Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλημέρα, μετά από 3 χρόνια χρήσης του ROUTER ZTE H288A που μου έδωσε με την 100άρα γραμμή η Nova, ήρθε η ώρα που χάλασε (δεν έδινε σήμα ethernet). 

Μου το αντικατέστησαν δωρεάν με ένα Huawei DN8245V-70 πλέον, το οποίο δουλεύει κανονικά (plug & play). 

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G - OnePlus Nord 4.....what next?

• 9 months later...
  • 4 months later...

Καλησπέρα σε ΌΛΟΥΣ... 

Με ενδιαφέρει μόνο σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ Nova 50 κ 100αρα στα Χανιά. 

Από cosmote φορητότητα, το προσφορές υπάρχουν??? 🤔

4 ώρες πριν, damianos said:

Καλησπέρα σε ΌΛΟΥΣ... 

Με ενδιαφέρει μόνο σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ Nova 50 κ 100αρα στα Χανιά. 

Από cosmote φορητότητα, το προσφορές υπάρχουν??? 🤔

Αν έχει ιδιόκτητο τσίμπα και 300αρα. Συμφέρει!

2 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Μετά τα 2 χρόνια, η τιμή του πακέτου ποια θα είναι; Η τρέχουσα που θα έχεις αυτά τα 2 χρόνια ή η τιμή της αναβαθμισμένης ταχύτητας; 

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

1 ώρα πριν, _dimdim_ said:

Μετά τα 2 χρόνια, η τιμή του πακέτου ποια θα είναι; Η τρέχουσα που θα έχεις αυτά τα 2 χρόνια ή η τιμή της αναβαθμισμένης ταχύτητας; 

Καμία από τις δύο δεν θα είναι επίκαιρες σε δύο χρόνια, και αφού δεν θα δεσμεύεσαι με παραμονή, έχει μικρή σημασία. Θυμίζω ότι θα έχεις πάρει και δύο ετήσιες αυξήσεις πληθωρισμού μέχρι τότε.

Πάντως εάν χρειάζεσαι απάντηση, δεδομένου ότι το πρόγραμμα θα είναι το αναβαθμισμένο, η ονομαστική θα είναι από αυτό. Σπάνια όμως σε γυρνάνε σε τιμή καταλόγου όταν γίνει αορίστου, οπότε μάλλον θα είναι κοντά σε αυτή που πληρώνεις.

3 ώρες πριν, _dimdim_ said:

Ίδια είναι η τιμή. Μόνο ανανέωση του συμβολαίου κάνεις. Μετά το βλέπεις!

Σήμερα έστειλαν το συμβόλαιο στο email για υπογραφή και αναβάθμιση από τα 200mbps στα 500. Θα πάρει μέρες να γίνει αναβάθμιση κτλ.;θα δώσουν και καινούργιο ρουτερ; Εχω της Nokia που έδιναν και δουλεύει μια χαρα

8 minutes ago, cocu said:

Σήμερα έστειλαν το συμβόλαιο στο email για υπογραφή και αναβάθμιση από τα 200mbps στα 500. Θα πάρει μέρες να γίνει αναβάθμιση κτλ.;θα δώσουν και καινούργιο ρουτερ; Εχω της Nokia που έδιναν και δουλεύει μια χαρα

Κανονικά είναι εύκολο και γρήγορο, αλλά φαίνεται ότι είναι πολλοί σαν εσένα, οπότε πάνε λίγο αργά τα πράγματα.
Από εμπειρίες άλλων  θα έλεγα να υπολογίσεις καμία εβδομάδα. Σε κάποιους στέλνουν νέο ρούτερ, σε άλλους όχι.

Εστειλα σημερα τη μανα μου σε καταστημα Νοva για να ανανεωσει το συμβολαιο σταθερης και ιντερνετ που ληγει σημερα. Της ειπα να ζητησει και υψηλοτερη ταχυτητα (24 γραμμη) αν υπαρχει διαθεσιμη. Της ειπαν συν 3 ευρω το μηνα για υψηλοτερη ταχυτητα και ζητησαν τους κωδικους του Taxis.net!!! Δεν τους εδωσε και εμεινε στην συνεχιση του ιδιου συμβολαιου. 

Για ποιο λογο να ζητηθουν οι κωδικοι του Taxis?

26 minutes ago, GMF80 said:

Για ποιο λογο να ζητηθουν οι κωδικοι του Taxis?

Για να εκδώσουν το voucher που θα κόψει περίπου 6,5 ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα μαζί με αυτή την επιχορήγηση η διαφορά στην τιμή να είναι μόνο +3 ευρώ

1 hour ago, paanos said:

Για να εκδώσουν το voucher που θα κόψει περίπου 6,5 ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα μαζί με αυτή την επιχορήγηση η διαφορά στην τιμή να είναι μόνο +3 ευρώ

Μαλιστα. Η μανα δεν ηξερε και εκανε πιαω.... Δεν πειραζει. Η 24 αρα μια χαρα καλυπτει ακομα.. 

On 30/5/2025 at 6:43 ΠΜ, ParafronGR said:

Μιας και πριν από λίγο είδα την απάντηση της NOVA από καταγγελία που είχα κάνει στην ΕΕΤΤ, θα σας διηγηθώ μια υπέροχη ιστορία που ξεκινησε τον προηγουμένο μήνα.

Πριν ξεκινήσω να πω πώς η ιστορία αφορά τον πατέρα της κοπέλας μου ο οποίος έχει διαγνωσθεί με ήπια συμπτώματα άνοιας (και θα καταλάβετε στη συνέχεια γιατί το γράφω).

Την Πρωτομαγιά, μπήκα στο NOVA App του πατέρα της δικάς μου για να τον ενημερώσω για το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού του. Στο όνομά του έχει τα εξής: 2 κινητά (Unlimited All, 2Gb), 1 σταθερή γραμμή 100mbps και μία σύνδεση EON Full Pack. Συνολικά, δίνει περίπου 80€/μήνα.

Ξαφνικά, λοιπόν, μόλις μπήκα στην εφαρμογή, είδα από το πουθενά έναν ξένο αριθμό τηλεφώνου με απεριόριστες παροχές, δλδ Unlimited All το οποίο είχε ενεργοποιηθεί στις 24/4 και στις 26/4 μπήκε χρέωση αναλογική 20€ μαζί με όλες τις υπόλοιπες γραμμές. Και από εκεί, ξεκινάει η οδύσσεια. 

Κλήση στην εξυπηρέτηση πελατών για να μάθουμε τί,πως, που,πότε. Η κοπέλα να μας λέει αοριστολογίες ότι το συμβόλαιο έγινε μέσω αντιπροσώπου τηλεφωνικά αλλά ταυτόχρονα, ο αριθμός δεν ήταν ενεργός. Σε ερώτησεις όπως "πώς γίνεται να δημιουργείται ένα συμβόλαιο χωρίς να έχουν πέσει υπογραφές σε κούριερ ή να έχει αποσταλεί κάρτα SIM", δεν υπήρχε απάντηση. της ζητούσα να μας στείλει το συμβόλαιο στο κινητό κι αυτή 2-3 φορές έστελνε απλά ένα μήνυμα που είχε τον τιμοκατάλογο της NOVA και ένα link με ένα PDF περί υπο αναχωρησης. Όταν της είπα ότι αυτά δεν είναι το συμβόλαιο, μας είπε να πάμε σε κατάστημα. Να σημειώσω εδώ ότι, όταν της ανέφερα διακοπή λόγω υπαναχώρησης, εκείνη είπε ότι παρ'όλο που δεν είχαν περάσει οι 14μέρες, "μόλις ενεργοποιηθεί ένα συμβόλαιο, μετά ξεκινάνε οι ρήτρες αποχώρησης".

Πάμε στο κατάστημα την επομένη, 2/5, όπου εκεί το πράγμα γίνεται χειρότερο. Ο υπάλληλος μας ενημερώνει ότι μπορεί να γίνει άμεση διακοπή, αλλά σύμφωνα με το σύστημα, είχε εκδοθεί και χρησιμοποιηθεί (!!!) επιδότηση αξίας 250€ και το πέναλτι διακοπής μαζί με τους φόρους είναι γύρω στα 300€. Προχωράμε κανονικά τη διακοπή για να ξεκινησουμε τις καταγγελίες. Όταν ζήτησα και από εκείνον ένα αντίγραφο του συμβολαίου, μου απάντησε πώς "το κάθε κατάστημα είναι franchice και έχει πρόσβαση μόνο στα συμβόλαια που κάνει το ίδιο κι όχι γενικά στα της NOVA".  

Παίρνουμε το χαρτί της ακύρωσης και ξεκινάμε να στέλνουμε στο chat, απάντηση σχετικά με το ποιος/που/ποτέ καμμία - όλοι έφτιαχναν αιτήματα προς διερέυνηση.

Η κατάσταση, όμως, έγινε ακόμα χειρότερη (!!) όταν μας πήραν τηλ από το τμήμα ακύρωσης για να μάθουν τους λόγους της ακύρωσης και να κάνουν αντιπροσφορά. Σύμφωνα λοιπόν, με τα λεγόμενα του υπαλλήλου, στη γραμμή ήταν να μπουν δώρο 3 πάγια τα οποία δεν μπήκαν ποτέ και γι'αυτό φάνηκε η χρέωση των 20€. Όταν του εξηγήσαμε την κατάσταση, αντί να μας πει κάτι έστω ουδέτερο ή να μην πει τίποτα, εκείνος προσπάθησε να μας "εξυπηρετήσει" προσφέροντάς μας downgrade του συμβολαίου από το Unimited All στο Unlimited 2GB και με 3 πάγια δώρο "μέχρι να βρεθεί μια λύση". Δλδ, ο υπάλληλος, προσπάθησε τηλεφωνικά να κάνει νέο συμβόλαιο ή να μας "πιάσει" να συναινούμε στο ήδη υπάρχον! Όταν του εξηγησαμε ότι δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο, δεν έχουμε καν SIM ακόμα και αν θέλαμε το συμβόλαιο κτλ, απλά έκλεισε το τηλ.

Την ίδια μέρα, 2/5, κάναμε καταγγελία στην ΕΕΤΤ ζητώντας εξηγήσεις και κατηγορώντας τη NOVA για "κάλυψη" του όλου συμβολαίου τονίζοντας ότι ακόμα και αν είχε γίνει συμβόλαιο, δεν υπάρχει τρόπος άμεσης πρόσβασης σε αυτό παρά μόνο με εξουσιοδότηση μέσω gov και αποστολή αυτού μετά από 2-3 εργάσιμες σε email - καμία αμεσότητα όπως γίνεται πχ στη VODAFONE που μπαίνεις με τα στοιχεία σου και κατεβάζεις το pdf όποτε θες.

Στις 7/5 εξφανίζεται ο αριθμός από το NOVA App χωρίς καμμία ενημερώση από πλευράς της εταιρείας.

Σήμερα, 30//5, η NOVA έστειλε απάντηση στην ΕΕΤΤ ενημερώνοντας ότι απλά ότι θα προχωρήσει διακοπή του αριθμού και ότι το ποσό - πέναλτι της επιδότησης, ήταν λάθος χρέωση καθώς μετά από έλεγχο, δεν βρέθηκε να έχει αποδοθεί επιδότηση συσκευής. Και αυτό ήταν όλο. Το ποιος έκανε το συμβόλαιο, με ποια δικαιοδοσία πέταξαν έναν αριθμό σε καρτέλα ενός πελάτη κτλ, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Και εκτός των άλλων, στο λογαριασμο του Απρίλη υπάρχει ακόμα η χρέωση των 20€ για ένα συμβόλαιο που δεν έγινε ποτέ και δυστυχώς, θα πληρωθεί κανονικά από την πλευρά του πατέρας της καθώς, λόγω του θέματός του, δεν είναι σε θέση να το κυνηγήσει άλλο.

Αυτή είναι η NOVA. 

Παραπάνω έχω παραθέσει μήνυμα από το νήμα των συμβολαίων κινητής για το πώς η NOVA από το πουθενά ενεργοποίησε έναν άγνωστο αριθμό στον πατέρα της κοπέλας μου και τί ακολούθησε.

Την προηγούμενη βδομάδα έγινε το εξής: 

Όπως γράφω και στο άλλο θέμα, ο πατέρας της κοπέλας μου έχει στα στοιχεία του μία γραμμή σταθερού (Fiber 100) και EON TV (ένα πρόγραμμα με 11€). Πριν 2 βδομάδες έλαβε φακέλους από τη NOVA και επειδή νόμιζε ότι ήταν λογαριασμοί που είχε πληρώσει, δεν ασχολήθηκε (λαμβάνει έντυπους λογαριασμούς) μιας και οι φάκελοι ήταν οι κλασικοι των λογαριασμών. Τους άνοιξε από περιέργεια την προηγούμενη Πέμπτη και μέσα ήταν συμβόλαια ανανέωσης (!!!) του σταθερού και της EON - μάλιστα από το λίγο που θυμάμαι, η ΕΟΝ είχε τρελά ποσά πρόωρης αποχώρησης (νομίζω 80€). Φυσικά στα χαρτιά δεν υπήρχε καμμία υπογραφή ενώ στην επωνυμία του αποδέκτη (δλδ από την πλευρά της NOVA) υπήρχε η επωνυμία μιας ΙΚΕ.

Καλέσαμε την εξυπηρέτηση για να ζητήσουμε τα ρέστα και μας είπαν ότι η ανανέωση έγινε από κατάστημα NOVA - κατάστημα στο οποίο όλως τυχαίως (???) πήγε αρχές Σεπτέμβρη για να εκδώσει πιστοποιητικό κατόχου γραμμής και ήταν το κοντινότερο χωρίς να έχει καμμία παραπάνω σχέση με την περιοχή που μένει. Ζητήσαμε να γίνει άμεσα έλεγχος και να ακυρωθεί οποιαδήποτε ανανέωση συμβολαίου καθώς δεν υπήρχε καμμία υπογραφή με την "απειλή" ότι θα ξανακάνουμε καταγγελία στην ΕΕΤΤ. 

Σήμερα, έγινε επιστροφή των ημερομηνιών λήξης των συμβολαίων στις παλιές ημερομηνίες, δλδ φαίνεται ημερομηνία έναρξης 1/24 κι όχι 9/25 όπως μέχρι χθες.

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα συμβόλαια της NOVA και ειδικά αν οι γραμμές έιναι σε ηλικιωμένους!

Edited by ParafronGR

11 ώρες πριν, ParafronGR said:

Παραπάνω έχω παραθέσει μήνυμα από το νήμα των συμβολαίων κινητής για το πώς η NOVA από το πουθενά ενεργοποίησε έναν άγνωστο αριθμό στον πατέρα της κοπέλας μου και τί ακολούθησε.

Την προηγούμενη βδομάδα έγινε το εξής: 

Όπως γράφω και στο άλλο θέμα, ο πατέρας της κοπέλας μου έχει στα στοιχεία του μία γραμμή σταθερού (Fiber 100) και EON TV (ένα πρόγραμμα με 11€). Πριν 2 βδομάδες έλαβε φακέλους από τη NOVA και επειδή νόμιζε ότι ήταν λογαριασμοί που είχε πληρώσει, δεν ασχολήθηκε (λαμβάνει έντυπους λογαριασμούς) μιας και οι φάκελοι ήταν οι κλασικοι των λογαριασμών. Τους άνοιξε από περιέργεια την προηγούμενη Πέμπτη και μέσα ήταν συμβόλαια ανανέωσης (!!!) του σταθερού και της EON - μάλιστα από το λίγο που θυμάμαι, η ΕΟΝ είχε τρελά ποσά πρόωρης αποχώρησης (νομίζω 80€). Φυσικά στα χαρτιά δεν υπήρχε καμμία υπογραφή ενώ στην επωνυμία του αποδέκτη (δλδ από την πλευρά της NOVA) υπήρχε η επωνυμία μιας ΙΚΕ.

