Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από το ίδιο κινητό με διαφορετικές SIM ο ήχος διαφέρει. Εξάλλου τα μηχανήματα στο ραδιοδίκτυο ναι μεν είναι ίδια αλλά στο backbone και τα κέντρα υπάρχει διαφορά! Εκεί δε ξέρω τι γίνεται... Μπορώ για παράδειγμα να ηχογραφήσω και να δείτε πως ακούγεται ένα calling tune από Vodafone και πως ακούγεται από WIND. Υπάρχει διαφορά και στην ένταση και στη καθαρότητα.

Με την Cosmote έχω παράπονο όταν μιλάω με κάποιον και αυτός βρίσκεται σε ένα θορυβώδες μέρος.Ε,δε βγάζεις άκρη:confused:

Αυτό που λες δεν έχει νόημα.

Η οποιαδήποτε διαφορά στην ποιότητα μπορεί να οφείλεται μόνο σε συμπίεση του ήχου. Αυτή συμβαίνει μόνο μεταξύ κινητού - σταθμού βάσης - BSC. Στο δίκτυο κορμού η φωνή μεταδίδεται ασυμπίεστη (PCM 64Kbps).

Εσύ μπορεί να είδες διαφορά στην ποιότητα του ήχου γιατί όταν έβαλες την κάρτα της Vodafone, το αντίστοιχο κελί ήταν φορτωμένο, πήρες κανάλι μειωμένης ποιότητας (HR) για να μπορέσεις να βγάλεις την κλήση.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Αξίζει να κάνω φορητότητα από cosmote σε wind?όσον αφορά το σήμα και την ποιότητα ήχου?(κινούμε σε Κρήτη και Αθήνα)

Αυτό που λες δεν έχει νόημα.

Η οποιαδήποτε διαφορά στην ποιότητα μπορεί να οφείλεται μόνο σε συμπίεση του ήχου. Αυτή συμβαίνει μόνο μεταξύ κινητού - σταθμού βάσης - BSC. Στο δίκτυο κορμού η φωνή μεταδίδεται ασυμπίεστη (PCM 64Kbps).

Εσύ μπορεί να είδες διαφορά στην ποιότητα του ήχου γιατί όταν έβαλες την κάρτα της Vodafone, το αντίστοιχο κελί ήταν φορτωμένο, πήρες κανάλι μειωμένης ποιότητας (HR) για να μπορέσεις να βγάλεις την κλήση.

όχι και δεν έχει νόημα... Ο κάθε κατασκευαστής έχει διαφορετική υλοποίηση αλγορίθμων κωδικοποίησης,άσχετο αν η τελική μορφή είναι ο ασυμπίεστος ήχος στα 64Kbit/sec (στο κάτω κάτω τα 64 που χρειάζονται για τη φωνή; Εκτός αν συμπεριλαμβάνουμε απώλειες για κάποιο λόγο:blink:)

Η διαφορά είναι στην πιστότητα του ήχου,δηλαδή κατά πόσο αυτό που ακούς ανταποκρίνεται στη φωνή του συνομιλητή σου. Εκεί είναι η ιστορία...όχι πως η WIND έχει υλοποιήσει αλγορίθμους επεξεργασίας σήματος ήχου απλά μου δίνει την εντύπωση ότι κάνει καλύτερη μεταγωγή μέσα στο δίκτυό της...

Το SIR επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ποιότητα του ήχου για το bit error rate,στις σύγχρονες μεταδόσεις πολύ σημαντική παράμετρος! Μήπως λοιπόν η WIND σχεδιάζει καλύτερα το ραδιοδίκτυο και τις συχνότητες που διαθέτει;

Μιλούσα εν τω μεταξύ κάποτε με κάποιον που βρισκόταν Κρήτη από Πήλιο...και η ποιότητα ήχου ήταν απίστευτα καλή,σα να βρισκόταν δίπλα μου ο συνομιλητής μου.πάντα με WIND. Δε λέω πως στη WIND το 100% των κλήσεων γίνονται εξίσου ποιοτικά,αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι αρκετές φορές μιλάμε σε AHS...αλλά ένα μεγάλο ποσοστό κλήσεων γίνεται με πάρα πολύ καλή ποιότητα! Και είναι παλιά τέχνη της εταιρείας :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν τα κατέχω τα τεχνικά αλλά από το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι όντως μιλάω συχνά περπατώντας στο δρόμο με Wind (f2g :happy: ) και είναι μια χαρά ο ήχος.

