Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

<offtopic>Χαχα.. το να ξηλώνουν κεραίες είναι βλακεία. Αναγκάζονται με λιγότερες κεραίες να καλύπτουν τον ίδιο χώρο => μεγαλύτερη ισχύς σε κάθε κεραία => χειρότερα για όποιον μένει από κάτω της.

Ενώ αν το γεμίσουν κεραίες θα είναι ελάχιστη η ισχύς εκπομπής οπότε θα διατρέχουμε λιγότερο κίνδυνο.. </offtopic>

UPDATE: Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι το πρόβλημα στην περιοχή της Καλαμαριάς είναι γνωστό και ότι το κοιτάνε τώρα, δεν ήξερε να πεί όμως αν πρόκειται για ξήλωμα κεραίας ή κάποιο άλλο τεχνικό πρόβλημα. Αναμένουμε λοιπόν...

<offtopic>Χαχα.. το να ξηλώνουν κεραίες είναι βλακεία. Αναγκάζονται με λιγότερες κεραίες να καλύπτουν τον ίδιο χώρο => μεγαλύτερη ισχύς σε κάθε κεραία => χειρότερα για όποιον μένει από κάτω της.

Ενώ αν το γεμίσουν κεραίες θα είναι ελάχιστη η ισχύς εκπομπής οπότε θα διατρέχουμε λιγότερο κίνδυνο.. </offtopic>

Τα λέμε συνέχεια εδώ.. αλλα τα κανάλια, κάποια blogs, κάποια πολιτικά κόμματα ακόμα και γενικά ανεγκέφαλοι (μάλλον να του ονομάζουμε άσχετους) πιστεύουν το ανάποδο :( Κυνηγάνε κεραίες όπως στο μεσαίωνα μάγισσες :cry:

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Δεν είναι και τόσο μακρυά.. μη ντο αποκλείεις.

Όταν μιλάμε για μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Θεσ/νίκης, με δύσκολη δόμηση μάλιστα, είναι ΠΟΛΥ μακρινές αυτές οι αποστάσεις! ;)

Έχουμε φτάσει 27 Απριλίου και το πρόβλημα που περιγράφω παραπάνω από τις 21 Απριλίου παραμένει. Ρώτησα σε δύο καταστήματα Wind καθώς και στο 1260 και όλοι μου επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προβλήματος. Λύση ακόμα δεν έχουμε δει.

Ένα πουλάκι βέβαια μου είπε ότι η έλλειψη σήματος οφείλεται στο ότι το αθλητικό σωματείο, στους πυλώνες του οποίου βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δεν ήταν συνεπές με τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στη ΔΕΗ με συνέπεια να του κόψουν το ρεύμα και κατ'επέκταση το σήμα στα κινητά μας. Ξέρει κανείς αν αληθεύει αυτό;

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ας βάλουν τουλάχιστον καμμιά ηλεκτρογεννήτρια σαν αυτές που έχουν στα πανηγύρια και στις λαϊκές μπας και βελτιωθεί κάπως η κατάσταση!

Βασικά, η κεραία της Wind- αν ισχύει αυτό που λες με τη διακοπή ρεύματος του σωματείου- δε θα έπρεπε να παίρνει ρεύμα ξεχωριστά απ'τη ΔΕΗ; :whistle:

Σημερα το πρωι απο της 8:30 μεχρι της 10:30 στο τει της σινδου στην Θεσσαλονικη το σημα ειχε εξαφανιστει τελειως . Μια μπαρα με το ζορι.Ανυπαρκτο τελειως.Ξαφνικα μετα απο 2 ωρες επανηλθε .Ξερει κανεις τι παιχτηκε; Με προβληματισε γιατι η γουιντ εχει τελειο 3g σημα σε εκεινη την περιοχη.

Βασικά, η κεραία της Wind- αν ισχύει αυτό που λες με τη διακοπή ρεύματος του σωματείου- δε θα έπρεπε να παίρνει ρεύμα ξεχωριστά απ'τη ΔΕΗ; :whistle:

Δεν θέλω να πω πως ο συγκεκριμένος σταθμός βάσης δεν ήταν νόμιμος, αλλά θεωρώ λογικό, σε περίπτωση που δεν είχε άδεια, να μην διαθέτει ξεχωριστή παροχή ηλεκτρικού, και να τροφοδοτείται από τον «ξενιστή». Η ΔΕΗ δεν ρευματοδοτεί αυθαίρετες κατασκευές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχουμε φτάσει 27 Απριλίου και το πρόβλημα που περιγράφω παραπάνω από τις 21 Απριλίου παραμένει. Ρώτησα σε δύο καταστήματα Wind καθώς και στο 1260 και όλοι μου επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προβλήματος. Λύση ακόμα δεν έχουμε δει.

Ένα πουλάκι βέβαια μου είπε ότι η έλλειψη σήματος οφείλεται στο ότι το αθλητικό σωματείο, στους πυλώνες του οποίου βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δεν ήταν συνεπές με τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στη ΔΕΗ με συνέπεια να του κόψουν το ρεύμα και κατ'επέκταση το σήμα στα κινητά μας. Ξέρει κανείς αν αληθεύει αυτό;

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ας βάλουν τουλάχιστον καμμιά ηλεκτρογεννήτρια σαν αυτές που έχουν στα πανηγύρια και στις λαϊκές μπας και βελτιωθεί κάπως η κατάσταση!

Δεν επιτρέπεται η ηλεκτροδότηση κατοικιών ή κτηρίων από Η/Ζ εντός των αστικών περιοχών ή όπου υφίσταται δίκτυο ΔΕΗ. Επιτρέπεται η προσωρινή ηλεκτροδότηση

εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι (βλάβη δικτύου/συντήρηση) και έχει χορηγηθεί σχετική άδεια (Νοσοκομεία, Τηλ/κά Κέντρα, επιχειρήσεις εμπορίας ευπαθών προϊόντων κ.τ.λ.)

Αν η ΔΕΗ προβεί στη διακοπή ρεύματος εφόσον δεν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου απαγορεύεται ρητά η χρήση Η/Ζ. Εκτός αυτού απαιτείται η χρήση ειδικών πινάκων μεταγωγής & εγκατάστασης στο κτήριο προκειμένου να επιλέγεις μεταξύ των δύο κλάδων τροφοδοσίας ΔΕΗ – Η/Ζ.

Στους σταθμούς βάσης οι απαιτήσεις ισχύος είναι υψηλές. Το τριφασικό Η/Ζ θα έπρεπε να υποστηρίξει 2 κλιματιστικές μονάδες (εναλλασσόμενη ή ταυτόχρονη λειτουργία ανάλογα με τη θερμοκρασία), 1 τροφοδοτικό συνεχούς ρεύματος 48Vdc τουλάχιστον 13ΚW για την τροφοδοσία των συστημάτων 2G/3G και της μικροκυματικής ζεύξεως (Μ/W Link) + τη φόρτιση της συστοιχίας μπαταριών εφεδρείας (αυτονομία σταθμού 4 – 10 ώρες)

Άρα τα μικρής ισχύος «πανηγυριώτικα» μονοφασικά Η/Ζ δεν θα μπορούσαν καν να εκκινήσουν υπό τέτοιες συνθήκες.

^Από πού παίρνουν ρεύμα οι σταθμοί βάσης που δεν διαθέτουν άδεια; Σε όλη τη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες σταθμοί βάσης που είτε δεν πληρούν τους όρους του νόμου, είτε δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Στους υπό ολοκλήρωση αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να ρευματοδοτούνται προσωρινά μέχρι να χορηγηθεί η άδεια. Στους υπόλοιπους;
[sIGPIC][/sIGPIC]

Thanks για την κατατοπιστική απάντηση escape_4X4. Από ότι έμαθα είχε και το δίκτυο της Vodafone το ίδιο πρόβλημα αλλά το αντιμετώπισαν σε δύο ημέρες χρησιμοποιώντας γεννήτρια (μη με ρωτήσεις τί είδους, δεν έχω ιδέα). Από τη Wind που ξαναεπικοινώνησα σήμερα είπαν για λύση εντός της εβδομάδος. Ίδωμεν...

Αλήθεια, το Η/Ζ τί σημαίνει;

Thanks για την κατατοπιστική απάντηση escape_4X4. Από ότι έμαθα είχε και το δίκτυο της Vodafone το ίδιο πρόβλημα αλλά το αντιμετώπισαν σε δύο ημέρες χρησιμοποιώντας γεννήτρια (μη με ρωτήσεις τί είδους, δεν έχω ιδέα). Από τη Wind που ξαναεπικοινώνησα σήμερα είπαν για λύση εντός της εβδομάδος. Ίδωμεν...

