Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα άλλα δυο δίκτυα πως ήταν κυριε Δημήτρη?

Κωστα φιλε μου δεν εχω ιδεα... μονο με wind ημουν στην θασο. 3G υπηρχε δυνατο στον λιμενα

Μπήκε και άλλη κεραία στην Καρδίτσα (πόλη) κοντά στην Τρικάλων GSM 1800/UMTS. Αυτή η περιοχή ήδη είχε καμπανιασμένο σήμα αλλά έπιανε από ένα Σ.Β. στα 10ΚΜ (ch 2 - Κανάλια). Πολύ καλές ταχύτητες (3mbit είδα), πολύ ποιοτικό σήμα. Δε βρήκα την κεραία αλλά έχει γίνει μάλλον πολύ καλή δουλειά.

Η WIND έχει το καλύτερο δίκτυο στην πόλη της Καρδίτσας ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ από τις άλλες 2. Καλύπτει την πόλη με 6 κεραίες και το σήμα είναι ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ΔΥΝΑΤΟ. Πραγματικά,Μπράβο τους! Το καλό να λέγεται! Θεωρώ ότι η WIND στην Καρδίτσα έχει το καλύτερο σήμα από όλες τις πόλεις που έχω γυρίσει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει η κάλυψη...ΠΑΝΤΟΥ ΤΕΡΜΑ!:) θεωρώ ότι αν προσέξουν λίγο την ποιότητα του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνε (dual mode antennas αντί για πολυπλέκτες,το έχει πει και ο leosedf και άλλοι 2 γνωστοί μου από Αθήνα που δουλεύουν σε εταιρεία που στήνει κεραίες για τη WIND) πραγματικά στο 3G θα πιάσουν κορυφη. Για παράδειγμα η Vodafone έχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ δίκτυο 3ης γενιάς σε σχέση με το 2ης.

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εφόσον επιλέξαμε αυτό το δίκτυο κινητής, καλό είναι να τους ενημερώνουμε κι'όλας που ΔΕΝ πιάνουν (εφόσον κινούμαστε σε τέτοιες περιοχές)...μπας και αναβαθμίζουν σιγά-σιγά.

Εφόσον επιλέξαμε αυτό το δίκτυο κινητής, καλό είναι να τους ενημερώνουμε κι'όλας που ΔΕΝ πιάνουν (εφόσον κινούμαστε σε τέτοιες περιοχές)...μπας και αναβαθμίζουν σιγά-σιγά.

Θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις για το Πήλιο μπας και ακουστώ...

1) Η μια αφορά τη λειτουργία του Σ.Β. στην Αργαλαστή Πηλίου. Ο Σ.Β. έχει σαφέστατα μειωμένη απόδοση. Από το ίδιο σημείο εκπέμπει η Vodafone (co-location) και όμως έχει ισχυρότερο GSM/3G. Η διαφορά κυμαίνεται στα 10dB-15dB,πράγμα αφύσικο! Ο σταθμός κανονικά ανήκει στη WIND... Τέλος πάντων, έχει 2 cell η κεραία (2x900) και παίζει και 3η γενιά από το 2007. Κρίνω ότι χρειάζονται κυψέλες και στα 1800Mhz ώστα να 900άρια να πάρουν άλλη κλίση(προς πιο δύσκολα σημεία) Γενικά πρέπει να προχωρήσουν σε ρεκτιφιέ του σταθμού (αν είναι δυνατόν αν πεταχτεί όλος ο εξοπλισμός και να μπει καινούριος...)

2) Προμύρι χρειάζεται να μπει κεραία,δεν έχει καθόλου σήμα

3) Καλά Νερά, Κορωπί, Μηλιές και γύρω χωριά θέλουν οπωσδήποτε βελτίωση κάλυψης. Αυτή τη στιγμή καλύπτονται από ch48 (Τρίκερι), ch 23/613 (Βόλος Σωρός) και ch 20 (Αργαλαστή). Αν δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν καλύτερα στοιχεία της κεραίας της Αργαλαστής (έστω σαν πρώτο βήμα) προς εκείνα τα χωριά,χρειάζεται σίγουρα Σ.Β. Γενικά θα χρειαστούν συνδυαστικές αλλαγές,γιατί και Σ.Β. να μπει (η θέση της κεραίας της Cosmote είναι υποδειγματική) outdoor κάλυψη κάνουν δουλειά περιφερειακές κεραίες.