Καλέσαμε την εξυπηρέτηση για να ζητήσουμε τα ρέστα και μας είπαν ότι η ανανέωση έγινε από κατάστημα NOVA - κατάστημα στο οποίο όλως τυχαίως (???) πήγε αρχές Σεπτέμβρη για να εκδώσει πιστοποιητικό κατόχου γραμμής και ήταν το κοντινότερο χωρίς να έχει καμμία παραπάνω σχέση με την περιοχή που μένει. Ζητήσαμε να γίνει άμεσα έλεγχος και να ακυρωθεί οποιαδήποτε ανανέωση συμβολαίου καθώς δεν υπήρχε καμμία υπογραφή με την "απειλή" ότι θα ξανακάνουμε καταγγελία στην ΕΕΤΤ. 

Σήμερα, έγινε επιστροφή των ημερομηνιών λήξης των συμβολαίων στις παλιές ημερομηνίες, δλδ φαίνεται ημερομηνία έναρξης 1/24 κι όχι 9/25 όπως μέχρι χθες.

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα συμβόλαια της NOVA και ειδικά αν οι γραμμές έιναι σε ηλικιωμένους!

Πάντως πολύ άτυχος ο πατέρας της κοπέλας΄σου. Πολλά περίεργα του κάνει η Nova.

Πήγα να ρωτήσω στην nova για την προσφορά που διπλασιάζει την ταχύτητα κάτι που ήθελα. Μου είπε ότι μπορώ να βάλω οπτική ίνα 300αρα με την ίδια τιμή που πληρώνω τώρα την 50αρα, μέσω του voucher που δίνουν από το κράτος. Επειδή εκείνη την στιγμή δεν ρώτησα, αν αλλάξω το πακέτο σε οπτική ίνα και μέσα στα 2 χρόνια του συμβολαίου αλλάξω διεύθυνση που ίσως να μην υπάρχει στην περιοχή οπτική ίνα ή ακόμα και 50αρα γραμμή τι γίνεται; Πληρώνω πρόστιμο ή όχι μιας και δεν θα έχουν αυτοί τις βάσεις που χρειάζεται; 

Edited by _dimdim_

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

• 1 month later...

Σημερα εκανα την αιτηση και ταυτοχρονα εγινε η αναβαθμιση της γραμμης μου απο τα 300 στα 500 mbps για την οποια υπεβαλα φορμα ενδιαφεροντος πριν λιγες μερες μεσα απο το app στην ιδια τιμη 24,76€ για 24 μηνες.

Εκανα και το εθιμοτυπικο τεστ μεσω wifi περιπου στα 3 μετρα απο το ρουτερ. Πολυ καλα πιστευω.

Αναμενω την αναβαθμιση για το πατρικο μου απο 50 σε 100 μαζι με eon tv+ για την οποια εκανα ιδια διαδικασια.

1000007823.jpg

Edited by r31134

On 14/11/2025 at 2:04 ΜΜ, r31134 said:

Σημερα εκανα την αιτηση και ταυτοχρονα εγινε η αναβαθμιση της γραμμης μου απο τα 300 στα 500 mbps για την οποια υπεβαλα φορμα ενδιαφεροντος πριν λιγες μερες μεσα απο το app στην ιδια τιμη 24,76€ για 24 μηνες.

Εκανα και το εθιμοτυπικο τεστ μεσω wifi περιπου στα 3 μετρα απο το ρουτερ. Πολυ καλα πιστευω.

Αναμενω την αναβαθμιση για το πατρικο μου απο 50 σε 100 μαζι με eon tv+ για την οποια εκανα ιδια διαδικασια.

1000007823.jpg

Τρεις μερες μετα, χρειαστηκε reset το router και δεν ηταν αρκετο το restart συμφωνα με τις οδηγιες της nova οταν ολοκληρωθηκε η αναβαθμιση. Ειχα τηλεφωνια αλλα οχι ιντερνετ. Δεν ξερω τον λογο, πιθανων το οτι ειχα αλλαξει κωδικους και εκανα καποιες ρυθμισεις σε αυτπ. Ολα καλα και μετά το reset, παλι τερματζιζει την ταχυτητα που λεει.

• 4 weeks later...