Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανειs πλακα ε?Η WIND

πλεον εχει καλυτερο σημα απο τη VODAFONE.Αντε για να μην υπερβαλω θα πω οτι εχουν κ οι 2 ιδιο περιπου σημα.Αλλα οχι να διαβαζω θεωρειs ωs αυτονοητο οτι η VODAFONE εχει καλυτερη καλυψη απο τη WIND.Ισωs αυτο να ισχυει στην περιοχη σου αλλα γενικα εχουν το ιδιο δικτυο!

Στο κεντρο της ΑΘηνας και θεσσαλονικης ξερεις ποσα micro εχει τοποθετησει η vodafone? και στην επαρχια η vodafone ειναι πιο καλη,στην κατερινη θελεις? στη Λαρισα? η στο βολο? η στο κιλκις? στη δοιρανη? εχει πιο πυκνο δικτυο απο wind,μιλαμε για περιοχες που εχουν κεραιες και οι δυο εταιριες

Σε καλυψη ειναι cosmote>vodafone>wind

Στο κεντρο της ΑΘηνας και θεσσαλονικης ξερεις ποσα micro εχει τοποθετησει η vodafone? και στην επαρχια η vodafone ειναι πιο καλη,στην κατερινη θελεις? στη Λαρισα? η στο βολο? η στο κιλκις? στη δοιρανη? εχει πιο πυκνο δικτυο απο wind,μιλαμε για περιοχες που εχουν κεραιες και οι δυο εταιριες

Σε καλυψη ειναι cosmote>vodafone>wind

Στην Αθήνα ισχύει ότι η Vodafone έχει πυκνότερο δίκτυο από τη Wind αλλά σε κάλυψη είναι στα ίδια επίπεδα (η διαφορά υπάρχει στη χωρητικότητα). Στη Θεσσαλονίκη είναι περίπου στα ίδια επίπεδα, αν και πάλι θεωρώ κααααάπως καλύτερη τη Vodafone.

Στη Κατερίνη και στη Λάρισα και εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερη η Vodafone αλλά όχι ότι η Wind είναι χάλια, περίπου το ίδιο. Στο Βόλο πάλι δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τη Vodafone (αν και όταν είχα πάει μπορεί μεν να μην είχα πουθενά σχεδόν 3G αλλά σε GSM δεν αντιμετώπισα πρόβλημα), ίσα ίσα από όσο ακούω η Wind είναι καλύτερη. Για τις άλλες περιοχές που αναφέρεις δεν γνωρίζω.

Πάντως γενικότερα και οι δύο είναι στα ίδια επίπεδα πανελλαδικά, αλλού είναι η μία καλύτερη αλλού η άλλη. Απλώς τώρα τελευταία η Wind φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο 2G δίκτυο της σε ότι αφορά τις κλήσεις και τη χωρητικότητα...:X

Εσείς που ξέρετε από δίκτυα μπορείτε να μου απαντήσετε σε αυτό:

Έχω f2g2 και έχω αγοράσει το πακέτο με τα 1200' προς (f2g και) σταθερά.

Επειδή είναι φτηνότερο κι από τον ΟΤΕ, κάνω πλέον όλες μου τις κλήσεις προς σταθερά από το f2g μου.

Αλλά έχω βρει το μπελά μου γιατί όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν αναγνώριση και δεν ξέρουν ότι τους παίρνω από κινητό, αμέσως μου λένε ότι ακούγομαι περίεργα, κάπως διαφορετικά και πάντως όχι καλά, κάποιοι μου λένε ότι κάνει διακοπές, κάποιοι μου λένε ότι ακούν ένα "χρουτς-χρουτς"(sic) , κάποιοι ότι είναι πολύ όξυς ο ήχος της φωνής μου.

Αυτά συμβαίνουν ενώ:

Έχω 4 στα 4 σήμα Wind.