4) Άγιοι Σαράντα και προς Ζαγορά γενικά : ξηλώθηκε καλοκαίρι 2009 κεραία της WIND και έχει γίνει μια τεράστια τρύπα κάλυψης,στα πιο δυνατά σημεία της WIND. Είναι κρίμα. Έτσι παρατάνε το παιχνίδι σε μια περιοχή; με ένα ξήλωμα; Ας βάλουν σε άλλο σημείο. Έχει πολλά καλά η περιοχή :)

Άντε να δούμε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις για το Πήλιο μπας και ακουστώ...

1) Η μια αφορά τη λειτουργία του Σ.Β. στην Αργαλαστή Πηλίου. Ο Σ.Β. έχει σαφέστατα μειωμένη απόδοση. Από το ίδιο σημείο εκπέμπει η Vodafone (co-location) και όμως έχει ισχυρότερο GSM/3G. Η διαφορά κυμαίνεται στα 10dB-15dB,πράγμα αφύσικο! Ο σταθμός κανονικά ανήκει στη WIND... Τέλος πάντων, έχει 2 cell η κεραία (2x900) και παίζει και 3η γενιά από το 2007. Κρίνω ότι χρειάζονται κυψέλες και στα 1800Mhz ώστα να 900άρια να πάρουν άλλη κλίση(προς πιο δύσκολα σημεία) Γενικά πρέπει να προχωρήσουν σε ρεκτιφιέ του σταθμού (αν είναι δυνατόν αν πεταχτεί όλος ο εξοπλισμός και να μπει καινούριος...)

2) Προμύρι χρειάζεται να μπει κεραία,δεν έχει καθόλου σήμα

3) Καλά Νερά, Κορωπί, Μηλιές και γύρω χωριά θέλουν οπωσδήποτε βελτίωση κάλυψης. Αυτή τη στιγμή καλύπτονται από ch48 (Τρίκερι), ch 23/613 (Βόλος Σωρός) και ch 20 (Αργαλαστή). Αν δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν καλύτερα στοιχεία της κεραίας της Αργαλαστής (έστω σαν πρώτο βήμα) προς εκείνα τα χωριά,χρειάζεται σίγουρα Σ.Β. Γενικά θα χρειαστούν συνδυαστικές αλλαγές,γιατί και Σ.Β. να μπει (η θέση της κεραίας της Cosmote είναι υποδειγματική) outdoor κάλυψη κάνουν δουλειά περιφερειακές κεραίες.

4) Άγιοι Σαράντα και προς Ζαγορά γενικά : ξηλώθηκε καλοκαίρι 2009 κεραία της WIND και έχει γίνει μια τεράστια τρύπα κάλυψης,στα πιο δυνατά σημεία της WIND. Είναι κρίμα. Έτσι παρατάνε το παιχνίδι σε μια περιοχή; με ένα ξήλωμα; Ας βάλουν σε άλλο σημείο. Έχει πολλά καλά η περιοχή :)

Άντε να δούμε...

που να δεις και στην αθήνα στην κηφισιά τι γίνεται με το σήμα εδώ και παρά πολλά χρόνια το σήμα είναι χάλια από όλα τα δίκτυα που οι κεραίες ήτανε όλες μαζί αλλά τελικά κατέβηκαν . Σήμερα πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω εάν υπάρχει καμία βελτίωση στο σήμα και μου είπανε όχι, και μου λέει μέχρι τέλος του χρόνου θα βάλουνε κεραία καλά τουλάχιστον είπανε περίπου , στην βοντα που εχω καλέσει πολλές φορές μου λένε ότι δεν ξέρουν και μου λένε να πάρω το full σήμα . Μακάρι να υπήρχε και στα αλλά δύο δίκτυα κάτι παρόμοιο.

• 2 weeks later...
Τις προηγούμενες μέρες ήμουν στο νότιο κομμάτι του Αγίου Όρους. Πολύ καλή κάλυψη και από τη WIND εκεί! Οι κλήσεις πραγματοποιούνταν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολύ καλό σήμα και στην κορυφή του Άθως (2033 μέτρα) καθώς και σε όλη την πορεία ανάβασης μέχρι εκεί!

