voip), κάνει και τώρα. Αλλά αντί για laptop, χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο (palmtop/ smartphone) που υποστηρίζει wi-fi.

:!:H "δωρεάν τηλεφωνία από κινητά" της altec, ουδεμία σχέση έχει με τα δίκτυα (κάλυψη) των cosmote/vodafone/wind.

Αντίστοιχα υποθέτω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία voip (e-voice, voipbuster κτλ κτλ)

:happy:Ζητώ συγνώμη για το κουραστικό post, αφού στην ουσία λέω το ίδιο πράγμα 5 ή 6 φορές. Το διευκρινίζω επειδή αρκετοί γνωστοί μου "ψάρωσαν" και ρωτούσαν κάτι πράγματα του στυλ

"Α, ωραία, θα διακόψω το συμβόλαιό μου μέσω cote/voda/wind και θα μιλάω όπου και να βρίσκομαι δωρεάν με το i-call".:wacko::cry::X

Φιλικά :)

Γίνεται. 3 πράγματα χρειάζονται:

1) Συνδρομή i-call (http://www.i-call.gr/)

2) Συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία όμως να υποστηρίζει Wi-Fi.

3) Ύπαρξη wi-fi δικτύου, ώστε να δρομολογούνται οι κλήσεις από το κινητό (wi-fi οικιακού router, wi-fi από starbucks κτλ)

:!:Με άλλα λόγια, ότι ισχύει γενικά για το i-call από adsl στο σπίτι/γραφείο, ισχύει και για i-call από το κινητό όταν βέβαια το κινητό έχει πρόσβαση σε wi-fi δίκτυο.

Έστω ότι εγώ έχω πάρει συσκευή κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει wi-fi.

Όταν είμαι στο σπίτι μου, μέσω του wi-fi δικτύου του router μου (δηλαδή μέσω της adsl μου), θα μπορώ να χρησιμοποιώ το i-call.

Όταν είμαι εκτός σπιτιού και σε περιοχή που υπάρχει κάλυψη wi-fi, πάλι μπορώ να τηλεφωνώ μέσω i-call.

:!:Πιο απλά, η "νέα" αυτή η υπηρεσία, δεν είναι νέα. Ότι έκανε κάποιος για να συνδεθεί με το laptop του σε δίκτυο wi-fi που υπήρχε στο πάρκο της γειτονιάς του, και μέσω μικροφώνου/ακουστικού, πραγματοποιούσε κλήσεις μέσω i-call (voip), κάνει και τώρα. Αλλά αντί για laptop, χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο (palmtop/ smartphone) που υποστηρίζει wi-fi.

:!:H "δωρεάν τηλεφωνία από κινητά" της altec, ουδεμία σχέση έχει με τα δίκτυα (κάλυψη) των cosmote/vodafone/wind.

Αντίστοιχα υποθέτω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία voip (e-voice, voipbuster κτλ κτλ)

:happy:Ζητώ συγνώμη για το κουραστικό post, αφού στην ουσία λέω το ίδιο πράγμα 5 ή 6 φορές. Το διευκρινίζω επειδή αρκετοί γνωστοί μου "ψάρωσαν" και ρωτούσαν κάτι πράγματα του στυλ

"Α, ωραία, θα διακόψω το συμβόλαιό μου μέσω cote/voda/wind και θα μιλάω όπου και να βρίσκομαι δωρεάν με το i-call".:wacko::cry::X

Φιλικά :)

Ευχαριστω πολυ φιλε μου.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Να το σκεφτεις πολυ καλα πριν αφησεις τον ΟΤΕ γιατι οπως πολλοι αναφερουν, ταλαιπορια αφανταστη σε περιμενει!!!

:alien: ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΘΗΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ...ΤΟΤΕ Ο. Τ. Ε !

Το Fritz εχει ποσοστιαια μειωση ισχυος. Το προβλημα σε εσωτερικες λυσεις θα αργησει να φανει αφου ακομα και τα 100mw που ειναι μια απο τις μεγαλυτερες ισχυες συματος δεν ειναι ικανα να παρεμβαλουν ευκολα τη συνδεση μεσα στο σπιτι. Το προβλημα εχει φανει σε μακρινες ζευξεις και γενικοτερα σε εξωτερικες συνδεσεις.

Αυτο που εχω να σας προτεινω ειναι οχι η μειωση ισχυος αλλα το κλειδωμα του δικτυο σε b-mode και οχι σε G μιας και τα 11mbit καλυπτουν τους περισσοτερους. Το b mode δεν δημιουργει θορυβους αλλα ουτε δεχεται ευκολα θορυβους αλλων δικτυων.

poso diasthma kanei na ginei h energopoihsh me altec??

Του ADSL;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτές τις μέρες μετακομίζω και προσωρινά, μέχρι να ετοιμαστεί το καινούριο διαμέρισμα,θα μείνω σε ξενοδοχείο.

Πήγα λοιπόν στον ΟΤΕ να ζητήσω μεταφορά της γραμμής μου στο καινούριο σπίτι.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι στην καινούρια οικοδομή είναι οι απαραίτητες εγκαταστάσεις έτοιμες με εξαίρεση το κουτί.