Αλήθεια, το Η/Ζ τί σημαίνει;

H/Z (Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος) = Κινητήρας + Γεννήτρια (άρα ζεύγος στοιχείων)

Η «σκέτη» ονομασία γεννήτρια δεν είναι σωστή εφόσον η γεννήτρια μετατρέπει την κινητική ενέργεια της μηχανής σε ηλεκτρική (όπως το δυναμό στο αυτοκίνητο)

Παίρνει κίνηση συνήθως από έναν πετρελαιοκινητήρα. Στα πάρκα κεραιών μπορείτε να διακρίνετε Η/Ζ σε ξεχωριστούς οικίσκους/ Containers όπου στο άνω μέρος υπάρχουν εξατμίσεις με τεράστιους σιγαστήρες (καζανάκια) ώστε να έχουν αθόρυβη λειτουργία. Εάν ο σταθμός βάσης δεν βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή(πάνω σε κτήρια κ.τ.λ.) αλλά σε περιφραγμένο χώρο τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3 φασικό φορητό H/Z μεσαίας ισχύος εφόσον υπάρξει πρόβλημα στο δίκτυο ΔΕΗ. Υπάρχουν ειδικά 3 φασικά connectors & διακόπτης μεταγωγής σε ορισμένους Σταθμούς Βάσης

για Plug’n’Play Η/Ζ.

Προφανώς η Voda έχει σταθμό σε περιοχή που επιτρέπεται η χρήση Η/Ζ και είχε προβλέψει να υπάρχει η ανάλογη υποδομή εκτάκτου ανάγκης.

Yes!

Από χθες το βράδυ η ισχύς του σήματος επανήλθε στα κανονικά υψηλά της επίπεδα. Φαίνεται ότι το πρόβλημα λύθηκε, ελπίζω μόνιμα.

ναι παιδια μολις γυρισα σπιτι και εκανα την πρωτη μου κληση μεσα απο το σπιτι μετα απο μια εβδομαδα και ειμαι ευτυχισμενος.... (καλαμαρια)

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα, αλλά αυτό το θέμα μου φάνηκε το πιο σχετικό για να ρωτήσω σχετικά με κάτι παραξενο που μου συνέβη. Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει, παρακαλώ! :)

Το Πάσχα που πήγα στην Αίγυπτο, πριν την απογείωση του αεροπλάνου έκλεισα το κινητό μου (wind f2g και συσκευή Vodafone 527) κανονικά και το έβαλα στην άκρη καθώς δεν σκόπευα να το χρησιμοποιήσω σύντομα.

Μετά από 2 μέρες, χαθήκαμε με την παρέα μου και όταν ξαναβρεθήκαμε μετά από λίγη ώρα, μου λένε "σε παίρναμε τηλέφωνο και χτύπαγε και δεν απαντούσες"!!!

"Αποκλείεται", λέω, "το έχω κλειστό". Ξαναπαίρνει, ο φίλος μου, πράγματι χτυπούσε!!!

Τρελάθηκα!

Πάω να ανάψω τη συσκευή να δω τι γίνεται, δεν άναβε γιατί μου έβγαζε χαμηλή μπαταρία.

Προφανώς, κάποια στιγμή πατήθηκε κατά λάθος το κουμπί ον/οφ και ανοιξε η συσκευή, και έφαγε όλη τη μπαταρία περιμένοντας να δώσω πιν. [μάλλον, τι άλλο μπορούσε να έχει συμβεί;]

Βγάζω την κάρτα σιμ από τη συσκευή, ξανακαλώ από άλλο ελληνικό κινητό, πάλι χτύπαγε!

:blink:

Δεν ασχολήθηκα ξανά με το θέμα για μερικές μέρες.

Μετά από 4-5 μέρες που το ξανακάλεσα μου έβγαλε το σωστό μήνυμα ότι ο συνδρομητής θα είδοποιηθεί κλπ.

Και έβαλα την σιμ σε άλλη συσκευή και μου ήρθε η ειδοποίηση κανονικά.