Τις προηγούμενες μέρες ήμουν στο νότιο κομμάτι του Αγίου Όρους. Πολύ καλή κάλυψη και από τη WIND εκεί! Οι κλήσεις πραγματοποιούνταν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολύ καλό σήμα και στην κορυφή του Άθως (2033 μέτρα) καθώς και σε όλη την πορεία ανάβασης μέχρι εκεί!

Μήπως πέρασες και απο Καυσοκαλύβια να μας πεις πως είναι το σήμα και απο τις τρείς εταιρείες?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Μήπως πέρασες και απο Καυσοκαλύβια να μας πεις πως είναι το σήμα και απο τις τρείς εταιρείες?

Μόνο στον αρσανά (λιμανάκι) των Καυσοκαλυβίων βρέθηκα για λίγο, με το σήμα να είναι full τόσο στη WIND, όσο και στην COSMOTE. Για vodafone δεν γνωρίζω...

Εκεί δεν έχει κεραίες η WIND και σε πιάνει το νησί απέναντι, μπορεί επειδή ήσουν ψηλά. Σε άλλες περιπτώσεις απλά έχεις σήμα και δεν βγάζεις κλήση.

Η voda έχει κεραίες εκεί και είναι full 3G παντού, ακόμα και χαμηλά.

Εδώ και λίγες ώρες στο Μαρούσι βγάζει 1 παύλα ή χωρίς δίκτυο.

Πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο.Ξέρει κανείς αν κάνουν τίποτα εργασίες στο δίκτυο εδώ??

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

παιδια εβαλα δυο μερες μια καρτα vodafone στο κινητο μου για δοκιμη....

πο πο πο πο η διαφορα στο 3g ειναι Χ Α Ο Τ Ι Κ Η σε σχεση με την wind εδω αλεξανδρουπολη!

επαθα σοκ και απογοητεύτηκα ταυτοχρονα.....:(

Η διαφορά του 3G είναι χαοτική γενικά, όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, από πολλές απόψεις(κάλυψη, ταχύτητες, τεχνολογίες, υποδομές, εξοπλισμός κλπ.)

Ενδεικτικά, Vodafone καλύπτει πληθυσμιακά το 97,8%. Cosmote το 97,4% και Wind λίγο πάνω από το 80%

Η διαφορά του 3G είναι χαοτική γενικά, όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, από πολλές απόψεις(κάλυψη, ταχύτητες, τεχνολογίες, υποδομές, εξοπλισμός κλπ.)

Ενδεικτικά, Vodafone καλύπτει πληθυσμιακά το 97,8%. Cosmote το 97,4% και Wind λίγο πάνω από το 80%

φιλε δεν το περιμενα!:worry:

διαβαζα ακουγα κτλ αλλα τωρα που το ειδα με τα ματια μου επαθα την πλακα μου!

στην δουλεια μου πχ που ειναι εξω απο την πολη (εξω ομως σε χωράφια μεσα για να σου δωσω να καταλαβεις) δεν εχω 3g με wind ουτε για πλακα!

σημερα που πηγα με vodafone καρτα ειχα ΦΟΥΛ σημα και οταν λεμε ΦΟΥΛ λεμε ΦΟΥΛ....

με το ιδιο κινητο ολα αυτα....(γαλαξιας 2....)...

κριμα πραγματικα...

Αλεξανδρούπολη και τριγύρω να πάς είναι φούλ (Μαίστρος, αμφιτρίτη, αεροδρόμιο) γενικά εκεί τριγύρω. 3 μέρες εκεί ήμουν.

Για voda μιλάμε φυσικά.

Αλεξανδρούπολη και τριγύρω να πάς είναι φούλ (Μαίστρος, αμφιτρίτη, αεροδρόμιο) γενικά εκεί τριγύρω. 3 μέρες εκεί ήμουν.

Για voda μιλάμε φυσικά.

αστο φιλε απογοητεύτηκα μιλαμε....