Οπότε τους ζήτησα να κάνω μεταφορά της γραμμής στην καινούρια οικοδομή και να συνδεθεί μόλις μπει το κουτί.

Μου είπαν ότι φυσικά αυτό δε γίνεται.

Δηλαδή όταν πας και τους λες:" πάρτε τα πάγια και μη με συνδέετε ακόμα" είναι δυνατόν να σου λένε όχι;:blink:

Αφού λοιπόν μου απέκλεισαν την περίπτωση αυτή,ζήτησα από μια άλλη υπάλληλο να γίνει διακοπή της γραμμής μου τη Δευτέρα(Κυριακή φεύγω).

Η "ενημερωμένη" υπάλληλος μου είπε:

"Δεν γίνονται αυτά που μου ζητάτε!Δεν τα υποστηρίζει το σύστημα!Ελάτε τη Δευτέρα να το διακόψετε!":wacko:

Επειδή μου φάνηκε εντελώς κουφό πήγα στον υπάλληλο που μίλησα για τη μεταφορά και του ζήτησα το ίδιο πράγμα.

Αυτός με εξυπηρέτησε κανονικότατα και βάλαμε διακοπή την Δευτέρα.

Τι γίνεται επιτέλους ρε παιδιά εκεί μέσα;:confused:Μήπως αν πήγαινα και σε άλλο υπάλληλο κατάφερνα να κάνω και τη μεταφορά;:worry:

Δεν νομίζω να κατάφερνες τίποτα, πάντα στον ΟΤΕ διακοπές και τέτοια γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή. Το καλύτερο είναι να μπει φραγή στη γραμμή για όσο μένεις σε ξενοδοχείο (δεν νομίζω στο παλιό σου σπίτι να πάει κάποιος κατευθείαν και να βάλει και τηλέφωνο) και μετά κάνεις τη μεταφορά (τα πάγια δεν τα γλιτώνεις όπως και να 'χει).:)

Δεν νομίζω να κατάφερνες τίποτα, πάντα στον ΟΤΕ διακοπές και τέτοια γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή. Το καλύτερο είναι να μπει φραγή στη γραμμή για όσο μένεις σε ξενοδοχείο (δεν νομίζω στο παλιό σου σπίτι να πάει κάποιος κατευθείαν και να βάλει και τηλέφωνο) και μετά κάνεις τη μεταφορά (τα πάγια δεν τα γλιτώνεις όπως και να 'χει).:)

Αυτό ίσως να είναι μια λύση,αλλά μένω πολύ κέντρο στο Βόλο και σύντομα βγαίνουν οι βάσεις...Οπότε σίγουρα θα το νοικιάσει φοιτητής και θα θέλει να βάλει σταθερό και adsl...:(

Εγώ ήθελα να κρατήσω τη γραμμή μου γιατί θέλω να πάω σε forthnet και να βάλω 2play.(Μου είπανότι πρέπει να μείνω 2 μήνες συνδρομητής στον ΟΤΕ και μετά να πάω σε forthnet )

Το τελευταιο δεν ισχυει, την ιδια μερα που θα βαλεις τη γραμμη κανεις την αιτηση. ΙΣΩΣ να πληρωσεις τα 2 παγια, και αυτο παλι δεν ειναι βεβαιο.

Το τελευταιο δεν ισχυει, την ιδια μερα που θα βαλεις τη γραμμη κανεις την αιτηση.

Τι εννοείς την ίδια μέρα?

Εννοω οτι μολις σου βαλει τη γραμμη ο ΟΤΕ μπορεις να κανεις αιτηση φορητοτητας, δεν χρειαζεται να περιμενεις 2 μηνες.

Εννοω οτι μολις σου βαλει τη γραμμη ο ΟΤΕ μπορεις να κανεις αιτηση φορητοτητας, δεν χρειαζεται να περιμενεις 2 μηνες.

A, νόμιζα ότι έλεγες για τη μεταφορά. Τα δύο πάγια θα τα πληρώσει σίγουρα...

Εχω τους δυο φορητους υπολογιστες κανονικα συνδεδεμενους με wlan σε δικτυο ad hoc.Ο ενας ειναι συνδεδεμενος με το μοντεμ με καλωδιο,τωρα ο αλλος υπολογιστης πως θα συνδεθει στο internet παιρνωντας την γραμμη μεσω wlan σηνδεση?:wacko:

Ευχαριστω πολυ και περιμενω καποια βοηθεια.:)

Απο 1/9/2009 απαγορεύονται τα greeklish.

Εχω τους δυο φορητους υπολογιστες κανονικα συνδεδεμενους με wlan σε δικτυο ad hoc.Ο ενας ειναι συνδεδεμενος με το μοντεμ με καλωδιο,τωρα ο αλλος υπολογιστης πως θα συνδεθει στο internet παιρνωντας την γραμμη μεσω wlan σηνδεση?:wacko:

Ευχαριστω πολυ και περιμενω καποια βοηθεια.:)

για wifi το σκεφτηκες?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned