Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσωπικα συμπαθω την κοσμοτε(και ιδιαιτερα για το mycosmos),αλλα τι να το κανω το 98% 3g αν με παιρνουν τηλ. και λεει οτι ειναι κλειστο,αν δεν ακουω τον συνομιλητη μου,αν μου κλεινει η γραμμη;Aυτα ειναι 100% βασικα αν εχεις τηλεφωνο εργασιας.

Και εγώ συμπαθούσα την Cosmote, ελληνικό δίκτυο και μπλα, μπλα, μπλα, αλλά στην πράξη αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα με την γραμμή μου όπως και εσύ. Και αφού στο τέλος συνειδητοποίησα μετά από πολλές δοκιμές ότι δεν φταίνε οι συσκευές αλλά το δίκτυο, έκανα την κίνηση προς τη Wind και λύθηκαν οριστικά τα όποια θέματα επικοινωνίας...

• 2 weeks later...
Παρατήρησε κανείς αλλαγές σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα τώρα τελευταία? Σε ταχύτητες κλπ.

Συκιές θεσσαλονικη .. οπως κατεβενουμε απο την εξοδο του περιφερειακου την Ανθεων με επταπυργιου εκει εχει παρα πολυ καιρο που το προβλημα ειναι τρομερο να μην υπαρχει σχεδον καθολου σημα.Η κοσμοτε εχει αρκετο καλο σημα.η βονταφον μαλλον το ιδιο χαλι πρεπει να ειναι γιατι φιλος μου που μενει εκει αναγκαστηκε και εκανε φορητοτητα σε κοσμοτε λογο σηματος.

Για την Vodafone βελτίωση μάλλον μέσα στο επόμενο 4μηνο. Υπάρχει κεραία, αλλά λόγω δόμησης δεν βλέπει το μέρος.

Η Wind χρόνια τώρα έχει χάλια σήμα όχι μόνο στο τέλος της Ανθέων, αλλά και γενικά σε εσωτερικούς χώρους και σε διπλανούς δρόμους.

Η Cosmote έχει σταθμό Βερμίου με Επταπυργίου που βλέπει την Ανθέων, αλλά απ'την άλλη μεριά έχει χάλια σήμα μέσα στα Κάστρα

Πιασ'τ'αυγό και κούρευτο:p

Ε...... Λείπουν πάντως κάποιες...

Ε...... Λείπουν πάντως κάποιες...

καλά η wind όλες παράνομες τις έχει;;; :lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χμμμ...η Vodafone πρέπει να νομιμοποιήσει στάνταρ άλλες 3:shifty:

Ας ελπίσουμε να μην τις πάρουν είδηση μέχρι να συμβεί αυτό...

καλά η wind όλες παράνομες τις έχει;;; :lol:

Νομίζεις, έχει και άλλες που λείπουν.

Βρείτε τις διαφορές.

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος!!!!!

Είμαι στους Αμπελόκηπους και το upload της Στετ ξεπέρασε για πρώτη φορά τα αιώνια κολλημένα 330κάτι kbps.... 1757kbps κυρίες και κύριοι..... Ναιιιιιιιιιιιιι!

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Ωραίοι μάγκες... Όταν δε θα πιάνει το κινητό τους θα γκρινιάζουν μετά...

Ακριβώς. Για όλα φταίει "το κράτος", το κλασικό ελληνικό πόρισμα...

• 2 weeks later...

Εδώ και 2 μέρες συνδέεται το DHD μου στο Μαρούσι μόνο σε 2G.

Έχει άραγε κάποιο πρόβλημα το δίκτυο?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά σήμερα το 3G στην Καλαμάτα είχε φάει τέτοια φρίκη που κάποιες φορές σου έβγαζε οτι απορρίφθηκε η κάρτα σιμ, άλλες μηδενιζόταν το σήμα και δεν έκανε hand over σε 2G (ενώ η περιοχή καλυπτόταν από 2G) και άλλα κουλά...