Αλλά μέσα στο σπίτι μου με φουλ σήμα πρέπει το κινητό να είναι ακουμπισμένο, ακίνητο, για να μιλήσω αλλιώς ο άλλος δεν ακούει τίποτα γιατί κάνει διακοπές. Αφού, για να πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο, λέω "περίμενε μισό λεπτό" και μετάφέρω τη συσκευή, την ξαναακουμπάω και τότε μιλάω πάλι. :lol: Αλλά δεν πέφτει ποτέ η γραμμή.

Ενώ με Vodafone, μιλάω μια χαρά περπατώντας μέσα στο σπίτι μεν, αλλά οι κλήσεις διακόπτονται πότε πότε δε...

*Και θέλω να πω και στην αδερφή να πάει από βοντα σε γουίντ γιατί την συμφέρει, αλλά πώς να της πω ότι στο σπίτι το κινητό της θα γίνεται ...σταθερό :rotfl:

Δεν τα κατέχω τα τεχνικά αλλά από το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι όντως μιλάω συχνά περπατώντας στο δρόμο με Wind (f2g :happy: ) και είναι μια χαρά ο ήχος.

Αλλά μέσα στο σπίτι μου με φουλ σήμα πρέπει το κινητό να είναι ακουμπισμένο, ακίνητο, για να μιλήσω αλλιώς ο άλλος δεν ακούει τίποτα γιατί κάνει διακοπές. Αφού, για να πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο, λέω "περίμενε μισό λεπτό" και μετάφέρω τη συσκευή, την ξαναακουμπάω και τότε μιλάω πάλι. :lol: Αλλά δεν πέφτει ποτέ η γραμμή.

Ενώ με Vodafone, μιλάω μια χαρά περπατώντας μέσα στο σπίτι μεν, αλλά οι κλήσεις διακόπτονται πότε πότε δε...

*Και θέλω να πω και στην αδερφή να πάει από βοντα σε γουίντ γιατί την συμφέρει, αλλά πώς να της πω ότι στο σπίτι το κινητό της θα γίνεται ...σταθερό :rotfl:

Οταν έχεις σήμα και ακούς με διακοπές ή και ο άλλος δεν ακούει...φταίει ο άλλος! Που μάλλον δεν έχει σήμα;)

^ Ναι, αλλά παίρνω σε σταθερό :)

Έχω ξαναρωτήσει σε προηγούμενη σελίδα του τόπικ και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι ανακλάσεις ή κάτι σχετικό με το σπίτι τέλος πάντων.

^ Ναι, αλλά παίρνω σε σταθερό :)

Έχω ξαναρωτήσει σε προηγούμενη σελίδα του τόπικ και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι ανακλάσεις ή κάτι σχετικό με το σπίτι τέλος πάντων.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σήμα αυξομειώνεται. Εισαι στα όρια μεταξύ δύο κυψελών (κεραιών) και γίνονται συνεχή Handovers απο την μια κυψέλη στην άλλη. Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι και δεν φταίει απαραίτητα το δίκτυο. Μάλλον έπεσες στην περίπτωση:)

για οσους μενουν στην πολη των χανιων στο κεντρο κυριως ,μετα τον χθεσινο αερα ,μεγαλες ζημιες υπεστη η κεραια κινητης τηλεφωνιας ,WIND, που βρισκετε στο ξενοδοχειο ΟΜΑΛΟΣ, στην οδο κυδωνιας,εκει που ειναι το υπεραστικο κτελ,στην πλατεια 1866,,οποτε η πολη εχει προβλημα σιγουρα πλεον γιατι ηταν ο κεντρικος αναμεταδοτης της πολεως με 12 μετρα ιστο ,αρα λογικα θα υπαρχουν προβληματα στην επικοινωνια,και στην καλυψη,για λιγο καιρο

...αλλά ένα μεγάλο ποσοστό κλήσεων γίνεται με πάρα πολύ καλή ποιότητα! Και είναι παλιά τέχνη της εταιρείας :p