Χρησιμοποιώ ένα Nokia 6070 ή 6151 με hands-free της Nokia.

Το τηλέφωνο το έχω ακουμπησμένο και ακίνητο στο μπράτσο μιας πολυθρόνας.

(Όταν έχω την συσκευή στο χέρι και κινούμαι στο σπίτι απλά δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου, κάνει συνεχώς διακοπές. Το ίδιο συμβαίνει και όταν είμαι στα πίσω δωμάτια όπου έχω 2 στις 4 γραμμές σήμα.)

Ξέρετε αν σε αυτές τις περιπτώσεις φταίει κάτι συγκεκριμένο, η Wind, το nokia, το hands free μήπως;

Μήπως τελικά φταίει ο ΟΤΕ;

Τελικά, είναι δυνατόν να είναι κακός ο ήχος μόνο στα πακέτα ενώ στις κανονικές κλήσεις να είναι οκ;

οχι δεν νομιζω....

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Ίσως και να φταίει η Wind!Μην κοιτάς τις μπάρες στην οθόνη του κινητού!Μπορεί η περιοχή σου να είναι δύσκολη από θέμα κάλυψης.Αν συνυπολογίσουμε και τις ανακλάσεις του σήματος τότε ίσως και να φταίει η Wind..Αν και ο θόρυβος αυτός δεν είμαι και τόσο βέβαιος αν προέρχεται από το μη επαρκές σήμα..Γενικά,μου κάνει εντύπωση καθώς η Wind έχει την καλύτερη ποιοτητα ήχου..

Είμαι λίγο απογοητευμένος τελευταια απο τη wind. Κόβεται η κλήση αρκετα συχνα αν κινεισαι με αυτοκίνητο.

Εχθές κατέβαινα την πειραιώς και προσπαθούσα να μιλήσω μ'εναν φίλο αλλά κόπηκε η γραμμη 3-4 φορές. Τον πήρα απο vodafone και μπόρεσα να συννενοηθώ επιτέλους. Μετα ήμουν Φάληρο και μου έκανε κάτι τρελά μες στα στενά. Μόνο όταν βγήκα ποσειδώνος έστρωσε ο ήχος. Παρομοια μου έχει κάνει και την πατησίων κλπ κλπ.

Επειδή έχω και vodafone πάντα μαζι μου Εχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά αν και αυτή χάνει κάποιες κλήσεις..

Gilles smiles!

Πιθανότατα λόγω κακής κάλυψης ή/και χωρητικότητας συμβαίνει αυτό!Αν δεις ότι σε κάλυψη σ’εξυπηρετει λίγο καλύτερα η Βονταφον γιατί δεν πας σ’αυτήν αντί να σου σπάνε τα νεύρα με την Wind;

Πιθανότατα λόγω κακής κάλυψης ή/και χωρητικότητας συμβαίνει αυτό!Αν δεις ότι σε κάλυψη σ’εξυπηρετει λίγο καλύτερα η Βονταφον γιατί δεν πας σ’αυτήν αντί να σου σπάνε τα νεύρα με την Wind;

Και vodafone έχω και μια καρτουλα kosmote. Τώρα έχω συμβολαιο με wind και δε το σπάω,και δεν είναι τόσο τραγικη η κατάσταση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η κοσμοτε που πολλές φορές πρέπει να προσπαθήσεις 2-3 φορές να βγάλεις γραμμή.

Εχει πήξει ο τόπος στα what's up!!!

Gilles smiles!

Πιθανότατα λόγω κακής κάλυψης ή/και χωρητικότητας συμβαίνει αυτό!

Kακή κάλυψη στη Πειραιώς ή στη Πατησίων?:O Αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια και ευτυχώς καμία εταιρεία δεν το έχει καταφέρει (δηλαδή να μην έχει σήμα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας).

Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω αν ακόμα για μια φορά μιλάμε για έλλειψη χωρητικότητας (γιατι και αυτό μου φαίνεται περίεργο σε τόσο κεντρικά σημεία) ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα αλλά τελευταία στην Αθήνα (κυρίως στο 2G) η Wind δεν τη παλεύει καθόλου. Συνεχώς κομμένες ή χαμένες κλήσεις...:worry:

Kακή κάλυψη στη Πειραιώς ή στη Πατησίων?:O Αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια και ευτυχώς καμία εταιρεία δεν το έχει καταφέρει (δηλαδή να μην έχει σήμα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας).

Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω αν ακόμα για μια φορά μιλάμε για έλλειψη χωρητικότητας (γιατι και αυτό μου φαίνεται περίεργο σε τόσο κεντρικά σημεία) ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα αλλά τελευταία στην Αθήνα (κυρίως στο 2G) η Wind δεν τη παλεύει καθόλου. Συνεχώς κομμένες ή χαμένες κλήσεις...:worry:

Συμφωνώ. Το σήμα είναι φουλ αλλά πέφτει η γραμμή..

Gilles smiles!

Κάτι παίζει με τα κέντρα παιδιά...δεν είναι δυνατόν στα καλά καθούμενα να μπούκωσε το δίκτυο...:) 2 το βράδυ δε νομίζω να πέφτουν κλήσεις λόγω έλλειψης χωρητικότητας. Κάτι δε πάει καλά και δεν είναι θέμα radio...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάτι παίζει με τα κέντρα παιδιά...δεν είναι δυνατόν στα καλά καθούμενα να μπούκωσε το δίκτυο...:) 2 το βράδυ δε νομίζω να πέφτουν κλήσεις λόγω έλλειψης χωρητικότητας. Κάτι δε πάει καλά και δεν είναι θέμα radio...

Πάλι?:p Και τι περιμένουν για να το φτιάξουν? Γιατι και μένα μου κάνει εντύπωση μέσα στο κέντρο της Αθήνας (και βράδυ) να βλέπω κλήσεις να κόβονται ή να μη πραγματοποιούνται...

Ίσως και να φταίει η Wind!Μην κοιτάς τις μπάρες στην οθόνη του κινητού!Μπορεί η περιοχή σου να είναι δύσκολη από θέμα κάλυψης.Αν συνυπολογίσουμε και τις ανακλάσεις του σήματος τότε ίσως και να φταίει η Wind..Αν και ο θόρυβος αυτός δεν είμαι και τόσο βέβαιος αν προέρχεται από το μη επαρκές σήμα..Γενικά,μου κάνει εντύπωση καθώς η Wind έχει την καλύτερη ποιοτητα ήχου..

- Ο θόρυβος (χρουτς χρουτς) ίσως όντως απλώς να είναι από το hands free που ακουμπάει στα ρούχα μου -θα το ξανατσεκάρω.

- Οι διακοπές συμβαίνουν κυρίως όταν μετακινούμαι οπότε ΑΥΤΕΣ μάλλον έχουν σχέση με το σήμα, ανακλάσεις, διαθλάσεις, μυωπία, τερηδόνα κλπ. :vava:

- Το αν η φωνή μου είναι οξεία μάλλον έχει σχέση με τις συγκεκριμένες συσκευές κινητού ή/και απλώς με το γεγονός ότι καλώ από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Δοκίμασα και μέσω Vodafone και πάλι μου είπαν ότι ακούγεται "κάπως" η φωνή μου. Οπότε -χωρίς να ξέρω πως εξηγείται τεχνικά-, αυτό που συμβαίνει είναι απλώς ότι ο ήχος μέσω κινητού δεν έχει έτσι κι αλλιώς την "γλύκα" του ήχου του (παλιού καλού) ΟΤΕ.