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από την αγορά κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas κ. Νάσος Ζαρκαλής, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας δημοπράτησης του φάσματος.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ζαρκαλής, η αγορά στο σύνολό της δείχνει σημάδια βελτίωσης και ειδικότερα, επιβράδυνσης των αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης που εμφάνισε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα για την Wind το β’ και γ’ τρίμηνο υπήρξαν καλύτερα από το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως είπε, στο α’ τρίμηνο ο τζίρος είχε διαμορφωθεί σε 156 εκατ. ευρώ, ενώ στο β’ και γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 169 εκατ. και 180 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ακόμη πιο βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) καθώς στο πρώτο τρίμηνο το συγκεκριμένο μέγεθος διαμορφώθηκε σε 26 εκατ. ευρώ, στο δεύτερο έφθασε τα 40 εκατ. ευρώ και στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασε τα 52 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη και την εποχικότητα που παρουσιάζει η αγορά κινητής τηλεφωνίας, μπορεί κανείς με ασφάλεια να υποθέσει ότι στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό, αποδίδεται εν μέρει και στην βελτίωση του μέσου εσόδου ανά πελάτη (ARPU), γεγονός που οφείλεται στην πιο στοχευμένη εμπορική πολιτική της εταιρείας και στην ενδυνάμωση της χρήσης των smart phones που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη χρήση της συσκευής. Αν και ο κ. Ζαρκαλής απέφυγε να δώσει κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος, στελέχη της εταιρείας επιμένουν ότι το συγκεκριμένο μέγεθος στα τέλη του προηγούμενου έτους βρέθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλλά έκτοτε εμφανίζει σταθερά ανοδική πορεία από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Παράλληλα, αυξήθηκε και η πελατειακή βάση συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους έχουν συνδεθεί στο δίκτυο της Wind 50.000 νέοι πελάτες ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 320.000 πελάτες.

Επίσης παρά το αυξημένο country risk, το τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 300 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε φέτος το καλοκαίρι και υλοποιείται σε συνεργασία με την Huawei εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Το ύψος των επενδύσεων που πραγματοποίησε η Wind στο γ’ τρίμηνο έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους έχει προγραμματιστεί να αντικατασταθούν 500 σταθμοί βάσης. Το πλάνο περιλαμβάνει συνολικά την αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου της εταιρείας και σαν αποτέλεσμα θα έχει να επιτυγχάνονται ταχύτητες πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων μέχρι 42 Mbps.

Ο κ. Ζαρκαλής ανέφερε ακόμη ότι η Wind θα καταβάλει το τίμημα (92,3 εκατ. ευρώ) για την άδεια του φάσματος συχνοτήτων χωρίς δανεισμό, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, περί πτώχευσης μιας εταιρείας αν δεν γίνει η συγχώνευση Wind – Vodafone.

Σχολιάζοντας ωστόσο τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά για την συγχώνευση με την Vodafone ο κ. Ζαρκαλής τόνισε ότι θα αποτελούσε βέλτιστη κίνηση για την αγορά, ωστόσο η εταιρεία δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας αλλά πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της. «Αν δεν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, θα είμαστε επίσης σε εξαιρετική θέση και θα κάνουμε άλλα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει η συγχώνευση» σχολίασε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το χρόνο που θα ολοκληρωθεί» και ότι τα μεγέθη της Wind είναι τέτοια που της επιτρέπουν να συνεχίσει τη δραστηριότητά της και το επενδυτικό της πρόγραμμα.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1336883

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά σήμερα το 3G στην Καλαμάτα είχε φάει τέτοια φρίκη που κάποιες φορές σου έβγαζε οτι απορρίφθηκε η κάρτα σιμ, άλλες μηδενιζόταν το σήμα και δεν έκανε hand over σε 2G (ενώ η περιοχή καλυπτόταν από 2G) και άλλα κουλά...

Κύριε Παναγιώτη έλα στο πράσινο δίκτυο με τα ''κουλουράκια'' σου να βρείς την υγειά σου

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Κύριε Παναγιώτη έλα στο πράσινο δίκτυο με τα ''κουλουράκια'' σου να βρείς την υγειά σου

Άμα είναι να κάνεις μετανάστευση την κάνεις προς τις κόκκινες πολιτείες βρε συ... :lol:

Άμα είναι να κάνεις μετανάστευση την κάνεις προς τις κόκκινες πολιτείες βρε συ... :lol:

ναι καλά! Ένα καρτοκινητό και πολύ τους είναι τους Fragofone-iades :lol:

Πάντως αν είναι να μεταναστεύσεις περίμενε. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε διαδικασία εσωτερικής φορητότητας. :lol:

Τα κουλά που λες παραπάνω περισσότερο για πρόβλημα της SIM μου κάνουν παρά της WIND. Βάλτην σε ένα άλλο τηλέφωνο. Κάτι παίζει με το update process της κάρτας SIM. Τα Android για παράδειγμα στέλνουν ρυθμίσεις τα δίκτυα και τιες πετάνε στον κάδο ανακύκλωσης. Τόσα ξέρουν,τόσα κάνουν τα American OS. Δε τους παρεξηγεί κανένας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χαχα άμα γίνει το κακό (συγχώνευση :P) δεν ξέρω αν θα μείνω συγχωνευμένος ή θα πρασσινίσω... Θα μου λείψει βέβαια η θεϊκή κάλυψη αλλά τουλάχιστον θα έχω δεδομένα :))))

Την συγκεκριμένη σιμ την έχω αλλάξει εδώ και 3 βδομάδες.. Είναι από αυτές με το νέο σχέδιο και χρώματα!! Έχω παρατηρήσει σίγουρα 3-4 περιπτώσεις που σε σημείο που έχει σίγουρα κάλυψη το κινητό βγαίνει εκτός δικτύου για διάρκεια από μερικά δευτερόλεπτα έως 1-2 λεπτά... Κουφό;

Όλα τα OS by the way American δεν είναι πλέον; Ή μόνο το android τα κάνει αυτά;

Χαχα άμα γίνει το κακό (συγχώνευση :P) δεν ξέρω αν θα μείνω συγχωνευμένος ή θα πρασσινίσω... Θα μου λείψει βέβαια η θεϊκή κάλυψη αλλά τουλάχιστον θα έχω δεδομένα :))))

Την συγκεκριμένη σιμ την έχω αλλάξει εδώ και 3 βδομάδες.. Είναι από αυτές με το νέο σχέδιο και χρώματα!! Έχω παρατηρήσει σίγουρα 3-4 περιπτώσεις που σε σημείο που έχει σίγουρα κάλυψη το κινητό βγαίνει εκτός δικτύου για διάρκεια από μερικά δευτερόλεπτα έως 1-2 λεπτά... Κουφό;

Όλα τα OS by the way American δεν είναι πλέον; Ή μόνο το android τα κάνει αυτά;

Εμένα έτσι και μου αγγίξουν τις χρεώσεις στο εταιρικό μου θα γίνω πράσινος...από το κακό μου :p

Βάλε τη SIM σε άλλο κινητό ΝΟΚΙΑ 2G, για παράδειγμα, προκειμένου να γίνει ένα σωστό update στο SAT. Έχω ακούσει και από άλλους τέτοια προβλήματα με Android και βάλαμε τη SIM στο Ν8,έκανα ένα restart σε 2G και μετά αφού βάλαμε τη SIM στο τηλέφωνό τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα (για κάποιους μήνες) :!:

Ας έρθει το Meltemi και σου λέω εγώ :p Προς το παρόν T39m (και περιμένω το R310s για δύσκολες αποστολές :lol:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εντάξει το T39m δεν υπάρχει από άποψης δικτύωσης.... :))

Με το restart της 2G συσκευής η sim θα γίνει updated αμέσως ή πρέπει να το αφήσω ώρες;;

Εδώ με IOS έχει γίνει το αδιανόητο... Να στείλει κάποιες εντολές σε ένα από τα 2 smsc της στετ και να μισοφιλτράρει μετά το smsc τα σμσ στη γραμμή μου.. χαχα

Έχεις πολύ καλύτερες χρεώσεις από τις onsite Μιχάλη; Γιατί κρατάς το εταιρικό ακόμα όμως τη στιγμή που έχουν βγει τα απεριόριστα στα ατομικά;;

Εντάξει το T39m δεν υπάρχει από άποψης δικτύωσης.... :))

Με το restart της 2G συσκευής η sim θα γίνει updated αμέσως ή πρέπει να το αφήσω ώρες;;

Εδώ με IOS έχει γίνει το αδιανόητο... Να στείλει κάποιες εντολές σε ένα από τα 2 smsc της στετ και να μισοφιλτράρει μετά το smsc τα σμσ στη γραμμή μου.. χαχα

Έχεις πολύ καλύτερες χρεώσεις από τις onsite Μιχάλη; Γιατί κρατάς το εταιρικό ακόμα όμως τη στιγμή που έχουν βγει τα απεριόριστα στα ατομικά;;

Ναι. είναι φοβερό το Τ39m από άποψη δικτύου και μπαταρίας :) Πραγματικά,αν θες κινητό για ομιλία και sms είναι ό,τι πρέπει.

Εμένα το update στη SIM μου γίνεται αμέσως. Δηλαδή δικτύωση->επανεκκίνηση->δικτύωση έχει γίνει (εντάξει,περίμενε κανένα λεπτό). Αυτά στα λέω γιατί είχα παρόμοια προβλήματα σε:

α) Blackberry (3 είχα ως τώρα,το ίδιο πρόβλημα με το update της SIM) :!:

β) Samsung Galaxy SII :!:

γ) HTC DHD :!:

...

και είναι και καλά κινητά όλα. Δε ξέρω,μπορεί να φταίνε και οι SIM της WIND αλλά σε γενικές γραμμές, πριν κάνω update τη SIM, φαντάσου ότι το blackberry δεν υποστήριζε handover 3g->2g! Μόλις έβαλα τη SIM στο Ε66 και έκανα κάποια restart όλα εντάξει(εκείνη την περίοδο διάβαζα ένα βιβλίο για το WCDMA πως γίνεται το handover σε 2η γενιά έπαθα φλασιά με τη διαδικασία registration+SIM...)