Τι κουλό ήταν αυτό που συνέβη;

Έχει να κάνει με την wind, με τη συσκευή, με το δίκτυο περιαγωγής (ποια περιαγωγή, αφού δεν είχα συνδεθεί στην Αίγυπτο με κανένα δίκτυο πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα; ), μήπως με την πτήση αν άναψε το κινητό εν πτήσει;

Καμιά ιδέα; :confused:

Και όποιος έτυχε και με πήρε εκείνες τις μέρες, θα νομίζει ότι τον γείωσα κανονικά, ότι και δεν απαντάω και δεν επιστρέφω την κλήση, κι εγώ δεν θα μάθω ποτέ ούτε καν ότι πήρε κάποιος...

Edited by tseapis

Εμένα μου συμβαίνει αυτό συχνά με το voipdiscount δηλ. να παιρνω σε κινητό και ενώ είναι αυτό κλειστό το voipdiscount να χτυπάει και για πολλή ώρα. Ίσως να είναι κάτι τέτοιο, ας πούμε αυτοί που σε έπαιρναν από αίγυπτο να δρομολογούνται οι κλήσεις προς εξωτερικό (και roaming) μέσω voip και να είχε φάει κόλλημα προσωρινά.

Άλλο ενδεχόμενο: υπάρχει περίπτωση να είναι η κάρτα σου κλωνοποιημένη;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα, αλλά αυτό το θέμα μου φάνηκε το πιο σχετικό για να ρωτήσω σχετικά με κάτι παραξενο που μου συνέβη. Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει, παρακαλώ! :)

Το Πάσχα που πήγα στην Αίγυπτο, πριν την απογείωση του αεροπλάνου έκλεισα το κινητό μου (wind f2g και συσκευή Vodafone 527) κανονικά και το έβαλα στην άκρη καθώς δεν σκόπευα να το χρησιμοποιήσω σύντομα.

Μετά από 2 μέρες, χαθήκαμε με την παρέα μου και όταν ξαναβρεθήκαμε μετά από λίγη ώρα, μου λένε "σε παίρναμε τηλέφωνο και χτύπαγε και δεν απαντούσες"!!!

"Αποκλείεται", λέω, "το έχω κλειστό". Ξαναπαίρνει, ο φίλος μου, πράγματι χτυπούσε!!!

Τρελάθηκα!

Πάω να ανάψω τη συσκευή να δω τι γίνεται, δεν άναβε γιατί μου έβγαζε χαμηλή μπαταρία.

Προφανώς, κάποια στιγμή πατήθηκε κατά λάθος το κουμπί ον/οφ και ανοιξε η συσκευή, και έφαγε όλη τη μπαταρία περιμένοντας να δώσω πιν. [μάλλον, τι άλλο μπορούσε να έχει συμβεί;]

Βγάζω την κάρτα σιμ από τη συσκευή, ξανακαλώ από άλλο ελληνικό κινητό, πάλι χτύπαγε!

:blink:

Δεν ασχολήθηκα ξανά με το θέμα για μερικές μέρες.

Μετά από 4-5 μέρες που το ξανακάλεσα μου έβγαλε το σωστό μήνυμα ότι ο συνδρομητής θα είδοποιηθεί κλπ.

Και έβαλα την σιμ σε άλλη συσκευή και μου ήρθε η ειδοποίηση κανονικά.

Τι κουλό ήταν αυτό που συνέβη;

Έχει να κάνει με την wind, με τη συσκευή, με το δίκτυο περιαγωγής (ποια περιαγωγή, αφού δεν είχα συνδεθεί στην Αίγυπτο με κανένα δίκτυο πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα; ), μήπως με την πτήση αν άναψε το κινητό εν πτήσει;

Καμιά ιδέα; :confused:

Και όποιος έτυχε και με πήρε εκείνες τις μέρες, θα νομίζει ότι τον γείωσα κανονικά, ότι και δεν απαντάω και δεν επιστρέφω την κλήση, κι εγώ δεν θα μάθω ποτέ ούτε καν ότι πήρε κάποιος...

Μάλλον πρόβλημα κατά τη δρομολόγηση της κλήσης (b-number analysis) στο ψηφιακό κέντρο θα ήταν. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο τόνος που θα ακούσετε συνεπάγεται ότι καλείται άλλος συνδρομητής αλλά σε ποιο σύστημα έχετε

δρομολογηθεί ώστε να ακούσετε τον ήχο όσο περιμένετε να συνδεθείτε.