Οπότε, ενώ συνήθως μιλάω (από σταθερό) προς σταθερό με χ ποιότητα ήχου ή από κινητό προς κινητό με ψ ποιότητα ήχου, τώρα που μιλάω από κινητό προς σταθερό με ψ ποιότητα ήχου στους άλλους ακούγεται κάπως παράξενο και το παρατηρούν -ουφ, δεν ξέρω αν καταλάβατε τι θέλω να πω.

Τέλος πάντων, μάλλον λύθηκε το μυστήριο της παράξενης φωνής :lol: .

Πρόβλημα εμφανίζει η wind ον τελευταίο 2μηνο στο Ηράκλειο Κρήτης. 'Εκλεισαν την κεραία (η αστυνομία με τους γύρω κατοίκους) στην Λεωφ. Δημοκρατίας και από τότε σήμα χάλια. Πολλές φορές γυρνάει σε voda και όλα καλά, αλλιώς ... Ξέρει κάποιος τι γίνεται ?
Life is a game

Πρόβλημα εμφανίζει η wind ον τελευταίο 2μηνο στο Ηράκλειο Κρήτης. 'Εκλεισαν την κεραία (η αστυνομία με τους γύρω κατοίκους) στην Λεωφ. Δημοκρατίας και από τότε σήμα χάλια. Πολλές φορές γυρνάει σε voda και όλα καλά, αλλιώς ... Ξέρει κάποιος τι γίνεται ?

Πλάκα κάνεις; Έκλεισαν τον παλιό ιστό που είχε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας; Λογικό είναι που να βρείτε τώρα σήμα! Θα πάρει μήνες η αποκατάσταση του προβλήματος εκτός αν η WIND την ανεβάσει με έτσι θέλω...Νομικά είναι "χάλια" τα πράγματα! Εκεί κοντά δεν έχει κεραία και η Cosmote; :X Της WIND χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνη; Δεν είμαστε καλά...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι γίνεται σήμερα με το 3G στην Καλαμάτα; Το σήμα σχεδόν ανύπαρκτο ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους και μάλιστα στο κέντρο της πόλης.. Ούτε λόγος για τους εσωτερικούς..

Βλάβη; Το 2G πάντως ανεπηρέαστο, οπότε μάλλον δεν κατέβηκε βίαια καμία κεραία..

Ας ελπίσουμε ότι θα λυθεί σύντομα...

Σταθμός βάσης βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας και της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Ηράκλειο Κρήτης. Λειτουργούσε δυνάμει της υπ'αριθ.77668/22-7-1994 άδειας της Ε.Ε.Τ.Τ. και της με αρ.5957/3097/8-9-94 άδειας δομικών κατασκευών της Πολεοδομίας Ηρακλείου. Η διακοπή λειτουργίας του σταθμού βάσης διατάχθηκε με την υπ'αριθ.3064/08 απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που πάρθηκε μετά από αίτηση 68 κατοίκων της περιοχής και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 16ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου. Δικηγόροι των κατοίκων ήταν οι: Μαρία Φλουράκη, Δημήτρης Φιλιππάκης και Μιχάλης Σφακιανάκης. Η απόφαση εφαρμόστηκε μετά από αίτημα των κατοίκων προς της ΔΕΗ η οποία και αφαίρεσε το ρολόι ηλεκτροδότησης της κεραίας στις 22-7-2008. Στην συνέχεια και η Περιφέρεια Κρήτης με την με αρ.πρωτ.5344/12-9-08 απόφασή της απέρριψε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είχαν υποβάλει.

http://www.dsi.gr/antennas/perioxes.htm

Η Παναττική επιτροπή ασχολείται και με την υγεία των ανθρώπων εκτός Αττικής; Βέβαια αφού στο λεκονοπέδιο ξήλωσαν όλες τις κεραίες ουρλιάζοντας στους δρόμους τώρα άφησαν και το Ηράκλειο χωρίς σήμα...Μπράβο!!! Συγχαρητήρια καραγκιόζηδες!