Την ώρα που έγραφες αυτές τις γραμμές αγαπητέ μου φίλε ήμουν στο ιστορικό κέντρο και διαπίστωσα H+ και εκεί! Η αναβάθμιση έγινε, αν δεν κάνω λάθος, τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη,ε; ;)

Τρομερές ταχύτητες.

Προς γενική ενημέρωση, καλύπτεται η Αγίας Σοφίας από το ύψος της Εγνατίας έως και την Τσιμισκή, όπως επίσης και η Καρόλου Ντηλ,από Τσιμισκή και πάνω, καθώς και Βασιλέως Ηρακλείου(πίσω απ'το εμπορικό), μέρος της Ερμού, και γενικά όλη η τριγύρω περιοχή στο ιστορικό κέντρο.Συνεχώς αυξάνονται οι περιοχές με H+ και αυτό είναι πολύ καλό...Εξαιρετικά χαμηλά pings και αστραπιαίο browsing/downloading

Παρατήρηση-απορία: η εμβέλεια των cells με H+ είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με των HSDPA για λόγους μέγιστης απόδοσης ή είναι ιδέα μου;

να σε ρωτησω την εμβελεια των cells πως την μετρας; χρησιμοποιεις καποια εφαρμογη απο το adroid market ; επισης υπαρχει τροπος να τσεκαρω ποια κεραια με καλυπτει δηλαδη δικτυωνομαι και ποσο μακρια ειναι; με καποια εφαρμογη απο το android market ; . ειμα νεος χρηστης και δεν ξερω πολλα απο την android .

να σε ρωτησω την εμβελεια των cells πως την μετρας; χρησιμοποιεις καποια εφαρμογη απο το adroid market ; επισης υπαρχει τροπος να τσεκαρω ποια κεραια με καλυπτει δηλαδη δικτυωνομαι και ποσο μακρια ειναι; με καποια εφαρμογη απο το android market ; . ειμα νεος χρηστης και δεν ξερω πολλα απο την android .

Eγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή open signal απο το market.

Εδώ και λίγες ώρες στο Μαρούσι βγάζει 1 παύλα ή χωρίς δίκτυο.

Πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο.Ξέρει κανείς αν κάνουν τίποτα εργασίες στο δίκτυο εδώ??

Δεν νομίζω. Μαρουσί μένω και δεν έχω δει τέτοιο πρόβλημα. Το δικό σου παραμένει;

Καλησπέρα .

Στους Αμπελόκηπους Αθήνα εδώ και καμιά ώρα μια δείχνει εκτός δικτύου και μετά από λίγο έρχεται κανονικά το σήμα.

Τι συμβαίνει? φτιάχνουν καμιά κεραία?

Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Συνεχίζετε αυτή η κατάσταση... Δεν έχει σήμα!!!Ειναι δυνατόν μέσα στην Αθήνα να μην έχει σήμα;Μόλις τελειώσει το συμβόλαιο μου bye bye wind!!! Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Συνεχίζετε αυτή η κατάσταση... Δεν έχει σήμα!!!Ειναι δυνατόν μέσα στην Αθήνα να μην έχει σήμα;Μόλις τελειώσει το συμβόλαιο μου bye bye wind!!!

μήπως εχει κανενα προβλημα η συσκευη σου; δοκιμασες με άλλη;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι δοκίμασα άλλες δυο. Έχει και η αδερφή μου το ίδιο πρόβλημα... Αρα...

Εδώ και 2 ώρες έχει μόνο 3G σήμα 2G τίποτα!!!

Ναι δοκίμασα άλλες δυο. Έχει και η αδερφή μου το ίδιο πρόβλημα... Αρα...

Εδώ και 2 ώρες έχει μόνο 3G σήμα 2G τίποτα!!!

Μήπως ξηλώθηκε καμιά κεραία; Που ακριβώς είσαι στους Αμπελοκήπους; 3G τέρμα έχεις ή κι αυτό το πιάνεις από μακρυνή απόσταση; Δύσκολο μου φαίνεται τόσες ώρες πρόβλημα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 λεπτά από το Μετρό Πάνορμου.Το 3g σήμα είναι καμπάνα.

e.g Ξέχασα να πω ότι πήρα την wind και είπε θα το προώθηση στο κατάλληλο τμήμα...

Edited by fotisk13