Κατά τη διάρκεια του Call Setup ( αναζήτηση – σύνδεση με τον καλούμενο)

1. Αν το τηλ. του καλούμενου είναι ενεργοποιημένο εντός δικτύου:

Μετά από ένα σύντομο “κενό” θα ακούσουμε τον ήχο κλήσης εφόσον εντοπίσθηκε ο καλούμενος και σημαίνει ότι το τηλέφωνό του “κουδουνίζει”. Αν απαντήσει τότε ολοκληρώνεται το Call Setup και έχουμε ολοκληρωμένη end to end επικοινωνία.

2. Αν ο καλούμενος δε μπορεί να εντοπισθεί από το ψηφιακό κέντρο

(τηλ. κλειστό/εκτός δικτύου/άλλο πρόβλημα):

Μετά από ένα παρατεταμένο “κενό” εφόσον γίνεται paging (ψάξιμο) του καλούμενου από διάφορες κεραίες (σύμφωνα με τα τελευταία του δεδομένα)

θα δρομολογηθείτε στο σύστημα announcement(ανακοινώσεων) του ψηφιακού κέντρου

ακούγοντας π.χ. “ Ο συνδρομητής θα ειδοποιηθεί…κ.τ.λ.)

τελευταια εχω παρατηρησει οτι το σημα της wind ειναι λιγο χαλια στο κεντρο του ηρακλειου (κρητη) .καταρχην η ποιοτητα της συνομιλιας ειναι χαλια, τελευταιος όροφος χωρις πολυκατοικιες διπλα μου και δεν εχω 3g ... να σημειωσω οτι εχω 2 κινητα ενα iphone 3gs και ενα blackberry και συμβαινει και στα 2....

H/Z (Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος) = Κινητήρας + Γεννήτρια (άρα ζεύγος στοιχείων)

Η «σκέτη» ονομασία γεννήτρια δεν είναι σωστή εφόσον η γεννήτρια μετατρέπει την κινητική ενέργεια της μηχανής σε ηλεκτρική (όπως το δυναμό στο αυτοκίνητο)

Παίρνει κίνηση συνήθως από έναν πετρελαιοκινητήρα.

πολυ ωραια τα λεει ο φιλος,ετσι ειναι.

• 2 weeks later...

Ναι απο εχθες, αλλα δεν μ'αρεσε! Δε ξερω, εκαναν πιο σκουρο το μπλε; Και πιο στρογγυλες τις γωνιες;

Παντως με τον παλιο Δραμα-Καβαλα ειχε σε ολη την διαδρομη 3G (στον χαρτη παντα) και τωρα δεν εχει σε ολη.

Μαλλον τον εκαναν πιο αληθοφανή.

Samsung S21 Ultra

Πάντως τα ψάρια στον Παγασητικό έχουν full 3g...

Αλήθεια γιατί τα cell που κοιτάνε θάλασσα έχουν τόσο μικρή εμβέλεια 3ης γενιάς;

Στον Παγασητικό αυτό δημιουργεί πρόβλημα! Σοβαρό κι όλας... Στις παραλίες που βλέπουν προς Σωρό έχει full 3g μη λειτουργικό όμως με αποτέλεσμα κάποια κινητά που δεν έχουν τόσο έξυπνους πομποδέκτες να μπερδεύονται και να μπαίνουν σε 3η γενιά και να είναι στην ουσία εκτός δικτύου...

Ας κάνουν κάτι για αυτό... :(

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γνωρίζουμε αν η WIND καλύπτει απόλυτα την περιοχή Λιμνών σε 2g σήμα?

http://sn118w.snt118.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=9a31cda0-4f4f-4421-91ec-7b1f689e1553&Aux=44%7C0%7C8CCBBE25F673680%7C%7C

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Παραλιες του Πηλιου εννοεις Μιχαλη;

Στις παραλίες του Παγασητικού εννοώ. Τα Καλά Νερά είναι "οριακά" εντός εμβέλειας κεραιών 3ης γενιάς. Από εκεί και πέρα η πιο γνωστή παραλία του Παγασητικού,η Άφησσος(αλλά και καλλιφτέρη),έχει πρόβλημα : συνδέεσαι με 3η γενιά και το τηλέφωνό σου νεκρώνει :(

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]