Μπορεί να μην έχω γνώσεις τεχνικής φύσεως επί του θέματος, αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι παλιά τέχνη της Wind να έχει άθλιο σήμα και συνεπώς ποιότητα. Γενικώς συμφωνώ με αυτά που λέει ο tseapis και μην μου πείτε ότι και εγώ έπεσα στην περίπτωση. Έχω Wind από τον πρώτο μου αριθμό και Q-Telecom εδώ και έξι χρόνια (πριν την Q είχα και CU και Cosmote). Παλιά η Q ήταν σε περιαγωγή στο δίκτυο της Vodafone και η διαφορά φαινόταν σε καθημερινή βάση στην ποιότητα. Από τότε που η Q πέρασε στην Tim η ποιότητα έχει εξομοιωθεί και στα δύο κινητά (έχει πιάσει πάτο δηλαδή). Η Wind σε κλειστούς χώρους έχει άθλιο σήμα. Μέχρι και τον Οκτώβριο μέσα στο σπίτι μου δεν έκανες κλήση παρά μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο (και όχι δεν μένω σε υπόγειο που με άλλες εταιρίες και από υπόγειο θα έκανες κλήση). Αλλιώς δεν άκουγες δεν σε άκουγαν και τερματιζόταν η κλήση κάθε 15 δευτερόλεπτα. Και σε κάθε κλειστό χώρο ή ακόμα και στην τσέπη το σήμα πέφτει τραγικά, σου έρχονται συνέχεια κλήσεις σε μηνύματα κλπ. Δεν με θυμάμαι ποτέ να κάνω κλήση και να μην ακούγονται παράσιτα.

Με κανένα άλλο κινητό δοκίμασες; :blink: Γιατί αν έχεις αυτό που εμφανίζεται στο προφίλ σου...γελάω ακόμη :p Τα motorola φημίζονται για τον άθλιο ήχο που έχουνε και ένας λόγος που δεν έχω πάρει ποτέ είναι αυτός :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με κανένα άλλο κινητό δοκίμασες; :blink: Γιατί αν έχεις αυτό που εμφανίζεται στο προφίλ σου...γελάω ακόμη :p Τα motorola φημίζονται για τον άθλιο ήχο που έχουνε και ένας λόγος που δεν έχω πάρει ποτέ είναι αυτός :rolleyes:

Κάτι τέτοιο εγώ δεν το έχω παρατηρήσει με το Motorola L6.Και στο Motorola L6 μιλάω όπως και στο LG KE500.:)

Εγώ έχω Wind στην Πάτρα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στην δυτική περιοχή της πόλης όπου και μένω παλαιότερα είχα Cosmote χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα υπάρχει πρόβλημα με την Cosmote και όχι με την Wind. Όμως όταν ταξιδεύεις προς Τρίπολη από ένα σημείο και μετά η Wind χάνεται εντελώς, ενώ η Cosmote έχει τουλάχιστον 1-2 γραμμές σήμα. Ακόμη σε ένα χωριό λίγο έξω από την Κ. Αχαΐα η Wind είναι «νεκρή», ενώ οι άλλες 2 έχουν ικανοποιητικό σήμα.

Με αυτό και άλλα 5 κινητά. Απλώς έχω αφήσει αυτό το avatar, δεν είναι αυτή η συσκευή μου. Γενικώς αν το σήμα δεν είναι φουλ ακούω τη φωνή μου και ακούγονται παράσιτα σαν αέρας. Συνήθως ο συνομιλητής μου έχει φουλ σήμα.

Ισως βλάβη σε σταθμους βασης, απο τον καιρο; Παρε τηλ στο CC και ρώτα.

Πήρα τηλέφωνο και μου λένε ότι το γνωρίζουν αλλά δεν ξέρουν να μου πουν πότε θα φτιαχτεί!

Έλεος!

Και είναι από το πρωι ως και τώρα...

Έτσι...να συμβαδίζουν με το όνομα και οι σταθμοί βάσης...Wind...όσα παίρνει ο άνεμος...Πάντως,οκ,για σκεφτείτε και τους τεχνικούς που είναι πάνω στους ιστούς και προσπαθούν να συμμαζέψουν τ'ασυμμάζευτα..

Έτσι...να συμβαδίζουν με το όνομα και οι σταθμοί βάσης...Wind...όσα παίρνει ο άνεμος...Πάντως,οκ,για σκεφτείτε και τους τεχνικούς που είναι πάνω στους ιστούς και προσπαθούν να συμμαζέψουν τ'ασυμμάζευτα..

