Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και η Vodafone εχει καλη ποιοτητα οχι σαν αυτη της wind,απλα ορισμενοι ακουν τις ηχογραφημενες οδηγιες και εχουν λανθασμενη εντυπωση,εαν καλεσεις π.χ το 14844 ωρα Ελλαδος απο κινητο wind και vodafone η διαφορα ειναι μικρη,παραδεχομαι ομως οτι η wind ειναι λιγο καλυτερη σε αυτο.

Νομίζω ότι σε λίγο καιρό όλες με AMR-WB κωδικοποίηση θα έχουν τέλειο ήχο... όπως και να'χει! Το θέμα είναι ότι τα τερματικά που πωλούνται με την σέσουλα σήμερα, και δεν αναφέρομαι φυσικά στα ΝΟΚΙΑ, δεν υποστηρίζουν τέτοια κωδικοποίηση :(

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

αντε να κανουν αλλαγες γιατι απο σημα 3G παει καλα η wind στα Χανια και σε περιεργες περιοχες... αλλα απο ταχυτητα ειναι λιγο τραγικη.

Νομίζω ότι σε λίγο καιρό όλες με AMR-WB κωδικοποίηση θα έχουν τέλειο ήχο... όπως και να'χει! Το θέμα είναι ότι τα τερματικά που πωλούνται με την σέσουλα σήμερα, και δεν αναφέρομαι φυσικά στα ΝΟΚΙΑ, δεν υποστηρίζουν τέτοια κωδικοποίηση :(

Ήδη υπάρχουν αρκετές συσκευές με υποστήριξη AMR-WB (εκτός της Nokia που δεν καταλαβαίνω γιατι το διαφήμισε τώρα λες και ανακάλυψε τον τροχό) αλλα αυτο δεν σημαίνει τίποτα.

Το AMR-WB απαιτεί τεράστιου εύρους επενδύσεις στο δίκτυο κορμού μίας εταιρείας τις οποίες καμία απο τις τρεις εταιρείες δεν νομίζω ότι ειναι διατεθειμένη να κάνει.

Συν το ότι για μία κλήση AMRWB απαιτείται και οι δύο συσκευές να το υποστηρίζουν οπότε αν η διείσδυση ειναι πχ 20% η πιθανότητα για μία κλήση θα ειναι 20%*20%=4%!

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Σήμερα στο χωριό (Μικροθήβες)

Upload 1.5 mb, download 3.0 Mb (internet 30gb).

Iσοφαρίσαμε την cosmote:lol: και πάμε για παραπάνω.:lol:

ΘΈΛΩ Η ΚΕΡΑΊΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΝΌΜΙΜΗ

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΗΜΙΜΆΘΕΙΑΣ.

Τάσος

Σήμερα στο χωριό (Μικροθήβες)

Upload 1.5 mb, download 3.0 Mb (internet 30gb).

Iσοφαρίσαμε την cosmote:lol: και πάμε για παραπάνω.:lol:

Πήλιο Μηλίνα... 2.9Mbps down, 320kbps up, 120ms RTT :)

Καλά πάνε στη Μαγνησία! :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην Μεσσηνία έχουν ξεχάσει οτι έχουν πελάτες... και αν συνεχίσουν έτσι σύντομα αυτοί θα ξεχάσουν οτι υπάρχει αυτή η εταιρεία...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

αντε να κανουν αλλαγες γιατι απο σημα 3G παει καλα η wind στα Χανια και σε περιεργες περιοχες... αλλα απο ταχυτητα ειναι λιγο τραγικη.

Δεν νομίζω ότι πάει καλά από 3g η wind στα Χανια..

Στην καλύτερη να έχει το ίδιο σήμα σε 3g με της άλλες

αλλά συνήθως έχει χάλια 3g ακόμα και σε σημεία που θεωρείτε αυτονόητο

με μόνη εξαίρεση πρόπερσι στον κόλπο μετά την Παλαιοχωρα προς Ελαφονήσι που είχε 3g τέρμα και η cosmote καθόλου

Στο λέω γιατί πάρα πολύ συχνά κάνω δρομολόγια σε όλο το νομό Χανίων βόρεια και νότια σαν συνοδηγός και όλη την ώρα αυτό παρακολουθώ

Έχει χάλια κάλυψη ακόμα και σε περιοχές που βλέπουν πιάτο όλα τα ΧΑΝΙΑ και είναι δίπλα ..πχ Δαρατσο Γαλατας Ανω σταλος

Δεν το συζητάμε αν κινείσαι Αγία Μαρίνα/ΠΛΑΤΑΝΙΑ η ακόμα χειρότερα από την άλλη κανα Ακρωτήρι..μόνιμα 103db βλέπεις

Σήμερα ξαφνικά, ενώ από οσο ξέρω την wind έπιανε φουλ 3G σήμα στην περιοχή που μένω (Μέγαρα Αττικής) έπεσα στο 2G και απορώ για πιο λόγω συνέβη αυτο...κάλεσα το 8008887316 να αναφέρω την βλαβη αλλα δεν το σηκωνει κανενας. Υπέρχει κάποιος άλλος τρόπος να ενημερώσω?