Τώρα που λες για ασυμβατότητες με smsc, πραγματικά οι Αμερικάνοι ορισμένοι φορές έχω την εντύπωση ότι δε ξέρουν τι σημαίνει η λέξη πρωτόκολλο. Κάνουν ό,τι θέλεις... cross level optimization και δε συμμαζεύεται αλλά έτσι δε κάνουμε χωριό :p

Τέλος,ναι έχω πολύ καλύτερες χρεώσεις κυρίως σε ό,τι αφορά Internet(data+BES). Αν θες λεπτομέρειες στείλε μου ένα ΡΜ να τα πούμε αναλυτικά :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Πρόβλημα στην πόλη της Καρδίτσας.

Ch 50, lac 20310 cell id 11373 νεκρό μέσα στην πόλη της Καρδίτσας! Δε λειτουργεί εδώ και μια βδομάδα τουλάχιστον! Τι γίνεται; καλύπτει μεγάλο κομμάτι της Αθ. Μπλατσούκα στο ύψος 30 και γύρω περιοχή!

Διορθώστε το άμεσα! Συνδέεσαι, σου δίνει ψεύτικο σήμα(νεκρό) και χάνεις κλήσεις! Χάλια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 4 weeks later...

Ερήμωσε το topic!

Καιρός να το ξανα-ενεργοποιήσω.

Πήγα στη Λίμνη Σμοκόβου. Στη διαδρομή Σοφάδων->Λίμνης είναι πολύ καλή η WIND αν και η κάλυψη έρχεται από απομακρυσμένες κεραίες (ακόμη και από Κανάλια!). Κατά σειρά οι κεραίες που καλύπτουν τη διαδρομή είναι Νεκροταφείο(πρρ) Σοφάδων, Καρποχώρι, Ε.Ο. Αθηνών, Κέδρος, Λεοντάρι... Η κεραία στο Νεκροταφείο (colocation σε Vodafone) και η κεραία στο Λεοντάρι είναι 1800mhz και η πρώτη και 3G.

Κάποια σχόλια... Πραγματικά η θέση της κεραίας στο Λεοντάρι είναι μάπα. Δε θέλω να πιστέψω ότι η κεραία τοποθετήθηκε εκεί, πίσω από το βουνό, επίτηδες αλλά μάλλον στο σημείο που είναι η Cosmote δε μπορούσε να βγάλει άδεια (κορυφή βουνού) και ταυτόχρονα η Cosmote αρνούνταν colocation. Εμ. Κι εσύ ρε WIND κοιμόσουν τόσα χρόνια. Αντικειμενικά είναι αρκετά χειρότερη σε αυτό το κομμάτι του Νομού από Cosmote και στα 3 χωριά (λογικό είναι αφού η κεραία δε βλέπει καλά τα 2 χωριά αλλά μόνο το Λεοντάρι) αλλά για ακόμη μια φορά είναι πρωταθλητής στην ποιότητα ήχου. Πολύ καθαρό ήχο είχα παντού.

Πρόβλημα στην κάλυψη είχαν οι ακόλουθες περιοχές:

1) Η μισή Αχλαδιά και η μισή Αναύρα (δυστυχώς η νέα κεραία κεραία δε τα βλέπει εξολοκλήρου τα χωριά! ΚΡΙΜΑ)

2) Η διαδρομή Αχλαδέας->Μακρυρράχης(έτσι το λέει το gmaps). Που και που έβρισκε σήμα αλλά από κάτι αποστάσεις...τεράστιες. Αμφιβάλλω αν υποστηρίζοταν εναλλαγή κυψέλης :wacko: Η Cosmote κάλυπτε τη διαδρομή από την κεραία στο Λεοντάρι,η WIND κρύβεται πίσω από το βουνό :lol::wacko:

3) Στη λίμνη είχα κάλυψη αλλά καμία σχέση με Cosmote. Μιλούσα όμως. Είχε τρυπούλες αλλά όχι πάνω από 1 λεπτό... Θέλει βελτίωση.

Για ένα τουρίστα η κάλυψη είναι επαρκής. Για έναν κάτοικο όμως με τίποτα. Θέλει δουλειά. Η Cosmote έχει πάνω από 10 κεραίες στην περιοχή (μαζί με τις κεραίες που έχει τοποθετήσει σε κοινοτικά κτίρια και ΟΤΕ) και η WIND 3, άντε 4 το πολύ (ίσως να μην είδα κάποια). Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν σημεία που η WIND καλύπτει καλύτερα(πολλοί κάτοικοι έχουν WIND) αλλά αυτό που είδα απέχεια αρκετά από το χαρακτηρισμό καλή κάλυψη.

Σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με το 2010 που είχα πάει στην περιοχή αλλά έχει ακόμη δρόμο για να φτάσει τη Cosmote.

[sIGPIC][/sIGPIC]