Θα συμφωνήσω. Δεν φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Wind ή των συνεργαζόμενων τεχνικών εταιρειών αλλά η οργάνωση και οι επενδύσεις της εταιρείας πάνω στα θέματα αυτά. Και για να μη παρεξηγηθώ μιλάω για τη Wind μια και για τη συγκεκριμένη αναφέρθηκαν τα προβλήματα.

Πάλι "έφυγε κάτι" με τους δυνατούς ανέμους...εγώ δεν σας είπα τίποτα :X

θες να πεις δηλαδή ότι με τις άλλες εταιρείες όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες δε "φεύγει" κάτι; Γιατί εγώ γνωρίζω πάααρα πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν μεν με αέρα (όπως στις παραπάνω περιπτώσεις,που εμένα τουλάχιστον δε μου έχει τύχει) αλλά με ψύξη και αυτονομία:O (τα οποία μάλιστα είναι και προβλέψιμα)

Συγνώμη αλλά κατασκευαστικές εταιρείες αναλαμβάνουν τους ιστούς:worry: Αν κάτι δε πάει καλά με συγκεκριμένους τύπους ιστών ας συννενοηθεί με τον κατασκευαστή,υποτίθεται πάντως ότι σχεδιάζονται για ανέμους :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάτι τέτοιο εγώ δεν το έχω παρατηρήσει με το Motorola L6.Και στο Motorola L6 μιλάω όπως και στο LG KE500.:)

Εξισου κακο και το LG σε ποιοτητα ηχου!

Μιλαει η πραξη καθαρα και οχι η θεωρια..

Ενα πολυ θετικο στο Motorola ειναι οτι εχει την κεραια κατω στο σημειο που ειναι παχυ οταν ειναι ανοιχτο...

Εξισου κακο και το LG σε ποιοτητα ηχου!

Μιλαει η πραξη καθαρα και οχι η θεωρια..

Ενα πολυ θετικο στο Motorola ειναι οτι εχει την κεραια κατω στο σημειο που ειναι παχυ οταν ειναι ανοιχτο...

ως παλιός χρήστης LG U8210 ο ήχος ήταν απλά αδιάφορος :p

Ανάμεσα στις συσκευές υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα ήχου. Χαλαρά την καλύτερη ποιότητα ήχου έχουν τα Sony Ericsson και τα παλιά SIEMENS:cry: και ακολουθούν ΝΟΚΙΑ κτλ...

Τα χειρότερα είναι χαλαρά τα Motorola,τέτοιο χάλι...δε γίνεται!

[sIGPIC][/sIGPIC]

ως παλιός χρήστης LG U8210 ο ήχος ήταν απλά αδιάφορος :p

Ανάμεσα στις συσκευές υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα ήχου. Χαλαρά την καλύτερη ποιότητα ήχου έχουν τα Sony Ericsson και τα παλιά SIEMENS:cry: και ακολουθούν ΝΟΚΙΑ κτλ...

Τα χειρότερα είναι χαλαρά τα Motorola,τέτοιο χάλι...δε γίνεται!

Σωστος!!! Θα προσθεσω και τα sasmung με το χαμηλο ηχειο.

θες να πεις δηλαδή ότι με τις άλλες εταιρείες όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες δε "φεύγει" κάτι; Γιατί εγώ γνωρίζω πάααρα πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν μεν με αέρα (όπως στις παραπάνω περιπτώσεις,που εμένα τουλάχιστον δε μου έχει τύχει) αλλά με ψύξη και αυτονομία:O (τα οποία μάλιστα είναι και προβλέψιμα)

Συγνώμη αλλά κατασκευαστικές εταιρείες αναλαμβάνουν τους ιστούς:worry: Αν κάτι δε πάει καλά με συγκεκριμένους τύπους ιστών ας συννενοηθεί με τον κατασκευαστή,υποτίθεται πάντως ότι σχεδιάζονται για ανέμους :blink:

Σωστά τα λές αλλά μερικοί έχουν "καβούρια" στις τσέπες όταν κλείνουν συμβόλαια κατασκευών ή συντήρησης του εξοπλισμού...κάποιοι "τεχνικοί" δεν μιλούν καθόλου ελληνικά...δεν έχουν ιδέα τι είναι δίκτυο.

Οτι πληρώνεις παίρνεις, μετά μαζεύεις τα σπασμένα...αν τα βρείς...ελπίζω όχι πάνω σε κάποιον;)