Δεν νομίζω ότι πάει καλά από 3g η wind στα Χανια..

Στην καλύτερη να έχει το ίδιο σήμα σε 3g με της άλλες

αλλά συνήθως έχει χάλια 3g ακόμα και σε σημεία που θεωρείτε αυτονόητο

με μόνη εξαίρεση πρόπερσι στον κόλπο μετά την Παλαιοχωρα προς Ελαφονήσι που είχε 3g τέρμα και η cosmote καθόλου

Στο λέω γιατί πάρα πολύ συχνά κάνω δρομολόγια σε όλο το νομό Χανίων βόρεια και νότια σαν συνοδηγός και όλη την ώρα αυτό παρακολουθώ

Έχει χάλια κάλυψη ακόμα και σε περιοχές που βλέπουν πιάτο όλα τα ΧΑΝΙΑ και είναι δίπλα ..πχ Δαρατσο Γαλατας Ανω σταλος

Δεν το συζητάμε αν κινείσαι Αγία Μαρίνα/ΠΛΑΤΑΝΙΑ η ακόμα χειρότερα από την άλλη κανα Ακρωτήρι..μόνιμα 103db βλέπεις

Σε ενημερωνω οτι απο Μανουσου Κουνδουρου και προς χαλεπα.. cosmote vodafone δεν υπαρχει 3G μονο Edge... γιαυτο και αναγκαστηκα και διεκοψα το internet on the go και εβαλα wind γιατι και γω κινουμε αρκετα και προς το παρων δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως με το σημα... με την ταχυτητα ναι.

Λευκάδα το Πάσχα, πολύ g k edge, λίγο 3g. Στα σημεία που cosmote διπλανού μου είχε 3g εγώ πάλευα για edge...θέλει λίγο βελτίωση...

Ακόμη παλεύει στην Λευκάδα η Wind για το UMTS;;:wacko: Οι άλλες 2, εδώ και 2 χρόνια έχουν καλύψει σχεδόν όλο το νησί!

Καλές οι αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό του ραδιοδικτύου και στο δίκτυο κορμού, αλλά να γίνεται και καμιά επέκταση ρε παιδιά.

Σήμερα ξαφνικά, ενώ από οσο ξέρω την wind έπιανε φουλ 3G σήμα στην περιοχή που μένω (Μέγαρα Αττικής) έπεσα στο 2G και απορώ για πιο λόγω συνέβη αυτο...κάλεσα το 8008887316 να αναφέρω την βλαβη αλλα δεν το σηκωνει κανενας. Υπέρχει κάποιος άλλος τρόπος να ενημερώσω?

1231 από το κινητό σου. Πατάς 8 και συνδέεσαι με το τεχνικό τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην Αθήνα μετά το Πάσχα βλέπω να έχουν βάλει σε πολλά σημεία 2G (Κέντρο, Ζωγράφου, Ιλίσσια) Edge. Από το ολότελα κάτι είναι και αυτό. Επίσης διαπίστωσα οτι τα dropcalls έχουν αυξηθεί κατά πάρα πολύ (με το χείριστο iPhone βέβαια).

Στην Αθήνα μετά το Πάσχα βλέπω να έχουν βάλει σε πολλά σημεία 2G (Κέντρο, Ζωγράφου, Ιλίσσια) Edge. Από το ολότελα κάτι είναι και αυτό. Επίσης διαπίστωσα οτι τα dropcalls έχουν αυξηθεί κατά πάρα πολύ (με το χείριστο iPhone βέβαια).

Παναγιώτη, αν συνδυάσουμε αυτά που λες με τα διάφορα παράπονα που γίνονται στο forum της Vodafone τότε o προμηθευτής των δύο δικτύων (Huawei) πρέπει να σφιχτεί λίγο. Προσωπικά, αν και δεν έχω παρατηρήσει drop calls, δεν έχω λόγω να αμφισβητήσω αυτά που λες. Εξάλλου είσαι από τους λίγους που βγάζουν τόσες ώρες ομιλίας καθημερινά.

Βέβαια στα έλεγα να πάρεις κανένα ΝΟΚΙΑ αλλά δε με άκουγες!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τώρα θυμήθηκε ν'αρχίσει τα κόλπα ο εξοπλισμός της Huawei; Στην VF από το '09 τον χρησιμοποιούν

Τώρα θυμήθηκε ν'αρχίσει τα κόλπα ο εξοπλισμός της Huawei; Στην VF από το '09 τον χρησιμοποιούν

Καταρχάς τώρα και οι δύο χρησιμοποιούν 100% εξοπλισμό Huawei, κάτι που παλιότερα δε γινόταν στη 2η γενιά ή σε handovers.

Επιπλέον, ακόμη και μια "υποβαθμισούλα" λογισμικού μπορεί να παίξει το ρόλο της.

Το λογικό είναι να φαίνονται τα προβλήματα όταν αυξάνεται η κίνηση του δικτύου. Σε άδεια δίκτυα και ο εξοπλισμός της ΖΤΕ πετάει. Σε υψηλής κίνησης δίκτυα όμως; Εμ δε θέλαν NSN/Ericsson :p Έβλεπα κάτι speedtest σε Σουηδικό forum της προάλλες και τα 26mbit τα έχουν "καλή ταχύτητα" :p:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπόν μετά από απουσία 2-3 εβδομάδων από Αθήνα επιστρέφοντας διαπίστωσα αρκετή κινεζοποίηση του δικτύου με ενεργοποίηση Edge σε πολλές περιοχές όπως (Ιλίσσια, Ζωγράφου, Παγκράτι, Γκάζι, Γουδί, Αμπελόκηποι και ευρύτερο κέντρο), Περιστέρι-Αιγάλεω και ...εθνική οδό Τριπόλεως-Κορίνθου στο ύψος της Νεμέας (κουφό ναι).

Τα drop calls πάνε σύννεφο αλλά λόγω iPhone δίνω μια δικαιολογία στο δίκτυο μέχρι να καταφέρω να το δοκιμάσω με σοβαρό (από άποψη διαχείρισης δικτύου) τηλεφωνάκι!

Λοιπόν μετά από απουσία 2-3 εβδομάδων από Αθήνα επιστρέφοντας διαπίστωσα αρκετή κινεζοποίηση του δικτύου με ενεργοποίηση Edge σε πολλές περιοχές όπως (Ιλίσσια, Ζωγράφου, Παγκράτι, Γκάζι, Γουδί, Αμπελόκηποι και ευρύτερο κέντρο), Περιστέρι-Αιγάλεω και ...εθνική οδό Τριπόλεως-Κορίνθου στο ύψος της Νεμέας (κουφό ναι).

Τα drop calls πάνε σύννεφο αλλά λόγω iPhone δίνω μια δικαιολογία στο δίκτυο μέχρι να καταφέρω να το δοκιμάσω με σοβαρό (από άποψη διαχείρισης δικτύου) τηλεφωνάκι!

Μην δίνεις δικαιολογία. Και εμείς έχουμε iPhone και με Cosmote (στην Αθήνα) και πλήρη αξιοποίηση των 1500' δεν έχουμε πρόβλημα!

Μην δίνεις δικαιολογία. Και εμείς έχουμε iPhone και με Cosmote (στην Αθήνα) και πλήρη αξιοποίηση των 1500' δεν έχουμε πρόβλημα!

Που να δοκίμαζες άλλη συσκευή! Πάντως με ΝΟΚΙΑ έχω ξεχάσει τι σημαίνει drop call εδώ και πάρα πολλά χρόνια... :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γενικά μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως η κακή διαχείριση του iPhone σε σχέση με άλλες συσκευές και με προσεκτικές επανειλημμένες δοκιμές σε ίδιες περιοχές γιαυτό και φοβάμαι οτι έχει μερίδιο και το συγκεκριμένο κινητό...

Θεσσαλονίικη εύοσμο, edge σήμα στο κινητό σε αρκετά σημεία...και αλλού φυσικά...;)

Στα Χανια (Χαλέπα) Αναγκαστικα επειδη Κοσμοτε και vodafone Δεν ειχανε καθολου σημα 3G εβαλα wind εχω το mifi huawei και ειναι οντως πολυ βολικο.. το σημα ειναι παντα φουλαρισμενο... στο 3G απλα το μονο που δεν καταλαβαινω γιατι ΠΟΤΕ δεν εχει πιασει ταχυτητα πανω απο 160kb/sec και ενω το 3G router υποστηριζει download 5,2Mbps αν θυμαμαι καλα καρφωμενο στο 386kbps.

Ειναι θεμα της κεραιας εδω στην περιοχη?Γιατι ποτε δεν το πηρα εκτος σε αλλη περιοχη .. πχ στο κεντρο μεσα η καπου αλλου.

παραθετω και ενα screenshot..

Δειτε το screenshot ΕΔΩ

Κέντρο Κέρκυρας : Ανύπαρκτο 3G σήμα στα πιο κεντρικά σήμεια. Cosmote & VF φουλ.. Άσχημη η εικόνα της Wind.

εδω κ 2 βδομαδες απλα χαλια σημα,περαια,ανατολικη θεσσαλονικη...δηλωσα βλαβη,"φτιαχτηκε"

λεμε τωρα...

Vamos Aris

Drop Calls δεν έχω ποτέ στις παραπάνω περιοχές του Ζωγράφου, αλλά 3G δεν χρησιμοποιώ.

Αυτά με το Desire της υπογραφής.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max