Αφού δεν υπάρχει κράτος και νόμοι,ποιος θα προστατέψει ποιον;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι γίνεται σήμερα με το 3G στην Καλαμάτα; Το σήμα σχεδόν ανύπαρκτο ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους και μάλιστα στο κέντρο της πόλης.. Ούτε λόγος για τους εσωτερικούς..

Βλάβη; Το 2G πάντως ανεπηρέαστο, οπότε μάλλον δεν κατέβηκε βίαια καμία κεραία..

Ας ελπίσουμε ότι θα λυθεί σύντομα...

Όντως χάλια 3G στην Καλαμάτα. Μάλιστα ακόμα και τότε που "πιάνει" σήμα χάνονται κλήσεις και το κινητό συμπεριφέρεται ως εκτός δικτύου! Έλεος!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όντως χάλια 3G στην Καλαμάτα. Μάλιστα ακόμα και τότε που "πιάνει" σήμα χάνονται κλήσεις και το κινητό συμπεριφέρεται ως εκτός δικτύου! Έλεος!

Εντάξει.. Το πρόβλημα κράτησε μονο για μια ημέρα.. Από χτες το μεσημέρι η κάλυψη 3G επανήλθε στα προηγούμενα..

Δεν είναι βέβαια ιδανική αλλά αρκετά ικανοποιητική και μάλιστα πολύ καλύτερη από VODAFONE που δεν πιάνει καθόλου στην παραλία της πόλης και σε μέρη όχι τόσο κεντρικα..

Πέφτους ΠΑΑΑΑΡΑ πολλές κλήσεις επαναλαμβάνω καθημερινά... Και δεν είναι θέμα σήματος ή χωρητικότητας! WIND κάνε κάτι ΓΡΗΓΟΡΑ! Μιλάμε για τραγική κατάσταση. Εκεί που έλεγα ότι στρώσανε τα πράγματα...

Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο Βόλο αλλά και Σοφαδες Καρδίτσας που το σήμα είναι αρκετά καλό :wacko: Με Σοφάδες δε μπορώ να μιλήσω ούτε 50 δευτερόλεπτα,πέφτει η γραμμή συνέχεια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εσπασε ο ιστός της Wind στον δρόμο Αγ. Τριάδα - Καρπενήσι λόγω της κακοκαιρίας όπως ανέφερε γνωστός μου. Σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα στην κάλυψη της περιοχής.

Κοινώς,προχειροδουλειές..Των άλλων 2 στις εν λόγω περιοχές γιατι δεν έπαθαν κάτι;

Έχω ξανα-παραπονεθεί για το εικονικό :ninja: σήμα στο Μαυροβούνι Λακωνίας αλλά (από) αυτό το ΣΚ η κατάσταση (λόγω καιρού; μα εφτιαξε) έχει ξεφύγει από καθε όριο!!! Μια εχω 1,2,3 -6 "κεραίες" σήμα αλλά εις μάτην.. 9 ςστις 10 (ΝΑΙ 90%) φορές ΔΕΝ ΠΙΑΝΩ (και δεν με πιάνουν) γραμμή και ας λέει το κινητό ότι έχει φουλ σήμα. Κανω κλήση και τιποτα απλά το κινητό (τα κινητά, με δύο καρτες για να αποκλείσουμε σφάλματα συσκευών) ΔΕΝ πιάνουν το ένα το άλλο ή καποιο αλλο κινητό η σταθερό. Απο το σταθερό ακούω το 693ΧΧΧΧΧΧ δεν ειναι διαθέσιμο και μετά απο λίγο μου ερχεται σμσ ότι "χάσατε" μια κλήση. Μονο με ΣΜΣ μπορώ (λέμε τώρα) να μιλήσω και αφού καποια απο αυτά τα λαμβάνω μετά απο 1-1,5 ώρες.. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι κινητό (τα κινητά) χαλαρά δείχνουν να έχουν άνετο σήμα..

:kill:WIND αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ :rocket::mad:

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith